-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
talpas
aktív tag
válasz
facsi2945 #21846 üzenetére
Gyári eredeti dr. és megy tovább. Ha a frissítést meg tudod oldani és nem a rendszer erőlteti a sajátját. Minden válasz a "frissítettem a Wint.-ben van, ami gondolom nem lehet se XP se W7 frissítés. Nekem is van egy 7770, tartalékban, sajnos az idő és a programozók nem a régi kártyákra vannak kiélezve. Nem tudok másra gondolni.
Írod, több dr-t is próbáltál, legyalulva vagy csak simán itt egy dr. kipróbálom az nem jó! Települ minden mert ott a hardware paramétere (i) rendszerben, az viszont nem jelenti azt, hogy használja is, innen kell elindulni. -
facsi2945
csendes tag
Sziasztok!
7770 kártyám egy Windows frissítés óta fekete képernyőt ad WIndows induláskor és lefagyasztja a gépet. A spinner még látszik, de amikor az asztal megjelenne, elhasal. Csökkentett módban el tudom indítani és miután leszedem az AMD drivert, rendesen elindul a gép. Több korábbi drivert kipróbáltam már, mindegyikkel fekete képernyős kifagyást produkál.
Ugyanez van akkor, ha alap windows driverrel elindítom a GPU-Z programot.
Tud valaki megoldást a problémára? -
hatamas
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a ASUS Radeon HD 7770 2GB tud e kiadni a DP porton 4k@60Hz jelet? Hátha még valakinek ketyeg egy ilyen a gépében :-) -
talpas
aktív tag
Én az első, hozzá adott régi és nem alap win. driver verzióval kezdeném a próbát. Ettől újabb kiadású de ma már ősinek számító kártyák is tudnak érdekes dolgokat produkálni, hiába, hogy a mai legfrissebbet kapja, az nem jelenthet mindig jó működést, sőt. Nekem is van évek óta egy HD7770 a szekrényben befőttnek, venti se zörög még rajta, gondom sose volt vele, hangos sem volt működése alatt a fentieket betartva.
-
Krema
csendes tag
Üdv!
Látom egy nagyon régi topicba írok, de hátha valaki válaszol
Van egy MSI Radeon HD7770 videokártyám.
Megtakarítottam, újra pasztáztam.Amikor beteszem a gépbe (friss telepítés, hivatalos Windows)
a win által hozzálőtt alap driverrel azonnal indul gond nélkül.
Ahogy felteszem a szabályos Radeon drivert, a venti felpörög 100%-ra.Speed Fan alkalmazás 0 Celsiust ír, míg a CPU hőmérsékletét tökéletesen látja.
A monitorom régi 20"-os Acer, 1600X900 szóval nem is az van, hogy valami
987987435 Hz-es 8k monitorral szívatom szegényt.
Tesztelve inteles rendszerrel és amd-s rendszerrel is, mindkettőnél ugyanez.Speed Fan-nal le tudom venni az RPM-et, de valakinek van
valami ötlete arra, hogy ezt automatán csinálja meg inkább? -
veber0937
tag
Hi
Sapphire hd 7730 hangos a ventije, ötlet a scerére?
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
SAPPHIRE Radeon HD 7750 1GB GDDR5 128bit ilyen kártya van a gépembe! Eddig MPC-vel néztem full hd fimeket a sz.gépről tökéletes volt Full HD TV-én! Most lesz egy 4k HDR tv-ém.
Tudom én ezt a kártyát 4k HDR-re használni? Köszönöm! -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Egy ASUS HD7770-DC-1GD5-V2 típusú videó kártya van a gépemben. Már több hónapja szenvedek vele, már többször sikerült megoldani a problémát, de mindig újra előjön.
Ezért kérnék segítséget.
A gondom, hogy rendszertelen időközönként, alvó állapotból nem indul el a monitorom. A sárga készenléti led kékre vált, fekete kijelző kicsit világosodik, szürkés lesz, s ennyi. Csak az ALT F4 segít ilyenkor. Az energiagazdálkodás már úgy van beállítva, hogy csak a monitor kapcsoljon ki, a többi funkció beállítása "soha". Most elmentem abba az irányba, hogy leszedtem az ATI drivert, s csak a windows által felrakott általános driver van fenn. Így most pár napja megint nincs gond. Még tesztelem, de szeretnék utána járni, hogy használ-e valaki win8.1 alatt ilyen kártyát, s ha igen pontosan melyik verziójú driverrel? Esetleg jöhetne egy letöltő link is.Már többet próbáltam, de hol rövidebb, hol hosszabb időn belül mindig újra előjön a gondom.
K dm
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 7770 OC 1Gb (GV-R777OC-1GD) Rev. 2.0 vga-m.
Ezt szeretném HDMI-n keresztül összekötni a tv-mmel.
A tv egy első szériás Samsung LED tv, pontos típust majd csak este fogok tudni mondani.
Viszont a bekapcsolást követően a tv nem lát jelet. 4 HDMI csatlakozó van, de egyiken sincs jel.
Még drivert sem tudtam telepíteni a gépre, mert a BIOS-t sem látom, nemhogy a windowst.
Win 8.1 64bit van fent, bár kétlem, hogy ez releváns, valamint előtte minden jó volt a gépben és most is.Van ötlet esetleg?
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok! Erdemes e meg apron beruhazni ilyen kartyara?
LoL menne, meg egy kis BF4
1366x768 felbontas, i3 3220 tarsasagaban. -
szivacs1987
aktív tag
Rossz helyre ment az előző.
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Tanix TX9S 2GB RAM + 8GB ROM -ot.
Az itteni összefoglalónak köszönhetően pillanatok alatt sikerült is beüzemelnem.
Minden tökéletesen működik egy 16GB-os class10-es SD kártyáról.
Ami feltűnt, hogy egy kicsit mintha lassítva mennének a dolgok ( itt a menükezelésre gondolok, nem a filmlejátszásra, azzal minden rendben ).
Ezen mennyit javíthat, ha az SD-ről a belső tárhelyre tenném át a kodit?A lejátszóhoz kapott hdmi kábel nem képes a 4k 60fps (hdr nélkül sem) átvitelére. Amint átállítottam 4k-ra, azonnal elment a kép, majd visszajött, majd megint elment, és ez ismétlődött. Számomra ez nem gond, mert úgy is 1080p-s tv-hez lesz, csak gondoltam megemlítem.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Átlinkelném a problémám ide is, hátha direktben tud valaki valamit segíteni. Egy hibás 1GB-os Asus 7770-ről lenne szó, azon belül egy IC-ről amiről tudni kellene miért felel első körben.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Talán jöhet ide a kérdés, hátha tudtok válaszolni.
Van egy régi netezős konfigom, alaplapra kötött monitorokkal. Filmezéshez, böngészéshez bőven jó.
AMD II X2 255 3,10GHz
Asrock 880GM-LE
4GB RAM
120GB SSD
FSP350-60apnKerült hozzám egy Gigabyte GV-R777OC-1GD (rev. 1.0), van értelme beletennem a gépbe, vagy a táp miatt felejtsem el inkább?
-
talpas
aktív tag
válasz
Elamaas #21826 üzenetére
Ha kezd tönkremenni a ventilátor csapágya akkor jó hallod, hidegen ezt produkálja, később már melegen is fogja. "Elkezdett haldokolni esetleg a kártya" El kell döntened mi a rossz és azt cserélni
. Kapható hozzá csak nem itthon, vagy keresésben hirdetni hátha van lementhető valakinek.
-
Elamaas
tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire HD 7770 ghz edition kártya amit 2014-ben vásároltam, nagyon szeretem és szépen teszi a dolgát. A gépházat nagyjából évente 1x 2x kiportalanítom. 1-2 hete azonban arra lettem figyelmes, hogy a gép bekapcsolásakor valami enyhén zörög, majd kb 1 perc után megszűnik ez a furcsa hang. Belenéztem a gépházba meghallgatni, hogy mi csinálhatja és hát a HD7770 ventilátora zúg induláskor. Figyelemmel kísértem a melegedését is, de úgy találtam hogy az rendben van, mert alapjáraton 30-35 fok, terhelés esetén 55-60 fok környékén marad.
Ma kiszedem a kártyát jobban megnézni, hátha csak valami hozzáér a ventihez, de ha ez nem áll fenn, van esetleg a problémára megoldás? Elkezdett haldokolni esetleg a kártya? Mit lehet tenni a ventivel?
Köszi a segítséget előre is.
Üdv!
-
válasz
Enigma1945 #21816 üzenetére
Egyébként egy 4 gigás RX560 lett a befutó, de baromira nem mondanám, hogy 1080p-ben mindenre elég.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Enigma1945 #21822 üzenetére
Hát nézd, hűtése válogatja. Az én 7770GE-m egy elég zárt házban a ref hűtéssel hetvenpár fokon üzemelt full load alatt. Simán előfordulhat egy ilyen scenario is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
rayoliviero #21819 üzenetére
Teljesen rendben van a 80°, csak 100 környékén kell pánikba esni.
-
hala8
csendes tag
válasz
Enigma1945 #21818 üzenetére
Egy működő gépből vettem ki, akkor teljesen jól működött a kártya. A gép mondjuk produkál furcsa dolgokat, volt hogy csak a harmadik próbálkozásra indult el, volt olyan hogy el se indult, másnap pedig mintha semmi se történt volna rendesen működött. Ezért is lett újra cserélve az egész. Jobban visszagondolva párszor volt nálam is csíkos a képernyő. Elképzelhető, hogy a kártyának is annyi lett.
-
rayoliviero
veterán
Vettem egy Gigabyte 7790-et és BF4 alatt felmegy 80 fokra, pedig most pasztázta újra az előző tulaj. Normális a 80 fok, nem fog megfőni a kártya? A ventilátor 80%-on megy automatán.
-
hala8
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy Gigabyte GA-H110M-S2H alaplapom a legfrissebb biossal, i5-7400 processzorral ehhez szeretnék egy régi Sapphire HD7750 videokártyát csatlakoztatni, bios-ban átállítottam elsődlegesnek a PCIe foglalatot, de windows 7 és 10 sem ismeri fel. Drivereket próbáltam telepíteni, az amd telepítő 175-ös hibát ír és azt hogy nem talál hardvert. A kártya képet nem ad.
Minden segítséget szívesen fogadok. -
fer
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #21814 üzenetére
Rajtad áll, én csak azt akartam írni, hogy amit te akarsz az értelmetlen!
-
-
fer
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #21812 üzenetére
Nem sok értelme lesz egyik ismerősöm is megjárta ugyan ezt, a következő nap már adta is el! Jobban járnál valami r7-el mondjuk a 360 is már előrelépés!
-
válasz
Enigma1945 #21811 üzenetére
GTA V-re gondoltam hogy kevéske, ha nem alap beállításon van akkor már kevesli az 1 gigát. FullHD a monitorom, és nem szeretem lejjebb hajtani mert úgy homályos. De lehet veszek egy 750Ti-t, ott vna is minek hajtani a 2 gigát. Csak előbb vevő kell a kettesre.
-
Enigma1945
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #21810 üzenetére
milyen játékokkal játszol, hogy kell a 2gb vram? a gpu érzéseim szerint hamarabb ki fog fulladni, mint hogyan a vram elfogyna.
-
válasz
Enigma1945 #21809 üzenetére
-
Enigma1945
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #21808 üzenetére
Jó vétel lesz! Milyet veszel pontosan?
-
Úgy néz ki lecserélem az 1 gigás kártyámat 2 gigásra. Elkacérkodtam a 750Ti gondolatával is, de az kicsit drágább lenne. 10-ért adom el, 15-ért veszem a 2 gigást.
-
Enigma1945
őstag
Hello! A kartyan probalok feszultseget emelni msi afterburnerrel. De a kartya nem hasznalja. Miert? Alap: 1.25V Amit adtam neki: 1.3V
Sapphire HD7770 VAPORX 1100/1300Mhz
Overclock miatt kerdezem. Remelem nem halt meg ki a topik ennyire, szerintem 1440-es felbontasig, korrekt processzorral meg maig eleg jo kis kartya.
Kiprobaltam BF4-gyel 1366x768-as felbontasban. Lowon egyenlore mert idom nem volt meg tesztelni nagyon. 120 fixen megvolt 64 playeren. Propaganda mapon ( dragons teeth dlc map ) Szerintem korrekt! Varom a valaszokat kerdeseket. -
WP14
őstag
válasz
Enigma1945 #21805 üzenetére
Az egyik legjobb 7770-es volt a 2012-es megjelenéskor.
-
Enigma1945
őstag
sziasztok!
ilyen kártyát készülök venni. mik a tapasztalatok? volt már valakinek ilyene? vélemény? -
-
WP14
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #21802 üzenetére
Nekem Sapphire van, de az AMD software mindegyik 7770-eshez jó. Nyugodtan tedd fel ezt, valószínűleg megoldja a gondodat.
-
Köszönöm! Te is tapasztaltál hasonlót, vagy ugyan ilyen kártyád van? Most végülis működik a kártya, Witcher 3, GTA V elszaladgál (utóbbival ilyen textúra problémáim voltak régebben), 2D-ben hagyom passzívan felmenni 47 fokig, 50°C-nál bekapcsol, 100%-on meg 51 fokot tart.
De felírom pontosan milyen driver van most, hogy vissza tudjam tenni, ha baj van, és akkor biztonsággal ki tudom próbálni amit ajánlasz. -
WP14
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #21800 üzenetére
Ezt tedd fel!
-
válasz
T0mBd1gg3R #21799 üzenetére
Felraktam az Asus saját tweak programját, és saját hőprofilt állítottam be. 40°C-nál bekapcsol elvileg 80%-kal, majd 50-nél 100%-kal, de gyakorlatilag nem hallok a kettő közt különbséget. Nem egy végleges megoldás, de jobb mint ha megfőne.
-
Sziasztok!
Asus direct cu 1gb 7770-em van.
A problémám a következő: A ventillátor sose pörög, manuálban fel kell tolni 80%-ig, ekkor közel maxon elkezd forogni. Amíg a 80°C-t el nem éri magától nem kapcsol be sosem.
Szoftver hibára gyanakszom. Valaki járt már így? Mi a megoldás?
A drivert a windows 8.1 maga tette föl, nem nyúltam hozzá, mivel örültem, hogy műsödik. Manuálisan eddig akármit tettem föl, crimson sz*rságot, bármit, sose volt jó ez meg működik a ventit kivéve.
V Bios 2012.05.24, van fent asus oldalán egy újabb 2013-mas.
driver verzió 13.251.9001.1001 -
Bengio
tag
Sziasztok!
A kérdésem nem biztos, hogy kártya specifikus lesz, akár az azonnali vga-s kérdések topikba is írhattam volna, de mégis csak egy Sapphire HD7770 GHz Edition kártyáról van szó, így itt kezdem.Az normális, ha szabályos kikapcsolást követően másnap már nem ad képet? Azóta 3 különböző (működő, használatban lévő) alaplapban igyekeztem életet csiholni belé, sikertelenül.
BIOS-ában lehet probléma, vagy hardveresen mehetett tönkre? Érdemes vele foglalkozni, pénzt, és/vagy időt szánni rá?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
n_dani
újonc
válasz
Enigma1945 #21794 üzenetére
Köszönöm a tippet, akkor próbálkozom tovább...
Tuningot eddig se csináltam, maximum lefelé, hátha az változtat valamin -
Enigma1945
őstag
-
n_dani
újonc
válasz
Enigma1945 #21792 üzenetére
-
Enigma1945
őstag
válasz
n_dani #21791 üzenetére
szia! ha legalább valami képet készítenél pontosan mi a hiba, vagy a kék képernyőről egy képet, többet tudnánk segíteni! Azt írtad lefagy a windows. Egyáltalán nem biztos, hogy a kártya miatt!
Én is szívtam a gépemmel most elég sokat, pedig szinte minden komponens zsír új, mégsem tudtam 15 percnél többet a játékokban maradni, mint kiderült, a memóriák miatt!
Én úgy tudom, ha a kártya a hibás, vagy valami rossz, akkor piros képernyőt kellene dobnia, de majd a jobban hozzá értők kijavítanak! -
n_dani
újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Adott egy AMD HD 7770 Videókártya és állandóan hibát generál - van, hogy csak a játék omlik össze, van, hogy az egész windows (10) lefagy, sőt kaptam már kék halált is.
Nézegettem főleg külföldi oldalakat, ahol volt hasonló probléma de nagyon végleges megoldást nem találtam. Próbáltam az alap dolgokat: driver törlés-újrarakás, nem a legfrisebb, majd a legfrissebb illesztőprogram használata, downclock-olás stb. de egyik sem hozott maradandó megoldást. Vannak olyan játékok, amik "jobban bírják", mások akár 2 perc alatt hozzák a hibaüzenetet és a crasht. És valamiért újabban gyakoribb.
Ha valaki tud segíteni, hálásan köszönöm. -
Nekem fölment valami crimson akármi, nem is működött a gép, visszaállítást kellet csinálnom. Nem értek hozzá de van valami crimson meg más néven futó driver is párhuzamosan? Meg ilyen mindenféle segédprogramok nekem nem kellenek csak a driver, meg hogy a hdmi-n ne valami 15%-kal nagyobb vagy kisebb képet adjon ki hanem natívan.
-
pitiless
senior tag
Én Sapphire 7750 (GDDR5, 1GB) keresek UEFI GOP kompatibilis biost, ha van. Mondjuk cserés lesz a kártya pár hónapon belül...
-
WP14
őstag
válasz
Enigma1945 #21786 üzenetére
Itt vannak a kártyák és BIOS-aik, az ATI winflash-sel feltehető bármelyik saját felelősségre!
-
WP14
őstag
válasz
Enigma1945 #21784 üzenetére
EZ volt 2012-ben az előzmény nálam.
BIOS csere kockázatos állítólag, nekem simán ment.
-
WP14
őstag
válasz
Enigma1945 #21782 üzenetére
Azt minek tennéd? Tuning? Milyen a kártyád pontosan? Én pl. rátettem a sima Ghz Editionra az OC Biosát és 5 éve úgy fut, házilag "océsítottam".
-
Enigma1945
őstag
sziasztok! van lehetőség a gpu feszültség emelésére? hd 7770
-
fer
őstag
válasz
Enigma1945 #21780 üzenetére
Én pár napja raktam fel a legújabbat! Semmi gond nincs vele!
-
Enigma1945
őstag
sziasztok! melyik a legjobb driver a hd 7770-re? ezek a crimsonok tuti nem jók már rá.
14.12?
13.12? ezt bf4 miatt raknám felköszi előre is!
Csokishurka: azért van, mert ez a széria vagyis a r7 csak át lettek nevezve amúgy tudtommal semmi újat nem tudnak. vagyis az én hd 7770-em gyakorlatilag egy r7 250x
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
A probléma hogy egyik pillanatról a másikra nem indult a gépem.
Csak fekete képernyő és a monitor villog mintha nem kapna jelet.
Amit megnéztem:
Másik VGA-t beleraktam a gépbe --> működött
Az akutális VGA-t beleraktam egy másik gépbe --> működött
Visszraktam gépbe és nem ment...tegnap még semmi baja nem volt.
Mondhatni új gép...használtan vettem és tagnap raktam össze...VGA drivert raktam fel utoljára de utána volt újraindítás és még WoW-ot is beteszteltem és ment hiba nélkülAmit észrevettem nem tudom nekem elég furi:
A videókártya a Sapphire 7750-es kártya de miután felraktam a drivert mégis azt írta ki hogy chip típus vagy valami ilyesmi hogy R7 200 Series. Ez okozhat gondot?Előre is köszönöm!
-
Relo
tag
GPU-Z 0.8.9 -el valamint 1.12.0 -val néztem eddig.
Gpu-z szerint 24-25C a hőfoka, a fesz fix 1,125V (rosszul írtam fentebb az 1,2V-ot, nem voltam gépközelben)Aida szerint viszont változik a fesz: idle 0,825, terhelve 1,2V.
Most melyiknek van igaza?
Amíg a trixx nem lett feltelepítve, addig gpu-z is jelezte, hogy idle fesz alacsonyabb. -
Relo
tag
A hőfokot annyira nem is figyeltem idle-ben. Csak a vddc tünt fel, hogy hiába veszi vissza az órajeleket, a feszültség marad.
-
Relo
tag
válasz
Ice_Man22 #21772 üzenetére
Sziasztok!
Látom elég kihallt már a topik, de hátha kapok még választ a gondomra.
Sapphire Hd7770 mellé feldobtam a trixx nevű programot megnézni mit bír tuningban, azonban a vddc feszültség azóta idle állapotban is folyamatosan 1,2V, nem veszi vissza 0,85-re.
Azóta letöröltem a trixx-t, drivert teljesen legyalultam majd újraraktam, de ugyan az a helyzet, fix 1,2V-ot kap folyamatosan. Mit lehet ezzel kezdeni?Ui: Bocs, nem válasz akart lenni.
-
Ice_Man22
senior tag
Sziasztok! Vegre le csereltem a ASUS HD 7770 es vgamat, egy ASUS RX470 es re. Jo kis vga volt problemam soha nem volt vele. Ha lattam, hogy nagyon melegszik csak ki vettem es le fujtam a port rola. Kar, hogy az 1gb os verziot vettem, ezert us csereltem le.
-
talpas
aktív tag
válasz
Tomi0703 #21770 üzenetére
Konkrét panaszokat találsz ha itt a keresőbe beírod "hiba"
Nekem gondom nem volt vele, inkább már a korral lesz probléma. Jó eltalált széria volt szerintem. Most szedtem ki a helyéről az enyémet Asus HD7770 és nincs szívem még eladni, venti sem zörög még. A legújabb driverekkel sem volt gondom. Kérdés mit is tudnának még javítani rajta, listában azért még ott van.
Válassz HD-t azt talán nem nyúzták mert eleve gyári tuningos. Hőfokszabályzó autón működjön, ne legyen valami direkt átkötés, BIOS legyen eredeti. Esetleg még macskaszőr és nikotinréteg mentes legyen. Nulláról indulva GPU-Z teszt alatt szépen emelkedik a fordulat, meghallod ha nagyon morog a hűtés esetleg zörög már a ventilátor. Sok sikert hozzá. -
Tomi0703
addikt
Hali!
Hasznaltan vennek egy 7770-et. Melyek a kerulendo gyartok vagy verziok belole?
-
motkany91
csendes tag
Helló , sziasztok! Fel teszem itt is a kérdést hátha...
Na szóval kicsit hosszú leszek ,de hátha tapasztalt már valaki hasonló problémát. Adott a pc-m ( Hd7770 1g, 8gb ram, intel i5 2,8ghz, 500w táp, azért írom le hátha fontos lehet a későbbiekben)
A következő probléma áll fent már egy jó ideje, hdmi kábellel össze van ugye kötve a gép és a tv (sony full hd led tv) és időnként el megy a kép vagyis elveszti a jelet a gép teljesen tehát a catalyst kezelőjében se látom az eszközt,az adott kijelző másolva van , próbáltam már úgy is hogy csak a tv-t használtam kijelzőnek ,de úgy is elvesztette a jelet. Meg figyeltem most ,hogy akkor megy el ha valami nagyobb teljesítményű készüléket is bekapcsolok mellé teszem azt pl. porszívót bekapcsolom akkor csak egy pillanatra megy el és jön is vissza, ha a mosógép dolgozik akkor teljesen el megy és ameddig nagy leterheltség alatt van a rendszer addig nem is jön vissza. Eddig ilyen gond nem volt , nem tettünk be más elektromos kütyüt, egy frissítés óta csinálja. Olyan mintha több áramot zabálna a videó kártya és a táp nem bírná el, valakinek valamit ötlet esetleg vagy találkozott már ilyennel ?!
Az olyan apróságokat már nem is mondom , hogy a nagyszerű új frissítés óta a másodlagosnak beállított kijelzőn van egy fehér törés hosszában... az elsődlegesnél nem látszik. A monitort nem támogatott eszközként tartja számon és most már a tvt is...
Válaszaitokat előre is köszönöm ! -
perge666
veterán
Halihó.
Nemrég szereztem egy passzív hűtéses HD7750-es VGA-t,szerintetek egy intel Q8200-hoz jó párosítás?
Erősebbet nem akartam mert így sem lesz jóformán kihasználva,vásárláskor figyelembe vettem hogy zajtalan,keveset eszik,és azért elvileg nem az a hú de gyenge kártya.Játszani PS4-en szoktam,de kíváncsiságból meg szeretném nézni a GTA V hogy futna 1280X1024-es felbontáson ( ilyen monitorom van ) ha egyáltalán elindul.
-
syberia
veterán
Sikerült egy jóféle 7750 1GD5 karihoz jutnom, jól gondolom hogy egy E5420 (Q9400) proci alapon meg fogja rendesen hajtani játék közben? Monitor felbontása nem magas: 1440X900
-
lemusz
addikt
válasz
digolaci #21758 üzenetére
Nyilván úgy gondoltam, hogy lap csere is hozzá, valamint ha új generációsat vennél, akkor ddr4-es ram is kellene. Papíron bírja, de az is biztos, hogy ha gépösszerakóban valaki ilyen felbontásra kérne gépet, akkor valami GTX 960 / R9 380 alatt nem ajánlanának vga-t, 7770 lehet izzadni fog vele elég rendesen.
-
digolaci
tag
Sziasztok!
Szeretnék új monitort vásárolni :
25"-os (67cm) képátló
2560x1080 felbontás
IPS kijelzőAsus HD 7770 2GB -os videókártya + AMD Phenom II X4 970 Black Edition van a gépemben.
WOT és CSGO amivel játszom. Elbírja a videó kari ezt a felbontást vagy ne is erőltessem?
-
PeL
addikt
3,5 éves szolgálat után cserben hagyott szeretett Sapphire 7770-es kártyám
Ma játék közben elkezdett pöttyözni, kockázni a kép majd teljesen lefagyott a gép. Újraindulás után is random csíkoz... Ki is vettem a gépből, valszeg megtartom emlékbe. Azért sajnálom, jó kis kártya volt.
-
espeke
tag
üdv, 7750-es kártyát keresek, ha tud vki írjon, sürgős
-
kajarin
csendes tag
válasz
szivacs1987 #21746 üzenetére
A ventit levenni nem tudom a kis motorról, előbb törne valami, mint hogy engedjen, kifújkáltam.. változatlan. Amúgy nem úgy tűnik mint ami szorulna, ha szájjal fújom is szépen pörög a venti.
Rendeltem másikat ebayről, remélem addig el lesz így félpasszívan.65-70 foknál így is kapcsol egyenlőre.. azért figyelgetem..
Köszi a választ! -
kajarin
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy MSI HD7770 Ghz Edition (1 ventis, rövid nyákos). Utóbbi 1 hónapban arra lettem figyelmes, hogy hangtalan a gép, majd egyszer csak süvít a kártya venti, majd ismét lehalkul.. ma jutottam oda hogy kicsit megvizsgáljam, következő a helyzet:
A venti ÁLL, egészen 82%-ig, itt bekapcsol, majd visszahűti magát, 45% körül ismét kikapcsol, és elkezd melegedni, majd mikor megint felmenne 82%-ig a fordulatszabályzás, ismét kapcsol, és visszahűt.
Régen néztem, a venti mindig ment, soha nem dolgozott passzívként.
manuálisan állítva a fordulatot sem csinál semmit 82%-ig, (itt bekapcsol) majd le tudom venni egészen 45%-ig, az alá ha viszem, fél-1 perc után kikapcsol.
Ha már játszok, és egyszer bekapcsolt a venti, játék vagy Furmark alatt úgysem esik 50% alá, ezért ilyenkor beáll stabil hőfokra, nem kapcsolgat ki-be.Amit még észrevettem, hogy ha manuálisan belövöm pl 60%-ra, akkor is ingadozik a fordulatszám, +/- 200-akat..
Ha rendelek új ventit, Ebayről, lehet megoldja a problémám, vagy maga a kártya kezd elhalni?
Ezen kívül mostanában néha cicereg (ventitől függetlenül)...
Pont jókor akarja megadni magát, terveztem hogy megvárom az 1070-et, vagy az új Polarist ősszel.. még jó lenne ha kibírna egy fél évet
-
rii
nagyúr
válasz
Thrawn #21739 üzenetére
" ... Ha van a kártyán tápcsatlakozó az használni is kell. .... "
ha nincs a tápon ilyen 6-os tápcsatlakozó, akkor van valami elosztó .... ?
a sorrendkavarás miatt bocsesz, az eladó kavart be, mivel nem az én gépem, rá szerettem volna kérdezni, az általa adott instrukciókra ...
-
rii
nagyúr
azt szeretném még megkérdezni, hogy kell a Radeon 7770-hez még a tápból is egy ág?
a PIC-E foglalat nem elég?(#21737) lemusz: ok, köszönöm!
-
rii
nagyúr
-
lemusz
addikt
Szerintem nem igazán fogsz tudni drivert úgy feltenni, hogy nincs videokártya a gépben. A driver telepítése is azzal kezdődik, hogy megkeresi és érzékeli a telepítő, hogy milyen kártyád van.
Milyen kártya volt eddig benne? Még mielőtt azt kiszednétek töröljétek le a fent lévő drivert a normál módon, utána pedig csökkentett módban DDU-val is pucoljátok le, főleg ha nvidia-ról van szó. Eztuán kikapcs, áramtalanít, szétszerel, beszerel, bekapcsol, drivert telepít, újraindít.
-
rii
nagyúr
hd7770-1gd5
ez a driveer jó lenne?
http://www.asusdriversdownload.com/asus-drivers/asus-hd7770-1gd5-graphic-card
-
rii
nagyúr
sziasztok
ismerős vett a gépébe egy
ASUS, Radeon HD 7770-et, és azt szeretném megkérdezni, tudnátok ehhez egy jó drivert ajánlani win10-hez?azt az instrukciót kaptuk még, hogy a kártyát már úgy helyezzük be a gépbe, hogy előtte feltettük a driver-ét, hogy mikor bekapcsoljuk a gépet, már megtalálja a vid.card-ot
-
talpas
aktív tag
válasz
Repsol600 #21728 üzenetére
Az enyém innen származik, 1280-ban használom. Pasztázás 1x volt az új anyagról kiderült később, hogy autóipari szürke hőátadó és gumi állagúra szilárdult. Ez volt 2 éve. Ha váltok akkor sem adom tovább, irodagépbe jó lesz. Venti még nem zörög, napi max. 1-2 óra alapon, játék 3-5. Rendert indítottam meddig megy a hőfok, 23 a szobában, kb.5 perc alatt, majd alapra.
-
fer
őstag
válasz
Petyyyyy #21727 üzenetére
Elég jól tartja az árát, én még tavaly nyáron vettem 17,5K-ért és elégedett vagyok vele 1280-ban tökéletesen megfelel, a hűtése csendes a fogyasztása és a hőfoka is kiváló, és még gari is van rá vagyis volna ha nem pasztáztam volna újra! Azért lehet olcsóbban is kifogni, csak ott rizikós a reball!
-
törölt tag
Sziasztok! Szerintetek megéri venni még Sapphire 7770 kártyát? Hosszúnyákos változat.
Ventilátoruk mennyi év után adja meg magát? Illetve a kártya? -
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Ehhez a kártyához keresnék biost!
Sajnos valaki egy 2gb-oshoz valót tett fel rá, működik így is de azért jó lenne egy gyári, viszont Samsung memóriáshoz valót nem találtam. -
holozis_HUN
addikt
Halihó
Van egy HD7770 kártyám (Sapphire), ami lassan le lesz cserélve egy HD7870-re. A kérdésem az, hogy addig mennyit lehet húzni rajta? Van valami spéci Windows 10-es beállítás/biosban? Msi afterburner progi tetszik. Ezzel picit felpiszkáltam, semmi hőmérséklet-különbség. Ac Unity alá kellene, nemsokára I5-3330 jön alá és 8 GB ddr3 1600 MHz RAM. Ac Unity alá milyen?
Köszönöm
Ááááááá marked one látom azonos a kártyánk + afterburner. Nekem nem fagy, csak egy picit van felpiszkálva. Win 7 64 bit legfrissebb driver.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
marked one94 #21717 üzenetére
Inkább erre.
-
fer
őstag
Én is újra pasztáztam a HD7770-et MX4-et raktam rá (nekem bevált) 62-ről 58-ra változott a hőfok, persze Furmarkal tesztelve, játék közben ritkán eléri az 50-et, most lehet nem fogja!
Közvetlen a gép mellett 24 foka van!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
marked one94 #21714 üzenetére
BIOS flash. 7970 topikban utána keresel, valószínűleg megtalálod még a megoldást.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
marked one94 #21714 üzenetére
Hali, nekem volt ilyen kártyám, én azt javaslom (lehet,h nem fog beválni) ,hogy töröld a drivert, töröld az afterburner-t illetve fordított sorrendben, és rakd fel a legújabb alapdrivert simán. nekem régen okozott anomáliákat az afterburner
-
marked one94
őstag
Üdv!
Van Sapphire HD 7770 OC vapor x kártyám. Olyan gondom van hogy a memoria clock-om alapból 1300MHz van. Na így szinte az összes játék kifagy. MSI afterburnerbe beállítottam hogy legyen 1100 így tudok játszani, de néha olyan gond van hogy lerakom tálcára a játékot meg vissza akkor az 1300mhz érték állítódik be és ki is fagytam. Ez online játékokba nem valami előny. Erre valami megoldást lehetne találni?
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Monitor mellé egy TV is van egy 7770-en,akár melyiket rakom másodlagosnak mindig (mint mikor a v -sync ki van kapcsolva játékoknál) szétvágja a képet oldalmozgásnál,filmlejátszásnál MPC-HC azt hiszem csak ha madVR-el használom. Miért van ez ? így kapcsolgatnom kell sokszor a kijelzőket.....
-
Petyyyyy
addikt
Nálam a ref modell is ilyen 72-75° tetőzik, szóval nincs feltétlen baj azzal a 79-cel sem. Max házhűtésen kell javítani kicsit. Megaztán nem a furmarkkal fogsz játszani.
Ha megy az angol, akkor [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Külpolitika
- TCL LCD és LED TV-k
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest