Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17699 üzenetére
[link] --> Megoldás: 13.11 beta
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17697 üzenetére
Megvolt az első kékhalááál.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Atesz1978 #17694 üzenetére
Ha jól látom, akkor a "drag and drop transcoding" telepítése közben dob hibát...feltettem a performance drivert...
Az Unigine Valley nem táltosodott meg tőle...
Valaki futtatna egy Valley Bench-et 1980x1020, 4X AA, Ultra beállítások mellett?
Az ipon.hu tesztjébe szerintem ez egy elírás:
Nekem az istennek nem megy 900 fölé ilyen beállítások mellett. Ugyanakkor a Heaven 4.0 eredmények stimmelnek ugyanitt.
-
benvolio
őstag
válasz
Darko_addict #17692 üzenetére
Nekem még az első van, hogy ez az újabb milyen nem tudom egyébként!
-
Darko_addict
őstag
válasz
Askformore #17691 üzenetére
@benvolio: Még nem, de már töltöm is!
_stick_ és Askformore, köszi az infokat!
-
Askformore
senior tag
válasz
Darko_addict #17687 üzenetére
Nekem az a GPU Tweak progi miatt volt, letöröltem, és újra visszaállt az órajel.
-
_stick_
őstag
válasz
Darko_addict #17688 üzenetére
Nekem is ez van fent. A 13.9 és 13.11 -el folyamatosan gondok voltak, a kék haláltól, az újraindulásig, a játékokról nem is beszélve...
-
benvolio
őstag
válasz
Darko_addict #17688 üzenetére
Ami itt van újabb azt próbáltad?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #17687 üzenetére
U.i.: Inkább ezt próbálom ki: Performance Driver for 7790 - AMD_Radeon_HD_7790_12.101.2.1-130313a
-
benvolio
őstag
válasz
Darko_addict #17682 üzenetére
Melyik driver-el használod?
Üdv! -
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
R7 260X-et melyik gyártótól érdemes választani?
-
Darko_addict
őstag
Hátha más is akar még Asus 7790 DCU II OC 1GB-ot venni.
- [külcsíny]
- [AIDA-tesz] - Alap OC értékek, nem bántottam. -
bolcsodal
addikt
Friss szerzemény Sapphire 7790. 13.9-es Catalyst telepítő package failure hibával elszáll, viszont minden hibátlannak tűnik reboot után...
Van még valaki, akinek volt ilyen?
-
soo277
őstag
Sziasztok
ezt a videokártyát
vettem.
elég neki 1 minőségi 400w os táp? -
lemusz
addikt
Gyors kérdés:
Fogom érezni hátrányát, ha a 7770-et egy olyan alaplappal használom, amin csak PCIe x16-os interface van 2.0 / 3.0 helyett? -
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
pc_seft #17660 üzenetére
Én 1 éve használok egy Celeron G550 + HD 7750 1GB DDR5 + 4GB DDR3 konfigot, és szinte minden A kategóriás játék játszhatóan fut 1600x900 medium beállításokkal /Kivétel Crysis 3, Assasin 4/. Általában 3 évente veszek 50 ezerért alaplapot, VGA-t, memóriát és játszom mindennel
. Szóval ez az Intel G + HD 7*** széria tényleg nagyon jól sikerült.
-
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #17671 üzenetére
te vagy a szerencsétlen én kérdeztem 2öt amire te is tudod a választ.
hogy vajmi kevés darab megy 1200mhz.en. és a mai játékokbol szintén elenyészőmelyek egy 7770nel mennek 100fps.t. na ennyia válasz te luzer.
azt hogy hogy irok ne olvasd el.
én az enyémet tudom mennyit megy nem volt benne a kérdésben de látom terelsz mert mással nem megy a kibuvás..... -
lemusz
addikt
Sziasztok!
Athlon II x3 440 mellé érdemes 7770-et venni? Vagy elég lenne egy 7750 is? A jövőre való tekintettel viszont mégis inkább 7770? (HD 4850 512MB DDR3-at váltana)
Másik kérdés:
Ezen kettő közül melyik a "jobb"? Ha nem tévedek az OC-s 50MHz-el többet tud, ezen és a hűtőjükön kívül más különbség nincs, ugye? Az az 50MHz hoz valami fps-ben mérhető pluszt? Hűtője melyiknek jobb?
sapphire-7770-1gb-ddr5-11201-17-20g-videokartya-116679
gigabyte-7770-oc-1gb-ddr5-gv-r777oc-1gd-videokartya-101299Köszi a válaszokat!
-
dragonfx
veterán
válasz
pc_seft #17665 üzenetére
1100/5500 környékét szinte mind viszi.ez gyakorlatban kb 2-3 fps.
a 7790 igen kb 30%kal jobb és a maga 32k.s árával msot az a legjobb vétel.bár elgondolkoztató az alap verzio emrt lassan az 1gb vga ram kevés lesz.
nekem is egy éve szinte mindne megy fhd.ba 7770nel.van pár kivétel de oda meg nem egy fokkal kéne jobb gép hanem avgy 5tel... -
pc_seft
tag
válasz
miresz #17662 üzenetére
dragonfx Én magam sem hittem el
Igen miresz én is erre gondoltam hogy sokkal újabb a proceszor és teljesen más a felépítése.
BF4-nél sokkal jobban teljesített,de mondjuk a Crisys2-ami nem olyan új game ott az X4 túlszárnyalta gondolom mert oda nagyon kell a 4-magViszont ez a HD7770 nagyon jó vga,nem gondoltam volna hogy a maga 128bit-el és ezzel a fogyasztással vinni fogja az új játékokat.Nekem az utolsó széria Ati oldalon a HD6970 nagyon nagy csalódás közel 200W fogyasztás +melegedett és a GTX560 TI OC a tesztjeimben jobban teljesített.
Úgy látóm az Atiradeon új utakra evezett ha lehet így mondani,mert a HD7770-t körülbelül a HD5830-HD6850 közé saccolom.(ami nem semmi mert fele annyit fogyaszt mint a két említett vga
7790 nem volt a kezeim között,mennyivel erősebb mint a HD7770?
-
miresz
veterán
-
pc_seft
tag
Sziasztok!
Napokban került hozzám 2-db félkonfig.Az egyik egy x4 631"FM1 alaplap.Másik ivy bridge lap+G1610 proci.
HD7770 van a gépekben teljesen egyformák mert CF-be mentek anno.
Ezek a gépek eladásra várnak,viszont egy tesztet azért csináltam.
Bármennyire is hihetetlen a két magos ivy sokkal jobban kihajtotta a HD7770-et.
Ezekkel a játékokkal teszteltem (BF4,Crisys3,Run,Maffia2,) Nagyon meglepő számomra hogy a 4 magos cpu nem tudja úgy kihajtani mint az ivy. Felbontást néztem egészen 1280:1024-től 1920:1080-ig bezárólag.
Természetes Full-HD-ban már nem volt különbség.De kisebb felbontáson sokkal jobban szerepelt a kis ivy.
Ezt itt a topikban tapasztalták mások is rajtam kívül?Vagy csak nekem ennyire fura ezEmlékeim szerint mikor még évekkel ezelőtt,még megvásároltam a legújabb hardvereket.
Phenom X4 965 4.0GHZ-n még egy GTX570-el is elbírt.I7 2600K-hoz képest nem volt akkora változás
1920-ban...Ezért sem értem most ez az X4 miért "vérzett" el (órajel nem magyarázza hiszen az ivy is éppen 2.6ghz)
-
miresz
veterán
válasz
gadosp #17647 üzenetére
Ez elég eltérő. Gigabyte 7790-nél ez működött normálisan: AMD Radeon™ HD7790 Catalyst™ Performance Driver
De a mostani MSI 7790-nél a legújabb beta catalyst is hibátlan:Latest 13.11 Beta
-
gadosp
tag
melyik catalystot ajánljátok ami a legjobb a 7790-hez?
-
dragonfx
veterán
válasz
juve600 #17642 üzenetére
nemmert irreálisan drága az r7 miközben semmi megfoghatóval nem tud többe tmint az előd 7790 amit ugye már 32k környékén lehet kapni mig az r7 kb tizessel több.
szovbal ha upgradelni akarsz akkor 7790 meghuzod akkor meglesza 45% de amugy szerintem a 45 erős tulzás a 7790nel avn egy szinten ami kb 30%kal jobb mint a mostani karid(7770) nem mellesleg nem írtad a vaporx.et mennyin hajtod...17645>>hát igen ez egy elméleti sik..de alapbol nem éri meg 80wattos kártyát 115ösre cserélni..előre haladunka korrla nem vissza.fogyasszn egyre kevesebbet...
-
TIT
veterán
Eszerint is jobb.
-
juve600
nagyúr
hd 7770 vapor-x et érdemes lecserélni a erre a R7 260X OC 2GB-ra ???
thx -
törölt tag
válasz
bozont #17638 üzenetére
Köszi a képet, hát nekem sose csinált ilyet, bármikor néztem. Ez alapján valóban azt mondanám, hogy csak 1 magot használ. Viszont nem értem, hogy akkor nekem háttérben mi futhat, ami csak játék közben fut. Mert amúgy, most pl. amikor gépelek ide, 800Mhz-re visszaveszi a CnQ a frekit, és a magonkénti terhelés 3-5% körüli, tehát csak valamilyen a játékkal kapcsolatos részfolyamatra tudok gondolni.
-
törölt tag
válasz
bozont #17636 üzenetére
Igen. Mind a kettő esetben ua. a frekvencia, csak azon változtatok, hogy 2 vagy 4 mag legyen. A rendszer amúgy Windows 7 x64. Semmi más nem változik, az energiagazdálkodási séma, és a játékon belüli beállítások is teljesen ugyanúgy maradnak. Szimplán csak belépek biosba, és az EC Firmware selectiont Normal-ról (ekkor 2 magos) Hybrid-re (ekkor 4 magos) állítom. Minden más egyéb Auto-n van. Kivéve a szorzót, mert az 18-asra raktam, így megy 3,6Ghz-en, 2 és 4 mag esetén is.
-
bozont
veterán
válasz
#73173120 #17634 üzenetére
Abban értettem egyet vele, hogy a WoT csak egy magot használ (de ez a teszteken is jól látszik), hisz ahogy írtam, nekem nem hozott plusz teljesítményt a +4 mag. Viszont az igen, hogy az FX6100 4GHz-en fut a 250 3,5GHz-e ellenben. Kétmagosként is ugyanakkora órajelen járt a procid mint 4 magosítva?
Az hogy nálad mitől növekszik ekkorát a teljesítmény nem tudom. De mindjárt megnézem nálam, hogy alakul a cpu terhelés, csak még frissíti magát a játék, már rég játszottam vele. -
törölt tag
válasz
bozont #17632 üzenetére
Csak tudod azt nem értem, hogy a kolléga azt írja, hogy azért nő az fps, mert a +2 mag a háttérben futó folyamatokkal foglalkozik (mondjuk azt nem értem, hogy ezek a folyamatok a játékhoz kapcsolódnak-e, vagy egyéb, amik egyébként is ott vannak). Erre Te írod, hogy igaza van, mert nem nőtt neked az fps számottevően, a magok számának növekedésének ellenére se.
Akkor ebben Te nem érzed az ellentmondást?
Másrészt, akkor kérlek arra adj magyarázatot, hogy Phenom II X2 555 -ként miért van kb. fele annyi fps-em, mint Phenom II X4 B55-ként? Hisz Te amellett foglalsz állást, hogy a magok számának növekedése, nem hoz szignifikáns fps növekményt.
Amúgy, ha valaki közületek miskolci, nagyon szívesen kerítek egy délutánt, hogy lássátok a saját szemetekkel is.
A nickemen ér nevetni, és másrészt amíg a screenshotot csináltam kilőttek
(hisz úgy a jó, hogy ha nincs dedikált printscreen billentyű, csak kombóval érhető el.)
A %-ok amúgy folyamatosan ugrálnak, az első mag a legmagasabb, a többi pedig a képen lévő %-ok körül mozognak +- 20%-al. A gpu 99%-ban kihasznált, szóval nem hiszem, hogy lenne értelme másra váltanom, hisz így is látható a gpu limit. Vagyis, hogy megérné-e. Értelme lenne, mert a fogyasztása egy haswell rendszernek jóval alacsonyabb lenne, és a magonkénti teljesítménye is jóval jobb, de ezért kiadni most cirka 50K-t nekem nem éri meg.
-
törölt tag
válasz
miresz #17631 üzenetére
Kicsit megkopott a lengyelem, ezért szeretném, ha segítenél az ábrát értelmezni.
Tehát a processzorokat nem számítva, ugyan azon konfigon (persze amd/intel platformon), ugyan azon körülmények közt, egy Phenom II X2 555 38,3 fps-t produkál, míg egy Phenom II X4 955 39,1 fps-t? Vagy esetleg ez nem fps?
-
bozont
veterán
válasz
#73173120 #17627 üzenetére
Ahogy írja miresz, a WoT csak egy magot használ, ezért van az, hogy nálam nem gyorsult sokat az Athlon II X2 250 -> FX6100 cserénél, csak nagyon minimálisat (az meg megint egy másik dolog hogy a windows hogyan osztja el az adott terhelést a magok között). Pedig 2 mag vs 6 "mag". Igazából, ha csak a WoT-tal játszol, akkor érdemes lenne egy Haswell i3-ra váltanod. Az sokat dobna a teljesítményen.
mod.: Egy biztos, az optimalizáció egy ismeretlen fogalom a WG számára.
-
miresz
veterán
-
monolit
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, még annyit kérdeznék most, hogy pci-e 2.0-ás alaplapba nyugodtam beletehetem?
Máshol azt olvastam nem gond. -
miresz
veterán
válasz
#73173120 #17627 üzenetére
Majd monitorozd csak ki hogy hány magot használ.
A + 2 mag miatt max azért nő az FPS-ed,mert több minden fut a háttérben,és arra nem annak a magnak kell figyelnie,ami futtatja a WOT-ot. Milyen op rendszert használsz?
Ha nálad 4 magot használ akkor valami limited 4 cores to juvik kiadásod lehet,mert mindenki másnál 1 magot terhel.
-
törölt tag
válasz
miresz #17626 üzenetére
Ne haragudj, de ez óriási butaság. Hogy miért? Mert leteszteltem. Geekbench3 ugyanannyi szálankénti teljesítményt ad a 2 magos és a 4 magos teszteken. Ergo, azzal, hogy ki-be kapcsolom a magokat, a szálankénti teljesítmény nem nő, csak a magok számának növelésével egyenes arányosan nagyobb lesz az összteljesítmény.
Nahmármost, 2 maggal kb. 30-35 fps van, 4 maggal pedig 60 fps körül ugrál. Ezek után nekem senki ne mondja, hogy 1 magot használ csak, mert egyszerűen nem igaz. Pláne, hogy közben látom a grafikont a proci használatról is, és nem csak az első mag van terhelve, hanem mind a 4, közel azonos arányban.
-
törölt tag
válasz
monolit #17620 üzenetére
Friss válasszal szolgálhatok, mivel pont tegnap cseréltem le egy 4850-et egy 7770-re
Én úgy érzem, hogy megérte. Pláne azért, mert a 4850 idleben is nagyon sokat evett, és jobban is melegszik mint a 7770.
Mivel én csak World of Tankssal játszok, ezért csak ezzel kapcsolatosan mondhatok véleményt. Érzésre egy picit folyékonyabb a játék, annak ellenére, hogy fps-ben kb. ugyanott vannak. Talán 10%-al több a 7770-nek. Azt azért hozzá tenném, hogy a wot grafikai motorja elég szarul optimalizált.
Mondjuk nekem egy "négymagosított" Phenom II-es procim van, 3,6GHz-en, szóval a kihajtással véleményem szerint nincs gond.
-
monolit
csendes tag
Sziasztok,
Gondoltam lecserélném a 4850 kártyámat és 77** sorozatból választanék.
Szerintetek egy 7770 még pont jó lenne egy C2Duo 3,16 cpu mellé vagy rakhatnék 7790-et is?Utóbbit kitudnám hajtani, hogy ne a cpu legyen a limit?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #17548 üzenetére
Köszönöm a válaszod neked, és hegegabinak is.
Végül egy Sapphire 7770 GHz edition lett. Idle fogyasztás 75W-ra csökkent. Játék közben pedig 190W. Azért nagyon nem mindegy, hogy az idő nagy részében 130-150W körül ugrál, vagy csak 75-100W között. Napi szinten legalább 12 órát megy a gép, szóval 0,6KWh megtakarítás.
(Már csak egy takarékosabb proci, és patent kis gép lesz ez.)
-
gadosp
tag
ha a 2.0-ában használom a kártyát az jár valamilyen hátránnyal?
pl, járhat sebességvesztéssel? -
gadosp
tag
mi az a vt-d capability?
a biosban nekem azt írja erre, hogy unsupported.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS routerek
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest