Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joma
csendes tag
válasz
Jinxb1rd #45398 üzenetére
Akkor jobb a rift? Kezdek kiábrándulni. Még a vive pro , illetve vive cosmos, amit nézegettem.. bár az airlink, és a gesztus vezérlés jó lehet.. a quest 2 vele simán kézzel is lehetne saberezni? Úgy láttam a videókon, hogy a kezed is látja.. de minek a giga felbontás, ha fos a lencse?!
-
válasz
fatal` #45394 üzenetére
Igen köszönöm, néztem is az összefoglalóba összeszedett linkeket videókat, így megvan ez az opció. Csak még nem jártam utána a beszerzésének (meg a szemüvegem pontos dioptriájának (régen vettem már, és tudom hogy az egyik oldal javult a megjegyzett számokhoz képest), és nem hiányzik hogy még az is hozzáadjon a szédüléshez később)
-
Na így frissen én is bevetettem magam az otthoni VR élménybe, egy Quest 2-vel. Volt már rajtam korábban is ilyen-olyan eszköz, Q1 is, úgyhogy tudtam, hogy szemüvegesként ez kicsit kényelmetlen lesz, így is van. A kezdő lépéses menü rendszerben ez az élmény kicsit ki is vetett a vr "élményből", akárhogy csűrtem és csavartam az eszközt a fejemen (a bővítő kis műanyag beszerelésével persze). Aztán pár fel-levétel és a firmware frissítés után jött a lobby, majd a First Step, és kb azonnal el is felejtettem a nyűgjeimet. Ez a kis semmi bevezetés teljesen behúzott nem zavarva a szélek homálya vagy a szemüveg kicsit ferdítése.
Tény könyv olvasásra nem ezt választanám, de hát nem is arra szándékozom használni. -
Joma
csendes tag
válasz
Raymond #45385 üzenetére
Lehet mégsem adom el az acert, már 2 évet szívtam vele. :-) Most megint kezdődne egy újjal :-) Ma a Crazy Kung -fu VR állt meg ... hetente van patch rá... A kontrollerek a földön maradtak... A Mixed reality, kikapcsolta az Open XR -t... visszakapcsoltam a steamben, és működik.. ha esetleg vki beleakadna..
-
Raymond
titán
-
-
-
qqzs
őstag
Uraim, legkozelebb a mondat masodik felet is olvassak el legyenek szivesek
"Lehet valahol latni riften hogy mik acrossbuyok amiket mar megvettem questre?" -
HatalmaGalus
kezdő
Hát natívban a menürendszert próbálgattam... de a menürendszer most is nehezen olvasható. Ha kirakom a PC-m desktop-ját semmi gondom nincs vele. Ugyanúgy a PC-ről átlőtt játékok alatt szintén jók a feliratok.
Sidequest-el próbáltam feljebb skálázni, nyilván a legrosszabban kinéző menürendszer volt az etalon, amin próbálgatom. De semmi javulást nem tudtam elérni. Valószínűleg túl kicsi a menü alapból. A desktopom képét meg széthúztam nagyra... így van elég pixel és olvasható.
Natívban a Pavlov shack-el próbálkoztam, de 50m-en túl pár pixel egy ember... PC-s játékoknál nem ilyen vészes a helyzet... de lehet csak placebo a nagyobb textúraméret és részletesség miatt.
-
a2d2
addikt
válasz
HatalmaGalus #45374 üzenetére
Nem értem amit írsz. Azt mondod a natív tartalmakat is próbálgattad. Akkor a VD->Airlink átállás megoldotta azokat is? (költői)
-
HatalmaGalus
kezdő
Nem, AIrlinkkel már jó minden!
A lencse szélei életlenek, de az szerintem olyan és kész. Alapvetően a Virtual Desktop nálam mindenképpen lebutította a felbontást ezekszerint, akár ha mindent is felhúztam (ezt nem is értem miért...). Pedig mindenféle állítást próbáltam. Air linkkel nincs bajom, szépen viszi.
1.2-n van a felskálázás nálam, hogy a vas is bírja. Illetve játék függő, valahol az 1 kell.
-
Joma
csendes tag
Tegnap leszedtem a Flight sim - et az Xbox pass -al... egy nap volt. frissítésekkel... Na mindegy. Elindítottam... Átkapcsoltam VR ba, és mindig kilépett. Ha menet közben -repülés, ha a menüben.. ) (WMR) - volt nektek ilyen? Valami átfedést használhat, mert a steamVr feketén indul, fehér háromszögekkel, ez meg kéken.. Az openVr , oculus, vagy Vive indul kéken nem?
-
Joma
csendes tag
válasz
HatalmaGalus #45367 üzenetére
Kábellel továbbra is rossz? A Steam VR beállításainál fel lehet skálázni 150% -ra..
-
Jinxb1rd
addikt
Úgy néz ki, hogy nem igazán akar megérkezni a 3060-as kártya és nem is túl bizalomgerjesztő, ahonnan vásárolni akarom...
Viszont érkezett egy 3050-es kártya listaáron. Kérdés: 6600 xt-t érdemes megőriznem vagy 3050-nel érjem be VR szempontjából?
-
HatalmaGalus
kezdő
Hadd osszam meg veletek első szívásaimat:
Két hete vettem egy quest 2-t Amazon-on. Kapásból Virtual Desktoppal használtam a Quest 2-met, mert valahol azt olvastam az a jó megoldás, air link problémás. Mivel minden játék teljesen jól futott, így el voltam vele. 2 napig, amikor már nagyon zavart, hogy alig látok valmit a képből. Homályos, szétesnek a színek (kromatikus abberráció). Support egész jól reagálta le, kapnék egy cserét, ha supportált országban lennék (de nem).
Már úgy voltam vele, hogy hagyom a fenébe és visszaküldöm Amazonnak. Próbálgattam a natív tartalmakat, közben rájöttem, hogy a head strap töve tud forogni is, és jé normálisan is fejre lehet tenni, az elit strap-nek így van értelme. Közben jött egy új frissítés a V37-es FW-re, ami utána olvasás után többeknél kromatikus aberrációt okoz. Hozzá teszem a quest menüjeit nem kellemes olvasni, homályosak. Az új FW kicsit javított mindenen, CA teljesen kezelhető, csak a homályosság nem tűnt el (főleg a quest menüjeivel teszteltem, mert a PC-s játékok nagyon rosszul néztek ki.
Na ekkor kipróbáltam az Air Linket és .... bakker varázsütésre minden jó lett. Most a VD-t egy darabig elfelejtem... nem tudom mit állítok be rosszul, de csak 50%-ig hajtja ki a GPU-t, air link pedig felmegy 80-100% közé, közben szépen hozza a 90 fps-t...
Tudom, részben én bénáztam, de a vége legalább az, hogy van egy eszközöm, ami így, ebben a formában szépen muzsikál.
Ryzen 5 1600x, GTX 1660 Ti 6GB, 16 GB RAM. Nekem főleg Elite Dangerous-ra kellett, simán elviszi, de még a shooterek is szépen mennek.
Bocs a wall of text-ért, de hátha más is ezeket a szívásokat éli át és hátha segít
-
Márton
nagyúr
nade most komolyan.. első találat
-
qqzs
őstag
Lehet valahol latni riften hoyg mik acrossbuyok amiket mar megvettem questre? Most lattam ashopban par appot felkinalt letoltesre free-kent de teljes listat nem talalok
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #45360 üzenetére
Hát pedig csak jókat irkálnak róla. Meg azt hogy Alyx-szel speciel nem működik.
Mind1, majd kipróbálom én.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Jinxb1rd #45356 üzenetére
Az FSR-t? Én próbáltam azt hiszem 3 játékkal: Fallout VR-ral, ott semmi látható értelme nem volt, ugyanúgy droppolt és ronda volt. Alyx nem indult el, a harmadikra már nem is emlékszem
Viszont most toltunk egy kis From other sunst, először mióta van ez a Link sharpening+, és egészen elképesztő, a tökéletes most még jobb lett
-
fatal`
titán
válasz
barcalaci84 #45355 üzenetére
Érdekes. Nekem kapcsolgatni kellett a beta fülön, azért is tértem át első körben VD-re. Most meg már így maradt, így a link profilozva van OTT-vel a szimekhez kábellel, VD meg a mozgós stuffoknak
Vajon lesz Lunar New Year Sale? Vagy vegyem meginkább steamen Walkabout Minigolfot meg a Pistol Whipet.
-
Raymond
titán
válasz
Jinxb1rd #45356 üzenetére
Sok ertelme nincs. Az egyetlen hasznalhato bealitas az FSR-nal egyebkent is csak az Ultra Quality, igy lerenderelnel valamit 4160x2104 felbontason amit aztan az FSR felskalaz 5408x2736-ra, azt leskalazas AADT-vel az encode resolution-re (3664x1920) amit aztan a Quest 2-n megjelenit. Ha ez a teljesitmeny kell akkor siman allitasd a render resolution-t 5408x2736-rol a 4160*2104-hez legkozelebb allohoz es ugyanott vagy.
-
fatal`
titán
válasz
kiskuplung #45352 üzenetére
35-ben nem így volt még (az ment fel Karácsonykor mikor vettem a headsetet), 37-esben jött be. Már nem kell kapcsolgatni.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Bagoly81 #45351 üzenetére
Mert már nem kell bekapcsolni. Nem innék rá mérget de azt hiszem már a v34-ben is így volt, de a v35ben biztosan.
Csak felveszed a Questet, és feljön egyből, hogy megtalálta a gépet (ha már megvolt a secure pairing), lehet is csatlakozni. Nagyon kényelmes, már majdnem olyan, mint régen a kábeles Rift volt.
-
Bagoly81
aktív tag
oculus v37 es asztali programnál tapasztalt már olyat valaki, hogy az airlink eltünik? pár napja még jó volt, nem a frissités tüntette el.
-
turcsikg
csendes tag
A Fanatical bundle-ból megmaradt a Ghost Giant játék. Szívesen elcserélném (natív) The Thrill of the Fight játékra. (most 30%-al olcsóbban megvásárolható az oculus.com oldalon).
Akit érdekelne a csere, keressen meg privátban.
-
Joma
csendes tag
-
Joma
csendes tag
Vagy fixen be kell forrasztani (a mobilszervizes) :-))
-
Raymond
titán
válasz
milos026 #45343 üzenetére
Nemigen van mas mert hala annak hogy ezeket (az elozo verzio it es az elso gen WMR HMD-ket is mind) arultak controllerek nelkul a hasznalt piacon gyakorlatilag nincs csak controller es ami vana az draga. Ha adnak 160EUR-ert az azert nem rossz ar. Foleg ha a mostani parbol a mukodo balt eladod kulon, van esely ra hogy valaki epp egy balt keres.
-
milos026
újonc
HP Reverb G2-m van.
Tönkrement a jobb kontrollerem. Falba csaptam és elszakadt 1 kábel, amit sehogy nem sikerül pótolnom. Beszéltem a HP-val, Alzával. Senki nem tud nekem ilyet szerezni, tehát maradt az hogy új kontrollert veszek. (Nem lehet forrasztani a kábelt, mert túl mini.)Ti mit vennétek a helyemben? 1 pár Reverb G2 kontroller kb. 160 euró. Kis ráfizetéssel érdemes lehet mást beszereznem ami megy a G2-vel?
A G2 kontroller trackingje nem a legjobb, azért agyalok máson. -
Joma
csendes tag
válasz
Raymond #45336 üzenetére
Az Nvidia Visionnál a tridef nagyon jó, jobb volt. És tele van a youtube... de én is pénzkidobásnak tartottam eddig. Csak most, hogy olcsóbb lett a csirkefarhát, gondoltam kifizetem azt a 20 dolcsit :-) (tehát a tridefes tapasztalat az jó volt) - ezért nem vetettem el első alkalommal. És a minap játszottam (ingyen be lehetett húzni az EPIC -en ) A tomb raider VR verzióját... -Hát!!! Ha láttatok már szépet... fantasztikus.. Emiatt gondoltam, hogy kipróbálnám más játékokkal is...
-
Raymond
titán
-
Joma
csendes tag
-
qqzs
őstag
válasz
Márton #45330 üzenetére
Van tobb ezer regi 3d fotom videom amirol csak 3d nezetben lehet eldonteni hogy milyen minoseg, erdemes e megtartani. Szelektalast egyedul a fenykepezogep vagy kameraban tudom megoldani ezert SD kartyara vissza kene masolni. PC-n se talaltam még olyan 3D mediakezelot ami tud törölni igaz mar regen kerestem csak most eszembe jutott. Gondoltam majd VR-re már csak kitalalták de itt se tudja egyik se. Pigasusal leveleztem meg regebben hatha megoldja.
-
Joma
csendes tag
A Vorpx ? használja vki? Vagy van jobb alternatíva? (a nem VR játékok VR-osítására?)
-
-
barcalaci84
őstag
nem kell másolgatni dll.t amúgy se
van rá program amiben grafikus felületen aktiválhatod , deaktiválhatod , mértékét állítgathatod...
Openvr fsr app -
barcalaci84
őstag
-
Jinxb1rd
addikt
Most hogy megérkezett a 6600 xt kártyám, egyre nehezebben bírom ki hogy ne bontsam ki és tesztelgessem. Mondjuk nem pont VR-ral, de általánosságban valamennyire jobb a 3060-nál... nézegettem, hogy az AMD-hez van-e bármi DLSS szerű cucc, mai segítheti a VR-ozást és úgy látszik, hogy a AMD's new FidelityFX Super Resolution-t lehet használni a legtöbb játékokban és jelentős FPS boostokat ad.
https://www.youtube.com/watch?v=DpFvpUViJagAmi érdekes, hogy Nvidia kártyákon is elvileg megy. Azt javasolják hogy a render scale-t 0.5-ön járatva próbálja ki az ember.
Szóval valakinek nem lenne kedvetek letesztelni, hogy működik-e nálatok és milyen eredménnyel? -
Joma
csendes tag
Meggyőztetek a Quest2 ről :-)) Már fel is tettem a jófogásra a az AH101 -et :-))
@Márton - igen, az öregedés jele .-)) Engem sem érdekelnek sajnos... a shooterek. DE! Asszem az élmény jó, mert szól a zene, és vidám. Pl a Serious SAm az egyik kedvencem. Tök értelmetlen, de jó kedvet csinál. Én is inkább a művész - tervező progikat használom. Viszont mikor pl 4 dodó lett a skyrim - behúztam... A gyerek szereti az ilyeneket... és azt is, ha van választék.. (ezért jók, nem azért, mert érdekel :-)) -
Márton
nagyúr
válasz
barcalaci84 #45319 üzenetére
Engem zavar, hogy ott van a listában (még ha a vége felé is) a sok demo, meg az uninstallált vackok. De másik 700+ embert is bosszant +több ezret akik nem szavaztak..
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Rövid ideig volt egy TP-Link Archer AX20 routerem, de megadta magát, 1 perc után mindig kikapcsolt, szerviz szerint javíthatatlan, így visszafizetést kértem. Helyette vennék mást. Xioami AX1800 ajánlott? Elég jó ára van, korábbi Xiaomi routeremre sincs panasz, kérdés, hogy Airlinkre milyen.
-
barcalaci84
őstag
válasz
kiskuplung #45317 üzenetére
Pont tegnap én is vakartam a fejem h hol van :)
Meg a storeban se tudok keresni az appban (nem lehet beírni semmit , csak az előzményeket hozza fel) :)Márton : Amúgy miért fontos ez az installed app legyen a default? A használt appok most is előre kerülnek a listába használat időpontja szerint , szóval én nem látom h mire lenne jó
Amúgy arra használtam tegnap a telefonos appot , h előttem a januári 30%os kuponomat és a telefonon a libarybol feltelepitettem
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #45317 üzenetére
De ti végülis mire használjátok az appot?
Mert én a telóra castoláson kívül semmire. -
kiskuplung
őstag
válasz
Márton #45316 üzenetére
Csak hogy én is
mártonozzakpuffogjak egy sort: új Oculus kihívás!!Keresd meg az új telefonos appban a libraryt, vagy ami még jobb, a wishlistet. Kapsz rá 30 másodpercet!
(Nekem 5 perc se volt elég, és csak akkor jöttem rá. amikor módszeresen elkezdtem tapizni minden létező elemet
)
-
Érdekes notificationt kaptam ma a Q2 home-ban, valami ilyesmi volt: "Your frined XY just got a Logitech K830 keyboard, jump in and welcome them!". Namost ráírtam az ismerősre, fogalma sincs az egészről, nincs ilyen billentyűzete (meg ugye Q2-höz mi a büdös francnak...), az egyetlen ami stimmel, hogy a friend listámon van, és Q2-zött amikor kaptam a notify-t
Ma a franc ez? Reklám? Annak kicsit erős, és még szar is. Meg egyáltalán, milyen alapon kürtöli szét a nagyvilágba, hogy ki milyen eszközt párosít? Ráadásul fals is
-
joss68
tag
Zenith-et megvettem steamen de nem tudok regisztrálni.Mindig hibát dob..
-
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #45309 üzenetére
Értem, hát elfogadom, hogy van ilyen. Sőt, lehet a többség is ilyen.
De mindannyian mások vagyunk, épp ez a szépHogy ON is legyek: A Steam kezelőfelületén a betűtípus méretét nem lehet állítani? Nem akarok még olvasószemüveget.. Azt olvastam, hogy valamelyik konfig fájl buherálással ideiglenesen megoldható, de a következő frissítésnél felülírja ezt a fájlt.. És ugye pár naponta update-eli magát a steam.. Nincs valami végleges megoldás?
-
Márton
nagyúr
Vajon az már az öregedés jele, ha ugyan egyik sincs meg, de nem is érdekel?
Remélem nem, csak szimplán nem a stílusaim. -
ZsZso
Közösségépítő
Fanatical - Build your own Elite VR Bundle 2
Egész korrekt kis csomag lett!
3 db az alábbiakból 5,35 €, 5 db 8,55 €, 7 db 10,69 € és 10 db 14,99 €.
- A-Tech Cybernetic VR
- Battlewake
- Catlateral Damage
- Cosmic Trip
- Detached
- Dick Wilde
- Dick Wilde 2
- House Flipper VR
- Kittypocalypse
- Paper Beast
- Raw Data
- Sprint Vector
- Stargaze
- The Morrigan
- The Walking Dead Onslaught
- Zero Caliber VR -
gulasoft
őstag
Több csatorna van egybefogva rajta. Ugyan az a közösség játszhat 20 különböző játékkal és a discord az egész közösség számára ehhez chatelős, és beszélgetős szobákat is biztosít. Lehet játékokat berakni ilyen feliratkozós módszerrel, és akik az adott játékra feliratkoznak, azokat egy egyszerű @-al kezdődő üzenettel meg lehet szólítani (személyes üzenetként jelez nekik a rendszer) . Így könnyen szervezhetők össze játékok. Pl. feliratkozol az adott discord csatornán a zenith-re meg a loco-dojo-ra, ami két különböző típusú játék, és ha valaki szeretne ilyen játszótársakat találni, csak beírja, hogy @loco-dojo szeretnék ekkor meg ekkor játszani ki jönne, és ezt mindenki aki fel van iratkozva a játékra megkapja privát üzenetként mintha csak direkt neki írtak volna. Ezeket a feliratkozós dolgokat a rendszergazdáknak létre kell hozni, de ha a tagok igénylik akkor hamar felkerül a választható játékok listájára.
Most pl. nálunk is van már Zenith chat szoba, Zenith beszégető szoba, és lehet jelentkezni a Zenith-re.
A quest natívnak sajnos van egy olyan hiányossága, hogy egyszerre egy taszkot futtat, ha elindul a natív játék, akkor bezár minden mást, pedig a discord felmókolható a q2-re is.
Ha viszont a q2-t pcvr módban használod akkor a windows multitaszkingja miatt simán megy az, hogy játék közben beszélgetsz a többi emberkével, és ehhez nem kell gombokat nyomkodni, csak simán megy a beszélgetés.
Ráadásul a programnak van futtatható verziója androidra, windowsra, szerintem linuxra is, meg kb. minden platformra, de van egy böngészős verziója is ami meg ugye mindenhonnan elérhető.
Mi itt vagyunk:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Warships
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest