- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz kenny123 #39067 üzenetére
A frissiteseket telepiti szerintem, viszont az operacios rendszerbol, meg kellene valakinek "vasarolnia" az ujabb verziot. Azt hiszem, meg a Sierra az, amit az Apple odaad ilyen formaban (tehat kozvetlen letoltheted a telepitot), a High Sierrat mar csak App Storeon keresztul, amihez be kell lepnie valakinek az App Storeba. Ha viszont megvan az "Install High Sierra.app", akkor abbol tudsz mar telepito USB-t csinalni.
Szerintem ez orokke jo lesz, csak maximum a datumot kell visszaallitani. Datum visszaallitas nelkul nem probaltad?
-
Czo
addikt
válasz kenny123 #39065 üzenetére
A linket megkaptad PM-ben elvileg.
Az image kiirassal kapcsolatban, azt probald ki, amelyik neked szimpatikusabb
A datumot passzolom, mivel ma toltottem toluk, igy ugy gondolom, hogy ennek fel kellene telepulnie egy helyesen jaro oraval.
Igen, elvileg csak az alt-ot kell majd nyomnod es kivalasztani a telepitot. A korabbi probalkozasok nyomait a merevlemezrol szerintem tuntesd el, legyen teljesen tiszta az a lap. -
Czo
addikt
válasz kenny123 #39047 üzenetére
Amit az appletol toltessz le, az egy gonosz "atveres" . Ahelyett, hogy odaadna egy zip-ben, tomoritver az "Install Mac OS X El Capitan.app"-t, ad egy ZIP-et, amiben van egy telepito package, amit elinditva, majd telepitve, feltelepul az "Install Mac OS X El Capitan.app" a /Applications-ba, de csak akkor, ha olyan gepen inditod el, amire nativan fel lehet tenni az El Capitan-t.
-
Czo
addikt
válasz kenny123 #39043 üzenetére
Milyen datum lehet vajon beallitva a gepen? 'date' parancs kiirja. Ha nem az aktualis, en bealitanam az aktualisra, ha viszont az aktualis, akkor lehet visszabb alllitanam mondjuk 10 evvel. A datumot atallitani szinten a 'date' paranccsal tudod: "date -u MMDDhhmmYY", tehat 2013 majus 9, 18:40 -re ugy tudod atallitani, hogy "date -u 0509184013". Ezutan ismetelten kell a teljes torles (amit az elozoekben mar begyakoroltal), majd proba ujra. Ugyonezzel a modszerrel megprobalhatod az El Capitant is a "sima" recoverybol (ami nem is tudom, hogy hogyan indult el hirtelen), Ott ugye 2016 majus lenne jo, tehat ez: "date -u 0509184016".
-
Czo
addikt
válasz kenny123 #39041 üzenetére
Most zard be a terminalt, es csinald vegig a telepitest. Esetlegesen, ujra is indithatod. Ha minden igaz, most magatol az Internet Recovery-t fogja inditani.
Ha megint hibaba torkollik, lefotozod nekem a kepet (ugy, hogy lassam mi mas van meg a kijelzon, milyen szinu a hatter, hogy ki tudjam talalni, milyen helyen kaphattad a hibat)?
-
Czo
addikt
válasz kenny123 #39035 üzenetére
No, ugy latom, hogy az 500 GB-s disk0 lesz az, amirol beszelunk. Ezen fenn van most valami, ami ugy nevezi magat, hogy "Install Mac OS X".
En itt kiadnek egy "diskutil eraseDisk JHFS+ Macintosh disk0" parancsot. Ezutan, kernek egy ujabb fotot, elleorizve, hogy sikerult-e.
-
Czo
addikt
válasz kenny123 #39033 üzenetére
En futnek meg 1 kort az online recoveryvel, de elotte megbizonyosodnek a terminalos disk utilityvel, hogy tenyleg minden torolve lett-e! Mintha a recoveryt, meg az EFI-t nem mutatna a grafikus DU.
Be kellene bootolnod az Internet Recoverybe, ott inditani egy Terminal-t, abban kiadni a "diskutil list" parancsot. Ez tele fogja hanyni az ablakot, mindenfele dologgal. Itt kellene megkeresned a gepedben levo tarolot. Ahogy le/fel gorgetsz lesz egy olyan lemez, aminek a merete annyi, amennyinek lennie kell. No ezt fotozd le es toltsd fel ide
-
blakey
titán
válasz kenny123 #18822 üzenetére
Inkább úgy kérdezném, hogy miben más, ac WIFI-t kapott, nincs Firewire cserébe 2 Thunderbolt 2-es van, új videokártya, nem kapsz átalakítót, legalábbis nem írja, hogy lenne a dobozban, "csak" 2 magos változatok vannak. Szóval szerintem más, de nem biztos, hogy összeségében jobb. De majd jönnek a tesztek, vélemények és meglátjuk.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kenny123 #18743 üzenetére
Itt megnézheted, hogy mi kell hozzá.
Nekem utolsó szériás i7-es minim van, tökéletesen teszi a dolgát, semmi extra, nem melegszik jobban, mint egy iMac, iMac nekem többször állt le túlmelegedés miatt (mind a 3), mini még egyszer sem az elmúlt 8 hónap alatt. Nyúzom rendesen, PS, Illustrator, Indesign, videó vágás stb. Ja igen, egyelőre még nincs benne SSD, csak 10GB RAM.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
válasz kenny123 #18741 üzenetére
Nem vagyok a várakozásnak a híve, mert akkor az ember sose vesz semmit, de most mégis azt mondom, hogy lehet hogy érdemes lenne megvárni a következő eventet, mert nagyon közel van. Persze egyáltalán nem biztos hogy lesz új mini.
Amúgy meg ha nagyon rá vagy kattanva, és jó az ár, akkor vedd meg aztán kész
-
blakey
titán
válasz kenny123 #18538 üzenetére
Mivel nem 1.4-es HDMI szabványú kimenet van ezért nem tudod "megetetni" 3D iso-val.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kenny123 #17554 üzenetére
Mennyit szánsz rá? Ha nem kell eredeti akkor szinte bármelyik bill. jó lesz, válassz egy logitech-et.
-
madgie
titán
válasz kenny123 #16050 üzenetére
Plex-szel tud együttműködni elvileg, de kell hozzá egy szervergép, amin a Plex Sarver fut és relatív kacifántos az okosítás is (nekem például a DNS átírás után csak a Plex része működik normálisan az ATV-nek, az Airplay és egyéb alapfunkciók nem).
De igazából nem arra való, példul okosítással sem tud 24p-t, 50 vagy 60p-vel játszik mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM