Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pcguru23
aktív tag
-
jambiyya
őstag
válasz
varmi2 #26550 üzenetére
Nem mondasz hülyeséget!
1.464->1.424V-on
Ugyanúgy 10 perc prime95-small_fft után:
- CPU0_max: 64.5C helyett 61C,
- CPU_max:62C helyett 58.5C.Csökkentem majd tovább holnap, köszi a tippet.
Gondolom a tuninghoz azért komolyabb hűtő kell majd, de az athlon X3 után ez már alapon is gyorsabb lesz. Ráadásul amilyen hülye vagyok, tuning helyett majd pár év múlva veszek gyorsabb procit. -
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
varmi2 #25901 üzenetére
Szerintem azért egyforma. Neked egy "jól kupakolt" darabot sikerült kifognod
Nekem csak a magok 59-60 fokosak ilyen frekvencián, a kupak 54-55 max terhelésen. Az AC Freezer van rajta ami az adatlapodon van? Akkor ahhoz képest a kis fostos Hyper TX3 nem is rossz, mondjuk van mellette egy jókora házhűtő
-
Redneck
nagyúr
válasz
varmi2 #25897 üzenetére
Ha feltekered is gyengébb egy combos i5-höz képest a minimum fps sok játék alatt. Az újabb 4 magosok oda tudnak pirítani plusz 20-30% minimum fpst ami nem elhanyagolható. Elég a legfelső i5-3470-et megnézni ami nem a legdrágább CPU.
Ha nem váltasz foglalatot 7850/70, GTX 660 szint fölött már nem elég ez a CPU.
Szerk:
Alap órajelen felejtsd el a jobb VGA-t mert sokat fog benne hagyni. Inkább ráfordítással Intelre váltás. -
Metacska
aktív tag
válasz
varmi2 #25667 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Nem túl olcsóak
. Bár nyilván nem kételkedem a hatékonyságukban, és a jövőben át lehet majd tenni őket a következő generációra, de nagyjából a procinak van ilyen értéke
.
Most költöttem egy kisebb vagyont gépápdéjtre.
Van olcsóbb alternatíva vagy ez alatt ne is keresgéljek?
Köszi
-
zola79
csendes tag
válasz
varmi2 #25272 üzenetére
thx
A codegent nem véletlenül írtam kis betűvel.
Amúgy nem kell full hd, 1680x1050 felbontású a monitorom... és szerintem ekkora felbontásban már illő volna ekkora kártyának a játékokat max/ultra beállítások mellett is minimum 30-35 fps-sel vinni. (Kivéve Crysis 3, de az amúgy se játék, sokkal inkább géptesztelő szörnyeteg)
AC Black Flag minden ultrán 15-30fps, mindent levéve minimumra 1280x720 felbontásba meg 25-40 fps.
Ha már +20 fps-t hozna a proci, akkor már a szemnek folyamatos lenne a játék. Az hogy 60 fps helyett lenne 80 az már nem érdekel... minek? Hozza stabilan a 35-40-t és lehetőleg ne menjen alá. -
GeronimoTama
tag
válasz
varmi2 #25162 üzenetére
Thermaltake contac 21, 3.8-on 50 fokon tartotta csak tegnap alaplap csere volt és vmi gagyi spire pasztám volt, de tervezek mx-4et venni. Eddig prime95-el és Battlefield 3-mal teszteltem. Hazaérek akkor próbálgatom a kisebb feszültséggel, esetleg még a 4ghz is szóba jöhet. Köszönöm!
-
bul07
nagyúr
válasz
varmi2 #25031 üzenetére
Az alap 1.350V (de akkor beállítom hogy azt is naplózza)
17x 3400-on 1.375V-al nem fagyot ki a gép
Felbontást lejjebb vettem , elég szépen pörgette a processzor
Na még majd próbálkozok -
endruboy1
senior tag
válasz
varmi2 #21702 üzenetére
Igen akkor viszont egyértelműen a rossz szövegértés számlájára írható a dolog. Ráadásul duplán. Minimum helyett maximumot értett és nem is arra vonatkozik hogy meddig fog működni hanem hogy mennyi ideig fogják gyártani vagy lesz versenyképes teljesítménye a többi AMD procival szemben.
-
OverKiller
tag
válasz
varmi2 #21697 üzenetére
Na igen, neked támogatja, úgy még talán megéri, viszont az én őskori AM2+ alaplapom sajna nem, így ha FX-re ruházok be, akkor alaplap is kell, ezért mondtam, hogy ugyanott lennék.
lee56: Nem igazán értem miért gondolod így. Szerintem egy mostani kártyának is sokat segít a PCI-E 3.0, hiszen nem kell 600 pontot végigjárnia az adatnak, míg a processzorhoz jut, hanem közvetlen a kapcsolat. Lehet hogy "csak" pár wattal fogyaszt kevesebbet, és lehet hogy "csak" kicsivel jobb a VGA teljesítmény a PCI 3.0-val, de ha egy árban van a kettő, akkor természetes, hogy a "csak" kicsit jobbat veszem, mert az még is jobb. (Természetesen mivel nekem AM2+ a lapom, így bármit veszek, lapot kell cserélnem) Az, hogy melyik cégnél mi marad, az engem nem foglalkoztat, nekem csak az számít, hogy én minél jobb terméket kapjak.
Meg a másik, ami eléggé visszataszító lesz (ha tényleg lehet hinni a híreknek), az az élettartam, mieszerint: "Az új FX szériás processzorok élettartama minimum másfél év lesz". Tehát ha 1,5-2 évnél többet bír, akkor örülhetsz.. Én az X2-es Athlonom több mint 4 évig nyúztam és még most is tökéletesen működik az új tulajnál, úgyhogy szerintem az a 2 év elég kritikán aluli élettartam. -
OverKiller
tag
válasz
varmi2 #21689 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem most egy 965-öm van, de ha az AMD így folytatja, biztos nem veszek tőle többet egyet se..
Félreértés ne essék, teljesen meg vagyok elégedve az X4-esemmel, csak egy FX-8150 annyiba kerül mint egy core i5 Ivy, és valószínűleg az új FX se lesz olcsóbb mint a régi FX, és akkor úgy elgondolkodok, hogy miért vegyek én FX-et? Még mindig 32 nanométerben gondolkodik a gyártó, míg az Intel ugyan ezért a pénzért már 22 nanométeres processzort ad, PCI Express 3.0 támogatással. :\ De remélem fog valami olyan újítást hozni az új széria, ami miatt tényleg megérné meg is venni őket.
-
válasz
varmi2 #21689 üzenetére
Amit vársz az, az utolsó általános célú, asztali többmagos procija lesz az AMD-nek. Meg is írta 2 hónapja.
Az FX-es Vishera nemcsak az utolsó AM3+ lesz, hanem ezután csak APU-s cuccok lesznek (pl. Kaveri APU), integrált IGP miegymás... -
Alister71
nagyúr
válasz
varmi2 #21250 üzenetére
Az AS Rock vicces egy akármi. Szeret jól hangzó nevet adni a "termékinek". Ennek ellenére a biosa nem sok minden ér. Amelyik bios chipet épp elérik a polcon, azt forrasszák rá a lapra
A drágábbak magasabban vannak, hogy az 1.45-ös kicci-occó operátorok ne tudják levenni.
-
for3l
senior tag
válasz
varmi2 #19668 üzenetére
ebben remélem volt vmi cinizmus (bár akkor vmi smiley mehetett volna a végére). és hogy bizonyítod? "korlátlan" (végtelen) ideig futtatod a prime-ot?
nálam 3600mhz@1,32v (load) megy a proci, kb 20perc prime-ot futtattam - nem fagyott ki. azóta játszottam kb ~20-24órát a gta4-gyel és semmi gond nem jelentkezett.
ezzel csak azt akarom mondani, hogy abszolút nem érdekel (bár ez már kicsit szubjektív), hogy ha 5 óra után hibát dobna a prime, ha - amire használom - tökéletesen megy a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest