Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
válasz
szponzor #1298 üzenetére
A Sambanál nincs bepipálva a read onli. File rendszer szinten hogy lehet megtudni hogy engedélyezve van e az írás. A file rendszert ubuntu alatt hoztam létre gparted progival 460GB szétosztottam 512MB ext4 512MB linux swap és a maradék ntfs. A MiniDLNA -l meg már kiadtam azt a parancsot.
-
Garsza
veterán
Helló WDR3500 rooterre felraktam OpenWRT -t Sinte mindent beállítottam már amire szügségem vam.
Felmountoltam a vinyót, tettem fel torrent klienst működik is.
Tettem rá Sambat hogy létrehozhassak egy hálózati meghojtót a meghajtót létre is hoztam meg is tudom nyitni de ha másolnék rá azt nem engedi, olyan mintha írásvédett volna. Ennek mi az oka?
Feltettem a MiniDLNA -t is hogy a media fileket meg tudjam osztani a Samsung ue40ES6800 TV -mnek.
De luciban azt írja a miniDLNA hogy:
miniDLNA
A MiniDLNA egy szerver alkalmazás, ami teljes mértékben kompatibilis a DLNA/UPnP-AV képes kliensekkel.
miniDLNA állapot
A miniDLNA szolgáltatás nem aktív.Ennek mi lehet az oka? A Rendszerindításban be van kapcsolva hogy induljon a rendszerrel együtt, és az indításra is rányomtam és mégis azt írja hogy nem aktív.
-
Drótszamár
őstag
válasz
Aeroglobus #1292 üzenetére
Ad a vodafon rendes kulso ip cimet?
A T nem ad feltoltos mobil netnet, a Telenor tuti ad.
-
Norby86
őstag
Közben úgy néz ki mégis megoldódni látszik a rejtély. Fogtam, kitöröltem az egész eddigi konfigurációt, csak a média szerveremnek a portját nem töröltem ki, és láss csodát, egyből elindult. Akkor ezek szerint ez valami bug.
Most felépítem egyenként újra a kapcsolatokat és meglátom mikor jelentkezik a hiba. Apropó, hogyan tudok egy ip alatt több portot felvenni anélkül hogy minden egyes portnak új sort kelljen nyitnom a configban? Erre a részre gondolok: "Külső port : Bejövő forgalom továbbítása a megadott cél port, vagy porttartomány egyezése esetén"
Jelen esetben most 440 van nekem beállítva, de van itt ftp szerver és az meg 21-es porton van. Esetleg pontosvesszővel,vagy kettős ponttal, esetleg sima vesszővel, vagy szóközzel lehet egymás mellé több portot beírni? Előre is köszönöm a segítséget. -
Garsza
veterán
Helló wdr3500 feltettem a sambát bekapcsoltam a megosztás windowsban látom is a megosztott vinyót de ha valamit rá akarok másolni azt nem engedi, olyan mintha írásvédett lenne hogy lehet eszt megoldani?
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Akadt egy olyan problémám hogy az istenért sem akar a routerem (TPLink 1043 ND) portot nyitni az internet felé a 440-es porton amin a média szerverem van. Próbálkoztam már mindenféle beállítással, de nem járok sikerrel.
Az érdekes az hogy a routeremen van oscam szerver azt viszont ha a számítógépről nyitom meg dyndns címről, megnyílik. Viszont ha távoli számítógépről nyitnám meg, tehát nem itthoni gépről, vagy mondjuk mobilnettel akarok rá csatlakozni, akkor már nem nyitja meg. Gyanítom valamiért csak localba küldi szét a portot,pedig én a net felé engedélyeztem. Lehet én vagyok a buta, de inkább bemásolom ide hogy néz ki a firewall config fájl, hátha tudtok segíteni mi lehet a probléma. Én sajnos nem jövök rá hol lehet a hiba. Előzőleg amúgy mikor még vargalex féle openwrt volt fent ott mentek a port továbbítások, de aztán úgy határoztam hogy felteszek egy alap openwrt verziót és most a OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 / LuCI 0.11 Branch (0.11+svn9511) verzió van fent. Ha ez a probléma nem volna, tökéletes lenne ez a firmware számomra. De gyanítom hogy valamit én szúrhattam el. Vagy esetleg ez a verzió bugos lehet? Íme a firewall config:
config defaults
option syn_flood '1'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'config zone
option name 'lan'
option network 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'config zone
option name 'wan'
option network 'wan'
option input 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
option masq '1'
option mtu_fix '1'config forwarding
option src 'lan'
option dest 'wan'config rule
option name 'Allow-DHCP-Renew'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option dest_port '68'
option target 'ACCEPT'
option family 'ipv4'config rule
option name 'Allow-Ping'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
option icmp_type 'echo-request'
option family 'ipv4'
option target 'ACCEPT'config rule
option name 'Allow-DHCPv6'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option src_ip 'fe80::/10'
option src_port '547'
option dest_ip 'fe80::/10'
option dest_port '546'
option family 'ipv6'
option name 'Allow-ICMPv6-Input'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
list icmp_type 'router-solicitation'
list icmp_type 'neighbour-solicitation'
list icmp_type 'router-advertisement'
list icmp_type 'neighbour-advertisement'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option name 'Allow-ICMPv6-Forward'
option src 'wan'
option dest '*'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option target 'ACCEPT'config include
option path '/etc/firewall.user'config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp'
option src_dport '50443'
option dest_ip '192.168.1.1'
option dest_port '50443'
option name 'Oscam_Wifi'
list src_mac '906:52:33:5F:2A'
option src_ip '192.168.1.1'
option src_port '50443'config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option name 'NSA'
option dest_ip '192.168.1.101'
option proto 'tcp'
option dest_port '440'config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp'
option dest_ip '192.168.1.101'
option dest_port '21'
option name 'NSA_FTP' -
rigo88
aktív tag
hi
totál brick. wap54g pingre válaszol 192.168.1.234-en de se 80port se 21,22,23, semmi.
a tftp azt mondja successfull de szerintem csak felmásolja a bin-t és kész. nem történik semmi. mit kéne még kipróbálnom?
r -
Garsza
veterán
Helló olyan gondom van hogy egy WDR3500 rooterre felraktam egy OpenWRT -t akartam rá vinyót moutolni majd ujra indítottam és azóta nem bírok hozza csatlakozni se a webes felületen, se ssh, se telnet.
Ha cmd -ből pingelem akkor kapok választ. Még anyi ha rádugom a vinyót az USB ezköz ledje nem világít mi lehet a gond?
Resetet már nyomtam neki. -
stopperos
senior tag
válasz
Drótszamár #1286 üzenetére
A /tmp a ramba van.
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
NSLU2, Openwrt aa 12.09. RC1.
Van a filerendszernek olyan mappája amit a ram tárol? Hogy tudom ezt kideríteni?
Webkamera képét menteném le az mjpg-streamer alól, és tölteném fel weboldalra. Nem akarom megölni a flash tárolóját az állandó felülírással.
Előre is köszi.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Aeroglobus #1283 üzenetére
Szia!
Nem kell scriptet írnod. Tedd fel a luci-app-ddns csomagot, így LuCI-ból tudod majd config-olni.
-
Garsza
veterán
hellóolyan gondom van hogy próbáltam HDD felmountolni és ujra indítottam a rootert és most nem bírok hozzá csatlakozni. Se webes felületre se ssh-n se telnettel. Ha CMD ből pingelem az IPjét akkor kapok választ.
Mi lehet a gond? -
Aeroglobus
tag
válasz
vargalex #1251 üzenetére
Szia!
3G-s modem Huawei E1752. Vodafone-s sim kártyával. A standardnet.vodafone.net APN van beállítva, hogy a routert távolról is elérjem, csak nem frissíti magát a ddns oldalon. Igen, olvastam a scriptel kapcsolatban, hogy azzal megoldható ez a dolog, csak én nem tudom, hogy hogyan fogjak hozzá, mert a scriptekhez illetve azok írásához nem értek. Ha esetleg ebben tudnál segíteni megköszönném.
-
Garsza
veterán
Arra már rájöttem hogy valószinű azért nem rakja fel a luci-t mert az oldal ahová az opkg udate mutat nem tartalmazza ilyenkor mit lehet csinálni?
Az az érdekes hogy már egyszer felraktam rá a lucit csak utánna csináltam gyári vissza állítást és alapból a firmwer nem tartalmazza és nem bírom most felrakni. -
Garsza
veterán
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker.
root@OpenWrt:~# opkg install luci
Installing luci (svn-r9819-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/luci_svn-r9819-1_ar71xx.ipk.
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/luci_svn-r9819-1_ar71xx.ipk, wget returned 1.
* opkg_install_pkg: Failed to download luci. Perhaps you need to run 'opkg update'?
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
root@OpenWrt:~#Mért írja ki ezt a hibét SSh alatt mikor a Luci -t próbálom telepíteni?
MC -t például tudtam telepíteni de a lucit nem akarja. Mi lehet ennek az oka? -
Garsza
veterán
Helló ha OpenWRT alatt DHCP van beálítva a lan részre és szeretném hogy egy adott mac címhez mindég ugyan azt az IP -t adja azt hol és hogyan kell beállítani?
-
marci82
csendes tag
Újra indítottam és ip-t is kap a hálózati kártya.
Resetelésre látszólag nem történik semmi. -
kisgyerek85
senior tag
-
marci82
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül 3-4napja a routeremen (TL-WR841N) openwrt fut.
Nem tudom mi történhetett de nem látja a gép a routert.
Mi lehet a gond? és hogyan tudom meg oldani? -
Stonerice
őstag
válasz
vargalex #1272 üzenetére
Nekem nincs benne gyárilag(legalábbis kezelőfelület nincs
). 741nd routerhez. Bekapcsolt qos-el pedig egyáltalán nem működött. Lehet lemondok róla.
Most próbáltam ki DDWRT-vel is. Azzalse ment . Gondolom mert több időnek kellene eltelni. Mivel csak ki-be kapcsolgattam a router állítgatások után a torrentkliens-t.
Visszaraktam az openwrt-t , és most megy nadjából az általam adott sávszél 75%-ával (qos-el). És ,most nincs upnp fent.
Egyébként DHT-s torrent. Úgyhogy elég sok idő mire összeszedi a kapcsolatot. Jóaz így. Nembolygatom tovább.
Openwrt-vel nem nő meg úgy a ping a routeren, azért is döntöttem e-mellett. Persze, ha megy a qos, akkor jobb a ping a többi fw-hez képest.Illetve az én routeremhez is egy másik routerről jön a net wifin keresztül. Valami módszer van arra hogy ne nőljön a router ping-e? Az első (AP) routernek jó lenne ha alacsonyabb lenne. Azon gyári fw-van, 741nd típus az is. Tegyek arra is openwrt-t?
-
vargalex
Topikgazda
-
Stonerice
őstag
válasz
-Prometheus- #1270 üzenetére
Közben letöltöttem upnp-t. Eszembejutott, hogy az megcsinálja helyettem is. Tesztelem egy darabig. Ha nemválik be akkor kipróbálom amit írtál
.
Eddig úgy néz ki 10 másodperc után már működésbe lép az upnp, amit töltöttem az openwrt csomagkezelőben.
Ez kivan kapcsolva benne.: Start UPnP and NAT-PMP service -
-Prometheus-
tag
válasz
Stonerice #1269 üzenetére
Nyiss portot!
Annál több beállítás nem kell. Megnézed, hogy a torrent kliensed milyen portot használ (pl. uTorrent-ben a Kapcsolat fülön a Beállításokban), majd azt állítod be a tűzfalban. Ha esetleg be lenne pipálva, hogy minden indításkor véletlenszerű port legyen, azt kapcsold ki.
Belépsz a LuCI-ba, felül Network fül, azon belül Firewall (de ezt nyilván tudod
), Port Forwards. Lent, ahol ki van írva, hogy New port forward, Name-hez beírsz valamit, pl. a torrent kliens nevét. A többi maradjon, ahogy van, External port-hoz és Internal port-hoz írd be a portot, amit ki akarsz nyitni! Internal IP address-nél a te géped címét kell kiválasztani, amin fut a torrent, ezért sokat segít, ha mindig ugyanazt az IP-t kapja a router-től. Ha ez megvan, Add gomb, majd Save & Apply.
Tehát pl. nálam egy uTorrent forward így nézne ki:
uTorrent, TCP+UDP, wan, 55555, lan, 192.168.1.100, 55555Ha ezek után se jó, akkor máshol kell keresni a hibát. Természetesen előfodulhat (sőt!), hogy más programoknak is kell portot nyitnod, ugyanígy teheted meg.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok
luci-s openwrt-t használok, és leszeretném egyszerűsíteni a tűzfalat. Vagy átengedni legalább annyira a netet, mint más FW-k (ddwrt,vagy a gyári tplink szoftver)
TP-link wr741nd-m van. Torrenteknél veszem észre leginkább hogy nemhajlandó teljes sebességgel menni openwrt-vel.
Már túlvagyok egy failsafe-en is, úgy elállítgattam a tűzfalat. -
hun005a
tag
/etc/config/mjpg-streamer: Permission denied
Ez mitől van?Meg egy másik kérdés
Beállítottam a wifi-t össze is párosította magát az AP-vel,most az lenne a kérdés hogy mit kell hova bridgelni hogy a wifi-n elérjem az ASUS-t?Tehát ne kelljen kábeles kapcsolat. -
Peter789
senior tag
válasz
kisgyerek85 #1255 üzenetére
a toh wiki oldalakon sokszor lassan megy utána az infó a valós állapotoknak, érdemes mindig turkálni a könyvtárak között hogy van e változás - az RC1 óta már kijött az RC2 és abból lett a végleges AA - köztük pedig eltelt 5 hónap
-
Peter789
senior tag
válasz
kisgyerek85 #1253 üzenetére
miért akarod az AA RC1-et? akkor már miért nem a végleges AA-t? az fs típusokból a squash a javasolt, azon belül pedig a gyári fw-ről átállásra a factory kell neked [link] - lehet ilyen fájlnéven nem fogja megenni > akkor nézd meg hogy a gyári fw-nek mi a neve és nevezd át arra a bin-t
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Eddig mindig gyári fw-t használtam, de most váltani szeretnék openwrt-re.
Adott egy tp link tl-wr740n ver. 4.23 típusú router.
Melyiket fw-t kell feltennem innen? [link]
4 db v4-es linket látok és nem akarok galibát okozni magamnak. -
Peter789
senior tag
válasz
Aeroglobus #1250 üzenetére
ismerősnél és nálam is az oldotta meg a modem stabilitási problémát, hogy a rádugott USB HUB-ba raktunk egy nagyobb elkót (1000uF+ vagy amekkora csak elfér)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Aeroglobus #1250 üzenetére
Szia!
Milyen USB modemről van szó? 3G/4G? Ha igen, ott nem is lesz publikus IP-d, a szolgáltató NAT-ol. Azaz nem is fogod kívülről elérni. Egyébként a dyndns-scripts működik bármilyen kapcsolattal.
-
Aeroglobus
tag
Sziasztok!
A következő dologgal fordulok hozzátok segítségért:
Van egy TP-Link Routerem Open WRT firmware-vel. A problémám az, hogy USB modemmel csatlakoztatva időnként a kapcsolat bontódik. Nem lehet meghatározni hogy milyen időközönként, mert nem ugynolyan időközönként történik. A routeren be van állítva az Inaktivítási időtúllépés az interfészek között a modem-nél 0-ra, de más számot beírva is ez történik. Igazából az is lehet, hogy a szolgáltató bont. Viszont olyan helyen van a router, ahova nem tudok állandóan szaladgálni és fontos lenne az állandó kapcsolat. Van-e más beállítás, amivel ezt meg tudom tenni, illetve létezik-e olyan script, ami újjraindítja a kapcsolatot ha bontódik?
A másik probléma hogy USB modemmel csatlakozva a DDNS nem működik, viszont ha rendes internet kapcsolatot állítok össze a router wan portjával, akkor frissíti az IP címet a szolgáltatónál. Úgy tudom, hogy USB-modemmel nem is működik. A kérdésem az lenne, hogy a DDNS szolgáltatást is lehet egy scriptel helyettesíteni, és azt még időzíteni is esetleg? /Másik fórum oldalon láttam ilyen megoldást, csak az másik fajta firmware-hez volt, és az open wrt-ben nincs olyan menüpont mint abban volt ennek a beállításához/.Köszönöm a segítségeteket.
-
-
-
szponzor
senior tag
válasz
vargalex #1242 üzenetére
Köszi, meg is csináltam, de...Míg otthon teljesen jól működött minden, elhoztam a végleges helyére, ahol először nem csatolta fel a HDD-t, de ezt betudtam kontakthibának, elég laza csatlakozása van a HDD-nek. Viszont ami nagy baj, hogy nem tud WAN-ra kapcsolódni. Az előző router sima dinamikus IP-vel csatlakozott WAN-ra, itt a DHCP-t választva nem csatlakozik. Széttúrtam a konfig fájlját és gondoltam jó lenne 0-ról kezdeni, felraktam az általad készített verziót is (konfigfájlokat felülírva) és ugyanúgy nem tud kapcsolódni. Volt már modem újraindítás többször, network és az egész router újraindítása is többször megvolt, de ugyanúgy nem képes hálózatra csatlakozni, míg otthon ment. Mindkettő T-Home-os kábelnet, bár a modem nem egyforma. A Luci-nál a WAN uptime-ja 00:00:00, hiába reconnect-elek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szponzor #1241 üzenetére
Szia!
/-be és /overlay-ba történő csatolásra is van lehetőséged.
-
szponzor
senior tag
Ha külső HDD-re szeretném átrakni a telepített programokat, akkor melyik mappát kell a külső vinyóról becsatolni? Megtudom növelni a / méretét is?
-
Peter789
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Peter789 #1237 üzenetére
Szia!
Egyrészt pro230 már megírta, hogy jffs2-vel bukod a failsafe módot. Ez egy kicsit veszélyes, bár, ha az ember tudja, hogy mihez nyúl, akkor nem igazán lehet gond. De kezdőknek pl. ezért semmiképpen nem ajánlott.
Másrészt a squashfs sokkal jobban tömörített, mint a jffs2 filerendszer (nyilván azért is tud jobban tömörített lenni, mert csak olvasható). Ehhez elég megnézni egy alap firmware squashfs és jffs2 verzióját (természetesen a sysupgrade-t, mert a factory nyilván egy bizonyos méretre fel van töltve - esetleg más a formátuma is - hogy a gyári felületről feltölthető legyen).Példaként nézzük a TP-Link TL-WDR3600 ezen két verzióját:
OpenWrt-3600-squashfs-sysupgrade: 2818052 byte
OpenWrt-3600-jffs2-sysupgrade: 3866628 byteAzaz a kettő között 1 MB különbség van a squashfs javára. Az alap firmware-hoz képest általában csak config-okat módosít az ember, így ez minimális veszteség. Az viszont egyértelmű, hogy squashfs esetén sokkal több hely marad az utólagos csomagtelepítésre.
De megnézheted a buildemet is. A benne található csomagokat biztos, hogy nem telepíted fel (jó, ha a felét sikerül) egy 8 MB-os flash-ra jffs2 firmware esetén.
-
-Prometheus-
tag
válasz
Peter789 #1237 üzenetére
A squashfs és a jffs2 is tömörít, szóval nem azon fog múlni a dolog, hogy 1-2 konfigfájlt módosítasz és másolat készül róluk.
Még ha pazarló is, már azért megéri használni, hogy firstboot-hoz ne kelljen újraflash-elni az egészet, egyszerűen a jffs2 törlődik, és minden gond megoldva.
-
Peter789
senior tag
válasz
szponzor #1232 üzenetére
nem tudom hol találtál olyan régit, de a trunk pár naponta frissül és a végleges attitude adjustment is alig másfél hónapos...
a squash picit pazarlóbb, de praktikusabb úgyhogy az a javasolt - ha sok hely kell, akkor úgyis extroot-ot kell rakni egy pendrive / usb-s vinyóra
-
szponzor
senior tag
TP-Link WDR-3600-hoz az openwrt.org-on egy tavaly júliusi trunk build van. Van ennél frissebb build, akár vargalex féle?
-
válasz
fenergie86 #1228 üzenetére
Ugyan, mitől tudna? Az antenna hossza alapvetően nincs semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel.
Így néz ki egy valódi többdecibeles (ráadásul irányított) irányított antenna. Azon se csodálkoznék, ha a hosszú körsugárzó rosszabb értékeket mérne, mint a gyári. Nem kib..zásból olyan hosszú a készülékhez csomagolt antenna, amilyen, ennek fizikai okai vannak.
-
Rockstone
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WR841ND v8.x routerem, telepítettem rá az Openwrt-t és abban kéne némi segítség, hogyan tudok rajta nyítni portot torrentnek.
Ezt a portot szeretném nyitni: 10505
Addig eljutottam, hogy valószinüleg a Network/Firewall fülön kéne valamit ügyeskedni, probáltam létrehozni rá szabályt, de a port mégis zárva volt tesztek után
OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-beta2 / LuCI 0.11 Branch (0.11+svn9402)
Kernel: 3.3.8
-
stopperos
senior tag
Sziasztok, erre tudnátok valamit mondani:
Tegnap lecseréltem az összes TP-Link 941ND ver3 és egy 841ND ver7 router firmware-jét openwrt AA 12.09-ra és trunk ra. Mindet csak AccessPoint-ként használjuk, tehát dhcp-t kikapcsoltam, tűzfalat leszedtem, ahol kellett ott nyomtam egy bridge-t. Ekkor minden műödött. A mai nap folyamán viszont a központi szerverről a vezetéken csatlakozó eszközök kapnak csak ip címet, míg a többi csak várja. A server kiadja, mert látom a logokból, csak az eszközre nem érkezik meg.
A megoldás végül az lett ideiglenesen, hogy routerként állítottam be őket, és saját alhálózatot csinálnak, saját dhcp-vel.De a probléma még mindig foglalkoztat. Valaki tapasztalt, látott már hasonlót?
-
válasz
fenergie86 #1217 üzenetére
Az, hogy a 16 dBi-s körsugárzó botok egyszerű átverések. Fizikai képtelenséget ígérnek hiszékeny vásárlóknak.
-
kawa1168
csendes tag
Jó reggelt Kívánok !!!!!!!!! Sziasztok !
Sajna naon buta vok a programokhoz, de szeretnék tanulni.
A munkahelyemen proxival tok csak internetezni, ami persze korlátozott. Csak példaként amik nem mennek:
- Freemail
-Youtube
- Metin2 ( ami persze a leglényegesebb lenne )Ezzel a Fujitsu Siemens Amilo L 7300-as őskövülettel szeretnék játszani a Metin2-vel.
Ki tudom játszani a proxit valahogy ? Mondjuk, tudom használni a saját otthoni internetem innen a munkahelyemről ?Köszi
Kawa
-
tlac
nagyúr
.
-
Meddu
tag
Szisztok! Szeretnék használni smargo kártyaolvasot, de nemtudom milyen csomagokat kell feltenem hogy müködjön. Esetleg valaki tudna segiteni mittt kell feltenem?
-
Stonerice
őstag
Szisztok!
Ezzel kapcsolatban tudnátok segíteni? Openwrt Luci-virtual wifi interface létrehozás -
fenergie86
tag
Van egy Linksys wrt160nl routerem, OpenWrt fut rajta. A gyári 3 dBi-s antennákat lecseréltem 16 dBi-sekre. DE! a jelerősség nem változott. Mi lehet a baj? Annak reményében cseréltem le őket, hátha valamivel jobb lesz a jelerősség, mivel a gépem kb. 10 méterre található a routertől, és a gyenge-megfelelő jelerősségnél egy kicsit jobbra számítottam. Amúgy egy szilikát fal van a kettő között. Valami beállítással van a baj?
-
Peter789
senior tag
Sziasztok ismét!
A projektem újabb szakaszához értem: mivel offline lesz az eszköz, ezért jó volna, ha tudná mennyi a valós idő. Viszont az MR3020-on lévő AR9331-nek nincsen RTC modulja (vagy csak nincsen fizikailag bekötve és aktiválva a platformban?). A lényeg hogy külső RTC kell neki, ezért mivel találtam jópár leírást, hogy pl raspi-hoz hogyan kell illeszteni a kész kernel modulokkal a DS1307-et, ezért beszereztem egy ilyen IC-t és köréraktam amit még kér, majd rákötöttem a 3G/WISP/AP gombok 2 GPIO-jára - kézenfekvő, mert AP módban fel van húzva mindkettő a nyákon, így még azzal sem kell törődni. az i2c-gpio-custom kernel modullal I2C buszt csináltam belőlük, és már látja is a DS1307-et a 0x68 címen:
i2cdetect -y i2c-gpio0
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f
00: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
10: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
20: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
30: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
40: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
50: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
60: -- -- -- -- -- -- -- -- 68 -- -- -- -- -- -- --
70: -- -- -- -- -- -- -- --az engedélyező bit átállítása után pedig számolja is az időt
i2cdump -y i2c-gpio0 0x68 b
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f 0123456789abcdef
00: 40 03 01 01 01 01 00 03 00 00 00 00 00 00 00 00 @?????.?........
10: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
30: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
40: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
50: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
60: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
70: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
80: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
90: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
a0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
b0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
c0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
d0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
e0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
f0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................Tovább viszont nem jutok... Akárhogy túrom az AA forrását, nem találok benne semmiféle RTC támogatást... az openwrt-ből ezt totál kihagyták? Próbáltam az others.mk-ba lemásolva egy eeprom szekcióját hozzáadni, meg is jelenik a menuconfig-ban, de hiába választom ki, fordítás után nem találok ilyen .ko-t vagy .ipk-t...
Valaki esetleg próbálkozott már ilyennel? Vagy bármi hasonló, az .mk fájlokban alapból nem létező eszköz élesztésével? Tulajdonképpen egy mezei perl/shellscript programmal meg tudnám oldani, hogy indulásnál az i2cget segítségével kiolvassa és beállítsa róla az időt, de jobban örülnék ha mindezt a kernel natív megoldása kezelné a hwclock-al...
-
stopperos
senior tag
Sok izzadás után visszahoztam egy TP-Link 941ND ver3.2 routert az életbe. Véletlenül összebridge-eltem a eth0 -at a lan okkal, és lezárt a hálózat. A failsafe nem ment, mert egy belső virtuális eth0-ra osztotta ki a 192.168.1.1-et. Így a nokia kábelezés maradt (CA-42). Mondjuk idő kellett, míg kipróbáltam a lábkombinációkat, és meglett a tx-rx-gnd. Majd firstboot, és rögtön megy.
Imádom az openwrt-t -
hzx0
aktív tag
Hi
Sikerült haza vágni egy 740es routert. Azt hiszem nem rávaló Openwrtt toltam fel neki. Vettem Nokia kábelt van kapcsolat a puttyal. Le akad a kernel indításakor. Így parancsot sem tudok indítani. Van esetleg valami ötletetek?
U-Boot 1.1.4 (Mar 20 2012 - 14:07:15)
AP121 (ar9330) U-boot
DRAM: 32 MB
led turning on for 1s...
id read 0x100000ff
flash size 4194304, sector count = 64
Flash: 4 MB
Using default environment
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7240_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0x5 cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
ag7240_phy_setup
eth0 up
: cfg1 0xf cfg2 0x7214
eth1: 00:03:7f:09:0b:ad
athrs26_reg_init_lan
ATHRS26: resetting s26
ATHRS26: s26 reset done
ag7240_phy_setup
eth1 up
eth0, eth1
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OK
Starting kernel ... -
medwe27
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem TP_LINK 841ND routeremre az openWrt-t, be is állítottam működik rendben. A helyzet az, hogy kolis netre van kötve a router, az internet hozzáféréshez pedig proxyt kell beállítani minden eszközön. A routeren is beállítottam, a csomagtelepítő működik. A kérdésem az lenne, hogy lehetne-e (és hogyan), hogy a router minden kapcsolatot átírányít erre a proxyra és nem kell az egyes eszközeimen egyesével beállítani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Egy 1043ND-n futtatok egy transmissiont. A gondom az, hogy a transmission maximum 2MB/s-mal tölt. Az internet kapcsolatom 50 Mb/s-es, és asztali géppel ugyanaz a torrent gond nélkül jön 6MB/s-mal, de a routeren letöltéskor max procikihasználtság (1%idle) mellett/miatt nagyon lassú a letöltés. Van valami ötlet, hogyan csökkentsem a prociterhelést, vagy pedig milyen másik torrentkliens segíthetne a problémán? (OpenWRT 12.09 Attidude Adjustment final)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
chris-v #1202 üzenetére
Szia!
A webes felületen csak utólag tudod megváltoztatni, ha jobb egérgombbal rányomsz a torrentre, majd Set location. A Transmission Remote GUI-val hozzáadáskor meg tudod mondani.
-
chris-v
senior tag
Még egy kérdés
Van arra lehetőség, hogy mikor feltöltök a Transmission-be egy torrent fájlt, akkor válasszam ki hogy hova mentse?
Tehát ne az legyen alapból hogy a Done mappába, hanem minden egyes indításnál az általam kiválasztott mappába.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest