Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz Danecay #47294 üzenetére
A regi WMR HMD-k kozul amit meg talalsz az igazan csak a Lenovo vagy a HP es a ketto kozul a Lenovo a jobb. Forras - van mindketto. A kijelzok es a lencsek ugyanaz, de par aprosag miatt az Explorer jobb. Irtam mar itt rola a topic-ban.
Ettol fuggetlenul ha nem talalsz 100-120eur korul kontrollerekkel egyutt akkor nem vennek, de igazabol egyaltalan nem es inkabb maradnak a Quest 2 vonalon ahogy mar irva volt.
Szerk: egy RX580-al egy kartyacseren is el kell gondolkodni fuggetlenul attol milyen HMD is lesz a vegen.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Danecay
addikt
válasz Dyingsoul #47291 üzenetére
Köszi a válasz Neked is!
Hú hát a nyaralós hasonlatoddal pont nem jó embert találtál meg
Én ilyen eléggé Low Cos-t-os ember vagyok, de gondolom ez az eddigi hozzászólásaimból kiderült. Én vagy busszal, vagy fapados repülővel utazok és önellátó apartmanban szállok meg egy nyaralás során, mellőzve a legtöbb kényelmi funkciót és luxust. Legutóbb még a transzfert is helyi járatos tömegközlekedéssel oldottuk meg és mindezek ellenére jól érezte magát az egész család, mert számunkra az a fontos, hogy ott legyünk és mondjuk élvezzük a tengerpartot, ne pedig egy 5 csillagos szállodába meresszük a hátsónkat. Egy normál magyar fizetésből, nem olyan egyértelműen könnyű nyaralni menni 4 fős családdal. Ha megfordítjuk a példát, és egy 5 csillagos all inclusive nyaralást céloznánk meg, lehet maradnánk szépen itthon a fenekünkön és a tévében néznénk a tengert, ami esetünkben egy 2D monitor, az önellátós nyaralás a WMR, egy Reverb 2 pedig az 5 csillagos all inclusive nyaralás
Nem arról van szó, hogy nem tudnék megvenni akár újonnan egy Quest2-t, hanem úgy érzem, hogy ezekkel az önös érdekellel, a családomtól vonom meg azt a pénzt. Ez ilyen mentalitásbeli hozzáállás. Tudom, nem mindenki ilyen, nekem is van ismerősöm aki családos emberként ennél nagyobb hülyeségekre, pocsékolja a pénzt lelkiismeret furdalás nélkül, úgy hogy egyedüli kereső a családban, de én nem ilyen vagyok.A témához visszatérve. Mi lehet a helyzet ezekkel az ebay-en ~100$-ért elérhető Meta Oculus Quest 2-el, azon kívül, hogy nincs hozzájuk kontroller? Mondjuk ahogy nézem 90e Ft körül már kontrollerrel együtt is beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Köszönöm a kimerítő választ. A Te írásod alapján egy ilyen Acer AH 101, vagy Lenovo Explorer is jó lenne beugrónak, viszont mindenki más próbál lebeszélni ezekről, miközben tudom, hogy jó szándék vezérli őket. Egyébként tervben van a videokártya csere is, olyan annyira, hogy egy jó ideje már hirdetem is a sajátomat, a gépem többi paraméterével pedig nem hiszem, hogy gond lenne.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Nekem nincs semmi olyan az otthonomban, ami kompromittáló lenne rám nézve. Akinek van, az nyilván nem vesz ilyet. Az, hogy ajánlásokra használják - ha ezt egy algoritmus végzi és teljesen automatizáltan működik - azzal nincs semmi bajom. Nekem már volt, hogy napszemüveget kerestem napokig, majd egy facebook hirdetés dobott fel olyat, ami tetszett és az ára is elfogadható volt és meg is vettem.
A hirdetéseknek, az érdeklődési kör alapján készített ajánlatoknak mindenki az árnyoldalát firtatja. Valóben felvet érdekes kérdéseket, az EU meg persze mindent ekéz amit lehet adóztatni amíg meg nem adóztatja.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Danecay #47277 üzenetére
Az a baj, hogy a régi, olcsó HMD-k amiket nézegetsz, azok totál más élményt adnak, mint egy Quest 2 például. Tudod, nyaralni is lehet all inclusive 5 csillagos szállodában, meg lehet hostelben is. Az élmény nem biztos, hogy ugyanaz lesz, de nyaralásnak hívják mindkettőt. De persze van a középút is, ahol jól tudsz pihenni, jókat ehetsz és kedves a személyzet is. A Quest 2 ez a középút. A régi WMR HMD-t a hostelek. Az 5 csillagos VR headsetet meg még mindig nem dobták piacra, de vannak olyanok amik árukban 5 csillagosak.
Szóval ha veszel egy régi WMR-t akkor könnyen lehet, hogy azt mondod majd az egészre, hogy sz@r a VR. Míg ha veszel egy Quest 2-t, ha arra mondod azt, hogy sz@r akkor tényleg nem neked való. Mert a Q2 hoz egy olyan színvonalat amit már mindenki jó érzéssel tud ajánlani. És akárhogy is nézem - főleg a mai árak mellett - a Quest 2 olcsó.
#47279Danecay: A Hp Reverb G2-ről tudok nyilatkozni: Nem tudom az újabb kiadásokban javították-e, de nekem az előrendelői batch-ből származóval az a bajom, hogy a kontrollerek analóg karjai beakadnak ha felvelé tolom őket. Úgy maradnak. Aztán néha vannak gondok a játékok indításával VR módban, bár legtöbbször nekem az Oculus kavar be, le kell lőnöm az Oculus service-t indítás előtt meg ilyesmi. A sweet spot lehetne kicsit nagyobb a G2-n, de ezt 3D nyomtatott faceplate-tel könnyen lehet orvosolni. A követése kicsit gagyi. Hiába a 4 kamera, Arizona Sunshine-ban felhúzott, hogy ha leengedem a kezem pihenni a testem mellé, folyamatosan elveszti a kontrollert. Olyan kényelmetlen pozícióban kell tartani a kezem, hogy folyamatosan érzékeljen mert ha elveszti, akkor kicsit meghülyül a játékban a kontroller és néha nehezen talál magára, néha pedig be is akad valahová a kezem a virtuális térben. Egyébként jó a G2, én szimulátorozásra csak azt használom, oda az az egyik legjobb szerintem. A beépített hangszórói is nagyon jók! Szóval nem tökéletes, de a célnak megfelel.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Joma
csendes tag
válasz Bagoly81 #47286 üzenetére
A felbontása jó, de nem egy particucc.. mint a kinect.. stb.. Olyan kell, ami felnyílik, illetve egy kattintással cserélhető mosható a betét (párna) és nem ilyen nehéz felvenni.. illetve a pánt kevés, mert nyom.. a fejtetőre kell egy kereszt pánt.. szóval megint csak a design... azért sokszor jönnek fel, és nem igen osztom meg az élményt... mert utálom más zsíros homlokát :-) mert valahol ez olyan, mint egy alsógatya.. ez a szemüveg.. személyes.. kontaktál a bőrrel.. elég sokat.. tehát jó lenne, ha tudnának csinálni egy olyat, ami működik a beat saberrel, (party funkció a szoftverben) .. legyen adogatható... ne kelljen arcmaszkot kivágni, és a fülemre akasztani.. (oválisan kivágva a maradék zöld covidos papir arcmaszk - erre pont jó) de épp felhívja a figyelmet a highiéniai problémákra, hogy ebbe azért beleizzadsz néha..
-
Joma
csendes tag
Amúgy azon gondolkodott valaki, hogy aaa nem szenzoros (kamerás követésű) headsetekkel a facebook bejut minden otthonba? És itt nem az öregek otthonára gondolok) mert a webkamera miatt szerelnek a laptopra pl ilyen kis műanyag bizgentyűt, amivel fizikailag lezárhatod.. A headset nincs kontrollálva.. mert ha leragasztod nem működik ugye.. illetve azt el is lehet adni.. tehát ha belépsz vmi metaverzumba, lehet oda mellesleg ezek az infok is eljutnak.. hogy van egy hosszúszőrű kutyád, (8ha még nem posztoltad) és mehet a kutyakaja reklám.. vagy épp egy felnőtt chat oldal, és látják, hogy neked bizony kell vmi növelő szer :-)) Vagy plasztikai sebész, hogy levágjon belőle.. Szóval ezt az Eu ban még hallottam, hogy rágnák.. nyilván pici még a piac..
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Danecay #47268 üzenetére
Mindenki csak szimulátorozást tervez VR-ral (na jó nem mindenki, de rengetegen).
Aztán pörög a Beat Saber ezerrel.
Én is a szimulátorok miatt vettem, azóta szerintem több órát pakoltam Beat Saberbe meg Eleven Table Tennisbe, mint, amennyit autószimulátoroztam, pedig közben kormányt is upgradeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
A Tested (1 oras) videoja ezekrol [link]
-
Bagoly81
aktív tag
[link] meta hedszetről van szó , Mark Zuckerberg beszél. be is mutatja
-
Scarletiel
senior tag
Ó istenem de jó is Netflixezni meg Bigscreenezni VR-ban. Imádom!!!
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Joma
csendes tag
válasz Danecay #47255 üzenetére
annyi, hogy sajnos jó gép kell a VR hoz.. tehát gtx 1080 - 2080 alatt sajnos nem érdemes.. Én mikor lecseréltem a gépem , és a kártyám rtx 30 sorozatúra, a szemüveg megtáltosodott :-) És az élmény is... szóval neki lehet állni, de olyan, mint az első cigi.. akinek bejön, az egy év múlva már cigisdobozt tart a zsebében.. szval belépő VR-t vettem, nem bántam meg, belépő géppel, nem bántam meg, de idővel elkerülhetelen a fejlesztés. jelenleg a szemüveg - kontroller követése is jobb lett a jobb procival, video kártyával.. (ami elvileg a mixed reality hibája volt) úgyhogy mivel nem bírom a hodály vackokat a fejemen, nem cserélem a le a mixed reality-t.. Talán egy G2 -re, ha szimulátoroznék.. de nem.. illetve indexre, de sajna nincs külön VR szobám, hogy a nappalit telerakjam szenzorral.. pedig a test - mozgáskövető funkciót naaagyon szeretném :-) Ami a fészbúkosban vonzó, hogy tudja az ujj követést.. (elvileg a mixed reality development pluginja is (hololens sdk) de lusta vok vacakolni vele.. ) Ami a sok érdekesség után nekem maradt, az a crazy kung fu, a beatsaber, a pistolwhip, és a zenés ugrálós vidám dolgok, A Desim - istenszimulátor, a Derail walley (az egy csoda) meg a serious sam.. Szóval örömködni szeretek, semmi komoly.. kingspray, vagy 3d vázlatok(géprajzok,) , openbrush, (kreatív cuccok) - ehhez jó.. a mixed reality.. igazából ide kényelmetlen írni VR ban, meg az excel.. ezért nem dobtam még ki a monitorom.. Magamtól már netflixet is csak virtuális moziban nézek :-) Tehát pár év után sem mondom, hogy szűk keresztmetszet a mixed reality.. a 10 gen i7 procit, és az RTX et simán le tudja padlózni, ha felskálázom, és a 3d renderelt figura karján a szőrszálat jól látom... tehát a jobb szemüveget, még nincs mivel kihajtani ultra felbontáson 200% ra skálázva. (Reverb G2 szintje) minek vennék jobbat.. DE, ha neked másra kell ,mást vegyél.. Én már öreg vagyok le sem kötnek a játékok, mint a skyrim(az is gyönyőrű) meg az Alyx.. Az autó sem, mert vezetem a sajátom..de a dirt2 aston minit vezetni.. :-) élmény.. Ki tudsz hajolni az ablakon.. mint a Mr bean.. Szóval kinőttem az ilyen beleélős cuccokat, :-) tényleg csak élmény, hogy benne vagyok a játékban..belül.. ez fantasztikus.. erre a mixed , és dolgozni, tanulni bőven elég.. az orvosi rtg (CT) leletek szuperek, (sosem éri utól a 2d monitor ezt a diagnosztikát) , a targonca szimulátor (edukáció) sokkal mélyebb ezzel, nem számít melyiket veszed, mert nem az a lényeg. Szóval attól függ , mire akarod használni legfőképp.. De ezzel egy új világ nyílik.. mint mikor az etióp kisgyerek a városba költözik.. és azt hiszi, csak szomjas volt.. Aztán rájön, hogy van marha steak is.. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Joma
csendes tag
Nekem az Acer AH 101 kb lenovo explorer.. 1440x1440 pixel.. felskálázható, tehát sztem nagyon szép a képe.. gtx1060 tól jól üzemel. És a pántja a legpraktikusabb a piacon.. illetve a headset mérete és súlya, - észre sem veszed az ocoloushoz képest.. egzakt számadatok alapján a legkönnyebb a piacon. És annyiba kerül mint amit írtál. (ebay) még újat is találsz. Ha tetszik a VR, és megtalálod magad benne, akkor meg itthon ennyiért el lehet adni.
-
sheep
addikt
válasz Danecay #47277 üzenetére
Így már értem mire gondolsz.
Belevágtam, de csak a próba után amikor már tudtam hogy mire számíthatok és tudtam hogy nekem ez kell. És tegyük hozzá hogy pár évvel ezelőtt a vr is még gyerekcipőben járt, és sem a Lenovo, sem a szgép nem volt olyan rossz az akkori viszonyokhoz képest.
Ma már azért más a helyzet, volt némi fejlődés minden téren.
És emiatt ajánljuk Neked is, hogy ha teheted nézz utána a kipróbálásnak, ha tetszeni fog úgyis a jobbra fogsz gyűjteni ezt garantálom. Ha tetszeni fog akkor nem fog érdekelni sem a Lenovo, sem a psvr, egyből a lehető legjobbat akarod majd.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Danecay
addikt
Az ellentmondás alatt azt értettem, hogy anno annak ellenére Te is belevágtál a dologba, hogy sem drága gépet nem volt, sem pedig drága szemüveged. Ki tudja, ha anno nem kóstoltál volna bele olcsóbb kondíciók mellett, lehet most nem egy majd 300e Ft-os headset-el tolnád.
Minden esetre köszönöm tanácsokat, megpróbálom megfogadni. Egyébként hol érdemes ezeket a cuccokat nézegetni? Külföldön jobb az árazásuk mint itthon, vagy teljesen mindegy, ki kell fogni? -
sheep
addikt
válasz Danecay #47273 üzenetére
Szerintem semmiben nem mondtam eddig ellent az eddigi állításaimnak
Még a Lenovo megvásárlása előtt mentem el kipróbálni a vr-t, tehát azt már úgy vettem meg hogy tudtam mire számíthatok.
Annál valóban 2500k és gtx 970 volt, de kompromisszumokkal tudtam csak használni, lebutított grafikával, viszont nekem így is megfelelt mert az élmény kárpótolt.
A Reverb G1-nél már 9700k és 1080ti volt, de ez sem az igazi, és most vettem nemrég egy G2-t és egy 3080-ast, ezzel már úgy-ahogy feljebb lehet tolni a grafikát.
Attól is függ hogy mivel játszol. A lenovo felbontása 1440 szemenként, a Reverb G1 meg 2160, a G2 pedig 3000 felett.
Nincs gpu ami ki tudja hajtani full grafikán natívban pl. a MSFS-ben. Il2 okés, DCS megint csak akad. Az autószimeket sajnos nem ismerem.
Egy a lényeg, 50-ért semmilyen vr eszközt nem ajánlok, ha gyengébb géped van akkor egy Questet, ha jobb akkor egy Reverbet, de ahogy mondtam mindenképpen csak egy próba után.
Ahogy láthatod ezt nem csak én mondom, hidd el hogy ezzel a tanáccsal megspórolunk neked egy csomó felesleges kört (és pénzt).
Csak azt kellene valahogy megoldanod hogy először kipróbáld, aztán utána már könnyebb dönteni hogy mi legyen.
Spórolósan sajnos nem megy, az a mobil vr kategória, de azt hagyjuk.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Raymond
félisten
válasz Danecay #47273 üzenetére
A problema a az alltalad irt "sporolassal" ott van hogy ha nem jon be (pl. IPD ahogy irtam) akkor probalhatod arulni apron te is hogy visszajojjon a penz. Egy uj Quest 2-vel vagy HP Reverb G2-vel pedig (azeknek lenne igazan ertelme) ha nem tetszik akkor 14 vagy 30 napon belul visszakuldod.
-
Danecay
addikt
Köszi a választ!
"A másik meg hogy ahogy a többiek is írták,a vr-nak brutális gépigénye van, ha nincs megfelelő gpu-d akkor szenvedés lesz és a rossz élmény miat azt mondod a végén hogy a vr szar.
Azt továbbra is fenntartom hogy próbáld ki, anno én is rászántam egy napot és felutaztam Pestre a próba miatt."De hiszen ha jól emlékszem, a Te esetben olvastam konfigodat amivel a Lenovo headset-et használtad, i5 2500k, GTX970, ha nem Te voltál akkor bocs. Valamint felutaztál Pestre és mégis Lenovo Explorer-ed volt? Kb. mindenben ellentmondasz a korábbi önmagadnak Feltételezem a váltás miatt utaztál fel. Mondjuk nekem egy budapesti kiruccanás oda-vissza 400 km lenne. Mondjuk ha rákeres az ember biztos talál közelebb is lehetőséget.
Írtad, hogy azért vetted meg anno mert átszámítva ~50e Ft volt. Nos hát én is ilyen vagy hasonló nagyságrendben gondolkodtam, nem pedig 150-200e-esben, mert ugye akkor csak az lenne a kérdés, hogy melyiket ami belefér ebbe az árazásba. Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy az általam megcélzott árkategóriába i lenne a legjobb választás, de a jelek szerint nincs ilyen. Azért nem fér bele a drágább, mert ahhoz, a többlet minőség kihasználásához amit a drágább készülék nyújt, ahhoz új, vagy legalábbis, másik újabb videokártyát is be kellene szereznem, az meg már úgy húzós.Ne értsetek félre, nem kekeckedni akarok, és tudom, hogy csak jót akartok és nyilván ha egyértelműen jó terméket javasoltok, azzal nem lehet mellélőni. Viszont én is járok olyan topikba, ahogy adott esetben én teszek javaslatot, és gyakran tapasztalom azt, hogy a szintén segíteni szándékozó fórumtársak, néha tüllűnek a célon, és drága cuccokat javasolnak megvásárlásra, olyanokat amit adott esetben én is megirigyelnék, vagy megvennék ha nem olyan lenne az árazásuk, de én tökéletesen beérem a középkategóriával is. Értsd, én több min 20 éves szimulátorozással a hátam mögött sem célzok meg egy DD kormányt, míg olvastam már olyan jótanácsot, amiben ilyet ajánlottak egy abszolút kezdőnek. Naná, hogy jó cucc és vélhetően nem lehet vele mellélőni, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Ahogy írod én használtam Lenovo Explorert és tetszett is, de azért azt hozzáteszem hogy 100 $ -ért vettem (postával együtt amcsiból 50k volt), és kizárólag repszimhez használtam. Ennyit megér, de többet nem adnék érte
Ha te is szimulátoroznál, oda minél nagyobb felbontás kell, és emiatt a Reverbet javasolnám, azt semmi sem tudja überelni ár/felbontás arányban, és ülve nem is jönnek elő a nyűgjei. A HP vr1000 az első generációs reverbet takarja, ha 100k körül ki tudsz fogni egyet én azt venném.
A Questnek pedig az az előnye hogy vezeték nélkül is tudod használni, de a felbontása elmarad a Reverbtől, emiatt nekem szimezésre nem jött be. De ez megint olyan dolog hogy ha előtte nem próbáltad a Reverbet akkor nem is fog hiányozni az a képminőség, bőven elleszel a questtel.
A másik meg hogy ahogy a többiek is írták,a vr-nak brutális gépigénye van, ha nincs megfelelő gpu-d akkor szenvedés lesz és a rossz élmény miat azt mondod a végén hogy a vr szar.
Azt továbbra is fenntartom hogy próbáld ki, anno én is rászántam egy napot és felutaztam Pestre a próba miatt.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Raymond
félisten
válasz Scarletiel #47270 üzenetére
Amiket nez ott a render resolution 1593x1593 es van 60Hz mod is ha nem birna 90Hz-et (mondjuk en nem tudnam a villogast nezni 60Hz-en), nem kell hozza 3080.
-
Scarletiel
senior tag
Sajnos a PSVR-ról nem tudok nyilatkozni, hogy PC-n mennyire megoldható. Én azt próbáltam ki barátomnál GT Sport mellett és nagyon beszippantott 10 perc alatt. Az általad felsorolt modelleket én nem ismerem. Azt viszont jó ha tudod, hogy ha a szimek elmennek a gépeden az még nem jelenti azt, hogy a VR-on is élvezhető lesz, ugyanis sokkal nagyobb felbontásban kell fusson VR-ban és a 72fps igencsak ajánlott, de inkább 90fps lenne hozzá az ideális. Amennyire én tudom éppen ezért szimulátor játékokhoz igencsak RTX 3080-at vagy felettét szoktak javasolni, ha magas minőségben és ezeken az fps értékeken szeretnél játszani. Gondolom kompromisszumfüggő, hogy gyengébb kártyán mennyire fut el.
A Quest 2 tud futni natív módban vagyis le tudsz szedni az Oculus store-ból játékokat amik a headsetről futnak, nem igényelnek PC-t hozzá. Van egész sok jó játék rajta, ezért is ajánlottam azt, mert maga a headset rendkívül sokoldalú. És igen nincs különbség a 128 és 256GB-os között tudásban.
Milyen PC-n játszanál és mely szimulátorok azok amikkel nyomnád, úgy hátha többet tudnak segíteni nálam okosabbak.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Raymond
félisten
Az IPD-t mennyi? Mert az elso gen WMR HMD-k amiket nezel hardveresen fix 63mm es a sweet spot aranylag kicsi a lencseknel. Ha tulsagosan eltersz ettol akkor eles kep soha nem lesz.
"Ez kb. olyan mint egy olyan olcsóbb headset amibe mobilt lehet tenni, annyi, hogy itt a mobil be van építve a headset-be?"
Nem."ez a része a dolognak engem egyáltalán nem érdekel, valószínűleg sohasem használnám."
Sokan mondjak ezt mielott megveszik es utanna nem igy van[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz gulasoft #47264 üzenetére
Köszi a választ!
Mint írtam elsősorban szimulátorozásra kellene, és azon játékok szinte mindegyike,legalábbis amiket be akartam szerezni, mind megvan eredetiben.
#47260 Scarletiel említette a PS VR-t. Miért az is jobb lenne az általam említett Lenovo Explorer, vagy a HP VR1000 típusoktól? Ahogy én nézegettem kijelzőfelbontásban semmikép, méretben viszont igen, viszont a nagy kijelző kis felbontásban csak erősíti a szúnyogháló hatást, nem? Egyébként amennyire tudom, működőképessé lehet tenni a PS VR-t PC-vel. Igazából nekem egy PS VR lenne a legoptimálisabb mert van itthon PS4 is, így 2 platformon is használhatnám, és igazából ez mind közül a legolcsóbb megoldás. Én inkább a felbontás miatt gondolkodtam el pl. egy Lenovo Explorer-en, valamint olvastam itt a topikban is, hogy többször téma volt már, és volt is aki elégedettséggel használta ( #21753 sheep )
#47260 Scarletiel "Én a Quest 2-re szavazok akár használtan. Vannak elég jó ajánlatok pánttal mindennel kiegészítve. Az tud önmagában is menni, nem kell hozzá PC, ellenben nincs kizáró oka, hogy PCVR headset legyen"
Mire használnám PC nélkül? Ez kb. olyan mint egy olyan olcsóbb headset amibe mobilt lehet tenni, annyi, hogy itt a mobil be van építve a headset-be? Ha igen, akkor gondolom a 128GB-os és a 256GB-os verzió között csak tárkapacitásbéli különbség van, amire filmeket lehet másolni vagy mobilalkalmazásokat telepíteni. Nos, hát ez a része a dolognak engem egyáltalán nem érdekel, valószínűleg sohasem használnám. Mint írtam, elsősorban PC-n történő szimulátorozás a cél és persze kipróbálnék mást is amennyiben mód van rá. -
Scarletiel
senior tag
válasz gulasoft #47266 üzenetére
Király, köszönöm! Gondolom nem kevés vas szükséges hozzá, hogy menjen
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
gulasoft
őstag
válasz Scarletiel #47265 üzenetére
Igen keress lá Luke Ross, gamebaddel megy, amerre nézzel arra lősz.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Scarletiel
senior tag
válasz gulasoft #47264 üzenetére
Igen ebben egyetértünk! Amúgy van Cyberpunk-ra VR mod?
-
gulasoft
őstag
válasz Scarletiel #47263 üzenetére
Én azért 90%-ban olyat veszek ami multis, pont azért, hogy lehessen benne 30+ óra. Jó néha veszek egy egy single player gamet (moss, lucky"s tale, cberpunk 2077(ez utóbbit csak azért mert tudtam jön hozzá vr mod és beszarás jó volt)), de VR-ban is minden másban azért a multi adja a sok órát. De itt most igazából a készülékről volt szó, csak azért írtam, hogy ha arra sincs pénze, akkor spórolgasson még, mert a játékok sem olcsók, és ha pcvr-ra akarja használni ahhoz kell egy combos gép, amit tekintve, hogy 70.000 környékén keres megoldást vr-ra kizárt hogy költene, és akkor csak az önállóan is funi képes quest2 lehet számára megoldás.
-
Scarletiel
senior tag
válasz gulasoft #47261 üzenetére
Plusz azt is tegyük hozzá, hogy egy két kivételtől eltekintve a játékok hossza se 30+ órásak. Itt inkább azt mondom, hogy mikor 30 euróért veszel egy játékot, akkor egy 6-7 órás élményt veszel, viszont annak nagyon jó és talán pont elég. Persze ha emellé multizik meg fitnesst vagy beat sabert is nyom akkor ott mennek bele az órák
-
gulasoft
őstag
válasz Danecay #47258 üzenetére
Felutazol egyszer pestre, itt nagyon sok helyen vannak vr termek. Lehet megyeszékhelyeken is van, ennél olcsóbb lehetőség ha nincs, haveroknak sincs a közelbe.
A quet2 most az ami olcsó, megy gép nélkül is, (és géppel is ha van alá vas) és nem fog csalódást okozni. Ez van. Ez alatt csak hulladékok, és félmegoldások vannak. Előállítási ár alatt árulják, ez azért gondolom csak mond valamit. Ha nincs rá pénzed, ne vágj bele a vr-ba. Lányom jövőre véez a suliban idén nyáron megy táboroztatni egy hétre kap 140.000-et. Az pont elég a q2-re. Ha egy iskolásnak egy heti (jó, elég prémium) fizu-ból kijön, akkor azért az szerintem nem olyan rossz. VR-on már nem annyira szoktak varezolni, mert félnek, hogy tiltják a headsetet, tehát azért fogsz rá játékokat is venni. Szóval ha nincs pénzed ingább spórolj, ne vágj bele mindenféle hulladékkal, aztán menj a netre sírni, hogy milyen szar ez a VR, mert két tipusú ember van. Van akit beszippant, van akit elriaszt (nem bírja (anyagilag és sír, hogy nics rá tartalom), fizikailag mert nem bírja megszokni, hogy a mozgás közben nem mozog a belső fülében a folyadék, nincs akkora helye, hogy kinyújtott karral körbeforduljon....).[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Danecay #47258 üzenetére
Szerintem azért ajánlották azt amit, mert az a normális belépő szint, amivel van esélyed arra, hogy ne csalódj a projectben. Kb mint mikor autót szeretnél venni, hogy A-ból B-be elvigyen és mondanád, hogy neked erre 100 ezred van. A többiek meg mondják, hogy hát 400-tól van olyan ami esetleg nem full kudarc, de te akkor is ragaszkodsz a 100 ezres roncshoz. Megveszed és rájössz, hogy ez nem tudja azt amit te elképzeltél. Ugyanez lenne a VR esetében is.
Én a Quest 2-re szavazok akár használtan. Vannak elég jó ajánlatok pánttal mindennel kiegészítve. Az tud önmagában is menni, nem kell hozzá PC, ellenben nincs kizáró oka, hogy PCVR headset legyen, sőt még vezeték nélkül is tudod használni ha van egy wifi6-os routered, vagy egy full dedikált wifi 5 de közvetlen közel a játéktérhez amit csak a Quest használ.Esetleg ha van PS-ed akkor a PSVR még olcsó alternatíva lehet, de az meg ha jól tudom nem PC kompatibilis.
Tudom a belépő ebbe a szórakozásba elég nagy, főleg az általad megadott kerethez képest, de ha bejön neked, akkor egy teljesen más dimenzió fog megnyílni játékok és elfoglaltságok terén. Fontold meg a többiek tanácsát.
-
Danecay
addikt
Köszi, bár pont nem erre a válaszra vártam, még ha igaz is. Mint írtam ha tehettem volna kipróbáltam volna. Nem, nincs se ismerősnek, se barátnak. Egyszer láttam kitéve egy PS VR-t a tőlem 50-km-re lévő Media Markt-ban, meg is céloztam, de kiderült, hogy nem működik. Ennek is már több éve. Nem véletlenül írtam, hogy belépő szint érdekel, éppen ezért írtam le a videokártyám típusát. Nem tudom mivel jobb egy Reverb vagy Quest, de ha már jobb akor biztos nagyobb a hardverigénye is, viszont nem sokra mennék, amennyiben a VGA-m lekorlátoz. Fontolgattam, hogy a hozzászólásomban leírom azt is, hogy a "pótold meg még X 10e Ft-al" típusú javaslatok nem igazán relevánsok számomra, de végül elvetettem, de úgy látszik kellett volna. Ha jól látom az általad javasolt headset-ek kb 2x annyiba kerülnek mint amennyit én szánnék a történetre első körben.
-
motown5l
senior tag
Hellosztok. Miért nem látja a tabletot a Bigscreen dlna server? Telefont azt látja. Más alkalmazás látja abtabletem. Egyedül a Bigscreen nem. Esetleg valami ötlet? Régebben is látta
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Szia,
ha még nem próbáltál hasonló headsetet akkor azt javasolnám hogy első körben mindenképpen próbáld ki valamelyiket, akár egy régebbit is, csak hogy lásd hogy miről szól ez az egész. Ma már azért több helyen is ki lehet próbálni, vagy barátok, ismerős, valakinek csak van. Enélkül szerintem ne vegyél mert csalódás érhet, lehet nem is bírja a szemed vagy mást vársz mint amit nyújt a vr.
Aztán ha megtetszik akkor hagyd a Lenovo Explorer /Samsung Odyssey és hasonló cuccokat, és inkább egy Reverb vagy Quest, használtan.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Belépő szintű VR headset-et keresek, elsősorban szimulátorozáshoz, de nyilván egy Half-Life: Alyx-től sem zárkóznék el Ahogy nézegetem ezek a Mixed Reality headset-ek, mint a Lenovo Explorer, vagy a HP VR1000, olyan 60-70e Ft-tól beszerezhetőek, és most itt a Hardveraprón is látok egy Samsung Odyssey plus-t 70e-ért kis hibával. Első körben kb. ennyit is szánnék rá, már csak azért is mert soha nem próbáltam még 3D-s headset-et, nem azért mert nem akartam, hanem mert nem volt még rá lehetőségem, továbbá a a videokártyám is alulról súrolja csak a követelményeket.
Nos tehát az után érdeklődnék, hogy ebben az árkategóriában Ti mit, ill. honnan rendelve ajánlanátok?A válaszokat előre is köszönöm!
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Valaki próbálta már a Puzzling Places játékot?
[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
Egy röpke friss garanciáztatási élmény:
Alzában vettem tavaly februárban egy 256-os Q2-est. Május közepén nem kevés használat és nyúzás után az egyik kontrolleremen az egyik gomb (amit a középső ujjunkkal nyomunk), elkezdett akadni. Első körben megnéztem, hogy nem tudok-e valahol venni tartalékot, de nem találtam ésszerű áron (ebay és társain horror áron voltak).
Akkor Alza gariztatás gyorsan: neten megcsináltam a procedúrát és bevittem a kontrollert hozzájuk. Átvették és vártam. Arra gondoltam adnak egy új kontrollert, vagy megcsinálják.
Egy laza 20 nap után jött az értesítés, hogy visszatérítik az árát és vigyem be a többi részét is. Bevittem, megadtam a számlaszámom és pár napon (maximum 5) belül visszautalják. Ami a történetben nagyon jó: 256-os bőven túlment az igényeimen, a töredékét sem töltöttem meg, így 128-ast vettem helyette, ez egy 30-assal olcsóbb is volt. Most van egy vadi új 128-asom, újra 2 év garim és pénzem is maradt belőle. A 20 napot szerencsére az asszony fejesével tudtam átvészelni, mivel minden nap Echo Arénázok -
-Solt-
veterán
Van már valaki akinek megjött a v41?
www.smart-bus.hu
-
Joma
csendes tag
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok! Ivry-t használ itt valaki ? Az a gondom, hogy az IPD akár hogy állítom nem változik. Alapból 65 mm-en van, de az nekem széles és kettős látásom van a vr-ban. Tudna esetleg valaki segíteni ebben nekem ?
-
FingR86
őstag
volt már?
Alyx Levitation mod -
-Solt-
veterán
v41: Link/Air Link Windows 11 beta support
www.smart-bus.hu
-
macy
addikt
Elite Dangerous működik OpenXR toolkit-tel meg OpenComposit-tal? Nekem indítás után valami hibát dob, nem akar menni csak SteamVR-ral.
-
Joma
csendes tag
válasz Domi1957 #47232 üzenetére
Nekem a Flightsim, és a DCS a Predator orion 3000 (asztali) -val is .. sztem... nem olyan jó. mint a half life pl.. nem rossz, de nem is mondom azt, hogy van még benne tartalék. És nekem a GPU volt a bottleneck.. elég gpu igényesek ezek valamiért.. tehát nem úgy kell számolni, mint a flat screent, hogy veszel egy jobb gpu-t, és elég.. Sztem ezek nincsenek rendesen megkínozva.. hogy optimalizálják a kódsort.. kell egy VR szakszervezet :-)))
-
Joma
csendes tag
2 nap, és jön a Pistoo Whip frissítés :-)
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Lebutítva, erős kompromisszumokkal.
Reverb, 3080, 9700k, 32gb, és eléggé le kell vennem mindent hogy elfogadható sebességgel (30 fps) fusson.
Leginkább a gpu a szűk keresztmetszet, de a cpu is gyengusz lesz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
Nagyon komoly kompromisszumokkal.
Nekem i7 8700k - 2060s - 32g van Oculus CV1-el, de képes megfeküdni. Üres csatatéren leginkább low-mid beállításokkal örömrepkedni alkalmas, de ha már zajlik az "élet", akkor visszaesik eléggé a teljesítmény.
Az alap modulok (P51 és Su25) valamint a Kamov BS van meg, azokról tudok nyilatkozni. A mostani komolyabb modulokkal (Apache pl.) még inkább meggyűlhet a baja a gépednek.[ Szerkesztve ]
-
Domi1957
csendes tag
Szép napot! HP Reverb VR300 G2-vel DCS játszható lenne. PC –i5-9600k – RTX 2070S – 32Gb ram esetén?
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
Reverb G2 kábel hosszabbításban (toldásban) van valakinek tapasztalata? -
sheep
addikt
válasz Márton #47225 üzenetére
Persze, simán, én már csak vr-ban játszom repszimeket. Amióta megvan a 3080 azóta már rájöttem hogy mennyire rossz volt, de akkor simán jó volt a 20 fps is mert nem volt más
@kiskuplung
Alyxot már kétszer végignyomtam ülve[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz kiskuplung #47222 üzenetére
Nono, én évekig egy 1080ti-vel nyomtam az Il2-t, és az MSFS-t is, volt hogy örültem ha 20 fps-em van, dehát áldozatokat kell hoznunk...
Van aki érzékeny rá, vanaki nem, a törpök élete nemcsak játék és mese.
Persze jobb a 90 fps, érzem én is9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
kiskuplung
őstag
válasz HatalmaGalus #47220 üzenetére
Igen, tudom hogy itt is van aki 30fps tolja a MS Flight Sim-et, attól az még nem lesz alkalmas VR-ra
-
Scarletiel
senior tag
válasz HatalmaGalus #47220 üzenetére
Ebben egyetértek, nekem egy 3060 van csak, de teljesen élvezhető egy Asgard's Wrath high/ultrán vagy egy Seuna VR verzió High-on, kipróbáltam a Saints and Sinners-t is High-on medium árnyékokkal, azzal se volt gond. Beat Saber is megy gyönyörűen. Asetto Crosa (sima) is ment játszhatóan. Igaz nekem nincs VR-on belül statisztika követés, de nekem fluid volt.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz kiskuplung #47219 üzenetére
Attól, mert az interneten van fent nem kell mindent elhinni. Pl. az én GPU-m is sokak szerint alkalmatlan VR-ra, de én simán elvagyok vele. Egyedül a Dirt 2.0 fogott ki rajta, na az pont a még játszhatatlan kategória VR-ban sajnos...
-
kiskuplung
őstag
válasz gulasoft #47218 üzenetére
Az érdekes, mert fentebb van a videó amin 3080-nal is csak 40 fps, medium-high beállításokkal
-
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #47213 üzenetére
Hát nekem a 2080superen egész jól megy.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz fatal` #47189 üzenetére
A felbontás az 1 dolog szereintem. Itt a képminőséget a VD és arilink esetén a bitráta befolyásolja jelentősen, hiszen ezekben az esetekben tömörített képekről beszélünk. Natív esetében nincs tömörítés, ott az éppen akkor renderelt képet látod teljes valójában. Számomra a natív cuccok ezért mindig szebbnek tűnnek.
-
kevike576
senior tag
válasz kiskuplung #47213 üzenetére
Mint kiderült coop sincs még hozzá. Pont ez lenne az értelme, uh nekem egyenlőre skip.
Addig lehet még reszelnek rajta egy keveset -
kiskuplung
őstag
válasz gulasoft #47211 üzenetére
Ez úgy hangzik, mint egy remek túlélő játék leírása
Na majd lehet egy refund erejéig a hétvégén kipróbálom, hogy fut 3070-en.
A Hubris jöhetne már, azzal nem voltak ilyen teljesítmény gondok.
-
gulasoft
őstag
Hát tegnap játszottam a green hell vr-al, elég bonyeszos tud lenni néha. nem tudsz inni, mert minden víz fertőzött, forralni kell a vizet, az esőgyűjtőhöz valami olyan kell miről azt sem tudom mi, a questes verzióban csak összewrakosgatod a dolgokat, és mutatja mit hova kell rakn a pc-sben azon padon kell csinálni mindent, nincsenek receptek.... Ittam vizet, bélférges lettem, volt egy növény ami ilyen antibakteriális, nagy nehezen találtam, leraktam a levelet a padra, és azt mondta még hiányzik valami. De hogy mi, azt nem adja meg. Egyébként szép, csak a joyosfordulás darabos egy kicsit, de láttam vaddisznót, tigrist, tatut vizidisznót, és asszem egy medvét messziről. Viszont a köcsög benszülöttek állandóan kergetnek, és nem lehet őket lerázni ha egyszer rádszáll.
-
Márton
nagyúr
válasz fatal` #47200 üzenetére
Tudom, hisz megvan, használjuk is így multiban.
De ez most hogy jön ahhoz, hogy a natív verzió menüje 72Hz-esEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #47206 üzenetére
1 ora? Na ennek meg akkor varnia kell
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #47205 üzenetére
Nem tudom, láttad-e az Upload VR showcase-t, de szerintem jobban sikerült mint a Facebookos. Már csak azért is mert voltak PC-s címek is
-
kevike576
senior tag
Nembaj, 1 hét és jön a köv. demeo chapter !
Az nem fog akadni -
kevike576
senior tag
válasz kiskuplung #47202 üzenetére
~50 FPS
Tried it an refunded within 15 minutes. There has been no optimisation since the demo. My 3080/10600k can't run the game smoothly on high-ish settings and it stutters like crazyThey did f*** all to optimise the game. Just tried it and even on high res, medium settings, my 10600k/3080 can't get close to a solid frame rate and it stutters like crazy. My GPU usage is on average 35 to 50%. Refunded straight away. This runs exactly the same as the Demo
The PC requirements are very high. Expect around an RTX 3070 to be min requirements if you don’t want to use ASW / motion smoothing (highly recommend VR Perf Toolkit with sharpening at 100% too). There’s also still a tolerable amount of “jank” still that you’ll need to deal with, but imo doesn’t take too much away from the incredible experience.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest