Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Elkezdtem a Reacher -t, mert sokan annyira dicsérték. Tényleg tök jó, az 1. évadot már majdnem kivégeztem. 1 rész van még vissza.
Nem tartom túl jó színésznek Alan Ritchson -t, vagy csak nem láttam még tőle olyan filmet. Egészen idáig, mert ez szerintem jól áll neki, és jól is színészkedik benne. Már amennyire a szerep engedi.
-
ρσгτσ
addikt
Egyik ismerősöm laptopjában kellene RAM bővítés. Egyelőre csak az alját szedtem szét. Megőrülök az ilyen laptopoktól, amin nincs kis "ablak" a RAM -hoz és a HDD/SSD -hez, hanem az egészet bontani kell...
Nem látok rajta foglalt slotot, csak egy üreset. Elképzelhető, hogy a másik oldalon, tehát a billentyűzet oldalán van a RAM? Vagy integrált lehet?
Jelenleg 4 giga van benne, ezt lenne jó bővíteni egy 4 vagy 8 gigás cuccal még pluszban.
Maximum egyébként a 2133 a támogatott. Jól gondolom, hogy ennél a hirdetőnél a Samsung RAM jó hozzá?
"Samsung 4GB DDR4 2133MHz M471A5143EB0-CPB"
-
csuvicsuva
addikt
Két unokaöcsémre rengeteget vigyáztam, amikor kisebbek voltak, kis túlzással többet játszottam, mint gyerekkoromban, pedig aztán mi is el voltunk látva minden jóval.
Szerencsére szinte mindent meg is őriztem, úgyhogy amikor nálunk voltak, akkor sem kellett őket két bőrönddel hozni, mert volt mivel játszani.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61694 üzenetére
Autós képregény még működne is.
Végre újra lehet kapni Matchbox benzinkutat, meg rendőrállomást. Amit ugye hozzá lehet építeni Hot Wheels -hez is. Azzal még apa is szívesen játszik (velük).
Pici meg valami hasonlót kap bébi verzióban.
Tök jó, hogy mindegyik gyerek szereti ezeket. Nagybátyám arra panaszkodik, hogy az ő fiát egyáltalán nem érdeklik az ilyenek.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61686 üzenetére
Elvileg most hétvégén megnézzük a választékot. Személyesen. De igazából a SkyShowtime preferencia miatt más opció nem nagyon van, mint a Hisense. Kedvező áron. Abból valószínű a U7NQ.
Szóval 90%, hogy az lesz. Aztán mehetek beállítani nekik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61688 üzenetére
Amiket leírnak, azok minden kiadónál mennek. Pl. folyamatos érdeklődés, hogy ez vagy az mikor jelenik meg. Mégis kulturált a weboldaluk, és minden infó megtalálható, ami szükséges.
Ha nem lennének ilyen jó kiadványaik, akkor leszarnám őket. Szerintem ez elég gáz stílus. Főleg egy könyvkiadótól.
-
csuvicsuva
addikt
Bár az is igaz, hogy legalább nem a szabványos tiszteletkörök vannak lefutva. Kicsit érdes a megfogalmazás, de legalább tudja az ember, hogy mire számítson. Ráadásul azt néztem, hogy ha nem akarsz véletlenül vakvágányra futni valamivel, akkor az összes információt muszáj elolvasni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61686 üzenetére
GYIK is elég gyökér...érdemes elolvasni. Viszont kva jó kiadványaik vannak, és máshol drágább. Most például A Térség sorozatot néztem.
Illetve vannak náluk baromi jó akciók is. Pl. 5+5. 5 könyvet veszel, és 5 másikat választhatsz ingyen.
-
csuvicsuva
addikt
Jó az az elérhetőség oldal. Itt van a telefonszám, de ha fel mered hívni, el leszel küldve a g***be.
Vásárlóbarát hozzáállás úgy körülbelül minden információs oldalon. Biztos, hogy szeretnél ezeknél pénzt költeni?
"Ez a cím NEM azonos az átvevőpontunk címével!"
Ismerősödék végül vettek Hisense tévét?
-
ρσгτσ
addikt
Tudja valaki, hogy a Fumax kiadónak mi a pontos címe? Azt írják, hogy személyes átvétel az Örstől néhány megállóra van. Illetve hogy megrendelés után email -ben érkezik a cím.
Kész vicc, hogy nem lehet előre tudni. Meg az is, hogy a szállításról sincs normális infó az oldalon.
Szerk.:
Cégkivonat szerint:
1141 Budapest, Szugló utca 117. földszint 1. ajtóGondolom ez a cím(?).
-
-
homerhamm
addikt
Nem is tudtam hogy az Alzánál Atarira is lehet venni játekot.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csuvicsuva #61680 üzenetére
itt is hsz-t gyűjtesz akkor jaóvan
(Jó pihenést)
-
csuvicsuva
addikt
Oriicnak, mert így is állandóan mindenki azzal csesztet, hogy a hsz-eket gyűjtöm
.
Kicsit fáradt vagyok, közben rájöttem, hogy a játék indításánál írja, hogy Free Play Days. Na az a One verziónál gondolom nálam is úgy maradt, de közben letöröltem és megyek aludni.
-
ρσгτσ
addikt
Első ránézésre azt hittem full retek az autó. De rájöttem, hogy nem.
Ilyen gyönyörű a festése.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Azért ez nem gyenge.
FB - Marketplace -
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolti72837 #61670 üzenetére
Köszi. Ha végül tényleg nem lesz hozzá eszközöm (kölcsön), akkor veszek egy ilyet.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Garázsajtó szigetelését szeretném megcsinálni. Csapódott hozzám pár nagyobb hungarocell tábla.
Ezek a hőkések jók a méretre vágáshoz?
Lehet megkérdezem még egyik ismerősöm, aki szigeteléseket csinál. Ha nem lenne neki ehhez szerszáma, akkor kénytelen leszek venni valamit. De drágán nem akarok, mert nem lenne értelme.
8 db háromszöget, és 4 db kisebb négyszöget kellene kivágnom. Úgy, hogy ne legyen az egész környék tiszta "bogyó".
-
Guitar14
senior tag
icemad!
Megtaláltam mit kell ha beragad a Windows update és mindig "frissítés és újraindítás"-t akar:Futtatás (Win + R),
services.msc
Windows Update szolgáltatásra jobb klikk, Stop.
Fájlkezelőben C:\Windows\SoftwareDistribution mappát másold valami biztonságos helyre. (backupold pár napig) Majd töröld ki az eredeti mappa teljes tartalmát.
Szolgáltatásoknál ismét jobb klikk a Windows Update-re és Start
Ez után a gépházban futtasd ismét frissítést, ha kéri indítsd újra utána és elvileg megjavul.
(ha nem akkor fuss végig ezeken újra és a gépházban szüneteltesd a frissítéseket míg helyre nem hozzák, mert van mikor magával az update-tel van baj és beragad sok mindenkinél, erre is volt példa)Ezek eddig működtek nekem.
-
ρσгτσ
addikt
Másnak is szarakodik a FB Marketplace kereső? Telefonról, FB alkalmazásból.
Ha simán csak jármű kategóriát nézem tudok szűrni árra. Ha még beírok valami kulcsszót is, akkor már nem... Napok óta nem jó. PC -ről, böngészőből normálisan működik?
-
ρσгτσ
addikt
Nagyszerű hármas egy friss képen.
93 - 86 - 80 -
ρσгτσ
addikt
válasz
homerhamm #61658 üzenetére
Nem tudom, hogy volt -e hozzá játék vagy sem. Nem minden gyűjtői kiadáshoz jár lemez és/vagy kód. Ennek ellenére lehet benne például fém tok is a lemeznek.
Viszont a játékgyűjtő csoportokban simán mennek ezek játék/lemez nélkül is. Nem sokat von le az értékéből. Vagyis nyilván levonhat, de nélküle is durva ára lehet ezeknek. Főleg, ha nagyon limitált.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
-
bobalazs
nagyúr
Wolfenstein: Youngblood (XBOX) kód.
3PKC2-29QKD-VHC22-WCD32-GYGCZ
Press the Xbox button to open the guide, and then select "Store".Press the View button to open the side menu, and then select "Redeem".Enter the 25-character code, select "Next", and then follow the prompts.
Nincs mit. -
icemad
nagyúr
Én vettem mindkettőt, de ha megölnek se tudom, hogy mikor.
Tippre 2-3 éve vettük. Na, hogy milyen típus, azzal megfogtál. A hűtő valami Hisense. A fagyasztót megnézem mindjárt. Ha konkrét típust írok, az elég?
Na a hűtő típusa megvan...
Hisense RS694N4TF2 [link]Fagyasztó még kérdéses... Indesit, azt látom, de típust nem nagyon találok rajta.
-
icemad
nagyúr
Köszi. Ezt este kipróbálom, hátha.
Más... Költözött valaki mostanság? Hűtőt, fagyasztóládát, hogy érdemes szállítani? Érdemes leolvasztani, kiszáritani, új helyén várni 24 órát és utána üzembe állítani?
Vagy csak simán kihúzom, elviszem, bedugom? Hűtőláda nem gond, mert könnyű és a földszinten van. Kb 20 perc alatt meglenne a szállítás is.
A hűtő már necces, mert első emelet, ráadásul nagy batár dög, kétajtós amerikai stílusú, 120 kg... Üresen...Az új házban mindkettő a földszinten lesz. (talán a fagyasztó megy a pincébe, ha letudom vinni valahogy) Meg az új házban van beépített hűtő és fagyasztó, szóval a kaja sem romlana meg, ha napokig nem használjuk a mostani gépeket.
Ki mit tanácsol? -
homerhamm
addikt
Na, most már PS5-re sincs játék?
-
ρσгτσ
addikt
"enyhén töröt"
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61638 üzenetére
Abban kell mennie. Xbox -on csak optikai meghajtón keresztül nincs DV.
Szerk.:
Csak arra figyelj, hogy Disney -n sem minden DV. Van ami csak sima HDR, de annál is írja az adatlapon.Illetve idén jelentette be a Disney, hogy lesz előrelépés HDR10+ tartalomban is, ami Samsung tulajoknak lehet külön öröm.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61636 üzenetére
DV képes TV -nél elvileg azt kellene. De úgy hallottam forgalmas időszakban leszabályoz a Prime, és a felbontást is simán csökkentheti.
Nem tudom ez mennyire igaz, illetve a VIDAA -t sem igazán ismerem.
Prime előfizetés nekem is csak a gaming miatt volt, de akkoriban sem nagyon használtuk filmezésre. Csak tényleg ritkán. Aztán azért (is) mondtam le tavaly, mert már nem igazán játszom.
-
csuvicsuva
addikt
Érdekes és tényleg. Mondjuk ha már ott van DV, akkor örülnék neki, ha azt használná.
A Krukot indítottam el (The Crow, csak lengyel előfizetés, szerintem véletlenül került oda az UHD jel, mert simán FHD-ban játssza le. Nem mintha meg akarnám nézni, csak az volt az első, ami szembe jött.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61634 üzenetére
Közben találtam korábbi képeket abból az időből, amikor még volt Prime előfizetésem. Még tavaly, azóta talán ez nem nagyon változott.
DV képes TV -nél így írja:
DV nélküli TV -nél meg elég sok tartalomnál HDR10+ van helyette:
Szóval ha jól működik VIDAA -n, akkor ott kellene lennie a HDR formátumnak is. Pl. a képeken lévő Reacher -nél.
-
csuvicsuva
addikt
Én is meglepődtem, az ugye Xboxon van, de elsősorban a Prime Gaming miatt fizettem elő, ha viszont néztem valamit, ami mellé oda volt írva, hogy UHD, az az is volt. Úgy látszik, hogy a VIDAA akkor azt nem kezeli rendesen, pedig ott nincsenek is külön előfizetési csomagok.
Nekem U7HQ van, ha ez tudja, akkor annak is illene.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61631 üzenetére
Köszi, ez jó hír.
Akkor ránezek az U7NQ -ra. Az már elvileg VA paneles. Szerintem jó lesz neki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61630 üzenetére
Prime Video már nincs nekem, de ott rengeteg HDR szabványnak kellene lennie. Sőt, HDR10+ esetében talán még éllovas is, aminek elsősorban a Samsung tulajok örülhetnek.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
csuvicsuva #61630 üzenetére
Tudja.
#Hisense #Skyshowtime #HDR
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61628 üzenetére
A kaszkadőr lesz az szerintem. De egyik említett film sem HDR, csak 4K.
A Hang nélkül: Első nap biztosan az. Ha HDR az anyag, akkor azt ott írja a film adatlapján a 4K mellett.
-
csuvicsuva
addikt
Ez most éppen a PC jele (HDR nincs bekapcsolva):
SkyShowtime-nál 4K@24Hz-et írt, HDR ugyanúgy nem volt.
Ha esetleg tudjátok valahogy tesztelni, akkor a Support menüben van egy System info, azon belül pedig Signal info. HDR biztos nem volt, az Oppenheimerrel és egy Ryan Gosling filmmel (nem jut eszembe a címe) teszteltem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61626 üzenetére
Akkor honnan lehet tudni, hogy miben jön a jel? Pl. HDR vagy DV. Van valamilyen infó gomb, amiből kiderül?
Eléggé ellentmondásos infókat látok VIDAA -n a SkyShowtime -ról, és ez alapján nehezen tudom eldönteni melyik igaz.
Az a baj a SkyShowtime -mal, hogy van néhány platform, ahol sajnos se 4k, se HDR. Egyik ismerősömnek nézünk TV -t, és célszerű lenne egy jó ár-érték arányú mini LED, ami nagyjából Hisense és TCL.
Viszont mindene a SkyShowtime, de utóbb említett márkánal szintén nincs 4K és HDR. Abban bízom, hogy esetleg a Hisense lenne a mentőöv...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61624 üzenetére
Hang nélkül: Első nap
Az 4K HDR.VIDAA -t annyira nem ismerem. Az kiírja, hogy HDR -ben megy a tartalom? Az elején pár másodpercre.
Pl. így:
-
csuvicsuva
addikt
A bemeneti jelre azt írja, hogy a felbontás 4K, itt ülök előtte, annak is tűnik, HDR viszont nincs, nem is találtam semmilyen opciót, hogy esetleg külön kellene-e valahol bekapcsolni.
A film/sorozat adatlapján csak 4K jel van, de az is szürke, ellentétben az előtte lévő ikonokkal, ez nem tudom, hogy számít-e, tekintve, hogy még nem használtam korábban SkyShowtime-ot.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad #61618 üzenetére
Nem lehet, hogy valamilyen frissítés nem ment le, ami szükséges hozzá? Mondjuk Windows -on találkoztam már párszor ilyen hibával, de Win 11 -en még egyszer sem volt gondom. Hiba nélkül ment mindhárom gépen.
Win 10 -nél viszont volt amivel szarakodtam...
Hibakódot nem írt ki?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61619 üzenetére
Írok privátot, és mindjárt lesz.
-
icemad
nagyúr
válasz
Guitar14 #61576 üzenetére
Már 2x beragadt Windows Update-ben egy frissítés ami két haveromnak is gond volt és mindig frissíteni akart leállításkor.
Na ezt én is beszoptam, azóta is ott várnak frissítésre. Mi lett a megoldás? Nálam valami net 3.5 meg 4.8.1 frissítés nem akar felmenni, hiába indítom újra a gépet sokadszorra... Teljes újratelepítést most nem vállalnék be, így költözés előtt pár nappal...
-
Steve1207
veterán
A nem hw specifikus frissítés is adott készülékre van szabva droidon, sokszor adott készülékes modulokat is érint, amelyek eltérőek készülékenként felépítésre. Elvégre nem ugyanazt telepíted mindegyikre, hanem teljesen arra a készülékre szánt változatot frissítéseknél. Ott sincs benne más hardvertámogatás, több száz más lib-ek és funkciók megkurtítva, ezek alkalmazásokból is kiszedve adott modellhez specifikált képességek szerint (még, ha amúgy nem okozna neki semmit a támogatás), ai modulok úgyszintén és készülékre van szabva.
Persze egyszerűbb lenne az egy csomag, csak ott megegyezik az adott modelleken minden funkció és hw elem. Plusz droidban max a kritikus frissítések érkeznek egyből, többit, ha úgy akarják csúsztathatják fél évekkel, évekkel isWin-nél kezelni kell minden hardvert és az alkalmazásoknak is problémamentesen működniük bármire is rakod (pl volt egy-egy típusú nvme probléma nemrég, arra ne is húzza le a legújabbat, ha instabil lesz, de hoszabb kieső időszak után az addig jól működőeket húzza le, ahogy most is). De amiket soroltál az tényleg kb 2 perc, fogalmam sincs mit telepít nálad órákig. Céges alap laptopon egy nagy H frissítés lemegy 20 perc alatt, a céges cuccokal és biztonsági nyavajákkal, pedig nem mai darab és nem erőgép.
-
ρσгτσ
addikt
Használ valaki Hisense -t, vagy más VIDAA TV -t? Van 4K és HDR SkyShowtime -on? Hogy kiírja az adott film adatlapján az egy dolog, sajnos semmit nem jelent, de át is vált mondjuk HDR -re?
Persze kell hozzá prémium előfizetés is. Standard -ban nincs HDR, és csak FHD.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steve1207 #61613 üzenetére
Legújabbat tettem fel, hivatalos oldalról töltöttem le. A másik két gépet meg tavaly év végén frissítettem. Talált ezt meg azt, aztán volt újraindítás, aztán megint talált valamiket. Megint újraindítás. Keretrendszer, NET, biztonsági cucc, meg stb.
Egyébként droidon szerintem jóval több hardver van. Biztos ez Win specifikus dolog, de szerintem hülyén van megoldva.
Szerk.:
Jó persze, a soc miatt biztos egyszerűbb a droid, de csomó nem hardver specifikus a frissítések között. -
Steve1207
veterán
Mert egy droid specifikus fix hardverrel rendelkezik. Plusz a win azért szokott szedni frissítéseket, ha valami aktuálisan kibukuk biztonsági okból, droidon meg 1-6 hónap között valamikor megkapod majd egy updattel.
Szerintem csak valami ős win-t raktál fel, egy nagyobb frissítés is max 5-10 perc, olyan meg kb fél évente van max. Legutolsó build-eken alig kell frissíteni valamit általában, azt a pár dolgot meg szinte restart nélkül lehúzza és zajlik minden tovább.
-
ρσгτσ
addikt
Windows -nál miért nem lehet úgy csinálni, mint droidon, hogy egy csomagba leszed minden frissítést?
Win 11 -et frissítek 3 gépen, ez egy fél napos program...
-
-
Bep
őstag
Amúgy igen. Lassan ha ezekre használom a TV-t, mert a kábel tv lemondva már 2 éve, virágboltot csak akkor használom, ha ezeknél egyiknél sincs fent, de így szinte egy FHD TV is elég lenne. Ha PC-n nézem, ami egy 27" FHD AOC, oda jó a kisebb csomag. Csak TV miatt a 4K/HDR-t viszont mindegyiknél nem fogok ezért nagyobbat fizetni már.
Nekem Sky, D+, Max van. Mindig találok valamit, amit régebben nem néztem vagy esik be új, illetve a kedvezményes összeg van, ha kiesik egy hónap nekem akkor is elvagok vele. Gyereknek is saját profilja van, ha nézhet mesét, innen néz. -
Bep
őstag
-
ρσгτσ
addikt
SkyShowtime -ra felkerült a Piedone is.
Korábban írtak arról, hogy ez egy "remake" lesz, ami persze tökre nem igaz. Vincenzo Palmieri -ről szól, aki egy nápolyi nyomozó, nem mellesleg Rizzo karolta fel. Tőle tanult mindent. Ezért elég hasonló módszerekkel nyomoz.
Szóval nyomokban tartalmaz Piedone -t, de szerintem pont annyira más, amitől nem lesz Bud Spencer másolat. Kicsit hagyományosabb olasz krimi.
Mai modern sorozatok, filmek közé talán kevésbé illik, de szerintem nem sikerült rosszul.
Legalábbis eddig. Az első rész alapján.
-
homerhamm
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest