Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Szerintem ennél a kombónál már hatványozottan előjönnének a régebbi széria hátrányai.
Ahol igazán villanthatna a 3db RV870, ott már nagyon könnyen elfogy az 1GB/GPU memória. Szvsz még az 5970 erejéhez is nagyon kevés az 1GB, nemhogy a másfélszereséhez.
Másik, a 6950CF 4 háromszöget dolgoz fel órajelenként, és kb. 4X-es tesszelálási sebességű 1db RV870-hez képest, az általad említett kombó viszont csak 3X-os és 3 háromszög.
A 6950 jóval kedvezőbb fogyasztási mutatói már csak hab a tortára.
Mivel a két megvalósítás árban is hasonló, én egyértelműen a 6950CF-re szavazok.
(Még egy előny jutott eszembe közben, a 6950CF-et könnyebb ellátni megfelelő PCI-e slotokkal, a házban sem foglalnak annyi helyet, kevésbé finnyásak a lapra is és szvsz jövőtállóbbak a nagyobb memória miatt, ami a későbbi esetleges eladásukkor jól jöhet.)
Ellenben régebbi/jelenlegi játékokban még erősebb az 5970/5870 CFX kombó, a több shader, nagyobb memória sávszél és textúrázási kapacitás (összesen a 3 kártya a 2 el szemben, persze) megteszi a hatását, de elég sok sebből vérzik szerintem, hogy mégse ez legyen a nyerő. További előny a 6950-ek mellett a láthatóan szebb Aniso szűrés. (Az 5800-akon volt egy durvább átmenet bizonyos távolság mellett a szűrt textúrákon)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
- DUNE médialejátszók topicja
- Kedvenc zene a mai napra
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest