- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13795 üzenetére
Sajnos nem az első vagyok és nem is az utolsó
.Szerintem már lehet proci +lap+vinyó+ddr ram tipús hoz kötött ez az egész bohócság mert ez kellemetlen ilyen tudású gépnél az átlag FPS is nézve nomeg az árát is ,sajna ilyen kis szar lagok teszik tönkre a játszhatóságot,rengeteget ront az élményen.A King Arthur is fagy hegyekben ,C++,meg launcher,exe vel is, és ott is majdnem minden eredeti tulajnál megvan még ha ritkán csinálná, nem majdnem minden csata után mikor a térképre visszatöltene.Elég szar mikor fél órát stratégiázok egy csatán aztán nyerek ,én vesztek a végére pl:10db embert míg az ellen 400db embert, volt rá példa aztán mikor a térképre visszatöltene mert miért ne lehetne elmenteni csata közben
Töltés közben kifagyott C++ meg luncher. retek exe re hivatkozva utána vissza a játékba és kezdhettem újra és a jó arányom már szarabb lett jóval meg az a sok fél óra is amit elkúrt.. vele.Szerintem ott a védelemmel van a gond mert a virágbolti verzió jól megy állítólag aztán még vegyek eredetit vicc habár oszlanak e téren a vélemények igaz Gamestar - os játék nem nagy pénz az újságot meg élvezem már azért megérte a pénzét,de a rajta lévő játékért egy fillért nem adnék persze ha nem lenne vele gondom mert a sztori nagyon jó meg még nagyon sok minden.Azért vannak kivételek amire igenis áldozok ,de mindig is maximalista voltam ezen a téren ezért jól meg válogatom mit veszek mert ki nem szeretne új HD6xxx-HD7XXX szériát
-
AstraCDX
senior tag
válasz
CptMisi #13689 üzenetére
Előfordulhat, hogy egy esetleges régebbi BIOS verzió ilyen végletes hibát okozzon, hogy a lap "nem fogadja el" a videokártyát ?
Ez egyszerűen észmegállító !
Ez az esemény egyik, vagy mindkét gyártó részére nagyon szégyenletes, pedig elvileg egyik sem gagyi cucc .
Üdv.
Astra
-
04ahgy
nagyúr
válasz
CptMisi #13657 üzenetére
"Mellesleg a Gigabyte-ot az AM3 alaplapjai miatt én nagyon megutáltam(sokan mások is), egyszerűen az, hogy olyan ram van a hivatalos támogatási listában, ami gyárilag 1333 Cl9, de 1,9volttal 1066 cl9ben sem stabil, az gáz."
Mert a proci IMC nem szereti a konkrét RAM-ot, arról a Gigabyte tehet? Próbáltam már a dolgot: egik lapban instabil OCZ + AM3 proci két tök más márkájú lapban (AsRock, MSI) is instabil volt.
HGyu
-
jozsef m.
tag
válasz
CptMisi #13667 üzenetére
Szia CptMisi!
A 10.6-os Catalyst van fenn + MSI Afterburner 1.6.Ma raktam őket ujra,előtte mindent legyalultam
és ugy kezdtem ujra tenni.Mondjuk a CCC nem jön be magyar nyelven élőtte sem és most sem.
Pontosan nem tudom már mikor kezdte de kb.2 hete volt a barátomnál kölcsön pár napra .Leginkább ehhez tudnám kötni.Nem is mindig jelentkezik csak amikor rájön és semmi sem változik minden fut rendesen illetve az egér ikon vált át |´\
| \
| \
| \ ilyenre és egy idő után visszaáll
normális ra! A közelmultaban elég jelentős változásokat hajtottam végre SSD és RAID10-a 4db. 500gB. es lemezből.Ezért a Win is ujra lett telepitve,ez is akkortájt volt,ugyhogy az ujdonságok próbálgatása közepette lehet elsiklottam felette.Tehát nem tudok konkrét és biztos okot megjelölni.
Hát ennyit tudok egyenlőre! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13657 üzenetére
Én is többre nézem a sapphire karikat, volt eddig egy pár ,de egyikkel sem volt eddig gondom.
Na giga AM3-as lapom sem lesz az tuti, mondjuk ezzel a x48-as lappal nagyon elégedett vagyok, a DDR2-es ramom úgy szalad benne 1200mhz-en cl5-el mint a szél és ehez elég 2-2,05v is!
-
AstraCDX
senior tag
válasz
CptMisi #13642 üzenetére
Az eddigi kártya a PCIEX16_1 slotban volt, oda tettem az újat is .
Nem is gondoltam rá, hogy a PCIEX16_2 slotba tegyem .
Lehetséges, hogy ott elindult volna ? Nem értem miért .
Minden egyéb feltétel adott a normális működéshez, táp Enermax 525W, 2x6P csatlakozó rádugva mi kéne még ?
A ventilátora felpörgött mint a "porszívó", ennyi életjelet adott magáról, egyebet nem .
A lap BIOS-a leadta hibajelzését "1 long + 3 short = No video card or bad video RAM" .
Mellesleg már visszaküldtem gariba, remélem ott is hibásnak látják, és kapok egy jót .
Van olyan ismerősöm akinek 3x kellett visszaküldeni, és hetekig húzódott a dolog .
Belegondolni is rossz, hogy mi lenne ha valakinek ajándékba vinné az ember .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #13649 üzenetére
Olvastam
. Ez van viszem vissza mert sípol, gagyi szilárd elektrolit kondik vannak rajta.
Nekem referencia kell most már, soha többet Toxic sőt a Sapphire-t is messziről kerülni fogom, sőőőőt lehet áttérek nVidiára.
(Remélem érzik az irónia mielőtt valaki komolyan venne.)
-
0805
tag
válasz
CptMisi #13616 üzenetére
Hát ha nincs benne a VGA akkor nincs az a sípolás(magas frekvenciás hang)....
Bár nem tudom mi sípolhat még..talán az alaplapon vmelyik kondi??
Lehet kikellene próbálnom egy másik VGA-val is és ha akkor is sípol akkor gondolom az alaplapon vmelyik kondi gyengélkedik...
Vkinek esetleg volt már hasonló gondja ilyen karival?
Ilyen gyengébb játékoknál csinálja PL.UT2004,Soldier of Fortune... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CptMisi #13503 üzenetére
Mert az AMD-nek a stabilitást kell szem előtt tartania. Ha a felhasználók egy részének (120 Hz-es monitorral rendelkezők, több monitorral rendelkezők, többkártyával tuningolók) nem jó, akkor olyan beállítást kell találni, ami jó lesz.
A gyártók természetesen úgy állítják a drivert, ahogy akarják. Globálisan a stabil működés az elsődleges. A powerplay az overdriver kikapcsolásával tökéletesen működik, így csak a tning mellett vannak korlátozások, tehát eleve egy olyan körülményben kapcsol ki a legalsó órajelkapu, amire nincs is garancia.(#13501) ko-ko82: Aktív Overdrive mellett sosem fog bekapcsolni az alsó órajelkapu. Aki erre vágyik, annak külső tuningprogramot kell használnia.
Az Overdrive-val az a gond, hogy az egy hivatalos szolgáltatás, és az AMD, bár felmenti magát a problémák elől, felelősséggel tartozik a stabil működésért. A 3rd party programokkal lehet probléma, mert azért nem felel az AMD. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13522 üzenetére
Lehet benne valami, de mondjuk az a pár game amivel játszok így is tökéletes úgyhogy inkább most nem kockáztatok.
Amúgy itt [link] le szokták tesztelni az új catákat és a 10.6-os kata kb semmivel sem jobb(inkább még rosszabb) mint a 10.5-ös és kb ugyan ez a helyzet a 10.4 vs 10.5-el is és a 10.3 vs 10.4-el is, azaz a 10.3 óta nem volt lényeges gyorsulás, az igaz, hogy a 10.6-ot (nem az Asus félét) amikor próbáltam akkor eltűnt az akadás a Furmark -nál, de viszont nincsen rendes PP, úgyhogy marad a tuti 10.3a esetleg ha jon a 10.7 és jókat hallok róla akkor váltok. -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #13503 üzenetére
Ez nem tudás hanem akarás kérdése szerintem.
Olyan mint az hogy a Toxic kártyán 775/1125Mhz volt az overdrive limit mivel betartották az AMD ajánlását Sapphire-ék. Aztán meg tadam kiadtak egy bios frissítést. Tudtak volna ők a gyárban is ilyen biost rátenni csak nem akartak. -
Gerisz
addikt
válasz
CptMisi #13450 üzenetére
Akad rohadjon meg!
Pedig már visszavettem mindent alapra, meg állítgattam 2mag 4mag, de semmi különbség. A bench-ben apró akadások vannak, a játékban meg olyan mintha haladnék, de annyira lassú lenne a rendszer, hogy nincs meg minden képkockám.
De másban nem látok ilyet. Jah és itt is van, hogy kezdettől, de van, hogy csak a második körben. Viszont ha elkezdi akkor vége!Az jó lesz, ha sikerül!
Tuti jól hűt! (és nagyon jól is néz ki)
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13364 üzenetére
Egyetértek
Az az igazság hogy ez a legjobb topic hálaistenek hogy Atit vettem mert itt segítenek az embernek még a témától eltérően is.Sajnos ezek topickjlyába hiába írok vannak bejáratot emberek írok oda azt lese szarnak vagy egy benyög egy okosat hát sokminden lehet azt én is tudom ,de talán jól jön egy kiinduló pont.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13354 üzenetére
Király lapcsere is
Ez a PC olyan mint egy feneketlen kút dobom bele a pénzt és mégsem úgy megy ahogy kellene
.Amúgy a ramok már egy jó ideje megvannak,és az előző Core 2Duo E6750 es procimhoz is ez a ram volt a gépben,érdekes ott nem fagyott a gép ahogy megvettem a Q9550 procit érdekes módon előjött azon kívűl maradt minden alap a gépben,ram,alaplap stb.A Proci ráadásul még a feszt is kéri mint atom pedig direkt ezt a Yorkfield et választottam mert jól tuningolható megfelelő hő és fesz miatt.Lehet inkább Core i 7 et kellet volna vennem mert az ára majdnem ott volt a 920náll,csak hát ott a ram alaplap amit még cserélni kéne és venni egy másikat core i alá,bezzeg az Amd megcsinálta úgy hogy még a 6magosa is menjen a jelenlegi foglalatában
Köszi amúgy köszi a segítséget csak egy kicsit nagyon bosszant ez az egész, bezzeg ha gazdag gyerek lennék
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13349 üzenetére
Ahhoz még nem igazán nyúltam létezik,hogy ott a gond,érdekes 1napig teszteltem azt is mem tesztel a legújabbal és semmi hiba,érdekes a gépet a tól z ig át vizsgáltam bios, légypiszok,miegymás.mindent leteszteltem vinyókat is még azt is amit nem kellene hónapokon át, és mindig ott vagyok ahol a part szakad.A végén táp lett a gyanús mert arra nincs teszt progi hanem multiméter fesz tesztelés stb azt kiderült a tápom is hibátlan
Hát belefektettem 30000ft ot a pénznyelőbe azt tessék lássék ugyan az a fos mint eddig.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13347 üzenetére
Hali.Adok egy linket az ipon-tól rendeltem:
http://ipon.hu/webshop/product/thermaltake_toughpower_tpx_775m_775w/140844Amúgy néztem olyat is amim ott van a szekrényben Gigabyte táp már 3-éves széria és 40000FT
Igaz elég kemény hűtése van iszonyat szép kék ledes világítással ki és be kapcsolható halk hűtéssel, és réz bordák látszanak benne ami nagyon filínges,de ennyit már nem ért meg nekem a Gigabyte táp, kicsit drága volt akkor is mikor vettem ,de hát ezt erőltették rám 2. 1/2 éve igaz 2db 8800GTX-em lett volna a gépben ha meglett volna rá pénzem így felesleges volt a 800W mind idáig még most is,de ki tudja mit hoz a jövő.Talán megnyerem az ötös lottót
Bizakodom a 6870ben és máris 2 re be is nevezek
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13312 üzenetére
Dehogyisnem könnyű egy ilyen karit kinyírni, főleg a memóriáját.
Samsung (K4G10325FE-HC04) voltage of 1.5V
Erről a memóriáról lenne szó, szerintem 1,65-1,7v fölé(nagyon jól meghűtve) nem nagyon érdemes menni.
Más: meglett az államvizsgám 4-es a szakdolgozatom pedig 5-ös lett!
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13233 üzenetére
Hali.Pont ilyen szettet vettem az ipon jóvoltából 2350ft ér Belink márkában.Egyedül a mikrószálas törlő kendőt tartottam meg mert jó lesz sokáig,+ simára csiszolni a panelt
Amikor megszárad állandóan csíkos marad e felvitt teljesítmény és szárazra törlését követően is az Ioncserélt vizet most próbáltam ki mikrószálas törlőkendővel és lás csodát olyan tiszta lett,hogy még a dobozból kivett állapotokat is megszégyenítette és csíkok egyéb foltok nincsenek.Amúgy köszönet a Help-ért.
-
Daffni2
addikt
válasz
CptMisi #13144 üzenetére
Ez van leírva a mellékelt angol help szövegben.
kerinagy Nem értem ezt a Powerplay mizériát.
Ha tuningolt teljesítményre van szükség akkor az emelt órajelekkel mentett profilt indítod.
Ha meg már nem játszol akkor visszaállítod normálra és máris van /nálam 157/300 MHz/idle. -
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13128 üzenetére
Pontosan minél kisseb az energia felvétel annál kevesebb a hő,ha ez másképpen is lenne +100-200ft os többletet még ki bírok fizetni villany számlára,de első sorban a hőtermelés érdekel ebből a szempontból.Szerinted lehet LCD monitor ioncserélt vízel tisztítani mert fosok,hogy megint valami spéci folyadék le eszi a tükröződés mentes védő réteget a moncsimról az előzőt is ezért dobtam mert sikerűlt letisztítani hatásosan
.Méreg drága szer meg az istenért nem száradna meg úgy,hogy ne hagyna foltot maga utána ami 2000ft os csoda szernél ez elvárható lenne ,de állítólag a desztilált víz jó hozzá mert foltmentesen szárad,gondoltam hátha te tapasztaltabb vagy ezen a téren nem úgy mint én hogyan lehet egy LCD monitort haza tisztítani.Ha más is tud ebben segíteni megköszönném csak minden féle infót olvasok és nem tudok eligazodni rajtuk.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13119 üzenetére
Plusz hőtermelésben is sokat számít mert ha nem veszi vissza jó 20C fokkal melegebb a karin a GPU+ a Memóriák ami sokat számít 30C fokos szobában.Mostanában ritkán játszom így felesleges pörögnie inkább filmezek,de most az ujj LG IPS CLD monitoromnak hála megjött a kedvem a játékokhoz is,épp most tolom ki a Crysis Warhead-ot, igaz már harmadjára,de élvezem hogy magyar hangon fúl grafon tolhatom csak itt is nagyon sűrűn le esik az fps 1re mintha a felvetett lagolos probléma itt is fennállna,majd 1év azt ezt is orvosolják igaz akkor már a 6xxx re várjuk a csoda drivert hasonló gondokkal.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13108 üzenetére
Köszi.Vicc ami már ezzel a fos driverekkel van nem hiszem el hogy még a 2d 3d profilt is elbaszták,és ami a legszebb hogy a 10.5 nél is ez volt a helyzet nem értem mi alapján javítanak ha az újabb driver ben nem tudták ezt orvosolni lásd 10.6 + még jobban haza vágják a játékélményt teli bugokkal lényeg hogy 5% ot teljesít jobban a Crissfire biztos úgy vannak vegyél kettő karit paraszt majd arra talán javítunk
.Remélem ezeket a tanuló driver készítő szutyok bandát kitakarítják mert már kezdem unni ezt a csoda driver mizériát tiszta olyan mint a Magyar parlament mindenki ígér mindent fizetünk is nekik de csak a pénzt viszik az ígéretek meg még mindig a jövőbe burkolódzik amiből sejtésem szerint nem lesz egy lofa.. sem csak paraszt vakítás az egész.Na mindegy nem panaszkodom mert rögtön beleharapok a világítós billentyűzetembe mérgemben
Remélem valamit találnak erre mert eladom az egészet azt marad a canga legalább nem kell várni a csoda drivere új sader meg még mi egyebekre hogy lehesen türhető hibafaktorral játszani mert az már több mint amit tűrni lehet kéremszépen ez vicc közel 2011 fele
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13086 üzenetére
Hát igen.Mondjuk én általában a felszereltségét nézem + a hatásfokát sokan meg inkább a valami disco mulatót csinál a plexit házából vagy ilyet is vásárol,mindez szép és jó,de szerintem felesleges + pénz kidobás, szeretem setétben tolni a játékot és nem a fényeffektusoktól amit a gépház ont ki magából megvakulni
Amúgy a kis Haf ot akartam megvenni de maradt ez amim van inkább ezt választottam mert ugyan az a hatásfoka ,felszereltsége,felépítése + kapsz hozzá egy két okosságot és mellesleg 4000ft ot nyertem rajta árából vettem ventit legyen mivel szárítani majd a hajamat
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13084 üzenetére
Azt hittem most vetted azt is.Sebaj jó a mostani házad csak mostani körülményeket megnézve a frissebbet választanám meg + olyan cuccokat adnak még amit haf házakhoz még nem is adnak videó kari fölé fújó vagy szippantó venti állást adnak meg egy rahedli csavart amivel még a plafonra is rögzíthetem a gépházat így legalább nem kelti a porszívó érzését mert hangban nagyon ott járok
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13076 üzenetére
Nekem se lesz keretem 3db 5870 es karim max2
Na jó bankot robbantok és jöhet a trió
Inkább valahogy 650-800W között nézek tápot ki tudja még,hogy Ati melyik irányba fog elmozdulni fogyasztás terén.Lehet kapunk egy überbrutál 6xxx vagy 7xxx szériát ami fermit megszégyenítő atomerőművet igényel.Ami lényeg semmi sem biztos ami még biztos
Remélem érted
A házat csak azért kérdeztem mert nekem jelen pillanatban a frissebb kiadása van meg Cooler Master CM 690 II Advanced.Sajnos az 5970 et elfelejtheted ha egyáltalán terveztél olyat mert ezekbe a gépházakba sajna nem megy bele majd jöhet a lángvágó vagy egy fermi kártya majd kiolvasztja a helyét
Helyedben az ujjat választottam volna amit én is beszerváltam mert teszteket nézve a Haf házakat elég szépen beérte + rengeteg hibát orvosoltak mint ami jelenleg neked van meg sok ventit is bele lehet préselni ami nálam nagyon fontos volt,szegény szomszédok
.Szerintem így is jó konfigot választottál,de majd egy sőr mellet majd zokoghatunk mit mutatott fel megint a Crytek a Crysis 2 jével,bizakodom hogy jó lesz nem egy foss port lesz mert akkor rakhatok alá 4 HD5870 et akkor is fostalicska lesz.
-
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #13064 üzenetére
Hali.Jó kis cucc
.A gépházad Cooler Master CM 690 II Advanced?Vagy a régebbi típus?Látom Labtec 5.1 hangszettet is vetél nekem is az van.Ahhoz képest,hogy Tesco gazdaságos volt mikor vettem 12000FT ért 2ével ezelőtt k... jól szól megérte bőven az árát.Tápot milyet vásároltál mert még mindig táp cserén vagyok
Helyedben egy dtk Computer világítós billentyűzetet vettem volna most én is ilyenre dobtam ki pénzt, fényt csinál a sötétségben és még lámpát sem kell kapcsolni
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13024 üzenetére
Persze az 5850-es kariknak az alapfesze 1,087v ahoz képest a 900 nagyon jó!
(#13027) players111. Igen csak ahogy Sárpac is írta neked más az alap feszed, de attól függetlenül nagyon komoly eredményt értél el!
1,35v csak csak nagyon gyenke karik esetében kell az 1000mhz-hez és akkor sem biztos, hogy a gpu miatt kell neki ennyi fesz.(fentebb írtam a tápról)
1,2v-on az 1000 nagyon szép, furmark és game stabil?(#13029)players111: Pl: (ez csak példa,de a valóság is hasonló)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13021 üzenetére
nekem alapfeszen auto ventivel 930-at megy, ha feltekerem a ventit (kb45-50%-ra) akkor simán stabil 950-en is, nekem most alap fesz alatt 1,1125v-on megy 900-on.
1,25v-on megy 1000mhz-et
1,287v-on 1031mhz-et
Ez felett már hatalmas feszt kér és akkor sem stabil, mert a tápom 4 ágra van osztva és ennyit bír egy ág(szerintem), kíváncsi lennék egy olyan táppal ami 1 ágon zúzza le a kajakot azzal mit menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Diablo IV
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Háztartási gépek
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest