-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano11
tag
válasz Gaaabeeesz #16295 üzenetére
Az átmenetet úgy érted, hogy nincsen lyuk a gépház és a touch felület között?
És amúgy a touchpad ugyanolyan recés mint a gép többi része nem?
Legalábbis így volt annál amit néztem...tudom-tudom.. menjek el a boltba és ott tapogassam a masinát.. hiszen érzetekről nagyon nincs mit dumálni
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
jano11
tag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem nagyon furcsa a touchpad az aspire sorozaton...
Illetve ezen próbáltam: Acer Aspire 5536g
És olyan.. furcsa.. recés érzés.. egy kicsit fura/kellemetlen érzés rajta navigálni.
Tudja valaki, hogy mindegyiket ugyanolyannal szerelték-e? Vagy senkit nem idegesít a felülete?
-
jano11
tag
válasz Gaaabeeesz #16292 üzenetére
Aaazzz nem gyenge
-
zso79
őstag
válasz Gaaabeeesz #16283 üzenetére
Gaaabeeesz
Melyik típus van neked pontosan, milyen vga-val?
-
fecc87
tag
válasz HagaNRG #16288 üzenetére
Azért gondolom soknak ezt a 70 ezret, mert egyik paramétere sem vonzó, mondjuk ki, elavult. Az én gépemet 180-ért vettem, de 2 magos proci, 2 gb ram, 512-es kártya van benne, ehhez képest a 70 soknak tűnik.
Bár azt is el kell mondanom, h nem tudom, h mennyiért mennek el az ilyen gépek. Nézz körül, h milyen áron futnak. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok, mennyit kérhetek egy Acer Aspire 3023WLMI gépért?
Tökéletes, karcmentes, új állapotban van, doboza, mindene megvan.
Köszi szépen!
70 ezerre gondoltam. Ami még eladja, az az X600-as VGA, 64MB saját rammal. Modern Warfare 1 még simán játszható rajta. Ja, és 1.5 Gbre fejlesztett RAM.
-
jano11
tag
válasz Gaaabeeesz #16283 üzenetére
köszii..
-
jano11
tag
-
Peak
addikt
válasz jano11 #16277 üzenetére
Ez a kérdés totálisan független a gyártótól, és úgy egyáltalán minden notebook gyártótól.
Esetleg Microsoft topicban volna a helye, vagy az egyéb szoftveres kérdéseknél.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bodajoci
csendes tag
Hali! 5315-ösből egyszercsak eltűnt a wlan.Lehet h bedöglött? Lehet azt javítani, vagy alaplapcsere? Eszközkezelőben sem látni. Gondolom full integrált a cucc. Ha más nem akk egy usb wlan megoldja a gondot.Mi a véleményetek?
-
jano11
tag
válasz mozesgy #16275 üzenetére
JObban belegondolva a 64 bit jövőbe mutató megoldás lenne...
Van valakinek tapasztalata 64 bites WIN7-el előtelepített Acer laptopokkal?
Olyanok mint a laptop drivereinek gondjai, programok futtatási gondjai (pl 32 bites programot futtatva a 64 biten.. van-e kritikus lassulás, fagyás stb.)
(Rémlik, hogy volt aki panaszkodott a 64 bitesre, a hang miatt meg a blutooth miatt)
-
jano11
tag
sziasztok
szerintetek ez a laptop milyen op rendszerrel jön?
32 bites vagy 64 bites?
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=13759
(Acer Aspire 5738PZ-444G32MN Touch)
Valami támpontot tudtok adni, hogyan keressek erre?
A gyártó oldalán nincs konkrét infó, a bolt oldalán külön nem írják, hogy hány bites...
-
Baland07
csendes tag
Hali!Az én chipsetem intel 945gm!annyira nagyon ezt nem lehet továbbfejleszteni,úgy olvastam h a T7600-as 667Mhz 2.33 proci a legnagyobb bele,ez persze drágább mint a komplett gép 1x1Gb 667mhz-s memói vannak,ennyit tudtam változtatni.
Ezért gondoltam, a géppel nincs semmi bajom, még szeretem is csak jó lenne fejlesztgetni.És az 5315-ös lap beletehető 5310-esbe? -
kybic
tag
válasz Baland07 #16267 üzenetére
- ha ugyan olyan chipsettel van szerelve mint az 5315-ös, akkor attól pöpecebb alaplap nem kell, mert az elég fullos : Mobile Intel GL960 Express Chipset.
Elég nagy procikat le tud kezelni. Szerintem azért állt le olyan gyorsan az 5315 forgalmazása, mert erre elég sokan rájöttek, hogy kevés pénzért adták a fullos chipsetet gyengébb procikkal és perifériákkal. Egy - másfél évvel ezelőtt ezzel a chipsettel vagy gyengébbekkel voltak szerelve az Intel erősebb gépei is.Lenovo... a "vas"
-
kybic
tag
válasz caverinha #16264 üzenetére
- sajnos biztosat nem tudok mondani.....
A "C"-t biztosan érinti, mert ugye oda megy az új OS és előtte illő lenne formázni.
A "D" -ből Win7 ill. Vista után valószínűsítem nem lesz megfelelő az XP-nek, de hogy valójában mit fog látni az XP = passz.
Ezért írtam, hogy előtte legjobb lenne lementeni mindent.
Eddig ha csináltam, mindig új partíciókat csináltam, formáztam és úgy telepítettem.Lenovo... a "vas"
-
jano11
tag
Helló, van tapasztalatotok az Acer érintőképernyős változataival kapcsolatban?
Ezek csak ujjakkal használhatóak vagy esetleg tollal is? Nem találtam róla erre vonatkozó infót.(Próbálni próbáltam üzletben, nekem nagyon tetszik az ujjakkal navigálás.)
-
Baland07
csendes tag
Sziasztok,érdeklődnék hogy szerintetek lehetne-e acer aspire 5310-es notiba vmi pöpecebb alaplapot tenni?
-
hitoshi
csendes tag
Üdv. 2008 decemberében vettem a gépem (Aspire 5315), garancia bővítést egy évre tavaly januárban, most 2010. január 25-én jár le. Ha ismét vennék egy egy éves bővítést, az aktiválható? csak mert ugye minden kártyán és leírásban az szerepel, hogy a vásárlástól számított 360 napon belül aktiválható. Számomra eléggé ésszerű lenne ha ez a kibővített garancia meghosszabbítására is vonatkozna.
-
caverinha
aktív tag
Nah ezt a BIOS átállítást megcsinálnám,viszont ez mind a 2 meghajtómon töröl mindent? vagy csak az alapértelmezett c meghajtón? ???
mert a d meghajtómon eléggé sok minden fontos dolog van és azokat sok idő lenne kiírni,de ha csak a c meghajtót érinti,akkor már neki is ugrok ^^ -
plaszy
őstag
válasz SonicVersus #16258 üzenetére
Már próbáltam azt is, de ahhoz meg nincsen meg minden driver...Acer oldalán sem találok már ehhez a típushoz WIN7-es drivereket.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
plaszy
őstag
válasz SonicVersus #16256 üzenetére
Vista X64 Ultimate
Eddig semmi baj nem volt vele...kb. 3-4 napja csinálja ezt. Pedig semmi újat nem is telepítettem rá.
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
Hali!
Olyan gondom lenne 9920G-s géppel, hogy a WoW játék közben kékhalállal újraindul most már egyre gyakrabban. Ez mitől lehet? Melegszik nagyon a proci/videókártya? Vagy a ramok nem bírják?
-
Közben még keresgéltem kicsit. Sajnos a chipset csak Celeron M és Celeron M ulv procikat támogatja, szóval ennyit a fejlesztési elképzelésemről
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Sziasztok! Acer Tm 2492-be mi a legnagyobb teljesítményű proci amit bele lehetne tenni? Gyárilag egy Intel Celeron M 430-as van benne, ami 1,7Ghz-es. A proci foglalata ppga478. Valami 2 magos proci remélem jó hozzá.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
caverinha
aktív tag
kybic,SonicVersus nagyon köszi a gyors válaszokat és segítséget! vmikor sztem neki is állok majd, ha kicsivel több időm lesz. Szóval köszi szépen még 1x!
-
kybic
tag
válasz caverinha #16244 üzenetére
- még egy dolog neked:
Ha feltoltad netán az XP-t az 5315-re, akkor csak jótanácsként mondom.
Ebben a sorrendben telepítsd a drivereket az XP-hez, mert egyébként nem biztos, hogy lesz hallható hang is a gépen, de így biztosan jó.- 1. Realtek HD Audio Driver
- 2. Intel Chipset Driver
- 3. Intel Graphics Driver
- 4. Atheros WiFi Driver
- 5. Broadcom Ethernet Driver
- 6. Launch Manager
- 7. Touchpad Driver
- 8. Acer Empowering Framework
- 9. Acer ePower ManagementAz XP-s driverek itt vannak aspire 5315-re:
[link] Üdv.[ Szerkesztve ]
Lenovo... a "vas"
-
kybic
tag
válasz SonicVersus #16246 üzenetére
- valóban jó a SATA driverrel integrált megoldás, én is azt használok általában... de az 5315 esetében tudom, hogy ez a BIOS-os módváltás a legegyszerűbb mert már volt dolgom egy pár darabbal belőle és a válaszából ítélve Ő nem valószínű hogy SATA drivert fog integrálni első hallásra ... (bár valamikor én is így kezdtem és belejön az ember...megéri.)
( az igazi SATA-s szívás egy pár Fujitsu-Siemens -nél van ... de megoldható az is.)Lenovo... a "vas"
-
kybic
tag
-
kybic
tag
válasz caverinha #16239 üzenetére
"(XP-t nem engedi felrakni)"
- ez egy régi téma... de igen, engedi felrakni azt az XP-t.
( BIOS-ban AHCI - IDE mód váltás és már repül is fel az XP... de mint írtam ez már régi téma.... )
Sajnos a 3100 alaplapi videovezérlőtől ne várj sokat, de XP alatt egy kicsit talán fürgébben fog működni. Üdv.Lenovo... a "vas"
-
caverinha
aktív tag
válasz SonicVersus #16241 üzenetére
Hát azért egy Half-life 1-nek nem kellene szaggatni sztem ilyen tulajdonsággok mellett:
CPU: Intel Celeron M 530 1,73Ghz 1MB L2 cache
RAM: 1GB Nanya 667Mhz + 1GB Corsair 667Mhz
GPU: Intel GMA X3100 448MB
CHIPSET: Intel GL960
HDD: 80GB Hitachi TravelStar 5K160
Kijelző: AU Optronics B154EW08 V1 (1280*800@60Hz)
Hang: Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M
Egyebek: Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter, Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet, Agere Systems HDA Modem, 3xUSB2.0,D-Sub kimenet, S-Video kimenet, Ethernet csatlakozó, Modem csatlakozó, ExpressCard bővítőhely.Am ez a virtuális xp,h s mint működik???
-
SonicVersus
tag
válasz caverinha #16239 üzenetére
próbáld ki ,hogy 7re raksz virtuális xp-t ,bár az lehet ,h csak az ultimate-el fog menni nemvagyok biztos benne,én csak ultimate-el próbáltam még. Ha minden driver fenn van az nem lehet gond. Inkább a ram ill. proci a lúdas általában az ilyen szaggatásokban na meg nem utolsó sorban a video kari!
-
caverinha
aktív tag
Sziasztok!
Acer 5315 laptopom van már egy jó ideje,alapból Vista támogatással (XP-t nem engedi felrakni) most jelenleg Windows 7 van rajta, és lenne egy olyan kérdésem,h játékokra bár nem használom,de most mégis szeretnék feltenni rá régebbi játékokat pl. half-life 1,hitman 3,amik körülbelül hasonló gépigénnyel bírnak,mint a laptopom,de egyszerűen laggzanak,szaggatnak a játékok rajta és fogalmam sincs,h mitől lehet,pedig télleg olyan játékokat próbálgattam,amiknek gond nélkül szépen folyamatosan kellene futnia,de mégsem így van.Esetleg vkinek vmi ötlete?
(én olyanokra gondoltam,h vmi driver-t kellene letöltenem,de nem tudom,h milyet pontosan,illetve az oprendszeren gondolkodtam,de hát vagy windows7 vagy vista,de mind a 2nél hasonló eredmények vannak,XP-n nem tudom,h más lenne-e a helyzet,de hát az felejtős)
Előre is köszi a segítséget! -
Eve84
csendes tag
válasz SonicVersus #16237 üzenetére
Igen, csakhogy én vásároltam gari csomagot még pluszban, így plusz 2 év gari van rajta.
Tehát akkor azt mondod hogy elég lenne egy kompresszoros átfújás?
És azzal nem sérülhet meg valami benne.....? -
csibuci
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Még mindig nem működik megfelelően a hangkártyám. Aspire 5720G-m van. Ha zenét hallgatok néha elkezd recsegni, olyankor a proci is dolgozik valamin, mert felugrik. Filmnézésnél ugyanez, egy darabig működik rendesen, majd dolgozik a proci, hang recseg. Win 7 ultimate x32 van fent.
Üdv: Csibuci -
Clero
csendes tag
Sziasztok!
Laptop-ot adnék el. Ha valaki közelítő árat tud, kérem segítsen:
ACER Extensa 5620
Mobile Intel® Pentium® Dual-Core T2330 1600 MHz
2048MB (2*1024MB) 512/533MHz
15.4" WXGA 16:9 GlareType
Ati Mobility Radeon x2300
250GB SATA -
fecc87
tag
válasz SonicVersus #16231 üzenetére
Ez a takarítás engem is érdekelne, sosem árt. De hogyan kell úgy, h ne sértsek meg semmit a laptopomban? Mégsem olyan, mint az asztalinál, h lekapom az oldalát. Mennyire lehet bátran nekiesni?
-
Eve84
csendes tag
Acer Aspire 5530? Kinek van ilyen notebookja?? Win7 -el mennyire melegszik? CPU?
Please help, már kétszer leállt magától játék közben (Sims3). Poros lehet?
Vagy irány a szerviz?Légyszi jelentkezzen, aki tud valamit erről a típusról és a win 7 párosításáról.
Köszi előre is. -
Noxy
veterán
Próbáltad?
Full Hd TV-n nézem, és bezony jobb a kép.A gyártók belátták, hogy az általuk képviselt technológia, amellyel mind tökéletesebb képet és hangot képesek teremteni nekünk, nem akadhat fent egy olyan tényezőn, mint a jelforrást a megjelenítővel, vagy éppen a hangeszközzel összekötő kábel, és csatlakozás. Amennyiben például a DVD-lejátszó tökéletes képi-és hanganyagot olvas le a DVD-lemezről, ámde nem tudja azt hitelesen eljuttatni az illetékes eszközre (legyen ez mozierősítő, vagy egy LCD-televízió), akkor feleslegesen költenek rengeteg pénzt ezen részletek fejlesztésére. Az olyan igényes hanganyagok, mint például a Dolby Digital vagy a DTS korábban csak digitális optikai vagy digitális koax kábelen át juthatott el az erősítő-berendezésbe, azonban mivel ezen interfészeken kép nem szállítható, ahhoz újabb kábelek voltak szükségesek, így egy kielégítő moziélmény eléréséhez bizony jó pár kábelre szükség volt.
[link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
válasz SonicVersus #16220 üzenetére
Mindenképpen HDMI ,sokkal szebb a kép...
Tévedsz, mert VGA-n szebb, csak hogy a hangot is át kell vinni 1 másik kábellal, ha a VGA-t használod.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
fecc87
tag
válasz SonicVersus #16222 üzenetére
Ok, köszi. Win7-em van, úh akkor elvileg sima lesz.
-
SonicVersus
tag
válasz fecc87 #16221 üzenetére
Elvileg semmi! A TV-n kapcs a HDMI-re, ha win 7ed van akkor a gépen semmi dolgod ,a vistára már nem emléxem ,de sztem az is megoldja magának ,XP-vel jobb klikk az asztalon képernyőtulajdonságoknál kell kiválasztani a a másik megjelenítőt ha jól emléxem..
[ Szerkesztve ]
-
fecc87
tag
Most hogy megerősítettetek (amit köszönök szépen) már csak annyit szeretnék megtudni, h a kábelvételen túl mi dolgom lesz vele? A videokarin vagy win monitorkezelőn keresztül át tudom állítani TV-re?
-
fecc87
tag
Sziasztok!
Viszonylag egyszerű a problémám, de mivel én nem értek hozzá, segítségre szorulok.
TV-re akarom kötni a notim képét, ehhez van a gépen egy külső kijelző (VGA) port és egy HDMI port. Melyikkel érdemesebb a TV-vel összekötni a notebookot?Lemaradt, h Acer Extensa 5630G-m van. Nem hiszem, h számít, de azért legyen itt.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz bodajoci #16213 üzenetére
leszel szíves reklamálni az (32bites) x86 utasításkészlet kitalálójánál és egyáltalán a PC architektúra összes ( úgy jópárezer ) tervezőjénél
nem az a hülye, aki 4 gigát rakott bele, elhihetedRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bodajoci
csendes tag
Felraktam az x86-os win7 ultimatet. Nab...szameg, van hang minden gyönyörűen megy, igaza volt a tagnak. Csak annyi, h 2,93 giga ram használható a 4-ből.Lesz..rom. Azt nem értem, ha ez a csicska laptop nem jó 64 bitre, akk minek raknak bele 4 giga ramot. egyébként is hülyeség, mert a videokártya meg egy nudli ami benne van. Játékra nem a legjobb, máshoz meg minek annyi ram.
-
jano11
tag
Sziasztok!
Nagyon tetszenek az Acer laptopok, a közeljövőben lehet, hogy sikerül vennem egyet. Két esélyes van:
1.
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=13759
Intel Core Duo
T4400 (1M cache, 800MHz FSB) 2.2GHz
4GB (2x2GB) DDR3 1066 MHz memória, max. 4GB2.
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=13158
Intel Core 2 Duo
T6600 (800MHz FSB, 2M cache) 2.2GHz
4GB (2x2GB) DDR2 memória, mely 8GB-ig bővíthetőPhotosop-os munkára (CS2-CS3), Flash munkára, HD filmnézésre, zeneszerkesztésre használnám, játékra nem.
Szerintetek az első változat amiben sima core duo-s processzor van elég ezekhez az igényekhez? Laptopban abszolúte nincs tapasztalatom, és félek hogy nem.
Vagy ésszerű választás volna a második? Hozzá kell tennem hogy az első változatba beleszerettem, mert ÉRINTŐKÉPERNYŐS nem tudok mit tenni.. első látásra így esett velem
Egy AMD ATHLON Xp 2500 1,84 Ghz, 1,5 GB ramos asztali gépet akarok vele lecserélni, ami néha már elég kevéskének tűnik (HD filmek nem mennek, photoshop lassú, akadozik, fagyogat)
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
bodajoci
csendes tag
Itt olvastam, h többeknek is van ilyen problémája evvel a géppel, főleg azoknak, akik mostanában vettek. Egyik fickó azt írja, h neki csak a 32 bites win7-el lett jó. Hát kipróbálom azt is asszem. De csak holnap, mert már tele a tököm vele
[ Szerkesztve ]
-
bodajoci
csendes tag
Most az előbb nekiálltam leszedni az sp1-et a vistához.Akkor például meg sem mukkant a youtube sem. Perpill megint jó.Teljesen random csinálja...
[ Szerkesztve ]
-
bodajoci
csendes tag
válasz plaszy #16207 üzenetére
Lehet, h itt vmi hardware hiba lesz. Nemtom.Csinál érdekes dolgokat vista alatt is. Pl megcsinálok egy tesztet, egyszer kétszer lejátsza, aztán elnémul. Egész addig, amíg újra nem indítom a gépet. De az sem mindig. Most pl a teszteket már nem játszotta le, de youtubon szépen szól a videó. Nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
bodajoci
csendes tag
Visszaraktam az X64-es vistát.És egyből van hang. A teszteket is szépen lejátsza. Igaz csak 1-szer. De akkor is van hang. Minden ugyanúgy van, mint win7 alatt. ASkkor most mi ez???
-
bodajoci
csendes tag
válasz plaszy #16204 üzenetére
Nem, mondom a legújabb van fenn, és nem jó. A képernyőről az jön le, h szól, de néma. És csak 1 kimenet van, analóg.Semmi más. Nem úgy, mint az asztali gépemen pl, h ha digital outputra van állítva, akkor az analóg nem szól. Itt csak analóg van, de semmi. X64-es vista egész addig jó volt, amíg fel nem ment rá az sp2. Azután ugyanezt produkálta, mint a win7. Nem értem. De most ha visszaraknám a vistát, már első induláskor megszólalna. ezt magyarázza meg nekem vki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Asus GL503VS Scar Edition Szinte asztali teljesítményű kártyával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L490, Intel Core i5 8265U, 8GB RAM, 256 GB SSD, Win11Pro
- Asus rog strix laptop i7 770
- AKCIÓ DELL Vostro GTX 1650/ i7 9750H/ 8Gb DDR4/ 500Gb SSD
- 1010-1011 Eladó Új Dell G15 5530 laptop i7 13 gen 1TB SSD 16GB RAM RTX 4050-el 3 Év Garanciával
- DELL Inspiron 5720 : i5 16 GB RAM / 1Tb SSD /1Tb HDD / 17.3 colos nagyméretű kijelző
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest