Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoenix0523
tag
Ez még lemaradt... -
Phoenix0523
tag
Hello,
Szerintetek mi lehet a probléma?
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
Valami IDE Controller, eddig nem láttam ezt a problémát, de nem veszek észre semmit, minden működik normálisan, de nincs hozzá valami driver?
((WIN 7 64bit) Acer 5810TG) -
Pasareti
csendes tag
Akkor megpróbálok ott valamit bűvészkedni!
Kösz szépen -
Pasareti
csendes tag
A Windows 7 verziószáma: 6.1(build: 7600)
-
Pasareti
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5315-ös gépem van!Most lett feltelepítve a Windows 7!
De van egy olyan probléma hogy gondol egyet és kikapcsol a gép!!!
Nem tudom hogy mitől lehet úgy hogy ha valakinek van valami tippje akkor nagyon hálás lennék!Köszi -
dbius
veterán
válasz
Kolondrum #17190 üzenetére
Mielőtt megveszed, alaposan nézz körül, mert pl. tavaly kétszer is volt akció Acernél (jún-júl, ill. november), amikor alapból 3 év garit adtak bizonyos laptopokhoz. Többek között én is így vettem a 4810t-t.
Van véletlen sérülésre biztosítás, platinum csomagban, ami magában foglalja a +2 év jótállást is, viszont ez a csomag csak a vásárlást követő 90 napig aktiválható!
A sima gari hosszabbítást tudtommal az első év végéig, vagyis az alap 1 év gari lejártáig kell megvásárolni és aktiválni.
-
törölt tag
válasz
Chaser #17187 üzenetére
amit nem értek, ha aaaannnnnyira drága javíttatni a notebook-okat, h gyakorlatilag nem éri meg, és minden pár éves konzumer notebook-ot villával kell felhányni a vagonokba, h egy távoli szeméttelepen landoljon, ahol indiai, afrikai és kínai éhező gyermekek dobálják vele agyon egymást, h a győztesé lehessen az alatta talált romlott rakott káposzta konzerv, mégismiből élnek a szervizek, akik főleg garancián túli javítást vállalnak. nem is kevesen, nem is mindig csillagászati összegekért. meg úgy egyáltalán...
-
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17 #17184 üzenetére
Jogos, visszavonom, aki akar teljesen nyugodtan vegyen 1 év garral gépet, minimális az esélye, hogy gar után el fog romlani és ha úgyis lenne majd fillérekért kicserélik bármelyik szervizben -venticsere alhangon kb 5k szokott lenni, de az biztos sokkal bonyolultabb
- és természetesen az alkatrészt ingyen biztosítják. Azt azért megkérném, ha úgy alakul hogy mégis elromlik a gép és kiderülne, hogy 100k-hoz közelebb lesz az a lapcsere mint 50-hez -épp most volt a garis topikban egy user akinek biosflash miatt bexart a 1.5 éves acer gépe és 90k-t mondtak neki a cserére- az hozzád forduljon bizalommal
szerk: cigam :Az egyik az, lehet hogy még 5 évig is menni fog, a másik meg az, lehet 2 hét múlva bexarik. Ha már van lehetőség garbővítésre nem is olyan drágán, akkor aki vesz pótolja ki valahogy, mert anélkül nem érdemes gépet venni, bár mindenki úgy intézi ahogy akarja, nekem attól nem lesz rosszabb
Ha valaki azon gondolkodik hogy 6 évig szeretne használni egy gépet és még az is kérdéses neki hogy 3 évre megvegye a garbővítést, az enyhén szólva nincs tisztában a notebookok lelkivilágával és az egyes alkatrészek cseréjének anyagi vonzatával, bocs hogy segíteni akartam, többet -itt- nem fordul elő
-
cigam
titán
válasz
Chaser #17183 üzenetére
Nekem 3 éves a gépem 1év garival vettem. (akkort még talán nem is volt divat a garibővítés) Az 1ik az, hogy az aksit leszámítva semmi baja, az aksira pedig nem vontakozik a garanciabővítés. (persze ez 2 esélyes kinek meddig bírja, de lehet tenni azért, hogy tovább tartson)
A másik pedig, ha bekrepál, és az alaplapot olyan áron cserélnék, akkor hozzáteszek 1 picit, és kapok egy zsír új gépet amiben valószínű nagyob memória,háttértár, és gyorsabb proci van.+ valahol 2-3 éves gariidőnél húznám meg a határt. Kb ennyi idő alatt avul el a gép. És hiába akarsz eladni egy 3 éves gépet, attól, hogy még garis lesz 1-2 évig nem sokat dob az áron.
-
b05styp
tag
az 5738as szériának könnyen ki lehet pattintani a gombjait? csak mert angol bill-es a noti és ki akarom cserélni a Z és Y gombokat
-
Chaser
legenda
Erre azt tudom mondani, aki nem engedheti meg magának hogy megfelelő időtartamú garral vegyen gépet az ne is vegyen, mert ami elromolhat az előbb-utóbb el is romlik -kivételek persze vannak- és ha egy laptopban megdöglik a lap az alhangon 50k + szerviz díj /+10-20k/, de lehet 80-90k is....hosszú távon drágább lehet, mintha 1x vesz az ember legalább 3 év garral gépet drágábban mint 1 év garral. Itt van az én gépem, 1 éves de még 3 év rá a gar, ami mellé még vehetek 2 évet potom pénzért, na ezzel lehet 5-6 évre is tervezni akár. Egy 1 év garos - garbővítés nélküli- géppel nehezen.
-
Chaser
legenda
válasz
Plazmacs #17179 üzenetére
6 évig? Kicsit túl optimista vagy
Ha akarsz egy gépet 5 évig használni arra tudok megoldást, veszel egy dell-t amire 3 év gari van és veszel még mellé +2év garkiterjesztést, ha az acer mellett maradsz, akkor is vedd meg a maximális garkiterjesztést, ha gar után bedöglik a lap kb kukázhatod a gépet...
-
fecc87
tag
válasz
Plazmacs #17179 üzenetére
A proci, a merevlemez és a bluray olvasó miatt semmiképp sem kell a drágább sztem, de te tudod, h neked fontos-e vmelyik. A videókártyán érdemesebb elgondolkozni ez és ez alapján.
A mindennapi használat során gyenge különbség lehet a drágább javára és kb egyszerre avulnak majd el, itt arról van szó, h meg kell fizetni az eggyel jobb procit, stb.
A garikiterjesztést mindenképp ajánlom! -
Plazmacs
csendes tag
Üdv!
Egy Acer Aspire 8942G-434G64BN és egy Acer Aspire 8942G-334G50MN notebook között vacilálok, nem tudom, a gyorsabb processzor, BluRay meghajtó, nagyobb merevlemez és erősebb videokártya megéri-e az árkülönbséget, előbbi gép igazából a maximum amit megengedhetek. A mindennapi használat során mekkora különbség lehet a két gép között? Ja, és mivel vagy 6 évig szeretném használni, jobb-e az erősebb modell annyiban hogy kicsit később avul el, illetve megéri-e rá plusz 2 év garanciát kérni?
Előre is kösz a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz
_Scythe_ #17176 üzenetére
Mondjuk azért, mert 1értelmű külső fizikai hatás "csinosította" meg, amire mondhatják, hogy a későbbiekben ez okozhatja majd a panel károsodását is, esetleg az alaplapét és többi hw-ét...akár konvektor mellett is lehetett, te azt nem fogod bizonyítani, hogy lámpától olvadt meg. Legközelebb figyeltek, ez van.
-
Chaser
legenda
válasz
_Scythe_ #17173 üzenetére
Ezzel sztem a maradék garid is ugrott...1ébként csere lehetséges, de készülj fel egy nagyobb összegre. Nálam nemrég cserélték a keretet meg a fedlapot, gondolom típus függő, kb 3/4 óra volt, ismerve a szervizek óradíját hát nem lennék a helyedben + még az alkatrész, amiért pofátlan pénzeket kér el külön a gyártó...nekem szerencsére minden ingyen volt.
-
plaszy
őstag
-
_Scythe_
aktív tag
Sziasztok!
Dráma van!
Anyám az asztali lámpa alatt "felejtette" öcsém notebookját kinyitva, és a teteje a zár felett megolvadt. A zár működik, a beépített kamerának sincs semmi baja, viszont a káva és a hátlap szétnyílt és van rajta egy kb 3cm-es nyílás.
A noti fél évesnem vágom most fejből a típusát, (ha számít, megnézem, amúgy 140.000K körüli 16:9-es) és nagyon nem szeretném, ha így maradna.
Létezik olyan, hogy káva + hátlap csere? Vagy csak teljes kijelző? Kb mekkora lehet ennek a költsége? Mondom, műszakilag semmi baja nincs, csak hát így nem maradhat.
Köszi előre is! -
mozesgy
tag
válasz
bigsee #17163 üzenetére
Szia.
Nekem a BIOS frissítés után megadott jelszóval a mai napig rendben működik a masina, és abban az időben amikor szembesültem a problémával, minden ezzel kapcsolatos oldalt elolvastam, és ez nem csak ACER probléma, mint ahogyan az ujlenyomat olvasóval is figyelni kell, mert azzal is voltak hasonló problémák.
-
mozesgy
tag
-
törölt tag
urak, offtopik, de ha ilyesmiben gondolkodik valaki, akkor már inkább truecrypt, preboot autentikációval. 4-5 óra és on the fly titkosíccsa jamerevlemeztet. monnyuk ssd alatt a trim nem megy vele.
-
bigsee
addikt
Ez a jelszó mizéria Acer betegség, az AA1-esemnek is BIOS frissítés kellett, mivel (figyelem!!!) bármilyen jelszót is adtál meg és azt jól is írtad be, akkor sem engedett tovább lépni. Nincs erre valami frissítés a kérdéses gépre?
-
public73
senior tag
köszönöm mindenkinek a segítséget!
a forrasztásos elemkivét segített a bajon!
soha többet ilyen baromságot.....
egyébként kerestem a BIOS-ban a flash menüt, de erre utaló nyomot nem találtam.
milyen billentyű megnyomásával lehet az új BIOS-t feltenni pendrive-ről? -
cigam
titán
válasz
mozesgy #17158 üzenetére
Pont azt írtuk, hogy hiába választod ki az Acer oldalán a jó géptípust, ami linkelve van hozzá és letöltődik, az nem az ahoz a géphez való BIOS frissítés. Persze nem mind1ik model esetében, de mint a példa mutatja, jártak már így. Bár ekkor is sikitoznia kellene, hogy ez nem ehez való, vagy régebbi verzió mint ami fent van.
Úgylátszik az Acer-nek érdekében ál félrelinkelni a BIOS-okat, és olyan frissítőprogramo adni, ami nem kérdez semmit, csak ír. -
mozesgy
tag
válasz
public73 #17148 üzenetére
Szia.
Hasonlóba futottam bele én is, de én ékezetes karaktert írtam neki be, amit szintén nm fogadott el többet.
Felraktam egy frissebb BIOS-t és megoldódott a probléma azonnal.A fentiekben sokat írnak BIOS frissítésekről, és nem tudom ez miért jelentett problémát, mert ha valaki nem konyít a dologhoz, akkor inkább csináltassa meg valakivel, mint gajjravágja a gépet (én sem értem pontosan, hogyan mehet tönkre ettől, ha megfelelő BIOS-t akar feltenni?)
A probléma jelentkezésekor felhívtam a szervízt, és azt mondták 6 ezer forint, és fél nap minimum mire megcsinálják. Erre fel inkább felraktam az ACER oldalán található frissebb BIOS-t, és megoldódott. -
Csöves
őstag
Tud valaki Celeron procis Acer laptopra valami ventifordulatszabályzó progit?
-
public73
senior tag
üdv.
segítség kellene nekem egy Aspire 5715z tipushoz....
sikerült a BIOS-ban trükköznöm kicsit és a jelszót beállítottam 4db 0-ra.
namármost azt is sikerült elérnem a beállításnál, hogy kérje a jelszót is, de amikor írnám be, akkor nem reagál a 0-ás gombra.....
mi van ilyenkor???? -
törölt tag
válasz
ro_bert17 #17146 üzenetére
nekem is fura. ahogy előttem írta valaki, lehet h olyan alaplap, h a bios csipet ki sem lehet szedni, h újraflasheljék.
így-vagy úgy, továbbra is azt mondom, ez bizony nem szép dolog a szerviz részéről és nem igazán a szerencsétlen vevő a ludas, pláne nem annyira, h így megszívja. ráadásnak már meglévő hardveres problémára is visszavezethető. -
cigam
titán
válasz
ro_bert17 #17144 üzenetére
Ha nem megfelelőt tölt rá, akkor nem indul el. x gép csak x BIOS-al működik, Y gép meg Y BIOS-al. Ha ez összekeveredik, akkor nem fog elindulni a gép, mert más alkatrészekből lett összerakva, más alaktrészekhez való program akar futni.
Elméletileg ilyenkor is helyrepofozható a dolog, mert vannak helyreálító programok amiket a BIOS frissítés sem ír felül. pl. [link] Szóval egy éjféli kakasáldozás után egy nyakatekert billkombinációval indítva életrekelthető.
-
ro_bert17
őstag
És még mindig nem értem, hogy egy szoftveres bios frissítés, hogy tesz használhatatlanná, egy alaplapot? Összekócolja a biteket? Vagy mi?
Valamint egy 5 hónapos meghibásodott! nem tört, rongált, eláztatott, megsütött, stb. eszközt, hogy-hogy nem javítanak garanciálisan?
Valaki nem mond igazat?
Egyébként az EU-ban nagyon nagy előnyt élvez a vásárló. -
ro_bert17
őstag
Tényleg ennyire mitikus sztori ez a BIOS frissítés?
A Nokia is lehetővé teszi a szoftver frissítést. Erősen ajánlja az adatok mentését előtte, és hogy ne végy levegőt közben. Szóval oda kell figyelni, de megadja a lehetőséget arra, hogy belevágj, és megjavíts egy fejlesztés óta felmerült esetleges problémát.
Tény és való, lehetne bolondbiztosabb az ügy, de én sem vásárolok szikét, tűt,meg cérnát, hogy elkezdjek embereket operálni otthon.
-
törölt tag
ha az ember biost frissít, azért tudja már, mit csináljon, mikor indítja el, és előtte lőjön le minden futó alkalmazást a vírusirtótól kezdve egyéb rezidens védelemig. és persze szorítson...
mellesleg, szinte minden gyártó szervizével kapcsolatosan ismerek már horror sztorikat.
legutóbbi keresztlányom toshibája. 3 hónapja van meg neki, ebből eddig összesen 1-.et használta. -
cigam
titán
válasz
Kolondrum #17138 üzenetére
Hát elég sok kérdőjelet vet fel a támogató weboldaluk.
- Eddig ugy volt az inteles wifi karival szerelt gép amiehez nem inteleshez való drivert lehet letölteni az oldalukról
- Most ez a BIOS anomáliaEnnek tudatában vicces a ma megjelnt hír: Megerősítené helyét a magyar PC-piac élén az Acer
-
Ez egy olyan téma amivel kár foglalkozni, ha frissült és megy akkor nagy baj nem lehet, ha meg utána romlott el akkor pekh.
Ráböktem az enyémre is, és képzeld hogy tegyük fel 2009/11/28-as a bios dátuma, letöltöm megnyitom és a korábbi bios van a fájlban, ha 2009/12/xx.et nyitom meg akkor már jó a verzió is, de ha a legújabb 2010/02/08-as nyitom meg akkor jön a legnagyobb meglepetés mert NEM az én notimhoz kiadott biost tartalmazza, köze nincs az enyémhez. Aki nem figyel az pórul járhat! Sunyít ez a cég is mint a többi. Szarik mindenre. Arról nem is beszélve h milyen a frissítési folyamat! Leírom! Letöltöd, egy egy exe fájl ami amúgy rar, amint elindítod már elkezdi nem tudsz beleszólni, frissítés alatt fagy a billzet és az érintőpad, ami még nem is gond, de nekem amikor ezt csinálta futott 1000 program és enyhén akadt a windows, csak annyit tehetsz h megvárod a végét még újra nem indul.
-
cigam
titán
Nem? Akkor miért érhető el publikusan, felhasználóknak szánt leírásokkal minden gyártó esetében?
Itt rákerestem a BIOS szóra, de nem említi hogy a jótálás megszünését vonja magaután, ha én a frissítem. Jól láttam?
Találomra ráböktem egy notebookra (5738g) rákattintottam a BIOS fülre, és ott volt a legfrissebb verziójú. Igaz van hozzá figyelmeztetés is (nem magyarul!), hogy a rossz verzió a készülék működésképtelenségét okozza. Jótálás megszünésére itt sem hívja fel a figyelmet, sem arra, hogy BIOS-t kizárólag szervíz jogosult frissíteni. -
mezis
félisten
válasz
szunyog199 #17125 üzenetére
Húzd odébb a "Company"-t, hátha többet is látunk az előtte lévő oszlopból.
Drivereknél nincs sárga kérdőjel ?
-
válasz
#95590400 #17130 üzenetére
Nálad a pont! Nekem régi volt a 0 perces notin a bios és a cpu nem ment csak 1200-on, frissítettem és jó lett! Megjegyzem két notiról van szó egymást követő seriallal és mindkettő bugos volt, gondoljatok bele h ezért kikülditek a gyártóhoz.... Maga h utazik, meg h acer nem hiányzik ez senkinek!
-
törölt tag
válasz
chipland #17131 üzenetére
hát, én sem szívesen frissítek biost. csak ha nagyon jó okom van rá.a legutóbbi acer notimon viszont folyamatosan vállalkoztam rá, arra vártam, h az elszúrt ventikezelése majd jobb lesz. nem lett, csak rosszabb. visszamigrálni meg nem volt lelkierőm és bátorsgom
ez az egész fogyasztóvédelmesdi, szerintem olyan mint az elsőbbségadás, annak van elsőbbsége a gyakorlatban, akinek megadják.
ha meg tudod előzni a balesetet előzd, vagy ne is adj rá okot, meg vigyázz mindenhol, ahol lehet, mert attól függetlenül, h igazad van a végén, a kocsi használhatatlan, a biztosító szivat, stb.
ha meg megtörtént a baj, és aki csinálta, kompromisszumos megoldást javasol, ami első blikkre hosszabb idő, vagy valamennyi pluszkiadás, azon is illik elgondolkodni, mert sokszor jobban jár az ember, mintha az igazáért harcol. -
Feketefarkas
csendes tag
Sziasztok. Tanácsra volna szükségem.Van egy Acer Aspire 5315-öm és történt vele egy kis baleset. Történetesen a billentyűzetbe folyt egy kis sör, de mivel nem alkoholizál a lelkem, bizonyos billentyűk azóta nem működnek. (Csoda, hogy megúsztam ennyivel) Van valakinek ötlete, hogy mit kellene kicserélem? Elég volna csak a billentyűzetet, vagy alaplappal is operálnom kell?
-
chipland
csendes tag
-
törölt tag
miért is?
acer honlapján fent van, letölthető bárki számára, win alól 1 kattintás. bőven beletartozik a rendeltetésszerű használatba, sőt, sokszor előfeltétele annak. az, h milyen mossuk kezeink szöveget tesznek hozzá, többnyire angolul, hát, az kicsit sem érdekel senkit.
mit lehet egy kattintáson elkúrni? ha nem jó hozzá, nem is települ. ha win meghal közben és nem fejeződik be, be sem tölt a bios, milyen hardveres hibát okoz ez, h csak alaplap cserével lehet megoldani?
harmadrészt, a bios memóriája is lehet hibás, és azért hiúsult meg, mert az újraírás során hibás blokk keletkezett. esetleg a ram hibázott. erre elvileg van védelem, de nem 100%-os.
a lényeg, h szép számmal állhat a dolog mögött már meglévő hibás hardverelem is.
másrészt azt egyelőre nem a fogyasztónak kell bizonyítani, h nem ő hibázott, hanem az eladónak, h a hiba megvásárláskor még nem volt a készülékben. méghozzá független véleménnyel. ennek beszerzését meg nem lehet a fogyasztóra hárítani. szóval a szerviz össz-vissz a szerencsétlen kereskedő pöcsével veri a csollányt.
összefoglalva, ha csak halvány lilányi szellentésbe szaglott fogalmad van egy témáról, akkor szerintem szerencsésebb, ha nem oltogatsz le másokat, mert így nem csinálsz hülyét magadból, feleslegesen.
ha a szerencsétlen fórumtárs nem mondja el mellé a a bios flasht, akkor szó nélkül újraflashelik. így meg rá akarnak sózni egy túlárazott, jogtalan javítást. -
ZeGa01
tag
Hali!
Az mitől lehet, hogy a tesóm noteszén (ACER aspire 5710z) windows vista volt és gond nélkül működött, de mikor feltettem neki a win 7-et azóta csak a baj van vele. Állandóan megáll, dolgozik rajta az ember aztán újra megáll egy kicsit aztán így tovább. Mi lehet a probléma? Aki tud kérem segítsen. Nem szívesen teszem vissza a vistát, de ha nincs más akkor csak az marad.
-
plaszy
őstag
válasz
szunyog199 #17127 üzenetére
Szerintem az 1.
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199 #17125 üzenetére
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Tegnap jutottam hozzá az új 7740 i5-ös notimhoz.
Nagyon tetszik!
Csak kívülről ujjlenyomatgyűjtős, belül matt grafit-fekete.
Még nem másztam bele a tesztelésbe, de ha valakit érdekel szívesen
elmondom a későbbi tapasztalataimat. -
szunyog199
tag
http://kepfeltoltes.hu/view/100311/Image1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Csináltam egy screenshot-ot, svchost.dll-t nem találtam, svchost.exe-t igen.
-
mezis
félisten
válasz
szunyog199 #17120 üzenetére
Próbáld ki a Process Explorert. Nekem volt egy olyan esetem, hogy egy egyébként már igen gyenge akku teljes feltöltöttségi állapotánál 50 % körüli volt a P.E. által mutatott terheltség. Ami a valóságban sokkal nagyobb volt, egy leütött karakter percek múlva jelent meg.
A P.E. A System Idle Process bandában egy "DPCs" process-et mutatott 50 % körülinek.
Ha megszüntettem a töltést és hagytam merülni az akkut, negyedóra múlva, amikor már követelte a kakaót, ismét lehetett használni a Travel Mate 2310-et.
Ha akku nélkül használom, nincs semmi gond. -
Peak
addikt
válasz
szunyog199 #17122 üzenetére
általában az svchost.dll szokott ilyen furcsán pont 50% körüli terhelést adni.
nézd meg hogy az-e...majd Process Explorer-rel nézd meg mi fogja le dllt -
Peak
addikt
válasz
szunyog199 #17120 üzenetére
Nézd meg a TaskManager/Processes ablakában, hogy mi terheli a gépet, aztán hajrá googlezd ki, hogy mi a szitu...
-
szunyog199
tag
Hali. Az sztetek mitől lehet, hogyha a gépet bekapcsolom utánna ha megnézem a CPU kihasználódását akkor ien 50%-on ingadozik, pedig nem fut semmi alkalmazás:S Mitől lehet ez? Mindig a 2 mag küzöl vmeik 80-100%-on fut.
-
Peak
addikt
Azért ne keverjük a szezont a fa5zonnal.
A BIOS frissitése ad 1 NEM felhasználói feladat, még ha meg is tudja bárki csinálni,
tehát ebben az esetben "nem rendeltetés szerű használata" a készüléknek.
Ad 2 annak elk#rása egyáltalán nem garanciális probléma, de még csak jótállásba/szavatosságba sem tartozik bele.Légy szíves előbb tájékozódni, mielőtt hülyeségeket írsz és dezinformálod a népet.
kkthxbai -
fecc87
tag
Az ilyen magas hőmérséklet nekem is ismerős, vmikor sajnos le is kapcsol, mert túlmelegszik.
A tiédben két venti dolgozik (nem tudom, mekkora), amit néztem, pedig egy ventis, az viszont 23cm-es. Számít ez vmit hűtési teljesítményben? Mert nem mindegy, mit hűt, hol hűt. A Zalman két ventije feltételezem két oldalt van, akkor az egyik nekem haszontalan, mert minden melegedő alkatrészem a noti bal felén van, a 23-as venti pedig lefedné teljesen. Erről mi a véleményed? Nem tudom, a tiéd hol melegedett.
Az ár stimmel, az épp meg is felelne.
A különbség még, amit észrevettem, h a zalman ventije 1100-1500-at pörög, a thermaltake pedig csak 600-at, igaz, bőven nagyobb is, kevesebb fordulat is elég lehet. -
cigam
titán
válasz
csucsu1 #17098 üzenetére
Ez igencsak megkérdőjelezhető hozzállás. A jótállás lejárta elött miért kellene kifizetni a javitás költségeit?
"A jótállás azt jelenti, hogy a kereskedő, gyártó garantálja, hogy bizonyos időtartamon belül a termék kifogástalanul fog működni, és ez alól a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítani tudja, hogy a vevő rendeltetésellenesen használta a terméket. A jótállás azért kedvezőbb a vásárlónak, mint a szavatosság, mert reklamáció esetén nem kell bizonyítania, hogy vétlen a termék meghibásodásában."Azért az elég fura, hogy BIOS frissítés megöli az alaplapot. Tuti a hozzávaló gyári BIOS-t akartad feltenni?
-
cigam
titán
válasz
silverwol #17092 üzenetére
Az 5542 M300-as Dhrystone / Whetstone tesztben 13900 /10900,
az 5738 T6600-as procija pedig 15658 / 11685 pontot ért el. Vagyis az utóbbi jóval izmosabb. pl. Ezen a listán az 1ik a 129. a másik pedig a 66. helyen szerepel.Visdzont.
Az 5542 VGA-ja 3358 pontot ért el a 3Dmark06-ban, míg
az 5738-nak 2 VGA-ja van. Mint a másik gépben, egy 4570. és egy integrált 4500-as.+ az utóbbihoz jár egy W7-is (persze ez az árdifiben is jelentkezik)
Én a másodikat választanám. Gyorsabb proci, + W7, és ha nem kell a 3D teljesítmény az integrált VGA-val még aksi időt is spórolhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Path of Exile (ARPG)
- EAFC 25
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fujifilm X
- Jogász topic
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11850H / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX A3000
- Lenovo Thinkpad X390, 13,3" FHD IPS , I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W1, számla, 1 év garan
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest