Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz vargalex #689 üzenetére
Kösz az ifót, de ma végre meghozta a postás az adaptert.
Viszont azt is megtanultam ma, hogy nem éri meg trükközni, hogy csak szigetelőszalaggal fogatok oda egy csupasz kábelvéget forrasztás helyett (sokszor sok eszközzel csináltam már ilyet - nem azért mert nem tudok forrasztani, csak így nem látszik a beavatkozás...). Így csináltam ma papírnehezéket egy TP 740N-ből, mert hibásan kapta be az uboot parancssor, hogy meddig is akarom törölni a flash-t (zajos lett az átvitel a rossz érintkezés miatt), így szépen lekaptam róla az art partíciót is.
Itt ugye azért nem érte meg, mert az art partíció hiánya épp olyan egyértelmű, mint hogy volt-e valami felforrasztva a com pinekre, vagy sem, szóval nem csak erkölcsösségből nem próbálom majd így legariztatni (meg szerintem a számlája sincs már meg ennek).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
deapyy
csendes tag
Szóval everybody, ezt elkeféltem, addig basztattam, míg végül trunk után backfirét akartam tenni, és most csak villogás van a power led szinten, link ugyan van wan -on is és etherneten is, de nem férek hozzá sehogyan sem, ha valakinek esetleg van ötlete , szivesen várom, 1043 -nál müxött a gomb nyomkodása, de itt nuku, főleg, hogy 3 gomb van resettel együtt. 30/30/30 nem müxik 4
Bízom benne , hogy nem kell beleberhelnem a kábelt!
Szóval ha van ötlet , mindenre nyitott vok
Köszi: András -
lucky00
tag
Szia!
Az OpenWRT oldalán szépen le van írva debrick.
1. szerzel egy ilyen kábelt
2. letöltöd a tftpd32 v. 64-et
3. letöltöd a Putty
4. aplikálod az illesztőt a gép és a tégla közé
5. összekötöd a tégla és a gép ethernet csatlakozóit.
és végigcsinálod a videóban és írásban közölteket. Ha sikerült boldog vagy....Üdv Néktek
-
bambano
titán
oda van írva, ahonnan a kép van. szintillesztőt kell csinálni hozzá, vagy TTL voltos rs232 kábelt kell szerezni.
"It is not possible to directly connect the serial port to one of your computer (voltage mismatch). You have to use a converter (i.e. a Nokia CA-42 cable, serial to USB converter or something similar. An Arduino MEGA with a simple serial bridge also works). "de még mindig azt nézném meg előbb, hogy az a bizonyos csomag kijön-e a routerből bootoláskor.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Mostanság jutok egy TP-link-TL-WR940N típusú routerhez.
A kérdésem az lenne hogy lehet e rá rakni openwrt-t?Az openwrt wiki oldala szerint a router maga támogatott de csak a v1.0 és a v1.2 verziót írja de nekem v1.1 lesz.
Véleményetek szerint ez megoldható vagy kizáró ok?
Köszönöm
-
wolfnet
tag
A v3 routerem van. info
Amiket nem tudok, hogy ha szerzek is serial kábelt, hogyan keltsem életre, stb.
Privátban érdeklődj! :)
-
gacsil
csendes tag
Hi,
sajnos kifutottam a szabad helyből a 1043-as routeren. Elővigyázatlan voltam és elkezdtem letölteni egy csomagot a vargalex firmware-n mostmár nem tudok semmilyen változtatást elmenteni. Mit tegyek töröljek egy pár nem használt fájlt vagy próbáljam a firmware-t újra húzni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Gacsil -
janos666
nagyúr
Tudok valahogy etherneten át BusyBox parancssorból egy terminát nyitni a router soros portrtjára?
Bedöglött az USB-serial adapterem, így arra gondoltam, hogy talán a tartalék routerem soros portját használhatnám a bootloaderes felélesztéshez. (Rendeltem egy újat, de mire ideér Hong-Konból. )[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Peter789
senior tag
ssh-val root vagy, a samba gondolom nem az... viszont ha 777 jogra teszed az egész pendrive mount-ot úgy ahogy van, akkor tudnia kell írni is!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
deapyy
csendes tag
Szóval, a formázás nem segytett, amire viszont rá jöttem: ha ssh-n lpek be és hozok létre mappát , azt látom sambában winfosban is, viszont dettó.Tehát írni, olvasni nem tudom. Ami még kiderült, mintha csak a root felhasználó tudná bazirgálni, nem lehet, hogy a sambának kéne valami jogosultság? Tényleg nemtom, csak találgatok, mert a linuxban csak mondjuk kezdő-haladó szinten tartok.
-
deapyy
csendes tag
válasz Peter789 #682 üzenetére
0777 -re állítva, a helyzet változatlan, amiket találtam, hogy a winben állítsak azokat is megcsináltam, de semmi
Nekem tök mind1 hogyan megy csak menjen, és ne kelljen userekkel izélni.
Ftp még nincs fent.
Egyébként magát a felcsatolt meghajtót látom a hálón, be is tok lépni a NAS -re, de se írni , se olvasni nem tudom. -
Peter789
senior tag
akkor találn állítsd 777-re... ntfs-en sztem a linuxos mappelés nem kezel jogokat, bután használja mint a fat32-t, ezért nem volt előtte gondod... ext2/3/4-el viszont van jog és tulaj, így ha az rosszul van beállítva, akkor egyszerűen nem fér hozzá...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
deapyy
csendes tag
Sajnos bármit csinálok ez van.
Nemtudom a megoldást és vargalex firmwer -el is ugyan ez. -
deapyy
csendes tag
Hát kudarc, nem értem ext4 , minden klappol új firmvare , és mégsem megy
-
deapyy
csendes tag
Sziasztok!
Van nekm egy problémám, mint mindenki másnak, de sajna egyenlőre nem találtam rá megoldást.
Régóta egy Netgear NDR33700 v2 tulaja vok.
Eddig rendben is üzemelt a kicsike még RC6-tal. MOst megláttam, hogy végleges , szal gondoltam újra megcsinálok mindent.
+ újra formázom a vinyót ntfs-ről ext3-ra.
Minden rendben is ment mindaddig amíg folyamatosan abba hibába nem ütközöm, hogy felcsatolódik z adattároló, sambában látom is a megadott cuccot, de bármit szeretnék csinálni : hozzáfárás letiltva
hibaüzenetet kapom.Gondoltam csak elfelejtettem valamit, ezért feltettem vargalex féle firmwert, a hiba azzal is fent áll.
Nagyon megköszönném, ha valakinek lenne valami ötlete a dologra.Előre is köszi: András
-
doberman
senior tag
válasz __Keskin__ #674 üzenetére
szia.
ITT egy link. ugyan nekem
Vargalex által buildelt firm fut de az is openwrt. a leírás alapján
10 percen belül működő open-vpn-t lehet faragni a routerre, különösebb linuxos tudás nélkül...ja és itt a 1043 fórum, jó csapat...
buék!
z.
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
__Keskin__
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Lecseréltem a korosodó routeremet egy TP-Link WR1043ND-re azért mert a régi nem tudta a 120-as netet másrészt, mert szeretnék itthonról a koli fele egy VPN-t, mert ugye ott minden tiltva van, és úgy voltam vele ha már routert veszek akkor olyat ami okosítható és ne keljen már külön fizetni VPN-ért ha otthoni nettel is megoldható.
OpenWRT-n gondolkodtam de még nem került rá semmi, ennek a felrakásával nem lenne baj, csak a VPN bekonfighoz kellene egy kis segítség, mind a router mind a kliens oldalon(ha jól tudom OpenVPN-el mehet).
Dinamikus IP-m van.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
yodee_
őstag
na addig eljutottam, hogy elkezdi tölteni a linuxot. Az egész pxe a pendriveon /lanboot mappában van. Ebben vannak mappánként a letöltendő dolgo. Az ubuntut értelem szerűen /lanboot/ubuntu -ba tettem, a mappa tartalma: filesystem.manifest, filesystem.manifest-remove, filesystem.size, filesystem.squashfs, initrd.lz,vmlinuz. A /pxelinux.cfg/default tartalma az ubuntu menüre:
label 5
kernel /ubuntu/vmlinuz
appen root=/dev/nfs boot=casper netboot=nfs nfsroot=<192.168.1.2>:/ubuntu/ initrd=/ubuntu/initrd.lz quiet splash --na és ezekkel boot közben elakad.
dolgozik dolgozik, és egyszer csak viszadob az alap képre, ezzel a hibával:
BusyBox v1.18.5 (Ubuntu 1:1.18.5-1ubuntu4) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.(initramfs) Unable to find a live file system on the network
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
yodee_
őstag
Üdv mindenki!
Szeretném a segítségetek kérni! Van egy tp-link okosrouterem, és be van rajta üzemelve a boot szerver. Jelenleg 4 opció van, bartPE XP, mini linux, memtest, win98dos. Ezek szeretném bővíteni ubuntu live, gparted live, esetleg windows telpítőkkel. tud valaki nekem ebben segíteni?
Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
lucky00
tag
Itt is felteszem a kérdést.
Mint írtam téglát csináltam a wdr4300 ból. Megjött chinaból az usb rs232 csatoló, géppel összedug Openwrt oldalon debrick videó és utasítás alapján végigcsinál, reset. Reboot után kernel panic: not mouted root fs. Mit rontottam el, ha router say:
U-boot DB120DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environmentPCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
Booting Atheros AR934x
Linux version 2.6.31--LSDK-9.2.0_U6.616 (root@localhost.localdomain) (gcc versio n 4.3.3 (GCC) ) #1 Fri Aug 10 12:00:44 CST 2012
Ram size passed from bootloader =128M
flash_size passed from bootloader = 8
CPU revision is: 0001974c (MIPS 74Kc)
ath_sys_frequency: cpu srif ddr srif cpu 560 ddr 450 ahb 225
Determined physical RAM map:
memory: 08000000 @ 00000000 (usable)
Zone PFN ranges:
Normal 0x00000000 -> 0x00008000
Movable zone start PFN for each node
early_node_map[1] active PFN ranges
0: 0x00000000 -> 0x00008000
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 32512
Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=31:02 rootfstype=squashfs init=/s bin/init mtdparts=ath-nor0:128k(u-boot),1024k(kernel),6912k(rootfs),64k(config), 64k(ART) mem=128M
PID hash table entries: 512 (order: 9, 2048 bytes)
Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.
Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes
Writing ErrCtl register=00000000
Readback ErrCtl register=00000000
Memory: 113152k/131072k available (1638k kernel code, 17736k reserved, 406k data , 112k init, 0k highmem)
NR_IRQS:128
plat_time_init: plat time init done
Calibrating delay loop... 279.55 BogoMIPS (lpj=559104)
Mount-cache hash table entries: 512****************ALLOC***********************
Packet mem: 8022f380 (0xe00000 bytes)
********************************************NET: Registered protocol family 16
PCI init:ath_pcibios_init
ath_pcibios_init(294): PCI CMD write: 0x356
registering PCI controller with io_map_base unset
bio: create slab <bio-0> at 0
pci 0000:00:00.0: PME# supported from D0 D1 D3hot
pci 0000:00:00.0: PME# disabled
Returning IRQ 64
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP established hash table entries: 4096 (order: 3, 32768 bytes)
TCP bind hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 4096 bind 4096)
TCP reno registered
NET: Registered protocol family 1
ATH GPIOC major 0
squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
msgmni has been set to 221
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered (default)
Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled
serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0xb8020000 (irq = 19) is a 16550A
console [ttyS0] enabled
PPP generic driver version 2.4.2
NET: Registered protocol family 24
5 cmdlinepart partitions found on MTD device ath-nor0
Creating 5 MTD partitions on "ath-nor0":
0x000000000000-0x000000020000 : "u-boot"
0x000000020000-0x000000120000 : "kernel"
0x000000120000-0x0000007e0000 : "rootfs"
0x0000007e0000-0x0000007f0000 : "config"
0x0000007f0000-0x000000800000 : "ART"
->Oops: flash id 0xef4017 .
TCP cubic registered
NET: Registered protocol family 17
802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
athwdt_init: Registering WDT success
ath_otp_init: Registering OTP success
ath_clksw_init: Registering Clock Switch Interface success
List of all partitions:
1f00 128 mtdblock0 (driver?)
1f01 1024 mtdblock1 (driver?)
1f02 6912 mtdblock2 (driver?)
1f03 64 mtdblock3 (driver?)
1f04 64 mtdblock4 (driver?)
No filesystem could mount root, tried: squashfs
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(31,2)próbáltam megismételni az eljárást, de nem hajlandó csatlakozni a tftpboot nál. Mit tegyek?
Üdv Néktek
-
lucky00
tag
válasz vargalex #663 üzenetére
Sziasztok!
Gyári árnyékolt cat6-os kábelek vannak csavart szimetrízált pászmában, mind a nyolc ér használva van. LAN teszter kiírja az 1000-es sebességet /100m (az átlag hosszok 5m). Gyanítom a router árnyékolásával van a hiba. A régi routernél az árnyékolás is be van kötve a wdr4300 -ás nál csak a műanyag van. Így viszont van öt "antennám" aminek csak az egyik oldala földelt.
Üdv Néktek
-
funyiroember
csendes tag
Sziasztok!
TL-WR842ND tp-link routerem van.Pendrive-ra szeretnék torrent-ről letőlteni de a router csak olvashatónak ismeri fel.Ezt hol lehet átállítani?Valakinek van ötlete? -
azbest
félisten
Egyre jobban tetszik az OpenWRT.
Sikerült rávennem a wr841nd routeremet vele (friss r34812 trunk), hogy az ad-hoc mobilnetes megosztást használja és ossza tovább a lan portokra
Először luci-val próbáltam, de azt hiszem rosszul generálja le a wifi paramétereket, kézzel ssh-n keresztül átírva sima wep-re és a jelszót jól megadva már kapott ip-t és netet is osztja szépen. Azt hiszem beteszem a másik ugyanilyen, de gyári szoftveres routerem helyére, hogy meglássam mennyivel bírja jobban a gyűrődést. (A gyári sem rossz, csak limitáltak a megadható paraméterek és időnként újra kellett indítani). -
tplaci
csendes tag
Hali!
Azt hogy kell megcsinálni hogy a QSS gomb rövid megnyomására a wan-port újrainduljon, hosszabb megnyomásra meg a router?
KösziTP-Link TL-WR841ND
-
vargalex
Topikgazda
válasz doktordrog #664 üzenetére
Szia!
Másik topic-ban felmerült hasonló kérdés miatt épp a napokban csináltam egy videót.
Alex
-
doktordrog
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Tp link 1043nd Openwrt-vel, ami a ház fölső szintjén van. Ezzel szeretnék csatlakozni a földszinten lévő routerhez, majd ehhez a tp-link routerhez csatlakoznék laptoppal wifin keresztül.
Első körben odáig jutottam el, hogy csatlakoztattam a lenti routerhez, majd lanon keresztül tudtam netezni, de wifit nem tudtam működésre bírni. Aztán addig szöszöltem, hogy már ez sem megy (a router csatlakozik, de nem osztja meg a netet).
Kérem aki tud, segítsen vagy néhány szakami tanácsot osszon meg!
Előre is köszi
Drog -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Én azért megnézném másik kábellel, vagy ellenőrizném a krimpelést (ugye 100 Mbps hálóhoz a 8-ból csak 4 ér van használva, míg 1000 Mbps-nél mind a 8). Gyanítom, ha az eszközök sebességét visszaraknád 100 Mbps-re megkapnád a régi eredményt. Anno egy 1043ND-n mértem, láthatod, hogy LAN-LAN irányban a gigabit a limit.
Alex
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz vargalex #644 üzenetére
lucky00-hoz 643 csatlakozva lehet benne valami összefüggés.
Ha a transmission lazul, szal' csordogál felfelé 100-150kb/s-el adat, akkor simán másolok routerre aggatott hdd-ről 8-9mb/s-el.
Viszont ha valami pörgős cuccot szedek mondjuk 1mb/sec-el, akkor a webes transmissiont és a lucit is majd 1 perc alatt érem el és ilyenkor a másolás is jó, ha 1mb-ot eléri. total commander van, hogy 20 sec-enként "kapcsolódik". tp-link 1043-om van vargalex v1.1.1 beta3 r31586-al.Ha csak pausolom mondjuk stream miatt a transmissiont, akkor gyakorlatilag várakozás nélkül bedobja mindkét web-es felületeteket.
Megszoktam, mert ha kell gyorsan valami, akkor addig nyomok egy pause-t.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
Soma01
veterán
Ha az OpenWrt-k kiadásának ver. számait nézem (pl. itt), az újabb verzió jó a régebbi hardverre is? Mert pl. az Attitude Adjustment 12.09-rc1 r34185-et a 4.21-es hardverhez írják, de jó a régebbiekhez is? 4.x, 3.x ....? Tehát ami OpenWrt verzió fel van tüntetve egy hardvernél, onnantól jók az OpenWrt-k? Vagy csak az az egy verzió jó ami ott linkelve van és kész?
"Please double-check if the image revision you are downloading is newer than supported by the "Model Version" of your router." Nekem ez ezt jelenti.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz SteveBeard #655 üzenetére
DD-WRT-nél is ki kell választani letöltés előtt, hogy milyen routered van pontosan.
-
Soma01
veterán
Ahaaa!
"Ha le akarsz tölteni egy bármilyen eredeti verziót, ott is ki kell választanod a neked megfelelőt. Nincs olyan "sima", ami mindegyikre jó."
Értem amiket írtok. Tehát az is "gond" hogy minden routerhez más fw. kell, mert más a bele, más a proci... Tehát mindig mást kell letölteni is.
Alex egy fajta felépítésű routerre dolgozik és így nem fér bele, csak az a néhány tipus.Szóval akkor Attitude Adjustment 12.09-t fogom keresni. Magyar nyelvet hogy kell feltenni hozzá?
-
lucky00
tag
válasz vargalex #647 üzenetére
Sziasztok!
Röviden a téglagyárból. wdr 4600 -ról van szó. Az openwrt-s "gyári" frimmet raktam fel. Gyorsan visszatettem a régi UsRobotics routert. Egy napig ment aztán ő is feladta. ekkor már gyanakodtam nem én vagyok a hulye.
Rámértem a hálózatra 230V helyett 242V. A tp-link táp szabályozatlan kimenetén 12V helyett 18V. Az usrobot bírta, lekapcsoltam kihült aztán ment tovább.
Szumma most próbálkozom a garival, de rendeltem egy vtt-USB konvertert, megy egy szünetmentest.Üdv Néktek
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ennek 3 oka van:
1. Csak ar71xx platformmal foglalkozom
2. A buildben található csomagok mennyisége miatt (a többség által általánosan használt csomagokat tartalmazza) minimum 8 MB flash szükséges.
3. A buildben található plusz csomagoknak (samba, vsftpd, transmission, stb.) csak USB-s modell esetén van értelme.Utóbbi kettő miatt esik ki többek között a TP-Link TL-WR741nd, 841nd, 941nd. Ha ez utóbbiak közül választasz (tehát tényleg a lehető legolcsóbb OpenWrt kompatibilis routert keresed, akkor az Attitude Adjustment 12.09 RC1 firmware-t ajánlom, mivel az tartalmazza a webes felületet (LuCI). Már csak a magyar nyelvet kell felraknod hozzá.
Alex
-
SteveBeard
senior tag
ha megvan és végig is olvastad, akkor láthatod, hogy nagyon sok javítást és Alex által hozzáadott pluszt tartalmaz. Valamint az ottani fórumban felmerült igények alapján már a firmware tartalmazza a legszükségesebb csomagokat. Ezt minden típushoz meg kell csinálni.
Had ne mondjam ez mennyi idő és munka.
Ha le akarsz tölteni egy bármilyen eredeti verziót, ott is ki kell választanod a neked megfelelőt. Nincs olyan "sima", ami mindegyikre jó.[ Szerkesztve ]
Steve
-
Soma01
veterán
válasz SteveBeard #649 üzenetére
Köszi, ez megvan. De azt nem értem, hogy miért nem jó másra routerre is amire a sima OpenWrt meg igen?
Mi az a "trunk" verzió?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Nézegettem ezt a listát az OpenWrt oldalon. Mert már régebben kérdeztem, hogy melyik az a legolcsóbb ma is kapható router amire felmegy az Openwrt (nem baj ha wifis, de nem lesz használva)?
Nem értek ezekhez a dolgokhoz, nem tudom mi az a "trunk" verzio. De nekem az kellene, hogy ha felrakom tudjon egyből magyarul, legyen GUI és menjen minden átlagos router funkció. Extra nem kell.A listán látok 740N, 741ND, 743ND, 841ND, 842ND-t. (az olcsóbbak közül) A Vargalex firm-re az mondták, hogy csak a 842-re megy fel. De arra is azt mondták, hogy "De keszulj fel a kompromisszumokra".
De itt láttam több routert is. Azokra miért nem jó a Vargalex fw.? -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Mivel a gyártó honlapjáról letölthető mindkét firmware verzió bootloader-t tartalmaz (és gondolom nem vágtad a file-t a wiki-n leírtak szerint), így csak soros porton menthető. Persze megpróbálkozhatsz a garanciális ügyintézéssel is.
Szerk.: Most néztem, hogy ezt a kérdést feltetted a TL-WDR3600-as topicban is. Ha erről a típusról van szó (és nem az általam feltételezett TL-WDR4300-ról), akkor nem biztos, hogy gond van, ugyanis ott egyik gyártói firmware sem bootloader-es. PC-d DHCP-n kér címet? A routert a 192.168.0.1 címen próbálod elérni?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
lucky00
tag
Sziasztok! Sürgős segítség kellene!
tp wrd4600 vargalexes openwrt-rőé vissza akartam tenni az eredeti gyárit. feltöltés ok. ujraindul azóta kéken villog az összes led és sekép se hang az összes porton?
Téglagyári megálló?
Segítsetek!!!Üdv Néktek
-
lucky00
tag
Sziasztok!
Bocsánat ha volt már szó róla, de a 30. oldal után elfogyott a türelmem.
Nemrég vettem egy tp wdr-4300-t, OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 felment rá hiba nélkül müxik, de a másolás hálózaton iszonyat lassú.
konkrétan smb: 4.0 MB/s ftp: 5MB/s gép - gép, NAS-gép, Router-gép közt is UTP cat6e kábelen.
van amikor még 1.32MB/s et is produkál. A WiFi-n is kb ennyi.
Próbáltam már mindent.
Ötlet?Előrre is kösz: egy kezdő
Üdv Néktek
-
Peter789
senior tag
válasz Peter789 #641 üzenetére
ugyanaddig jutok vele akkor is, ha manuálisan definiálom, nem luci-val... egyértelműen él, belép, de eldobja magát az usb eszköz rögtön a csatlakozás után... valakinek van rá ötlete, hogy hogyan lehetne tovább vadászni a hiba okát?
...
Dec 9 13:49:25 OpenWrt user.notice usb-modeswitch: 1-1.1:1.9: Manufacturer=ZTE Product=MF195 Serial=4E6BB99B6ED65D20664F6E0A5C41F9C405C62793
Dec 9 13:49:26 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: abort on (BUSY)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: abort on (NO CARRIER)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: abort on (ERROR)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: report (CONNECT)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: timeout set to 10 seconds
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: send (AT&F^M)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: expect (OK)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: AT&F^M^M
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: OK
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: -- got it
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: send (ATE1^M)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: ^M
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: ATE1^M^M
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: OK
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: -- got it
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: send (AT+CGDCONT=1,"IP","internet"^M)
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: timeout set to 30 seconds
Dec 9 13:49:27 OpenWrt local2.info chat[1918]: ^M
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: AT+CGDCONT=1,"IP","internet"^M^M
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: OK
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: -- got it
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: send (ATD*99***1#^M)
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: expect (CONNECT)
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: ^M
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: ATD*99***1#^M^M
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: CONNECT
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: -- got it
Dec 9 13:49:28 OpenWrt local2.info chat[1918]: send ( ^M)
Dec 9 13:49:28 OpenWrt daemon.info pppd[1914]: Serial connection established.
Dec 9 13:49:28 OpenWrt daemon.info pppd[1914]: Using interface 3g-wan
Dec 9 13:49:28 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: Connect: 3g-wan <--> /dev/ttyACM0
Dec 9 13:49:35 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: local IP address 188.156.147.65
Dec 9 13:49:35 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: remote IP address 10.0.0.1
Dec 9 13:49:35 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: primary DNS address 84.2.44.1
Dec 9 13:49:35 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: secondary DNS address 84.2.46.1
Dec 9 13:49:35 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now up
Dec 9 13:49:35 OpenWrt user.notice ifup: Enabling Router Solicitations on wan (3g-wan)
Dec 9 13:49:36 OpenWrt user.info firewall: adding wan (3g-wan) to zone wan
Dec 9 13:49:39 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1528]: reading /tmp/resolv.conf.auto
Dec 9 13:49:39 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1528]: using nameserver 84.2.44.1#53
Dec 9 13:49:39 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1528]: using nameserver 84.2.46.1#53
Dec 9 13:49:39 OpenWrt daemon.info dnsmasq[1528]: using local addresses only for domain lan
Dec 9 13:49:41 OpenWrt kern.info kernel: [ 76.730000] usb 1-1.1: USB disconnect, device number 5
Dec 9 13:49:41 OpenWrt daemon.notice pppd[1914]: Modem hangup
Dec 9 13:49:41 OpenWrt kern.info kernel: [ 76.740000] cdc_ether 1-1.1:1.5: usb0: unregister 'cdc_ether' usb-ehci-platform-1.1, CDC Ethernet Device
.../etc/config/network :
config interface 'wan'
option ifname ppp0
option proto 3g
option device /dev/ttyACM0
option apn internet----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
ismét visszatérek egy 3g modemes problémával
szereztem egy trémobil MF195-ös modemet. windows alatt 19d2:1210-nek látszik, majd telepítés után átvált 19d2:1211-re és felrak 3 sorosportot. utána működik stabilan
ubuntun ott kezdődött a szívás, hogy a modeswitch profilok között ilyen nincsen. gugliztam az MF195-re, és a hup-on találtam egy szintén MF195-nek eladott, de teljesen más PID-el rendelkezőre leírást. végigpróbáltam egy csomó hasonló, apróságokban eltérő usb_modeswitch MessageContent-et, és 1-2 sikertelen kísérletet leszámítva minddel ugyanarra jutottam: a 1211 helyett 1212 lesz a PID és nem 3 sorosport, hanem 2 soros (ttyACM0/1) + egy cdc-ether (usb0) eszközként jelenik meg. az ubi grafikus felületén utána egyből lehet csatlakozni és stabil a net
utána jött az openwrt: felraktam a kmod-usb-net-cdc-ether modult, a modeswitch-et bekonfigoltam ugyanúgy ahogy az ubuntun, át is váltja ugyanúgy 2 soros + cdc-ether -re. utána a luci-n (3g plugin telepítve) próbáltam hozzáadni mint új modem: umts/gprs/evdo proto, umts/gprs service, internet apn, pin/user/pass üres, portnak próbáltam a ttyACM0 és 1-et is, ugyanúgy viselkedett mindkettőnél: csatlakozik, az ifconfig-ban pillanatra meg is jelenik az interfész, de azzal le is szakad az usb eszköz és újracsatlakozik 1210 telepítő módban, majd jön az usb_modeswitch... végtelen körforgás, ha a modeswitch-et automatán hagyom... egy pillanatra még az értelmes megkapott IP cím is látszik az ifconfig-ban! nem hiszem hogy az áram lenne kevés a porton, mert tettem egy izmos elkót a HUB-ba - előtte volt hogy a pendrive-ot is elvesztette ha mást mellé dugtam, most minden stabilan viselkedik - kivéve ezt a modemet. persze ha nincsen jobb ötlet, akkor próbálok külső tápot adni majd neki... de eddig már több különböző modem, hangkártya, egyéb HID eszköz volt rajta akár egyszerre is és tápproblémát még a 21 mbit-essel sem tapasztaltam, ez meg csak egy 7-es...
valamit félrekonfigolok talán? a cdc-ether eszközökre nem igazán találtam semmi értelmes leírást - inkább androidos telefonoknál emlegetik, de ott nem "tárcsáz" senki sehová, a telefon készen adja a netet a cdc-ether hálón keresztül, csak dhcp-vel rá kell csatlakozni - ha jól értem...
-
Mapexamber
csendes tag
Sziasztok!
A port forwarddal is akadt problémám. Először beállítottam a uTorrent-ben megadott port-ot, és működött babán, le is teszteltem. Akkor a laptopnak a router a hálózaton belül a 102-es végű ip címet osztotta ki. Ma viszont a 158-asat. Hiába törlöm a régit, adok hozzá újat, vagy szerkesztem (csak a címet változtatom), kiírja, hogy a módosításokat mentette, aztán amikor visszamegyek, ott figyel a régi 102-es szabály. Ez mitől lehet?
Pontosítás: a mentés gombra kattintva megtartja, a mentés és alkalmazás gombra kattintás után jön elő a régi szabály.
Köszi előre is!
Szép estét!
Mapexamber[ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
ÜDV
Régen jártam mát itt mert a routeremmel eddig nem volt semmi gond.(most sincs)TP-LINK TL-WR1043ND router jelenleg az OpenWrt | vargalex v1.02.1 (trunk, r29492) fw-vel működik.Azt szeretném kérdezni ,hogy esetleg van-e újabb fw,Mert itt feljebb olvasva az egyik(vargalex írta) hsz-ben látok egy képet amin magyar nyelvű a menü(ami nekem van az angol)Nehéz azt megcsinálni ,hogy magyar legyen?Én teljesen idegen vagyok a linuxhoz.Amikor megvettem ezt a cuccot akkor itt a fórumon segítettetek felteni ezt az fw-t.
-
Mapexamber
csendes tag
Sziasztok!
Annyival hadd egészítsem még ki az előző hozzászólásomat, hogy amikor felismerte a vinyót, vagy 10-12 fstab és mindegyik alatt egy-egy luci.reload futott. Ez normális?
Véleményem szerint (persze ez laikus vélemény) az fstab rakoncátlankodik, csak nem tudom, ezen a ponton mit kezdhetnék vele.Köszi előre is!
Mapexamber -
Mapexamber
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete vásároltam egy TP-Link TP-WR842ND típusú routert azzal a szándékkal, hogy segítségével egy kis otthoni hálózatot építek fel. Olvastam a vargalex féle openwrt build-ről, és amellett döntöttem. A feltevés, WAN, LAN és wifi konfigurálás simán ment. A problémáim a külső vinyó felcsatolásával kezdődtek. A külső vinyó egy Coolink 2.5-ös házba épített Hitachi 500 GB-os. A windows látja, tudja formázni, boldog vele. Viszont a router eddig a sok próbálkozásból egyszer ismerte fel (a 8081-es porton elérhető beépített formázó eszközről beszélek), azaz kiírta a tulajdonságait. Az egyes típusú formázás kiválasztása után viszont egy olyan hiba fogadott, hogy "Device is not ready...". A kevésbé vicces, hogy megpróbáltam egy Sandisk 4 GB-os pendrive-ot is rátenni. Azt egyből felismerte, megkreálta a partíciókat, viszont ott is csak a swap 128 MB-os partíciót volt képes kezelni, a sima mnt-nél megint a "Device is not ready..." hibaüzenet fogadott. Azt az információt kaptam, hogy az automata felcsatolásról az fstab nevű folyamat gondoskodik. A vicces, hogy a router újraindításakor nem indul el automatikusan, hiába van beállítva engedélyezettnek. Sebaj, eddigi próbálkozásaim során ezt kezeltem a "/etc/init.d/fstab restart" parancs lefuttatásával. Az utolsó újraindítás után, amikor is megint nem indult el magától a fstab, már ezzel a paranccsal sem tudom elindítani. Gondolkodik egy kis ideig, aztán amikor frissítem a Folyamatok listát, továbbra sincs ott. Ez volt az a pont, ahol rászántam magam, hogy hozzáértő emberek segítségét kérem ebben (az amúgy korábban már általam tanulmányozott) a fórumban.
Amúgy a transmission megy, hozzá is tudtam adni torrent-et, el is kezdte tölteni, de hát a router tárhelye még egy e-book-ot sem bír el... :-)
Fontos adalék, hogy Windows felhasználó vagyok, a Linux-hoz egyáltalán nem értek. Kérem ezt figyelembe venni az esetleges válaszoknál! :-)
Előre is köszönöm!Mapexamber
-
m_kovacs
tag
Köszönöm a segítséget. Még annyi kérdeznék, hogy mit
jelentenek a scriptek első sorába írt "adatok".
Pl:#!/bin/sh /etc/rc.common
#!/bin/sh
köszönettel m_kovacs -
vargalex
Topikgazda
válasz Peter789 #634 üzenetére
Hi!
Abból, hogy torrentre, dlna-ra, samba-ra nincs szüksége én arra gondolok, hogy az én build-em van feltéve, ami a többség által általában használt csomagokat tartalmazza, így minimális szabad (formázás, stb. után kb. 400-500 KB) hely marad a jffs2-ben.
Persze, ha ezek nem kellenek, akkor a célszerű lehet egy alap OpenWrt-t feltenni, ott valóban kb. a flash fele üresen marad.
Alex
-
Peter789
senior tag
válasz m_kovacs #633 üzenetére
ha nincsen semmi olyan a rendszeren amit ne tudnál reprodukálni és úgyis csak kísérletezgetsz még a rendszerrel, akkor szerintem a legegyszerűbb teljesen tiszta lappal kezdeni: [link]
mtd -r erase rootfs_data
a squashfs-t kiegészítő jffs2 partíciót teljesen nullázza, ezáltal olyan állapotot kapsz mintha most húztad volna rá frissen a firmware-t
[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz m_kovacs #630 üzenetére
kellene ott még pár dolognak lennie! az 1043-on 8MB flash van, az image pedig nincsen 3MB... a hasonló 3220-asom 4 megájából is bő 1 mega szabadon felhasználható és bőven elfér benne minden ami egy 3G modemhez és pendrive-hoz kell...
-
m_kovacs
tag
válasz vargalex #629 üzenetére
Tisztelt 'vargalex' !
Köszönöm, hogy reagált a problémámra.
Utólag az lsusb-t, a libusb-1.0 -t telepítettem
Felmásoltam egy 16 soros scriptet, bővítettem a PATH változót (:/mnt/oscam).
(az oscam(.exe) pen drive-on van)
Az /usr/local/etc mappában 218Kb config és log van. Javít a helyzeten ha nem engedek log file-okat keletkezni?(illetve törlöm azokat most)
Köszönettel m_kovacs -
vargalex
Topikgazda
válasz m_kovacs #628 üzenetére
Hi!
A firmware-ban található csomagok eltávolításával nem növekszik a szabad terület. Sőt, valamennyivel csökken, mivel a jffs2 partíción hoz létre bejegyzéseket a logikai törlésről.
Szóval, azt lenne jó tudni, hogy milyen csomagok lettek utólag telepítve, nincs-e felesleges file valahol (ezt ugye látatlanban rajtad kívül senki nem fogja tudni megmondani).
Alex
-
m_kovacs
tag
Akadt némi problémám, a segítségüket kérem.
A LUCI-ban bizonyos beállításokat már nem tudok elmenteni, nincs hozzá elég szabad hely. Hogyan tudok helyet felszabadítani,miket lehet törölni, ami után növekszik a szabad hely?
(nincs szükségem torrentre, dlna-ra,samba-ra)
Köszönettel m_kovacs -
pody88
csendes tag
sikerült megoldani az elflashelt tp-link megoldással
-
pody88
csendes tag
Üdv!
Tp-link 842nd routeremen levő Gargoyle fw-t szeretném az eredeti gyárira cserélni, de webes felületen nem engedelmeskedik.
Dd-wrt hez volt külön gyárira visszaállító fw, de ehhez nem találtam. Hogy tudnám ezt megoldani? Dd-wrt-t se engedi magára. -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Régen jártam mát itt mert a routeremmel eddig nem volt semmi gond.(most sincs)TP-LINK TL-WR1043ND router jelenleg az OpenWrt | vargalex v1.02.1 (trunk, r29492) fw-vel működik.Azt szeretném kérdezni ,hogy esetleg van-e újabb fw,Mert itt feljebb olvasva az egyik(vargalex írta) hsz-ben látok egy képet amin magyar nyelvű a menü(ami nekem van az angol)Nehéz azt megcsinálni ,hogy magyar legyen?Én teljesen idegen vagyok a linuxhoz.Amikor megvettem ezt a cuccot akkor itt a fórumon segítettetek felteni ezt az fw-t.. -
Peter789
senior tag
válasz vargalex #620 üzenetére
igaz, mivel nem vagyok nagy guruja a témának csak ismerkedek vele és már sokmindent összekukáztam lírások alapján, így pongyolán fogalmazok még és keverhetem a fogalmakat is...
m_kovacs: nincs mit, legrosszabb esetben egy újrahúzás is ismét lehet nekifutni, nagyobb kárt nem lehet okozni vele
-
vargalex
Topikgazda
válasz Peter789 #617 üzenetére
Hi!
Lehet routeren is formázni/partícionálni, csak az fdisk, illetve az e2fsprogs csomag kell hozzá.
Illetve r25787 óta a pivot_overlay esetén az is_rootfs-el szemben az option target /overlay a preferált módszer az extroot csatolására.
Valamint a korábbi hozzászólásoddal ellentétben ezzel a megoldással nem a /, hanem a /overlay tartalmát "költözteted" a külső háttértárra (azaz így a külső partíció overlay marad). Ha a teljes /-t szeretnéd, akkor a pivot-root megoldás kell neked.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Peter789
senior tag
válasz m_kovacs #611 üzenetére
egyáltalán nem olyan vészes mutatvány, percek alatt össze lehet rakni!
a következő csomagok kellenek (az alap usb támogatás általában már fent van, csak a storage és fs hiányzik - ha a dmesg-ben megjelenik a csatlakoztatott eszköz sora, épp csak a partíciókat nem látja rajta, akkor már csak a 2 utolsó hiányzik):
kmod-usb-core Kernel support for USB
kmod-usb2 Kernel support for USB2 (EHCI) controllers
vagy (1043-hoz gondolom az usb2 kell)
kmod-usb-ohci Kernel support for USB OHCI controllers
kmod-usb-storage Kernel support for USB Mass Storage devices
kmod-fs-ext4utána a csatlakoztatott eszköz megjelenik, mint sda1-2-3, sdb1-2-3 stb eszköz a dmesg-ben
a manuális mount:
mount -t ext4 /dev/sda1 /mnt/sda1 -o rw,sync
(előtte mkdir-el létre kell hozni a mount point-ot)majd a pendrive-ra másolt fájlra rámutatsz egy softlink-el onnan ahol lennie kellene a fájlodnak:
ln -s /fájl_valódi_helye /ahol_nem_fér_elde akkor már érdemes továbbmenni az extroot-al, amihez még ez a csomag kell: block-mount
majd átmásolni a mount-ra a rootfs tartalmát:
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/sda1 -xfmajd a /etc/config/fstab-ban hozzáadni (vagy szerkeszteni ha van is_rootfs-es rész) :
config mount
option device /dev/sda1
option fstype ext4
option options rw,sync
option enabled 1
option enabled_fsck 0
option is_rootfs 1ennyi... elvileg a következő bútolás után már ha nyomsz egy df -m / -t akkor azt látod van sok sok helyed, mivel a pendrive-on dolgozol...
ha a pendrive ext4-re formázásához nincsen linuxod, akkor vmware-be rakj egy ubuntu-t, abba telepíts egy gparted-et és abból intézheted
-
Nokia12
tag
válasz vargalex #614 üzenetére
Szia!
Köszi, ezt megtaláltam kapásból googleel, de nekem kicsit máshogy néz ki ez a felület, ebben a formában nem találom. Ez egy két hete telepített OpenWRT a leírás meg egy éves. Az újabbakban lehet, hogy kicsit máshogy van? ha egy mintát kapok esetleg parancssoros verzióra, akkor azt beadva már látni fogom nálam , hogy jeleni meg luciban. Köszi!
-
Nokia12
tag
Sziasztok!
Openwrtben, hogy tudok külső IP tartományokat tiltani. Van pár portforwardom, amin próbálnak illetéktelenek is belépni, ezeket szeretném kitiltani.
Köszi!
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Az OScam-ot hogy kell beüzemelni? Mit kell letölteni, mert amit találtam leírásokat vagy nem jó vagy hibás linkeket tartalmaz!
Köszönöm!
-
Peter789
senior tag
válasz m_kovacs #609 üzenetére
nem vagyok guru, de ajánlom az extroot-ot egy pendrive-al és többé nem lesz helyhiányod. a lényege hogy elég csak annyi modul a belső flash területre amivel már képes mount-olni a külső meghajtót, átmásolod az egész / tartalmát oda majd beállítod hogy induláskor ennek a helyére húzza be ezt a külső területet. ajánlom az ext4 fájlrendszert, mostanában elég sokat kínoztam hirtelen újraindításokkal és eddig semmi hibáját nem tapasztaltam - minden induláskor mount-olásnál csinál egy logikai helyreállítást
-
m_kovacs
tag
Tisztelt Hozzáértők!
Végigolvastam mind a 608 hozzászólást, de a problémámra
nem találtam megoldást. 1043-as routeren Openwrt alatt
Oscamot futtatok.Az /usr alatt nincs elég hely , oda nem tudom bemásolni az oscam file-t. Csak a /tmp alatt van elegendő hely,de ha oda teszem, reboot után már nincs meg.Ha például a /lib mappából törlök egy kb.1Mb-os file-t, ide ekkor sem fér el a kb.800Kb-os file.Kérem tisztelettel a linux guruk segítségét.
köszönettel m_kovacs -
p06
senior tag
Sziasztok
Addig sikerült eljutni, hogy ez van a system log-ban:
Sep 8 17:02:29 OpenWrt user.notice usb-modeswitch: 1-1.2:1.0: Manufacturer=SCM_Microsystems_Inc. Product=SCL01x_Contactless_Reader Serial=21161136207670Ezt hogy tudnám elérni mondjuk a Laptopon, vagyis csak egyszerűen továbbítsa a router a kommunikációt az olvasó és a PC között?
-
_lipa_
csendes tag
válasz ZeUS2140 #382 üzenetére
Szia!
Én is hasonló gondokkal küzdök megtudod mondani, hogy neked milyen fájlnevű okozta a problémát?
"#379
Megoldódott a probléma, bár furcsállom. A lényeg, hogy a file volt hibás. Nem tudom milyen szinten, de amint hozzányúlt a router, vagy a routeren keresztül más egyből akkorát kapott a fw, hogy rászámoltak. Mióta töröltem a file-t ismét stabilak vagyunk " -
Peter789
senior tag
sajnos ez már olyan ingoványos rész amihez egyáltalán nem értek, de kitartással előbb utóbb mindent meg lehet oldani mondjuk tény hogy egyszerűbb lenne az élet, ha valami mezei HID vagy soros eszköz lenne. ha a forráskódja publikus, akkor valahogyan azt a perl modult is biztosan le lehet forgatni a céleszközre...
-
p06
senior tag
válasz Peter789 #602 üzenetére
Köszönöm!!
Igen x86-os Linux alatt jól működik és valóban azokat a csomagokat kell fel telepíteni mellé.
A routerre fel is raktam ezeket:
pcscd
ccid
libusb
libpcscliteAkkor nem valószínű, hogy működhet úgy, hogy egy távoli gép kezeli és csak mint átjátszó van jelen a router?
Mert arról már lemondtam, hogy ezen fusson a Perl program amit hozzá írtam, mert ahhoz meg kell a pcsc-perl csomag amit viszont nem találok az OpenWRT-s csomagok között, meg a drivert sem tudom feltelepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
belenéztem a linuxos driver csomagba - ez már egy készre fordított valami, ami szerintem csak x86 környezetben fog menni. viszont a readme-ben a libusb-t és valami pcsclite-ot meg pcsc daemon-t emleget. az openwrt-s csomagok között találtam ilyeneket...
[ Szerkesztve ]
-
p06
senior tag
válasz Peter789 #600 üzenetére
Szia ! Köszi!!!
Van hozzá Linuxos driver. De akkor megnézem egy virtuális, tiszta Linuxon.
Viszont most néztem lsmod-ra ezt dobta (elötte már telepítettem, USB-hid, core..)
root@OpenWrt:/Programok# lsusb
Bus 001 Device 004: ID 04e6:5293 SCM Microsystems, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubAmúgy SCM SCL011-es olvasó. Akkor hogy kell elindulnom? Igazából egy külső gépen akarom elérni a routeren keresztül az olvasót.
KöszI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 10
- DIGI internet
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós kamerák
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest