Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
válasz
Heavyrain #14499 üzenetére
Nézz a jelenlegi konfigomra, oda még a 70es is sok lehet néha.
Jó, természetesen idővel szeretném többi cuccot is cserélni, újabb VGA csere nélkül Ez egy elég hosszú projekt, mert jelenleg nagyon nehezen tudok bármire is félretenni a fizetésből.. Csak azért kell a VGA-val kezdenem, mert a 4830-asom bármikor megpusztulhat. Aztán ott állnék félig új géppel akár 2-3 hónapra is megfürödve.A 30k is nagyon nagyon max szint nekem. Elképzelhető, hogy szétnézek Hardveraprón, hátha találok olcsóbban egy ilyen 70-est.
-
wednesday
őstag
Sziasztok.
Melyik az a 7770-es kari, aminek megfelelő és halk hűtése van?
Nem a feláras hűtésekre gondolok, Varpor-x stb. Hanem ami pl: boltba 30k-s kategória körül mozog.
-
Janou
őstag
Sziasztok!
Az mennyire normális hogy bekapcsolt adattal és GPS-el 50%-ot merül az aksi Budapest Balatonszepezd távon? Illetve észrevettem hogy láb hoz téve elveszti a jelet ha függőlegesbe teszem az ablakhoz közel akkor újra megtalálja. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
profisher. #14482 üzenetére
Persze,tedd vissza a 13.4-et.
-
MrBrook
aktív tag
nah emiatt is várok lehet egy új generációs karival: A ceremónián egyébként az AMD illetékesei a Battlefield 4-ből is mutatnak majd néhány friss részletet. A pletykák szerint pont a Hawaii GPU-val ellátott videokártyák lesznek az első olyan termékek, amelyekhez kupon formájában jár majd a Battlefield 4 teljes verziós kiadása, ami egyébként október 29-én érkezik.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Grave_444 #14484 üzenetére
nem csak a sávszél, összes mutatója jobb, hisz a besorolása is magasabb. egyébként nekem 1gigás 7850 is elég lenne lehet, bár akkor már valóban 2gigásat illene.
amúgy én a sávszélet azért gondoltam, hisz itt is megállapították/tuk, hogy fps/bencmarknál jobban kijön a memória húzás mint a gpu huzása(7850 már csak 256bit miatt is jobb/gyorsabb ). majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. -
MrBrook
aktív tag
van benne valami lehet úgy lesz, még úgy sem melózok sajna, de hamarosan elkezdem és akkor októberben, amikr kijön az sorozat vagy lejjebb mennek az árak és akkor egy 7870 is jó áron lesz elérhető, illetve amit mondasz, csak komplett gépet akarok újítani és ahoz jó lenne,ha most váltanék egy 7850re, és a többi lé nagy részét alaplap+ram+cpu stb ház hűtés. és csak jövő nyáron az új sorozatot ugyancsak megkapnám jó áron.
-
MrBrook
aktív tag
7790 v. 7850, csak ennyire tudok rápótolni. 7850ről olvastam ,hogy bele lehet nyúlni, de hátha, és azért az már 256bites memó, 130gb/s-el ami 20gb/sel jobb mint a 7790. de húzva mennyi a sávszéle egy 7790 dual-x-nek mondjuk? valaki megtudná mondani?! bár minden a 7850 mellett szól, kicsit több shader, nagyobb szávszél, viszont fogyasztása is kicsit nagyobb. még ki kell találnom.
most megyek iszok egy sert,ha írtatok volna ,mjad reagálok később, béke.
-
MrBrook
aktív tag
nah srácok, szerintem megpróbálom eladni a vapor-x-emet, már felraktam a hírdetést
30at akarok érte, lehet sok, de így is olcsóbb mint újonnan és még van 1év 2hónap gari rá
-
wednesday
őstag
válasz
Stonerice #14475 üzenetére
Köszi.
Talán olyan van, hogy felezed a PCI-E 16x-ost, a BIOS-ban. Úgy látom a te alaplapodon 2db PCI van, egy 3.0-ás és egy 2.0-ás (ha igaz a leírás róla). Tehát pl: beteszed a VGA-t 2.0-ásba és 16x-t leveszed 8x-asra és meg is kaptad az előző generáció teljesítményét. Vagy a legújabbnál negyedelsz, ha lehet ilyet csinálni,
-
wednesday
őstag
válasz
Stonerice #14465 üzenetére
Közben találtam adatot, minden új generációnál duplázták a sávszélességet.
PCI-E 1.0: 250MB/s, 2.0-nál: 500MB/s, 3.0-ánál: 1000MB/s.
Végül is a lényeg, az, hogy PCI-E 3.0-ánál 16x negyedeljük (vagy 2.0-nál felezzük a 16x), nem csökken -e a 7750/70 teljesítménye. Szerintem elégnek kell lennie, úgyis egy átmeneti megoldás.
Csak most nem az alapjainál kezdem a "ház építést", hanem a tetőnél. Abból az okból kifolyólag, hogy ha még ki is tudnám izzadni a lap, proci, RAM(ilyen elborult át mellett) cserét, bármikor megpusztulhat közben a VGA, aztán pisloghatok.
-
Reinkz
senior tag
MSi afterburnerrel is tudsz feszt állítani, ha kell
-
madrics
csendes tag
válasz
Stonerice #14469 üzenetére
annyira nem zavar eddig el sem indultak
amúgy nézegetem és elvileg van egy újabb bios a videokártyához (f3 van fent és f11 az új)
van hozzá telepítő program is (@BIOS), de azzal nem sikerült frissíteni nem engedte, aztán nem is nagyon mélyültem bele sok rosszat hallatom felőle , inkább hagytam.
Megnézem a gurut -
Stonerice
őstag
válasz
madrics #14467 üzenetére
1-2 fps-el lassabban fog menni játékokban. Feszemelés megoldaná az instabil működést 850mhz-n
De ha nem esel hanyatt 2 fps miatt, úgyhogy akár használhatod így is amig, nem lesz nagyobb gondod vele.
Nézegesd a giga oldalát, szoktak új biost kiadni, amiben javítják a hibákat.
Feszt az oc guruban kellene megtalálnod. Vagy külön engedélyezni kell ezt az opciót, vagy egyáltalán nem engedi állítani. GPU-z vel ellenőrizheted, hogy tényleg változik-e a feszültség. -
wednesday
őstag
válasz
Stonerice #14465 üzenetére
Köszi szépen.
Én is úgy gondolom 55watt nem sok még az legelső PCI-E-nek sem. Csak úgy tudom, hogy ahogy váltogatták egymást a PCI-E generációk egyre nagyobb feszt is engedett magát a csatolón keresztül (a szávszélesség növekedése mellett). Az 1.0-ásnak meg nem tudom mennyi a maximálisa.
-
Stonerice
őstag
HD7730 teszt. Benne van a ddr3-al szerelt is.
-
Stonerice
őstag
válasz
madrics #14457 üzenetére
Nem tudom, hogy az alaplap bios-ára gondolsz-e. Ott nem lehet állítani a vga tulajdonságait.
Órajeleket tudod állítani a Catalyst Control Centerben is (AMD vezérlőpult) túlhajtás menüben ha jól emlékszem(2 hónapja nincs amd vga-m úgyhogy fejből írtam.
Megfelelhet az OC guru is. Csak azt nemtudom, hogy a kártyádon lehet-e feszt szabályozni. Erre is jónak kell lennie az OC gurunak,ha működik a fesz állítás a vga-n
-
madrics
csendes tag
válasz
Melorin #14456 üzenetére
Stonerice és Melorin nagyon szépen köszönöm a gyors választ, meg is próbálom majd délután...
a videokártyához van egy program oc gurur 2, az említett beállításokat eltudom ott végezni vagy a bios-ban, nézek körül ? (amúgy gyári minden beállítás)Fura hogy zsír új, és nem működik, és hogy a teszt programok sem mutatnak semmit
Még egyszer köszönöm !
-
Melorin
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
Hali.
Érdeklődnék,hogy milyen az új Catalyst™ 13.8 Windows® Beta Driver,érdemes felrakni?
Szerk.: Egy próbát megér?
-
wednesday
őstag
Sziasztok.
Lenne pár technikai kérdésem.
Egy 7750 (vagy a 7770) milyen sávszéllel rendelkezik PCI-E felé?
Arra lennék kíváncsi, hogy PCI-E 1.0-ánál bár beleütközne korlátba? Vagy azért ezek még "nem olyan fürge" kártyák? Illetve a 7750-en ugye nincs tápcsati, de az 1.0-ás buszon is fel tudja venni a feszt vagy azt 2.0-áshoz tervezték? -
Tomi0703
addikt
Na, éppen az előbb futottam én is bele először ilyenbe. Videót néztem a dzsátubén', egyszer csak fekete fehér csíkok váltakoztak, majd egy lila képernyő ugrált. Gyorsan a telefonomhoz kaptam, hogy lőjek egy képet, de aztán újraindult a gép és most okés minden. Remélem utoljára találkoztam ezzel.
-
madrics
csendes tag
Sziasztok!
Nem régiben vettem magamnak egy gépet, és csatlakoztam az hd 7750 csoportjába.
már olvastam hasonló problémáról csak a választ nem találtam,
majd nem minden játék alatt egy kis idő után, megfagy befeketedik a kép, majd kidob az asztalra, ott felugrik egy ablak hogy:
„A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt AMD driver képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
Utána néztem mindent kipróbáltam, pl.: driver régi új, alaplap bios frissítés , direkx frissítés, más Windows...
Lefuttattam rajta majdnem minden tesztet és semmi hiba, visszavittem, ott leteszteltek mindent és vissza adták hogy hibátlanul működik
valakinek valami ötlet ?
a gépem :
asrock 970 extreme 4
amd fx 6100
gigabyte 7750 oc 2gb
8 gb ramVan valaki aki ezt a videokártyát használja ? mi a vélemény ?
Már azon gondolkodom hogy megtanítom repülni
csak egy példa: feltettem a dead space 3 és mikor indulna a ea logó kifagy, megnéztem hogy jó e a gépem hozzá itt http://www.systemrequirementslab.com/ és jó eredményt kaptam + van egy 7 éves régi gépem amin meg hibátlanul fut minden (persze minimum grafikán) itt meg semmi.
Elöre is köszönöm !
-
djdaniel
senior tag
válasz
Grave_444 #14445 üzenetére
vtx3d szóval nem kell csodálkozni...
meg lehet b*szni az auto ventilátor szabályzását, 60%-nál volt 95-foknál, fogtam fel toltam kézi vezérléssel ccc-be 100-ra akkor lement 72-re.
egyébként is szar volt a kártya, 1x leírtam ide topicba, szóval nem ártott neki semmit sem az a 95°C-fok.Egyébként még elindította a furmarkot ki mentem cigizni egyet, vissza jöttem akkor vettem észre, szóval nem szándékosan pároltam meg szegényt, de amúgy nem lett semmi baja sem.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Grave_444 #14443 üzenetére
7750-esem furmark alatt 95°C-fokra ment fel
egyik ismerősöm foglalkozik vga javítással, ha jól emlékszem régebben mondta hogy 100°C-fokon melegítik elő gpu-t, de nem akarok hülyeséget írni, lehet hogy rosszul emlékszem.Anno volt egy 9800gt-ém, megállt rajta a ventilátor és terhelés alatt egyszer csak elkezdett akadni a játék mondom mi f*szom, erre nézem 132°C-fokos, gépet gyorsan lekapcsoltam, le vettem az oldalát ás valóban, csodálkoztam is hogy nem kapcsolt le, igaz miután kihűlt bekapcsoltam és ment 1hónapig, utána a biokom telephelyén folytatta a pályafutását, glaciator hűtés változat volt.
70°C-fokig simán elmehetsz, 90°C-fokig biztonságos ha jól tudom.
-
Grave_444
nagyúr
Mennyi az a hőmérséklet, ameddig nem lesz bajuk ezeknek a kártyáknak?
70 fokig ha nagyon muszáj el lehet menni? 1600-as fordulaton eddig megy fel cod2 alatt, amúgy 2200+ a sok fps miatt
-
Tomi0703
addikt
válasz
banderasz77 #14438 üzenetére
ha egyik sem erdekel, akkor jatek nelkul.
ebbol az akciobol engem kb. csak a crysis 3 mozgatna meg. -
Honzi
senior tag
válasz
banderasz77 #14438 üzenetére
27,5e+áfa, játék nincs
A játékokat el lehet adni kérdés hogy kinek kell és menyiért.
Én is ezeket hirdetem nem ma raktam fel de ennyiért se kell senkinek. -
Atesz1978
senior tag
válasz
banderasz77 #14433 üzenetére
Nekem DUAL-X-es 7790-em van ami alapon hangtalan viszont terhelve megjön a hangja de a Trixx-el 2000-re állítva a fordulatot alig hallható és a hőmérséklete így 65-67 fok között van ebben a melegben! Tuningolni nem próbáltam mert alapon is bőven elég nekem de itt találsz infót erről!
-
Tomi0703
addikt
válasz
banderasz77 #14435 üzenetére
akkor mindenkeppen a dual-x-et vedd.
kar, hogy jatek mar nem jar hozza... -
Petyyyyy
addikt
válasz
banderasz77 #14435 üzenetére
Nem fogják. Elég nagy az egyetértés a tapasztalatok alapján a dual-x esetében. Nem igazán hallani róla rosszat.
-
Tomi0703
addikt
válasz
kisza25 #14430 üzenetére
persze, ertem. nem akartam szorszalhasogato lenni, csak leirtam.
( #14433 ) banderasz77: az egy ventis sapphire hutesrol tudok nyilatkozni (7770). alapon csendes, autora allitva 62-63 fok a max amire felmegy a gpu, 30 fokos szobaba, vaya value hazba, 2 ventivel. az autora allitott venti ilyenkor olyan 30-32 % van, ami hangtalan. 40 kor jon meg egy kicsit a hangja, de auton ezt sose fogom elerni.
-
WP14
őstag
válasz
banderasz77 #14431 üzenetére
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Egy i3-3220 mellé tervezek venni egy 7790-es VGA-t. FullHD lenne a felbontás, szerintem pariban lennének. Kérdésem az lenne, hogy mi a favorizált modell most közülük? Ja és 1 GB szerintem elég.
Üdv.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Petyyyyy #14425 üzenetére
Azért a 60-85 között érezni FPS-be a különbséget.
Én anno mikor váltottam a Samu 931C-ről Dell U2311H-ra jobban tartottam a 2ms>8ms reakció időtől, és mégis a 60Hz- zavart jobban a 8 ms-t meg sem éreztem.
Mókolhatnám hogy FHD-ba is menjen 75Hz-n mert van oylan driver, de már megszoktam, meg legutóbb még 5770-el ez a mókolás nem engedte csak UVD órajelig a VGA-t. -
Petyyyyy
addikt
Hamarosan értesítjük! Bár valószínű, hogy rejected.
Indoklás: Há' me' jóhogynem majd i3 mellé 120Hz-zen jáccó' nem?
Egyébként ez jó kérdés, működne-e a dolog játszható sebességgel. Bár gyanítom miért ne működne.
Urak lennétek szívesek megdobni a BF3 single eredményetekkel lehetőleg FHD-ban max grafon, vagy ahhoz közel? Csak mert mostanra talpraállt szvsz. úgy a driver, ahogy a játék is - megvannak a finomhangolási módszerek.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tournament #14423 üzenetére
Akinek fussa nyócmagos FX-re meg 7790-re, annak nem adok. A törpiek jelentkezhetnek.
profisher. - Az nem csak pár centi, 24" méretben is elérhető a FHD. Hogy ki mit szeret, kinek mi tetszik - még mindig egyéni preferencia kérdése. A 60->85 Hz-re ugrás nem egy földhözvágó különbség szerintem.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tournament #14420 üzenetére
Pedig komolyan nyomasztó ekkora felbontáson élni. Irány a "bót", tessék venni 120Hz-es monitort 22-24" méretben.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tournament #14418 üzenetére
"nem szeretem se kisebbe se nagyobb felbontásba mert inritál" - Ez fájt.
Az a proci bőven elég lesz a kártyához, akár kettőhöz is. -
Tournament
aktív tag
Üdv FX 8350 CPU
AMD HD SAPPHIRE 7790 1gb gddr5 vga-t menyire tudná kihajta ?
1280x1024 felbontásba használok csak mindent "nem szeretem se kisebbe se nagyobb felbontásba mert inritál"
-
kisza25
félisten
válasz
Melorin #14413 üzenetére
igen rosszul fogalmaztunk, ha HD7770-et vesz e5200 mellé lenne pl. 1280x1024ben 25 FPS-e és 1920x1080-ban is 25 FPS-e lenne, mert a CPU ennyit tud kisajtolni a VGA-ból, ugyanazon játékban egy i5-el lenne 1280x1024-ben mondjuk 60FPS-e és ez VGA limitig meg is maradna 1920x1080-ban is
-
Stonerice
őstag
válasz
Melorin #14413 üzenetére
Igen félrevezető lehet. Úgy gondoltam, hogy akinek FHD monitorja van, az arra törekszik, hogy azon a felbontáson játszon. Legtöbbször, minél nagyobb a felbontás, annál kisebb cpu is elegendő lehet. Vagy nem így van? Egyre kissebb a különbség a cpu-k között nagy felbontáson. lehet hogy csak nekem nagy xD mert én még csak 1440x900-on tolom
-
Janou
őstag
válasz
DeckardCain #14410 üzenetére
OFF
Thermaltake TR2 RX? 450W, olcsó, moduláris és fa*za.
ON
-
Atesz1978
senior tag
válasz
DeckardCain #14398 üzenetére
Egy kis tuning eredmény!
-
Stonerice
őstag
válasz
DeckardCain #14410 üzenetére
Nekem is az van
Elég sok a ciripelős darab. Kevesebb a hibás, aminek a PCI express csatija valamiért nem ad elég áramot. Persze ezek azonnal kiderülnek. Sajnos az enyém ciripel. A teljesítménnyel meg vaygok elégedve. Ment Hd 6850 és phenom II x4 is egyszerre vele. Ennél viszont biztos van halkabb táp is. Én Chieftec CTG-t vennék. Ja és a Hexának elég rövidek a kábelei.
-
Stonerice
őstag
válasz
DeckardCain #14407 üzenetére
Már csak Tápegységet kell választanod. Abban majd valaki ajánl valami jót. Szerintem egy 450 wattos-al nyugodtan lehetsz.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Alister71 #14405 üzenetére
Köszönöm,de használt nem igen játszik.
De elgondolkodtam. Marad a 7790 és mellé
jön egy Asus M5A97 R2.0 20k és 28Kért egy FX 6300.Bár akkor meg a matx vonal kuka
-
Alister71
nagyúr
válasz
-
Stonerice
őstag
válasz
DeckardCain #14402 üzenetére
Te tudod, de erősebb procival kellemesebb a játék. Én i3-ról váltottam i5-re és nem keveset gyorsult a HD7770-em Persze csak 1440x900-ban. Nem feltétlen kell erősebb vga annál neked.
-
kisza25
félisten
válasz
nekem 1150Mhz
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Stonerice #14401 üzenetére
4 éves e5200+4830-ról váltok szóval van mit behozni
Lehetne feljebb lépni mondjuk i5+olcsó lap vagy FX-6300 + 20k feletti lap. De ezek mellé nem ártana már erősebb vga is. 7850/GTX 660. Ez meg már majd 40 ezer lenne még pluszban Annyit meg nem játszok.
Illetve a 7790 most ez a 33-35k körüli áron elég jó.
-
Stonerice
őstag
válasz
DeckardCain #14400 üzenetére
Akkor nem lesz vészes a cpu limit.
Ha kicsit hosszabb távra tervezel akkor jobb lenne FX, vagy pedig ha engedi a pénztárcád, akkor Intel cpu. Attól függ, hogy mivel játszol. De szerintem elég lesz neked elég sokáig ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest