Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
kogelen #16295 üzenetére
Ebbe a gépbe nem nagyon tennék már erősebb vga-t, az egész konfig cseréje ajánlott. Valószínűleg a 4870-hez is kevés már az a proci, főleg ha csak 2,3GHz-en megy.
Ha most nem fér bele a dolog, de mégis modernizálni szeretnéd, akkor 7750. Teljesítményben kb 4870, az újabb játékoknál már gyorsabb valamivel (DX11+). -
kogelen
csendes tag
Sziasztok!
Már nem mai a gépem,de egy videókártya cserével szeretnék még javítani rajta a közeljövőben.
HD 7790-re gondoltam,2gb-al.Ti mit tennétek bele(mit érdemes még?)Köszi a segítséget!QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333)
Alaplap neve Gigabyte GA-EP45-UD3LR (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Eaglelake P45
Rendszermemória 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)ATI Radeon HD 4870 (RV770)
-
laychi
veterán
válasz
Atesz1978 #16290 üzenetére
[Ezt] néztem ki,és azért ebben a boltban,mert ha minden igaz,akkor elfogadnak szépkártyát
Egyébként,tudom nem ide vág a téma,de egy Corsair CX430 a jelenlegi konfigommal elvinné a videókarit? A 32 A-es 384 w-os(tényleges) verziót szeretném megvenni belőle,nem a 28A-336W-osat(tényleges) -
-
laychi
veterán
R7 250 vagy HD7770 a jobb?
-
JamesHun
addikt
látom, hogy jó kis vitát robbantottam ki az i3 mellé mit vegyek 5770 helyett
tudom, hogy nem egy nagy szám az i3-as procim, de amikor vettem (1,5 éve kb) akkor még baromi nagy árkülönbség volt az i5 és i3 között és ezért lett i3-as proci
most már picit bánom, de attól még az 5770 a gyengébb láncszem jelenleg és mindkettőt nem tudom és nem is akarom lecserélni, mert az már kb 70%-a egy nextgen konzolnak, ha meg a régi 360-ast eladom és a játékokat kb ki is jönne a konzol ára
a 7850-el szemezek, de láttam elég jó áron 7870-et is 2 gb memóriával és 2-3e különbséggel, így lehet kicsit jobban keresgélek és 7870 lesz, az meg egy i5 höz tökéletes lesz -
fagy53
nagyúr
válasz
dragonfx #16279 üzenetére
Az, hogy milyen proci kell a VGA-hoz azt nem a VGA, hanem a játékok amiket használsz ill a monitor felbontása határozza meg. Általában igaz, hogy minél nagyobb felbontásban játszol pl fullHD, akkor kevésbé számít a CPU, mert a VGA izzad meg jobban és az FPS-eket ő határozza meg.Ahogy leviszed a felbontást, vagy a grafikai beállításokat lerontod, azonnal előtérbe kerülhet a proci és ővé lesz a meghatározó szerep.
Igaz az is, hogy multinál fontos tényező a CPU, de a számítógéppel kapcsolatos egyéb foglalatosságok is meghálálják a jobb procit.
Teljesen mindegy mit veszel előbb, de én nem cserélném le a 7770-et 7790-re, viszont váltanék egy négymagos korszerűbb procira. -
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #16278 üzenetére
az nem memory dump-os hiba? szal nem a memoriával volt valami?
-
Tournament
aktív tag
BSOD 0xA0000001 error
első kékhalál 7790 CCC miatt
-
pdev1811
tag
Egy i5 sztem nem fogja, feltéve ha 4 magos.
-
dragonfx
veterán
7770ről érdemes 7790re váltani ha a g860 van most amit később i5re cserélnék.tovább huznám mintha a 70es mellé vennék i5öt most ősszel?
-
dragonfx
veterán
én a mostani árakat elnézve hát nem tudom hogy a 779 éri e meg jobban.
7770>>25k
7790>>32k.ennyivel ér többet?
-
-
Mister_X
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Mennyire képes egy 7750 (MSI példány) kihasználni a 2GB memóriát? Érdemes ezt venni vagy +1-2k Ft-ért 7770 1GB?
-
BRIKLY
veterán
válasz
Gainka #16258 üzenetére
És azt el is felejtettem említeni,hogy a BF3 full low-on volt..
World-öt low-on éppen hogy tudtam játszani, de teli volt idegesítő mikrolagokkal.
Most maximumon gyönyörűen fut.Igen,tisztában voltam vele,mert korábban volt már AM3-as gépem egy Phenom II 965 BE procival,5850-es,majd 7850-es VGA-val,és végül a 7850 megvétele után váltottam akkor is i5-re,mert a phenom II 4GHz-re húzva épp hogy az 5850-et ellátta, a 7850 már 70%-on ketyegett alatta.
Sokan nem értik meg,meg nem hiszik el, de igenis megéri erősebb procit venni,mert sok kellemetlenségtől megkímél.
-
Gainka
őstag
válasz
BRIKLY #16257 üzenetére
Na igen ha valakinek ez nem elég bizonyiték akkor igy járt.
Annak idején a sempron mellet volt a 8600gt alig ment a nfs most wanted
Miután meg kapta társnak az 5600+-t akkor mér zokszó nélkül full grafonCsak ennyit jelent a jo processzor.
Még azt hozzá teszem hogy a company of heroesben 35-40 %on ment a7750 és 35-40 fps volt
Brutális processzor limit.
Na de a 7750et már sikerült eladni abbol lesz negy 7790 vagy egy 7850, és majd nyár eleje felé meg a legkisebb haswell pentiumot le váltja egy i5-ös, addig is élvezem a proci limitet
Sajnos minden nem megy egyszerre :/Sokat variáltam én is hogy AM3,FM2, vagy 1155, de annak ellenére hogy többe került 1155-öt választottam.
Olcsóbb lett volna egy FX 6300, de hallgathatnám a 4000RPM-el zúgó hűtőt,stb.De te legalább tisztába voltál a dolgokkal én csak annyit tudtam hogy legujjabb az fm2, jo lesz jo lesz... aztán sehol semmi.. helyenként egy közép kat. vga-nak is kevés egy fm2 4 magos.
G3220vsa4 5300 Elég csak legörgetni, brutálisa különbség, és alig van pár ezres a két proci közöttúgy hogy még nekem ez is előre lépés lesz.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Gainka #16256 üzenetére
Igen,és konkrétan egy viszonylag kis gépigényű játék is volt közte,mégpedig az NFS World.
World-ről sem képet,sem videót nem készítettem, de BF3-ról itt egy proci és egy GPU kihasználtság:
És csak ennyire lagolt majdnem üres szerveren:
Sokat variáltam én is hogy AM3,FM2, vagy 1155, de annak ellenére hogy többe került 1155-öt választottam.
Olcsóbb lett volna egy FX 6300, de hallgathatnám a 4000RPM-el zúgó hűtőt,stb. -
Gainka
őstag
válasz
BRIKLY #16245 üzenetére
60 fpssel akadozott a játék ?
Nekem a kis a4 7750 páros volt nfs mw 2012 IS szépen ment de azt hiszem egyedül a Tomb Raider ben ment 100%on a 7750 szinte mindenhova kevés volt mellé az a4es, DE még ha 35-40 fpssel is játszottam valamivel nem akadt játszhatatlanul sohaIgazábol itt most le is irnám hogy én elég szarul jártam mert sokáig nem foglalkoztam a pc-s cuccokkal, és rábiztam egy ismerösömre a configot. Na majd kezdek egy kis procival aztán majd ha lesz della veszek nagyot, uj fm 2 hu de jo idötálló legujjabb stb. és miután elkezdtem nézegetni a 4 magos procikat jöttem rá hogy nem fm2 kellet volna elkezdeni hanem akkoriban még 1155 be. Na mindegy most át is fogok váltani haswellre.
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #16252 üzenetére
Ne csak a hsz-om végét olvasd el.
Valóban mindegy milyen configod van,bár ha a hozzáállásodból indulok ki,kérdezhetném azt is,hogy minek vettél i5-öt,ha szerinted egy i3 a 7970 alá is elég.Részemről téma lezárva,de nem kellene a kevésbé hozzáértőket ekkora hülyeséggel kábítani.
-
Tournament
aktív tag
nekem a leguljabb bios van zappi 7790re... black screen megszünt... csak a 0032 biosu karikon van a márciusi
utána lévő széria bios-un már nincs driverel és nélküle se black screen
a kártyák ára nem valoszinü hogy esni fog hanem mint anno bejőttek az új karik akkor is az volt szépen kivezetik a seriakat a listábol és nem lehet majd kapni... csak az új R series kategoriájut
-
Stonerice
őstag
válasz
zsizsef #16249 üzenetére
Szerintem mostanában már nemigazán jellemző egy kártyatípusra sem. Érkeztek Bios és driver javítások, illetve, elkoptak a hibás példányok is. Ha pedig mégis kifagy játék közben valamelyik vga típus, (szerintem a hd7750 a legtöbbször) akkor csak egy kis feszt kell neki adni, vagy gariztatni.
-
parkr
őstag
Üdv! szerintetek a 7790 ára fog még csökkenni az új Radeonok piacradobása miatt?
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #16232 üzenetére
Nézd már meg azt a tesztet.Komolyan elhiszed,hogy egy i3 2120 elver egy i7 3770K-t?
Hagyjuk a fenébe ezt a teszt dolgot.Vettem egy 7770-et, meg egy G550-et,gondolva,hogy majd 70-80%-ban elég lesz,és később egy i3 teljesen elég.Hát nag pofára esés következett,GPU-z és MSI AB mérések alapján játékok alatt a GPU 45%-os átlag kihasználtsággal dolgozott,eközben a proci végig 95%-on erőlködött,ebből pedig az következett,hogy hiába futott egy adott játék 60FPS-el, akkor is játszhatatlanul akadozott.
Ezzel el is dőlt,hogy nem veszek i3-at,mert kevés lesz az is,így hát vettem egy i5-öt,és láss csodát,a játékok gyönyörűen futnak,és nem malmozik a GPU.
Ennyit erről a témáról,aki hisz ezeknek a teszteknek,meg is érdemli a következményeit. i3 mellé 7790,aztán majd verheted a fejed a dalba,hogy 7750 szintet fog produkálni.Ezzel el is bukod amit megspóroltál,mikor i5 helyett i3-at vettél mert a teszt szerint az is elég mindenre.
szerk:Látom i5-öd van. Tilts le 2 magot,és élvezd az i3 erejét.
-
bozont
veterán
válasz
r3dsnake #16240 üzenetére
Tény hogy sok játéknak még ma is elég 2 mag, viszont már akad szép számmal aminek nem. Főleg multi fps esetén jönnek jól a plusz magok. [link]
De több embertől is hallani, hogy több olyan játék is folyamatosabbnak hat csere után, ami csak 2 magot használ. Valószínűleg azért, mert a rendszer és a többi folyamat nem a játéktól veszi el az erőforrást.
-
bozont
veterán
A 7790-hez melyik tuning progi ajánlott? Van olyan amelyikben ki vannak tolva a határok? Sajnos a 13.10b2 Overdrive funkciója picit bugos, ha bekapcsolom nem veszi fel a gpu órajelet 3D alatt.
-
törölt tag
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
#00983040 #16236 üzenetére
Játékokról volt szó, ne a cpu nyers erejét nézd. Játékoknál sokkal kevésbé mérvadó a cpu ereje. PH teszt
Idézem:
"Alacsonyabb felbontás, valamint részletesség mellett meglehetősen nagy volt a differencia az Intel és az AMD processzorai között, ami alól csak a Battlefield 3 képezett kivételt. Ennek ellenére Full HD-ban, nagy részletesség mellett mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni, azaz most is elmondhatjuk, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
-
MrBrook
aktív tag
válasz
r3dsnake #16232 üzenetére
figy én értem mire gondolsz, de egyszerűen a jobb mindíg jobb, azonos tecnhológiákat figyelembe véve, tehát ,hogy sandy, haswell, stb, egyértelmű, hogy 2mag/szál < 4mag < 4mag 8 szál. gondolom ezt a tényt Te sem vitatod, de az igaz részedről ,hogy el lehet játszadozni i3-al, meg biztos fut rajta minden, kinek mi az igénye, és már többször említettük ,hogy a játékok MuLTI része az igazán cpu igényes. egy 64-es Bf3 Karkandos mapon pl ománon tuti látnád a különbséget egy i3-3.2ghz és egy i5- 3.2ghz és egy i7- 3.2ghz között, i3al beesne a min fps 40körülire, i5-el 50-60, i7-el meg 90 alá nem menne.
de ez csak az én véleményem mondjuk
nem vagyok teljesen expert.
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #16231 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #16224 üzenetére
Aztán Mirillis Splash Player Pro EX GPU kihajtással
azaz gyorsítással
de a , KMPlayer is visz mindent nekem
csak nem az Acélos emberfogja meg a géped ? HD7790 lazán ... de bármelyik korábbi (4-5éves) GPU -nak is lazán kell tolnia
-
Peaceliker
addikt
Skacok! Ti milyen codecet használtok .mkv hoz? Tegnap néztem egy filmet (kiterjesztett képernyővel tv re volt kinyomva), 720p s mkv volt és meg megakadt picit néha...illetve olyan volt, mintha kevés lett vna az fps...nem hiszem, hogy az alap órajeles fx6300 kevés lenne és feltételezem, hogy 7790 is el tud bánni egy ilyen feladattal...így csak codecre tudok gondolni. Illetve mény vinyóm lehet lassú, de talán az sem lehet baj (torrent nem ment direkt).
Köszi, üdv! -
Atesz1978
senior tag
válasz
r3dsnake #16215 üzenetére
Én az alvó állapotot letiltottam és csak a monitor kikapcsolást használom! Ha már kikapcsolt a monitor és vissza akarok lépni akkor nekem se reagál semmire, ilyenkor a feladatkezelőt előhozom és annál nyomok egy mégse-t és már minden ok! Nem igazán így kellene működnie de még mindig jobb megoldás a resetnél!
-
luise178
tag
szasztok!
nem tudom volt-e már szó róla, de olyan gondom van, hogy filmnézésnél néha beragad 1 kicsit a kép, aztán megáll a hang, majd utolérik egymást, és megy minden szépen tovább, majd 5-10 mp múlva kezdi előröl. mi okozza ezt?
a másik gondom, hogy néha ha megállítom a filmet -avi, mkv- és újra elindítom, akkor elkezd visítani a hang, és csak a reset segít rajta.
a régi videokarimmal is voltak ezek a gondok, nagyon sűrűn, de ezzel is előfordulnak.
mitévő legyek?
-
r3dsnake
nagyúr
Rendszeresen csinálja azt a gépem mostanában, hogyha kikapcsol a monitor utána nem is ébred egérre/billzetre. Csak a reset segít.
Valaki járt már hasonlóan? Mi lehet az oka?
-
keke69
őstag
válasz
Tournament #16213 üzenetére
de a fast boot megy az a lényegEz mi és ezt hol tudom bekapcsolni?
Bár nekem a leállás volt addig lassú amíg ki nem kapcsoltam az energia gazdálkodásnál a képernyő kikapcsolást! -
keke69
őstag
válasz
Tournament #16211 üzenetére
Az faxa mert nekem pont dual-x van!Sajnos nem lesz brutál gyors boot
Köszi mégegyszer! -
keke69
őstag
Köszönöm mindenkinek az UEFI-s felvilágosítást de sajnos nem tudok angolul!
-
_DiEGO_
őstag
A 7790 -hez is nulla az i3 !! 2Core 2HT szál ... vérszegényke
-
Atesz1978
senior tag
válasz
JamesHun #16201 üzenetére
A 7850 már Full HD-hoz is tökéletesen megfelel még magas grafikai beállítás mellett is! A 7770-nél legalább 50%-al gyorsabb de érdemes a 7850-nél a 2GB-os változatot választani de az i3-ad nem biztos hogy elég lenne a kihajtásához és árban is elég húzós! A 7790 ami most már elég jó árban van és az árához képes jól teljesít!
-
t1
veterán
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Adott a gépem:
FX-6300, Sapphire Radeon HD 7790 1GB DDR5 DUAL-X OC, 4GB Mem.
3 napos a gép, mondhatni szinte szűz a windows 7, de arra lettem figyelmes mintha az aero felület se lenne a leggyorsabb ( akad ) illetve a gépen lévő BDrip, Full HD, filmek is akadnak ( nem 5-10 fps hanem biztos nincs meg a 25, és keresztbe mikor akad felfele mindig megy egy csík keresztbe ami kicsit eltolja a képet) youtube és videa se az igazi. Régi gépemen Acer 5552G ( N850 X3, HD5650) minden akadás nélkül ment. Mi lehet a gond? A játékok amúgy nagyon szépen futnak ott nincs ilyen jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest