Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Jinxb1rd #45887 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de eddig ez az ALVR program tűnik a legjobbnak. Egy pár dolgot ki kell benne kapcsolni, mert valamiért széteszi a gépet: pl kikapcsoltam a színek újrafilterezését és wow. olyan smooth lett, 0 droppal, jó in-game felbontással és stream minőséggel. Nem sokat beszéltek róla manapság. Van benne usb-s stream is, azt is ki kell próbáljam.
Csak lemerült a headszett, nem tudok tovább vizsgálódni.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
-
barcalaci84
őstag
Megjött nekem a v38 és az oculus logonak viszlát.Kaptunk Meta logot
-
bci22
csendes tag
válasz Raymond #45882 üzenetére
Néztem én a jó irányokba, ahogyan a valóságban is teszem, csak valahogy a testem olyannyira nem volt összhangban azzal amit látok, hogy az valami borzalom. Fordultam jobbra, a várt "g" erők meg nem jöttek, de a testem reagált volna némi ellentartással, így meg jóformán kifordultam az ülésből. A lényeg, hogy akkor még nem kell feltétlenül temetnem a dolgot, egy jobb headset tisztább képével és folyamatos szoktatással van még remény számomra is. A rally-t is el tudom engedni VR-ban, én már azzal is beérném, ha nem akarnám elhányni magam egy egyszerű fuvar teljesítése után ETS 2-ben.
Ezt a visszaküldősdit nem tudom mennyire tudnám megjátszani. Jelenleg külföldön élek és lehetséges, hogy nagykerből tudnék szerezni valamit, de utána nézek majd hogy mennek itt a dolgok. Szétnézek a használt piacon, aztán legrosszabb esetben kis bukóval megválhatok tőle ott is talán. De köszi a tippet!
-
Jinxb1rd
addikt
Elfelejtettem, hogy van még egy ALVR nevezetű csodaság, azt még meglesem...
We are only Stardust...
-
Raymond
félisten
"csak a rosszullét lepett meg nagyon. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy érzékeny lehetek erre... Amúgy a vicc, hogy a barátom is pontosan ugyan úgy rosszul lett, pedig az övé a cucc (igaz, ő sosem próbálta szimulátorozáshoz)."
Akkor ez tenyleg a DR ismert eset lehetettHa az ETS2-nel is rosszul vagy akkor lehet a szokatlansag zavarhatott be. VR alatt ne ugy jatsz ezekkel mint monitoron, tehat ne mereven nezz magad elo hanem amikor kanyarodsz akkor nezz abba az iranyba amerre menni akarsz - ugyanugy mint a valosagban. Aztan persze lehet hogy picit szoknod kell a dolgokat.
"De a lényeg akkor, hogy szerinted sokat javíthat a rosszullét elkerülésén/leredukálásán egy G2 lényegesen tisztább képpel ha jól értelmezem(?)."
Valamit segit, de a leirasbol nem az lesz a fo problema nalad. Kiprobalod es meglatod, van ra ket heted hogy kitapasztald megszokod vagy nem mielott lejar a visszakuldesi hatarido. A geped boven jo VR-hoz meg G2 felbontasokon is, jobb kartya egyebkent se van a piacon ami a teljesitmenyt illetiPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
bci22
csendes tag
Bakker, és tényleg, a MS Flight Sim is fent van épp a gépen, teljesen ki is ment a fejemből, próbálni azzal is lehetett volna már akkor... Bár a franc tudja, talán azzal is ugyan úgy jött volna a rosszullét a Vive alatt. Az a gond ezzel a játékfüggő rosszulléttel, hogy én speciel pont a felsoroltakkal játszanék csak, legfeljebb ahogy a lehetőségeim engedik bővíteném a listát 1-2 címmel (pl. Automobilista 2 már itt is feljött, de több helyen is olvastam már, hogy VR alatt nagyon jó). De a prioritás számomra továbbra is az ETS 2(/ATS) lenne.
Korábban buszoztam csak jelenleg másfelé sodort az élet, viszont időnként (ha csak virtuálisan is) jó lenne valami hasonló élmény, amit egyelőre legjobban ezek a kamion szimek adnak számomra. Hát még esetleg VR-ral. Ezért vagyok ennyire "rágyógyulva" erre.
-
Tommy-1998
tag
válasz Tomdriver #45837 üzenetére
Helló!
Én is ugyan ezeket a beállításokat használtam mint te, de nekem a távolban lévő textúrák vibrálnak, olyan mintha nem lenne élsímitás, te is tapasztaltál ilyet? Eddig Assetto Corsa, meg ETS2-őt próbáltam vele, de mind 2-nél ugyanaz a probléma, emiatt teljesen élvezhetetlen. -
sheep
addikt
A rosszullét nagyon egyén és játékfüggő. Én pl. a legvadabb légiharcban sem voltam rosszul sosem, egyik ismerősöm viszont kb. 5 mp alatt majdnem behányt ahogy felvette a G2-t, a másik meg aki életében nem ült repülőn és fogalma sem volt mi az a vr, vígan repkedett egy fél órát és nagyon élvezte.
A múltkor próbáltam az Alien: Isolationt és 10 mp múlva iszonyat rosszul voltam.
Szóval sok múlik a játékon is.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
bci22
csendes tag
válasz kiskuplung #45874 üzenetére
Abszolút nem vette el a kedvem, sőt épp ellenkezőleg, pontosan ilyesmi élményt keresnék, csak a Vive-énál lényegesen jobb minőségben és rosszullét nélkül. Ha elvette volna nem is írtam volna ide. Én a próbát elsődlegesen AC-val szerettem volna megnézni, gondoltam az egész light-os is lehet próbának, de sikerült elbalf@szkodnom valamit és nem sikerült rendesen elindítani VR alatt. Ezen kívül pedig a fő célom az ETS 2 lenne majd, mert a leginkább ott érzem, hogy korlátoznak a gombok a nézelődésben, így adta magát hogy azt gyorsan megnézzem. DR 2.0 meg csak egy vészmegoldás volt, mert az lényegében teljesen érintetlenül pihent a gépemen ellenben a másik két "versenyzővel". Valószínűleg nem volt túl bölcs döntés, de hirtelen más alternatíva ezeken kívül nem volt. Ha pedig már írtad, hogy te sokaknak mutattad meg a VR-t mondanál pár címet, amit esetleg kezdésnek ajánlanál? Van egy pár game a gyűjteményben, hátha lenne olyan VR-hoz ajánlottad, ami eleve meg is van nekem.
@camaro79: Nem láttam FPS számlálót (mondjuk amilyen homályos volt minden, túl sok minden mást sem ), de érzésre stabil volt. Inkább tényleg az zavarhatott össze, hogy a szememmel érzékeltem az elmozdulásokat, csak a testemmel nem, az agyam meg dobott erre egy kékhalált... De ha egy G2-vel nagyobb eséllyel lehetne a motion sickness-en túllendülni, akkor annyit rászánnék még a dologra. Csak ha nagyon reménytelen ezek után, akkor feleslegesen nem dobnék ki annyi pénzt rá.
[ Szerkesztve ]
-
bci22
csendes tag
válasz Raymond #45868 üzenetére
Először is köszi a részletes válaszod (és persze a többieknek is)! Egyben reagálok, hogy ne generáljak feleslegesen egy rakás hsz-t.
Akkor végülis jól gondoltam, hogy a felbontás miatt nyerő a G2. Természetesen nem a Vive után alkotok véleményt a VR-ról, ez csak egy gyors próba lett volna, hogy nagyjából milyen érzés ez egyáltalán. És igen, tulajdonképpen ilyesmit keresnék, csak a rosszullét lepett meg nagyon. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy érzékeny lehetek erre... Amúgy a vicc, hogy a barátom is pontosan ugyan úgy rosszul lett, pedig az övé a cucc (igaz, ő sosem próbálta szimulátorozáshoz). Beállításokat nem volt módom nagyon variálgatni semmiben sem, mert tényleg nagyon korlátozott időm volt a próbára, de nem csak a DR 2.0 alatt volt gond, hanem már ETS 2 alatt is folyamatosan "ki akartam esni" a cockpitből. Ehhez elég volt egy szimpla kanyarodás vagy fékezés, és a kabin mozgása teljesen összezavarta az érzékelésem, kapaszkodhattam én bármennyire is a kormányba. De a lényeg akkor, hogy szerinted sokat javíthat a rosszullét elkerülésén/leredukálásán egy G2 lényegesen tisztább képpel ha jól értelmezem(?). A gépem: i7 11700K, 16GB RAM, RTX 3080 Ti.
@camaro79: Én is ebben bíznék, csak az azonnali erős rosszullét ingatott meg kicsit most... Nekem fix a cockpitem, még jó, hogy van oldaltartása az ülésnek, másképp lehet ki is fordultam volna belőle, szerintem életemben először vettem ennek hasznát.
@macy: Na pont ettől tartok kissé. Mert eleve nem gondoltam, hogy rosszul leszek majd tőle, azt meg pláne nem, hogy azonnal. Ha legalább eltelt volna mondjuk egy jó 15 perc míg elkezdek szédelegni simán fel sem merülne bennem, hogy ne tolódna ez ki idővel, csak az instant rosszullét miatt bizonytalanodtam el. De hátha tényleg sokat javítana a dolgon egy G2 élesebb képpel. Neked a haverod milyen szemüveggel próbált és mit egyébként?
@barcalaci84: Ha eljutok oda teszek ezzel egy próbát!
-
kiskuplung
őstag
válasz barcalaci84 #45872 üzenetére
Meg esetleg ne legyenek hülyék, és ne üljenek be full kezdőként Dirt Rallyba. Nagyon jó haver az ilyen, bár ha a másik kedvének az elvétele volt a cél, akkor sikerült. Én kb 150 embernek demoztam itt a VR-t és soha senki nem lett rosszul. Mondjuk nem is ETS2-vel meg Dirt rallyval kezdtek..
-
JoolsNOS
veterán
válasz Jinxb1rd #45860 üzenetére
Én ezért is vagyok el jól a Rift-S-el. Volt a feljemen G2 és G2 is. Szebb a felbontás értelemszerűen ha van alatta vas, de átlag játék alatt nem tűnik fel az S kicsi felbontása.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
barcalaci84
őstag
A rágózást próbáljátok ki motion sick-re. Több ismerosnel bejött.
-
camaro79
aktív tag
-
Raymond
félisten
"Az összefoglaló alapján a G2 ajánlott az én felhasználásomhoz elsősorban, de nincs megindokolva miért az a jobb erre a Quest 2-vel és a Valve Index-szel szemben."
A legmagasabb felbontas kombinalva a legnagyobb pixelsurusegu kijelzokkel ezert a legelesebb a kep.
"Valamint most volt alkalmam egy barátom jóvoltából kipróbálni egy HTC Vive-ot. Mivel régebbi technika már, így nyilván nem is vártam nagy csodát, az eredmény viszont annál is gyengébb lett mint vártam."
Nem csoda, az eredeti Vive mar a megjeleneskor (2016) is a legpixelesebb volt. Minden mas jobb nala, beleertve a szinten ugyanakkor megjeleno Rift CV1-et es a nem sokkal ezek utan megjeleno elso generacios WMR HMD-ket is. A VR kepmineseget ne az eredeti Vive alapjan iteld meg.
"De a legnagyobb baj, hogy a motion sickness is elő jött azonnal, ugratás után már olyan szinten lettem rosszul, hogy nem is bírtam tovább próbálgatni."
Ez a DR ismert "problemaja" mar a DR1-bol. Ketfele beallitas van a jatekban a kamera/horizont viszonyahoz. Vagy az autohoz van kotve a kamera mozgas igy ugrall menet kozben fel le vagy a horizonthoz amikor a horizont fix es az auto kabinja mozog csak fel le. Embere valogatja mi a megfelelobb igy mindkettot ki kell probalni es aszerint beallitani.
Egyebkent valahogy sikerult a legszerencsetlenebb kombinaciot kiprobalnod a VR megitelesehez - eredeti Vive es Dirt Rally
Egy G2-vel es mas szimekkel (Assetto Corsa, Project Cars 1/2, Automobilista 2) mas lesz az elmeny. A jobb kepminoseg miatt nem erolteted a szemed annyira es az emlitett autos jatekokat is jobban birod mint a DR-t. Egy kormany alap ezekhez egyebkent, az is segit a rosszullet elkerulesehez mert ugymond van mibe kapszkodnod es az immerzio is jobb.
Grafikus kartya kell a G2 ala, milyen a PC-d konfiguracioja?
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
bci22
csendes tag
Sziasztok! Csak most kezdem az ismerkedést a VR-ral, így abszolút vakon vagyok a témában még. Szimulátorozáshoz keresnék alternatívát a gombnyomkodáson túl a körbenézésre. A fejkövető rendszerek egyelőre úgy néztem kiesnek a távolság korlát miatt (túl messze lennék a képernyőtől), meg amúgy is ígéretesebbnek tűnik a VR vonal. Az összefoglaló alapján a G2 ajánlott az én felhasználásomhoz elsősorban, de nincs megindokolva miért az a jobb erre a Quest 2-vel és a Valve Index-szel szemben. Amit nyilván én is látok, hogy felbontásban a 3 közül a G2 a legjobb, szóval csak emiatt ez az ajánlott, vagy vannak más előnyei is a konkurenciával szemben? Valamint most volt alkalmam egy barátom jóvoltából kipróbálni egy HTC Vive-ot. Mivel régebbi technika már, így nyilván nem is vártam nagy csodát, az eredmény viszont annál is gyengébb lett mint vártam. ETS 2, Dirt Rally 2.0 és Assetto Corsa volt fent hirtelen amikkel kipróbáltam volna. ETS 2-nél még a műszerfal is olvashatatlan volt, AC el sem indult rendesen (nem a Vive hibája), DR 2.0 már rendben ment, igaz a látvány ott is elég gyenge volt. De a legnagyobb baj, hogy a motion sickness is elő jött azonnal, ugratás után már olyan szinten lettem rosszul, hogy nem is bírtam tovább próbálgatni. Főleg azoktól kérdezném, akik hasonlóan szimezésre használják a VR-t, hogy ez mennyire normális első reakció? Tudjam be simán csak a VR átlagos hatásának, vagy lehet némi köze a gyenge minőségű, homályos képnek is a rosszulléthez? Esetleg ha ezek után mégis beruháznék mondjuk egy G2-re várható az, hogy ez az azonnali rosszullét megszűnjön? Összesen nagyjából egy 20 percet lehetett a fejemen a Vive, de még egy órával később is szédültem és kavargott a gyomrom.
-
ScomComputer
veterán
Ezen besírtok ez nagyon jó..... Számtech zsenik
-
macy
addikt
válasz barcalaci84 #45861 üzenetére
Elírtam, a Hitman 3 demóját próbáltam steamen. Kell hozzá valami okosság? A vr támogatásnál nincs ott a WMR.
-
s:zozo
aktív tag
kiskuplung!
DICE Awards 2022: a nyertesek
- Legjobb VR játék | Lone Echo IIDyingsoul él még? vagy csak én nem láttam mostanában?
Utolsó 2022-02-07-n hozzászólás. Még én is aktívabb vagyok -
s:zozo
aktív tag
válasz Jinxb1rd #45860 üzenetére
A Walking Dead-t szerintem ne használd, használjátok tesztelési vagy referencia célokra.
Nálam quest 1-l és 1070ti-l pályánkként és pályán belül, részenként droppolt néha a játék.
Bármit is állítottam, akár a bitrátán, akár a felbontáson, stb.
Imádom a játékot, de szerintem technikailag nem a legjobb. -
Jinxb1rd
addikt
Többhetes tesztelés után sincs meg sweetpont beállítás ezzel a quest 2-vel. Az egyetlen dropmentes környezet Walking Dead-ben pl az volna, hogy VD medium beállításon, 50 mb-os bitrátával, 0.8-as ingame felbontással. Ami természetesen okádékul néz ki, nem beszélve ezzel a keresztülköpködött színmocsár képpel, normális fekete és fehér balansz nélkül, amihez hozzájön az input lag is.
Egyszerűen ezt az egészet nem tudom elfogadni annak tudatában, hogy a Rift S kisebb felbontású kijelzővel mennyivel szebb, letisztult képet adott még 2060-nal is. Csak azért venni 3080-at, hogy ezt az egész kódolási procedurát megkönnyítse... biztos nem.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy nálatok hogy futnak a játékok de nehezen képzelem el, hogy nincs semmi drop.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
macy
addikt
Próbáltam volna a Hitman 2 demot, de nem megy nálam. Green Hell meg elég darabos medium graffal , meg alacsony felbontással is.
-
gulasoft
őstag
válasz Jinxb1rd #45856 üzenetére
Én nem töltöm az aksit és közben arról a questet. Mind a 2 külön töltőn van.Mikor meg már rajtad van, akkor pont csokkenti a töltöttséget, tehát mikor lehúzod a töltőről talán már nem melegszik annyira. Egy 5v3A-es aksi 15W-ot ad le. Az egyém csak 2.8 körül van az még kevesebb. Egyébként meg hány millió telefont adtak el, hány millió aksival? Biztos van 1% ami kigyullad, de a maiak inkább elkezdenek felpúposodni. Olyankor persze csere, de én ilyet is csak laptopban 3-év szinte folyamatos feldugás utánláttam és egy nagyon régi telómnál (10 éve) puposodott a nokia aksi, de ki az sem gyuladt.Egy rossz érintkező miatt voltak a kigyulatt telók is, túl közel rakták a + meg a - -t és ott volat vlamai áthúzás, vagy valami fémhez ért hozzá, de ez is mikor volt már.....
Szerintem a maiak már 99%-ban elkezdenek púposodni mielőtt szétmennek, azt meg nem fogod használni.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Jinxb1rd
addikt
Mondjuk ja, nincsenek esetek erről, mint régebben a régi telefonoknál és nem is feltétlen a quest 2 gyári aksijára gondolok, hanem a pluszba vásárolt cuccokra, amik visszatöltik a questet. A legtöbbje fel van kötözve hátra, tartó részre, kicsit ilyen fűrész feelingem lesz ettől... Do u wanna play a game?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Raymond
félisten
válasz Jinxb1rd #45853 üzenetére
Kozel 4 eve jelent meg a Go 2018-ban, azota nem robbant fel senkinek a fejen a Go, Quest vagy Quest 2 akku.
A Quest 2-nel kezdodtek valamikor tavaly a jelentesek a reddit-en hogy megolvadt a HMD toltes kozben az USB portnal. Nem kovettem tuzetesen igy nem tudom van-e mar konszenzus, de a kabel es a tolto kombinacioja lehetett a problema, ha jol emlekszek egyik eset se a gyariakkal volt. De nem biztos, ahogy irtam annyira nem kovettem a temat hogy minden reszletet ismerjek.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
btw, attól senki nem fél, hogy esetleg az aku felrobban a fején VR-ozás közben?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz gulasoft #45847 üzenetére
Én nem vagyok újonc, de az újdonságok érdekelnek, azért is kérdeztem.
Ismerve a VR játékvilágot, azért jó tájékoztatni a kezdőket azzal kapcsolatban, hogy a friss játékok általában full optimalizálatlanok és bugosak. Neked se kell ennyi erőfeszítést beletenned, ez csak demo. A bugok sok mnidentől függhetnek. Ennek tudatában kell ezeket kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Márton
nagyúr
válasz HatalmaGalus #45849 üzenetére
Q2-n bal süllyesztett gomb.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #45845 üzenetére
Megírtam, hogy a hubris egy bughalom, a green hell meg egész jó. Ezzel szemben Te meg jnxbrd1d-nek azt írod, hogy egész jók a mostani akcióban a demók. Ismerősnek ziggy elindult majd egyből crash és a többit is próbálta és azok sem 100-asok. Úgyhogy én nem ezzel reklámoznám a VR-t mert a dícsért hubris pl. olyan hibákat csinál, hogy már az oktatóban folyamatosan csúszik ki jobbra a játékos, simán ki kerül a textúra alá, és onnantól csak restart, mert egy retkes menü nem érhető el benne. Több órám elment a folyamatos szívással, hogy pl az első játéknál egy istennek nem akart átmenni a takony a túloldara és az általad jónak minösülő töltö rendszer többször csinálta azt, hogy a folytatásnál elrontotta az egészet. (Az elsőnél mikor a taknyot át kellett dobni a túloldalra, akkor visszatöltés után elszakadt a dobásnál és se ki se be, kezdhettem elölről, a másodiknál meg mikor a lebegő sziklákon kellett átugrálni és beültem a vezethetetlen rakodógépbe, kifagyott és visszatöltés után már nem lehett átugrálni, mert annak a szigetnek ami az utolsó 2 előtt kellett volna lennie, oldalra került, és nem lehetett így átugrani,szóval az alapvető funkciókat nem tudja a játék! ). Simán kiúsztam a textúrán kívül és csak restart segített, egyszer rosszul ugrottam, és megint beestem a textúra alá..... Úgyhogy annak 1000 sebből vérzik még a demója is és az hogy egy kapszulába ülsz be a töltésnél sajnos nem ad felejthetetlen élményt, hogy utána meg teljesíthetetlen a pálya, ami a töltés előtt ment. Ráadásul az ajánlott 2070-es kártyánál erősebb kártya még low-on is akadozott high-on meg használhatatlan volt, az egész tök kopár, egy subnautica szebb nála, ami azért nem egy mai játék, és nem kell neki egy 3070 hogy akadás nélkül menjen.
És az ajánlásodra reagáltam, hogy azért ezekkel a demókkal óvatosan, mert pár örökre elveszi az ember kedvét a VR-tól, és erősíti a VR még gyerekcibőben van, meg halott, meg hasonló véleményeket csak azért mert ezek a demóknak a nagy része tényleg idő előtt jött ki.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Jinxb1rd
addikt
Tegnap megint tesztelgettem a dolgokat, ezúttal a VD-t. Walking Deadben beállítom a hz-t 120-ra, kikapcsolom azt a funkciót, ami felezi az fps-t ha alá kerül az fps (syncwrap vagy micsoda), így a játékban 90-110 körül mozgott az fps, de nem volt drop. Sőt egész játszhatónak tűnt.
Viszont beállítom azt, hogy 80 hz-n menjen, logikusan várom el, hogy ugyanez az állapot legyen de nem, pár másodpercenként framedropol 78-ra, 79-re és mint kiderült ez úgy küszöbölhető ki, ha a bitrátát leviszem 75-re vagy az alá. Eddig azt hittem a kártyám nem bírja és az ingame felbontást állítgattam lefele már a béka segge alá...
És ezt az egészet nem értem, hogy elengedett gyeplővel 120 fps-t el nem érve miért fut jobban, mint 80 hz-n....
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #45835 üzenetére
Némelyik egy bughalom. A green hell vr viszont egész élvezhető. Egy antropológus házaspár férfi tagját lehet benne játszani, és egész élvezhető survivor game.
-
Raymond
félisten
válasz fatal` #45841 üzenetére
Ott van, de nem az van beallitva hanem 90Hz, tehat a Quest-en beallitott 120Hz csak a Quest-re ervenyes, a PC streamingnel a 90Hz lesz hasznalva.
A render resolution es az encode resolution nem ugyanaz. Lasd az AADT reszt itt [link] Ehhez kapcsolodik a Distortion Curvature is.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Tomdriver #45839 üzenetére
Ezt allitasd be:
Megjegyzi a beallitast igy nem kell allandoan futtatni az ODT-t, de en hagyom amig tesztelek azta kikapcsolom a HUD-ot.
A HMD-ben latod a dolgokat. Balra fent az RGB = encode/transfer/decode es jobbra fent pedig az applikacio es runtime keslelteteseket latod, ott az a lenyeg hogy a legfelul lathato legmagasabb szam ne legyen tul magas. De erre a Performance Summary jobb, ott nincs annyi reszlet es az app latency, FPS es grafikus kartya tartalekat latod, ez eleg beloni a beallitasokat a jatekban. A Link HUD valojaban inkabb csak arra jo hogy lasd a zold transfer vonal jo vagy rossz a bal fenti grafikonon.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Raymond #45838 üzenetére
Köszi.
A Distortiont azért még megpróbálom ahogy írtad, illetve az Encode resolutiontis 4080-on, de lehet az sem oszt-szoroz.Viszont a latencyt csekkolnám, írtátok ODT-ben mit kell állítani hozzá, de nem teljesen értem, hogy az értékeket a kijelzőn fogom látni? Hagyni kell futni ODT-t és kész?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Tomdriver #45837 üzenetére
A beallitasok jok. Probalhatnad meg ODT-ben a Distortion Curvature-t Low-ra allitani de ha mar most is elegedett vagy a keppel akkor sok ertelme nincs.
A 120Hz a Quest-en csak a nativ jatekokra es appokra ervenyes (mar amelyik tamogatja), a PC-sek azt a 90Hz-et hasnzlajk amit a PC-s Home-ban beallitottal.
-
Tomdriver
őstag
Összességében azt kell mondjam, nekem nagyon bejön ez a Quest2. Valami ilyesmire számítottam Rift után és nem is okozott csalódást. Kényelmi és látvány szempontból egyaránt. A fejpántja mondjuk lehetne jobb, ha meghúzom hogy ne mozduljon már nem jó a komfortérzet, de hamarosan az is meg a facial is cserélve lesz. Nagyon tetszik, hogy szemüveggel is lehet benne játszani.
Néhány óra sim. és dinamikusabb játék van csak mögöttünk, de azt kell mondjam az airlink is majnem tökéletes. iRacingnél éreztem a latencyt mikor mozgattam a fejem jobbra-balra, kábellel ott jobb volt. Dirt2 tökéletes nekem airlinkel is, de mindkét játékban éles volt a kép a távolban, széleken sincs elmosódás, laggolás sehol.
Dinamikus jáékoknál is tökéletes a kapcsolat, nincs leakadás, igaz a router ott van tőlem kb 2 méterre.
Link tökéletes az olcsó kábellel, nem kell ide 40K-s madzag, főleg ha néha használom csak, vagy még annyit sem.Pár nap alatt végigolvasva azt a többszáz hszt, amit itt a bállításokkal kapcsolatban megadtatok, végül így néz ki nállam a settings:
- Oculus szoftverében a felbontás és a frissítés
- TT így néz ki
- ODT beállítás
Ezen kívül Q2 saját menüjében a 120 Hz bepipáltam, illetve airlink alatt 150 Mbit/s-re van húzva a csúszka és fix mód bepipálva.Biztos lehet finomhangolni, kérlek írjátok meg, mit állítsak még.
-
Márton
nagyúr
Az fpsvr csak steamvr alatt aktív, jól gondolom?
Létezik oculus store-os appok alá is valami gpu, cpu mérő progi?
Airlink-hez (VD alatt tudom van infó)
Vagy nézzem az afterburner kijelzést a monitoron?
Valami részletesebb kéne mint a perf.monitor az ODT-ben. (hálózat idők, kontroller %, stb, stb)
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kiskuplung
őstag
válasz Jinxb1rd #45834 üzenetére
Steamen egész héten demo fesztivál van. Próbáld ki őket, iyen 15-60 perces demok, vannak egészen jók. (válaszd ki a VR-t jobb oldalon a menüben)
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
válasz kiskuplung #45819 üzenetére
Ilyen kis ajánlások jöhetnek. Vagy hol követed ezeket, mert engem érdekelnének
We are only Stardust...
-
Raymond
félisten
Cities: VR will not be available on the Quest 1 since the vision we had for the game was only possible using the additional horsepower which the Quest 2 could provide.
Na, egy ujabb jatek ami mar nem tamogatja a Q1-et.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Tomdriver
őstag
-
Raymond
félisten
válasz Tomdriver #45828 üzenetére
A kontrollerek nem igazan problema, jo dizajnnak tunik a cucc, de szigoruan arra amit ott a kepen is latsz - sulyzogyakorlatokra! Nem Beat Saber es tarsaihoz mert ott csak nyirod az izuleteidet es jo eselyel seruleshez vezetne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz HatalmaGalus #45827 üzenetére
végül is van igazság abban amit írsz..
a kontroller terhelésére nem is gondoltam -
Tomdriver
őstag
Ilyen súlyozást használ valaki a kontrollerekhez? Gondolkozom rajta, bár egy kicsit húzós, olcsobbat nem találtam.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz csibruaa #45818 üzenetére
Nah lehet rosszul tudom, de a DLSS az más, mint a VRSS. És a Walking Dead-ben nem DLSS van, hanem VRSS (ami tippre hatásosabb, mint a dlss, de mind1).
Rift S esetén csak annyi volt, hogy a nvidia vezérlőpanelben bekapcsoltam. De most egyáltalán nem akar működni, így nem lehet feltolni a SS-t csúcsra és az FPS is nehezen tartja magát.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
animatrix11
őstag
válasz prtvlogan #45820 üzenetére
Igaziból nincs hibaüzenet, illetve van olyan game ami hibaüzenettel leáll
most annyi van, akár a steam vr-t indítom, akár strames játékot csak tölt a headsetten a végtelenségig, miközben a gépen meg elindul
Láttam még működi a steam vr-t, de lehet, hogy az még kábelen, ment régóta airlinken játszombarcalaci84: unknown sources engedélyezve van
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
gulasoft
őstag
Én meg a cyberpunk vr verzióját várom a patreonso sráctól.
-
barcalaci84
őstag
válasz animatrix11 #45813 üzenetére
Oculus Pc softwareben engedélyezed az unknown sources-t a settingsben...
-
prtvlogan
aktív tag
válasz animatrix11 #45813 üzenetére
Dobj egy képet a hibaüzenetről, ha kiír egyáltalán valamit. Látatlanba elég nehéz tippelgetni. Ha a pc, és a szemüveg összekapcsolódott, onnantól mennie kellene.. Amatőr hiba, de én beleestem, hogy valamiért a játék menüje a hátam mögött jelent meg, én meg néztem előre, és bámultam a feketeséget..
-
kiskuplung
őstag
válasz gulasoft #45816 üzenetére
Ah, én 3070-nel próbáltam, nálam végig tartotta a 90 fps-t high-ban. Nekem nagyon tetszik, és csak egyszer kellett újraindítani, mert a végén van egy gyümölcsautomata, és mikor elkezdtem eszegetni a gyümölcsöt, eltűnt a jobb kezem és többet nem is jött vissza cserébe kipróbáltam a töltés mechanikát, ami szerintem szintén nagyon ötletes, ezzel, hogy be kell szállni a kapszulába.
Ami nálam hasonló frusztráló volt, az a Green Hell VR, ami nagyon tetszene, de ugyanezen a gépen, minden lowba kapcsolva, öklömnyi pixelek mellett sem tudta tartani a 45 FPSt se. Közben, pont mint a Forestnél, üvölt a grafikus kártya ventilátora, csak itt még pluszban enyhe égett szag kezdett terjengeni, szóval én inkább ezt hanyagolom.
Amit még próbáltam az a Buccaneers! Ami egy az egyben a 80-as évekbeli C64es Pirates!, csak VR-ban. Baromi hangulatos, egyszerű, lowpoly grafikával, de jó megvilágítással, szóval összességében jól néz ki.
És megnéztem, a The Last taxit is, aminek a koncepciója nekem nagyon nagy csalódás volt. Az elején szó szerint 25 percig csak ülsz és hallgatod, ahogy beszélnek hozzád, ez a tutorial. És utána is, a játék arról szól, hogy taxisofőr vagy, de egy önvezető taxiban!! , és a szereped annyiban merül ki, hogy nyomogatod a dudát, kapcsolgatod az ablaktörlőt, stb.
És a játék lényege hogy felveszed az utast és beszélgetni kell vele. Ennyi. Ha jókat mondasz, akkor megkedvel és még többet mesél. Ja, és közben dönthetsz úgy, hogy ha valami illegális dologról mesél, akkor azt felveszed, és leadod a fuvar végén a hatóságoknak. Ennyi. Én nem értem, ennek legkésőbb prototípus fázisban meg kellett volna buknia. Kb ilyen pixelartos játékként tudom elképzelni, de VR-ban p ez működésképtelen. A sztorik, meg a karakterek érdekesek amúgy, meg a szinkron is jó, csak ez nem viszi el a hátán.
-
csibruaa
újonc
válasz Jinxb1rd #45814 üzenetére
A DLSS-t nem minden játék támogatja, pedig nem jönne rosszul pár játékban. Tehát játékfüggő, és ez is csak az Nvidia kártyáknál. Egyébként ebben annyi a lényeg, hogy a felbontást leviszi a béka s3gge alá, és utána fel “scale”-leli de nem abban a felbontásban renderel. Ha jó a szemed észreveszed, hogy dlss bekapcsolásánál egy nagyon picit rosszabb a kép, de mivel kicsi felbontás van feljavítva ezért nem olyan drasztikus a változás
-
gulasoft
őstag
Kipróbáltam a hubrist, ajánlott konfig 2070, nekem 2070super van, ki is találta, hogy hát akkor high-ban indítsa el.
Elindult. Úgy szaggatott hogy használhatatlan néha a kép 2d-s re váltot.... low-on már nem szgaggatott ANNYIRA!!!! az ajánlottnál jobb vason. Egyszer átúsztam a textúrán szerencsére van automentés. Viszont egy taknyot át kéne dobni az egyik oldalról a másikra egy istennek nem ment.
Visszatöltöttem, elszakadt a cucc, és nem lhetett kiszedn.
Elindítottm elölről, nem nyitotta ki az ajtót a traningnél ahol lőni kellet.
Elindítottam eljutottam a takony berakásig simán átment továbbjutottam, de erről már nincs videó azt majd holnap.
Van mit csiszolni rajta.
[link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Dave567
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
Nem tudom a VRSS-t vagy DLSS vagy mitomén hogy hívják cuccot aktiválni a Walking Deadbe, pedig ano Rift S-en működött. Air Linken keresztül nem működik ez az opció?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
OQ2 steam vr-al semmi nem indul el. Van erre megoldás? Újratelepítettem mindent, felraktam a beta-t stb, airlinken használnám, ha menne
Köszi!Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Márton
nagyúr
válasz paulicapari #45811 üzenetére
csak 7 éves
-
Szauron
csendes tag
válasz Jinxb1rd #45797 üzenetére
En ilyet hasznalok: "OCULUS Quest 2 Elite fejpánt + Extra külső akkumulátor".
Toltesnel altalban nem szoktam az akkut levalasztani.
Ha nagyon sietek akkor kulon toltom mert akkor elobb lehet jatszani
Viszont azt nem todom, hogy amikor nem hasznalom, akkor le kell-e valasztani az kulso akksirol vagy sem... (nem tudom, hogy van-e benne valami inteligencia ami megvedi a belso akksit a folyamatos toltestol)64738
-
Jinxb1rd
addikt
Mi ez a sok demo mostanában? Újra divat lesz, hogy netalántán kipróbálható a játék vásárlás előtt?
fatalÉn is azzal akarom megoldani, a tápegységhez adtak jópárat.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
kevike576
senior tag
Ééééés itt is van !
Green Hell VR -
Jinxb1rd
addikt
Ki mondta, hogy nem unatkozik?
https://www.fanatical.com/en/pick-and-mix/build-your-own-ultimate-vr-bundle-2
Ui: Mondjuk ennek jó része trash, ahogy nézem..
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
macy
addikt
Rájöttem hogy eddig túl sokat ültem a gép előtt, de ennek véget vetünk. Életmódot váltok. Mostantól majd állni fogok
-
Jinxb1rd
addikt
válasz gulasoft #45800 üzenetére
Hát ha annyit kibír vagy többet, nekem úgy már jó. Mostanában nem sokat játszottam a VR-ral idő híján, inkább csak tesztelgettem, de idegesítő volt, hogy még így is gyorsan lemerült.
Most rendeltem egy ilyet, remélem majd teszi a dolgát:
https://www.alza.hu/alzapower-metal-10000mah-fast-charge-pd3-0-fekete-d5683594.htmWe are only Stardust...
-
fulton
addikt
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, tudnátok ajánlani hordozható VR, ami 71mm es IPD m esetén is megfelelően használható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest