Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
raz0r911
tag
8 GB ram esetén automatikusan lefoglal 16 gb-t lapozófájlnak de ezt szerintem soha az életben nem fogja használni. Szerintetek mennyire érdemes csökkenteni a méretét? Vagy ha letiltom a lapozófájl használatot akkor mi van?
-
djdaniel
senior tag
válasz
Steelmanus #15885 üzenetére
Aida-nak már én sem hiszek, mindig mást ír ki
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Köszönöm szépen!
-
ekko98
tag
HD 7770 tulajokat kérdem (tuningosokat) ti meddig húztátok az órajeleket?
-
fcbarca
őstag
HD 7790 bol melyiket erdemes venni?amelyik birja a tuningot is
-
ekko98
tag
Hali van nekem egy Sapphire HD 7770 1GB na ennek az orajeleit kicsit allitgattam a memoria clock:1245Mhz
A GPU orajel azmeg 1157-1160Mhz közé raktam az lenne a kérdésem e fölé még lehet húzni ugy h stabil mert még igy stabil -
Peaceliker
addikt
válasz
Közbe utána olvasgattam, ahogy nézem nem sokan tudják a dxdiag mi alapján írja azt ki, szal nem kell vele foglalkozni és kész!
-
Steelmanus
addikt
válasz
Peaceliker #15879 üzenetére
Kozben allitgattam manualisan is, 1-2-3-4 GB-ra, de mar nem zavar, az en karim Sapphire 7790 1 GB memoval az AIDA pedig a memot jol irja ki, viszont a max GPU orajelet csak 874 MHz-nek szoval annak sem hiszek mar.
A legjobb karija TechN7ne-nek van, mert az Övé 4 GB-os -
PofaJenö
senior tag
válasz
Steelmanus #15877 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
válasz
raz0r911 #15876 üzenetére
Nem hinném, hogy nagyon mert a virtuális memó sebessége kb 0 a kártya dedikált memójához képest!
De lehet tévedek, akkor majd vki kijavít!
(#15877) Steelmanus
Még régről maradt bennem ennek a kezelésének az emléke, amikor ez még számított a 4 megás kártyáknál
(#15878) Steelmanus
Ha w7 kezeli, akkor az sztem dinamikus, tehát akkor nő majd ha kell több.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus #15877 üzenetére
Na atallitottam hogy a W7 kezelje a virtualismemoriat, de igy is a dxdiag csak 747 MB--ot ir ki, ennyit a dxdiag-rol.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Peaceliker #15875 üzenetére
-
raz0r911
tag
válasz
Peaceliker #15875 üzenetére
És ez visszaveheti a teljesítményt?
-
raz0r911
tag
válasz
Peaceliker #15873 üzenetére
A Megjelenítés/GPU-nál 1GB-ot
A legújabb catalyst-ban hol lehet lejjebb venni a monitor fényerejét?
-
raz0r911
tag
Ma jött meg a Sapphire 7770-es kártyám.
Van egy dolog amit nem értek:
Eddig HD 3870-em volt (512 MB DDR4)
Ha windows-on belül előhozom a dxdiag.exe-t (ami a gép adataid írja ki) akkor a képernyőnél összes memóriára azt írja, hogy 749 MB
A 3870-nél pedig 2289 MB ot írt. Azt hittem a mostanimnál többnek kellene lennie. Tudja valaki, hogy ez mist akkor mi?
Egyébként az új kártyával a Most Wanted Full HD mindent maxra húzva, minden bekapcsolva úgy megy mint a 3870-el ment Full HD minden low-on, amit lehetett kikapcsolva. -
Peaceliker
addikt
válasz
Tournament #15860 üzenetére
Most nézem, hogy dual x sapphire vana tesztben …kicsit fura. Más tesztben dualx és giga között elég nagy eltérés volt. Itt viszont minden majdnem ugyan olyan hangos …lehet rosszul mértek.
-
Tournament
aktív tag
aha mert a teszt alapján kicsivel hangosabb a dual x-nél
giga garantáltan nem kéne
nem vagyok csend mániás amugyis vízhűtést kap jővőre csak kiváncsi voltam hogy van e tapasztalat mert nem árulja senki a power karikat ebből nagyon
nincs rá igény vagy nem tudomez olyan mint az uefi támogatás ... Sz4Rnak rá a gyártók csak a power támogat
a sappire is tőlük kopintota a 7730-ba , de a 7790 dual-xre csináltam uefi biost pont ez miatt
én nem rágom a falat mert a gyártók le...arják a vásárlót,, inkább beleirtam az uefi GOP támogatást a biosba azt nyalják ők a sót ne a vásárló
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tournament #15858 üzenetére
Gigabyte oc ről olvastam vhol, hogy jóval hangosabb az asus nál, de még a sapphire dual x nél is. Így ha a powercolor kb olyan hangos, akkor nem lehet túl halk … de ez csak a saját fikcióm !
-
Tournament
aktív tag
üdv
PowerColor TurboDuo HD7790 1GB GDDR5 OC
ahogy olvastam a gyártó tesztek ősszehasonlitásába nincs sok eltérés
zajszintről tudtok valami infot ennél a karinál tapasztalat van ?
-
djdaniel
senior tag
hűtő levétele garancia vesztéssel jár ?
mert elég poros. és ki kellene takarítanom.
-
Lacccca87
addikt
válasz
TechN7ne #15848 üzenetére
Szerintem töröld mert megint blődségeket beszélsz.
Előtte írták pont hogy a lejátszóval volt a gond, de ne zavarjon.
A másik féle problémát meg szintén okozhatja az amit szintén más kolléga leírt - árnyékolatlan konektor -, vagy kábel csere kellene. Esetleg nem natív felbontásban használnák a kijelzőt. -
Nagya21
addikt
válasz
Gainka #15847 üzenetére
HAli!!
Köszi a választ!
Még annyi, hogy kell a 2gb ram, vagy elég az 1gb-is?
Ahogy olvasgattam, a 2 ventis Saphire lesz a befutó (most 1 ventis Sapphire 5830-am van), mert "állítólag" hallkabb mint az 1 ventis.
Azért nem a Gigabyte lesz(bár csábító a 3 év gari), mert az nem vezeti ki a levegő egy részét a házon kívülre.(bár a nyílások rajta vannak, de a burkolat nem ér el odáig)
Üdv Nagya -
-
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék venni egy 7790-es karit (5830-ast váltanék le vele), de a kártya megnevezésnél nemtudom mit jelent a végén a -10g, vagy -20g.
Ha valaki felhomályosítana azt megköszönném.
Üdv Nagya -
Beldar
tag
Én is egy Sapphire HD7770 (11201-17-20G) - majd remélem boldog - tulajdonosa lettem
Teszteltem, hasít rendesen benchmark-ban, főleg mivel az i3-as Intel Procim GPU-ját váltotta fel a szolgálatban.
Viszont a TV-re rakott képe nagyon nem tetszik video-lejátszáskor.
Az Intel HD Graphics-nál egy billentyű-kombinációval egyből átraktam (DVI/HDMI) az LCD tévémre a képet, és ott néztem a filmeket, nagyon szép éles, tiszta képe volt. Ennél viszont "recés", interlaced-hatású a kép, zajos, blokkos, még HD tartalomnál is. Milyen beállítást javasoltok, lehet ezen javítani?
A Catalyst-menüben már elvesztem a beállítások között, a tv-re kapcsolást is inkább a Win7 Képernyőfelbontás menüjéből végeztem... -
Mirman
őstag
Na hát csatlakoztam én is egy Saphhire 7790 Dual-X OC-vel. Eddig teljesen jól megy minden , még jobban teljesít a dolog mint ahogy vártam volna. Köszönöm mindenkinek aki segített eddig.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Stonerice #15831 üzenetére
Nem nagyon tudok tuningolni, mert szar a lapom. 4.2 t még alap feszen tudja, de 4.3 tól már bmit csinálok vége, túlmelegszik vagy csak hibázik ha nem emelek annyi feszt. Meg alap órajelen is többet tud a cpu, mint a 7790, úgy fest eddig …szal ha vmi elfogy, az nem a proci!
-
djdaniel
senior tag
-
Lacccca87
addikt
Tápot nem 1 évre vesz az ember szerintm ezen nem szabad spórolni (kb akkor jöttem rá hogy fontos miután a 2 codegány táp is elhalálozott a gépnem mert akkor nem tartottam fontos elemnek, csak a szerencsén múllot hogy nem vitt magával semmit) Utána se volt márkás tápom de jobb, volt nem legalja igaz drágában, később pedig beruháztam egy VX450-be (15K) ami 2009 óta megvan és még mindig van rá 1 év garim
.
Vannak olcsóbb tápok is amik megfelelnek, ne ezen spórolj. Táptopikba biztos segítenek kiválasztani a megfelelőt -
Stonerice
őstag
válasz
Peaceliker #15810 üzenetére
Tuningolt procival nem mérted? Arra lennék kíváncsi, hogy menyivel szalad meg úgy a fogyasztás.
-
-
SDTG
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy HKC SZ420R 420W táp (max. 15A a 12V-on) elbír egy HD7750-et? A tomshardware-en azt olvastam, hogy elég kicsi erőforrást igényel a kártya, és még a táphoz sem kell csatlakoztatni, de nem tudom, a 15A elég-e neki. Jelenleg egy GT 630 2GB DDR3 van a gépemben. A többi: i3 3220 (3,3GHZ), 2*4GB 1333 RAM.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Grave_444 #15808 üzenetére
Ígértek ilyesmit? Legutóbbi árcsökkenéses hír.
-
Tigi
őstag
válasz
kalozhun100 #15822 üzenetére
Hali
Akkor minél előbb próbáld ki, mert ha bejön akkor nem kell monitort cserélned.
Egyébként nem tudom, hogy többért el tudod e adni, én tavaly még 20.000-ért tudtam eladni az ugyanilyen tudású Samsung-omat. -
Pilok
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy win 8.1 kekhalal(0xa0000001 hibakod atikmdag.sys) es mozilla alatt elkockasodik a kep hol fehetere hol windows kekre de nem az egesz kepernyo csak bizonyos reszek.
A konfig:
phenom 2 960t (hatmagositva)
asrock 990 extreme 4 lap
kingston 2x4 gb hyperx blu
ocz agility 3 120 gb ssd
corsair cx500 v2 tap
sapphire 7790 oc vgamemtest 86+ 5 ora alatt nem hibazott
prime95 nem hibazott
cat 13.4 13.8 13.9 13.10 tesztelve ugyan az mindenhol.
(rendszerujrarakas elott is megvolt a hiba ott 6850 ill 7790-es kartyaval is)
Valakinek valami otlet?Pilok
-
Atesz1978
senior tag
válasz
mclaren777 #15806 üzenetére
A Sapphire jó választás, nekem eddig semmi gondom nem volt vele!
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Peaceliker #15815 üzenetére
Ott van az a kártyádon, ahol a hőcső kanyarodik befele, egy kb fél cm x fél cm-es IC. Feltéve ha egy oldalas Ram-os a kártyád.
-
Peaceliker
addikt
Nekem ott, semmi nincs csak 1 kondi. De végig tapogattam a kártya hátulját (mert hűtőtől elejéhez nem férek), a táp alatt a legmelegebb (olyan 40 fok körüli így tippre), többi része ép langyos.
(#15814) Mirman
Nincs mit!
Tuti!És ahogy írtam is, papíron kevés (de gyakorlatban elégnek kell lennie).
-
Mirman
őstag
válasz
Peaceliker #15810 üzenetére
Köszönöm hogy meg nézted, ezer % hogy menni fog nálam is a dolog
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Peaceliker #15812 üzenetére
Meglesd nekem?
-
Zsocó
aktív tag
Az normális, hogy a VGA Crossfire híd csatlakozója melletti IC olyan forró, hogy meg sem lehet érinteni?
Sapphire HD7770 1GB GDDR5 GHz Edition. -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #15801 üzenetére
Nos:
Idle: ~80W
cpu prime alatt: ~150W
prime + heaven bench: ~180W (230peak)Szóval ha 230 wattot nézzük, akkor egy 75% hatásfokú (legyünk pesszimisták, úgy a tuti
) táp esetében 306 watt kell (peak)...akkor egy jóféle 350-es táp (pl fx 6300 esetében) elég kell, hogy legyen!
(#15806) mclaren777
Sapphire-t dicsérik, jól tuningolható. Ha fontos, hogy csöndes legyen (mint nekem), akkor asus dc2oc vagy sapphire dual-x (asus vmivel halkabb).
-
Sondi1986
addikt
ilyen lesz az új 7790, R7 260x
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
HD7790-ből melyik típus ajánlott? Legyen megbízható, stabil és minél halkabb!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
dark_hmz #15784 üzenetére
Azt a 13.6 driverek óta sajna mindig ki kell kapcsoljam... No mindegy, a lényeg, hogy sikerült felrakni, módosítani a biost. De végül a kártyáról lementett biost raktam fel. A giga honlapról leszedett bios nem ment fel rá, mert nem kompatibilis a kártyámmal
Ami hozzá teszem ugyan az, mint ami rajta is volt, mert már egyszer rátettem tavaly.
Köszi a segítséget -
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Próbálta már valaki 7770-en a Bf4-et? hogy viszi a kártya?
Üdv,
T.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest