Hirdetés
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz DarthSun #111397 üzenetére
Ala gyorsban pld - DOS7.1/RyZen/SBEmu/VSBHDA/MT32 - clock pedig a CPUSpd- vel, és még többféle verziót ecseteltem, számtalan különböző gépre...ezért állok értetlenül a kérdés előtt, gondolom az ehhez kapcsolódó postokat skippelted, amiatt jött a kérdésed, hát ja...haladni kell a korral.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz frescho #111396 üzenetére
Barmelyik, ami awe. Win alol tudsz feltolteni, es utana elindithatod a dosos jatekot.
Csak kerdes, hogyha a romhoz szuletett a zene, milyen lesz mas bankon. Gyakran tobbet szamit, hogy az adott midihez keszuljon, mint a midi kepessegei.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz frescho #111396 üzenetére
Mindegyik, amelyik tisztességesen van megírva, def hullámtábla a #hex620/640 címen, ha pedig custom bank fel van töltve, az is ugyanezen báziscímen kezdődik, tehát ha szabványos regiszterekre fut a kód, akkor automatikusan a feltöltött/cserélt bank szólal meg.
-
Korábban kifejtettem, vissza kell keresni , már kari előkészületek vannak, majd szilveszteri setupok jönnek, januárban tudom visszalinkelni, részletezni majd.
Perpill az FX/Win98 project is standby módban, majd januárban folytatom. Most csak hirtelen-perces hozzáröffenések vannak.
Amúgy korabeli nincs, csakis modernizált verziók, de ugye nálam a naptár teljesen mindegy, lényeg a működés, a retró címeknél a mai működés a lényeg, a korabeli errorokat és vánszorgást már nem kívánom vissza.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz cskamacska #111382 üzenetére
Az még hagyján, de ha az eredeti SIMMCONN-ból is '99 52. hét utánit kap az ember akkor jól rátoszott, hát az onnan már nem retró, lehet kivágni a kukába. Majd legközelebb jobban utánanéz a 100 dolláros rendelésének.
Itt a topicban, nem is tudom mikor, de az utángyártott SimmConn tuti még későbbi, anno asszem 3500 pénzért jött(még nem volt tiltva az allbuy-on egyeztetés, beszerzés), az hogy mikori, teljesen mindegy, ugyanazt tudja mint a gyári, sőt többet, rugalmasan konfigolható sima 32/36bites FPM/EDO RAMhoz, a gyári ehhez képest egy túlárazott izé...utánzat
Awe64 sima/golddal is felmennek hozzá az Awe32 driverek is, úgyhogy minden az egyben, teljesen kompatibilis. A def/Yamaha OPL3 egy dolog, de pld a 26M- ás Roland vagy a kisebb MT32(16 körül) hullámtáblás minta is megeszi tízóraira. Természetesen DOS alól is rátölthető(tévhitek szerint nem), korábban leirtam, 2 moddolt módszer is van hozzá. Win98 alatt meg már mindenféle trükk nélkül, akár a def bankkezelővel, de arra is már vannak sokkal modernebbek, melyekkel realtime váltogatható a hardveres és szoftveres moddolt hullámtábla-kezelés.
Fentiekkel tuningolva a Gold leveri a ma már igen drága külső interfészeket is. Utána kell csak nézni, annó Vogons helpek alapján aberráltam vele.A 3 test probléma nem megoldható.
-
efemm
tag
-
sidi
tag
2 AMD IC felirata:
PALCE16V8H-25
PALCE22V10H-25PC/4
Ezek amúgy csak egyszer programozható logikai IC-k?Kártya sarkában a felirat:
053_003 rev: 01 4HOST
SYDEC BELGIUM N.V.
13 April 93gban: Sejtettem, de mégis mire jó? Dísznek biztosan megtartom, karcmentes.
"Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
frescho
addikt
99??? A C= 94-ben ment csődbe.
vrob: Az nem IBM PC kompatibilis vonal. Amikor végre a PC buborékból kikerül az ember, akkor meglepődik, hogy semmit nem találtak ki.
Persze megvan a guminőnek is a maga helye, ahogy az iróniának, csak kevesen szeretik egyiket és másikat is.
https://frescho.hu
-
sidi
tag
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez a kártya?
A csati sokkal hosszabb mint a nagy soros port.
286-os gépben találtam."Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
sidi
tag
válasz Tothg86 #111362 üzenetére
Odomitól én is kaptam "tesztelt" kártyákat, amiket biztos nem próbáltak ki, vagy összetévesztették a jó és rossz kupacot.
Látható hibája volt amit a fotón is látni, hogy már ott is alkatrész hiánya volt a kártyának, csak nem tűnt fel, vagy elhajlott merevlemez tüskesor, akkor hogyan is tesztelték?
Azt mondja nem Ő teszteli, hanem kollégái. Szerencsére a legtöbb cucc jó,
ha meg mégsem akkor kupont kaptam amivel levásárolhattam az árát.
Amint FoxiestFox fogalmazta, Odomi giga kupacából sok érdekes cuccot lehet szerezni, de többnyire erősen foglalkozós darabok...
Én sem próbálkoznék tovább, főleg nem XT-ben."Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
arn
félisten
válasz cskamacska #111377 üzenetére
Azert hasznalunk retro hardvereket mert regiek amugy ott az emulacio.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz frescho #111380 üzenetére
Alapvetően egyetértenék, de ez a midi téma szerintem külön utakon járt a zajos, tökéletlen hangkártyák adta világ mellett.
Tegnap linkelted az 1988-as storyt. Nagy köszönet érte! Ez is csak tovább növelte a WOW, döbbenet érzést, a "bámulatos hol tart már a tudomány" jelentését 1988-ból.
Már akkor nyoma nem volt zajnak meg tökéletlenségnek.Ilyenformán, Serge termékeinek meg van a helye. Ráadásul eleve annyira más és más minden korabeli megoldás is, hogy szerintem nem rossz dolog tovább színesíteni a felhozatalt.
Az eredeti úgy is csak a Roland marad.
Ha már guminő, akkor meg minden korabeli próbálkozás is ami nem Roland az mind az volt már 1990-ben.
Vagyis ez már a "guminő retro" -
envagyok
veterán
Nem vagyok mester, több ess hangkártyám van, de az én tapasztalataim nem erősítik meg, amit írtál.
Mindenki keresi a "szent grált", de sb pro 2+ mt32/sc-55 kombó minőségét még nem sikerült megugrani. -
cskamacska
addikt
válasz envagyok #111378 üzenetére
Na, Mester, taníts, hány vese árán, és merre fele lehetne javítani a fenti proli-preferált együttest?
frescho: Az még hagyján, de ha az eredeti SIMMCONN-ból is '99 52. hét utánit kap az ember akkor jól rátoszott, hát az onnan már nem retró, lehet kivágni a kukába. Majd legközelebb jobban utánanéz a 100 dolláros rendelésének.
Jah, és ha már fundamentalista pisták, meg fokhagymafüzérek, nekem meg mostanában esett le, hogy a PicoGUS fícsör listája DOS alatti USB egér támogatással bővült idén:
Phils - Using USB mouse with Retro PC (PicoGUS)[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
frescho
addikt
Csak ez már nem lesz retró. Pont a zajt, a tökletlen hangzást öli meg amitől az lenne. Aka guminő... (köszönjük, hogy ön is elolvasta a fundamentalista szekció hozzászólását)
Tothg86: Én elengedném azt a kártyát. Bérmi zárlatba húzhatja. Ha már bátor vagy, hogy így kapcsolgatod, akkor mérj feszültséget is. Ha nincs, akkor a táp védelme kapcsol le és nem fog semmi melegedni.
-
-
envagyok
veterán
"egy akármilyen tucat ESS ES1868 kártyára rápasszintva sziklaszilárd SBPro támogatás mellett, jobb mint az eredeti OPL3, és SC55+ MIDI generális zene szakad a nyakunkba. Nincs CQM metálluka, nincs durva alapzaj, nincs nyomor a nem kellően eltalált MIDI hangszerek miatt, minden úgy megy ahogy kell."
Azért ezt gondold át újra
-
cskamacska
addikt
válasz Yutani #111374 üzenetére
Serdashopból 50 yurop, azaz 20k+szállítás a Simmconn Revival. Ugyanitt 85 yurop, 34k az X2GS, ez nagyjából bekeretezi hogy mennyit érhet egy AWE cucok, meg a túlárazott retró kütyük általában.
Hisz egy akármilyen tucat ESS ES1868 kártyára rápasszintva sziklaszilárd SBPro támogatás mellett jobb mint az eredeti OPL3, és SC55+ MIDI generális zene szakad a nyakunkba. Nincs CQM metálluka, nincs durva alapzaj, nincs nyomor a nem kellően eltalált MIDI hangszerek miatt, minden úgy megy ahogy kell.Persze a régi zenék a legjobb körülmények között sem fognak 30 évet fiatalodni.
[ Szerkesztve ]
-
efemm
tag
válasz Tothg86 #111370 üzenetére
Egy ebay-es darab, eléggé hasonló hozzá, csak, hogy melyik is a hátulja. A kvarc alatt elég furcsák a jumperek(?)/csatlakozó, nincs ott rövidzár? A jobb oldali jumperekre tennék egyenként rövidzárat, viszont diszket egyelőre nem.
-
válasz Yutani #111365 üzenetére
Az Awe64 goldon jobban passzol a Simmconn bővítő, nem lóg ki.
-
envagyok
veterán
Külsőleg semmitmondó konfig tesztpadon:
Socket5 lap
Pentium overdrive 166
Rendition v2200 vga
Powervr pcx3 gyorsító
Awe64 32MB bővítő.
Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle
-
Tothg86
tag
A gyári állapotát megnéztem a dokumentációban. Nincs rajta semmi jumper defaultban. Szóval az nem lehet.
Hátlap amúgy valóban nincs meg. Én úgy raktam be, ahogy a többit. A chipek és egyebek felfelé néznek. Gondolom máshogy nem lehet.
Odomitól vettem, szerinte jó. Persze aztán bármi történhetett vele szállítás közben is vele. -
gban
veterán
válasz Tothg86 #111360 üzenetére
Azt nem gondolnám hogy fordítva tetted be (mert mondjuk nincs rajta a hátlapi lemez), nekem egy tippem lenne, zárlatos. Nem nagyon próbálkoznék, de ha mégis, nézd meg, nem forrósodik-e egy chip rajta.
Illetve az ISA csatlakozót is megnézném, nincs-e ott valami zárlatot okozó kosz. Csakúgy az egész panelon bárhol.
Gondolom nem csak egy slotban próbáltad.
Meg még van pár banális ok, rosszul feltett jumper, stb.Postázást nem vállalok.
-
Tothg86
tag
A neológ XT-mbe kerítettem egy 8 bites MFM vezérlőt. Hiszen csak az illik bele.
Ha berakom a gépbe, fekete képernyő fogad. Meg sem nyikkan, semmi.Szuper dokumentációja van a kártyának. IRQ és memória cím beállítások vannak rajta. Megpróbáltam másik beállításokat, de ugyanaz.
Azon tűnődtem még, hogy én csak úgy a kártyát tettem be, kábelek és hdd nélkül. Lehet kell rá hdd? Van más tippetek esetleg?
-
-
Aryan
senior tag
Szerváltam egy Asus P4T s423-as deszkát. Sajnos amikor visszaraktam a gyári hűtőt akkor leszorításkor a hűtőkeret eltört.
Lehet ilyet valahonnan szerezni? Vagy valami procihűtőt rálehetne rakni? s423-ast nem találtam sehol. -
frescho
addikt
Egy kis érdekes nézivalót osztanék meg veletek. Az Amigát még csak-csak ismerik az emberek, de az Atari ST már sokkal kevésbé terjedt el. Szerintem megérdemli pedig a figyelmet, ugyanis volt egy terület amiben tényleg nagyszerű volt. Erről szól ez a videó: [link]
-
arnoldito
senior tag
válasz cskamacska #111349 üzenetére
Elvileg kapok kártyát amint megvan jelentkezem. Az egyik gépet amin már win xp fut megnéztem a procit mert kiírja a legelején. Pentium 4 133Mhz 2x1GB DDR3 RAM . Ezen a gépen már menet közben van egy 3D effekt szerűség, hogy éppen mit hogyan forgácsolsz. Ennyi amit tudni kell még a 2005-2008 közötti gépeknek. Nyílván a legújabb gépek már mások ott AutoCad szerűen tudod forgatni a modellt a monitoron... -
gban
veterán
válasz cskamacska #111349 üzenetére
Van egy nagyon hasonlóm, csak az S370 és a memóriánál megáll a tesztkártya sajnos, bármit teszek.
Szerintem eszi a sima SD ramokat, de még az is lehet hogy valami spéci kell neki.Postázást nem vállalok.
-
cskamacska
addikt
válasz arnoldito #111328 üzenetére
Távszakértésileg azt mondanám, hogy a backplane Nexcom NBP1104 lesz
a proci kártya pedig Nexcom PEAK777Manualzzz leírása a VL/VL2 változatnak
bennechipset: Intel G41, 800/1066/1333 FSB, 2 slot DDR3 4GB-ig, gyakorlatilag az összes S775 C2D/C2Q proci támogatva, Pentiumokról nem esik szó
integrált videó: GMA X4500 csak a hátsó d-Sub csatin kivezetve
hang: nincs említve, vélhetően a déli hidas AC'97 egyáltalán nincs kivezetve
ISA: ITE 8888G hídon keresztül, de mivel ICH7-ről beszélünk így nincs se DMA, se bus master, retrózásra ez így nem jó
Itt őszinte részvétemet nyilvánítom ki a szerencsés úr felé, aki megcsípte az Advantech PCA-6782N kártyát, ami Atom N455/ICH8M proci-chipsettel van felvértezve, és CSAK ISA kimenete van half lenght kártyaként.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz arnoldito #111328 üzenetére
Jajajaj, gyerekek itt ne őrüljünk meg.
Amit képeztél az egy full szabvány PICMG 1.0 lapnak (backplane) és bele való procikártyának tűnik, proci hűtőből ítélve S775+865G/915G/945 vagy későbbi, ISA részen a zipari vezérlőkártyád, PCI részen a videokártya.Ha jól értem a hibajelenség az, hogy megkotlott a videokártya, és kellene bele másik.
Esélyes(99%) hogy magán a procikártyán is van Dsub/DVI kimenete az alaplapi videónak, ha nincs, akkor pedig lehetne kivezetni. Érdemes azonosítani a proci kártyát:
tipikusan az alkatrész oldalon a kártya legvégén, vagy legszélén, vagy közép tájt a chipset és memóriák között, Advantechnél PCA-6xxx lesz a neve, Axiomtek SBCxxxxx, AAEON SBC-xxx, ICP/iEi-nél Rocky/Juki/PSC/WSB-xxxx, Lanner AP/IAC-xxxx, Boser HS-xxxx, Mitac MSC-xxx, Nexcom PEAK xxx, Protech Prox/PC-xxx, Commel FS/FE-xxx, Teknor PCI/T/TEK-xxx, TMC és a Lex Computech is azt hiszem CIxxx vagy PCG-xxx, gyakran a gyártó nincs kint a típusszám mellett, anélkül meg a kereső vagy dob valamit vagy nem, és ez alapján kutatni video kivezetést. Esélyes hogy azonos gyártó kb hasonló korú cuccánál is ugyanaz lesz a kivezetés, ha épp más kártyához találsz, de gyártótól függően ezek kiválóan szoktak lenni dokumentálva, bele értve a pinoutot, így csak össze kell hasonlítani a doksikban.De legegyszerűbb ha BÁRMILYEN PCI videokártyát bele próbálsz, és szükség esetén felteszed a driverét. Ha az (embedded) XP nincs valahogy levédve, vagy a Hurco szoftvere nem hogy nem kezeli, de menten felgyújtja az egész csarnokot hivatalos 1400 eurós videokártya észlelése hiányában , akkor simán menni fog. DOS meg különösen letojja hogy min fut, ha képet ad, akkor már jó vagy.
Ismétlem, ha nincs látványos szoftveres vagy hardveres mesterséges gát, vagy nincs 70 fok és 99% páratartalom a munkahelyen, akkor abszolút bármilyen PCI videokártya jó lesz a 2D XP asztalnak (ami már támogatja a kívánt felbontást), meg a DOS alatti CNC vezérlőnek. Igen, szerencsés esetben akár egy S3 Trio64 is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz FoxiestFox #111345 üzenetére
Sajnos nem, pont az általam említett régi project is ilyen volt, modival is tárgyaltam, egyértelműen azt mondta hogy hirdetés kategória, a további kapcsolódó post nem engedélyezett.
-
Fenyő
őstag
Ez tutira működik (teszteltem néhány xt-vel már) és itt sincs igazán sok forrasztás, meg az amúgy is fun a része (talán negyed órámba telt megépíteni), bontott alkatrésszel ez is olcsóbb (de azon pár százason már nem múlik, új motyóval könnyebb dolgozni), tán a din dugó a legdrágább részegysége.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
félisten
-
gban
veterán
válasz Fenyő #111343 üzenetére
Nekünk ilyen nem működött.
Arduino panel itthon 1500 így a leromlott forint mellett, csatikat meg lehet bontani.
Igaz, ha nincs, kell egy programozó panel is, az valamivel egy ezres fölött van de egyszeri költség.
A nagy nyereség a jóval kevesebb forrasztás.Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
Azt elég olcsón meg lehet úszni, kb 2 ezer Ft-ból ezt lehet kihozni (githubos forrás hozzá);
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fenyő #111340 üzenetére
Itt nincs jogosultságom módosítani, csak törölni. A beárazósban van hozzáférésem moddolni a hsz- okat, de ott is nyilván az eredeti szöveget meghagyva, csak kiegészítve a beárazással, ill + szöveg is engedélyezett, ha valami szabálytalant látok.
Majd rákérdezek, hogy a tengernyi melómmal, nem lehetne esetleg szerkesztési jogot kapni itt is(nyilván ez bizalmi kérdés is a moderátorok felől, ha nem bíznak bennem, nem fogják engedélyezni).A 3 test probléma nem megoldható.
-
gban
veterán
válasz Fenyő #111336 üzenetére
XT - PS2 átalakítót én is gyártottam, most épp AT bemenettel, ahhoz csak egy arduino kell, egy apa megy egy anya bill csatlakozó, és némi kábel.
Amiket a neten találtam azok nagyon sok forrasztással járnak, drágábbra is jönnek ki talán, és nem is működtek, pedig Czo mester is bevetett anyait-apait hogy összehozzuk azt a projectet.Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #111339 üzenetére
Nyugodtan módosítsd a hozzászólást olyanra ami még belefér a keretekbe, igazából csak igényfelmérés szeretne lenni, a költségrészét akkor persze nem itt tárgyalnánk, bár az ilyen barkácsolás szerves része a retrózásnak, ilyesmi projektek talán jelenthetnének kivételt, de persze elfogadom, ha ezzel legalizálnánk a marihuánát akkor az egyenes út a kemény drogok felé, azt modik meg nem szeretnék .
-
válasz Fenyő #111336 üzenetére
Amelyik érdekes lehet készíthetek sacc/kb költségkalkulációt
Sajnos ez így itt nem engedélyezett, privátban legyen tovább inkább. A hsz- t nem törlöm, mert tőzsgyökeres retrós vagy(és komoly SS7 bench ellenfél ).
Annó az XT IDE építés összefogás projectet (start by Frescho) sem engedélyezte a modi, itteni költségmegbeszéléssel.
Szeretném ha kicsit szabadabb lenne a topic, de ez nem rajtam múlik.A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
-
-
Fenyő
őstag
válasz HantekDSO #111334 üzenetére
Vagy Fx5500 pci, ha dvi-dsub átalakító is játszik.
Amúgy amiért írnék itt a régi motorosoknak, hogy volna pár szereld magad retró kari/átalakító/bigyulák ötletem, ami nyilván min 5, de még inkább 10 db-os rendelés esetén jön ki igazán olcsóra (ezek közül párat már megcsináltunk/tam, de ha van rá igény meg lehet ismételni), szóval az alábbiak közül lenne vki-nek igénye;
- Covox lpt portos hangkari
- Disney Sound Source lpt portos kiegészítés Covoxhoz
- OLP2LPT lpt portos Adlib
- Isa 8 bites Tandy hangkártya
- Isa 8 bites Adlib hangkártya
- Isa 8 bites Umb memóriabővítő kártya Xt-hez, egyben 640K-ra bővítő is, ahol nincs meg
- Isa 8bites 2 vagy 4 mb EMS bővítő kártya
- xt to ps2 billentyűzet átalakító
- soros ps2 egér átalakító
- and so on
Amelyik érdekes lehet készíthetek sacc/kb költségkalkulációt, a Covoxnak kb 1000-1500, az OPl2LPT-nek olyan 3-4 ezer az anyagköltsége pl. ezeket már egyszer lefuttattam (a kisebb pcb 500 Ft körül, a nagyobbak 1000 Ft körül mozognak és erre jönnek rá az alkatrészköltségek).[ Szerkesztve ]
-
-
HantekDSO
junior tag
-
frescho
addikt
válasz Yutani #111327 üzenetére
Pénzügyi, emberi, formatervezési és a mérnökökön keresztül átvett műszaki megoldásokban fonódik össze. Az emberek, a tudás részlegesen, de keresztben helyet cseréltek.
Amikor manapság jön egy hír az összeolvadástól, emberek másik cégbe átugrásából, vagy saját gründolásáról, az emberek meglepődve kommentálnak. De látható, hogy nincs új a nap alatt.
-
félisten
-
arnoldito
senior tag
Sziasztok,
ide irányítottak hátha tudtok segíteni. Sajnos ezekhez a régebbi cuccokhoz nem értek. A probléma a következő. Van pár Hurco VMX CNC forgácsoló gépem, ezekben a PC valami szerver feleség. DDR3, kis Intel procival semmi extra erő szempontból. Igazából DOS-ból indul maga a programozó kis szoftver. Az újabbak amiben kicsit erősebb a VGA azon már Windows xp fut, de az is úgy, hogy elindul és indul is a saját progija a Hurconak. A képen a felső kártya megadta magát. Betettem a helyére az alatta lévőt azzal a régi rendszer fut, tökéletes a gép. Honnan tudok ilyent szerezni vagy mivel tudom kiváltani? Dobok be pár képet. Köszönöm a segítséget.
-
frescho
addikt
válasz Yutani #111325 üzenetére
Hosszú lesz, ha végig akarod olvasni. Ráadásul az Amigától sem lehet elválasztani, mert az meg lehetett volna az Atari 800 utóda.
Attól a résztől érdemes olvasni ami úgy kezdődik, hogy:
"Mivel a Macintosh történetével is elértük 1985-öt, ezért két géppel folytatom. Azért kettővel, mert egyszerűen nem tudom az Amiga történetét úgy megírni, hogy ne keveredjen mellé az Atari ST is. Igazi szappanopera, megpróbálom rövidre fogni, mert könyvet is írtak már róla akkora téma."Alternatívaként meg is hallgathatod: [link]
A hangon azóta dolgoztam, már sikerült szanálnom a brutális csörgő visszhangot a szobából pár négyzetméter jól elhelyezett hangcsillapítóval. Az új rész ígérem jobb lesz, már csak a nádhával kellene valabit kedenem...
satee76: Kaptad, erre volt pénz, vagy nem értettél hozzá és lehúztak? Mert hogy ilyet szándékosan senki sem választott az tuti.
-
frescho
addikt
válasz Yutani #111322 üzenetére
Igen, ez már egy másik korszak. A végén ők is elkottázták magukat. Talán a 90-es évek kb. közepe lehetett amikor a szoftveres megoldások egyre nagyobb nyomást helyeztek rájuk? Vicces lenne egy szintijüket összekötni egy Atari ST-vel ami szintén rokon, mert azt is ex-C= mérnökök tervezték. Ha érdekel titeket sztori, akkor van hozzá linkem
-
frescho
addikt
válasz envagyok #111320 üzenetére
A Mirage vagy meg inkabb a VFX. Samplerekben hasznalta tobb ceg az ESP szeriat. PC vonalon meg a GUS es az SB kesobbi variansai is toluk eredeztetheto.
Gban: Ami akkoriban az iparban ment kavaras, ahhoz kepest a Brazil szappanoperak fekezett habzasuak. Mellesleg az us a celom, hogy terjesszem az igaz retro igejet
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
Úgy néz ki ma törire kell beugrani helyettesítni
Igen, jól értetted a C64-et. Az Ensoniq-ot a C64-et tervező mérnökök alapították. Bár nem hang chipek gyártása volt az elsődleges céljuk, végül csak az készült el a saját új számítógépből. De legalább így megvalósult Bob Yannes vágya aki a SID-nél belefutott pár limitációba, de végül olyan chipet tervezhetett amit tömegesen használtak szintetizátorokban. Még egy érdekesség, hogy az egyik korai partnerük az Apple volt, Steve Wozniakék a IIGS tervezésénél tőlük vették a hang chipet.
Ha valaki olyan olvasná, akivel pénteken megbeszéltem a project munka javítást: Ne feledje elküldeni legkésőbb csütörtökig, hogy ki tudjam javítani a jegyét!
-
Fred23
nagyúr
-
félisten
-
Pikari
addikt
64 bites xp-t hogy akarsz futtatni 32 bites procin?
A 32 bites xp is kezeli a 2 procit.[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
gban
veterán
válasz Mindreader #111309 üzenetére
Szerintem simán nem a saját kivezetését dugták rá....
Következő projectek:
1. ebben az az izgalmas hogy egyrészt nem láttam sose Ensoniq chipet integrált hangkártyának, a másik meg hogy egyáltalán nem tudom beazonosítani a lapot a feliratai alapján, ez se gyakori...
Van rajta egy 673V14 felirat, de arra semmit nem találok.
2. ez izgalmasabb
Dual S370 lap, 2 db P3-750 proci, némi púpos kondi, de még így is indul - dtk-nak vallja magát, a lapon 694D Pro szerepel leánykori névként.
Bónusz az Adaptec 29160 kártya, 2 db wide scsi hdd, még nem vettem ki, nem néztem meg hogy milyenek, és egy 50 tűs scsi CD rom ha minden igaz.Tényleg, ezt mivel teszteljem, mi kezeli a 2 procit?
64 bites XP?
Vagy 32 bites Win7? Vagy megy ezen a 64 bites Win7 is?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
Kis összefoglaló a MediaGX csodáról.
A lap:
frescho mester csak pislogott hogy erre XP?
Igaza volt...
Az SP nélküli még csak-csak megy, de az SP3 az tényleg botrány már sajnos.
RAM: mindenhol 128 megát írnak max., ehhez képest 16 chipes 2 oldalas 128-asból megeszik kettőt is.
De hogy...
Memtest86+ indításkor a gép resetel, 1 modullal is.
XP alatt az Orthos nem ad hibát bármelyik 2 modul esetében, viszont a HBCD-n találtam egy GoldMemory nevű tesztprogramot, az a legtöbb párra random adja a hibákat, míg egyesével egyik modulnál se jelez hibát.
Nagy küzdelem árán találtam egy párt amire a GoldMemory se ad hibát - közel 5 óra nála egy kör a 256 megánál
Ok, RAM kipipálva.
Nézzük az XP-t.
PS2 egér nem világít, ez már nem jó. Csati megfordít, világít, hurrá.
Nem hurrá mégse, blokkolja a billentyűzetet a bedugott egér.
Csatit valami nagy idióta tolhatta rá, ez volt a kiosztás amivel jött:
Némi méregetés, próbálkozás, és meg is lett a helyes sorrend, ami köszönőviszonyban sincs az eredetivel:
Ok, menjünk tovább.
Hang (8330) simán felmegy, kivéve a Midi, felismeri, de nem telepíti a drivert, elengedtem, mert a többi részét igen.
Próba, jobb csatorna veszett halk. Mert az egyik sárga jumpert mellé tolták... Ez is pipa.
Van a biosban USB enable - hol a kivezetés? Az is meglett, vagyis a helye, a VGA panelon, üresen.
VGA: választható 1,5 vagy 2,5 MB memória, nem sok, van hozzá NT4 driver, egy próbát megér, fel is megy szépen.
De az AIDA ikonok furák. Meg az SP3 resetel random, az SP nélküli meg kék halálozik - innen találtam ki, a hibaüzenetből, hogy a VGA driver az oka.
Letilt, AIDA ikonok normálisak, egyik XP se resetel.
Jó móka volt, elég is volt belőle ennyi.
Szerencsére minden kivezetése megvan, legalább komplett a cucc.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Fücsök007
őstag
válasz FoxiestFox #111306 üzenetére
Igen kompatibilis, amennyiben a tűk száma egyezik. Viszont 33Mbit lesz a plafon, kivéve raid IDE kártya mellett, ott lehet 100-133Mbit is 1 kábelen a jobb háttértár kezelés mellett.
-
félisten
IDE kábel visszafelé kompatibilis?
Szóval használhatok modern 133-as kábelt Pentium 1-ben? -
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #111304 üzenetére
Nem nálam
Az iodata máshoz került, sajnos bealudtam, pedig beállítottam ébresztést előtte 15 perccel , fel is keltem de visszaaludtam.
De szerencsére lett egy másik, egy apocalypse 3d -
félisten
-
arn
félisten
válasz envagyok #111302 üzenetére
X gyarto x fele huzta a piacot nem csodalom hogy ugy vartak a d3dt meg az oglt mint a messiast. Nehez lehetett akkor fejlesztokent, eleg volt az is, hogy egy totalisan mas technologia volt, es ezt x fele keppen implementalni?
-
envagyok
veterán
Újabb projekt hétvégére, remélem lesz rá időm.
A s7 p1 + s3 virge (s3d) + voodoo 1 (glide) idejéből egy másik szintén 2 grafikus api-t használó alternatív megoldás:
Rendition v2200 (Rredline+speedy3d) + Apocalypse 3d pcx1 (powervr/powersgl)
Egy alternatív jövőkép lehetett volna.
Jó sok játék támogatta ezeket. -
gban
veterán
válasz Szirtimorc #111300 üzenetére
Ez olyan mint a kezdeti 478-as gyári hűtők.
Ráfeszíteni kész küzdelem volt, vagy törött a keret vagy nem.
Aztán x idő múlva ha levetted, nem indult többet némelyik lap, miután újra ráfeszítetted. Megszakadt a nyák, vagy az északi híd forrasztása pattant el, ki tudja.Postázást nem vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Autós topik
- Crypto Trade
- Ukrajnai háború
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest