Hirdetés
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sambora89
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy Acer Aspire laptopom és még nincs 1 éves. Az lenne a gond h már 2x volt szervizbe ODD problémával. Mind a 2-nél szarul írt és iszonyatos hangosan olvasta az írott lemezeket. A mostani író már 4 dupla rétegűt szart el és dettó hajtómű hangot ad ki. (HL-DT-ST dvdram GT30n)
Szerintetek megér még egy próbát h ezt is kicseréljék? Vagy felejtsem el mert úgyis trágya írókat raknak bele? -
bela5
senior tag
én nem nyomom sokat aksiról és 2éves gépem 20%-os elhasználódást mutat,ami nagyon jó arány elvileg...
-
bela5
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szia!
Én megcáfolnám az állítást...passzív topikos vagyok,csak olvasgatom a bejegyzéseket...Szal szerintem nem hülyeség a mérő...Majd ha el akarod adni a notidat,igenis te is meg kell nézd,hogy milyen gépet adsz ki a kezedből...Szal szerintem van értelme...és az akku hiba nem tartozik a bajok közé,de egyetlen esetben igen...Ha a gép miatt megy tönkre az aksi..Pl. elszállt benne a töltő egység,vagy bármi amikor a gép okozza az aksi hibáját...
-
Phoenix0523
tag
-
válasz
fecc87
üzenetére
Persze, de ki mennyit nyomja akkuról, ki milyen módon használja stb. Amúgy meg sztem baromság ez az elhasználósás mérő. Legjobb példa az, hogy valaki írta, hogy 1 év után elővett akkura 0%-ot írt ki de 5 perces volt az akku. Nem ide tartozik de 22000 egy akku az enyémhez, full gyári.
Phoenix0523! á-á ! Akku - töltő nem gar probléma! Erősítsetek meg.
-
Fleed
aktív tag
Acer Travelmate 5530 notebook om van és sima netezés mellett iszonyatosan forrósodik a gép alja ( reggelente ezen csinálom a tükörtojást). Ez megszokott ennél a típusnál?
-
válasz
Phoenix0523
üzenetére
Nem tom, első notim. DE nem erre számítottam, kicsit lassúbb ütemű elhasználódásra számítottam.
Amúgy érzed h kevesebbet megy mint az elején?
-
Ahhoz mit szóltok h ma 1%-ra ugrott az akkum elhasználódása, de már most többet ment mint ez előtt? Én ezt nem értem. Biztos nem tartós dolog olyan mázlim nincsen.
zafir86! Ha én valaha game-ra veszek notit kizárólag nvidiásat veszek, a baj az h nem nagyon lehet kapni ilyen gépet, ha meg van marha drága. Pl az iponból eltűntek, maradt olyan 3 db az is gagyi vga-val van szerelve.
-
zafir86
csendes tag
válasz
petcsike
üzenetére
5740G-hez tapasztalatok:
Sokáig szemeztem vele én is, nagyon jó teljesítmény, és nagyon jó árban van (i5-430m, ati 5650 190K alatt); de a kinézete hagy némi kivánni valót maga után.
Képeken jól néz ki, de élőben nagyon szedett-vedett nekem. A fedőlap nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat, ahogy a billentyűzet alatti rész is, és összességében nagyon olcsó benyomást kelt.Linkek:
Notebookcheck elemzés
Notebookreview 5740G tulajok:nagyon jó topik, pörög is, legtöbb problémára már írtak is megoldást benne.Ami alternatíva az 5740G-re az az 5741G (ez már kapható) és az 5745G; ugyanaz a belsőség (ati helyett nvidia), de a külcsín már teljesen más; matt felületek és olyan "jól összerakott" érzésed van tőle. Ezt már megvenném

-
-
kisfar
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az ACER 5920G-on a beépitett mikrofon kikapcsolni, úgy hogy helyette egy kézi mikrofont használok.
előre is köszönöm a válaszokat
-
péter111
csendes tag
Hello mindenkinek.
Sikerült szereznem egy XP telepítő lemezt, azzal be lehetett azonnal bootolni.
Most leformázom (sírba küldöm a limpust) azzal, és majd utána rakom fel a W7-et.
Remélem így sikerül majd.
Köszike mindenkinek a segítséget, főleg Csabee-nak. -
válasz
péter111
üzenetére
Fogósss kérdés mert jól csináltad. Próbáld meg h a boot sorrendet dvd-re állítod és nem nyomsz F12-t. Nekem amúgy épp fordítva volt (néztem is nagyot), beállítottam a boot sorrendet, kiírta h nyomjak meg valamit, közelítek a gomb felé és már települt is.
Csabee.! Kinek mi jön be, ide v sata oly mindegy.
-
péter111
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Adott egy acer aspire 574g laptop
Linpus linux van rá gyárilag telepítve, valami arancssoros szar.
Nem tudom feltelepíteni a windows7-et, a cd jó mert más gépre felkúszott.
A bios-ban beállítottam a boot sorrendben hogy elől legyen a dvd meghajtó, meg a sata beállítást ide-ra raktam.
F12 lenyomásánál bejön hogy honnan bootoljon, de hiába nyomok entert a dvd-re úgyanúgy elindul a parancssoros linux
SOS -
tgb
senior tag
sziasztok!van egy 6920g gépem,kérdezném hogy a mélynyomó(TUBA) hogy hozható működésbe mert szerintem nem igazán szól és a win 7 sem látja?várom válaszotokat!köszi!
-
válasz
Phoenix0523
üzenetére
Értem köszi!

-
waltzen
csendes tag
Üdv,
Szeretném megkérdezni, hogy mit érdemes tudni a garancia kiterjesztéssel kapcsolatban? Laptophoz ezt kell rendelni? Acer garancia kiterjesztés SILVER 15" csomag
Továbbá azt, hogy hogy zajlik ez az aktiválós dolog, mennyire megbízható ez, és hogy valaki élt már-e a garanciával a kiterjesztés után? Milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, és úgy az egésszel kapcs.? -
Feltenni nem akarom, de mire jó az a manager? Egyszer régen volt fent, de azon túl h automata el tud indítani programokat mire jó még mi értelme?
-
goodboy007
senior tag
válasz
Phoenix0523
üzenetére
Köszönöm!

-
Phoenix0523
tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Ez lesz az: Launch Manager 7740G 32bit WIN7 Ultimate
Szerk.:ha 64 biteset használsz: Launch Manager 64bit -
goodboy007
senior tag
Mi annak a proginak a neve, ami jelzi a hangerőszint változtatását?
Legyalultam a gyári rendszert és felraktam egy Win 7 Ultimate-et, viszont ha csökkentem vagy növelem a hangerőt, nem jelenik meg a képernyő közepén a hangszóróábra a szintjelzővel. Apróság, de azért jó lenne visszakapni. Egyébiránt egy 7740G-ről van szó. -
válasz
Phoenix0523
üzenetére
-
kenesei1982
aktív tag
hi,
van egy aspire 5715Z tipusú notim. Nagyon úgy fest h kimerült benne az elem. Azt merrefelé keressem? Ki kéne cserélni. A manualban nem találtam.
-
petcsike
tag
válasz
AcHanGE4
üzenetére
hali
tudnál tapasztalatokat írni 5740G-ről? énis ilyet tervezek, de azért elötte rendesen körbe kellene nézni

illetve mindenkitől kérdezném, hogy szerintetek elég az 1 év gari a notihoz, mert úgyis kijön ennyi idő alatt, ha valami kehéje van, vagy érdemes bővíttetni, ha van rá lehetőség?
-
Croatush
tag
Egy aspire 8942 laptoppal szemezek (AS8942G-726G64BN), ez kb mennyire melegszik?
Illetve ha melegszik rendesen, milyen hűtőt ajánlanátok hozzá? (szűk tetőtéri lan partyn, ahol az átlaghőmérséklet ~22 fok éjszaka) -
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy Acer TravelMate 4520 -ás notebookja, és szeretné, h 2 giga ram legyen benne. Gondolom akkor 2 db 1 gigás modul kéne, de azt nem tudom, hogy hány Mhz-es legyen. A mi most van benne az 667Mhz, de nem tudom, hogy a 800 Mhz-eseket támogatja-e. Ha valaki tudna bővebb infót mondani ezzel kapcsolatban, megköszönném

-
Ivitz
tag
Sziasztok, tegnaptól én is Acer tulaj vagyok
Aspire 5738ZG nagyon tetszik 
-
fecc87
tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Neked is 5470 van a gépedben? Mintha derengene vmi panasz a kártya és a 10.3-as viszonyában...
-
fecc87
tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Na, utánanéztem. Itt az infó a driverről, a 4. oldalon van a mobility support. A HD 5400 sorozat is benne van. Sztem nem kell modder.

-
fecc87
tag
válasz
sziada5925
üzenetére
A 10.3-as catalyst nem támogatja már a mobilityket modder nélkül? Vagy ez csak mese? Nem így tudom.
-
sziada5925
aktív tag
Szia!
Nekem is hasonló problémám volt, az Ati honlapjáról szedd le a 10.3-as Catalystot a vga-d hoz megfelelő típust kiválasztva. Szükséged lesz a Mobility Modder nevű programra, ez kicsit módosítja a telepítőt. Nekem ezután hibátlanul feltelepült a driver. Ha elindítod a letöltött telepítőfile-t, akkor először csinál egy mappát a C:\ Ati könyvtárba, ezután kell elindítanod a programot és kikeresni a fájlokat az Ati könyvtárból, amit módosítani fog. Ezután indítsd el az Ati könyvtárból a telepítőt, és elvileg hibátlanul fel fog települni. -
Nem találom a megfelelő topicot. Az egész úgy indult, hogy közelítek a notim töltőcsatija felé erre hang akad kép elmegy gép off.
Ma hagytam merülni, 7%-nál szokásom töltőre tenni. 8-nál elszállt belőle az élet. Biztos lám a kérdés, de február 22 óta ennyire elhasználódott h 7-8%-nál elhalálozik? Everest 0%-ot mutat. Lehet az hogy 2 hónap alatt ennyit romlott volna? Ha igen akkor ezek a li akkuk baromi régimódi életképtelen dolgok..... -
bleró
tag
szisztok.vettem egy acer aspire 5741g notit.ati mobility radeon hd 5470 videó kari van benne.de vin64bit ujra rakása után,sehol nem találok hozzá megfelelö drivert.igy most csak az i3-ba integrált video magot használja.tudna valaki segiteni.elore is köszi

-
aXXon
őstag
Létezhet, hogy egy laptop az akkumulátor miatt fagy? Ha bent van akksi, akkor miközben áll fel a rendszer a programok betöltődése után lefagy. Csökkentett módban megy. Ha kiveszem az akkut, akkor normálban is. Látott már valaki ilyet?
Acer Aspire 3002
-
válasz
BloodyEddie
üzenetére
1hétig volt extensa 5610-esem, annak is vibrált, a tulaj visszavette tőlem, de nem merte elküldeni garba mert nem mindig csinálta, volt h napokig jó volt. Vidi volt a hibáról, de ott nem látszott a gép szériaszáma meg egyebek amiből be lehet azonosítani h valóban arról volt szó. Mindenesetre azt el tudom mondani h mennyibe került volna ha nem garba csinálják. Legalább 10 maximum 50. És ez ugye nem mai gép volt.
-
plaszy
őstag
válasz
knorbert1992
üzenetére
3 éve csak megoldódott a problémája

-
plaszy
őstag
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Jah, akkor oké.
-
BloodyEddie
őstag
válasz
plaszy
üzenetére
Az kicsit más sajna

Egy külföldi fórumon írta valaki, hogy az 5942G notijának a kijelzője vibrál. Leadta garanciába, ahol nem tudták megcsinálni. Félek hogy szériahiba a dolog, mert többen is írták ezt, de nem tudom mi a helyzet a magyarországi tulajokkal. Vásárlás előtt állok, ezért fontos a dolog

-
plaszy
őstag
válasz
BloodyEddie
üzenetére
6935G-m van. De írd le mi a probléma...hátha más is tud neked segíteni.
-
BloodyEddie
őstag
Van itt 5935G vagy 5942G tulaj?
-
knorbert1992
tag
nekem acer nek össze tört a hang kárytyája lehet neked is az a baj mert nekem si a füles cseszekedett.
-
AcHanGE4
tag
Hali all!
Vettem egy új Acer 5740G-t és van egy olyan kis problémám, hogy mikor fülessel hallgatom jön állandóan egy statikus zaj, mikor programok futnak, vagy mozgatom az egeret :S Ez általános? Lehet valamit kezdeni ezzel?
-
30z.Samu
titán
-
poltn22
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer TM 3002 wtmi notebookom. Nemrég telepítettem fel az xp pro-t, viszont valahogy nem a C:, hanem a D: partícióra húzta fel magát. Én hülye... úgy gondoltam, sebaj, majd megint újrainstallálom a windowst, az majd megoldja a problémát. Viszont telepítésnél valamiért megint a D: meghajtót ajánlotta fel rendszerpartíciónak. Nyomtam egy kilépést (F3), azóta a következő hibaüzenet fogad:
"A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a Windows nem indítható.
A megadott rendszerindító lemez nem olvasható. Nézze meg a rendszerindítási elérési utat és a lemezegység hardverét.
További információkért olvassa el a Windows futtatásához szükséges lemezkonfigurációról szóló részt az operációs rendszer dokumentációjában, illetve a hardver dokumentációjának ezzel kapcsolatos részét. "Az xp telepítőjét visszatéve is nagy a probléma: bármit nyomok: Entert ( a folytatáshoz), J-t (a javításhoz), F3-at (a kilépéshez), a gép kikapcsol. Se szó, se beszéd, leáll....

Mit tudtok javasolni a szervízen kívül? Nincs xp indítófloppym (ahogy floppy meghajtóm sem...), és az interneten utánaolvasgatva nem nagyon találtam megoldást.....
köszönöm! -
válasz
Phoenix0523
üzenetére
Win 7 RC 7100 nem is tudom milyen régen volt, de már akkor kilőttem h ne dolgozzon. Vezérlőpult, kapcsold ki az indexelést minden mappára ahol lehet.
-
Phoenix0523
tag
válasz
Phoenix0523
üzenetére
kb. 30perc után*
-
Phoenix0523
tag
Hello,
Ezzel a searchindexer.exe-vel nem lehet valamit kezdeni??Valahogy lelőni???
Folyamat leállítása se segített, csak 10mp-ig és aztán újra elindította.
Az a gond a searchindexe.exe-vel, hogy a processzor használat állandóan 10-35%között ugrál és a HDD is folyamatosan dolgozik egy kicsit. Kb. 0perc után végez vele és végre béke lesz
de addig ez szörnyű, mert minden indítás után 30percig ezt csinálja. 

-
plaszy
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nah szupi

Azt nem is néztem, hogy az már tegnapi HSZ
-
plaszy
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szia!
Az alját mindenképp csavarozd le. Onnan meg már látható, hogy mi mit fog. A hűtését érdemes még kifújni levegővel, a ventis résznél.
-
Speeedfire
félisten
üdv!
adott egy acer 5730z noti amit ki szeretnék pucolni, mennyire nehéz szétkapni illetve van erről valakinek tapasztalata? megosztaná velem? -
AcHanGE4
tag
válasz
Bubee82
üzenetére
Oks köszi, azt láttam hogy mire gondoltál csak a 22-ére reméltem hogy esetleg vmi magyarországi termékfrissítéses dolog, de ezekszerint mégse.
Csak azért izgultam így rá, mert egy kisker is mondott valami ilyesmit hogy húsvét után várható valami frissítés Acer háza táján. -
30z.Samu
titán
Szia! Üdv mindenkinek!
Nem akarok ökörséget mondani, de szerintem valami kontakt vagy táp hibája lehet a notinak.
Viszont nekem is lenne egy problémám, tulajdonképpen elsősorban ezért jöttem erre a topicba.

Van egy Aspire 5100 notebook-om, aminek a webcamerája fekete-fehér képet ad. Hiába teszem fel neki a drivert meg a programot, ha elindítom, akkor kifagy. Orbicam van a notiba integrálva. Valaki tud erre valami megoldást?Köszi előre is!

-
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Travelmate 4520 2éves noti, és az a problémám vele nem mindig kapcsol be, csak villognak a ledek és 2-3mp után kikapcsol. Régebben kezdte el, először ritkán csinálta majd a végén már be sem kapcsolt.... akkor még garós volt elküldték szervízbe.... állítólag alaplapot cseréltek benne, visszakaptam jó lett, 2 hónapig semmi baja nem volt és most újra elkezdte hogy kb. 20-ból 1-szer nem kapcsol be. Attól félek hogy megint egyre sűrűbb lesz ez és a végén megint nem tudom majd bekapcsolni. Szerintetek mi lehet vele?
Köszönöm!
-
AcHanGE4
tag
válasz
Bubee82
üzenetére
Szia!
Mire írtad hogy ha vársz 22-ig jobbat kaphaszt. Úgy értem hogy mire vonatkozik a 22? Jön valami új sorozat acerből? Azért kérdezem mert mostanában szeretnék venni egy acert és úgy 190e körül néztem ki az 5740G-434G50MN (i5, 5650 HD radeon, 500giga, 4giga ram.). Ilyen árban ez nekem magasan a legjobb választásnak tűnik, csak ha mondjuk közeljövőben jönne valami jobb akkor lehet várnék.

Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hátha az sokat segít majd így nyárra. Ha meg az sem segít emeld meg kicsit, rakjál alá valamit hogy jobban szellőzzön.

A kérdés költői!

Ma reggeltől!