Hirdetés
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Szia!
Bármelyik OpenWrt kompatibilist router jó erre, feltéve, hogy a flash-on van annyi szabad hely, hogy a szükséges csomagokat fel tudd telepíteni.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Két internetem van itthon. Fontos, hogy legyen vész esetére egy másik vonal ha a másik bedöglene.
Jelenleg úgy oldom meg a két vonal váltogatását, hogy bemennek egy switch-be és onnan egy kábel jön a gépem felé. Nem tudom, hogy a sorrendet itt mi dönti el, de általában az oszt ip-t akit alapból akarnák első vonalnak. Ha megszakad itt a kapcsolatom akkor helyi kapcsolat letiltás majd engedélyezésével életbe lép a második vonalam.
Na ezt szeretném megszüntetni. Hallottam, hogy létezik olyan fw (és ha jól tudom az openwrt képes erre), hogy amint szakad az egyik úgy életbe lép egyből a 2. vonal és én ebből észre sem veszek semmit.
Jelenleg egy olcsó TP link wr340g routerem van amire lehetne openwrt-t felrakni.. De nem tudom, hogy erre a célra ez jó e? -
lucky00
tag
Sziasztok!
Vargalex bulidről (
) átváltottam Barrier Breaker r38999 / LuCI Trunk (svn-r9939) -ra egy WDR4300-áson.
Kikapartam a tűzfalbeállításokat a régiből de a firewall hülyéskedik. Ha https en indítom újra, kihagyja a firewall.users scriptet és beteszi a qos ami nem fut. Terminálon futtatva a /etc/init.d/firewall restart -ot lefut az f.users de nem megy a qos.Egyébként a qos-t init.d -ből indítva layer7 hibával kidob. (pedig kmod és iptables van rá)
Hol keressem a hibát?
Tapasztalatom: wdr4300-on a vargalex bulidnél egyes esetekben a 5GHz nem idult újra vagy megállt, többszöri reset után volt hajlandó beizgulni, de utána ment rendesen. Az újnál még ilyen probléma nem jött fel.
-
Thore
csendes tag
Hyhy
nekem van egy tp link wr740n-es routerem amire felpakoltam ezt "openwrt-ar71xx-generic-tl-wr740n-v1-squashfs-factory" na most telneten belépni betudok de onnan megáll a tudomány... a terv az lenne hogy felteszem rá a luci-t de egyenlőre itt áll a project:=== IMPORTANT ============================
Use 'passwd' to set your login password
this will disable telnet and enable SSH
------------------------------------------
BusyBox v1.19.4 (2013-12-07 14:07:22 UTC) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
-----------------------------------------------------
BARRIER BREAKER (Bleeding Edge, r38999)
* 1/2 oz Galliano Pour all ingredients into
* 4 oz cold Coffee an irish coffee mug filled
* 1 1/2 oz Dark Rum with crushed ice. Stir.
* 2 tsp. Creme de Cacao
root@OpenWrt:/# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Package
s.gz.
wget: bad address 'downloads.openwrt.org'
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/snapshots/trun
k/ar71xx/packages/Packages.gz, wget returned 1.
root@OpenWrt:/# -
krealon
veterán
Alapbol nincs.
De ra lehet barkacsolni egy print szervert.
A pfSense FreeBSD alapu, ezert a FreeBSD csomagokat instalalni lehet ra (HDD-s telepitesnel), viszont azokhoz a funkciokhoz nem lesz a WebConfig-ban tamogatas. -
Naka86
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Vargalex féle openwrt-t használok WDR4300-on. Problémám a következő. A ház alsó szintjén lévő családtag panaszkodik h napközben többször eldobálja a router a wifit.Én itt fennt (a routertol 5 méterre) nem tapasztalok ilyet..
Lehet e erre megoldás?Esetleg wifi beállítással orvosolható?
Válaszotokat köszönöm! -
JKalo
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Üdv Alex,
az Archer C7: 78,75€, 24ezerFt ba kerülne az Amazonról, enyni lenne a 4900 is.Most vettem egy 4300-ast, de a wifi miatt elgondolkodtam hogy váltsak-e és ha igen, akkor mire?
-Az ár jóformán azonos.
-openwrt-ar71xx-generic-archer-c7-v1-squashfs-sysupgrade.bin
- a C7 5Ghz (külsö antennás) Wifije (ami a 4900 hatókörének többszöröse lehet) plusz swich-ként egy 1043-as 2,4Ghz wifi-je ütös párosítás lehetne ha jól gondolom ?Szerinte(d)tek ?
-
tlac
nagyúr
válasz
fabiandaniel
üzenetére
megvettem a WDR4900-at, a jelerősséggel nem vagyok annyira kibékülve... úgy néz ki semelyik eszköz nem támogatja az 5Ghz-et
így gyakorlatilag az antennák csak dísznek vannak... a 2,4Ghz-eshez meg csak belsők vannak, amiket így cserélni sem tudok -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ha lesz új build, akkor arra is lesz, ahogy TL-WR1043ND V2-re, TL-WR842ND V2-re, TL-WDR3500-ra és valószínűleg TL-WR710N-re is.
Mivel nem találkoztam ilyen eszközzel, ezért a többi kérdésedre nem tudok válaszolni.
Egyébként ha nem létfontosságú az AC-s wifi, akkor én inkább a TL-WDR4900-at venném. 2/3 ár, de erősebb vas. A TL-WR1043ND V2-ben egyébként ugyan az a SoC van, mint az Archer C7-ben, szóval, ha nem kell az AC és az 5 GHz-es Wifi, akkor az is nagyon jó választás.
-
JKalo
tag
Használ valaki közületek Archer C7 -t Openwrt-vel?
Lesz erre is Vargalex build ?
Milyen lehet a wifije 5 és 2,4Ghz-en openwrt alatt? -
poli27
veterán
Aki csinált már bondingot, 2*100 megát kéne összefogni az segíthetne picit
multi want nem akarok! -
sonar
addikt
Hi
sshtunnelt csinált már vki vargalex builddel?
Kicsit elakadtam a router oldalon. -
Peter789
senior tag
Ismét a segítségeteket kérném... Adott egy MR3220 v1-es router, most raktam rá a legújabb trunk-ot, majd egy pendrive-os extroot-ot kapott. Azt szeretném valahogy megoldani, hogy a saját wifije hotspot legyen, továbbá rádugok több USB-s wifi adapter, amelyekkel kliensként csatlakozik további másik openwrt-s wifi hotspot-okra. Tehát egy köztes láncszem lenne, amire wifin keresztül fellépek ssh-val, és onnan tovább tudok lépni szintén ssh-val párhuzamosan a többi wifis eszközre... Az USB-s wifi adapterek RTL8188 chipsettel rendelkeznek > az rtl8192cu drivert használják...
Fel is ismeri őket automatikusan, viszont valamiért összekeverednek az eszközök! Az /etc/config/wireless-ben a radio0 az integrálit wifi és a radio1/2 az USB-sek, a luci-ban viszont a radio0 és radio1 eszközök lettek az USB-s adapterek, az integrált Atheros wifi pedig a radio2. A hotspot is a luci szerint jön létre: bár a konfigban az van hogy a radio0-on legyen az adott nevű hotspot, a luci-ban viszont már az látszik hogy a radio2-höz csatlakoztam, annak van adatforgalma. Amikor megpróbálok csatlakozni a radio1-el a külső hotspotra, akkor pedig a dmesg-ben az látszik hogy a radio0-val próbál fellépni ami nem jön össze, ha a radio0-al csatlakoznék akkor meg a radio1 szenved.
Mi okozhatja ezt a keveredést? Az lenne az ideális ha az Atheros lenne a radio0, hiszen az mindig jelen van, a többi mind opcionális... Talán az extroot mount-ja során keveredik meg valami?
-
9boros21
újonc
Hello,
Segítséget kérnék.Ezen leírás szerintem [link] megcsináltam az első lépést, egy ugyan ilyen routerrel, viszont telnettel már nem sikerült kapcsolódnom a routerhez, nem tudjátok, hogy mi lehet a probléma? Esetleg mit próbáljak /milyen kiszolgálóhoz próbáljak kapcsolódni?/ ?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
xuser
tag
sziasztok
megtudná valaki mondani openwrt-nél melyik progival(proxy) lehetne megoldani hogy a router proxy serverként üzemeljen hogy kintről(internet) másik gépről a routeren keresztül menjen a http, mintha egy anonym proxit használnék?? -
poli27
veterán
Ide is berakom hátha vki : [link]
-
JKalo
tag
válasz
fabiandaniel
üzenetére
szia Dani,
sajna én is ezt tapasztaltam a 4300 -nál Openwrt alatt, habár csak rövid ideig teszteltem :-(.
A 1043 helyére megy ha mindent sikerült beállítanom rajta.Másnak is dobálja esetleg a 4300 a wifit?
-
amstro555
tag
UPnP-t és DLNA-t támogat valamilyen csomag? Mit telepítsek? Sajnos a samba-t nem látják a smart tv-k

-
tlac
nagyúr
válasz
fabiandaniel
üzenetére
rendben, köszönöm a tippet
akkor ezt fogom venni -
tlac
nagyúr
válasz
fabiandaniel
üzenetére
néztem azt is, csak megzavart, hogy két verzió is van belőle, de jobban megnézve látom, hogy a lassabbat elvileg csak Kínában árulják
[link]trunk verziót használsz rajta?
nem veszélyes felrakni fejlesztés alatti verziót? -
vargalex
Topikgazda
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Így van.
Jelenleg szerintem is a WDR4900 a legjobb ár/érték arányban.
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az nem lesz jó mert annak a nevében benn van a boot szó.
-
fabiandaniel
aktív tag
Én a WDR4900 -at venném, 23eFT ért már kapsz.
Sokkal jobb a jelerősség mind kér tartományban, samba -n 19 MB/s -el másol míg a wdr4300 csak 11 MB/s el, 16 MB a flash így simán elférsz rajta . Én wdr4300 -ról váltottam mert a wifit állandóan dobálta, de 4900 eddig tökéletes -
tlac
nagyúr
Melyik routert ajánljátok openwrt-hez?
A TP-LINK TL-WDR4300-at néztem ki, de ha van jobb, nem sokkal többért, akkor az is jó lehet. -
King Unique
titán
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Az újabbak nevében sem látni boot szót, akkor mehet vissza rá egyből a legújabb (TL-MR3220_V2_130423) is, igaz ?
Aztán majd még meglátom hogy kipróbálom-e openwrt, érdemes-e egyáltalán...kösz a választ!

-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha gyáriról frissítesz akkor akkor openwrt-ar71xx-generic-tl-mr3220-v2-squashfs-factory.bin kell neked.
A visszaállítása egyszerű, visszatöltöd a gyári tp-link firmware -t de fontos olyan verziót tölts fel aminek a nevében nincs benne a boot szó, ilyen v2_120822 firmware. -
sonar
addikt
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Szigetelő szalag

Bár ismerős fekete alkoholos filccel orvosolta a vakitó LED-es problémát -
King Unique
titán
TP-Link MR3220 V2 router, legújabb gyári firmware-el [link]. Kérdésem. hogy ennek mi az OWTR megfelelője, mert csak azt tudom snapshots-ből kell választani, de melyiket [link1], vagy attitude [link]

közben megtaláltam ezt: openwrt-ar71xx-generic-tl-mr3220-v2-squashfs-factory.bin , de van openwrt-ar71xx-generic-tl-mr3220-v2-squashfs-sysupgrade.bin, de van más mappákba is hasonló, melyiket ??Illetve egyáltalán van-e értelme ezzel szórakozni, gond néha wifi szakad, korlátozott kapcsolat, régi gyári FW visszatehető rá szükség esetén ?
-
fabiandaniel
aktív tag
Sziasztok!
WDR4900 -on ki szeretném kapcsolni a ledeket mert elég vakítóak. A WAN és LAN ledeket nem tudom kikapcsolni mivel /sys/class/leds mappába ezek nem találhatóak meg. Valaki tud rá esetleg megoldást?
-
VECSY
csendes tag
Sziasztok!
Letudná valaki írni openwrt pc -re való telepítés menetét részletesen?
Tudni fog print serverként is üzemelni?
Egy pentium 4 gépre kéne rátelepíteni, amiben van 3 hálókártya 1 wifi kártya internet ádsl. -
vargalex
Topikgazda
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Szia!
Most éppen broken.
-
fabiandaniel
aktív tag
Sziasztok!
mpc85xx architektúrára vajon soha nem volt DLNA csomg? Vagy ez csak ideiglenes mert ITTa luci_app megtalálható a minidlna -hoz és ushare -hez is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
amstro555
üzenetére
Szia!
Alapból azért nem az USB-re rakja, mert egyáltalán nem biztos, hogy van USB-s eszközöd csatlakoztatva, másrészt akkor vizsgálni is kellene, hogy mi van mountolva és hová. Arról nem is beszélve, hogy mit csináljon, ha több partíció is van...
A /tmp-nek egyébként jónak kell lennie. A hibaüzenetek teljesen másról szólnak. Csak buffer beállításról.
-
amstro555
tag
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Nem indul a transmission nevű forgalomstatisztikai program. Ez a syslog hibaüzenet:Dec 5 21:35:44 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[12965]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 327680 (tr-udp.c:77)
Dec 5 21:35:44 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[12965]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 327680 (tr-udp.c:88)
Dec 5 21:38:04 OpenWrt daemon.info transmission-daemon[12965]: Closing session
Dec 5 21:38:17 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[13743]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 327680 (tr-udp.c:77)
Dec 5 21:38:17 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[13743]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 327680 (tr-udp.c:88)Router Model: TP-Link TL-MR3420 v1
Firmware Version: OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 - OpenWrtID / LuCI 0.11 Branch (0.11+svn9599)
Kernel Version: 3.3.8Köszi!
-
Vbazsi2
tag
Sziasztok! Szeretném feltenni a vargaalex féle openwrt, de fogalmam sincs, hogy mi az a checksum ellenőrzés!!!
Mit kell összehasonlítani mivel? Letöltöttem az ellenőrző programot és az md5sum filet, innentől megakadtam! Mit kell tennem? -
9boros21
újonc
Hello,
olyan problémám lenne, hogy vásároltam egy TP Link WR-1043ND, feltelepitettem az OpenWRT-t, de sehogysem tudok csatlakozni hozzá.
Telnettel próbálkoztam 192.168.1.1 cimet kerestem, próbáltam puttyal és ubuntuval terminalbol is de NETWORK IS UNREACHABLE.Mi lehet a probléma?
-
b-max
senior tag
használja valaki itt a motion - t ? Hogy tudom nézni neten keresztül ? Hol tudom beállitani az ip cimet ? illetve. hogyan tudom rávenni, hogy ne képeket mentsen, hanem videó file-t ?
-
Plehboj
tag
Tudna valaki segíteni, hogy a kmod-media-dvb-usb-it913x kernel modult, hogyan lehetne lefordítani
openwrt-és csomaggá a mainline linux kernelből ? Valami egyszerű, de szájbarágós leírás kellene. -
fabiandaniel
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt -hez milyen routert ajánlatok ha max. 30 ezeret költenék rá?
-
"Köszönöm a segítségeket és a tanácsokat! Felment a Tp-link TL-WR841ND V2-re az openwrt.
Még néhány kérdés:
1, a LuCi-t rootként kell használni vagy hozzak létre másik felhasználót?
2, ha majd openwrt és openwrt között frissítek, újra kell mindent állítgatnom?"És még egy: ha direkten írok az iptables-be akkor a Luci vissza fogja írni ha futtatom?
Szeretném megtanulni az iptables használatát, a vpn-t stb. a routeren. -
krealon
veterán
gargoyle_1.5.11-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-factory.bin
Felrakas elott le kell roviditeni a .bin fajl nevet.

-
L@ja
csendes tag
sziasztok,
van egy tp-740n v4.21 routerem.ha jól értem, ez már támogatott, azaz van rá stabil openwrt.
tudnátok linkelni, hogy melyik bin-t kell feltöltenem, hogy
-alapból elérhető lanporton gui és dhcp.
-működjön a reset btn,
-stabil n-s wifit kapjak?ezenkívül szeretnék vmi gui-t a firewallhoz,
hogy egyszerűen be tudjam állítani pl hogy adott MAC-nek csak a megadott weboldalak működjenek.előre is köszönöm a segítségeket
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A MAC-t hogyan tudom átírni? a Webes felületen van rá lehetőség, vagy csak putty-os módszer van?
-
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek!
Szeretnék a routeremre OpenWrt-t telepíteni majdan, de egyelőre csak gyakorolnám a rendszer használatát VirtualBox alatt. Nézegettem a neten a Virtualbox-os OpenWrt telepítési tutorial-okat, de állandóan elakadok. Nem tud valaki egy megbízható linket, ahol szájbarágósan leírják a telepítési metódust?
Köszi, előre is! -
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy amit rádugtam USB-n pendrive-ot a routerre és sikerült megosztanom is és a Windows-os gépek is látják, tudnak is rá másolni, olvasni is tudják, de sem törölni, sem szerkeszteni (rename) nem tudom, csak SSH alól belépve, ami picit macerás...
Gondolom a Samba config-ban kéne valamit átírni, de nem tudom, hogy mit.

-
Peter789
senior tag
válasz
pirosi91
üzenetére
átfutottam az oldalt, szép projekt, én is gondolkodok hasonlón csak egy kész távirányítós autóból terveztem kiindulni..
tulajdonképpen miért kell ez a texas procis öcsipanel? nem lehetne GPIO-val megvalósítani mindent?
most kezdtem el használni a carambola2 modult, és nagyon elégedett vagyok vele... lényegében ugyanazt tudja mint egy komplett router azonos procival, csak ennek 64MB ramja, 16MB flashromja van (így nem kell pendrive) és csomó szabadon felhasználható GPIO lába
-
Köszönöm a segítségeket és a tanácsokat! Felment a Tp-link TL-WR841ND V2-re az openwrt.
Még néhány kérdés:
1, a LuCi-t rootként kell használni vagy hozzak létre másik felhasználót?
2, ha majd openwrt és openwrt között frissítek, újra kell mindent állítgatnom? -
pirosi91
csendes tag
Sziasztok!
Sok átvirrasztott éjszaka után elkészült a gépem. Ez egy webkamerás robot wifi routerből openwrt-vel, msp430-as kártyával. Sokat olvastam az itteni fórumokat és cikkeket. Köszönöm mindenkinek a hasznos információkat! Bővebben:
[http://hubruder.webnode.hu/] -
törölt tag
Sikerült minden! Köszönöm a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz
üzenetére
"1. Szeretném, hogy az openwrt routerre csatlakoztatott eszközök 192.168.10.*** ip címet kapjnak. A hálózat->lan beállítás->általános beállítás->ipv4: 192.168.10.1 beírtam. Innentől ezen a címen érhető el a router. a,Mostmár automatikusan a csatlakoztatott eszközök ezt a 192.168.10.*** ipcímet kapják?"
Igen.
"b,Új alhálózati maszkot is kell választani?"
Nem.
"c,Ennek különbözni kell a hüvely alhálózati maszkjától is?"
Nem. (A halozati maszk azt mutatja meg, hogy hany IP-bol all az alhalozat. 255.255.255.0 ( CDIR irasmoddal /24) eseten az alhalo 254 elemu.)
"2. Portot szeretnék nyitni. A port megnyitva a hüvelyen, torrent aktív. A TP linken ugyan ez a port megnyitva, torrent passzív... A tűzfal beállításaibn mit kell módosítani, hogy működjön a két router között a portátvitel?"
Eloszor portot kell nyitni a H routeren a TP router WAN IP-je fele, majd a TP-n (Network --> Firewall --> Port forwards) ugyanazt a portot kell tovabbitani a torrentezo gep IP-jere.
Ebbol is latszik milyen folosleges a dupla cimforditas (NAT)."3. A TP link routerhez csatlakozva szeretném elérni a hüvely router admin felületét. Ezt hol lehet beállítani? A hüvely admin felülete a 192.168.1.254 ipcímen érhető el."
Az LAN IP cserejevel ez megoldodik.
(#2607) Zoli133
Erre az esszekerdesre erdemi valaszt szeretnel kapni?
Konkretumokkal goto: Hálózatokról alaposan (kiemelt téma) -
Zoli133
addikt
Hali
Adott egy 841ND, openwrt-vel. A wan portjára egy gateway van kötve ami a bejövő net és vpn kapcsolatokért felelős. (munkahelyi hálózat eléréséhez szükséges)
A probléma a következő. A router mögül nem érem el a munkahelyi szervereket. Ha jól sejtem ha a LAN-t szimpőlán bridge-lném a gateway felé akkor ez a gond megszűnne. (vpn miatt a GW-en a munkahelyi címek lokálisnak látszanak 192.168.x.xx, gondolom ezt nem forwardolja rendesen az openwrt)Nos LuCI alól próbáltam ezt belőni, de nem jött össze ehhez kérném a segítségeteket.
Illetve ha már itt tartunk az megoldható úgy, hogy a LAN hálózatot bridge-lje a gateway felé, DHCP-t is rábízva, de a WiFI managelés maradjon a router feladata? (Tehát a wifi felől továbbra se látszódjon a gateway/munkahelyi háló)Köszönöm a segítséget.

-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy T-home optikai internet, egy huawei router, egy TP-Link WR1034 router.
Azt szeretném, hogy a hüvely routerről megy a 2 IPTV, illetve (az admin menü csak a LAN1-be dugva elérhető) a LAN1-el a TP-Link router WAN portját összekötve szeretném használni az openwrt-s routert. A WAN-t beállítva a routeren van internet.
A TP link a következő ipcímet kapta: 192.168.1.1/24
A hüvely router beállításait nem szeretném módosítani.A kérdésem a következő:
1. Szeretném, hogy az openwrt routerre csatlakoztatott eszközök 192.168.10.*** ip címet kapjnak. A hálózat->lan beállítás->általános beállítás->ipv4: 192.168.10.1 beírtam. Innentől ezen a címen érhető el a router. a,Mostmár automatikusan a csatlakoztatott eszközök ezt a 192.168.10.*** ipcímet kapják?
b,Új alhálózati maszkot is kell választani?
c,Ennek különbözni kell a hüvely alhálózati maszkjától is?2. Portot szeretnék nyitni. A port megnyitva a hüvelyen, torrent aktív. A TP linken ugyan ez a port megnyitva, torrent passzív... A tűzfal beállításaibn mit kell módosítani, hogy működjön a két router között a portátvitel?
3. A TP link routerhez csatlakozva szeretném elérni a hüvely router admin felületét. Ezt hol lehet beállítani? A hüvely admin felülete a 192.168.1.254 ipcímen érhető el.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nagyon buta kérdés, de még csak ismerkedem a linuxal, samba megosztást engedélyeztem, már látja is a win viszont a hitelesítő adatoknál mit kell megadnom?
Vargalex féle build van fent.
-
cmd3
tag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Teljesen full gyári benne minden :s
-
Smells
tag
BB az Barrier Breaker, így hívják az openwrt aktuális verzióját és az r38815 verzióban került be a támogatás a 842nd v2-höz, tehát elvileg ez az első verzió, ami támogatja ezt a routert.
Fordítani nem szükséges, a http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/ címről a wr842n-v2-squashfs-factory.bin fájl a legújabb verzió, ennek működnie kell.
Mindenképp olvass utána a telepítés lépéseinek az openwrt oldalán, mert ha jól sejtem, akkor az ilyen snapshot buildekben nincs alapból web gui, tehát miután felraktad az fw-t, be kell jelentkezned a routerbe telnettel és ilyen módon, parancssoron keresztül beállítani a netet, majd letölteni a web felületet.
Ezek a dolgok részletesen le vannak írva az openwrt oldalán.
Ha valami nem világos, kérdezz.
-
cmd3
tag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Az A verzió lesz az legalábbis ez alapján csináltam

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Arany János - Kapcsos könyv
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ne kérdezd hogy akkor hogyan irok most neked
) átváltottam Barrier Breaker r38999 / LuCI Trunk (svn-r9939) -ra egy WDR4300-áson.