Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
Èn vr-ban 1070-nel is elvoltam. Szerintem azt vedd amire van pénzed. Én 3070-re váltottam. 3080 már erős lett volna a gépemnek, alá meg nem akartam menni.
-
JoolsNOS
veterán
"6600xt nem egy combos vga"
Ne vicceljünk. 3800ti alatt nincs használható kártya vagy mi?
Azért az elég durva kártya. Az már más dolog, hogy VRban meg lehet fogni, de ez minden jelenlegi kártyára szinte igaz akármennyire "combos".I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
LazaCCC
tag
válasz Jinxb1rd #44894 üzenetére
Én elvagyok egy G2-vel RTX2060 társaságában. A procit nyáron upgradeltem egy régi i5 3570K-ról Ryzen 5600X-re. Az a 2011-es core i5 nem tudta kihajtani 100%-ra a 2060-at, ez a Ryzen kitudja (kapott is egy Kraken aio-t, mert így már pörgött a venti rendesen, én meg a hangtalan játékot szeretem - ill a feleségem, mivel a gép a hálóban van ), szóval most nem megy 50 fok főlé a kártya (ventik 30%-on) full kihajtva sem és érzésre jó minőségben játszom a VR játékokkal.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Jinxb1rd #44894 üzenetére
Natív felbontáson, felhúzva a grafikát még a 3080 is kevés. Én a fovot vettem le kicsit (eredetileg 70-re, végül felhúztam 75-re, ez így még pont jó, 72hz-en), de mindenkinek máshol van a tűréshatára Attól függ mivel játszol.
Ha neked mindenhez elég volt a 2060m akkor a 6600XT is az lesz.
Rift nincs új, nem is lesz, a Quest megy helyette.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Jó ideje nem jártam erre. Hamarost szándékomban áll venni grafikus kártyát és tervezem hogy visszajövök a VR világba is, hátha azóta, már eladták a selejteket az áruházakból és végre kapok egy jót is.
6600 xt-vel szemezgettem, a kérdés az lenne, hogy VR szempontjából jár-e bármiféle hátránnyal, ha AMD-s kártyát veszek majd és nem Nvidiát? Ugye Nvidiánál vannak most nagyon ezek a skálázások meg elvileg ráfeküdt a VR-ra, csak kíváncsi lennék hogy ez gyakorlatban is működik-e.
6600 xt elvileg jobb, mint egy 3060 és jelenleg olcsóbb is.
Procinak 9600KF helyett 12600-ast szánok majd.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
LazaCCC
tag
válasz kiskuplung #44888 üzenetére
Én is láttam az ajánlásban ezt a VR veterán jelzőt, de szerintem az egy cseppet félreérthető ... inkább mondanám azt, hogy ha nem is VR-ben, de olyan játékosoknak, akik nem ijednek meg a 'realisztikusabb' item managementtől és játékmenettől ... pl én az elmúlt években jó pár száz órát beletettem az Escape of Tarkov-ba, és persze tök más játék a kettő, mégis annak stash managementjéhez tudnám hasonlítani ... és végül is nem is jól írtam az előbbi hozzászólásban, mert az EFT-ben is brutál a tár meg lőszer meg fegyver alkatrész és építés/fejlesztés téma, szóval valószínűleg ezért is lehetett szinte természetes.
-
kiskuplung
őstag
válasz LazaCCC #44886 üzenetére
Oh igen, az Into the Radius, az ajánlós! Én is imádom! Szerintem egy jó példa arra, hogy milyen amikor egy játék szeretettel készül, és lelke van És kenterbe veri VR implementáció tekintetében a nagy címeket is (igaz, nem is véletlenül ajánlják VR veteránoknak). Amikor először szedtem ki a konzerv tartalmát a késemmel, kicsit kinőtt a szőr mellkasomon
-
LazaCCC
tag
Még 5 nap, és azt hiszem nagyon-nagyon sokáig nem nyúlok másik VR játékhoz ...
https://www.youtube.com/watch?v=otBhG8ZldvQ&t=370s&ab_channel=HITMANBe van már tárazva Epic-en a 3 rész összes helyszíne, már alig várom.
Addig meg promóznám az Into the Radiust - ha valaki egy igazán immerz, VR-re készített rpg/akció játékot keresne, ugorjon neki gyorsan. Valami brutálisan jó lett. Ha valaha azt mondja nekem valaki, hogy egy akció játékban manuál kell tisztogatni a fegyvert, meg egyesével tölteni a tárat, lehet elküldöm valamerre ... itt meg pakolászom ide oda a cuccokat, rendezem a töltényeket, töltögetem a tárakat, tisztogatom a fegyvereke, és még csak el sem indultam vadászni ... a polcokon szépen sorba rakva a loot, mindennek megvan a helye
Zseniális az egész játék ... és parás is, pl mikor éjszaka belefutsz egy 'fekete' kommandósba, meg mikor keresnek és eltorzult hangon beszélnek hozzád -
kevike576
senior tag
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #44880 üzenetére
és feléd jövő kockákat a labda helyett
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
barcalaci84
őstag
Vegigvittem a Resident evil 2-t és a 3--t .Szuper volt mindkettő , tele sokáig emlékezetes jelenetekkel.
A mod teljesen jól működött , de ajánlott hozzá a wireless ,mert sokat kell forgolodni...:) A cutscenek -et is megszoktam h ha cutscene jön akkor irányba kell fordulni ,ahogy az inventorynal...
Egyszer beakadtam egy letraba , de azon kívül nem volt problémám a vegigjatszasok során...Aki teheti , szerintem érdemes esélyt adni neki ...
-
Márton
nagyúr
Na, hamarosan már 4-en, párosban is lehet tolni a pingpongot. Grat ETT
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
luikay
tag
válasz fatal` #44876 üzenetére
Lehet én értelmezem rosszul, de alacsonyabb felbontáson renderel és Deep Learning segítségével húzza fel a felbontást a kívánt kimeneti értékre, FPS csökkenés nélkül. Ez pedig VR-nél is teljesítmény növekedést hozhat. Na majd holnap tesztelem...
Többször átolvasva lehet mégis Neked lesz igazad... azért bizakodom benne, hogy SuperSampling helyett is használható lesz.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz luikay #44875 üzenetére
Ez VR-ban miért jó? Nagyobb felbontáson renderel, mint a beállított (upscale) és utána leskálázza megjelenítéskor. Ez az én olvasatomban csökkenteni fogja az FPS-t.
Pont a fordítottja a DLSS-nek.
Kis monitoron lehet inkább jó, erős kártyával 4k-ban renderelni és 1080p-ben megjeleníteni (1080p monitoron).
[ Szerkesztve ]
-
luikay
tag
Akinek RTX kártyája van, örülhet az új driverben érkező DLDSR-nek. VR-nál (is) szerintem sokat fog dobni az FPS-en.
Egyelőre az új God of Warban teszteltem (tudom, nem VR, de most lett újrahúzva a gép), enélkül DLSS bekapcsolásával se tartotta a 60 FPS-t, 1440p minden ultrán, most meg 90% fölé nem megy a GPU használat és atom stabil (RTX 3070).
Cikk róla[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz barcalaci84 #44873 üzenetére
Jah oks, nem tudtam, hogy itt is checkoutnál adja hozzá.
-
barcalaci84
őstag
válasz fatal` #44872 üzenetére
checkoutnál adja hozzá a VAT-ot és szállítási költséget (ahogy pl az amazon is az áfakülönbözetet + szállítást)...kifizeted és az a vége...
pl Aliexpressen is így van egy ideje és jóval olcsóbb minden mintha pl EU amazonon ugyanazt rendelnéd
a kiwinél meg most 30 % akció van , ingyen szállítással ha jól olvastam fentebb[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz barcalaci84 #44871 üzenetére
De az ár amerikai dollárban 53, nem hiszem, hogy ez tartalmazna mindent.
-
addikt
válasz turcsikg #44864 üzenetére
Plusz Amazon esetén van ingyenes visszaküldés (jön érte a futár, csak csomagolni kell) 2 hónapig. Ez nekem a BoboVR-nél nagyon jól jött, más esetekben most az aprón árulgatnám, meg mondogathatnám, hogy ha nálad is felcsúszik a tarkódon akkor ne hozd vissza, mert arra nem vállalok semmit. Ja, és a Kiwi szerdán de. itt volt, úgy, hogy hétfő este rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Melorin #44846 üzenetére
De, túlkombinálod.
A topikban már rég megkaptad a választ a kérdésedre, de te még mindig böngészel, érdeklődsz ahelyett, hogy vennél valamit.A mai VR eszközök között NINCS tökéletes. Mindegyiknek van valami hibája. Van aki toleráns ezekre a hibákra, van aki csak egyszerűen szórakozni szeretne és azért vásárol de vannak akik mindenbe képesek belekötni, örök elégedetlenek.
Bármelyik eszközt választod (G2, Q2, Index) mindegyiknek lesz pozitív, negatív oldala egyaránt!
Ha veszel valamit de úgy állsz hozzá, hogy "jajj úristen ez az eszköz ezért-azért sz@r, lehet a másik jobb lett volna" akkor annak az lesz a vége, hogy rendelsz egy Q2-t, visszaküldöd, aztán rendelsz egy G2-t, visszaküldöd, aztán rendelsz egy Indexet, majd konstatálod, hogy szar a VR, mert ilyen-olyan gondod van vele.
Én azért vettem VR eszközt, mert már a DK1 is nagyon-nagyon tetszett! Nincs semmi más a világon, amit a fejedre teszel és egy komplett más világban találod magad, használható, élvezhető és teljesen új dimenziókat nyit meg számodra. Egyszerűen nincs más tech kütyü a piacon ami ekkora élményt nyújtana. Én így állok hozzá. (Okostelefonból jön az n+1-edik, ugyanarra a sablonra: nagyobb memória, nagyobb kamera stb... Ott is a kijelző hajlítás ad újabb lehetőségeket, a nagyobb képernyő frissítési frekvencia ad újabb élményeket de ezek nem világmegváltó újdonságok. A VR szerintem az, mert páratlan élményt nyújt, aki a 3D TV-hez hasonlítja annak a fején még vagy nem volt VR HMD vagy nagyon-nagyon rosszul beállított HMD-t viselt valami gagyi demoval, 1x az életében..)
Szóval először azt döntsd el, hogy akarsz-e egyáltalán ilyen élményt, aminek azért megvannak a maga korlátai? Ha igen, akkor vedd meg az egyik eszközt. Mondjuk a Q2-t ha akarod szimezésen kívül másra is használni. Ha szim only vagy legalább 90%-ban szimezés, akkor G2-t. Ha ezek közül bármelyik nem tetszik, akkor küldd vissza 14 napon belül. Tapasztalj. Tapasztalj ahelyett, hogy véleményeket olvasol, mert azt már bőven kimaxoltad szerintem.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
gulasoft
őstag
válasz turcsikg #44862 üzenetére
Our warehouse in China, US,CA, UK JP etc. Please allow extra time for your order to be processed during holidays and sale seasons.
Egyik sem EU mióta UK már nem EU tag.
Starting November 25, 2021, KIWIdesign will charge VAT to customers in the European Union (EU) at checkout, so that customers in the EU do not have to pay taxes upon delivery of their products.
Eszerint lehet hogy nem is annyi lesz az annyi, mert egyből ráteszik pluszban az árak ugyanis usa dollárban adómentesen vannak meghatározva (magyarul nettó árak, amit a célországnak megfelő áfával megterhelnek (eu esetén), vagy majd a célország vámhatósága szabja ki ha nem EU-a megy.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
turcsikg
csendes tag
válasz Raymond #44857 üzenetére
Igazából nem sürgős. Ázsia? Esetleg privátba tudsz küldeni egy linket? (azt gondolnám onnan csak vmi hamisítvány jönne)
Amazon.com-ról most 40 dollár lenne (https://www.amazon.com/KIWI-design-Accessories-Enhanced-Support/dp/B098JTDPQC?ref_=ast_sto_dp), de nem tudom milyen költségek terhelnék még.
[ Szerkesztve ]
-
Tommy-1998
tag
válasz gulasoft #44841 üzenetére
Nekem pont jó, tökéletesen tudok felfelé nézni, és már játszottam is a climb-al vele, és nem volt vele probléma. A powerbankot meg még jóval a VR vásárlása előtt vettem amikor még nem is volt tervben, hogy veszek egy VR-t, szóval legalább most ki tudom használni, egyébként 360g-os a powerbank, míg a HMD 550g tehát még mindig nem haladta meg a súlyát.
-
turcsikg
csendes tag
KIWI kiegészítőket honnan érdemes venni? Tetszik a fejpánt, hogy felhajtható, szeretnék egy ilyet.
-
gulasoft
őstag
Zemith-hez seni nem kapott béta kulcsot? 27.-én jön minden platformra.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
kevike576
senior tag
Fontosabb info:
Monster Hunter Rise-hoz (tegnapelőtt jött ki) van vr mod ! Bitang jól néz ki, és coop-ban játszható Action RPG!
Haverral most fogjuk tesztelni a demo verziót.[ Szerkesztve ]
-
camaro79
aktív tag
válasz Melorin #44848 üzenetére
Nem igazan ertelek. Mar mindenki leirta mit gondol jonak es rossznak. Mindig fogsz talalni olyat, akinek tetszik es akinek nem. A szukseges infok rendelkezesedre allnak, neked kell donteni, kiprobalni. Ha nem teszik visszakuldod.
velemenyt meg azt irsz amit akarsz, senki nem korlatoz. En attol meg boldogan fogom hasznalni, ha neked nem tetszik. -
veterán
válasz Melorin #44842 üzenetére
Valami becsipüdütt az embernél de ez egy bullshit nagyrészt, szerinem vagy az első VR fejese és ő is elolvasott rengeteg baromságot előtte...
Én arra kérnélek hogy ne vegyél G2-őt Próbálj valahogy ki egy Q2-őt ás egy indexet meg egy G2 és azután dönts.. Meg hogy mi a fontos és mire használnád a legtöbbet.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Nem kombinálom túl szerintem, csak megkérdeztem, hogy szerintetek ezek a hibák valósak csak Ti ezen már rég túlléptetek, mondván, hogy ilyen ez a VR technika.
Az említett helyen érdemes megvenni vagy van valami ajánlottabb shop? -
sheep
addikt
válasz Melorin #44842 üzenetére
Sztem már átrágtuk ezt a témát itt a fórumban.
Ha akarsz találsz ilyen észrevételeket bárhol a neten, van akinek tényleg nem jön be.
Ha az alzásnak a filléres mobilos vr nagyságrendekkel jobb volt, akkor ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Nem is értem miért kell többszézezer ft-ot vr-re költeni ha ennyire rossz. Értem én hogy fizikus meg csillagász, de azt nem írta oda ami sztem sokkal fontosabb, hogy szemüveges-e, van-e vmilyen szembetegsége, cilinder, kancsalság, használ -e másik szivacsot a gyári helyett.Menj és próbáld ki valahol, aztán döntsd el hogy kell-e vagy nem.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Melorin
addikt
Reverb G2 tulajok, az Alzás kritikát olvastátok? Mennyire van igaza az ipsének?
A lencsék minősége kritikán aluli: - Nagyon zavaró geometriai (gömb) torzításuk van a kép széle felé, ami biztosan nincs rendesen kikorrigálva softwaresen sem (próbáltam OS újratelepítést is, mindent a legújabb verzióra frissítve). Ez a torzítás teljesen elrontja a 3D élményt, főleg akkor ha megmozdul a fejem. 10 perc alatt "tengeri betegséget" okoznak. - Kicsit (~25 fok) az a látószög ami alatt éles képet ad középen (sweet spot). Megpróbáltam mindenhogy belenézni a szemüvegbe, de sehogy sem lett jobb a kép. - Erős kromatikus abberáció a lencse szélénél és kómahiba. - A "God rayek" továbbra is erősen jelen vannak (habár talán nem olyan zavaróan mint a többi Fresnel lencsés headsetben). - Kicsit sötétebb szobában a beépített head tracking alig használható, roszabb a pontossága mint bármi másnak amit valaha próbáltam (a Pimax 4K-t is beleértve) - A Windows Mixed Reality platform nagyon bugos, legalább egy tucat kékhalált okozott egy ultra high end PC-n. - Észrevehető, fix, kontrasztos csíkok vannak a képernyőben (mura hiba), de ez nem túl vészes Nagyon akartam, hogy jó legyen ez a szemüveg, de sajnos végül vissza kellettt küldenem. Azért választottam, mert nagyon jó kritikákat kapott és 4K a felbontása. Van egy 1. generációs Oculus Rift-em (amit több éve, fele ennyiért vettem és ugyan ekkora az effektív látómezője), valamint egy noname 5000 Ft os Kínai mobil VR szemüvegem, ezeket akartam lefrissíteni, de mind kettő összehasonlíthatatlanul(!!!) jobb optikai teljesítményt nyújt! A fent felsorolt hibák egyike sem tapasztalható velük. A Reverb G2 felbontása valóban kiválló, alig láthatóak már a pixelek, de a screen door effect eliminálása mit sem ér, ha helyette annál is roszabb torzításokat hoz be! Elképzelhető, hogy ezek egyedi eszköz hiba miatt voltak csak nálam (nem tudom elhinni, hogy a HP és a Valve ilyen rossz lencséket tervezzen, habár másoknak is voltak hasonló tapasztalataik külföldi fórumokon). Egyértelmű, hogy a Fresnel lencsék használatából ered az összes gond! Hihetetlen, de a filléres, hagyományos lencsékre épülő mobilos VR szemüvegemmel fél órányi costum kalibráció után nagyságrendel jobb képminőség és VR élmény érhető el mint ezzel! A neten is sokan cseréték ki a Reverb lencséjét a szintén nem Fresnel-re épülő GearVR-osra, óriási képminőség javulásról beszámolva. Amíg az ipar nem eliminálja a Fresnel lencséket, addig nemhogy ezt a headsetet, de őszintén semelyiket sem ajánlom! (Kontextus a tapasztalatokhoz: Fizikus vagyok, csillagászat miatt jelentős optikai ismeretekkel, valamint nagy VR fan és flight simes az első headsetek óta.) -
gulasoft
őstag
válasz Tommy-1998 #44840 üzenetére
Ezzel csak egy gond van. Lent van a tarkódnál! Hogy nézel ezzel felfelé. Az első powerbank tartó amait terveztem nekem is ilyen volt, hát hamar átterveztem a tartó részét. A másik gond ezekkel az, hogy 20.000mAh-ás tök fölösleges. Az egyém csak 10-es, tegnap 4 órát toltam, és a 2. óránál szólt a quest, hogy power low, akkor jöttem rá, hogy nem dugtam, be rendesen oldalt. Bedugtam, 2 órát toltam, még, és 3 pücök maradt a 4-ból a powerbankban, tegnap előtt is közel 5 órát toltuk, akkor 1 pücök maradt a powerbankban, és 80% a questben. Ebből arra következtetek, hogy ha mindent csutkára meríteném akkor cirka 8 óra lenne. Ki az aki 8 órát tolja egybe? A kettő között meg bőven lehet tölteni őket. A 20.000-es számomra ezért fölöslegesnek tűnik, és biztos nehezebb is mint a 10.000-es, ráadásul ez 4200Ft volt az alzánál.
Tegnap az egyik ismerős rárakott egy 20.000-es 2 órát bírta, utána mennie kellett mert túl nagy súly volt a 20-as, és rá kellett szorítani a fejére, és megfájdult a feje.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Tommy-1998
tag
válasz fatal` #44826 üzenetére
Én a BlitzWolf BW-P11 20000mAh fajta powerbankomat szereltem rá amit banggoodon vettem 8k-ért ezt 2 kötegelővel fogatam fel egyenlőre, és a súlya miatt pont kiegyenlítődik a HMD, mellesleg amíg fel nem szereltem addig nem tudtam normálisan beállítani sem, hogy ne nyomja vagy ne húzza az arcomat! [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Akkor már inkább a Silicon Power.
Kettőm is van, nagyon ajánlott!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
"Kaptam most kölcsön egy U6 Lite-ot (wifi6, AX, 2x2 mimo, 80Mhz sávszél), ezen már csak a Q2 van. Tök ugyanazokat az értékeket kapom (50-60Mbit air link dynamic beállítással, 200Mbit-en használhatatlan, de úgy 80 fölött már elkezd dadogni masszívan)."
Erdekes, nekem ugyanezt csinalja a 35EUR-os WiFi5-os TP-Link-el (csak a Quest-hez van hasznalva), eddig azt hittem az nem birja.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
addikt
válasz gulasoft #44829 üzenetére
Ubiquiti Unifi, ilyen fél enterprise megoldás, ezt a sávszél és kliens igényt kb. keresztbe meg kellene hogy egye reggelire (amit a laptopos mérések alá is támasztanak). Valami mégsem oké vele, én kicsit szoftveres problémára gyanakszom az air-link környékén. Kár hogy nincs demo/trial a VD-ből...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Használ valaki AX-es Unifi AP-t Q2-vel? Belefutottam egy érdekes dologba: alapvetően a meglevő AP-met használtam eddig (UAP-AC-PRO), gondolván hogy ha nem lesz jó, akkor bővítek dedikáltra, vagy ezt lecserélem egy U6 LR-re. A használati mód időben elég fix (család elalvása után esténként szoktam PC VR-ozni csak), így könnyen meg tudtam oldani, hogy az 5G-s rádióján ne legyen más az AC-PRO-nak. Ennek ellenére egy kis stuttering befigyelt néha, ami annyira nem volt zavaró. Betudtam a kb. 30db 2.4-es kliensnek (bár az AP semmilyen paramétere nem indokolta ezt, cpu, ram, rezes port terheltsége, válaszidők, stb..). A debug tool szerint 50-60Mbit fölé nem megy a stream (ezt a független monitoringom is megerősíti, ami az 5G wifi interface forgalmát figyeli). 200Mbit-re force-olva használhatatlan már a menü is. AC-s kliens (laptop) ugyanazon a helyen ahol a Q2 van 450-480Mbit-et produkál mindkét irányban, 1-1.2ms válaszidővel (iperf3-al mérve). A sok 2.4-es kliens miatt érzem, hogy nem biztos hogy ez így jó, de legyen ez a referenciarendszer.
Kaptam most kölcsön egy U6 Lite-ot (wifi6, AX, 2x2 mimo, 80Mhz sávszél), ezen már csak a Q2 van. Tök ugyanazokat az értékeket kapom (50-60Mbit air link dynamic beállítással, 200Mbit-en használhatatlan, de úgy 80 fölött már elkezd dadogni masszívan). Ugyanaz az AC-s laptop itt 680Mbit-et produkál, decens 1ms válaszidővel, szóval lenne itt headroom bőven....
Más AX eszköz nincs kéznél sajnos amivel érdemben mérni tudnék, de a rádió és a csatorna ugyanaz, szóval vélhetően annyit látnék egy jobb AX-es klienssel, hogy pl. 750-800Mbit a throughput...A tesztek alatt az AC-PRO rádiója ki van kapcsolva, hogy ne zavarjon. A PC-n amúgy ki tudom koppantani a gigabitet, tehát ott is rendben van minden, ráadásul egy Cisco switchem van minden, amiből mindent is ki lehet nyerni (ip és ethernet szinten sincsenek hibák). Rádiózavar nincs, az AP-k scannerei ezt megerősítik, tiszta az 5G-s range mint a patyolat (falu, utolsó utca utolsó háza, szóval nem meglepő ).
Szóval érdekelne Unifi-os tapasztalat, mert nekem úgy tűnik, hogy generációtól függetlenül nem szeretik egymást az Air link-el, de lehet hogy én nézek be valamit. Lehet, hogy ki kellene próbálni a VD-t?
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz gulasoft #44825 üzenetére
Meg egy rövid kábel, jah Csak nem tudom milyen powerbankot érdemes mellé esetleg venni, aminek a súlya meg a mérete megfelelő lehet.
De lehet inkább a gyári elite strapet kéne megvenni, csak ezen tetszik, hogy fel lehet hajtani, ha odébb kell menni, illetve a gyárinál félek, hogy törik.
-
barcalaci84
őstag
Motion sick ellen segít a rágózás állítólag...akinek ilyen gondjai vannak annak érdemes lehet kipróbálni ...
[link] -
Busterftw
nagyúr
Ezeket a render meg felbontas csuszkakat ti hol allitjatok?
Maga a jatek beallitas vagy hol? -
zsozsa74
őstag
válasz camaro79 #44818 üzenetére
Hát egy év alatt nagyon sok byte átfolyt az AMS2-n...
Azt hiszem, hogy van neki egy demója, csak az a baj, hogy összesen egy pálya két tragaccsal, és attól a két VW-től engem aztán nem kapna el a fíling... De azért nézd meg, hátha...
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
zsozsa74
őstag
válasz -Solt- #44816 üzenetére
Na akkor mondom. Valóban a Madness Engine-t tették alá. Ami hozott magával pozitívat, negatívat. A fizikai motor az utolsó updattel már teljesen átírásra került, köze nincs a pCars-okhoz. Ez szimulátor. Most érdemes kipróbálni annak, aki korábban próbálta és nem jött be. A grafika meg brutál és nagyon jól optimalizált. VR-ban is állejtős. És folyamatosan hegesztik. Kis csapat, nem haladnak gyorsan, de legalább biztosan.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
fatal`
titán
válasz -Solt- #44812 üzenetére
Nem.
Az AMS1 rF tovább gyúrva (azzal nem játszottam), az AMS2 a PCars2 motorját használja. Próbáld ki a demot. Én csak 1 kört mentem, 1 autó van, a fizika nekem ott annyira nem jött be (de nem is tudom megítélni abban a 2 percben), de a látványtól az alap médiumon is leesett az állam, és az FPS is rendben volt (valószínűleg most mégjobb lenne, mert azt még full fovval néztem).
PC2-t még nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz fatal` #44811 üzenetére
Én évek óta magyarázom itt, hogy csak beállítás kérdése, de nem hisznek nekem! A DLSS óta meg a gépigény is bőven csökkent...
AMS2 még nincs meg, de a kamionverseny úgyis érdekelne, behúzom majd azt is... Egyébként ha jól tudom, az rF2 tovább gyúrva nem?
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
fatal`
titán
válasz -Solt- #44810 üzenetére
Őszintén szólva annyit szidják a VR-t az ACC-ben, hogy meglepődem, hogy működésre sikerült bírni.
Megnéztem az AMS 2 demoját és tényleg beszarás jó benne a VR implementáció.
Nem bánnám, ha a DiRT Rally 3.0 (vagy WRC, vagy akárminek lesz hívva) ugyanazt az enginet használná.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Van valakinek KIWI elite strapje a saját powerbank rögzítőjével? Milyen powerbankot érdemes venni mellé?
-
fatal`
titán
válasz -Solt- #44806 üzenetére
125%-on van és oculusban a csúszka maxon (ha jól emlékszem), így élesebbnek látom a képet, mintha csak egyiket vagy másikat állítom. Levettem a FOV-ot 70%-ra (0.7/0.7 ODT-ben), semmi különbséget nem érzékelek, oldalra nézéskor úgyis forgatom a fejem (előre nézéskor pedig érzésre szinte semmi különbség, viszont közel 2x kevesebb pixelt kell renderelni). Betöltöttem valaki profilját, meg engine.ini-t is állítottam. 72 FPS, bőven közepes fölött, DLSS nélkül.
Rárakom a DLSS-t és ocsmány az egész.
DiRT Rally 2 ugyanígy, csúszka maxon, 72hz, ott is majdnem ultra minden (crowdot vettem le lowra az biztos), 4xMSAA és sima 72 FPS még a skót erdőben is, ahol eléggé vissza tud esni az fps. Nekem így hibátlan.
Bár elég későn jutottam el ide tegnap, csapatni még nem nagyon volt időm, 1-2 szakaszt mentem csak DR-ben (legtöbb helyen maradt 30% headroom, de van ahol visszaesik 10 köré, de az fpssel nincs baj), ACC-ben is csak pár hotlapot mentem, igaz azt monzában, megnéztem sötétben, stormmal is, úgysem volt gond (leszámítva, hogy nem tudom az úton tartani a kocsit, de az más miatt van ) .
ACC-ben esetleg van kiemelten olyan pálya, ami jobban terheli a vasat? Talán Kyalamit olvastam, ott is meg kéne néznem, hogy jó-e.
Viszont, ami bugot észrevettem, hogy a FOV-ot minden restartnál állítanom kell, még Tray Toolon keresztül is (hiába a save), mert visszaáll alapra. Lehet, hogy szándékos.
Lehet, hogy nem a legjobb megoldás, de nekem így tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz camaro79 #44804 üzenetére
Én jó pár motion platformos kollégával beszéltem, és mind továbbadtunk a g2-ön, ha te meglelted benne az örömöd, használd egészséggel.
#44801Melorin
Ha van lehetőséged próbáld ki, én bármit írok, az összes g2 tulaj elkezdi megint, hogy de a piac legjobbja, ki kell próbálni, #37700.[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz fatal` #44798 üzenetére
ACC esetén van beépített lehetőség a render felbontás állítására, ilyen esetekben jobb ott állítani. Nálam a 2080S-l minden 100%-n van, Q2 max felbontáson és 72 Hz-n. Közepes grafikai beállítás, balanced DLSS és így simán van 72 FPS-m hotlap-n... neked a 3080-l nem kéne kompromisszumot kötnöd render felbontás terén...
www.smart-bus.hu
-
camaro79
aktív tag
válasz Melorin #44801 üzenetére
Nem igazán tudom Chavez milyen input lag-ról beszél.
Motion platformmal is tökéletesen működik, ez nyilván az adott rendszeren múlik (támogatja-e a software-es motion compensationt vagy a basestation alapú kell neki).Negatívumonként említeném, hogy igen nagy az erőforrás igénye. Én kizárólag iracingben használom, nem kevés idő volt, mire megtaláltam azt a megfelelő ingame beállítást, ahol 100%-os steam VR-ral tudja fixen a 90 fps-t (szintén 3080-al). De ez nagyon játék függő, mert AMS2-vel sokkal magasabb grafikai beállításokkal tudod használni.
90 fps alatt nem szabad szerintem simezni, sőt, ha lehetne mennék feljebb is.Illetve nálam a sweat spot sokkal kisebb, mint a Quest 2-nél. Sebastian-nak is írtak sokan, hogy szar a sw, neki meg semmi baja nem volt vele. Szóval ez nagyban múlik a fejformán, szem elhelyezkedésén. A FOV-on tudsz segítenii, én is vettem VR Coveres vékonyabb arcmaszkot (műanyag, amire a gasketet rakod, nem jut eszembe a neve), amihez adnak 2 különböző vastagságú szivacsot. Nekem a vastagabbal volt kényelmesebb.
Összességében egyetlen fájdalmam a kicsi sweat spot, de ennek ellenére is sokkal jobb, mint a Quest 2.
-
sheep
addikt
válasz Melorin #44801 üzenetére
Röviden: nem.
Ha így lenne senki nem venné, ennek ellenére a szimes társadalom kb. 90%-a a Reverbet favorizálja. Bármelyik szimes topikban ha felmerül a kérdés melyik hmd-t vegyék, első helyen a Reverbet ajánlják. DE csak akkor ha szinte kizárólag szimezel.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- Microsoft Office és Office 365 topic
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest