Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz jokeph #112822 üzenetére

Nos igen, azaz igazi OFFLINE tár amit te mondasz, de nekem már azért nagyjából az is annak számít, ami itt van helyben local (és mondjuk egy kikapcsolt külső tokon kapcsolódik a géphez, és csak akkor kapcsolom be amikor éppen kell róla vagy rá valami). Offlinenak minősül nálam azért az is, amihez nem kell internet elérés.

És rengeteg olyan ember van, akinek amúgy lenne pénze, csak nem jól áll hozzá. Rendszeresen egész jó jövedelmű emberek sírnak, hogy nincs pénz, és nem egyszer előfordul, hogy tőlem kérnek kölcsön olyanok, akik többet keresnek, meg komolyabb háttérrel rendelkeznek, gondolok itt olyanokra mint "250 ezer volt a kocsi javítattása, de apu kifizette" vagy egy másik cimborámra, aki 0ft-ból upgradelt 9th gen I7-ről 12th gen I9-re, mert szintén apuka belesegített : kifizette az I9-ere váltást és cserébe elkérte az I7-et.
    Egész sok olyan ember van, aki az én bevételeim mellett szerintem már utcára került volna. Én meg örülök neki, hogy nem ilyen vagyok, kevesebből is megvagyok, okosan intézve a dolgokat, és végeredménybe véve így kevesebbet dolgozhatok és szabadidőm is több lehet.

Én anno mikor a 10400F-et vettem akkor az volt a legeles legújabb gen, és pont azért azt vettem, mert egyrészt akkor volt megint mag és szál szám növekedés, és azt mondtam, hogy igen, erre már most tényleg érdemes váltanom, másrészt úgy voltam vele, ha a legújabbat veszem akkor az még soká lesz elavult. Nem mellesleg szerencsém is volt, mert kb ez volt az utolsó normális árú generáció, utána az újabbak sokáig csak árban egyszerűen felé jöttek. A 12400F pl már sokkal drágábban jött, és van a két rendszer között különbség, de messze nem annyi mint amennyi árban volt. Tehát a jövőben lehet, hogy a te legújabb -1 -2 stratégiád lesz a befutó, mert nem lesz olyan mákom, hogy viszonylag olcsó a top generáció (csak akkor még a ft is erősebb volt, meg a kő is lágy volt ... )

"és ezen még akkor simán böngésztem." - 2015-ben Cipruson, egy 1700-as Dothan Celeron (1C1T, 1MB L2) és 768MB RAM, és Win XP mellett még tudtam netezni. gyors nem volt, max 2 ablakot bírt a böngésző, és csúnyán be tudott lassulni pl facebook alatt, de még használható volt némi türelemmel. Ma meg már ha egyáltalán feljutna a netre akkor is totál használhatatlan lenne, még SSDvel együtt is.
    Voltak egy időben ezek a kis asus netbookok, mindenki oda volt érte, hogy milyen kis cuki, meg netezni milyen jó... Már akkor mondtam, hogy Intel Atommal 512-1GB RAMmal meg 2-4GB SSDvel ezeknek hamar vége lesz. És így is lett, 2-3 év alatt teljesen kikoptak.

vagy ott van Feri haverom esete : anno kellett egy gép netezni. Mondtam, hogy jajj majd rakok én össze. Nem, nem itt az áruházi legalapabb gép, jó lesz. Mondtam, hogy nem jó, kifizetik 1-2 év múlva semmire nem lesz jó. De jó lesz, higyjem el. Megvették. Vagy két év múlva egyszer mikor ott voltam megkérdeztem, hogy a gép amúgy miért nem megyen? "jajj hát azt már hónapok óta be sem kapcsoltuk, úgy be van lassulva". Benyomom 2C2T valami Celeron, 2GB RAM(!), integrált VGA, HDD. 2021-es vétel. Ez 2022-ben volt. Tehát kifizettek egy olcsó gépet (az is ilyen 100 ezer körül), amit kb 1 évig se használták, utána csak kerülgetik. Azóta is ott vana nappaliban, csak épp bekapcsolva nincs soha.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák