-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jokeph #89837 üzenetére
Nem tudod nem kihasználni. Kínai lapban is megy mind az ECC mind a REG rész mivel nem is kikapcsolható. Azaz olyan van hogy a a proci nem tudja az ECC-t akkor az nem működik (nem lesz hibajavítás) benne de a REG nem megkerülhető.
Annyi előnye van hogy tuningnál ha hibázik akkor bizonyos szintig ki tudja javítani. Illetve a REG buffer miatt több modul rakható a simához képest.
Legtöbbször amúgy is jobb minőségűek az ecc reg ramok az asztaliakhoz képest és erősen visszafogott időzítéssel és órajelen mennek. Jól tuningolhatóak.
Nálam 1066-os DDR3 ECC REG is ment 1866-on minden hiba nélkül, de 2133-on már hibázott viszont javítgatta az ECC de lassabb is volt. Jellemzően az összes 1066-os ecc reg kivétel nélkül ment 1600-on, és némely 1866-on.
DDR4 ECC REG hasonló, ott nagyrészt mind ment 2133@2666-on. A nagyobbak 2400/2666@2933-on és akár felette is de azt már nem mind tudta.
A load reducedek voltak nekem antituningok de az megint más cucc lásd alább.
Nem szükséges szoftveres támogatás az ECC-hez, proci hardverből csinálja. Úgy tudom i5-i7-i9-nél nem megy az ecc rész, de ugyan azon socketben xeonnal meg igen.Ahogy tudom ECC REG esetén van minimális pár % teljesítményveszteség azonos órajel és időzítések esetén. De ez teszteken alig kimutatható. ECC proci teljesítményéből nem vesz vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jogász topic
- Futás, futópályák
- Autós topik
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 205/305 töltő / dokkoló
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest