-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dönc
tag
válasz
aprokaroka87 #63344 üzenetére
Mivel a gyártói oldalon hibásan van fenn az oldalsó kezelőszervek leírása és a használati útmutatóban sincs róla semmi infó ezért én úgy gondolom, hogy a felső két tekerentyűvel a zene (RCA bemenetek) és a mikrofon hangerejét tudod egymáshoz igazítani.
Ki kell próbálni, hogy mit bír, ha feltolod maxra a music potit és ha értelmes a bemeneti jel szintje, akkor nem lehet belőle gond. Esetleg ha túl magas a bemeneti jel, akkor túlvezérelheted vele cuccot, de nem hiszem, hogy ez normális körülmények között bekövetkezne, hiszen akkor fordítanának erre pár mondatot a leírásban.
Amit érdemes figyelembe venni, hogy az AUX bemenet érzékenyebb a PC az érzéketlenebb.
Fun fact, de a 1280db-t (ami ránézésre teljesen azonos hangszórókkal van szerelve és teljesítményben is ugyan ez) is ki lehet hajtani torzításig flat EQ mellett BT-n keresztül is. Túléli egyébként, mert neked jobban fáj, ha ilyet csinálsz, mint a technikának. -
Attila0
őstag
válasz
aprokaroka87 #63344 üzenetére
A felső kettővel elvileg a magas, és mélyhangok mértékét szabályozod, és valóban közepén kellene állniuk.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Ma megérkezett Ez
Kérdés hogy az oldal panelen található 3 tekerő közül a középső music és az alatta lévő volume gomb hogyan kapcsolódik egymáshoz?Mert ugye ott van a telefon hangerő állító gombja + a music + ugye a hangszórón található volume gomb.
Felhasználói mutató szerint a music az a gain.
Azt nem középre kellene állítani?
Csak nehogy kinyirja a hangszórót azért 😁 -
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #63334 üzenetére
Kb. 2 hónap különbséggel járt nálam az S350 és R2850, szóval nyilván így annyira nem mérvadó, de már első hallgatásra is jobban tetszett az S350 hangja.
Sokkal jobban egyben volt, teljesebbnek érződött, R2850 esetében elsőre is megjegyeztem, hogy a középtartomány alja olyan "szellősnek" tűnik. Magas hangokkal sem tudtam teljesen megbarátkozni, mennyiségre ugyan még soknak is tűnt, néha nagyon karcolt, de valahogy mégsem elég részletes, furcsa volt.
Nálam mondjuk biztosan rátett az is, hogy közelről, asztalról használtam. A távolság jót tett neki, de asztali használatra annyira nem jött be. Elektronikus zenék mondjuk kifejezetten jól álltak neki, de ezekben az S350 is erős volt.
Nagyobb szobában, TV mellett esetleg látok benne fantáziát, de alapvetően az S350 sokkal inkább elnyerte a tetszésem.
R2850 után vettem az S3000 Pro-t, hát ég és föld volt a kettő.
R2850-et nem hiszem, hogy vennék újra, S350-et már annál inkább. -
t.imi
addikt
válasz
SunMount3r #63340 üzenetére
Én is eddig jutottam a gondolatmenetben
xfulop #63341 nálam is a hely, + a heti max 3-4 óra hangfal használat, és az ár miatt mentem visza MR4-hez.
Meglátom mit ajánlanak a fiúk. Szerencsére van hozzá kimért EQ beállítás is, ha jól értelmezem.
[link] -
xfulop
csendes tag
Én is mr4-et nyúzok talán egy hete. Szintén kacsingattam az alesis 5"-e fele de jó áron jutottam az edifierhez + kisebb helyigény. Mély van, annyi amennyit egy 4" tud meg már van téralkotása teszkó büdzsé 2.1-hez képest amit váltott. [kép]
Spinorama autoEQ-t használom és fejhallgató erősítőre kötöttem(schiit fulla 3) és nem hiszem hogy problémát okozna. Ha van mód akkor szerintem menjél a balanszolt külső hangkártyád irányába. -
lowzor
veterán
Megvettem a Modecom Eclipse 180 mellé az Edifier T5-öt, és nagyon megérte.
Eddig kb alkalmatlan volt a cucc elektronikus zenékhez, a T5-öt hozzácsatolva pedig széles mosollyal a számon hallgatom mindet. Pop és soft rock zenéknél is jól jön, hogy jóval mélyebbre lemegy, mint eddig.
Plusz az is nagyon jó, hogy már alacsony hangerőnél is vannak normális mélyek.
Ajánlom mindenkinek a T5-öt, aki kevesli a mélyeket a 2.0-jában.A képen látható módon helyeztem el (ahol bekarikáztam pirossal), jobboldalt az asztal mellé a földre: [kép]
Nem tudom, hogy placebo-e, de egy nagyon picit úgy hallom, mintha jobboldalról szólnának a mélyek. Még tudnám az asztal alá tenni, de félek, hogy úgy nagyon kiemelné a mélyeket, meg egyéb okokból sem lenne praktikus. -
phoenix1989
őstag
Sziasztok! Nem találtam megfelelő fórumot ezért kérdezek itt, hátha valaki tud segíteni. Van egy Microlab Solo 7c amit fel akarok okosítani. Bluetooth vevőt tennék az egyik rca csatlakozásához.Van valami ötlet hogy lehet ezt meg oldani? Találtam egy [ilyet] ez működhet? vagy felejtsem el. Bocsánat az offért.
-
GhanBuri Ghan
őstag
S350DB-hez milyen állványt javasoltok, jó lehet a Soundsation TSMON-150? (a lapos láb kifejezetten jó, ha van, szűk a hely a tv mellett)
-
Beastar
újonc
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, akkor szerintem az s350/351db lesz a nyertes.
-
Na, akkor van tapasztalat R2850DB vs S350DB / S351DB kapcsán? Ezek szerint akkor az R2850DB tényleg felejtős. Én csak a kistesó R2750DB-t ismerem, az a mélyet leszámítva elvileg tök ugyanaz és egy kategóriával lejjebb van az S351DB-hez képést.
S2000 MKIII nem biztos hogy jó, az 5.5" nem lesz elég a fenti stílusokhoz, elvileg 45 Hz a vége, a basszus-orientált zenék meg 40-45 Hz között is szólnak. Ahhoz az S3000 Pro kéne, de csak akkor ha max 200k-ért kapható.
Az S360DB-t én nem ajánlanám, csak akkor ha valaki szereti a színezett, magasbahúzó hangzásvilágot, s ez a hangfalszett 110-120e-nél többet nem ér az S350DB / S351DB 90e árához mérve.
-
Yézi
aktív tag
válasz
Beastar #63332 üzenetére
Volt mindhárom hangfal nálam, R2850 és S350 közül inkább az utóbbit venném, hangminőségben szvsz egy fokkal feljebb van.
S360 most nagyon drága, nem éri meg a felárat, viszont ha már ilyen árkategóriában nézelődsz, akkor az S2000MKIII-ra érdemes ránézni, 135k-ért most egészen jó vétel. 5,5” szerintem már nem lesz problémás mélyek tekintetében sem, hangminőségben viszont a fentebb említett darabok közül egyértelműen ez a legjobb. -
Beastar
újonc
Sziasztok,
Olvastam a téma összefoglalóját és videókat is néztem összehasonlításokról, olvastam kommenteket, de nem tudok dűlőre jutni. A kérdésem az lenne, hogy Edifier s350db vagy Edifier r2850db éri meg jobban, mert jelenleg kb egy árban mozognak? Vagy esetleg érdemes kicsit félrerakni és 40 ezer forint ellenében az Edifier s360db-t választani?
Felhasználás módja a szokásos, film, zene. Egyéni preferenciám viszont eléggé basszus orientált, a kocsiban is ezt szoktam meg, illetve ilyen stílusú zenéket hallgatok túlnyomó részt: drum and bass, dubstep, bass house, deep house, kis hadstyle, de időnként Hans Zimmert is. Tudom, hogy ezek a rendszerek és ár kompromisszumokkal jár, de tapasztalat nélkül nem tudom megítélni ezeket. Illetve valahol talán meg lehetne őket hallgatni élőben? Emag, alza stb.? -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #63328 üzenetére
Az égvilágon semmivel (sőt, digitális kapcsolat esetén inkább azzal az előnnyel, h legalább emiatt biztosan nem malackodik bele az eredeti hangfolyamba a rendszer)
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #63328 üzenetére
Nem, hiszen ha a DAC-odon állítod a hangerőt, akkor így kell használni
t.imi: "Mindkettőnknek előre mutat a reflex nyílás, tologathatom koppanásig."
Nem tologathatod, mert ugyanúgy ki fog emelődni a mélyed fal közelében, csak kisebb mértékben, mint a hátsó reflexnél. A térleképezés meg ugyanolyan mértékben romlani fog.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt már kérdeztem, de nem kaptam választ: Jár bármilyen hátránnyal/veszéllyel, akár a minőségre, akár a hangfalra, ha a hangfalakra kötve 100%-on járatom a Windows-os hangerőt folyamatosan?
(Csak mert volt egy pár hsz. amiből esetleg erre is lehetett következtetni).
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Lassan talán sikerül megszülni 1700bt helyett mi legyen.
Alesis Elevate 5 MKII
Pioneer DJ DM-40D
MK II nagyobb, talán még be tudom préselni a rendelkezésre álló helyre.
Mindkettőnknek előre mutat a reflex nyílás, tologathatom koppanásig.
Az 5.25" vs 4" ebben a kategóriában is rengeteget számít közép/mély tartományban? -
Picco
addikt
válasz
Lizard0828 #63325 üzenetére
ha van helyed akkor BX8-bol 100k korul van egy par, ar/ertek aranyba verhetetlen szerintem.
ha nincs helyed es/vagy igenyled a kenyelmi funkciokat (BT/taviranyito) akkor edifier s350/s351/s360 a topic kedvenc, aktualis ar fuggvenyeben mert eleg szeles skalan szoktak a kereskedok akciozni. -
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Szeretnék feljebb lépni minőségben és hangerőben a jelenlegi R1280T-ről, az összeg olyan. 100-120ezer lenne nagyjából és egy Fiio K7-re lenne rádugva, elsősorban zenehallgatásra, klasszikustól a techno műfajig.
Kérlek ajánljatok pár versenyzőt. Nem tudom érdemes e elmennem a belépő stúdió irányban? -
Dönc
tag
válasz
lezso6 #63319 üzenetére
Ha ez így van az még sokkal gázabb, mintha maga az algoritmus csinálná ezt.
Laptopon, TV-n és monitoron néztem csak ezeket a beállításokat, de a gyenge (akár a saját keretei közé helyezve vállalható) hangzásból csinált valami rettenetesen rosszat minden esetben.
Réges-régen egy Sony mp3 lejátszónál futottam bele hasonló működésbe, ott úgy működött az EQ, hogy nem boostolt, hanem minden egyebet amit te boostoltál volna azt hozta ki 0-ra és a többit csökkentette. Nekem így jött le ez az opció Win alatt is. -
Pl. a bass boost tud olyat csinálni, hogy mindent halkít, hogy a "basszus"
jobban kijöjjön"erőteljesebbnek" tűnjön.Nem ezért csinálja. Hanem azért, mert különben torzítana, ezért ideiglenesen visszaveszi a hangerőt, ez a dinamika-kompresszió. Tehát ha pl csinálsz egy 12 decibel mélykiemelés (vagy bármilyen kiemelést), akkor ha a forrás elég hangos, akkor a kiemelés miatt torzítás lehet, mert kifut a dinamikatartományból. Ezért a limiter közbeszól s lehalkítja addig. Másik megoldás, hogy 12 decibeles kiemeléssel együtt 12 decibellel konstans módon lehalkítasz mindent, azaz kvázi "normalizálsz", így halkabb lesz a zene, de a mély több, s nem fog kifutni a szoftver a dinamikatartományból.
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #63316 üzenetére
Király
Ahogy lezso6 írja, itt most nem a hallásodról van szó. Az emberi fül hozzá szokik dolgokhoz és ha nem annyi mélyet és magas frekvenciát hall mennyiségben, amit megszokott, akkor egyből azt riasztja az agyad, hogy eltűnt az élet belőle, lapos, fúj stb.
Régen én is az EQ-zott hangzásra mondtam azt, hogy élettel teli, de ma már egy EQ nélküli 1250B hangzására is azt mondom, hogy élettel teli, mert az élettel teliségnek valójában nincs ehhez köze. A két állapot között se nem javult, se nem romlott a hallásom.
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #63312 üzenetére
Na ezt akartam következőnek kérdezni
Tehát hallod, de valószínűleg csak az EQ-hoz hozzászoktál és azt hívod "életnek". Még mindig azt mondom, hogy 2 hétig hallgasd EQ nélkül és a hangfalon is középre csavarva a basszust és a magasat és utána fogalmazd meg magadban, hogy hogyan látod azt hangzást.
Egyébként valószínűleg nem láttam, de ugye a magas hangsugárzó a füled magassága körül van és a hangfal a fejed felé van fordítva ugye? Valamint légvonalban nincs semmi akadályozó dolog a füledig?
-
Attila0
őstag
Mindent hallok, csak mintha nem lenne bennük élet.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #63303 üzenetére
A cintányérból sok fajta van és az sem mindegy, hogy hol és hogy ütik meg, szóval csilingelő hangot ritkán kell hallanod, mert nincs csilingelő hangja
Jártam zeneiskolába, ott hallottam sokat, mert ott ültem mellette. A cintányérnak fémes, kongó, zöngő hangja van: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest