- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
Nincs sajnos.
De először a billeknél vannak felül ilyen kis pattentok amiket óvatosan benyomkodsz és elkezd feljönni a bill.Kicsavarod az összes csavart amit látsz alul is kicsavarod és így kitudod szedni az alaplappal együtt a ventilátort.Szóval az egész gépet szét kell szednem.Persze memória és HDD is kivesz. Wifi modul maradhat.
Látom feljebb már leírták -
bzs73
őstag
igen.
Egyik ismerősömnek ugyanez van,5750g, csak i7 procival. Az felment 95 fokra is játékok alatt. Szét szedtük neki, és az aljára került pár plusz szellőző nyílás, így már 80 fok körül marad neki is. Nagyon beszorul a meleg levegő, mert nincs semmi szellőzése alul.
Hamarosan én is megcsinálom alul, majd csinálok képeket. -
bzs73
őstag
Nekem max 85 fok, gt 550 órajeleken. Hűtőpaddal meg 75-80 húzva.
A ventinél van kis kör alakú szellőző, amin beszívja a levegőt. Na ott dugd be a sűrített levegő kis csövét, és fújad ki a port.Szétszedni nem egyszerű. Először a billentyűzetet kell kiszedni, az nem könnyű, hogy ne sérüljön. Utána már megy könnyen, de fullra szét kell szedni mindent, ahhoz hogy hozzáférj az aljához. Ha nem vagy nagy vállalkozó típus, akkor nem ajánlom.
Én szét szedtem, mert majd moddolni akarom tovább, meg át pasztáztam, de csak lestem elsőre. Nem volt oly egyszerű mint a sonyt, vagy asust. -
fecc87
tag
Az ilyen magas hőmérséklet nekem is ismerős, vmikor sajnos le is kapcsol, mert túlmelegszik.
A tiédben két venti dolgozik (nem tudom, mekkora), amit néztem, pedig egy ventis, az viszont 23cm-es. Számít ez vmit hűtési teljesítményben? Mert nem mindegy, mit hűt, hol hűt. A Zalman két ventije feltételezem két oldalt van, akkor az egyik nekem haszontalan, mert minden melegedő alkatrészem a noti bal felén van, a 23-as venti pedig lefedné teljesen. Erről mi a véleményed? Nem tudom, a tiéd hol melegedett.
Az ár stimmel, az épp meg is felelne.
A különbség még, amit észrevettem, h a zalman ventije 1100-1500-at pörög, a thermaltake pedig csak 600-at, igaz, bőven nagyobb is, kevesebb fordulat is elég lehet. -
Noobi
tag
Jó hogy szóbajött a téma... nálam (aspire 5920G) már arról a partícióról nem képes recovery-t csinálni... inaktív ez az opció :S Illetve a másik partícióról való bootoláskor (érintőgombok feletti gomb/asztali dvd lejátszó szerű szoft./) i/o olvasási hibát ír ki, szóval ez sem okés... esetleg valami javaslat, hogy lehetne ezeket helyreállítani? (Természetesen nem lett hozzápiszkálva a partíciókhoz...)
-
-
-
törölt tag
mert, mint említettem az sd felbontás 1024x576-ig tart. de abban igazad van, a 24 pontnyi képsor tényleg nem vízválasztó. ellenben a 1366x768-os felbontás alatt szépek a hd tartalmak.
vigyázzunk, a szabvány h264-et viszi. a mindenféle rilízercsapatok x264 implentációival már kevésbé kompatibilis. de egy szabályosan megcsinált dxva kódolású x264 1080p-t is visz. csak legtöbbször erre nem ügyelnek igazán. -
törölt tag
hd: oszt, az 1366x768 nem nagyobb egy pöppet a 720p 1280x720-ánál? full hd az az 1080p.
hd ready, meg ami meg tud jeleníteni legalább 720p-t.
sd felbontás felett (1024x576) felett valóban minden hd-nak számít.
a 4500mhd esetén az mpc-hc-vel lehetséges a dxva-val kódolt h.264/x264 vga supportált
lejátszása. általában van olyan eset, amikor jól működik, van olyan, amikor hártyásodik, blokkosodik, és van, amikor egyáltalán nem. az utóbbi a legkevesebb, a 2. eset meg a legtöbb. szabvány h.264 bluray 1080p képet röccenésmentesen, kristálytisztán lejátszik egy timeline-os noti, coresolo procival, szóban forgó vga-val- -
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
Már mindegy, de leesett h igazad van, régi ügy! A 3 nap most jár amúgy le!
Első tapasztalatok: unott hangvétel, de segítőkészek, sms értesítő a csehektől? krikx krax formájában (de olvasható ha ügyes vagy). A többit meglátom! Mindent rögzítettem, képekkel stb, ha porszem kerül a fóliás notimra fejek hullanak le! -
Sajnos én erre rákérdeztem, plusz most néztem meg a garancia futár menüpontot, ott is az van h az acerhez menjek. Ráadásul az acer tudja hogy benne vagyok a 3 napban és nem szólt arról hogy őket zargassam. Mielőtt kijöttem a boltból megkérdeztem a 3 napot és azt mondták acerhez vigyem hiba esetén onnantól kezdve h kilépek az ajtón.
-
smkb
őstag
Felhasználóbarát
Akkor egy személyes friss példa:
Acer Aspire 5738zg, bios 1.25 letölt. Elvileg BÁRMELY oprendszer alatt befrissíti, ez látható a frissítő .bat fájljában is ahol a környezeti változókból kéri le, hogy milyen rendszered van, és az elágazásnak megfelelően folytatná a firrsítést. Csakhogy nem... Win 7 64 bit alatt, ő x86-nak érzi magát szépen annak megfelelő folderből szeretne flashelni, de ott meg (tán a 64 bit miatt?) elhalálozik, nem tudja futtatni a sys fájlt. Legyen XP... Hiren's Boot cd 10.1 elindít, mini xpre bebootol. Ekkor meg az a baja, hogy NINCS bedugva a töltő a gépbe és így nem hajlandó flashelni (mivel ugye csak egy minimális XP-t indít el mindenféle driverek nélkül). Még maradhatna a DOS, de a cdről dosba bootolva NTFS fájlrendszeret nem látja.
Na ekkor meguntam, hogy hihetetlen, hogy 2010-ben kiadnak egy olyan bios frissítést, ami win7 64 biten simán elhasal, hibaüzenettel, és másfél hónapja ugyanez a frissítés van az acer siteján... nem tűnt fel nekik hogy nem jó ?
Na sajnos csak ennyire egyszerű, pedig nem így kéne mennie, eddig egyik asztali alaplapom esetén sem kellett szenvedni, mindig zsírul mentek. Itt Acer nagyon elbénázta.
-
Thom!
veterán
-
törölt tag
ehhe, nézem hova tűnt, erre pm.et küldtem, bocsi
szóvalm ha mázlid van a 1ctl vagy az AA1FanControl esetleg.
illetve az egyik timeline szériához is van hasonló progi. neve nem ugrik be, 3810 alatt nem ment, most meg már nem az acer előtt ülök (az remélhetőleg már a cseheknél van). -
mykos
aktív tag
Szia,
Köszönöm sajnos nem jó. A verzió szám vége a hozzá tartozó gépet azonosítja. Próbáltam már rengeteg fajtát, de csak a 3.06.3004(win7/vista ami sehol sem letölthető) és a régebbiből 4.01.3013(Vista) jó, de a vistás közli, hogy nem jó oprendszer(Bagoly mondja verébnek...)
-
plaszy
őstag
Előzőleg az volt fennt amit a WIN7 frisstéssel leszedett...valami 104MB körüli driver...186.52-es. Azzal még működött a szabályozás, csak a CUDA meg a többi pluszt nem x-elte be a GPU-Z-nél ott alúl. Ezért gondoltam, hogy frissítem az NVIDIA honlapjról. De akkor ezek szerint vissza kéne tennem a régebbit, vagy beletörődök abba, hogy egyelőre manuálisan állítgatom.
-
Chrys_
addikt
Nekem megérné, és belerakom magam, ha nem találok hozzá szervizt, nem egy nagy Aufwand. Az usb-s olcsóbb, de rögtön foglal 1 csatit, ha a gépen lóg egy eSATA vinyó (és ha nem power-esata, akkor rögtön 1 USB-t is), plusz egy egér, akkor már necces lehet berakni a Sandisk cruzer contour stick-m. Elég széles.
Láttam összehasonlító tesztet vhol a neten tegnap, ahol ua. a GPU (GT240M) jóval többet hozott ezzel a CPU-val, eléggé limites volt a stuff és nekem az is kell, ezért lett ez. A különbség meg nem olyan sok árban ebben a kategóriában, ezért inkább ez lett. -
törölt tag
én is csak használnám.
egy kis hp-m volt eddig, méla kussban, de a végelgyengülés felé tart, valami csörög is benne, a ventije fura hangokat ad ki néha, ha elindul, és a háttérvilágítás is vibrál hidegen. és kb. 80 perces akkuidővel.
ez szebb is, jobb is, kisebb is, gyorsabb is, vista is megy rajta. de a hangja rettentően idegesít. 52 fokon vált a venti eggyel feljebb. és kb. 60-ig megy fel full terhelés alatt. kérdezem én, miért? csak h velem kiszúrjanak. azért mertem bevállalni, mert azt gondoltam, ulv. ez biztos kussol.
157-ért vettem, számlás, már regisztráltam is elvileg. mennyit ajánlasz érte?és most félig-meddig komolyan.
-
törölt tag
olyan sok különbség nincs. csak én sarkosabban fogalmaztam. meg kiszúrom, ha hd-nál hiba van.
Ami azt illeti, konnektoros használatnál volt hangja a gépnek, na nem túl sok, de volt. Teljes terhelésre ezt a zajszintet nem sokkal tudtuk feljebb vinni, de zajtalannak távolról se neveznénk ilyenkor a gépet. Egészen más volt a helyzet akkor, ha a tápkábelt kihúztuk és csak akkumulátoros üzemmódban piszkáltuk a notit. Ilyenkor teljesen elhallgatott a ventilátor, gyakorlatilag csak a szellőzőnyílsához odatapasztott fül tudta megmondani, hogy még működik belül a légkavaró. Terhelésre nagyjából olyan hangja volt, mint 230V-ról üresjáratban, aminek nagyon örültünk.
a hang mondjuk relatív. de én elvárom, h kussoljon egy ulv-s proci, pláne, h valami hype-olt hűtési rendszerrel reklámozzák. és alapjában véve a konstrukció hibás, mert mihelyt kihúzom a tápkábelt, elkussol. pedig nézem, és közben semmi sem változik, szorzó, vcore ua a cpu-z szerint. akkor mi értelme van, h táp alatt megy a venti?????
Először a VLC Media Playerrel próbálkoztunk, amely kizárólag a processzor erejére támaszkodik. Itt már a 720p-s anyagokkal is majdnem meggyűlt a bajunk, 60%-os CPU terhelés mellett nem teljesen folyamatos képet kaptunk, az 1080p-s anyagok élvezhetetlenek voltak.
720p-nél meg érdemes nézni, hogy pl. mpc-nél lejátszáskor az fps, jitter értékeket. ffdshow 2 belső kodekje, coreavc dettó rossz értékekkelt tolta alacsony és közepes bitrátán. egy durva cabacos, tisztességes x264 magasbitrátás encode meg egyenesen szar. alatta ugyan nem nézhetetlen, de én kapásból látom azon hibákat is, és zavar. dxva meg ritka, mint a fehér holló.
a fura az egészben, h a proci egyáltalán nem melegszik, feleslegesen van túllőve, sokkal magasabb hőmérsékletnél is bekapcsolhatna. de ha nyúzva van, akkor hangos, ez meg már nem relatív. teker a ventije. az alja azért a langyos felett van.
fel kéne húzni rá egy win7-et meg egy xp-t. időm meg semennyire nincs ezzel szopni. -
Igaz, ez nem notebook HDD. A natív sata mellett, nem tudok mérési adatokat felsorakoztatni, csak azt, amit a linkelt hozzászólásban is megtalálsz - és ez csak érzés, részemről - valahogy kiegyensúlyozottabb a működése a gépnek.
Az első találkozásom az AHCI-val vagy 4-5 éve volt a SATA korszak legelején, akkor egy FSC AmiloPro esetén ott maradt az Eszközkezelő-ben egy sárga háromszög miatta NEM natív telepítés esetén - akármivel próbálkoztunk telepítés után (Intel leírása sem segített) csak a baj volt vele. Ha letiltottuk kékhalál lett a vége, törlésre újra megjelent... Mivel a noti ment a felhasználónak, ezért jött az integrálás - és láss csodát minden "kisimult". Utána kb. egy évvel későb kipróbáltam egy Acer-rel nem natív módban és abban is, de valahogy ott is az volt az érzés, hogy jobb AHCI-val.
A lényeg, hogy azóta is azt látom/érzem, hogy ártani nem árt - lehet, hogy nem is használ. Senki nem jött panaszkodni a felhasználóink közül, hogy lassú vagy instabil lenne XP alatt AHCI-val a gépe.
A gyártók nem állítanám, hogy erőltetik, de Intel chipset esetén van amikor meg sem lehet kerülni a kikapcsolásával (legutóbb, ha jól emlékszem egy HP-val voltunk így).
...és van még valami, ami az AHCI-val kapcsolatban gerjeszti a negatív érzelmeket, az az emberi lustaság és hogy munka van vele. Aki egyszer veszi a fáradságot és megcsinálja hozzá a telepítőt, azután ezt fogja használni, de ehhez egyszer meg kell csinálni. -
blueMerle
veterán
Te ugye még mindig nem vágod mirol van szó?
Itt senki nem állította rajtad kívul hogy a TravelMate széria ne lenne jobb az Aspirenál kedves kolléga, hanem arról ment a vita hogy az Aspire-en belul is nagy a minoségi eltérés, és ott is vannak minoségibb darabok és kevésbé azok. Csupán ennyit mondtan, de ez itt a ph!, itt mindenbol lehet szart keverni, de ez most nem jott ossze. -
Veil
csendes tag
Igen, tudom, hogy mobil és kicsit gyengébb, de ahogy teszteken néztem cs:s-t viszi 80-120között maximumon...
Flancolni nem szoktam se AA- se ilyesmi csak detail legyen highon és annyi...
Egy CS:S-t nem tudnál kipróbálni, hogy megy véletlenül? Azt nagyon megköszönném, meg ha megnéznéd highon COD2-öt meg COD4-et? (persze csak ha ráérsz és nem okoz nehézséget!)Előre is köszönöm!
üdv
-
Davohu
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Az Aspire annyira nekem sem jön be, a Travelmate visszafogott fekete dizájnja sokkal jobban tetszik. Természetesen én sem krájziszelni akarok rajta, de Assasins Creedet mindenképp
. És mivel az akkuja elvileg 3,5 órát bír, suliba is helyt tud állni. Szal asszem ez lesz.
Mégeccer köszi -
Kroni1
veterán
Igazad van, csak a képen amit linkelt a srác az acerről nem tm ház volt hanem a fehér szar műanyag, ami szarabb mint a toshiba féle, utána láttam csak hogy ez a noti elvileg a többi 5720-al ellentétben mg házas.. Ha 220k az acer az már reálisabb különbség.
Amúgy lehet h elméletben nem, de gyakorlatban a T7200 tökéletesen működik a 945ben, hidd el! Ha gariztatni kell a notit akkor meg vissza kell csak rakni egy ugyanolyan procit ami benne volt, és kész.. Az 1x1GB ram mellé meg nem 10, hanem 4k-ért rakhatsz mégegyet, itt a forumon meg 20-23k a T7200 (bár nem lett tőle számottevően gyorsabb a dell inspironom 7900GS-el egy játékban sem, úgyh ha másra nem kell a számítási telj. nem is biztos h én lecseerélném..)
-
-
Kroni1
veterán
Na lehet h off ezen topicban egy toshibát ajánlani, de én nekem volt a kezemben, ismerősöm nyúzza egy ideje és nagyon tetszik nekem is és neki is.. Ja és ugyan műanyag, de jo minőségű a műanyag.. Az a chipsettől függ, h belemegy-e nagyobb proci és belemegy. ilyen chipsetes Dell notikban is T2300asokat cseréltem T7200-ra. Az meg hülyeség h ugrik a gari.. mindenki eldönti h megér-e neki +70ezer forintot a magnesium, és az erősebb proci. Akik 200-250k notira költenek mondjuk nagyrészüknek ugyis mindegy az ár...
-
Szia!
Én csak egyeteérteni tudok Zso 79-cel mert sok ismerősömnek van acer travelmate lapija(új travelmatees széria) És ők is csak jót tudnak mondani róla...
Én most készülök venni egy ilyet: katt ide és mondj róla véleményt,nekem csak dokumentumnézegetésre,msn-re,és gta vice city-re kell,de olcsóbbat nem akarok.Ez pont megfelel...
-
BAM007
tag
A problkéma valóban az volt, hogy a DVD meghajtó volt beállítva első eszköznek amiről bootoljon a gép. Egyébként nem bántam meg, hogy Acer-re cseréltem a Packard Bell laptopomat. Volt a boltban ebben az árban még egy FuSi is, de Acerről csak jót hallottam. Egyébként egy off kérdés:
Ez a fehér bill. és a körülötte lévő szintén fehét burkolat kinél mennyire koszolódik?
BAM
-
SolymossyBal
tag
Köszi a gyors reagálást!
A minőséget ugyan bánom, de sajna egyelőre nem tudom megengedni magamnak, hogy legyen egy jó minőségű gépem, ami adott esetben a munkám rovására jó minőségű.
Úgy érzem számomra igenis fontos lenne egy nagyobb kijelző a megfelelő 3d-s támogatással és nagyobb ram-mal...
-
kybic
tag
- teljesítménykülönbséggel nem foglalkoztam, csupán volt gondom az egyik TM5520g-nél a Cata.-val és ezért próbáltam ki az Omegát. Még annyi szólt az Omega mellet, hogy kifejezetten kiemelték benne a "mobility Radeon HD 24xx" kártyák támogatását és nálam bevált. Eddig nem produkált még semmilyen hibát.
-
kybic
tag
Üdv.
- egyáltalán nem szólom le a VISTA-t... sőt, de amint írtam, vannak vele még kisebb-nagyobb problémák persze nem mindenkinél jönnek elő. Minden esetre 2GB RAM alatt nem is próbálkoznék a VISTA-val, ha azt akarom, hogy lazán fusson.- pont erre a power managementre tettem utalást a topictársunknak egy pár hozzászólással lejjebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest