- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
Atesz1978 #20163 üzenetére
Hát ez nem látott w7-et, már éve w8-at használok, ill már w8.1-et. A konkurens termékkel nem volt ennyi baj. De itt a fő gond, hogy megy minden, nincs fagyás amíg nem fullscreenben índítok vmit... Még ismét megpróbálok egy alapos tisztítást, ccleaner, amd cleaner, meg amit találok, aztán a regisztryben is gyomlálok, hátha végre összejön, ill. a biosban is lehet érdemes lesz körülnézni még...
-
dragonfx
veterán
válasz
Atesz1978 #19573 üzenetére
30e még mindig 32ért meg 7790 van.
megnéztem ujabb játékot.assetto corsa>>
"amugy fhd.ba megy 4AA 16anizo mellett a shadow.t és a alul a map resolution tettem csak mediumra a videomenüben mert az megette a 7770et." így 40-45fps.
gpu util:98% gpu ram util 998mb...cpu core1 -51%, cpu core2 -62%....Na ez normálisan van megcsinálva a frostbite meg sz****n le. a neve is fagyás...na ennyi. -
mclaren777
senior tag
válasz
Atesz1978 #18773 üzenetére
Először Sapphire-t akartam, de szépen fölvitték az árát 35 helyett 38K-ra, így meg már egy árban van a Gigával, amire 2 helyett 3 év gari van, dupla ventis, ultra durable és stb.
Ami zavar hogy máris van rev 1 (hosszú nyák) és rev2 (rövid nyák) változat belőle és a boltok nem tudják megmondani, hogy melyiket fogják küldeni.
Teszt és tapasztalat viszont nem nagyon van még róla..
-
feco002
csendes tag
válasz
Atesz1978 #18759 üzenetére
Köszi a választ!
Szerinted akkor nálam mi lehet a gond?
Most tettem fel próbára a 13.9 és BS lett a vége és csak a főkapcsoló lekapcsolásával tudtam újra indítani a gépet.Miután újra indítottam Windows normál módú indítással akkor megy a gép rendesen de a CCC nem megy.
Elindítom az élmény indexet és lefut.Ha felteszem a 13.12 akkor nem fut le mert nincs megfelelő hardver a gépbe azt írja ki.Nem tudom mit csináljak mert a kari 1 hónapos és azóta próbálkozom mindennel de nem jutok előrébb.
Már gondoltam gariba cseréltetem vagy valami mert ez így nem megoldás.A BF 4 meg csak 13.9 vagy attól újabb driverrel megy de azt nem tudom feltenni rendesen. -
feco002
csendes tag
válasz
Atesz1978 #18752 üzenetére
Hali !
Atesz1978:Érdeklődnék neked milyen konfigod van???Mert nekem nem igen megyeget ez a kari csak a gyári CD-n lévő driverrel megy rendesen.
Konfigom: Asus P8Z68-V/Gen3
Intel i3 3240
2x4GB Corsair Vangeance 1600MHz
Cooler Master 600W táp
WD Blue 1T HDD
Előre is köszi a segítséget.
És még annyi,hogy nekem Elpida ramok vannak a karinsajnos
-
CirrMee
addikt
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Atesz1978 #18138 üzenetére
Igen néztem azt is és asust is. De van egy olyan gondom, hogy bizonyos körülmények miatt edigitalból birok vásárolni... És ott van giga és asus. És talán még a 33k-t megadnám érte. Legszívesebben egy gtx660 szintű radeont vennék, de pénz pénz pénz... sajnos
Ezért gondolkodtam el ezen a kártyán.... -
calvin20
tag
válasz
Atesz1978 #17987 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Tudtommal a P/Z chipes lapokban lehet emelni az órajelét de csak 3.6 GHZ-ig talán. Bár a jövőre való tekintettel inkább a 2500k felé hajlok mert jól meglehet rángatni az órajelét és esetleg egy későbbi vga cserélve még megfelelő lehet?! (talán egy 7950-hez is)
-
bolcsodal
addikt
válasz
Atesz1978 #17694 üzenetére
Ha jól látom, akkor a "drag and drop transcoding" telepítése közben dob hibát...feltettem a performance drivert...
Az Unigine Valley nem táltosodott meg tőle...
Valaki futtatna egy Valley Bench-et 1980x1020, 4X AA, Ultra beállítások mellett?
Az ipon.hu tesztjébe szerintem ez egy elírás:
Nekem az istennek nem megy 900 fölé ilyen beállítások mellett. Ugyanakkor a Heaven 4.0 eredmények stimmelnek ugyanitt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Atesz1978 #17106 üzenetére
igen, ezt tőled már olvastam régebben, köszönöm
közben megrendeltem egy alapverziós sapphire-t, szerintem azzal sem lesz gondom. igazából napi 8-10 órát megy a gép, de idle, és az olvasottak alapján bízom abban, hogy úgy nem lesz hangja és az a lényeg.
amúgy catalyst alól nem lehet szabályozni a ventit? minek trixx? én profilokat használtam mindig is, gyorsgombbal, annál egyszerűbb szerintem nincs, legalábbis nekem
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Atesz1978 #16391 üzenetére
11.000Ft-ért szereznék a Low Profile-os kártyát, továbbá konzolról jövök és igénytelen vagyok
1440*900-as felbontásra lesz, komoly játékokkal nem tervezek játszani, csak elég lenne a 7750.
Tehát a lényeg, hogy a LP a hűtésen kívül semmiben sincs lemaradva a sima 7750-ektől.
-
Hybryd
tag
válasz
Atesz1978 #16290 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit lentebb volt szó volt a 7770 + Athlon II X4 740 párosról, elég lesz ez 1920*1080-as felbontáshoz? (Pont erre nem lett egyértelmű válasz). Nem féltetlenül very high 16*AA beállításokkal, de azért minimum medium részletesség.
Fontos a fogyasztás - melegedés is mert ITX konfigba menne, ezért nem akarok sokkal erősebb procit/VGA-tMelyik az alapjáraton ill. közepes terhelésen leghalkabb nem passzív 7770-es kártya? Ez a linkelt modell annak számít? Vagy úgy en bloc valamelyik nagy ventilátoros Asusra, Sapphire-ra nevezzek be?
Gigabyte, MSI modellekkel mi a tapasztalat?
A gép a monitor mellett lesz, a ház rácsozata a vga ventikkel pont felém fog nézni, úgyhogy megőrülnék ha netezés stb. közben leordítaná a fejem a szélvihar... -
laychi
veterán
válasz
Atesz1978 #16290 üzenetére
[Ezt] néztem ki,és azért ebben a boltban,mert ha minden igaz,akkor elfogadnak szépkártyát
Egyébként,tudom nem ide vág a téma,de egy Corsair CX430 a jelenlegi konfigommal elvinné a videókarit? A 32 A-es 384 w-os(tényleges) verziót szeretném megvenni belőle,nem a 28A-336W-osat(tényleges) -
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Atesz1978 #15898 üzenetére
Számtalan más megbízható márka is van EBBEN a kategóriában,pl.: His,PowerColor és az általam használt XFX ami az eddigi legminőségibb AMD kártyáim közé tartoznak,hűtése még a legendás Asus DCU-nál is fejlettebb és halkabb.
Hozzászólva a ajánlott Asus 7770-7790 kártyákhoz,pont ITT a fórumot olvasgatva az egyik legporblémásabb,40%-ban mindig van vlmi gubanc velük,tudod egy kártya nem csak egy hűtésből áll,rengeteg DCU-s 7770 az alap órajelet sem bírja,meg akadtak terhelés alatti ciripelős hangú.
Sapphire 7770-ből meg EZ volt az igazi,de már nem nagyon kapni,csak bunkó áron,amiből már 7790-t lehet venni.Mielőtt jönnek a kövek az általam használt XFX Dupla ventis kártyára,hogy csak 1 év gari van rá,én 2 év garival vettem LeC-től,és tudni kell,hogy Amerikában élettartam garancia jár hozzájuk,de már én is regisztráltam hivatalos oldalán a terméket,és 3 év teljes körű nemzetközi garanciát kaptam rá.
Röviden ennyit a mostani Asus és Sapphire 7770-7790 kártyákról.
-
BRIKLY
veterán
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Atesz1978 #15448 üzenetére
Több ventit nem is tudnék beletenni.
[link] Elég volt amúgy, annyi hogy csak a táp 9cm-es ventije szívja ki a meleget bár alig forog úgyhogy a proci 45-50 fok mindig. Ha tuningolni tudnám a procit vennék valami komolyabb hűtőt, de alap órajelhez fölösleges lenne költenem erre.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Atesz1978 #15443 üzenetére
Az kicsit sok, ha már hangja van, az nem jó!
Nekem is finnyás a fülem, mint Grave444-nek!
A gépemben csak a vinyót hallani (táp hangtalan, cpu hűtöm 600on forog, de 400on is csak 40 fokos a cpu (idle)).
Az én 7790-em stresszteszt alatt 60 fokos, akkor mennek fel 30% ra a ventik, az 1500 (idle 33fok 1130 as fordulat), akkor még mindig nem nyomta el a vinyó hangját.
Ne érts félre, a 2000es fordulat sem hangos, de az én lelki békém most bántaná!
Csak azért kérdeztem bele az egészbe, mert tudna akartam, hogy jól jártam-e, hogy nem hagytam magam rábeszélni a dual-x-re (nekem csak a halkság volt szempont, a teljesítmény nem)! -
Grave_444
nagyúr
válasz
Atesz1978 #15445 üzenetére
900-as fordulaton biztos nem hangosabb egyik venti se nála.
Halk az egész gépem, ha idleben beállítanám 35%-ra a vga-t olyan 1500-as fordulatra már megtörné a csendet.
Nincsenek magas elvárásaim, játék közben beállítom 35-40%-ra és 60 fokon tartja úgy is.
Az intel gyári hűtő idle 1100-on megy, az egyetlen házventi 800-on. -
Steelmanus
addikt
válasz
Atesz1978 #15246 üzenetére
Valoszinuleg ezt nem birja kovetni a GPU-Z, Legutolsó frissülés: 2013. Június 21.
Az új PowerTune emeli a tétet, és nyolc különböző DPM állapotot kínál, amelyek között 10 ezredmásodpercenként képes váltani. Mindegyik állapothoz külön magórajel és ehhez tartozó feszültség társul, így a feladattól függően ugrál közöttük a rendszer. Az AMD szerint ez biztosítja, hogy a grafikus processzor teljesítménye mindig tökéletesen igazodjon az adott alkalmazás igényeihez. Az állapotváltások a cGPU aktivitásától, illetve a TDC (áram) és a TDP (hő) limittől függenek. Az új PowerTune alatt a Boost funkció elvész, mivel a kártya a rendszer alapvető működése miatt mindig arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb magórajelet állítsa be, tehát úgy is fel lehet fogni ezt, hogy a Boost automatikussá válik. -
mexel
veterán
válasz
Atesz1978 #15230 üzenetére
Nekem is éppen ilyen 7770-em volt, és ilyen 7790-et néztem ki magamnak.
A 7770 is felpörgött ennyire? Én nem emlékszem rá. Az idle mód a lényeg egyébként, ha játszom akkor nem nagy baj egy kis zaj.
Steelmanus: köszi, ez jó hír.
Akkor lehet hogy ez lesz Asus helyett, bár azt még halkabbnak írják valóban, és van 3 év gari is. Sebességre gondolom nincs különbség. Vajon a 2gb-os kártya megérheti a plusz pénzt?
Vagy inkább egy használt 7850-es? -
Patrick
addikt
válasz
Atesz1978 #15138 üzenetére
Igazából a kettő egy árban van a HIS az OC, a Sapphire alap.
Rengeteg tesztet átnyálaztam már a kettőről. Volt is mindegyik gyártótól vga-m. Egyikkel sem volt bajom.Igaz most gigabyte van, ami szépen teszi a dolgát... de az alaplap mizéria óta valahol gigabyte-ot nem tervezek már venni. :S Kb soha többé...
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Atesz1978 #15138 üzenetére
Atesz tudnál mondani egy két átlag fps-t a játékokkal amivel nyomod? esetleg, ha telepítve lenne az f1 2012 és ha módodban áll egy 1440-ben full maxon 8xmsaa (vagy mi van abban de 8x) elvileg olyan 65 körül kéne lennie az avg fpsnek. csak szeretném tudni,hogy mennyi fps a várható. szal ,hogy neked tuti kihajtja a procid és ahoz képest én mennyit fogok majd kapni, az érdekelne, mert elvileg (ha isten is, meg spanom is úgy akarja) ma meglesz a dual-xem nekem is. szal jól jönne a te konfigoddal egy-két benchmark, jöhet Tomb Raider bench is, vagy grid 2, vagy akármi ami van. köszi
-
mynames
senior tag
válasz
Atesz1978 #14993 üzenetére
Nem , hogy elviszi de aggódni sem kell. Ez egy 80+ -os táp, iponban csak jót mondanak róla. 5 év gari azért önmagáért beszél.
Ház ok, nem egy atombunker, de nem is gagyi. Előre adtak egy kék ledes 12 cm-es ventit, hátra pedig önszorgalomból raktam egyet. Így a videókártya 6-8 óra WoT-ozás után 51 fok.
A tápegység pedig alul szív, és így külön körön van. -
mynames
senior tag
válasz
Atesz1978 #14985 üzenetére
Nekem az ipon-os barátom által összeállított konfig ez lett:
CORSAIR VS Series VS 350W
GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 PCIE
INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 BOX
KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz
KOLINK CXA-SA01
MSI B75MA-E33
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3Ő mondta , hogy ez a táp simán elviszi ezt a konfogit, nem kell aggódni. És valóban.
(#14978) bozont:
Nekem pont a 13.8-tól hülyült meg és csak a win7 reinstall segített. -
PlayMax
nagyúr
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Atesz1978 #14758 üzenetére
30% elméletileg 1600-700 körüli rpm,hogy ez terhelés alatt mekkorára nő még nem néztem,nem tudom ez a kép mennyire segít...
Szerk.: A nagy melegekben volt már 65fok is húzva 1150/1250-re a kártya,de még 66-67fok-ot soha nem láttam MSI AB-el sem kijelezve tőle.
Am nem rég léptem ki kb.40 perc Batman Arkham City játékból.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Atesz1978 #14756 üzenetére
30%-on megy a venti,legalábbis auto-n van,de játék közben sem hallani a hangját,hála ennek a különleges és egyedi hűtés világnak,amit sok gyártó megirigyelhet.
Am az asztalomon levő játékokról van szó,amit pár hsz-al előbb belinkeltem.
Gondolom az is közrejátszik,hogy egy AeroCool Magic házam van,amin színte szabad az oldallap és van egy 12cm venti elöl,oldalt,és hátul.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Atesz1978 #14582 üzenetére
jah, bf3at próbáltam 3150en , kb +10fps, de ugye a bf3 szereti a jó procit, viszont nem tudom még hűteni rendesen ezért csak 3.0ghzen megy, ilyen melegben sajnos 75°C-ra s felmegy, biztos nem tesz jót neki,de még bírja:S
szal ,ahova nem kell erős proci ott persze 100%osan ki van használva szerintem..
-
PlayMax
nagyúr
-
bozont
veterán
válasz
Atesz1978 #14280 üzenetére
És az mit jelent pontosan? Most nézegettem a venti beállításokat ezzel a Vapor-X hűtővel, nem tudom mekkora különbség lehet ez és a Dual-X között, de gyanítom nem sok. Olyan 45% körül még elviselhető hangja, ami játék közben nem zavarna annyira, ez ~2050 rpm-et jelent. Viszont 40% fölé nem nagyon megy a legnagyobb melegben sem, ez ~1700rpm és ezt alig hallom, inkább csak akkor ha nagyon fülelek.
Szóval a lényeg, ebben a nagy melegben képes lehűteni a 7790-t maximum 2000rpm mellett? A terhelt hőfok nem érdekel, amíg a megengedett alatt marad (ami mennyi is?).Na meg akinek a hőcsöves, 1 ventis Sapphire 7790 van, esetleg tudna nyilatkozni, hogy kb mekkora fordulat mellett jön meg jól hallhatóan a hangja? És hogy ez alatt képes-e ez a verzió lehűteni a kártyát?
Ami még fontos lehet, nekem a gép 80-100cm-re van tőlem az asztalom mellett.
(#14331) PeL
Nálam a flash akkor csíkozza be a monitort, ha húzva van a kártya. És tök mindegy hogy gpu-t vagy a vramot húzom és az is hogy 1 vagy 100MHz-cel, akkor is összef*ssa magát. Bár az is lehet, már az is elég ha csak engedélyezve van az overdrive, még ha semmi tuning nincs is. -
-
mackosajt
addikt
válasz
Atesz1978 #13745 üzenetére
Na most a kérdés nem úgy hangzott, hogy a 7790 esetében megéri-e a 2 gb-os kártyákba fektetni, hanem általánosabban hatott.
Az kb. egyértelmű, hogy azért 7770, vagy 7790 szinten előbb fog elfogyni a nyers erő, mint a vram, bár néha már-már lehet, hogy biza fogytán van, csak nem vesszük észre, és inkább betudjuk a gpu gyengeségének a pillanatnyi megtorpanást.
78XX estében már inkább a 2 gb-ra szavaznék, de tudom, ez nem az a topik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BestBuy topik
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged