Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Otthoni időjárás-állomás
- Egér probléma
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Ránéztem a Grok -ra. Sajnos közelében sincs a ChatGPT -nek. Nem valami jók a módosításai. Pedig elég konkrét utasításokat adok, de szerintem kevésbé érti mit kellene csinálni. Olyan dolgokat is módosít a képen, amit nem kellene.
Szerk.:
Most is kértem egy módosítást, de direkt írtam, hogy máshoz ne nyúljon. A kép középpontjában egy csaj van. Erre ahhoz is hozzányúlt. Nem csak más lett az arca, de egy fehér csajból csinált egy félig csoki lányt.Komolyan nem értem...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #61898 üzenetére
Limitek ott is vannak. Mondjuk annyival egyszerűbb, ha bejelentkezel másik accounttal, akkor a képgenerálást ott tudod folytatni, ahol előtte abbahagytad az előzővel.
Persze néha kell trükközni, mert nem nagyon ismeri fel az AI generált képet és azt hiszi, hogy valós személy vagy személyek vannak a fotón. Így azzal kell kezdeni, hogy AI generált fotó.
-
-
ρσгτσ
addikt
Még mindig szeretem a Windows 7-et, de a hordozható verzió nekem elég lenne. Windows 10 és 11 így tök jól működik, ha más gépeken nézem. 11 -ből van is egy hordozható verzióm.
Rufus -ban szerettem volna Windows To Go Win7 -et csinálni, de nem megy. Volt olyan verzió, amivel meg tudta csinálni a hordozót, de nem működött. Sajnos csak utána olvastam, hogy ez nem véletlen, mert 8 -as verzió alatt nem működik.
Valamikor a mai napon rápróbálok a WinToUSB -re, ami elvileg a Windowst 7 -tel is tud dolgozni, de egyelőre még nem tudom sikerrel járok -e.
Ha valakinek van egyéb tippje hordozható Windows 7 -re, vagy meg tudja erősíteni, hogy a WinToUSB jó lesz, azt szívesen veszem.
-
ρσгτσ
addikt
Most nézem, ez a ChatGPT Pro előfizetés elég durva áron megy.
-
-
ρσгτσ
addikt
Voltam ma a Tuan kiadónál vásárolni, és érdeklődtem mi újság a Halo - Kilo Five trilógiával, ami 2025 -re van betervezve.
Két kötet már rendben van, akár nyomdába is mehetne, a harmadik szerkesztés alatt, de egyelőre nem sietik el. Az eredeti könyvek borítójára lejárt a licensz, és azt intézi a Microsoft. Felajánlotta a Tuan, hogy megoldja a borító letervezést és elkészítést, de a Microsoft nemet mondott, mert szeretnék megtartani a régi, eredeti borítót, hogy egységes legyen.
Szóval egyelőre még várni kell a 3 kötetre, de továbbra is 2025 -re van betervezve a kiadás. Remélem a Microsoft nem nagyon szarakodik majd ezzel...
Bár nem tudom a Fekete sereg érdekel -e valakit, de arról is írok új infókat. A sorozat utolsó előtti része már megjelent a napokban. Következő hónapban jön az utolsó. Már ez is biztos, nem fog csúszni.
Valamikor, valószínű az év második felében a Port of Shadows. Valamilyen politikai és egyéb okok miatt kicsit szétszedték a könyvet, azért kell várni rá. Ez egy különálló kötet, de kapcsolódik a sorozathoz. Az első és a második rész közé lehet beilleszteni.
Szerk.:
Basszus...elfelejtettem megkérdezni hogy áll az egyeztetés az EA -vel... -
homerhamm
addikt
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Láng és a szuperverdák. Talán van némi esélyem.
Előtte Ms Rachel ment, szerencsére nem az volt az utolsó. -
Bep
őstag
Köszönöm
1napos nem biztos, hogy elég, akkor így lesz, 3 vármegyei matricaMajd megkérdezem Andit, hogy szeretne-e pélót rajzolni a térképre magángéppel
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy éves megyei matrica 6890. 3 megyére 20670.
10 napos matrica 6620. 3x egy évben 19860.
Ha elég az 1 napos, akkor meg 3x5320, tehát 15960.Ha 3 -nál többször mész fel és az 1 napos nem elég, tényleg nem éri meg, csak a megyei.
Szerk.:
Jah, mondjuk a 4 db 1 napos is drágább mint a 3 megyei. Kicsit fáradt vagyok... -
Bep
őstag
Kaposvár-Budapest távra autópálya matrica jobban jön ki, ha veszek 3 vármegyeit (3-nál biztos többször megyek fel ebben az évben). Somogy, Fejér, Budapest megyékre. Ha jól gondolom akkor Veszprém megyei nem kell ugye?
4. esetben már jobban megéri, mint a 3x10napos. -
Bogyi007
veterán
válasz
csuvicsuva #61870 üzenetére
Mi lenne veled ha az Újpest vezetne egyszer? 👀👀
-
csuvicsuva
addikt
Minden Fradi-Újpest meccset 2:0-ig nézek, ma sincs ez másképp.
-
ρσгτσ
addikt
Hogy megy az idő...Dennis Rodman májusban lesz 64 éves. Szerintem normálisabb már nem lesz.
-
homerhamm
addikt
-
csuvicsuva
addikt
válasz
csuvicsuva #61862 üzenetére
Tavaszi szél vizet áraszt
Virágom, virágom
Dunában állva trombitálok
Virágom, virágom" -
ρσгτσ
addikt
M0, Maglód után az M7 felé óvatosan. Régi Suzuki Swift-nek konkrétan leszakadt az egyik gumija a felniről. Úgy, ahogy a kamionoknak szokott.
Tele van gumi darabokkal a külső sáv.
-
csuvicsuva
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Zseniális.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csuvicsuva #61858 üzenetére
Jaj...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #61858 üzenetére
Igen, Samsung tulajoknak csak 18+.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Netflix -en már elérhető a HDR10+. De úgy tűnik TV -k esetében Tizen 8 alatt nem garantált. Egyelőre...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steve1207 #61854 üzenetére
Főleg régebbi rendszerek vannak rajta. Vagy olyan Linux -ok, amik ritkán kapnak új verziót. Win10 -re meg úgyis szépen lassan megszűnik a támogatás.
Win11 lenne még érdekes, de marhára nem frissítik a letöltőfájlt. 24H2 van még mindig, és sok más cuccot is leszed első telepítés után.
Így annyira nem kell erre figyelni, hogy melyik telepítő mennyire naprakész.
-
Steve1207
veterán
Mivel mindig jönnek friss verziók, updatek stb és nem a régit akarod telepíteni, azokat is mindig frissíteni kellene, azt meg ritkán fogod egyetlen pendrive esetében mindig naprakészen tartani az összes rendszerre (még külön pendriveoknál se sűrűn vagy értelmetlenül töltöd vele az időt, ha nem heti szinten telepítgetsz). Telepítés utáni frissítések meg tovább tartanak, mintha megcsinálnád az új driveot letöltéssel meg mindennel. 25 éve én is csináltam folyamatosan meg egyedi rendszerek stbstb, elmúlt 10 évben tettem rá magasról, mert értelmetlen, amikor fél évente kijön valami új verzió mindenből.
Mint pendrive jó az egyébként, csak az előbbi miatt nálam fölösleges kimondottan erre. Van pár 8-16GB-os régi, az bőven megtette eddig, 5 perc alatt felszalad egy win11 is egy ős usb3-as driveról is és kb az a legnagyobb rendszer, ott se számít a sebesség, olvasni meg mindegyik gyors már 15 éve, hogy áthúzza azt a pár gb-ot. Linuxnál meg végképp mindegy, hogy 2 perc vagy 3 perc lesz, mert ha lassú a gépre rakod, ott nem a pendrive sebességén fog múlni, hanem hogy egy ős gép.
Ha telepíteni kell, akkor előtte frissítem arra, ami szükséges, cirka 4-5 perc letöltéssel és elkészítéssel cakpak, hisz pont a friss telepítés a lényeg mindig, ne updatelgetett legyen.
Szoftvereknél ugyanúgy, egy 32gb-os pendrivon ott figyel minden (60-80) szoftver, ami "kellhet" valami miatt általánosságban, de azt se frissítem, csak azért van, hogy lássam miből kell lehúzni a legújabbat és nem akarok updatelgetettet már olyankor azokból se (net meg javarészt van, ha nincs akkor csak vergődés lesz úgyis később).Persze nem mondom, hogy ne csináld meg egy drivera, csak totál időpazarlás és idővel úgyse fogod naprakészen tartani szerintem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad #61851 üzenetére
Használom régebbi gépeken is, így az USB C nem opció. Az írási sebessége sem túl acélos, de amúgy sem akarok rá 2 naponta másolgatni. Olvasási sem hiszem, hogy gyakorlatban eléri a 150 -et, de gondoltam rendszer telepítésre elég. Végülis nem mobil Windows -ra akarom használni, így gondoltam elég lehet(?).
Alapvetően Ventoy -t használok, és úgy van fent több ISO. Kényelmesebb lenne minden egy pendrive -on.
-
icemad
nagyúr
Ha otthonra kell, néha telepíteni valamit, akkor jó lesz. 150mb/s nem túl acélos. Inkább valami külső ssd-t mondanék. Kérdés, hogy a gépek mit támogatnak, mert, ha van pl 3.2 USB c port, akkor már inkább ebben az irányban nézelődnék. Nem sokkal drágábbak azok sem. Meg vannak a forgatható csatlakozós cuccok is.
-
ρσгτσ
addikt
Pendrive -ot nézek, nem túl nagy igényekkel. Kizárólag oprendszer telepítéshez. Jelenleg van 3 db 16 gigás csak erre a célra.
1. Win11
2. Win10
3. Több oprendszerEzek helyett inkább 1 kellene, és elég a 64 giga. Ezt néztem, szerintem erre simán jó. Ti mit gondoltok?
-
homerhamm
addikt
válasz
csuvicsuva #61848 üzenetére
Tán nem te is szinkronszínész vagy?
-
csuvicsuva
addikt
Bozai József, a Hang. (Facebook videó)
Nem semmi, hogy volt kollégám, Cheese már 15 éve tolja rendületlenül.
-
ρσгτσ
addikt
Döbbenetes rövidzárlat után kaptak gólt az olaszok – videó
Erről lemaradtam, de nagyon.
-
homerhamm
addikt
Április 1 holnap van...
Szerk: eltűnt, szerintem véletlen egy nappal korábban ment ki a poszt.
FAIL.
-
Bogyi007
veterán
Bruce Glover is elhunyt - az 1971-es James Bond: Gyémántok az örökkévalóságnak Mr. Wintje.
Ha a Glover név ismerősnek tűnik ezen felül is, az nem.a véletlen műve, ugyanis a fia, Crispin Glover is szintén színész, legismertebb szerepe George McFly a Vissza a jövőbe című filmben.
-
ρσгτσ
addikt
Meghalt Richard Chamberlain
Rá akartam keresni Richard Norton -ra, mert pont most olvastam, hogy ma halt meg. Véletlenül félre böktem, amikor kihozta az ajánlásokat Richard -ra. Akkor láttam, hogy Chamberlain is meghalt.... -
ρσгτσ
addikt
Zorin OS Core letöltés nálatok sem megy? Vagy nálam van probléma?
-
homerhamm
addikt
Basszus lemaradtam az időutazásról.
-
homerhamm
addikt
Csak itthagyom a szokásos képet.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Kancsókat használunk mi is évek óta. Szeretjük. De mondjuk az nem igazán lágyít. Majd a következő lakásba rendes gyantás vagy granulátumos szűrőt akarok venni. Az például tisztálkodáshoz is jobb.
A fenti víz is szerintem szimplán ionizált. Csak így "megnevezve" drágábban el lehet adni.
-
Bep
őstag
Én szűrős kancsós vizet használok csak a konyhában. Vízforraló, kávéfőző, inni. Egy csepp vízkő nincs. A kávégépet 2 hetente kellett vízkőteleníteni. 3 éve használom a szűrő kancsót. Olyan a víztartálya, mintha új lenne. 3 éve nem vízkőtelenítettem semmit.
Lehet kapni Mg+ -os szűrőt is. Az nem jó, mert kirakódik.A fröccsvíz meg emelt szén-dioxid tartalommal van.
-
-
ρσгτσ
addikt
Kávéfőző víz.
Ez komoly, hogy már ilyen is van... -
ρσгτσ
addikt
HDR10+ Now Streaming on Netflix
Samsung tulajoknak. Már a Netflix is beállt a sorba. Akkor eddig úgy néz ki a Prime, Disney+, Netflix pipa.
Max gondolom még sehogy sem áll. Illetve ott van még a SkyShowtime, de náluk még 4K/HDR sincs minden platformon/eszközön...
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy ha már film. Tudom, már tavaly lelőtték az egész sorozatot, vagyis a folytatást, de én sok mindenből kimaradtam, ami az elmúlt években a Netflix -en történt.
Ez a Sun fivérek szerintem kva jó volt. Ma fejeztem be. Kár érte...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad #61813 üzenetére
Marvel Multiverzum. Így gyakorlatilag azt és úgy hoznak vissza, akit akarnak. Ami szerintem kicsit súlytalanná teszi az egészet. Meglátjuk.
Bosszúállók eddig jók voltak, tehát működött ez a sok ismert szereplő egy sztoriban. Csak hát kb. 10 évig építették ezt az egészet a különböző filmekkel.
Azóta egy-egy ritka kivételtől eltekintve katasztrófa amit művelnek. Plusz így már nehéz bármit is lezártnak tekinteni, ha mindig valaki visszatér, aki egyszer már meghalt. Mert ugye nem a "Vasember" az egyetlen.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
csuvicsuva
addikt
https://www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/437411
Gyakori előfordulási helyei:
Budapest Városháza
Karmelita kolostor lezárt részei
Duna -
ρσгτσ
addikt
Arena Mall
-
ρσгτσ
addikt
Szerintem ennyi módosítással nem megy át a műszakin.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
homerhamm #61803 üzenetére
Mondjuk...sok ilyen autó foglalja az amúgy is kevés helyet a városban, parkolókban. Nincs rajta műszaki, nincs biztosítás, ideiglenesen kivonva a forgalomból.
Persze nem ez az elintézés módja, hogy önkényesen, magánemberként felcsapok rá két kerékbilincset. Már ha jól értem és ez történt.
Bár fene se tudja mi van itt. Társasházi- vagy magánparkoló lehet?
-
ρσгτσ
addikt
Már YouTube -on is.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Azért ez vicces. Ráadás töltőfej jár 1 hétig. Ráadás, ami régen minden telefonhoz járt. Remek promó.
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- DELL LATITUDE E5420 i5-2410M
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!