Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
Üdv! Van egy remekül működő Microlab Solo 6C-m a PC-men, ami jelenleg a gyári RCA-jack kábellel van rákötve a gépben levő Sound Blaster Z hangkártya fejhallgató kimenetére. A jelek szerint muszáj lesz fejhallgatót is használnom hamarosan, ezért arra gondoltam, hogy a hangkártya optikai kimenetét használnám a Solo 6C-hez, és a fejhallgató menne, ahová tervezték. Viszont ehhez kéne egy értelmes eszköz az optikai kimenet és a hangfal RCA-ja közé. Régebben a FiiO-nak volt egy olcsóbb konvertere, de ahogy látom, ez már kifutott náluk, és a K11, ami jónak tűnik, a mostani anyagi lehetőségeim felett van. Javaslat?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #65791 üzenetére
Kissé már túltolod, a következő nyűgöd az lesz, h jajj, a vezetékes fejhallgatót be kell dugni... (ami ráadásul pont egy kimenetes hangfal esetén lenne szükséges mindig, hiszen azok némítanak, míg a DAC nem, abban maradhat állandóan bedugva)
Aliról már tizenpár dollárért is lőhetsz ilyen célra megfelelő USB-s DAC-ot vagy hangkártyát, de $20-$30 között már egész korrekteket is. Persze ha még ennyi sem fér bele, valóban nincs miről beszélni (ahogy az egészről sem, hiszen sunny1 ragaszkodik a legrosszabb megoldáshoz - bár persze az említett típus után érthető, annál bármi jobb lesz)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #65787 üzenetére
ez a legpraktikusabb megoldás, egyszerűen nem kapcsolod be a hangszórót, amikor nincs rá szükség.-> De az ekkor megint egy plusz kapcsolgatás. Akár a kábeldugdosás. Pláne ha esetleg a hangszóró hátulján van a kapcsoló...
Sehol nem írtam "dongle" DAC-ról, az USB-s nem azonos azzal.-> Egy USB-s Dongle DAC már miért ne lenne USB-s? Na mind1. hagyjuk, (azt hiszem) értem mire gondolsz, nem ilyen "telós" Dongle-re" gondolom, hanem "igazi" PC-s DAC-ra... Abból viszont, ha relatíve jó minőséget (meg "több kimeneteset") akar, akkor már sokkal zsebbe nyúlósabb lesz a dolog... (Esetleg a VE Magatron lehet egy viszonylag olcsóbb és jó hangzású megoldás erre, pedig "elvileg" azt sem PC-hez, hanem inkább telóhóz tervezték. De legalább van rajta egy "fizikai" átkapcsoló is a fejhallgató és a Line-Out kimenet között)...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #65786 üzenetére
Természetesen nem kell, hiszen minden hangszórón van ki-be kapcsoló (leszámítva a szóra sem érdemes USB-s vackokat). Ezért írtam, h ez a legpraktikusabb megoldás, egyszerűen nem kapcsolod be a hangszórót, amikor nincs rá szükség.
Sehol nem írtam "dongle" DAC-ról, az USB-s nem azonos azzal.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #65785 üzenetére
Szerk.+: Arról nem is beszélve, hogy akkor majd úgyis dugdosni kell a kábeleket, mert különben egyszerre fognak szólni...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #65784 üzenetére
"amin van normál vonalszintű kimenet is"-> Szerintem erre annyira nincs is szükség. Két ilyen Dongle DAC-om is van, a miken csak egy "fejhallgató" kimenet van és így is 100x jobban szólnak a rádugott hangszórókkal is, mint az alaplapi "hangkártyával"...Szerk.: Ja sorry, egyből beugrott már, hogy úgy meg a kábeleket kellene folyton ki/be dugdosni hozzá...
De akkor meg dugja a hangfalat hátra, a fejhallgatót meg előre a DAC-ba. Olyan "olcsóbb" Dongle DAC-ot még nem nagyon láttam, amin 2 kimenet is van, pláne nem "vonalszíntű".
-
Degeczi
nagyúr
válasz
sunny1 #65783 üzenetére
Újonnan nincs ilyen. Használtan még előfordulhat, akár itteni aprón is.
De ha már úgyis van 980T-d, akkor sokkal praktikusabb a már említett fejhallgatókimenetes USB DAC, amiből olyat is könnyen találsz, amin van normál vonalszintű kimenet is, és akkor átkapcsolgatni sem kell, mindig lehet arra irányítva a hang. -
sunny1
tag
Gamer hangszórót keresek csupán a fejhallgató kimenet miatt.
Sok helyen olvasom hogy ha fejhallgató van csatlakoztatva akkor nem működik a hangszórón lévő hangerőszabályozó.Kérem szépen ajánljatok gamer hangszórót max 25e ft.-ig.
-
sunny1
tag
Ezt néztem ki.Véleményeket kérnék.
[link] -
SunMount3r
nagyúr
válasz
sunny1 #65775 üzenetére
Ha nincs, akkor egy olcsóbb USB-s DAC dongle-al könnyen varázsolhatsz fejlhallgató kimenetet a PC elejére. És akkor annak a minősége is az igényeidhez no (meg a pénztárcádhoz) igazodhat, ha jól választasz. Igaz, akkor majd váltogatni kell a kimenetek között Windows-on, de ez kb. 3 kattintás.
-
válasz
lezso6 #65776 üzenetére
A kis Erisen ennek apropóján kipróbáltam a fülescsatit. Összességében elmegy, de zavarosabb, mély belassult kicsit, meg nem megy rendesen mélyre, cserébe a magas egyrésze is hiányzik. Viszonyítva az Onyx DAC füleskimenetéhez. A DAC szimmetrikus TRS- ekkel van csatizva a dobozokra.
Összességében használható a hangdobozról is, de jól hallható a hangminőség csökkenése, ahogy mondjátok. -
válasz
sunny1 #65772 üzenetére
Hát a füles jack csatit felejtsd el, nem is szokott jóminőségű lenni. Számítógépházon lévőt ajánlott használni. De ha mégis nagyon-nagyon kell, akkor az ajánlottak közül Edifier MR4, Presonus Eris E3.5. Ezek viszont drágábbak, 40e körül vannak. Olcsóbb nincs (ami hangra is jó).
-
sunny1
tag
Kérem szépen ajánljatok PC-hez 2.0 hangszórót.
Ár: kb.25eft-ig
Íróasztalon lesz elhelyezve 60cm-re tőlem.
A legfontosabb hogy legyen a hangszórón csatlakozó amibe a fejhallgatót teszem Jack 3,5mm. -
sunny1
tag
Megérkezett az R980T.
Egyetlen baj vele hogy nincs rajta fejhallgatóhoz 3,5 Jack csati.
Lehet ezt orvosolni valahogy,vagy másik hangszórót kell választanom.
Előre is köszi a válaszokat. -
sunny1
tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék melyik Edifier típust válasszam.
Az ajánlóban az R980T van,de ott van még a P12-es.
Egy abszolút laikusnak elmondanátok mi lesz a 2 közötti különbség?
Előre is köszönöm. -
Altorax
újonc
Sziasztok!
Vettem nem rég új hangszórókat a számitogépemhez (Wavemaster MOODY BT 2.1) azonban furcsa zajt ad ki, amikor áramot kap. Valamikor annyira halk, hogy csak akkor hallható, ha a fülemhez teszem a hangszórót, de máskor pedig szabadon is simán lehet hallani. Már próbáltam különböző helyekre bedugni, illetve más dolgokat ki be húzni, hogy hátha az megoldja, de semmi. Nem értek annyira az elektronikához csak próbáltam laikusan egy esetleges földhurokot kizárni. Szerintetek mi lehet a baj?
Csatolok hangfelvételt hozzá. Nem tudom ilyen esetekben milyen információkat érdemes megadni elsőre, de ha van bármi kérdés vagy hiányzó információ, ami segíthet a megoldásban akkor azokat is küldöm majd.
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat! Már kezd bosszantani
Zaj: https://drive.google.com/file/d/1sK4PdzKy3enKomJqJANnjI7W3f0vGQJy/view -
stk049
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Gravity SL-8231 2.1 hangfalam. Kb mennyit kellene szánni egy új hangfalra, hogy lényegesen jobb hangzást kapják? -
fuser123
csendes tag
válasz
SunMount3r #65762 üzenetére
Elméletileg 2,5 m.
[link] -
SunMount3r
nagyúr
Az Edifier R980T esetén valaki tudja milyen hosszú a két hangfal közötti kábel?
Köszi!
-
Moonwolf
senior tag
Ha valaki lemaradt volna az emagos akcióról és szeretne egy ilyen bestiát. Most 79.000 Ft az ára. Edifier S1000MKII
-
Degeczi
nagyúr
válasz
oliwwer #65759 üzenetére
Nincs wifi6-om, sem S360-om, de utóbbi 2.4 GHz-et használ az átvitelre, ami a wifi 6-nak csak egy töredéke, tehát furcsa lenne, ha ténylegesen tizedelné (ha zavarja is, ami persze elképzelhető)
(a 6 GHz sávot csak a wifi 6e használja, de a sima wifi 6-nak is 5 GHz a fő terepe)
-
oliwwer
aktív tag
S360DB-nél sok helyen olvastam, hogy ha wifi 6-os router mellé teszed, akkor kb megtizeteli a sávszélt, mert azonos frekvenciát haszál. megtudja ezt erősíteni valaki estleg?
-
-
Leone743
tag
a z623 hangfalban lötyög a csatlakozó és néha megkell mozgatni hogy jó legyen,a mélyládában,ha szét szedem megtudnám forasztani de nehéz szét szedni?
-
PuMbA
titán
válasz
Neil Watts #65754 üzenetére
Sima D6 nem jó. Audiophonics.fr-t is megnézheted még, nagyon jó tapasztalatokat írnak, francia bolt.
-
-
válasz
Neil Watts #65751 üzenetére
Próbáld meg fordítva bedugni a TV / hangfalak villásdugóit, hátha csoda történik. De egyébként lehetséges, hogy valami egyszerű hálózati zavarszűrő megoldást hozhat, de fogalmam sincs hogyan.
-
PuMbA
titán
válasz
Neil Watts #65751 üzenetére
Akkor csak a jack / RCA kábel veszi át a zajt vagy a TV-d, ami jó hír. Optikai kimenettel és balanced XLR vagy TRS kábellel kiküszöbölhető, mindig ezek ajánlottak. SMSL D6S elsősorban, illetve Topping E50, de az már régebbi darab. Shenzenaudio-ról rendelve ingyenes a szállítás azt hiszem 200 dolcsiig és olcsóbb tud lenni.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #65748 üzenetére
Bármelyik kábelboltban találsz, és persze, h nem okoz gondot (föltéve természetesen, h szépen szigeteled a toldásnál az összekötött vezetékvégeket. A legstabilabb kötéshez forrasztva, de itt még egy erős összesodrás is megfelelő, ha nem tudsz forrasztani)
-
Attila0
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #65744 üzenetére
Sima árnyékolatlan kéteres kábel, kb. 0.5 mm2 körüli.
-
Attila0
őstag
Sziasztok
Régóta nem írtam már ide és most is csak egy számomra furcsa jelenség miatt teszem de számotokra már biztosan tök egyértelmű lesz. Szóval ugye a laptopomra telepítettem és be is állítottam a Equalizer APO-t, de a laptop sajnos nemrég tönkrement. Ezért vásároltam egy használt Dell Optiplex asztali számítógépet amire természetesen ismét megkíséreltem feltelepíteni az APO-t és itt jött számomra a bibi, ugyanis nem tudtam ugyanúgy beállítani mint a laptopomon. Ebből kifolyólag nekem lenne is egy olyan teóriám, hogy ott azért sikerült mert a laptopomnak volt egy beépített mikrofonja, amit érzékelt a program, ennek meg nincs? Szóval szerintetek helyes az elméletem, vagy megint én vagyok a hülye, mint annál a múltkor esetnél amikor a laptopomon is össze-vissza állítgattam mindent, hogy a számomra legjobb hangzást érjem el?
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek a Genius SP-HF160-nál meg lehet oldani a két hangfal közötti kábel hosszabbítását valahogy? Vagy ez is valami speciálisabb kábel? Arra gondoltam, hogy középen elvágom valahol és oda kötök bele egy toldást (kb. 20cm kellene még). No de milyen kábel is lehet ez valójában és hol kapnék hozzá megfelelő toldó kábelt?
Itt a hátulja. Tudom, ebből még nem sok minden derül ki... -
PuMbA
titán
válasz
Neil Watts #65742 üzenetére
Az valamivel jobb. Nekem is volt, de 10-15 ezernél többet nem ér, szóval jóval az ára alatt teljesít. Az ára nagy része a mikrofon bementére, azaz az ADC minőségére ment el, ami itt DAC-ként pont nem számít.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Neil Watts #65740 üzenetére
Ha kihúzod az RCA-t a Mackieből, akkor is sípol?
A TV-k jack kimenete rossz (hang)minőségű, így ilyen jó minőségű hangfalat nem ajánlott rákötni, mert erősen visszafogja. Vegyél egy optikai bemenetes, balanced (XLR vagy TRS kimenetű) DAC-ot, ami az RCA-val ellentétben nem szedi fel a zajt és a hangminőséged is sokkal jobb lesz.
-
Sziasztok,
Adott egy TCL 85C845 TV amire Klotz Jack-RCA kábellel rákötöttem 2 db Mackie MR824-et. A TV bekapcsolásánál mindig pattant egy hatalmasat a hangfal is, de ez gondolom üzemszerű ilyen felállásban.
Mióta beszerelték a Daikin multi klimámat kB. 2 hete, azóta elviselhetetlen magasfrekvenciás sipolást ad ki a hangfal, működés közben. Maga az egység teljesen másik szobából kapja az áramot mint ahol a hangfal van.
Mit tegyek? Ha le kell cserélni a hangfalakat, akkor milyet vegyek ami ilyen setup a is működik?
Köszi!
-
Yézi
aktív tag
Elkapott a kíváncsiság, szóval benyúltam egy ilyet.
Annyi biztos, hogy iszonyat pofásan néz ki, nem is értem miért nem érthető el efféle dizájn a többi Edifier hangfalból is.
-
miresz
veterán
válasz
griffin90 #65732 üzenetére
Helyesbítek, nekem [A26] van ami szinte mindenben megegyezik az A28-al. Nekem tetszik a hangzása, meg a minimalista stílusa is. A multiroom képesség az marha jó, pl. Airplay-en keresztül simán játssza a veszteségmentes zenét, nem kell kábelezni.
Egyébként például még az [Argon audio] hangfalai is HDMI ARC képesek. -
miresz
veterán
válasz
griffin90 #65728 üzenetére
Igen ezt néztem anno én is, de a a multiroom képesség hiánya miatt vetettem el. Az én választásom az [Audio Pro A28] -ra esett.
-
traz75
tag
válasz
lezso6 #65721 üzenetére
Ja, én voltam az a valaki.
Soundstick II-ről váltok E4.5-re (az MR4 már elkelt közben).
Nem olyan hatalmas nagy a különbség egyébként hangminőség tekintetében, csak hát a studio monitorok mégiscsak jóval kiegyenlítettebbek, amire szükségem.MR4 meg Eris tényleg nagyon egy hangkategória, gondolom a méretből adódó különbség miatt E4.5>MR4 és (MR4>E3.5, gondolom...)
-
olymind1
senior tag
-
griffin90
tag
sziasztok, triangle br03 connect aktiv hangszororol van vkinek szemelyes tapasztalata? tvhez hasznalnam. van hdmi portja, ami 10/10 feature, viszont wifi meg pont nincs, ha jol latom..
de a hangja vajon milyen?
gyártói weboldal -
válasz
lezso6 #65723 üzenetére
A gyereknek tavaly edifier bt fülest vettem, hibátlan a telefon beszélgetés minden de tényleg.
PreSonus Eris E3.5 nem ismertem de még olcsóbb mint az edifier
fenomenális... A creative t10 után biztos felüdülés lesz..
Nekem ez is jó.
Más: Az öregemnek van egy 90's években vásárolt Jamo 507 hangfala derék magasságú, fekete fa meg üveg a teteje elég jól szól mai napig, egy technics erősítővel.... Gondolom az jó minőségnek számít?
-
válasz
Valaki87 #65720 üzenetére
Lazán jobb. Egyébként még a Presonus Eris E3.5 vagy E4.5 is adott, utóbbi nagyon hasonlít az MR4-re, de valaki mondta, hogy a Presonus sokkal jobb, s van belőle BT opció is. Illetve Presonus 5 BT, ha elfér, az most elég meglepő áron van itt 70e-ért. Meg egyéb budget stúdió monitorok is vannak, ezeket bizonyos boltokban ki lehet próbálni ha BP-n vagy.
-
-
válasz
Valaki87 #65713 üzenetére
Ugye nem asztalra akarod rakni a subot?
Ha nagyon kicsi méret kell, akkor iLoud Micro Monitor, ez 90 mm széles, de 110e. A több ajánlott cuccból a legkisebbek 140-160 mm körüliek szoktak lenni. Gombok oldalt szoktak lenni.
Amikor írtál azok leginkább lehúzások:
Bose Companion: Ha a sima kis 2.0-ra gondoltál, az sajnos egy egy utas kakkanat. Mondjuk basszusból van bőven, csak minek.
Harman Kardon Soundsticks: Mókás dizájn, de hangminőségre talán ez a legrosszabb. Oldalanként 4 db 1.4" magassugárzó, középtartomány így nem lesz. Mondjuk mélyből relatíve a legütősebb az összes közül.
JBL Quantum Duo: ez legalább két utasnak néz ki, de csilivili fospisztoly gémer adó van rajta, de valószínűleg ennek lehet a legjobb hangminősége.
SteelSeries Arena 3: szintén egyutas, azaz nincs magassugárzó, habár legalább 4" hangszóró van benne, ami mind közül a legnagyobb. Középtartományban lehet ez a legjobb, de a magasai valószínűleg gyengék. Ja meg a mélye relatíve egész jó lehet talán.
-
Yézi
aktív tag
válasz
Valaki87 #65713 üzenetére
S880DB-n (is) van elől kijelző, látod ha bekapcsolva van, emellett a hátsó kezelőgombokat sem kell piszkálnod, hisz jár hozzá távirányító. Bass/Treble az egyetlen, amit nem tudsz a távirányítóval állítani, de ezeket úgyis 1x belövöd, ha szükségesnek érzed, aztán el is feledkezhetsz róluk.
-
Nem sajna, egyedül a harman volt 2.1 de annak ilyen kecses kerek az még szo-szo elfért volna de az ilyen ba**om nagy kocka sub már nem fér el...Nézegettem ezeket a Edifier-et is de az a bajom vele, hogy hátul van a kezelő gombok meg minden más és állandóan nyúlkálni hátra hát a tököm se akarja, szeretem amikor elöl van minden illetve látom, hogy bekapcsolva van világít rajta valami mert hajlamos vagyok úgy hagyni a francba egész éjjelre....
Illetve falhoz közel lesz, hogy maradjon helyem az asztalon és nem akarom mindig tili-tolizni...Még ha oldalt van akkor arra azt mondom oké.
-
Sziasztok!
Lenne egy Creative T10-es hangszóróm ami nem olyan jó cserébe eléggé gagyi hangzásra
és eljött az idő, hogy egy kicsit jobb hangzásra vágyom legyen szó basszus vagy magasról de ne dobozhang legyen.... Laptop mellé lesz kötve, hely az szo-szo nagyon nagy db hangfalak nem férnek el... Amiket néztem jelenleg :
Bose Companion
Harman Kardon Soundsticks ( igen ez 2.1, de még beférne pont. )
JBL Quantum duo
Edifier Luna Eclipse
SteelSeries Arena 3 ( ezt egyáltalán nem ismerem,de néztem youtube videókat róla)
Melyik lenne a legjobb választás?
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #65709 üzenetére
Még bepróbálom 6.3 jack - RCA kábellel, hátha csoda történik, és úgy jó lesz.
Olcsó izolátort sajnos találtam, amit mostanában kihoznának, csak marha drágát.
A boltos is egy 40 ezrest ajánlott, ami elég felejtős kategória nekem.
Akkor egy ilyen jó lesz szerinted? [link]
Hátha ideér még a 14 nap lejárta előtt... -
-
lowzor
veterán
Egy ilyen esetleg jó lenne szerinted? [link]
-
válasz
lowzor #65702 üzenetére
Áruház csak nem akarja visszavenni.
De a helyedben én is kidebuggolnám mi okozza a problémát, habár (sok) pénzt nem költenék rá. RCA mama TS pápa adaptered nincs? Az esetleg olcsóbb, mint a kábel. De szerintem attól nem valószínű hogy jobb lesz.
Ha USB-t kihúzva megjavul, akkor az van, amit mondtam, a pár ezres USB izolátor az biztos megoldás. És egyébként valószínűleg minden stúdió monitorral ilyen zajos lenne, mint most, ha balanced, ha nem.
-
válasz
lowzor #65700 üzenetére
A gépben garantáltan nincs izoláció.
Más típusú tápegység, stb., sokféle oka lehet annak, hogy mivel van földhurok és mivel nincs. A stúdió monitorok jellemzően háklisak a forrásra. Persze lehet akár a balanced kábel is segít, lásd nálam a Swissonic V8, ami a drága Topping E70-ről zajongott RCA-n, igaz az biztos nem PC-ből jövő zaj volt, hanem rendes brumm. Míg ugyanez a hangfal szüleimnél köszöni jól van a TV füleskimenetére kötve jackkel, feltéve hogy a TV-re kötött PC nincs bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest