Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
Hali!
Visszajött az S2000MKIII ára. Igazat megvallva kellemetlen volt az élmény, felsőbb kategóriákkal szemezek. Aipulse A200-ról vélemény?
-
joe979
aktív tag
Az oldal nem , csak hirtelen megörültem mint a majom a farkának , azért kemény az inger , de nem basztam rá ! Azért ajcsiba jőhet az sc207 😃
-
joe979
aktív tag
Ennyit az EVE Audio játékról ... Kéri a kamu oldal a bankkártya adatokat , havi egy eurúért streaming szolgáltatásért .....
-
marquuard
veterán
Sziasztok, van egy Microlab Solo 6C-m, jó régen vettem itteni ajánlásra. Kifogástalan számomra. Szeretnék venni másik helyiségbe is hangfalat. Első blikkre Edifier R1380DB a kiszemelt. Funkciókat tekintve számomra a Bluetooth csatlakozás preferált, egyéb igényem nincs, amit már most a Microlab ne tudna. Hasonló ligában játszik a Microlab-bal?
-
Igen, ezt gariztatni érdemes, az a biztos, szvsz inkább ne nyúlj hozzá. Igen, ugyanezt a típust nyugodtan meg lehet venni.
De azért szomorú, hogy ennyi probléma van, habár lehet csak a nagy számok törvénye miatt van, sokan vesznek itt ilyet, előbb-utóbb mindig kell hibásnak lennie mindenből.
-
Kifúj a membrán szélén, nincs rendesen ráragasztva? Esetleg nincs meghúzva rendesen a csavar, ott fúj ki? Utóbbi esetben ugye a a peremen túli részt kéne nyomni mondjuk...
Nekem ez gyári hibának tűnik.
Csavar még meg tudod húzni, de ha a ragasztás engedett el vagy egyéb baja van azt nem nagyon. Hangfelvétel / videó a hibajelenségről?
-
Nekem is volt ilyen, szintén csak egy adott frekvencián, ugyanannál a számnál hallottam mindig.
Esetemben a woofer lengőtekercséhez menő egyik vezeték nekiért a kónusznak (alumínium membránnak), és ez okozott recsegést. Én egyébként REW-el mértem ki utólag, utána kikaptam a woofert, kézrátétellel orvosoltam, visszatettem, azóta is hibátlan.
Első alkalommal elengedtem, hiszen általában nem hallottam (szinte soha, csak annál az egy dalnál), de azután mikor láttam a durva THD grafikont REW-ben, muszáj volt megnéznem. Ilyesmi előfordul, de szerencsére szaktudás nélkül is könnyen orvosolható. -
peq
aktív tag
válasz
lezso6 #65579 üzenetére
Kösz a linket!
Recseg.. Bizonyos tartományban, de nem az igazi. A jobb hibátlan, a bal problémás. Mégsem a forrás volt a szarSok-sok track után néhány esetben mutatkozik.
Ha a membrán gumírozott peremét valamelyest lefogom, úgy olykor megszűnik, vagy mérséklődik.
Küldjem vissza, kifogtam egy ilyen darabot, s vegyek újat és egy másik nem produkálná, vagy ezen az áron ne számítsak jobbra? -
peq
aktív tag
Na oké, csak annál az egy számnál tapasztaltam az anomáliát. Ezek szerint source is lehet ennyire szar..
Jól szól! -
Yézi
aktív tag
válasz
Deer76 #65571 üzenetére
eMAG-nál most több Edifier is elég jó áron van;
R1280DB 31k
MR4 35k
R2000DB 65k
S1000 MKII 90k
S360DB 116k
S2000 MKIII 123k -
Deer76
aktív tag
Ez most jó ár
Edifier 1600 TIIIBár 35.9k-ért jobban megéri a 1700BT
-
válasz
attiati #65567 üzenetére
Ja igen, kimaradt egy szó, szóval NEM mernék jackest venni.
Habár megpróbálkozhatsz, aztán ha érzed, hogy a TV kevés, akkor még mindig vehetsz hozzá külön DAC-ot, akár HDMI ARC extractorosat, így a TV távjával tudod szabályozni a hangerőt.
Írhatsz a HiFi topikba is, de ilyen olcsón nem tudom mi kapnál. Kell DAC-os erősítő + hangfalpár, nem biztos hogy jobban jönne ki.
Ezt itt inkább aktív hangfalas topiknak hívnám. Ezek alapvetően tényleg PC-s hangfalak általában, de inkább a kompakt, jó ár / érték arányúak, TV-hez is alkalmasak. Jellemzően itt az olcsó 50ezer alatti kategóriát szokták keresni.
Igen, gyakorlatilag kb csak Edifier ajánlott, de azért, mert más márka nem igazán van, pedig amúgy meg jó lenne. Régen volt, de már megszűntek vagy elszállt az áruk. Amúgy drágább aktív stúdió monitorokkal is foglalkozunk, de erre ritkább az igény, mert ugye a komolyak kb 100e-től indulnak párban.
-
attiati
veterán
válasz
lezso6 #65566 üzenetére
Tv kb 7-8 éves modell (LG UH7707)
Innen lemaradt egy nem szó?
"úgyhogy én mernék sima jackest venni"
Közben rájöttem, hogy topikot tévesztettem, mert ez a PC-s hangfalszett minőség.
Vagy ezek az 50e ft-os szettek tudják már a nagyobb hi-fi hangfalak hangzásminőségét?
Ennyit fejlődött a technika? -
válasz
attiati #65565 üzenetére
Látom van fejhallgatócsatlakozó, így sima jackes hangfal is játszhat. De elég réginek néz ki ez a TV, úgyhogy én nem mernék sima jackest venni. Viszont ugye a TV távjával az optikás hangfal hangerőszabályzása nem fog menni, a saját távját kell használnod.
Így maradt az R1280DB, ami 37e körül indul.
Esetleg R1380DB, ami elvileg jobb, de mindenképpen világosabb hangzásvilág, most 45e. Elvileg kb ugyanaz, csak jobb magassugárzióval. Mélyből a mérethez képest meglepőt tud, kb 55 Hz-ig lemegy. Összehasonlítás (egy jó fülessel kell hallgatni nyilván):
DSAUDIO.review || Edifier R1380DB vs Edifier R1280DBs || sound.DEMO
Szvsz megéri azt a +8e forintot az R1380DB.
VAGY az 50ezres kerethez kicsit hozzádobsz, mert most van egy S1000DB a hardveraprón 70e-ért, az 1-2 kategóriával jobb cumó, újonnan akciósan se szokott 100e alatt lenni.
-
attiati
veterán
Első hangfal vásárláson gondolkodom.
Tudnátok ajánlani pár modellt?50e alatt (használt is játszik)
Filmnézéshez (tv-ről) és zenehallgatáshoz kellene.
Tv-n ilyen csatlakozók vannak: [kép]3m-re van a kanapé. 27nm-es helyiségben terjedne a hang, de a valóságban inkább 15-20nm.
Szomszédokat nem szeretném elkergetni a basszussalszerk: 20 évvel ezelőtt még ilyen 1m magas hi-fi hangfalaim voltak.
Ezek a kisebb hangfalak hozzák ugyanazt a minőséget zenehallgatásra? -
peq
aktív tag
Megtettem, azok végett esett arra a választás, s helyeztem kontextusba. Ne bizonytalaníts el
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Kisebb megszakításokkal (Microlab Solo 6C, Gigaworks T40) sok-sok éve használom megelégedve (összes kondi, illetve műveleti erősítők cserélve) az immár 15 éves Genius SP-HF 3000A párost
Egész jól szól, de valami tisztább hangázsra vágyom.. Sokat ne várjon az ember, fénykorában sem volt a csúcs, de árához képest amolyan "bestbuy" volt anno, és nagyon jól szolgál.
Az Edifier S2000MKIII jelentős, lényeges ugrás lenne? Kizárólag a hangzás számít! BT és egyéb sallangok nem érdekelnek. Hangkártya egy Creative Sound Blaster Z.Ha igen.. TV-re kötve fent említett 3000A, avagy Edifier C2 2.1 a jobb megoldás?
Köszi!
-
Yézi
aktív tag
válasz
bajtokarpi #65553 üzenetére
R1280T most nevetségesen olcsó, 22k-ért abszolút jó deal, és mindenképp jobb hangminőséget képvisel, mint az X230 tejfölösdobozai.
Habár elsőre valószínűleg furcsa lesz, és a mélyeket is kevesellni fogod belőle, ezeknek az olcsó 2.1-es rendszereknek általában igencsak hatásvadász, túltolt mélyei vannak, bár az 5,25"-os "sub" nyilván valamivel mélyebbre is megy, mint az 1280T 4"-os mélyközepei. -
válasz
bajtokarpi #65553 üzenetére
Abszolút. Mélyet mondjuk lehet kevesellni fogod, mert az X-230 és hasonlók nagyon durván túltolják, mint Woodman castingon a tudodmit.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Logitech X-230 2.1-es rendszert érdemes lecserélni egy Edifier R1280T-re? Pc-re lenne kötve, leginkább zenehallgatásra lenne használva (rock, metál), de online tv, illetve game is szokott lenni.
Köszönöm
-
olymind1
senior tag
Swissonic V7 ismét 36 ezres darabáron kapható.
Swissonic A305 kistesó szintén ilyen áron. -
Yézi
aktív tag
válasz
joe979 #65543 üzenetére
Kezdetben amúgy hezitáltam. Egyszer már becsomagoltam, aztán 2-3 napra rá megint előkaptam, gondoltam hátha csak hülye voltam és azért nem jött be, akkora különbség azért mégsem lehet. Első pár zenénél még bólogattam;
jóez ,nem is tudom mi volt vele a bajom
, de minél több számot hallgattam, annál inkább jött elő a hiányérzet, egy óra alatt fel is baxtam magam és ment vissza a dobozába...
Pedig próbálkoztam a custom EQ profillal is, valamelyest segített is visszahozni a Pro karakterét, de az is csak félmegoldásnak bizonyult, nem minden zenénél lett eredményes.
Na mindegy, kipróbáltam, nem jött be, most már boldog Pro tulaj leszek egy időre. -
Yézi
aktív tag
válasz
kutyek #65538 üzenetére
AT2020 akad itthon, bar az nem tudom mennyire lenne alkalmas erre a feladatra.
Noha tegnap mar muszaj voltam osszepakolni, ma jon erte a futar, igy erre mar sajna nem lesz lehetosegem. De legalabb sikerult egymas mellett is meghallgatni, es megbizonyosodhattam rola, hogy nem csak az emlekeim csalnak, tenyleg van kulonbseg. -
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #65536 üzenetére
Először felváltva, de most meghallgattam egymás mellett is, bár így a szobaakusztika már sokkal inkább közbeszól, mivel muszáj voltam távolabb menni.
Röviden: MKII-ben visszafogottabb a középtartomány, még monitor módban is. Mélyek nem is feltétlen annyival többek, talán leginkább csak többnek tűnnek a visszafogottabb közép miatt, főleg dynamic-nál feltűnő ez.
Azt meg nem mondom pontosan milyen tartomány került a háttérbe, de pl. ennél a számnál még az énekhangok is vékonyabbnak tűnnek az MKII esetében.
Ez mondjuk elég szomorú, lényegében a hangképet még inkább V karakterre hangolták, erre szerintem abszolút semmi szükség nem volt, Pro esetében a Dynamic mód szvsz bőven megtette, meg aztán ott van még a Bass és Treble poti is, ha valakinek kevés lett volna.
Pár felvételt majd bedobok ide is, a különbség szerintem még így is elég jól átjön. -
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #65534 üzenetére
Most már biztosan merem állítani, ugyanaz a setup, nagyon más a mélytartománya a kettőnek. Bár leginkább dynamic-ban használtam, itt konkrétan -3dB-re kellett tekernem a mélyeket, hogy hasonló eredményt kapjak (de még szerintem így is több volt az MKII mélye). Monitor módban is hallható a különbség, MKII lényegesen mélyhangsúlyosabb, alacsony frekik is jobban jelen vannak, s talán pont emiatt nincsenek olyan ütős, feszes mélyek, amiket a Pro-nál annyira megkedveltem. MKII-nél kb. olyan érzésem van, mintha egy 8-10"-os sub ontaná a mélyeket.
-
Yézi
aktív tag
Benyúltam 200k-ért a Pro-t, és milyen jól is tettem.
Basshead-ek imádni fogják az MKII-t, ellenben nekem a Pro feszesebb (és relatíve kissé visszafogott) mélyei jobban bejönnek, MKII-nél túl sokszor volt hiányérzetem emiatt.
-
válasz
joe979 #65531 üzenetére
, ja, mióta eltűnt a Microlab, az Edifier uralkodó lett a konzumer kategóriában. Nekem nincs Edifier, de a Solo6C- vel meg vagyok elégedve, eleinte furcsa volt, de rájöttem hogy jól szól, bár ahogy korábban flexeltem, a magas igazi csengése csak a Vintage óriás dobozaimon az igazi.
-
válasz
Viktor77 #65528 üzenetére
A kopogós mély.
Gondolom ez alatt az értendő, hogy valahol 70-80 Hz körül elfogy a Genius 1250B, míg az Edifier R1280T valamivel mélyebbre megy. Ez igaz, legalábbis az általam hallott R1280DB tényleg lemegy 55 Hz-ig, méretét meghazudtolóan árad belőle.
Pár hónapja R1280DB-t használtam háttérzaj-generátornak több órán át bútor-összeszereléshez. Basszust feltekertem maxra, hangerőt is kapott bőven, aztán ment rajta a mindenféle elmebeteg DnB izomból.
De túlélte.
-
Fernet
senior tag
válasz
lezso6 #65525 üzenetére
Köszi, azt hittem több hely kell neki, akkor ez nem szempont a csere szempontjából.
Akkor csak annyi maradt, hogy vajon hangzásban van-e érzékelhető különbség a két típus között, vagy felesleges foglalkozni a dologgal. Bár gondoltam arra is, ha cserélném akkor a Geniust rá tudnám kötni a TV-re, gondolom csak jobb hangja van mint annak (Sony xf9005)
Volt korábban többször is akciós ez az Edifier, de eddig mindig lebeszéltem magam. Viszont most 21-ért adja az emag, ami elég baráti ár. Persze ha semmi előrelépés a mostanihoz képest akkor nem erőltetném a dolgot. -
válasz
Fernet #65524 üzenetére
Kevés a hely az asztalon, a hangszórók és a fal között szinte semmi hely nincs, ami (ahogy korábban olvastam) nem szerencsés a Genius hátsó reflexnyílásai miatt.
Reflexnyílásnak 1-2 cm elég. Ha túl közel van, akkor egyszerűen nincs mély, mert lefogja a reflex portot a fal. Ami probléma lehet az általánosságban a fal közelsége, de itt mindegy hogy elöl vagy hátul portolt a hangfal. Persze bizonyos esetekben a fal közvetlen közelsége nem okoz gondot, pl nálam is így van, nagyon közel és hátul van az enyém reflexe is.
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint megérné egy Genius SP-HF 1250B-t lecserélni egy Edifier R1280T-re? (Elég jó áron van most emag-on).
PC-n zenehallgatás, játék, youtube amire használjuk (ASUS Xonar DGX hangkártyával)
Kevés a hely az asztalon, a hangszórók és a fal között szinte semmi hely nincs, ami (ahogy korábban olvastam) nem szerencsés a Genius hátsó reflexnyílásai miatt.
Lenne érezhető javulás hangzásban csere esetén vagy elhanyagolható?
-
-
samu2062
senior tag
-
Ez sajnos nem az a topik, nem is tudom van-e neki külön. De hordozható BT-os cuccokból a JBL-ek elég jók szoktak lenni, szóval azzal nem hiszem, hogy mellé nyúlhatnál. A hülyeazértnemvagyok és hasonló boltokban ezeket ki lehet próbálni, szóval még vakon se kell vásárolni.
-
RWD
tag
Sziasztok!
Hordozható cuccból melyiket ajánljátok? Telefonnal vagy laptoppal lenne összekötve, nekem reflexből a JBL termékei (pl. Flip) jutnak eszembe, de gyanítom van jobb ár-érték arányú cucc nála. Garázsba vinném magammal, szereléshez düdörögni, illetve néha irodában használnám. Mondjuk az se baj ha valamilyen tyúkbéllel össze lehet kötni a laptoppal ha kell (USB, jack, nemtudom) , sugároz eleget a sok vacak.
1. Mennyit szeretnél költeni? Nagyon max a JBL-ek ársávjának teteje ( br. 30-40k). De nem baj ha olcsóbb.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb. Satupad, irodaasztal. Pár méterre lenne tőlem max.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb. Laptop (usb, jack), laptop dokkoló (jack), telefon.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Bluetooth.
Köszi! -
Moonwolf
senior tag
Az Edifier S1000 MKII hangfalat jelenleg egy Asus Xonar DS-el hajtom optikán keresztül.
Van értelme vagy lenne érdemi különbség hangzásban egy komolyabb hangkártyával? -
Yézi
aktív tag
válasz
Nyugis #65497 üzenetére
ProMedia Heritage elég nevetséges ajánlatnak tűnik 155k-ért.
Ha már 2.1, akkor ott az S350/351DB 95k körül, esetleg az S360DB, bár szerintem az is legfeljebb 110-120k körül lehet jó vétel.
S3000 Pro alternatívaként ott a kistesó, S2000 MKIII, vagy akár az S3000 új verziója, az MKII, bár utóbbi még elég borsos áron megy.
De hasonló árban nézhetsz akár stúdió monitorokat is, ha csak PC mellett lesz úgyis használva, ezekből is elég nagy választék van - Adam T8V, M-Audio BX8 D3, Presonus Eris Studio 8, Prodipe Pro 8 V3, Mackie MR824 (vagy ezek kisebb méretű változatai) stb, valami olcsóbb audio interfész/DAC-al karöltve jó lehet (pl. Native Instruments Komplete Audio 1/2, M-Audio AIR Hub). -
phoenix1989
őstag
Sikerült. Megtaláltam ezt a pcm beállítást. Három lehetőség volt
Hdmi jeltovábbítás
Pcm
Automatikus
Köszönöm a segítséget pcmre kapcsolva működik. Hdmi jel továbbítás gondolom akkor kellene ha hdmi-vel lenne csatlakozva a hangfalhoz -
PuMbA
titán
válasz
phoenix1989 #65504 üzenetére
Tényleg új
Frissítés fel van rá rakva ugye? Kézikönyvében nem írnak PCM hangkimenetről?
"Navigate to the TV’s setting -> Audio Setting and ensure that “S/PDIF and ARC” is set to PCM-Stereo"
-
PuMbA
titán
válasz
phoenix1989 #65502 üzenetére
Nem egy jó TV akkor sajnos, ha ezt az alap dolgot nem tudja. Milyen modell? Régi?
-
válasz
phoenix1989 #65500 üzenetére
TV menübe lehet beállítani a hangformatumoknál hogy PCM legyen, ne Dolby vagy DTS.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest