-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tournament #15999 üzenetére
Hasznos amit írsz, csak kár hogy a felét nem értem.
-
Tournament
aktív tag
lol ez ám a fogyasztás r7 260xnél kutyának se kell igy már
hiába is lesz talán olcsobb
uefi támogatás csak power color turbo duoba van csak... ebbe a zappiba nincs 260xbe mert csak sima hütéses
és a 7790- dualx pedig tudja az uefit megse vexem igy meg főleg már a 260x zappi-t
marad a dual-x mivel csak az támogat uefi ready támogatásal
ugyis megjelenése ota 10K eset legalább
-
Rypejakten
addikt
válasz
csucsu21 #15988 üzenetére
lehet, de nem érdemes, egy HD7850 elpicsázza a 7750CF-et, mikrolaggok nélkül.
a PCI-E CF az R-szériától kezdődően jön képbe, a HD-knél még kell a CF-híd.
a hybrid CF-nek pedig semmi köze ehhez, az egy másik történet. oda kell egy APU, IGP-vel + egy azzal híbrid CF-re képes kártya. (egy A10-5800K esetén ez max. egy HD6670).
-
Stonerice
őstag
Itt pedig 3 az 1-ben
AMD Radeon R7-260X R9-270X and R9-280X review - Introduction
Ha már valaki linkelte ezeket, akkor bocsi -
Stonerice
őstag
Kis teszt (most töltik a képeket néhány oldalon
)
1.-AMD Radeon R7 260X 2 GB
] 2.-AMD Radeon R7 260X 2 GBKifogja ezt venni? 1:1 ben 7790. és még többet is eszik.
Esetleg, ha sokat gyorsul majd a driverekkel. -
_DiEGO_
őstag
Az uj béta1 driverben bekukkantott a :
-
Tournament
aktív tag
mikor jőnnek ezzek boltokba ? az R7 260X
-
törölt tag
R7 240: 72 GB/s memory / 320 stream
R7 250: 72 GB/s memory / 384 stream
R7 260: 96 GB/s memory / 768 stream
R7 260X: 104 GB/s memory / 896 stream7730: 72GB/s memory / 384 stream
7750: 72GB/s memory / 512 stream
7770: 72GB/s memory / 640 stream
7790: 96 GB/s memory / 896 streamUtánajártam ezeknek az átnevezéseknek. Lehet, hogy nincsenek nagy újítások, de a számok alapján nincs egyértelmű utódja a másiknak, nincs egyforma teljesítményű kártya az alsóbb házban. Szerintem R7 260X-től lesz némi értelme a 2 GB VRAM-nak.
Nekem ez jött ki:
R7 240 < 7730 < R7 250 < 7750 < 7770 < R7 260 < 7790 < R7 260XA 7730-nál kicsit gyengébb az R7 240, a 7750-nél kicsit gyengébb az R7 250.
A 7770-nél kicsit erősebb az R7 260, a 7790-nél kicsit erősebb az R7 260X. -
_DiEGO_
őstag
válasz
MrSpock #15978 üzenetére
Szerintem meg várj kicsit időben - és nézd meg ezeket itt , jobban jársz : [Radeon R7 250-es videokártyák]
Vagy ha megjön a kedved , akkor akár ezekből is csemegézhetsz :
[Radeon R7 260X kártyák]PowerColor R7 250 1GB GDDR5 OC (AXR7 250 1GBD5-HE/OC )
GPU alap/boost órajel: 1050 MHz / 1100 MHz
VRAM mennyisége és effektív órajele: 1 GB GDDR5 @ 4600 MHz -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
szereztem 1 sapphire radeon hd 7750-es
a gépemben jelenleg egy gigabyte 7750-es van az lenne a kérdésem ezeket a kártyákat lehet valahogy crossfirben használni ?
gondolok itt arra hogy nincs cf híd ( de hallotam olyat hogy a pci-e síneken komunikálnak a kártyák ) nem tudom mennyire igaz
valamint nincs táp csatijuk elbírja így az alap lap ha esetleg működik is crossfire-ben
Előre is köszönöm ! -
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom:
AMD Phenom II X3 720 Black Edition
Gigabyte GMA770
2x2Gb DDR2
és egy ATI 4830 512MbA videókártya lecserélésén gondolkozom, és a 7750-re gondoltam ár és teljesítmény szempontjából.
A kérdésem az lenne, hogy elég-e ez a konfig a 7750-hez? Nem baj ha nem hajtaná ki teljesen, csak úgy veszem észre, hogy jelenleg a videókártyám a szűk keresztmetszet.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Tulkas #15974 üzenetére
Vagy neked intelből egy : Core i5-3330 3.00GHz 1155 BOX kell - itt már 4core van .
[Intel® Core™ i5-3330] No persze ez már ~45ezer HUF -
Tulkas
tag
Üdv,
szabvány váltásban vagyok (LGA775-->?), a kérdésem felétek annyi lenne hogy egy Asus 7790 OC 2GB mellé FX8320-at, vagy i3 3220-at vennétek? (Már vettem 8 GB 1600-as ramot, ami az AMD-mellé nem lenne túl jó..)
Elegendő egy i3 a kártya kihajtásához? Örülnék neki ha igen, mert akkor kisházikót, és matx-es lapon néznék nekik. (Kártya hűtésének a hossza esetleg módosítva lenne.)
Vélemények ? -
Lacccca87
addikt
válasz
ekko98 #15961 üzenetére
Driversweepert nem használnék a helyedben. Inkáb tesz tönkre dolgokat mint megjavít.
Használd az AMD eltávolítóját, amit megtalálsz a honlapjukon. Vagy eetleg ugyanazzal a driverrel ami fent van telepítesd újra csak a CCC-t.
EGyébként ha nem megfelelő a .net azt is javíthatod így mert mostmár ha jól emlékszem ez is importálva van a Catalyst telepítőjébe. -
ekko98
tag
A fenti commentemben a kerdesre kérhetnék választ ?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
ekko98 #15963 üzenetére
Általánosan - de ha nincs fenn - akkor itt az ideje
[link]
A Silverlight a Microsoft webalkalmazások és mobilalkalmazások készítésére alkalmazható szoftverfejlesztési keretrendszer. A Microsoft az Adobe Flash termékének versenytársául szánta a megoldást. A Silverlight legfontosabb tulajdonsága, hogy gond nélkül jeleníti meg a Windows Media Video formátumot az internetes oldalakon.
Silverlight 1: Fejlesztése 2007-ben kezdődött Windows Presentation Foundation/Everywhere (WPF/E) néven. Alapvető grafikai komponenseket tartalmazott, aminációkkal, DOM integrációval.Silverlight 2: Ebbe a verzióba már a .NET Framework is bekerült, így képes az általa írt alkalmazásokat is.
Silverlight 3: Két évvel később 2009-ben megjelent program már támogatja a táblázat, fa nézet, adatformok és panelek megjelenítését.
Silverlight 4: Támogatja a Chrome böngészőt. Ezen felül webkamera, mikrofon és nyomtatás funkciókkal bővült.
Silverlight 5: Hivatalosan 2011-ben jelent meg már 64bit-es verzióval is, video dekóderekkel, 3D támogatással.
-
_DiEGO_
őstag
De egy [Silverlight 5 Build 5.1] sem árt ha a gépen figyel
még frissebb : Silverlight 5 Build 5.1.20513.0 Released July 9, 2013
A SilverLight egy a Microsoft által gyártott plug-in, amely lehetővé teszi multimédiás tartalmak, így például a nagy felbontású videók vagy interaktív webalkalmazások böngészőben való megjelenítését. Bizonyos webhelyeknek szükségük van erre a plug-inre, hogy megfelelően tudják megjeleníteni az oldalakat. -
-
ekko98
tag
A driver sweepert honnan tudom letölteni de én még nem töröltem le csak ujrainstall volt akkor töröljem le? De még mindig nem tudom végülis mi történt vele
-
ekko98
tag
Net frameworkből alapból a 4.5ös telepíti a c++ meg kell a játékoknak anélkül kétlem h menne a far cry 3
-
törölt tag
válasz
PofaJenö #15953 üzenetére
Szaggat az, de akkor nem látod (viszont a BD filmek "csak" 99%-a 23.976 fps [24 Hz]). Nem olyan szaggatásra gondolok, mint amikor egy játék 15 fps-el megy. Ezért is használtam azt a szót, hogy riceg. Nem is mindig szembetűnő. Ha a kamera közelít egy épület felé, vagy emberek vannak a szobában és a kamera lassan elindul valamelyik irányba, ott már szembetűnő. Aki egyszer látta, az onnantól mindig is látni fogja és megőrül tőle. Aki nem tudja hogy ilyen létezik, az vagy sose veszi észre (ez a jellemzőbb), vagy érzi hogy valami nem stimmel, de nem tudja mi az.
-
djdaniel
senior tag
-
_DiEGO_
őstag
PofaJenö (#15949)
én még azt sem
WIN bill + P és Kiterjesztés
Lejátszót áthúzni TV-re és ott indítom a lejátszást
néz család film én meg itt vagyok mondjuk ... vagy másutt
-
törölt tag
válasz
PofaJenö #15949 üzenetére
Inkább azt javasolnám, hogy kiterjesztést állíts be, már amennyiben filmezésre használod a TV-t és nem főleg DVD-t nézel rajta (50 Hz). HD filmek esetén 24 Hz-t kell beállítani a másodlagos (TV) kijelzőnek, de másolás esetén az is, vagyis a TV is 60 Hz-en fog menni, ami nem jó, mert ricegni (akadni) fognak a filmek. Bizonyos kamera mozgásoknál eléggé szembetűnő lesz, próbáld ki.
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy ide kapcsolódik-e a kérdésem, de szerintem valamilyen szinten kapcsolódhat.
A problémám a következő: pénteken vettem egy Samsung UE32F5300 TV-t (nem ez a probléma), és HDMI-n kötöttem rá a Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition kártyámra. A gond az, hogy ha játék után mondjuk filmet szeretnék nézni a TV-n, akkor a következő kép fogad a film indítása után a tévén:
Szerintetek mi lehet a bibi? Én valami beállítás dologra tippelek, mert egy reboot után már jó minden...
Amúgy teljesen meg vagyok elégedve a 7770-nel, mert FHD-n, mindent csutkára csavarva is viszi átlag kb 40 PFS-el az F1 2013-at.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Steelmanus #15945 üzenetére
És még nemtudni mennyi minden van , ami nekem sem tünt fel ... olvasok sokféle okosságot és van mit látnom , tanulnom , ellesnem nekem is ... mert a jó pap holtáig ...
-
Steelmanus
addikt
válasz
_DiEGO_ #15944 üzenetére
Azert nem tunt fel eddig, mert a W7 telepitese utan rogton feltelepitem a DirectX-9.0c-2010.06-os verziot, mert tudom hogy az MPC-HC-hez szukseges, es ezzel le is van tudva a DirectX a reszemrol. Nemreg csereltem videokartyat (4670-es DX 10.1-rol Sapphire 7790-re) es olvastam a topikban a videomemoria meretenek ilyen-olyan kiolvasasarol hat kiprobaltam. Ekkor tunt csak fel.
Azert koszonom az infot. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Steelmanus #15870 üzenetére
-
törölt tag
válasz
TechN7ne #15936 üzenetére
Tehát nem (feltétlen) ugyanaz a software vezérli azt az nVidia kártyát (lehet, hogy ott IDLE/load jobban volt pörgetve - nem általad - ). Nem kötegszem továbbra sem, de ezt így kár összehasonlítani, igen megtévesztő lehet. Jó, hogy rákérdeztem.
ASUS GTX 650 Ti Boost Direct CU II OC 2 GB
Tudom, ez Ti Boost (2 GB), de attól még ez is DCU.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
#59070464 #15927 üzenetére
Nyilván a hasamra nem csapok,volt már egy pár darab DCU-s kártyám,parancsolj: [link] , [link]
Inkább a saját bőrömön tapasztalom ki,mint hogy internetes teszteket olvasgassak,am XFX kártyára még ITT nem volt panasz,minden másra már igen...Szerk.: Pedig LeC-től havonta legalább 15db-ot elvisznek innen apróról,szóval nem annyira ritka felhasználási darab.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Peaceliker #15924 üzenetére
-
Janou
őstag
válasz
Peaceliker #15931 üzenetére
Jah értem.
-
r3dsnake
nagyúr
-
Janou
őstag
válasz
Peaceliker #15902 üzenetére
hiberfil csak akkor kell ha használod a hibernálást.
-
törölt tag
válasz
TechN7ne #15909 üzenetére
...az általam használt XFX ami az eddigi legminőségibb AMD kártyáim közé tartoznak, hűtése még a legendás Asus DCU-nál is fejlettebb és halkabb.
Ezt magad tapasztaltad? Csak mert:
Sapphire HD 7770 Vapor-X 1 GB (load)
ASUS Radeon HD 7770 DirectCU 1 GB (load)
XFX HD 7770 Black Edition Super Overclock 1 GB (load)
[IDLE-ben egyformák, Vapor 1dbA-val jobb]
Amúgy baromi jól néz ki beszerelve egy XFA kártya oldala a márka és Ghost felirattal. Szóval nem kötegszem, kártyát keresek egy ideje én is és igyekszem a legjobbat venni. Mivel nyakukon az új széria és nem csak a legdurvább kártyák jönnek, hanem már a 7790 utódja is elérhető lesz. Ha már eddig kibírtam, még egy kicsit kibírok és meglátom milyen lesz.
-
pdev1811
tag
válasz
r3dsnake #15925 üzenetére
Az MSAA az antianalising (élsimítás) egy típusa, eléggé meg tudja fogni a gépet, de sztem 4x fölött már nincsenek akkora különbségek h megérné teljesen feltolni ha nincs erőműved. Az anisotropic filter nem fogja olyan nagyon vissza a gépet, sztem feltolhatod. Nagyjából azt tudja, h milyen messze látod nem elmosódva a dolgokat. A neten találsz rá képeket, összehasonlítva a beálltásokat.
Az MSAA meg ugye a "recéket" simítja ki, konyhanyelven szólva.Úgy emlékszem régen olyasmi volt, nem tudom h ma is megállja-e a helyét (majd a többiek megerősítenek v cáfolnak), h az nvidia kártyák jobbak az AA-ban.
-
r3dsnake
nagyúr
BF3-nál natív felbontásban (fullhd) melyiknek van kisebb hatása a képminőségre? Ha leveszem az antianalising-et vagy az anisotropic filtert? Eddig az tűnt fel, hogyha az MSAA nincs bekapcsolva, akkor fullhd ultra-n is simán viszi a 7790, viszont fogalmam sincs mit jelentenek ezek a kapcsolók.
Köszi!
-
Peaceliker
addikt
válasz
atomanti19 #15923 üzenetére
Kizárd dolog, ami nem fog menni, azzal nem játszom, ennyi!
Meg kártyám sem olyan erőmű, amihez kéne a tuning sztem...Elég sokat költöttem a gépre mostanság, jóval többet, mint amit rászántam...most már a kocsimra is kell meg egyéb dolgokra!
Nekem ez így megfelel.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Peaceliker #15919 üzenetére
Kevésből megúsznád pedig, egy lapváltás nem nagy kunszt. 970 es Asus okat elég jó áron lehet szerezni, érdemes evot r 2.0 at. 4.6 ig stabil a procim.
4.4 en használom picivel 1.4v alatt. 3-4fokkal melegebb mint alapon. Viszont sokkal erősebb! 1.4 V es 4.4 felett viszont már elég rendesen melegedik.
Szerintem mostanában sokan fognak procit cserélni AMD ről Intelre. Főleg procilimit miatt. Fontold meg szerintem a váltást. -
Peaceliker
addikt
válasz
TechN7ne #15921 üzenetére
Igen, engem is majd megettek, amikor meglátták mim van...de nem igazán érdekel, nekem alap órajelen elég a teljesítmény (7790 így is előbb fog elfogyni
), arra meg jó ez is. Annyira meg megbízom benne, hogy nem nyírja ki...tápos ügyben sem vagyok ilyen paranoiás.
Hogy érted, hogy nem tudnám húzni?
De írhatsz privit is, ne offoljuk itt ennyire! -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Peaceliker #15919 üzenetére
Tudtam én,hogy bízhattam volna abban a lapban legalább alapóra jelen,sok hülyére halgattam a fórumon,hogy az FX-ek alá minimum 23-25ks lap való,mert nem bírják,na mind1 már késö,1155-re váltottam és i5-öm lesz,nem vesztettem rajta mert jó pénzért eladtam a lap és Phenom II X4 B50 kombómat,szinte alig 2k-t dobtam rá.
Viszont,húzni nem is tudnád azzal a lappal a procit,mert nincs olyan opció,köszi az infót. -
Peaceliker
addikt
válasz
TechN7ne #15918 üzenetére
Aztat nem tudom, hogy a 7770 milyen volt, de ha jól látom, akkor 7770 ből csak dc1 es asus volt? Az biztos nem mérhető össze a dual os megoldásokkal (bár asszem gigának vt vmelyik kártyában dualosa ami rosszabb vt mint egy szimpla
).
Az már mondjuk korrekt, hogy 3 évesre lehet kitolni a garit!
Bírja 4.2 ig alap fesszel, de feljebb nem (azaz sehogy 4.3 már bmennyi fesszel sem stabil). Mondjuk alap órajelen nyomom, mert nem merem feljebb küldeni (meg fölösnek is érzem), nem egy tuner lap.
Nincs vele bajom amúgy, de ha tuningolnék sztem erősebb kéne. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Peaceliker #15916 üzenetére
Jaj,te értettél félre,én 7770-ről beszéltem leginkább,ott csak az Asus-al voltak gondok leginkább,de a mostani 26K-s rövid nyákos Sapphire sem a legjobb,ebben a kategóriában az XFX veri őket jelenleg.
Hazánkban kapható XFX 7790 sztem ritka foss lehet,egy ventivel és rövidebb nyákkal,dubla ventis kiadásokra értettem a dicséretem.
Viszont,ha már a tesztek alapján egy Sapphire Dula X-nél is jobban teljesít,akkor valljuk be,az nagyon jó dolog,mivel a Dual X kártyák sem vetni valóak.Szerk.: Mielőtt valaki megijedne az 1 év garitól,idővel rá jöttem,regisztrálni lehet őket a hivatalos oldalukon,és további 3 év nemzetközi garanciát kapunk rájuk.
Most látom a "VOLT" ASRock 960GM-GS3 FX lapomat használod te is (imádtam!
),hogyan bírja a 6 magos procit?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Peaceliker #15916 üzenetére
Nekem is hasonló véleményem van! Én is azt ajánlom amit a fórumon mások is ajánlanak személyes tapasztalatból!
-
Peaceliker
addikt
válasz
TechN7ne #15909 üzenetére
Nem támadás, ne értsd félre, de általában emberek csak (leginkább) külföldi tesztekből tudnak kiindulni.
Az XFX tényleg jól teljesít (most csak hűtésről beszélek, mert ha embernek halk kell, akkor nem azt nézi, hogy milyen tuningot bír, a két szempont ellentétes egymással kcisit sztem), a Sapphire és Powercolornál is jobb, de azért Asus picit jobban teljesít.
De pl tuningnál sem hallottam (olvastam) olyan teszteket, ahol Asus pl nem bírta volna...most amúgy 7790-ről beszélek, én azt vettem, csak annak olvasgattam utána.De nem akarok veszekedni, elhiszem, amit mondasz, no offens és nem akarok flamelni!
Csak írtam, hogy ezekből a tesztekből tudunk kiindulni, emberek sapphire-t és asus-t merik megvenni, mert az ismerik, amerikában hiába akármilyen ismert egy itt ismeretlen márka (én is néztem xfx-et, de nem mertem megvenni). Szal megveszik, beválik, ajánlják...ennyi.
Itt vagy te is, ismered az xfx-et, ajánlod, átgondolják, ha tetszik megveszik. -
bozont
veterán
Nemrég megváltam a kis 7770 Vapor-X kártyától, bár maradok a táborban, egy 7790 Dual -X lett helyette. Jó kis kártya, eddig teszik. Csak pár játékot próbáltam ki gyorsan, azoknál eléggé észrevehető a gyorsulás (legfőképpen a BF3 és Bordelands 2 esetében).
-
Grave_444
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Atesz1978 #15898 üzenetére
Számtalan más megbízható márka is van EBBEN a kategóriában,pl.: His,PowerColor és az általam használt XFX ami az eddigi legminőségibb AMD kártyáim közé tartoznak,hűtése még a legendás Asus DCU-nál is fejlettebb és halkabb.
Hozzászólva a ajánlott Asus 7770-7790 kártyákhoz,pont ITT a fórumot olvasgatva az egyik legporblémásabb,40%-ban mindig van vlmi gubanc velük,tudod egy kártya nem csak egy hűtésből áll,rengeteg DCU-s 7770 az alap órajelet sem bírja,meg akadtak terhelés alatti ciripelős hangú.
Sapphire 7770-ből meg EZ volt az igazi,de már nem nagyon kapni,csak bunkó áron,amiből már 7790-t lehet venni.Mielőtt jönnek a kövek az általam használt XFX Dupla ventis kártyára,hogy csak 1 év gari van rá,én 2 év garival vettem LeC-től,és tudni kell,hogy Amerikában élettartam garancia jár hozzájuk,de már én is regisztráltam hivatalos oldalán a terméket,és 3 év teljes körű nemzetközi garanciát kaptam rá.
Röviden ennyit a mostani Asus és Sapphire 7770-7790 kártyákról.
-
ripjaw88
csendes tag
Sziasztok
Van egy 7770 VaporX-em és egy szeretném egy kicsit 'tuningolni', viszont még soha nem tuningoltam semmit a gépemben mert nem nagyon éreztem szükségesnek. Láttam hogy lehet állítani GPU órajel meg Memória órajel MHz-eket. Mennyire lehetne felhúzni hogy ne legyen baja? (bocs ha hülyeséget írtam)
-
Kornl23
tag
Sziasztok,
Eljött az idő, hogy lecseréljem a mostani HD4850-esem. Teljesítményével nem volt gondom, csak a hangjával, de azzal nagyon. Így a leghalkabb 7750/70-est keresem, sikerült kiderítenem az elmúlt 2 napban, hogy a sapphire teljesít ezen a téren a legjobban, valamit megbízható is.
Jelenleg két esélyes van7750 és 7770 van. A kártyát majd egy itx házba akarom belerakni, ezért jobban hajlok a ventis 7770 felé, tudom a cpu-m gyenge lesz hozzá (g2120), de nem akarom, hogy megsüljön nyáron.Hardver aprón is szinte csak sapphire van. Kérdésem az lenne, hogy van-e valami széria hibája vagy esetleg valami egyéb dolog amire figyelni kell, valahol itt olvastam, hogy volt egy széria hiba, de már nem találom.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest