Új hozzászólás Aktív témák
-
Scorpion
tag
Nekem eddig csak ennél a játéknál esik szét az egér nyila. Ha csak win megy, akkor minden ok. Ráadásul már kaptam úgy kékhalált, hogy kiírta azt, hogy bcc 116. Az meg állítólag driver probléma. Lényeg, még várok pár drivert. Aztán ha nem oldódik meg megnézem más op. rendszerrel. Ha ott is csinálja, akkor lépek. Ha nem, akkor még win7 alatt bajok vannak az ATI-nál driver írásban.
-
fsb1000
nagyúr
kasa85:
Hsz-ed olvasva rájöttem, hogy hasonló okból nem sikerült tegnap a PhysX teszt.
A GPU-z végig azt mutatta, hogy aktív, de játékban vagy demóban kikapcsolt egy idő után.
Most másik kártya van a gépemben és a FluidMark egészen másképp fut le. 50% környékén nincs az a felfröccsenés, hanem végig egyenletesen ömlik az az izé.Sajnos már nem tudom kipróbálni másik módszerrel a PhysX hekelést, mert közben akadt vevő az 5870-re.
///////////////
Minden topictársnak köszönöm a segítséget és a sok infót.
Azért lehet még benézek párszor (kicsit okoskodni....)
Zöldebb lett a világ! BOCCCS! -
ffodi
veterán
Játékokban csak 1-2fps a kölünbség GT220 és egy erősebb kártya között. Szintetikus tesztekben jelentősebb a különbség, de mint tudjuk nem azokkal játszunk.
Attól féltem, hogy a Metro 2033-at majd nem tudja kiszolgálni, de szerencsére nem így lett.
A Heaven tesztben alapon volt a vga? Azt próbáld ki, hogy nem az exevel indítod, hanem a mappájában lévő "Heaven_d3d11_tess_extreme_gs.bat"-al, ha bejött ott beállítod a megfelelő beállításokat(tessalation extremen lesz), ha ezzel indítod, akkor aktiválja a replicationt, és jóval több lesz a min fps, ezáltal pedig az összteljesítmény is.
-
ffodi
veterán
Ismét csak azt tudom mondani, hogy olvasd el a cikkhez tartozó hozzászólásokat. Ott elég sok mindenre kitértünk, többek közt arra is hogy "téves riasztás", szóval nyugodtan leszedheted, nem vírusos.
Nyilván kártevőnek jelez egy olyan programot, ami belenyúl a rendszerfájlokba.
-
ffodi
veterán
Eddig tökéletesen működik. Teljesítményre sem rossz, de ez majd holnap kiderül, ha letesztelem a Metro 2033-al. Látványra azért, nem olyan durva, de ha van sokkal élvezetesebb. Amennyit fizettem érte, szerintem megérte. Holnap minden kiderül, és mindenki derül, ha letesztelem a Metro 2033-at.
-
-
ffodi
veterán
Egyáltalán nem kockázatos. Azért kell működnie ennek a moddnak, mert sok hangkari, és más hardver 4x-es csatlakozóval rendelkezik, és nekik csak annyi csatlakozójuk van, mint amennyit látsz, ha leragasztod(4x-es kép). A képet nem én készítettem, mint írtam nekem nem volt szükség ilyen "beavatkozásra".
Számold meg a képen hány láb nincs leragaszta, annyit kell szabadon hagynod.
Nem hiszem, hogy ott bármilyen komoly hőtermelés lenne, és elolvadna a szigszalag.
-
ffodi
veterán
Nekem azért lett 16x/4x, mert a P35-ös lapom, így osztja le alapban. Nekem nem kellett semmit ragasztgatni rajta szerencsére. Neked valószínűsítem alapban 8x/8x-re fogja osztani, ha belerakod az nv karit.
Egyébként, ha elolvasnád a cikkhez tartozó hsz-eket kiderülne, hogy nem olyan nagy baj, ha leosztja 8x-re, mert a P45 PCI-E 2.0, ami ha 8x-en megy, akkor az kb. annyi mint nekem a 16x, mert nekem csak PCI-E 1.1-et tud a lapom.
A "ragasztós" mod, ott van a cikkemben belinkelve, de ha nem találtad meg, akkor tessék: KATT
-
CptMisi
őstag
Helló!
ffodi már segített, látom
ipon msi gt220 -
ffodi
veterán
Szia.
Itt a cikk, amit írtam a témáról: KATT
A hozzászólásokat is érdemes elolvasnod.Itt a cikkhez az első Update: KATT
Azt hogy a második vga miatt milyen lesz a pci-e sávszél kiosztása, az vagy le van írva a gyári oldalon, vagy csak akkor derül, ki, ha kipróbálod. Ha nem tetszik, ahogy leosztja, akkor ott a szigaszalagmod, amit érdemes kipróbálnod.(a cikkemben megtalálható a link). Jó olvasgatást.
-
JaniS
senior tag
Ha meg akarod bontani az alaplap hőcsöves hűtését és egyáltalán lehet még bárhol is kapni, akkor egy Extreme Spirit 2-őt ajánlanék az északi hídra. Pici, leszabályozva halk és az alatta levő slotot is lehet normálisan használni tőle.
Szerintem egyébként túlreagálod a dolgot, nekem ment sokáig az alaplapom az egyszerű passzív északi híd hűtőbordájával, az is volt 60 fok körül, mikor a 8800GTX alágyújtott. A mostani GTX295 időnként szintén rendesen aláfűt neki (~100), de nem zavarja. Hamarabb fogsz alaplapot cserélni, mint hogy emiatt tönkremenjen...
-
Robi BALBOA
őstag
-
Cyberpunk
félisten
Hát ez nem teljesen igaz. Oké hogy a CPU-ba költözött az NB-ről a PCIe vezérlő. Ez SLI vagy CF-re leosztva a legjobb esetben is 2x8 PCIe sáv.
Ami harmat kevés már két ilyen kártyának. Teljes értékű 16xos PCIe sáv mind két kártyánál X58-as alaplapban van. Tehát ha SLI vagy CF a terv akkor sokkal jobb vétel egy i7 920 + X58 lap páros. Persze kicsit drága (nem kimondottan a proci az drágább,memória nem muszáj tri channel, alaplap sem vészes) de ezzel lesz egy "csúcs" rendszered. -
katt777
félisten
Márpedig ez a kártya hibája, ha több driverrel és több rendszeren is előjön nem a drivereké v. az OS-eké. HD48xx karikon is előjönnek ilyenek, ha túl alacsonyra veszi le valaki a frekvenciát. Talán valamelyik fesz. szabályozó áramkör hibás. Személyesen kéne megnézned a garos tesztet, mert jogod van hozzá. Ha szórakoznak, KERMI vizsgálatot kérhetsz, de sztem előbb fogják cserélni, mert azt a cégnek kell fizetnie.
Addig is megpróbálhatnád ATT-szal magasabbra beállítani a 2D órajeleket (a feszt hagyva!), ott rögtön kiderül, hogy mennyi kell a kártyának a zökkenőmentes működéshez.
Persze, hogy ha 3D-ben van a kari, akkor nem jelentkezik a hiba a többi alkalmazásban, csak a képernyő bizonyos részeit ugyanis még egy VGA sem tudja energiatakarékos módba kapcsolni.
Keldor papa: Hát, 4870-eken meg fordítva. Most toltam végig újra a KotOR1-et (most meg éppen a 2. részt, ha már nem adnak ki normális játékot mostanában), Republic Commando viszont bukta, illetve Jedi Knight és Academy is azok szerint, akik próbálták.
-
janos666
nagyúr
Hát, ne rohanj még gariztatni, míg nem próbáltál más játékokat!
Nekem nagyon ismerős ez a jelenség Crysis-ból, mikor a talaj elkezd úgy megnyúlni, mint ha valami világot elnyelni készülő, dimenzióhasadék, féregjárat, vagy hasonló tértorzulásszerű förmedvény képződne a szemem előtt, vagy inkább a tudatomban, és még követ is, és reagál a kameramozgásra. Vagy a fenti becézések ehelyett régen, az SP-ből kipakolt GPU-k előtti időkben azt mondták volna erre, hogy bizonyára beszart egy vertex futószalag a kártyán...
A pöttyözés is örök visszatérő jelenség Radeonokon. Mikor kinél, de van hogy előjön itt-ott, de ez is főképp Crysis alatt gyakori.Szóval próbálgass még pár játékot, és ha nincs máshol komolyabb gond, akkor legalább várd meg a legelső rendes, havi ütemezésű WHQL drivert, és utána se küld vissza gariba csak Crysis miatt. Futtass Vantage-t, Furmarkot, ilyesmit...
Ja, és fejléc másolás helyett használd egészséggel a fejlécből a Válasz gombot.
-
Razermazer
őstag
Kasa85:Hát gáz is Kasa85 de ez nem a te hibád, itt jön elő hogy (az általam csak egykalap alá tartozó viteminek
meg kitajok
) így tudnak szerelni, és egyre rosszabb minőségű alapanyagból készülnek, a híradástechnikai, szórakoztató elektronikai, és számítástechnikai termékek. Ez ellen sajna nem tudunk mit tenni( mindegyik gyártónál belelehet nyúlni a lecsóba). Ez a kártya a Powercolor tipikusan a keletnek gyárt, csak azért jut ide is Európába bőven termékük, ami megüti az EU-s szabványokat az jöhet. Hát itt most elgondolkodnék, hogy azok a minőségi szabványok is milyenek lehetnek
de ez már megint egy másik téma. Szóval szerintem ram hibás a kártya, ezek a pöttyös dolgok akkor szoktak előjönni, és most már egyre jobban kivan szegényke nemcsak 2d-be de 3d-be is csinálja fasza. Iponba volt nekem is gariztatásom, igaz nem vga hanem ram, és lcd tft-is örültem neki mindegyik a 2-ik napon halt be így a három napba belefért. 1 hétre rá mindegyik megjött, ott helyben leteszteltettem, hogy okés e minden, és hoztam haza azóta semmi probléma. Reméljük náluk is produkálja ezt a jelenséget, de nem hiszem hogy lesz probléma átveszik azt kész, kapod az újat amit lesz a nagykerekben
.
Zsozsooooo : Tömören és röviden a sok kérdésedre a válasz egy megelégedett tulajdonostól. Kártya Powercolor Hd5870
1. melegedés: 3-óra szobahőmérséklet alatti 2d-értékek[link] stacker 832 balck házban, elöl egy venti 930 fordulaton, hátul egy venti 810 fordulaton szépen átszellőztetve. 22%-os ventifordulat hangtalan. 3d-érték: fánkkal[link] de ez csak a kedvedért én a fánkot inkább enni szoktam, játék alatt ezek az értékek 65-és 69-fok között ingadoznak, míg a vrm olyan 63 és 59 fok környékén. A 33%-os ventifordulat mivel egyenlőre csak catalystal van szabályozva, olyan hogy is mondjam inkább a kellemesebb szélzaj kategória nem tolakodó nem idegesítő. Játék alatt egyébként csak 27%-on megy és az alig hallható.
2. driverek: Nekem teljes driver sweeper tisztítás után feltett Beta driverrel is tökéletesen működött minden, a mostani 13-i drivercsomag is hibátlanul megy semmi problémám filmnézés alatt, játék alatt, grafikai munka alatt. Vista x64 operációsrendszer Sp1-es drivercsomaggal egyenlőre.
3.crossfire: Én nem is tervezek crossfiret kipróbáltam nem vált be, kell a fenének akkora hő, és emelt fogyasztás néhol néhol kihasználható teljesítménytöbblet.
Elégedettség : Igen elégedett vagyok pedig váltottam 4890-ről nekem bejött, annál hűvösebb, gyorsabb bár mindjárt cáfolnak hogy pedig nem. Hogy megérte e most megvennem hát biztos nem, de nem került egy fillérembe sem, mivel két eladott kártya árából kifutotta. Ha a jövőt nézzük, jönnek majd a dx11-es játékok tehát megérte ilyen szempontból, 1 maximum 2-évig használható alternatíva marad, aztán jönnek az integrált megoldások már, jó lesz múzeumi emléknek
. Ez van avulás ezerrel.
Túlhúzás: Nekem felesleges mindent visz amivel játszok akadásmentesen. Értem ezalatt a Crysistól kezdve az összes fps-t, real-time stratégiákat. Persze van benne tartalék 900mhz-ig és 1300mhz-ig de most még ez nem kell.Hát ez nem lett rövid, de így legalább átfogóbb képet kaptál, ha nem is teljes tesztet, de már az is volt itt egy kollégától elég kimerítő.
Razer
-
Razermazer
őstag
Kasa85: Nekem is egy pont ilyen kártyám van, ráadásul egy leharcolt 1 éves Vista x64-em, amin előtte volt nvidia driver is, mert a másik oldalt is kipróbáltam, szélesítsük a látókörünket
címmel. Mindent természetesen kipucoltam driver sweeperrel ahogy kell, utánna fel a beta driver most pedig a friss 10-hó 13-i van fenn. Tökéletesen veszi vissza az órajeleket semmi probléma. Úgyhogy jól gondolkodsz, és jól mondták a többiek is ez a kártya hibája. Vissza gariba egy újért de nagyon gyorsan, mert a szemednek és a monitornak sem tesz igazán jót ez a dolog. Meg mellesleg százezerért ne csináljon ilyeneket.
Razer
-
cszn
őstag
Szerintem simán előfordulhat az, hogy lecseréled és ugyanazt a hibát tapasztalod. De igazából ez nem egy nagy gond, én ezért nem cserélném le.
A lényeg: Először egy olyan frekvenciát kellene találni ami még kellően energiatakarékos, de nem szemetel rajta 2D-ben. Ez szerintem simán lehet alacsonyabb frekvencián is, de lehet hogy csak magasabbon lesz jó.
Aztán két lehetőség van. Át kell írni a kártya BIOSát, hogy arra vegye vissza 2D-ben. Ez már annyira nem kockázatos, mint volt anno, de én inkább a szoftveres verziót javaslom (én is azt használom erre). Az Ati Tray Tools alkalmas rá, bár nem tudom, hogy van e már támogatása 58X0-hoz. Remélem majd Katt777 vagy valaki idepislant és megmondja a tutit. Ez a progi remek a frekvencia megtalálásához is. Katt777-nek az oldalán találsz remek leírást róla, annál több nem kell hozzá. -
cszn
őstag
Ez érdekes, valahol olvastam már hasonlót ilyen új kártyával. Szerintem olyan mint amikor nem szereti a memória frekvenciáját. 2D módban 300-ra veszi vissza ha minden igaz. Nekem is DDR5-ös a kártyám, 200 vagy 250 fele is szépen megy, de volt hogy felette is szemetelt. Próbáld belőni valami más frekvenciára memóriáját (alá és felé is) hátha mégse annyira jók azok az új DDR5-ök mint amennyire állítják. Aztán ha nem akkor driverfrissítés ha van már (de az amúgy is kelleni fog).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest