Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
Nem csak cserélni lehet, ott a helye a második lemeznek is, hiszen nem gyártanak másik belsőt a kétlemezes szervernek sem. Egy kis átkötő kábel kell, meg négy gumibizbasz, hogy rögzíteni lehessen szépen a helyén, ennyi. Persze, szét kell szedni, de képen vészesebb, mint élőben én 20 perc alatt megvoltam vele.
-
DanielK
addikt
válasz
Ear001
üzenetére
iFixiten néztem róla képeket, de csak azt látom, hogy hdd-t cseréltek benne.
Az meg nagyon macerás, szét kell bontani...(#11398) xedos: köszi a linket, ezt már kerestem, de nem találtam. Igen, ez szimpatikusabb ár.
Az USB3 nem vonz. A MacBook prom is ilyen régebbi típus, és inkább az erősebbet vettem, mint hogy usb3 legyen rajta. Egyetlen pendriveom ami usb3-as, minden más 2-es. Amúgy meg felhőt használok adattárolásra. 
-
válasz
DanielK
üzenetére
Szeptemberi hírek alapján október végére tették a megjelenést, de mivel azóta sem "szivárgott ki" semmi az új szériákról, tartok tőle, hogy csúszni fog a megjelenés, akár jövő évre is. Mindenesetre relatíve közel van a megjelenés. Kérdés persze, hogy milyen árakon jönnek majd az újak.
-
koma106
senior tag
válasz
DanielK
üzenetére
Egy hónapja döntöttem az iMac mellett (mondjuk ennél 60k-val olcsóbban is meg lehet venni...). Mac mini ár/érték aránya nagyon rossz.
Egyébként ha frissül a széria, itthon tuti drágább lesz az újabb (EUR - HUF váltás miatt), de ne legyen igazam.Persze ez mind szubjektív, neked kell eldönteni.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
DanielK
üzenetére
neked kell eldönteni, kell-e az iMacnél az IPS monitor és az ODD, valamint kell-e az erősebb VGA. a második, drágább MM szerintem már drága.
én viszont újonnan semmiképpen nem vennék, az asztali mac frissítés "imminent", max használtan vennék, egy százassal olcsóbban. te sem akarod megvenni 360 ezerért a gépet, aztán 1 hónap múlva kijön a legújabb, ugyanannyiért erősebben
-
DanielK
addikt
Melyik éri meg a legjobban? (Mac Minihez van hangfalam és monitorom is
) 
21,5 hüvelyk: 2,5 GHz iMac
2,5 GHz-es négymagos Intel Core i5 processzor
1920 x 1080 képpontos felbontás
4 GB (2 x 2 GB) 1333 MHz-es DDR3 memória
500 GB-os (7200 fordulat/perc sebességű) merevlemez
AMD Radeon HD 6750M 512 MB memóriáva
365 990 Ft
+12.000 Ft (8GB RAM - Kingston KTA-MB1333K2/8G)
----------
377 990 Ft2,5 GHz : 500 GB Mac mini
2,5 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzor
1920 x 1200 képpontos felbontás (HDMI)
2560 x 1600 képpontos felbontás (Thunderbolt)
4 GB 1333 MHz-es DDR3 memória
500 GB-os (5400 fordulat/perc sebességű) merevlemez
AMD Radeon HD 6630M 256 MB technológia
243 990 Ft
+12.000 Ft (8GB RAM - Kingston KTA-MB1333K2/8G vagy KTA-MB1333/8G)
----------
255 990 Ft2,5 GHz : 750 GB Mac mini
2,5 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzor
1920 x 1200 képpontos felbontás (HDMI)
2560 x 1600 képpontos felbontás (Thunderbolt)
4 GB 1333 MHz-es DDR3 memória
750 GB-os (7200 fordulat/perc sebességű) merevlemez
AMD Radeon HD 6630M 256 MB technológia
287 980 Ft
+12.000 Ft (8GB RAM - Kingston KTA-MB1333K2/8G vagy KTA-MB1333/8G)
----------
299 980 Ft -
Phantomhive
aktív tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
szerintem tök logikus az, amit írsz.
alapvetően én is úgy indultam neki az osx dolognak, hogy oké: két böngészőm lesz akkor. safari és chrome.
viszont nekem baromi kényelmetlen egyszerre két böngészőt futtatni, utóbbit csak specifikusan valamiért, szóval én feldobtam ezt a plugint+a flasht és én boldogan el vagyok vele. még tanakodok, hogy feltegyem-e mellé a click-to-flash plugint is(blokkolja a flash tartalmak automatikus lejátszását). csak van 1 olyan érzésem, hogy interferálna a flashtohtml5 pluginnal. majd jól megtesztelem.
Oasis pedig örök szerelem, respect.
"Be safe. Wear condom. Don't get pregnant and all sort of troubles in the bushes"
-
HarryPotter
őstag
válasz
Phantomhive
üzenetére
igen, ez logikusnak tűnik laikusként: a flash to html mint név arra utal, hogy a flash tartalmat html tartalommá konvertálja, ami azt jelenti, hogy érti és veszi a flasht, amit átalakít. (Persze könnyen lehet, hogy hülyeséget írok) Azonban a flash telepítésétől engem itt a forumon óva intenek, és én hallgatni szeretnék rájuk.

szerk: aláírásban látom oasis befigyel, respect
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
úgy tapasztalom, hogy kell a flash és arra húzza rá magát a flashtohtml plugin.
-
whitezo88
nagyúr
Safariban milyen megoldás van a valós popup letiltásra? tehát hogy akaratomon kívül egyáltalán ne nyisson meg úgy ablakot a böngészőben.
-
HarryPotter
őstag
nálam a safariban nincs telepítve a flash plugin, van viszont a flashtohtml. De a youtube-on ennek ellenére gyakran nem játsza le a cuccot azzal, hogy telepítsem a flsht. Szóval a kérdésem: a flash to html mellé is kell a flash plugin? Vagy a flashtohtml azt kiváltja?
-
tajati
aktív tag
Üdv
Szerintetek ezt az 5.1 hangkarit kezeli az osx?
-
koma106
senior tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Sokat szenvedtem ezzel már a win-es gépemmel is, de aztán az XMBC megoldotta a problémámat (korrigálja a 24Hz és 23.976 közötti különbséget, így nincs "ricegés"). - A mac-en is ezt a lejátszót használom.
SwitchResX-el sem lett tökéletes a mac kijelző-kezelése, de nekem így már megfelel.
-
Phantomhive
aktív tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
M@trixfan
üzenetére
Még csak egy ismerősnél próbáltam egy U2212Hm-es DELL-el,de ott nem nagyon szerette a monitor, vagy valami. De voltam hülye DVI-on megpróbálni, az is lehetett a para. Fogok vele futni köröket. Mivel csak a reinstall mentette meg azt a gépet, igy itthon nem próbálom meg

-
M@trixfan
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Sajnos így nem pontos a kadencia, ricegni fog a kép. Projektoron nagyon kijön, de szerintem már egy 50"-os TV-n is. Az a vicc, hogy a 24Hz és a 23.976 két külön dolog és általánosságban az utóbbit nevezik 24p-nek, szerintem helytelenül. Vannak 24Hz-ces BD-k is amikhez pontosan 24Hz kell. A SwitchresX engedi az ennyire tört értékek beállítását?
-
M@trixfan
addikt
válasz
koma106
üzenetére
Ez az egyik gyenge pontja az OS X-nek. Hasonló módon szívtam én is, ráadásul 23.976 Hz sincs. Arra jutottam, hogy komolyabb "Home Theater" kiszolgálására alkalmatlan az OS X ezek miatt. Én is sajnálom, mert Windows alatt pedig szinte nem lehet értelmesen kalibrálni: DirectX, Overlay, 3D, néhány program kitűnően figyelmen kívül hagyja a profilt, reset-eli, vagy felülírja. Ha nem csús plazmája/vetítője van az embernek akkor elég szépen lehet javítani a készülék saját CMS-ének hiányosságain így forrásoldalról. Abba már bele sem merek kezdeni, hogy mi a helyzet a HD hangokkal és a 3D-vel

Igazából itt üt vissza, hogy nem az ATI és az Nvidia csinálja a drivert. Erre a területre nagyon rá kéne feküdni az Applenek mert már most is óriási a lemaradás. A BD szándékos ignorálásával is kirekesztették a platformot a ma maghatározó videóvágó, autorizáló szakmai körökből. Mondjuk ez előtt eléggé értetlenül állok, mikor lehetne megszerezni neves fejlesztőket, hardverközeli gyártói támogatást ha nem most? Ráadásul eközben az IOS eszközök folyamatossága, hatékonysága példás.

-
Nyugdíjas
nagyúr
Na, ma azért egy kicsit megkecsmeredtem

Fogta magát a Safari, és gondolt egyet, telicachelte a startup diskemet. Nóóóórmális? A legszebb, hogy csak a ph! volt megnyitva. Lehet valami összeesküvés![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sigmoid
tag
Sziasztok!
Maces hadverhekkert keresek Budapesten aki segítene a késő 2009-es (27", i5) iMacemmel pár doboz sörért vagy egyéb megbeszélt ellentételezésért cserébe.

Nemrég járt szervízben HDD csere céljából, de úgy néz ki hogy a szervízesek a hőérzékelő kérdését úgy oldották meg, hogy most nincs hőérzékelő, és azt vettem észre hogy a réginél jó 15-20 fokkal forróbban fut a vinyó (ami nagyon nagy para). Mivel meg lett patkolva, ezért folyton minimum sebességgel megy a ventilátor (a TH0O értéke konstans 3, WTF).
Felraktam egy szoftvert amivel feltoltam a HDD hűtő sebességét maximumra, de így meg rohadt hangos.Szóval a kérésem az lenne, hogy valaki segítsen beszerezni a megfelelő hőszondát (állítólag az optikai drive hőszondája alkalmas a gyári vinyó beépített hőérzékelőjének a kiváltására ezekben a macekben), aztán meg szétszedni az iMacet és beletenni.

Előre is köszi!
-
koma106
senior tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Azért nem ment az olyan könnyen...Elég sokat olvasgattam és próbáltam megoldásokat találni, de be kell látni, hogy ez a rendszer sem tökéletes. - hiába próbálják ezt velünk elhitetni. Ettől még nem bántam meg a váltást, ... és küzdök tovább, jövök még az újabb kérdéseimmel, segítség kéréssel....

-
koma106
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Beszereztem a SwitchResX programot, ez megoldotta az alábbi problémák közül a következőt.
"- ha kikapcsolom a TV-t, akkor is aktív marad a külső kijelző érzékelés (pl. túl tudom húzni az egér nyilát a monitor szélénél)"Azért elég botrányos az iMac külső kijelző kezelése. Egy 14 Euros külső alkalmazás sem oldja meg igazán a problémát. Utánanéztem, tele van ezzel a net, de igazi megoldás nincs rá...
Az Apple válaszát így tudom elképzelni: Rosszul használod a gépet!
kiábrándító....
...meg az is eléggé kiábrándító, hogy kb. 1 hónap használat után érezhetően lassul a rendszer sebessége, pedig nem pakoltam tele mindenféle sz@rral. (kicsit win xp utóérzésem van...)
Előzmény:
2. iMac-et rákötöttem a TV-re (mini displayport to DVI adapter, DVI to HMDI kábel). Működik a kiterjesztett képernyő. Azonban:
- minden TV bekapcsolás/kikapcsolás alkalmával újrakeresi a képernyőt a rendszer (villog az iMac kijelző)
- ha kikapcsolom a TV-t, akkor is aktív marad a külső kijelző érzékelés (pl. túl tudom húzni az egér nyilát a monitor szélénél)
- ha bekapcsolom a TV-t (de nem kapcsolom át a PC módba), akkor próbál kapcsolódni a kijelzőhöz, de végül beáll normális egy kijelzős állapotra
A fentiek szerint tehát csak akkor tudom normál (egy képernyős) módban használni a gépet, ha be van kapcsolva a TV is (vagy ha kihúzom a kábelt). Van rá esély, hogy ezt a problémát megoldjam? -
válasz
Phantomhive
üzenetére
Ez konkrétan nem igaz, a group policy-k között be lehet állítani Windowson, hogy engedélyezze a jelszó nélküli csatlakozást SMB-n keresztül. Security Settings - Local Policies - Security Options, és most hirtelen nem mondom meg melyik.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
ilyet nem lehet. állíts be valami jelszót mind a windows fióknak, mind a macnek(utána ha nem akarsz indításnál jelszógépeléssel bíbelődni, akkor bepipálod, hogy automatikusan lépjen be).
az oprendszerek-főleg osx- nemigazán tolerálja, hogy a hálózaton csak úgy jelszóvédelem nélkül flangáljanak a dolgok. -
HollyBoni
veterán
Meg szeretném osztani hálózaton az összes fájlom, viszont a másik Windows-os gépen ha csatlakozni szeretnék a Mac-hez, akkor állandóan jelszót kér, de nem fogad el semmit ha beírok. Hogy lehetne kikapcsolni, hogy ne kérjen jelszót?
-
rjg
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Igen, de a végére azért kell egy Enter
és be kell majd írnod a jelszavadat is. Ha pedig valamiért később mégis engedélyezni akarnád a helyi mentést is, akkor a disable-t enable-re átírod és már megy is. -
HarryPotter
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
azt állítottam be, hogy csak töltés közben mentsen, emiatt nem is volt backup, pedig már több mint egy óra eltelt a legelső backup óta. szóval akkor látjuk meg, hogy mi a helyzet, ha töltőn lesz, és a nas nem lesz a közelben (ez hétfőn lesz, munkahely). majd beszámolok az eredményekről.
-
rjg
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Egy terminál paranccsal: "sudo tmutil disablelocal" letiltható a TM helyi mentése, az SSD miatt én is kikapcsoltam. Amúgy ha nem vagy NAS közelben, tudomásul veszi és később megint próbálkozni fog, de ez semmilyen hátránnyal nem jár.
-
Alex91
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
ha latja majd a NAS-t akkor arra ment, a geprol meg leszedi. Ha minden igaz.
-
HarryPotter
őstag
-
Alex91
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
Akkor mi lenne? Lementi a sajat gepre, ha ML van rajta...
-
Alex91
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
Orankent ment. Nem kell ezen semmit se allitani, csak a valtozasokat menti. Az elso mentes hosszu lesz, a tobbi mar hamar lefut.
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Time Machine Editor: [link]
-
HarryPotter
őstag
A NAS-om egy Qnap, és az a jóhír, hogy alapból támogatja a Time Machine-t. Most kúszik fel az első backup. De: hogy tudom időzíteni, hogy pl. hetente egyszer csináljon backup-ot (eleve nem értem, mi a default beállítás: naponta? óránként?) Nekem elég lenne hetente egyszer, ezt hogy tudom időzíteni?
-
-axxon-
tag
helló
úgy néz ki hogy eladom az imac-omat, de szeretném az itunes-t lementeni valahova, hogy az új gépre ismét fel tudjam használni.
hol találom meg az adatokat? -
rjg
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Milyen NAS-od van? A Synology alapban támogatja a TM-et. Heti egyszer bekapcsolod a mentést és kész vagy. Én csak azért maradtam a 2,5"-os külső HDD-nél, mert wifin keresztül egy örökkévalóság lett volna az első mentés, hálókábelnél is 2 napot írt és nem volt türelmem végigvárni.
-
HarryPotter
őstag
válasz
Phantomhive
üzenetére
köszönöm, nem tűnik egyszerűnek, de majd összeszedem magam.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Bár nincs Time Machine nálam, de google első találat ez volt
Pofon egyszerűnek tűnik, de kicsi barkácsolós. -
HarryPotter
őstag
Time Machine-al azt meg tudom oldani, hogy mondjuk hetente egyszer csináljon egy teljes mentést az otthoni NAS-omra?
-
válasz
HarryPotter
üzenetére
Nekem MBA-n semmi gondom a gyári flash-sel és a flash-es tartalmakkal, bár ez inkább kivétel, ami erősíti a szabályt.

-
HarryPotter
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
leszedtem, nem szeretnék felesleges kockázatokat futni. Jut eszembe erről: antivirust illik/kell használni osx-en?
-
koma106
senior tag
Két nagyon bosszantó dolog van még amit nem tudok megoldani:
1. Kulcskarika alkalmazás: nem tudom letiltani. A mai napig minden jelszó beírást megelőzően felugrik az ablak, de nem ám csak egyszer, hanem minimum háromszor felajánlja szolgáltatást. Nem tudom elfogadni, hogy nincs olyan opció, hogy végleg kikapcsoljam; nagyon idegesítő. El lehet valahogy távolítani az egész alkalmazást az OS X-ből?
2. iMac-et rákötöttem a TV-re (mini displayport to DVI adapter, DVI to HMDI kábel). Működik a kiterjesztett képernyő. Azonban:
- minden TV bekapcsolás/kikapcsolás alkalmával újrakeresi a képernyőt a rendszer (villog az iMac kijelző)
- ha kikapcsolom a TV-t, akkor is aktív marad a külső kijelző érzékelés (pl. túl tudom húzni az egér nyilát a monitor szélénél)
- ha bekapcsolom a TV-t (de nem kapcsolom át a PC módba), akkor próbál kapcsolódni a kijelzőhöz, de végül beáll normális egy kijelzős állapotra
A fentiek szerint tehát csak akkor tudom normál (egy képernyős) módban használni a gépet, ha be van kapcsolva a TV is (vagy ha kihúzom a kábelt). Van rá esély, hogy ezt a problémát megoldjam? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Azt nemtom' mások mit mondanak,de én ugyanezt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények, az enyém az, hogy szedd le a flash plugint, és használj Chrome-ot olyan weboldalakhoz, ahol mindenképpen flash kell, mert annak van saját flash pluginje.
De mondom, ez csak az én véleményem, mások lehet, hogy mást mondanak majd.
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Igen... kicsit szarul van megírva a Flash Mac alatt.
-
koma106
senior tag
Safari alatt hogyan aktivizáljam a youtube-ot (Nem szeretnék Flash-t, arra ott a chrome)? Elvileg átkapcsoltam a youtube-ot HTML5 módba, de mégis flash-t kér. Rosszul csináltam valamit?
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Gépelni persze nem tudtam...

-
válasz
suspect
üzenetére
Mini-ITX-ből talán össze lehetne hozni, de az 17*17cm-es alaplapot jelent, ami csak az újabb Mac Mini-kbe fér el (azok 20*20cm-es külső mérettel rendelkeznek), a régi Mini-k 17*17cm-esek voltak, abba csak Nano-ITX fog elférni (12*12cm), ott viszont csak alacsony fogyasztású, alacsony teljesítményű vasak vannak. Hogy melyik, mire elég, azt talán a Mini-ITX topicosok tudják megmondani.
-
-
válasz
suspect
üzenetére
A mini-PC-k nem erre a felhasználási területre lettek kitalálva, tehát szerintem nem találni olyan Atom-os konfigot, ami felvehetné vele a versenyt, plusz ezen konfigok esetében a VGA teljesítménye minimális az alacsony hőtermelés miatt - jellemzően passzív hűtéssel rendelkeznek a szóban forgó konfigok.
Ha egy netezős, alacsony fogyasztású, halk mini gépet szeretnél összerakni - akár egy Mac Mini házában - arra megfelelhet egy Mini- vagy Nano--ITX konfit, de általános használatra szánt, általános teljesítményű PC-t nem nagyon fogsz tudni beleberhelni. -
koma106
senior tag
-
válasz
suspect
üzenetére
Felejtsd el. Most.
A linkelt Mini egy PowerPC alapú gép, nem kompatibilis az Intel architektúrájú CPU-kkal (és ugyanezen okból Windowst se fogsz rajta futtatni, se a megszokott alkalmazásaidat.
De a rend kedvéért egy inteles Miniben se biztos, hogy tudsz CPU-t cserélni.
(#11306): Akkor lehet, más megoldás után kéne nézned

-
suspect
aktív tag
válasz
Ear001
üzenetére
akkor pontosaitok

Meg akarom tartani a Mini külsejét, de belsőleg fel akarom húzni olyan szintre mint amilyen konfogot leirtam. Az lenne a kérdés,hogy mennyire lenne drága ez az akció? És, hogy mennyire könnyen lehet találni bele cuccokat?
A képet a külseje miatt raktam be de alatta ott van, hogy mit tud a mini, azt is linkeltem
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- VGA kibeszélő offtopik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az meg nagyon macerás, szét kell bontani...
Az USB3 nem vonz. A MacBook prom is ilyen régebbi típus, és inkább az erősebbet vettem, mint hogy usb3 legyen rajta. Egyetlen pendriveom ami usb3-as, minden más 2-es. Amúgy meg felhőt használok adattárolásra. 

és a Mac 5.1 löki át a cuccot vagy stereoban? Egyébként az 5.1 van opticai kimenet ez javít valamit a helyzeten?
de azért köszönöm !

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TigerCat