Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
MasterDeeJay #111290 üzenetére
Emlékszem, mikor az első P1-es gépet raktam össze, nem indult. Na, vissza a nagykerbe, teszteljünk. Ott se. Hoznak másik procit, azzal se. Másik alaplap, nem megy. Új proci - új alaplap, nem megy. Végül kiderült, hogy a procihoz adott gyári Intel hűtő annyira megfeszíti az alaplapot, hogy valamelyik rétegben megszakad a nyák, és tönkremegy.
-
válasz
frescho #111292 üzenetére
Majd ha lesz olyan szintetikus, akit nem lehet megkülönböztetni az embertől. Képzeletben látom a reklámcímeket : Hűséges feleség, nem szól a férfiak dolgába, jól főz, mos, takarít. Bootmenü is lehet mondjuk rajta, pld mazohistáknak, szőke nő, vagy szigorú háziasszony program.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #111290 üzenetére
Modern házak közül azok jók szerintem, amikbe függőlegesen (is) lehet beépíteni a videokártyát. Így elhelyezve a kártyát kevésbé számít a súlya, nem kell kitámasztani.
Brand gépekben tovább él a házhoz rögzített procihűtő, szerintem is jó megoldás.
-
Amit írni akartam annak pont az volt a lényege, hogy "Nem cikkeztek a Népszavában"
Nem írtak populista hypeolós baromságokat. Leírták, hogy igen, a gépek egyre jobbak lesznek ezen a téren, de az ember-ember küzdelmek azok amikre kíváncsiak az emberek. Már aki sakkot néz.
Most meg tolják ezeket a baromságokat, hogy nem kellenek majd programozók, művészek stb. kiváltja mind az AI. Ha sokat mondják, akkor az emberek jó része elhiszi. Még jobb gimiből is csak a fiatalok töredéke jelentkezik mérnöki pályára.
-
Fücsök007
őstag
Win98 és SE érzékenyebb volt a hardverekre, de 440LX/BX-es lapok (később utódjai) alatt betonstabil volt. (Pláne ha Matrox vagy 3dfx kártyák voltak a gépben, azokkal nem kellett válogatni a driver-eket mint a Radeon/TNT2 és korai Geforce kártyákon. Via chipsetes lapok bár többet tudnak és tudtak megjelenéskor, a többség inkább szavazz a stabilitásra.
Nálam a WinXP prof. SP1 óta nagyon stabil, ahogy Win7 és 10 is az. -
Újabb nagyobb nehezebb videókártyánál egy eléggé kellementlen jelenség tapasztalható. Kártyavetemedés, törés a pcie slotnál.
Járt az agyam amikor beszereltem az új kártyámat (7900xt) a régi chieftek bravo házba hogy mégis hogyan törhet el a kártya vagy hogy vetemedhet el amikor beszerelve egy milit sem mozog.
A régi cheftek bravo 1mm acélból készült, gyakorlatilag a slotok nem tudnak deformálodni nehéz videókártya esetén sem. Ettől függetlenül kitámasztom mert maga a pcie slot lehet gyenge (bár már az enyémen is valami fémkeret van)
Most ha váltanom kellene házat nem is tudom milyen árkategóriában van 1mm vastag acél ház már ha van egyáltalán. Az egyértelmű hogy régen is voltak hulladék gépházak fél milis vastagsággal és háát a mostaniakból gondolom elég sok ilyen van annál nem is csodálom hogy leszakítja a kártya a lapon a slotot.Régen is volt vetemedés de a procihűtők miatt a lapoknál (nem is kevés). Persze arra régen ATX/EATX szabvány kínált megoldást azaz a hűtőt nem a laphoz kellett rögzíteni hanem a gépházhoz (LGA604/771 tipikusan ilyen, chieftek miniserver tornyomon voltak furatok hozzá), ma meg már nincs szabvány helye a procislotnak sem és pont nem ott vannak a furatok ahol a gépház procirögzítő furata. Ez sajnos későn jött és nem igazán terjedt el.
Arról nem is beszélve hogy nincs szabvány távtartó sem a gépházaknál. Amikor gépet rakok össze akkor eleve vagy 5+ féle alaplap távtartó van a vegyes csavaros ládámban, jó persze a gépházhoz adnak de amit elveszik vagy másik kell megy a szívás ezerrel, meg ugye a menetük sem biztos hogy egyforma. -
Így van, ezért szoktam azt mondani a kollégáknak, hogy "No revolution, just evolution." Szépen, fokozatosan jöttek az új dolgok, az LLM-nek is megvoltak az előzményei. Voltak újabb programok, meg cikkek a szaksajtóban, hogy miként működik és mit lehet még kihozni a dologból. Nem cikkeztek a Népszavában, hogy "Az összes sakkozó fölöslegessé vált! Minden sakk szakkörön mostatnól a Deep Blue üzemeltetését fogják mostantól oktatni!!!"
Me topic: Belenyúltam! Támadnak a neológok! Az ajtót kiékeltem egy TOS 1.02 ROM-mal és már készülök a kickstartok bevetésére.
-
A ME az a 98, ami működik. (többnyire)
-
jokeph
nagyúr
válasz
3shae #111282 üzenetére
98SE nálam detto, és marhára unalmas volt újratenni minimum havonta 1-szer.
A ME bevált, 1 év alatt 2-szer tettem fel, de az is azért volt, mert én toltam el.
Sima XP elment, amire én használtam, de a PII-esen a W2000 volt a császár OS nekem.
A W2000/XP már SCSI HDD-ről ment és nagyon ment... -
3shae
aktív tag
válasz
frescho #111274 üzenetére
98 relatíve sokat használtam, de képes volt akár kéthetente összefosni magát
ME-t ezért telepítettem, sokkal nem volt jobb a helyzet, de azért valamivel mégiscsak..
XP sp nélkül borzalom volt, aztán sp3-mal imádtam, és kb 2005-től 2013-ig használtam. Még i7-tel is, egy Asus p8b75v társaságában. -
arn
félisten
válasz
frescho #111276 üzenetére
Az llmtol fenyevekre voltak, mit nevezunk ainak... Nem lett volna meg a szamolasi kapacitas a modellek mukodesehez, foleg nem a treningelesehez. Egy mai bika gepen is csak vmi minimal modellt tudsz futtatni.
A 90es evekben a machine learning ment (a deep blue jo fricska volt a sakkozoknak), de a 2010es evekben is “csak” a deep learning. Ezek fontos lepcsok voltak, de a generativ ai az, ami emberszeru, es a szeles kornek elerheto. A gpt3 volt az, ami kepes volt osszetett szovegeket generalni, es hozta meg az attorest.
-
válasz
Pikari #111275 üzenetére
90-es években már valódi célokra is használták. Volt szerencsém hallani projectről amit azóta már feloldottak a titkosítás alól és ugrófrekvenciás rádiózást fejtettek vissza a segítségével. Van egy olyan érzésem, hogy ami itthon ekkor jelent meg korábban a vasfüggöny másik oldalán már jelen volt bőven a 80-as években. Sőt biztos, mert előfeldolgozást végeztek a KH műholdak képein a felderítésnél.
De ha csak az egységsugarú szövegfelismerőket nézzük, akkor azok is már 30 éve megvoltak. A Recognita fejlesztése valamikor a 80-as évek közepén indult. A 90-es évek elején már neurális hálót használt. Rohan az idő...
Várom a következőt.
Agile, devops, konténerek, felhő...
-
Pikari
veterán
válasz
frescho #111274 üzenetére
én nem azt tartom a kezdetének, hogy ki mit írt róla. hanem a széles körű, valódi célra is ténylegesen használható felhasználástól számítom, ezért írtam 20 évet, kb onnantól kezdett az átlagos egységsugarú szövegfelismerő pluginokban és hasonló komolyságú dolgokban mindenféle kezdetleges neurális háló alapú megoldás megjelenni.
és igen, mindent reálisan és helyesen kell szemlélni, a trendvonatokra felülni nagyon veszélyes. a jelszót már széchenyi megmondta: megfontolt haladás.
-
válasz
DarthSun #111267 üzenetére
NT4: Használtál Win 3.1-et? NT 3.5-öt? Na ugye, hogy milyen jó és stabil rendszer?
Win2k: Szép, jó, ment rajta a játék is, csak kicsivel kért többet, de az 1GHz-es P3 már elég volt alá.
XP: SP2 előtt felejtős, de SP3-tól már érdemes volt váltani rá.
Vista: Jó kísérleti rendszer volt, de Win 7-ig nem volt értelme váltani.A megbotránkoztató az amikor valaki szereti a Win Me-t.
Pikari: AI és húsz év? Adj hozzá még. 90-es évek első felében már írtak róla az Új Alaplapban. De már korábban is volt a Mikro Magazinban is. 80-as évek amerikai folyóirataiban már nem csak néha, hanem rendszeresen szerepelt. Csak akkor reálisan látták, nem csináltak mindenből "trendi hype"-ot.
-
válasz
FoxiestFox #111268 üzenetére
Úgyszintén, nálam is van pár db XP korabeli vas. Ezekből egyik P4- et használtam én is utoljára, de nem a rendeltetésére, hanem hogy Win98 alatt megdöntsem a Voodoo2 világrekordokat, ezt lazán teljesítette is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #111267 üzenetére
NT4: érdekes OS, vagy ezen, vagy 3.xx-en ment az NFS2
W2000: P4-en, GF3Ti200/GF6600GT-vel szuperül futottak a gémek anno, pl. War3+TFT, NFSU/U2, COD1/UO.
XP SP3 origi: nem volt vele gondom.
XP Blade SP2 - ezt egy Sony VAIO laposhoz tettem fel, ebben megvolt az összes szükséges specifikus driver.
Az első origi XP (még angolul) némileg küzdős volt a PII-esen, dehát melyik új OS nem az. -
Pikari
veterán
nem az, hogy nem értik, hanem az emberek döntő többségének nem kellett, mert dolgozni akartak a géppel, nem effekteket nézegetni. főleg, hogy ezeknek az igénye sokkal nagyobb volt, mint a korábbi felhasználói felületeké.
amúgy meg már a windows 3.1 felülete is "gpu" gyorsított volt, ha feltetted a gyártó által mellékelt drivert... hogy akkoriban a gpu és a 3d ilyen divatos hívószavak voltak, amikre a techtestvérek sugárban hugyozták össze magukat, még nem jelenti azt, hogy erre tömegigény lenne. kb mint most az ai, az is van már 20 éve, de csak most kezdték el folyatni rá a testnedveket.
-
-
Minden ember más személyiség. Eléggé másképp látom, és ma is.
NT4 : nekem az kínzás lenne, ha kényszerítenének a használatára.
Win2000 : antigame platfom.
XP gyári : ez is kb gyötrelem lenne, kiüldözne a világból.
Vista : utólag próbáltam, avval nem volt semmi gondom, a Win7/8.1/10/11 szintén rendben. -
válasz
FoxiestFox #111263 üzenetére
Gémelek is néha modern gép/XP alatt. Feelinges mikor RyZenen berobban az XP
Bár a legtöbb XP korabeli game fut Win11 alatt is, de van 1-2 kivétel, úgyszintén néhány Win98 szintű pedig nem indul XP alatt. Nemgond, a Zen2 megoldja mindet, sőt a DOS érát is. Az x86/64 vonal szépsége hogy mindenre megfelelő egyetlen gép.
-
válasz
DarthSun #111245 üzenetére
Egy jó barátom csak az NT4.0-re esküdött. Diablo2, webszerkesztés, 3D render ment rajta állandóan. Baromi sokáig képes volt elmenni újraindítás nélkül. Egy jó része már 32 bites volt.
Én meg a Windows 2000-ről képtelen voltam leszakadni.
Ha jól emlékszem beta 3-nál csatlakoztam, utána úgy vártuk az új verziókat mint a messiást. Fantasztikus dolgokat hozott. Win98 az vicc volt onnantól kezdve.
Minden korabeli játék ment rajta tökéletesen.Az XP-t eleinte nem szerettem, eléggé erőszakos volt a bevezetése.
Semmivel nem tudott többet egy jó Win2k-nál, csak volt egy zöld start menüje.
Később persze már csak erre jelentek meg az új fícsörök, így idővel kénytelen voltam én is erre áttérni.
De én soha nem találkoztam olyannal géppel, ami install után csontra fagyott volna.
Mondjuk én is csak hiteles, gyári telepítőt használtam, időponttól függően az aktuális SP updattel előre felkészítve. Driverek csak a gyártóktól közvetlenül beszerezve.
Innen-onnan letöltött, mókolt Windows nálam mindig kizárva.Utána a Vistának az Aero felülete volt lenyűgöző szvsz. Sokan nem értették, csak egy átlátszó, értelmetlen erőforrás-zabáló valamit láttak benne, pedig az volt az első gpu gyorsított Windows felület. Az átlátszóságot akár ki is lehetett kapcsolni, iszonyat gyors lett vele egy megfelelő gép az AERO nélkülihez képest.
-
válasz
Mindreader #111262 üzenetére
Akkor lehet hogy 1 db 2magos CPU- val sem működik a moddolt USB driver ?
-
-
válasz
FoxiestFox #111260 üzenetére
Ok, alapból igen, de sztem tudod hogy nekem eltűnt a naptáram
-
-
válasz
FoxiestFox #111258 üzenetére
A gyári már S775 PCIe lapra sem megy fel, hiányzik az AHCI driver, új gépre pedig már csakis az Integral. Nekem kényelmesebb, nem kell kisakkozni miket kell belepakolni, és én nem is tudom pontosan(az alapvető drivereket persze igen), a szerkesztő megoldotta helyettem. Valamint kényelmes, automata install, csak a partícionáló ablaknál kell ott lenni, a többi kulcsrakészre települ.
Win98 más koncepció, a kiinduló a gyári, és nekem kellett kikísérletezni miket kell/célszerű telepíteni régebbi vagy új géphez. Ha minden jól van telepítve, akkor teljesen stabil, amiatt terjedt el az instabil hiedelem, mert nem tudják rendesen setupolni, mondhatni hogy világviszonylatban is csak én értek hozzá, és igen, alapból szerény típus vagyok
-
válasz
DarthSun #111254 üzenetére
Semmi értelme ezeknek a kiadásoknak szerintem, ha valaki csak szeretne egy felpatchelt XP-t, arra van kevésbé shady megoldás, de ha valaki csak játszani szeretne (ahogy a retró pécések többsége, szerintem), annak elég feltenni egy mezei SP3-at és cső, mehet a driverezés és a játék.
Abszolút jól használható OS az XP, nem olyan tákolat mint a 98, hogy negyvehétféle patch és driver machináció kell hogy egyáltalán képes legyen tartósan működni -
Fred23
nagyúr
válasz
plömplöm #111255 üzenetére
Érdekes, mert Montego II-ként hirdetik mindegyiket. De gondolom, ismered őket alaposan, azért mondod, és arról van szó, hogy a figyelmetlenebb embereket lehúzzák.
-
Leírta mindegyik csomagszerkesztő hogy mit tett bele pontosan, milyen felesleges funkciókat törölt/kapcsolt ki, szóval összességében minden moddolt funkciót dokumentált.
Blade és Freedom helyek megszűntek már, azt nemtom linkelni, de az Integral ma is folyamatosan frissítve, Ramsey egész nagy listát részletez, miket moddolt. Utolsó frissítés - 24/11/29. + a hozzáadott szerkesztő is rendesen dokumentálva, valamint kompatibilis az nLite- al, avval is tovább szerkeszthető, ha valaki régebbről azt szokta meg. -
Fred23
nagyúr
Turtle Beach Montego II kapcsán jött egy számomra új infó: Vortex AU8820-as és Vortex AU8830-as (Vortex 2-es) változatban is előfordulnak. Talán még másnak is újdonság ez, talán nem, de megosztom a bizonyítékot:
-
Czo
addikt
válasz
Soha, de soha nem hasznalnek/hasznaltam moddolt telepitot. Max olyan moddolast vagyok hajlando hasznalni, amit en csinaltam, mert nem bizom mas moddolasaban (nem tudom mit rakott bele, sokszor reszletes leiras sincs, igy nem allithato elo bit pontosan a produktum). Az XP telepitokkel semmi, de semmi baj nem volt a multban. Sajat magamnak is maximum drivereket illetve SP-t slipstreameltem a mediaba, utobbit is csak azert, ha nem akartam kivarni, amig megkuldte az MS az updatelt mediat.
-
válasz
zotyesz66 #111250 üzenetére
Én meg padlót fogtam tőle, agyilag. Sokáig Win98 alatt maradtam(talán amiatt vagyok varázsló benne), aztán jött a Blade SP2, ez már nem fagyott le install után.
Amúgy érdekes, mert a Win vonalból csak a stock XP/Win8 volt kriminális, a többi ok(Win8 javítva a 8.1- ben, az már ok).
Meg az NT4, csak cégesen láttam, telefon a főnöknek - most evvel a xarral mit tudok kezdeni? - nemtom én sem értek az ilyen primitívekhez... -
válasz
Szirtimorc #111247 üzenetére
Win95 nem kiforott, a véletlen történések tényleg bosszantóak. Nem is használom/használtam.
Win98SE nagyon egybelett, a kedvenc retró oprendszerem, még a mai Zen2 modern gépen is brutál, persze már kellenek hozzá a modernizált/moddolt driverek, és épp amiatt mert már stabil, azért fejlesztettek rá a mai profi és retrókedvelő programozók.
Egyben a PC vonal kompatibilitását is bedrótozta, a többi oprendszer soha nem is lesz képes ekkora átfogásra, 84-2024- ig DOS/Win98/Win11 vonalra. Brutális átfogás, Linux alatt ha nézem, pld a parancssori Doom1 sem működött már 2000- es disztróval sem, míg modern PC- vel DOS alatt is megy, hang is van PCI karival SBEmu driverrel...miről beszélünk ?? -
Pikari
veterán
válasz
Az nt technológiailag korábbra nyúlik, minthogy eszközkezelő szerű dolgok léteztek volna. A 4.0-ás verzió fő változása a korábbi NT rendszerekhez képest az, hogy a windows95-ből ismert felhasználói felületre tértek át a windows 3.1 felülete helyett. De a featurek nagy részét nem hozták át. Pl a direct3d-nek is csak valami nagyon korai verziója működik alóla.
-
válasz
Szirtimorc #111243 üzenetére
Az NT 4.0- nál undorítóbb oprendszert még nem láttam. Nincs eszközkezelő, néztem mint a vettmalac. A leszármazottja, a Win2000 már bizonyos mértékben használható, de korántsem javasolható.
A Win98 után a megfelelő ugrás az XP, de nem a stock, csak a megfelelően moddoltak, a gyári csontra fagy install után. -
válasz
Szirtimorc #111242 üzenetére
Lehet, nemtom, bár az az L alak...
Nincs is EATX házam, a sima Long ATX- be is pld a profi kínai X99 lap belefért, de egy-két kábelmanagement luk takarva lett, mivel ennek is 2cm kinyúlása van az átvezető lukak felé. Mindegy megoldottam.
Ilyen profi Sharkoon VG7W házam van még egy vadiúj tartalékba, de ezek alsótáposak, PPro- hoz meg hasonlóan, modern, igényes felsőtápos kéne(a naptári hűség nálam nem számít, qrvára mellékes), ilyet meg már nehéz találni. Vannak genetikailag módosultak, de győzze az ember kiválasztani, hogy a retró laphoz melyik lenne jó.
A korabeli bézs ugye felejthető, meg a hűtésük is kb nulla, valamint sárgulnak, csak a modern, ízléses feketék jöhetnek szóba, ebből találj hozzáillőt...nem könnyű.
-
gban
veterán
válasz
frescho #111221 üzenetére
XP-vel a MediaGX: igen
Rátoltam a hdd-t amivel jött, 3.2 Seagate, és mi van rajta? XP prof.
Mindezt a 128 ram mellett.
Aztán ami jó hír, betettem egy ugyanolyan 2 oldalas 16 chipes másik 128-as ramot is némi kontakt tisztítás után a foglalatban, és látja a 256-ot, az XP is látja rendesen, meg is táltosodott tőle
Már amennyire a 3.2-es Seagate engedi.
Viszont se a hang (ok, 8330 nem spéci, szerintem megoldható), se a vga nem volt feltelepítve.
Utóbbihoz mintha láttam volna NT drivert, kap majd egy próbát az is. -
válasz
Mindreader #111238 üzenetére
Enyém ATX, és természeten, az igen ritka 1MB kesses fekete procival.
A gond ezekkel amúgy hogy Win2000/XP- hez halvány a dualprocis is, DOS/Win98- hoz ok az egyprocis is(ezt már 32bitre tervezték, de a gyors FPU kiegyenlít).
A jó XP teljesítmény a S775- től indul. -
válasz
ityam #111229 üzenetére
Csökkentett módban msconfig, a betöltődő VGA Radeon/Nvidia cuccok elől pipa ki, reboot, PnP felugró skip a videóra, reboot, általános MS VGA driver, beilleszt, reboot csökkentett módban, aktuális VGA driver feltesz(full módban védettek lehetnek a fileok), reboot normálban, még mindíg nem lesz jó, ismételt reboot, és már bejön az aktuális driver kis felbontással, FullHD/32bit beállít, reboot, és már jó is az NV7900- el is, XP és Win98 alatt is.
Kettes számú javaslat : XP- ből ne használj gyári telepítőt, középretró laphoz Blade SP2, S775- höz meg Freedom SP3, modern gépre pedig Integral SP3, és nagy valószínűséggel nem lesznek a fenti gondok, sőt, több VGA is simán megy egymás mellett, főleg Radeon+NV, de két azonos gyártmány is megoldható, bár az már picit expert, én inkább NV+Radeon kombinációval nyomulok a hobbi X99- ben is, pedig annak ultrakomfortos a VGA kezelése.
-
sidi
aktív tag
válasz
Szirtimorc #111219 üzenetére
Valami ehhez hasonló alakú dual Pentium Pro alaplapot adtam el 20 éve, mert nem volt hozzá procim, de biztos nem ez volt az, mert azon nem volt külön VRM és talán AT-s volt.
-
válasz
Mindreader #111235 üzenetére
Nincs gond...még, csak azért szoktam pattogni, nehogy egy modi is közbelépjen.
Amúgy tényleg jó cucc, nekem csak az a gondom vele, hogy nem lehet normál házba pakolni. Nekem egyprocis szabvány ATX lapom van PPro- ból.
-
-
Mindreader
tag
válasz
Szirtimorc #111230 üzenetére
Nagyon komoly. Szerverből származik, vagy munkaállomásból? Oké, értesíts ha esetleg úgy van. Procik is vannak hozzá?
-
ityam
őstag
Monitorhoz vga kábelt használok. most hirtelen nem tudom hol van dvi kábelem. Valahol biztos, de szerintem első körben a VNCs megoldást próbálom ki hogy jól gondolom hogy csak képet nem jelenít meg a monitor és tuti betöltődik a windows. mert hogy ez csak erős tipp még nekem. Lehet hogy ha nem jó driverrel akarja indítani a wint akkor be se tölt, bár azt csökkentett módnak illene megoldania, dehát ki tudja.....
-
gban
veterán
válasz
ityam #111229 üzenetére
Most kipróbáltam DVI-vga átalakítóval, de azon sincs kép.
De előtte vga kimeneten próbáltad vagy ugyanúgy a dvi-on csak átalakító nélkül?
Mindent meg kellene nézni, gondolom van a monitoron (legalábbis valamelyiken) vga és dvi bemenet is.
Vagyis vga - vga, dvi - dvi kábellel is. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Mindreader #111222 üzenetére
Elvileg működik, legalább is mikor elraktam még jó volt. Van valahol egy 4 procis is, ha azt megtalálom, és be tudom üzemelni, akkor nem zárkózom el előle. A cpu moduljai meg vannak.
Van egy socket 4-esem is, az se indul, pedig elrakáskor elvileg jó volt. Mostanság elég kevés időm van foglalkozni vele, de idővel valami lesz.
Az egy dual portos scsi raid kártya
-
ityam
őstag
ez nem rossz ötlet. van is vnc a gépen, csak a hálókábelt hoztam el onnan, de majd visszavezetem.
"7600-on szerintem van vga és dvi is, próbáltad mindkettővel?"
Most kipróbáltam DVI-vga átalakítóval, de azon sincs kép.
"Nekem ilyet hd5870-nél csinál mindig a monitor, kábel ki-be meg szokta oldani."
Nem házba szerelve van a tesztlapom. Menet közben nem akarok kábelt ki vissza dugni hogy nehogy kimozduljon a kártya a lapból.asrock 4core dual vsta a lap. Pár hete amikor legutóbb akartam új kártyákat tesztelgetni akkor pcie karikkal egy párnál előjött hasonló szívás. És nem hiszem hogy mindegyik úgy lenne hibás hogy biosban ad képet csak windowsban nem. kifejezetten sok kártyánál van ilyen p*cs*lés.
-
gban
veterán
válasz
ityam #111225 üzenetére
Volt nálam egy Radeon 8500LE, ami azóta frescho mesternél teszi a dolgát elvileg, annál a vga kimeneten olyan freki jött ki hogy 100-ból 99 nem adott képet, kivéve egyszer egy CRT.
Ott a megoldás a DVI csati használata volt.
7600-on szerintem van vga és dvi is, próbáltad mindkettővel? -
ityam
őstag
Sziasztok!
Valamit nagyon összecseszhettem a retro gépes XPmben, de nem tudom hogy csináljam meg. Hátha valakinek van ötlete.
Már egy ideje észreveszem hogy egyes videókártyáknál nem akar betöltődni az XP out of range monitor kiírással. Ez akkor van amikor még nincs driver felrakva a kártyához, dehát így macerás is felrakni a drivert. Ma a radeon 9000 kezdte ezt, de azzal vga módban elindult a win és tudtam felrakni frivert utána ment rendesen 3d alatt is. aztán jött egy tnt2m64 azzal nem volt gond sem utána a gef2mx400 al. Most jönne egy gef 7600GS, de ezzel se csökkentett se vga módban se simán nem akar az XP betöltődni/képet adni.
22"os lg tftt használok full HDsat. Ezek a régi kártyák persze annyira nem szerethetik, de nem hiszem hogy a kártyákkal és a monitorral van a baj hanem valamiért a windows valszeg kisebb mint 60Hzen akarná hajtani a monitort. Van tippetek mivel hogy kellene visszaállítani hogy ne legyen ez a problemem új kártya tesztelésénél? Régen biztos nem volt ilyen problemem. Csak hát már elég sok kártya járt a gépben sokféle driver megfordult. valahol már összekavarodnak szegényben a dolgok. csak nem tudom hogy kellene megoldani.
Ötlet? -
Mindreader
tag
válasz
Szirtimorc #111219 üzenetére
Nagyon tetszetős ez a dual Socket 8 lap. Működik is? Gondolom nem eladó.
A középső kártya micsoda? -
Ezt XP-vel? Szerencsétlen Win 98 alatt sem volt egy sebességbajnok. OK, olcsó volt, kb. ezzel el is mondtam minden előnyét. Olyan érdekesség, mint a Crusoe proci. Nem rossz, de nem is jó. Talán nem véletlenül nem vették sokan. Az elmondottak miatt viszont egy PC-s gyűjteményben szép helyet kaphat.
-
Szirtimorc
senior tag
Kicsit kotortam a "múzeum"feliratú dobozomban
-
gban
veterán
válasz
zotyesz66 #111217 üzenetére
Azt nem is találtam sehol hogy van hang is a prociban.
Csak azt hogy 1 giga ramot kezel - vagyis a bioson múlik az egész, megírhatták volna jobbra is.
Még 256-tal is lehetne normálisabban tesztelni XP-vel, hátha ott több driver lenne az oprendszerben alapból.
Le szoktam fényképezni a front panel bekötéseit is, de óvatlan voltam, simán lehúztam csak őket, erre se rászitázva, se manual nincs sehol...
Van a biosban usb enable is, de egyelőre azt se találom az alaplapon, és olyan kivezetése se volt.
De ezeknél már az a fő pozitívum hogy megy, indul szépen.Designed by ALD a lap - sose hallottam mi az az ALD, de most megnéztem.
Advanced Linux Design Ltd -
arn
félisten
Nah ez nagyon szimpatikus cucc retrozasra
8 csatornat tud, lehet profilokat csinalni a kulonbozo konfigokhoz, es el lehet menteni ezeket a sessionoket a tableten. Az asztalon nem foglal sok helyet.
-
Köszönöm a rengeteg információt.
Végre értelmet nyert számomra a HalfSBS jelentése, így hogy megtudtam lehet FullSBS is
Nem tudtam, hogy ilyen formátumot is megesznek bizonyos lejátszók. (ahogy olvasgatok róla, valaki szerint még a PowerDVD 11 is)
Egyébként ezért is nehezemre esik belevágni ennyire komplex projektbe, mert attól félek, pár film után, nekem is a szekrényben köt ki az egész.
Nem látom az utánpótlást filmanyagban.
Ha esetleg beindulnának VR filmek, akkor meg az irány nem lenne megfelelő. -
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #111212 üzenetére
Igen, az alapján gondoltam én is hogy a prociban van a vga.
Sajnos a 128 MB max ram az valós infó.
Egyszer 2x128-nál elég gyorsan nyomtam esc-et mikor kezdte számolni és felugrott 256-ra de ha hagyod hogy végigszámolja, megáll 128-nál -
-
gban
veterán
Jött ismét pár igen érdekes, általam sosem látott alaplap.
AZ első ilyen, csak rev. 1.2, Socket 7 foglalat van rajta, nem beforrasztott proci.
266-os a proci - kérdés 1.: jól gondolom hogy ebben van a videokártya?
Mert van integrált, a képen a fekete anya tüskesor csatlakozón van a hátlapi kivezetés.
kérdés 2.: jól gondolom hogy ez a lap ehhez a procihoz lett tervezve, és közel se biztos hogy kezel más procit is?
kérdés 3.: a procit nem sok lap kezeli ha jók a megérzéseim.
A fenti kérdések inkább érdekesség szintűek, mert annyira egyben van ez így hogy nem sok értelmét látom a különválasztásnak.
Kíváncsi leszek mit hozok ki belőle, sok leírást nem találtam róla a fentieken kívül, de bízom benne hogy a max. 128 mb ram az nem igaz -
-
-
Czo
addikt
En a StereoScopic Player -t hasznaltam, leginkabb BD-ket toltve, majd azokat SBS vagy OU formatumba rippelve, _de_ teljes felbontasban. Tehat vagy 3840x1080 vagy 1920x2160-ba. Az elejen ehhez igen bika CPU kellett, mert a hw decoderek nem tudtak ezzel mit kezdeni. De olyan 15-16 ota, mar a hw dekodereknek is megy. Anno, pont ez volt a vasarlasi indok, ami miatt a filmnezos gepbe egy Rx480 kerult. Mert csak 480/470 kartyakon talaltam "egyforma" kimeneteket, amiknek a pixel clockjat ossze lehetett hangolni, hogy garantaltan egyszerre erkezzen a 2 szembe az oda valo frame. Nem 1 egesz, vagy akar egy fel framevel elcsuszva. Mert az lathatonak nem volt lathato, de rendkivul zavaro es faraszto volt, foleg az akcio jeleneteknel. Ugyoniyg a lens-shiftes projektor kotelezo darab, bar a vetitett kepen fuggolegesen akar 1-2 centit is elterhet a kep, az agyad ezt korrigalja. Ami fontos, hogy vizszintesen minden ugy es oda essen. Jatekokhoz is voltak trukkok, de egyre kevesbe mukodtek a vegere, ma nem tudom mi lenne a helyzet, a projektorok dobozokban, a vaszon meg a szekreny tetejen. Az egeszet korbe scripteltem KODI/XBMC-vel, igy 3D film inditasakor, ha addig csak 1 vetito ment, akkor a rendszr kapcsolta a masdik vetitot, allitotta a Radeon profilt, stb. Vetitobol direkt olyat vettem, ami nem csak a taviranyitoval, hanem soros porton is vezerelheto (mert ugye, 2 egyforma projektorral, nem mukodik a taviranyito, ha te csak 1-et akarsz hasznalni eppen).
.
Meg IMAX vasznam is van, az Apple taviranyito is for a scale (akkor nem volt bananom eppen
). [kép]
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #111198 üzenetére
Köszi a videót, jók ezek CRT projektorok.
Az ezredfordulón körül láttam élőben 3 lencsés CRT projektort, legjobb barátom bátyjánál,
Ő foglalkozott akkoriban ilyenekkel, de az már majdnem negyed évszázada volt...
nem tudom megmaradt-e még neki valamelyik, majd megkérdezem.
Volt szerencsém ilyen nagy monstrumot szétszedve is látni, javítás alatt és persze működőképesen is, filmeztünk is. -
Azta, nem semmi.
Nekem sima aktív szemüveges 720p 3D volt itthon. Külön, 720p-s 3D hdmi splitterrel, mert a vetítőben nem volt meg hozzá az elektronika - szerintem már egy ilyen kütyü is retroElőször infrás, később rádiós szemüveggel, de egyik sem volt hosszú távon kényelmes.
A régi avx fórumban voltak páran akik megcsinálták otthonra ezüst vászonnal (rémlik, mintha alumínium bevonattal is megmaradna a polarizáció, de lehet tévedek)
top-bottom vagy side-by-side alapanyagból tudtam használni. De egy ilyen dupla 1080p-re már érdemes lehet eredeti 3D-bluray-ről játszani.Azt nem tudom, egy eredeti 3D anyagot PC-n mivel lehet lejátszani, ami két HDMI kimenetre ki tudja küldeni a bal és jobb képet külön-külön? Vagy erre csak asztali lejátszó alkalmas?
-
sidi
aktív tag
válasz
creatorium #111199 üzenetére
IC-k alapján 4 MB FPM RAM, non-parity (32 bit), talán 486-os laptopba való?
arn: így van P1 cache modul, 256 kB valószínűleg. -
Pikari
veterán
válasz
creatorium #111199 üzenetére
laptop, nyomtató, szinti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest