Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Márton #48184 üzenetére
Szia. Szintén 1660 Ti-om van. Jászottam az FSR-el (ja, ezzel a másolgatós openvr-os mókával), de sok értelme nem volt. Ahol van beépített FSR ott is inkább kikapcsolom. Mondjuk amikkel játszok simán mennek 72 fps-el, van, ami többel is felező nélkül is. Kivéve az ED, ott sajnos megy a küszködés.
-
HatalmaGalus
kezdő
Minden használt HDMI-m gyakorlatilag toldva van, mert került rájuk egy-egy mechanikus switch. Csont nélkül mennek a FHD-UHD tartalmak rajtuk több éve, semmi gondot nem okozott. 5m-es kábelen lógnak plusz 1-2m-ek.
-
HatalmaGalus
kezdő
TP-linkeket vettem korábban, 1-2 évet bírtak. Utána váltottam Dlink-ekre, az utolsónak csak a wifi része halt be, switch-ként még működőképes
A korábbiaknál fixen újraindítgatás kellett, időnként beakadtak, de már nem nagyon emkékszem. A mostani Dlinkem is úgy van beállítva, hogy minden nap haljali 5-kor csinál egy hard reset-et magától, biztos ami biztos. Ez a mostani már elmúlt 2 éves és még megy. Nálam már ez egy csoda
Nem piszkálgatom, nem ütögetem, nem öntöm le. Be van rá kötve minden fixen azt kész. Notik csak WIFI-n kapcsolódnak, szóval ott sincs ki-be rángatás, nem mintha attól bármi bajuk kéne, hogy legyen.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz fatal` #47946 üzenetére
GibE-n megy a gép a routerre természetesen. A távolság nem gond, bár a játéktér szélére tudom csak tenni, azért a mennyezetre nem szerelem fel, annak nincs már sok értelme Rálátással 0-3m-re tud tőlem lenni (0 nyilván nem lehet, inkább 0,7-ről indul, különben leverném, mint vak a poharat), attól függ melyik részén vagyok a roomscale területnek.
Egy ilyennek szerintetek jó lehet ad-hoc-ban, vagy az nem járható út?
ASUS PCE-AX1800
Router-t nem feltétlenül cserélnék, mindenre is elég, amire kell, a Quest2-t kivéve. 1-2 év múlva úgyis megadja magát. 2-3 évnél semmilyen routerem nem élte még túl, mindegy milyen címke volt ráírva. -
HatalmaGalus
kezdő
D-Link DIR-853 routerem van, de úgy félév után kellett rájönnöm, hogy alkalmatlan VR-ra. 1660 Ti-om van, erősen kompromisszumos volt vele a játék. Elite Dangerous miatt váltottam VR-ra, de határeset a konfigommal a játék.
Viszont nemrég vettem kábelt, egyrészt a merülés miatt, ha szimulátorozok nem zavar a kábel, másrészt nekem gyanús volt a router... és igen, sajnos az rakott rá nem kevés lag-et, meg szaggatást. Kábellel simán megy VR High-on az ED. A többi játék is számomra használhatóvá vált.
Engem is érdekelne, hogy mi az a router, ami ár/érték arányban is jó és megfelelő VR-ra jelenleg, mert hát igen, nyilván mindenféle VR játékkal is játszok és nem szeretnék kábelezni, az tényleg csak sim-ezni jó, de ott is sokkal kényelmesebb kábel nélkül, még ha kicsit jobban merül is.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz martinkeet #47817 üzenetére
Szia,
- Kikeresed Steam könyvtárban,jobb klikk Half-Life Alyx.
- Properties
- Set Launch Options-t választasz az új ablakban és beírod oda ezt:
"-nowindow"
- Nyomsz egy OK-t és készA kontrollerre meg keress egy Steam-es binding-ot, biztos van quest-es (vagy rift touch kontrolleres)
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz kiskuplung #47219 üzenetére
Attól, mert az interneten van fent nem kell mindent elhinni. Pl. az én GPU-m is sokak szerint alkalmatlan VR-ra, de én simán elvagyok vele. Egyedül a Dirt 2.0 fogott ki rajta, na az pont a még játszhatatlan kategória VR-ban sajnos...
-
HatalmaGalus
kezdő
-
HatalmaGalus
kezdő
Érdemes ehhez képest minimum dupla felbontást megadni, mert kb ennyi szemenként. Tehát valójában a duplája, plusz gondolom 60 Hz-re kalkulál, az meg ember (és játék) függő, hogy kinek mi elég, pláne ASW-vel vagy anélkül-
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz height #46912 üzenetére
Én is jártam már így. Szerintem nem megy le mindíg off-ba, lehet belekalimpálunk a jelenlét szenzorba agy nem tudom. Nekem a power gomb hosszan nyomása (addig amíg kikapcsol, tehát, amikor feljön a kérdés akkor sem engedem el, hanem megvárom, amígy teljesen kikapcsol) vált be. Azóta nincs ilyen gondom.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Sirandrish #46830 üzenetére
Én eddig csak VD-t használtam. Most keztdem el próbálgatni az airlinket.
A link/airlink-kel ellentétben a köztes frame-eket nem a GPU-d interpolálja, hanem azt rábízza a HMD-re, így némi GPU teljesítmény felszabadulhat. Engem ez meggyőzött (még ha placebo is ). Igaz, akkor éppen az airlink gyengélkedett. Nekem egyelőre a VD sokkal kezelhetőbb, light-abbnak tűnik. A link felülete néha még bedadog, a VD nem. Több mindent lehet VD-ben állítani, pl. van egy natív gamma állítás (lehet a link is tudja, én nem találtam meg, nekem annak a felülete nagyon fura), könnyű a performance overlay-t ki-bekapcsolni (link-nél külön sw-wl kell még vacakolni).
Persze pénzbe kerül. Én úgy voltam vele, hogy ha egy pici teljesítmény növekedésre is van remény (a HMD-s interpoláció miatt), akkor nekem megér annyit. Amellett így több lábon állok, ha valamiért elbarmolják az adott airlink verziót, akkor jó eséllyel VD-t vele egy időben nem fogják és legalább az egyik menni fog.De majd a többiek kiigazítják. Szerintem kicsit olyan ez, mint a PS vs xbox
[ Szerkesztve ]
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Sirandrish #46823 üzenetére
Én mikroszálassal, de kap egy csepp ioncserélt vizet (a csapvízben lévő sók megkarcolhatják)
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Scarletiel #46784 üzenetére
Ezzel le tudod mérni, hogy neked mi a pupillatávolságod. De nem hiszem, hogy gondot fog okozni, ha nem hajszálra a pontosan a 3 diszkrét ponton lesz nálad:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sixoversix.copyglass
-
HatalmaGalus
kezdő
Airlink-et a Quest-en kapcsolod be. PC-n fut az Oculus app és az csatlakozik össze a fejszettel. Ugyanez megy sima link-kel is, amikor ezt kábellel teszed.
Minden játék, ami Oculus Rift-es, vagy SteamVR-os futni fog. Az Oculus app látja ezeket és listázza is a fejszetten belül, amikor fut a link.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Sirandrish #46501 üzenetére
Ne told túl feleslegesen. Online rendeled, kipróbálod. Ha jó marad, ha nem akkor mehet a drágább.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Sirandrish #46350 üzenetére
Szia!
5GHz-en üzemelő WIFI kell hozzá. AC és AX (WIFI 5 és WIFI6) mindegyik ott üzelem. A telegonod kiírja pl. a WIFI kapcsolatodnál, hogy 2.4 vagy 5Ghz. -
HatalmaGalus
kezdő
Nekem olyat szokott, hogy a bekapcsolást követő ~5 percben néha elfelejti a guardian-t, újra rajzomom... minden ok, 5 másodperc múlva megint dobja... van hogy 3x egymás után.
Utána eltelik pár perc és nincs vele több gond.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz prtvlogan #45656 üzenetére
Én csak az alapból free quest játékokkal próbálkoztam az elején, siralmasnak véltem a kijelző képét (akkor jöt be a V37, amikor vettem a questet, ami nálam teljesen elrontotta a képet, ez jelenleg már egész jó, az új .147-el már bírható).
PCVR játékok sokkal szebbek tudnak lenni, mert van elég kraft a GPU-ban (persze ha nincs akkor épp fordítva van). Nekem egy elég VR alap GTX 1660 Ti-om van, de messze jobb minőséget látok, mint egy-egy natív VR címnél (pl. Pavlov shack-nél távolra nem lehet látni semmit, mert tuti, hogy kisebb felbontáson renderel, hogy a belépített mobil HW elbírja).
Az életlen kép abból jön, hogy kisebb felbontáson renderel a quest 2.
-
HatalmaGalus
kezdő
Dlink ac1300 as routerrel tolom. Nekem a Virtual Desktop vált be jobban. Nincs vele gondom. 5ghz-es részt dedikáltan kapja, azon nem megy más.
-
HatalmaGalus
kezdő
Nekem az volt a trükk VD-al, hogy Windows task manager-el mindent kilőttem, ami nem életbevágó és akadás mentes high-on, akár 150 mint mellett egy dlink AC routerrel és egy gtx 1660 Ti-al, eddig minden játékban. Előtte egy szívás volt.
-
HatalmaGalus
kezdő
Potato: 1440x1536
Low: 1728x1824
Medium: 2016x2112
High: 2496x2592
Ultra: 2688x2784High-ultrán mindennek mennie kéne nálad.
-
HatalmaGalus
kezdő
1.3m a quest-ek fókusz távolsága.
https://mobile.twitter.com/id_aa_carmack/status/1371485209603022853
-
-
HatalmaGalus
kezdő
Hát natívban a menürendszert próbálgattam... de a menürendszer most is nehezen olvasható. Ha kirakom a PC-m desktop-ját semmi gondom nincs vele. Ugyanúgy a PC-ről átlőtt játékok alatt szintén jók a feliratok.
Sidequest-el próbáltam feljebb skálázni, nyilván a legrosszabban kinéző menürendszer volt az etalon, amin próbálgatom. De semmi javulást nem tudtam elérni. Valószínűleg túl kicsi a menü alapból. A desktopom képét meg széthúztam nagyra... így van elég pixel és olvasható.
Natívban a Pavlov shack-el próbálkoztam, de 50m-en túl pár pixel egy ember... PC-s játékoknál nem ilyen vészes a helyzet... de lehet csak placebo a nagyobb textúraméret és részletesség miatt.
[ Szerkesztve ]
-
HatalmaGalus
kezdő
Nem, AIrlinkkel már jó minden!
A lencse szélei életlenek, de az szerintem olyan és kész. Alapvetően a Virtual Desktop nálam mindenképpen lebutította a felbontást ezekszerint, akár ha mindent is felhúztam (ezt nem is értem miért...). Pedig mindenféle állítást próbáltam. Air linkkel nincs bajom, szépen viszi.
1.2-n van a felskálázás nálam, hogy a vas is bírja. Illetve játék függő, valahol az 1 kell.
[ Szerkesztve ]
-
HatalmaGalus
kezdő
Hadd osszam meg veletek első szívásaimat:
Két hete vettem egy quest 2-t Amazon-on. Kapásból Virtual Desktoppal használtam a Quest 2-met, mert valahol azt olvastam az a jó megoldás, air link problémás. Mivel minden játék teljesen jól futott, így el voltam vele. 2 napig, amikor már nagyon zavart, hogy alig látok valmit a képből. Homályos, szétesnek a színek (kromatikus abberráció). Support egész jól reagálta le, kapnék egy cserét, ha supportált országban lennék (de nem).
Már úgy voltam vele, hogy hagyom a fenébe és visszaküldöm Amazonnak. Próbálgattam a natív tartalmakat, közben rájöttem, hogy a head strap töve tud forogni is, és jé normálisan is fejre lehet tenni, az elit strap-nek így van értelme. Közben jött egy új frissítés a V37-es FW-re, ami utána olvasás után többeknél kromatikus aberrációt okoz. Hozzá teszem a quest menüjeit nem kellemes olvasni, homályosak. Az új FW kicsit javított mindenen, CA teljesen kezelhető, csak a homályosság nem tűnt el (főleg a quest menüjeivel teszteltem, mert a PC-s játékok nagyon rosszul néztek ki.
Na ekkor kipróbáltam az Air Linket és .... bakker varázsütésre minden jó lett. Most a VD-t egy darabig elfelejtem... nem tudom mit állítok be rosszul, de csak 50%-ig hajtja ki a GPU-t, air link pedig felmegy 80-100% közé, közben szépen hozza a 90 fps-t...
Tudom, részben én bénáztam, de a vége legalább az, hogy van egy eszközöm, ami így, ebben a formában szépen muzsikál.
Ryzen 5 1600x, GTX 1660 Ti 6GB, 16 GB RAM. Nekem főleg Elite Dangerous-ra kellett, simán elviszi, de még a shooterek is szépen mennek.
Bocs a wall of text-ért, de hátha más is ezeket a szívásokat éli át és hátha segít
-
HatalmaGalus
kezdő
Pupblic Test Channelre feljelentkezve érkezett új firmware Quest 2-höz. Nálam sokat javított az említett kromatikus aberráción. Így már szerintem használható lesz.
-
HatalmaGalus
kezdő
Az Oculus SW alapból tud airlinket. Az ingyenes. Én részemről egy Virtual Desktopot használok, ez beszerezhető az oculus store-ból, egy D-link 853 AC Routerrel:
https://www.oculus.com/experiences/quest/2017050365004772Ezzel az összeállítással 30ms körüli delay-t tudok elérni. Nekem megfelelő.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz barcalaci84 #45170 üzenetére
Hát nagyon remélem, nincs kedvem cserélni. Méginkább nincs kedvem várni az újra, ami lehet a V37 miatt ugyanolyan és akkor sok értelme az egész folyamatnak.
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz JoolsNOS #45159 üzenetére
Nekem pont a kábelmentesség volt a vízválasztó, ezért lett Q2. Viszont a képminőséggel nem vagyok megelégedve... a szélek felé haladva progresszíven szétesnek a színek. Értsd: a fehét szín ugye piros-zöld-kék-ből áll és ezek ha közel világítanak egymáshoz akkor fehérnek látod. Namármost, a szélek felé nekem ezek pozíciója széttartó. Középen, kb 1/3 átmérőig még ok, azon kívül húznak szét. Van rá még némi reményem, hogy a V37-es update miatt ilyen (az enyém 1 hetes, alapvól ez a FW ment fel rá kibontáskor, nincs viszonyítási alapom).
Valve index-es élményem van. Ott nem volt ilyen... csak az egy nullával drágább fejszett.
Abszolút nem használhatatlan a jelenlegi állapot, de koncentrálnom kell, hogy lehetőleg inkább a fejemet mozgassam a szemem helyett, amikor csak lehet.
[ Szerkesztve ]
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz macimeister #45146 üzenetére
Ha nem zavar a kötelező Facebook login, akkor Oculus Quest 2. Én is emellett döntöttem. Én azt hittem PCVR-ra karcsú lesz a gépem, így megmaradt a biztonság, hogy ha nem menne, akkor a Quest 2 jó különálló VR-a is. De úgy néz ki a GTX 1660 Ti-om elég a PCVR-hoz.
-
HatalmaGalus
kezdő
Oculus gombot kell lenyomni/nyomva tartani, sosem tudom melyik mi, új vagyok még. És ott feljön egy ilyen félkörös menü. Ott lehet választani desktopot és akkor dobja fel a PC desktopját és akkora ablakba rakod ki amekkorába mered.
Nekem a játékból kilépés a nyűg eddig mindíg úgy csináltam (nyilván nem így kellene, hanem a fejszettből kilépni előbb), hogy kikapcsoltam a fejszettet és annyi. Onnantól a PC-n csak force close marad, a játékkal nem lehet csinálni semmit...
De még csak 2 napos vagyok, sötétben tapogatózok, de alakul.
-
HatalmaGalus
kezdő
Gyakorlatilag 0 VR tapasztalatom van. 1 óra Alyx-ezésem volt egy Index-en, egy 1070-en. Semmi gondom nem volt vele. Most várom a Quest-emet, hogy megnézzem a 1660 Ti-ommal. Az se érdekel, ha nem fog annyira menni, addig majd el leszek néha a Quest-es tartalmakkal és játszok flatscreen-en és majd egyszer lesz egy jobb GPU-m. YT videók alapján még ennél gyengébb kártyákkal is játszanak VR-ban. Sőt, szerintem van, akinek flatscreen-en csak egy 750-e van és tud vele játszani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest