Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Szerintem neked nem kell. Nem fogod nagyon hallani a különbséget egy dts vagy Atmos között soundbarral. Kiindulási alapnak jó lesz az a 2.1 tcl. Ha kevésnek érzed, akkor majd jövőre veszel valami komolyabbat.
(A képeken a szekrényen van a sub, szerintem érdemesebb a földre rakni.)[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
csuvicsuva
addikt
Ha annyira nem sürgős, én ezt vettem banggoodról (ezért kellett a HDMI switch), nagyon még nem döngettem meg, de ha adok rá egy kis kakaót, leszedi a fejemet.
+1 év garanciát nem tudtam rá tenni, mert az áruház nem volt választható, de EU-ból jön, úgyhogy aránylag gyorsan ideér, ráadásul mindenféle kuponokkal, jóváírásokkal még tudsz is faragni az árból és a csomagban az összes bemenethez mellékelnek kábelt.
[ Szerkesztve ]
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
-
Ha a tv szoftveréből használod a streaming appot, akkor általában lekeveri olyanra, amit a tv is támogat. Legtöbbször ez ugye a tv két hangszórója. (esetleg még a mélynyomó, ha van benne) Szóval ez stereo vagy 2.1.Ha pl optikain küldöd ki a jelet a soundbarra, akkor általában van lehetőség 5.1 hangra is. Akár kényszerítve is.
Igazi Atmos hangzáshoz már elég combos cucc kell. Megfelelő erősítő, hdmi és sok sok hangszóró. Ez 40-ből nem jön ki újonnan. 400-ból talán...
A dv, hdr, stb dolgok meg 2 dolgot jelenthetnek. Ugye a 100 ezres tescos tv dobozán is ezek mind rajta vannak. Csak ez nem mindig ugyanazt jelenti. Jelentheti azt, hogy támogatja az adott formátumot, vagyis kapsz képet és nem az lesz rajta, hogy nem támogatott formátum. Hogy a kép milyen lesz, az kb szerencse kérdése. De jelentheti azt is, hogy a kijelző képes megjeleníteni is az adott tartalmat. Ez ugye mindjárt jobb és mindjárt más árkategóriát is jelent.
Soundbarra visszatérve, nézz szét a Sony cuccai között is. Kifutó modellek általában olcsóbbak. Meg én a helyedben várnék pár hónapot. Karácsonyi időszakban minden sokkal drágább, február környékén már jönnek az újabb modellek. Az idei cuccokat meg szépen lassan kiszórják akciósan. De én vagyok a hülye, hogy neked magyarázom ezt, te kereskedelemben dolgozol.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Én azért már arc vagy earc képes cuccot vennék. Egyrészt sokkal több formátumot támogat, másrészt a cec miatt a tv is tudja vezérelni. Pl egyszerre kapcsol be a két eszköz, nem kell 2 távirányítóval bohóckodni. Az USB megoldást nem ismerem, de az optikai már eléggé elavult. Plussz, vannak olyan soundbarok, amin van egy earc ki/bemenet, meg 3-4 hdmi bemenet is. Szóval, ha olyan tv-d van, amin 1-2 hdmi van, akkor ezzel tudod bővíteni a hdmi csatlakozók számát is. Mennyi lenne a keret rá és használt is játszik e?
-
Bogyi007
veterán
Nekem TS7010-es modell van ami korábbi modell az nagyon szépen jól szól.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Tv-t nem mindig a helytakarékosság miatt raknak falra. Nekem pl az összes tv asztal rohadt alacsony. Nem tudom ki találta ki ezeket az 50-60-70cm magas szarokat. Nekem az az ideális, ha a tv alja kb 90-100cm körül van és kicsit előre van döntve, hogy kevesebb legyen a tükröződés. Persze ezt embere és a környezet válogatja, hogy kinek mi az ideális.
-
-
Steve1207
veterán
Mihez fogod használni? Ha csak nem a teherbírás vagy valami nagyon oldschool monitor "felokosítása" a cél meg valami speciális elhelyezés, akkor a mai gyári monitortartók sokkal jobbak több márkánál (kivéve samsung, szerintem botrány egy acer, dell vagy lg-hez képest, amiket élmény használni), és imbusz se kell, hogy állítgassuk. Tv-t meg nem tudok elképzelni ilyennel, hogy "miért", hacsak nem hagytuk el a gyárit valahogy és kell valami olcsó talp.
Vesánál pont a talptól menekülnénk szerintem, vagy komplexebb, állítható karokat akarunk stb, felfogatjuk az asztal szélére kb 5x5 cm-en és oda állítjuk ahova akarjuk. Az alja meg totál szabad lesz onnantól az asztalfelületnek. Az amúgy valami csúcs, amikor először használunk kart és ezzel szembesülünk, mintha kapnánk egy negyed asztalt pluszba
Nálam pl így van a szimhez is kialakítva (jelenleg), hogy alapesetben monitor az asztalnál, kar miatt a monitor alja teljesen szabad, de, szimulátorozásánál meg csak átfordítom a cockpit elé, mert itt van mellette.
.
-
-
-
csuvicsuva
addikt
Ilyet még nem bafftam, hogy beírom a teljes szövegrészletet és semmi.
Szerk: Próbáltam természetesen külön-külön részletekben is.
MS Copilot egyből kidobta, hogy Jessie J. "Masterpiece", majd beírtam neki, hogy ez a dal nem tartalmazza a szövegrészletet, mire visszaírt, hogy valóban nem. Pontosításképpen megemlítettem neki, hogy férfi az előadó, erre kiírta, hogy Jessie J. női előadó, így valószínűleg másik férfi előadó dala.
[ Szerkesztve ]
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
-
Tv hangszórónál kb minden jobb. 😁 Én használtan vettem egy Sony soundbart a kisebbik gyereknek, 20 euró volt. Kb mindent tud, ami neki kell. (3 hdmi in, 1 hdmi arc, nfc, BT, stb.) Nagyon szép hangja van a méretéhez képest, ha kell, akkor írok pontos típust. Használt cucc nem jöhet számításba? Ár/érték arányban jobban kijönnél.
Szerk. : közben megnéztem a típust, Sony sa-ct370. Ilyen: [link] De mélynyomó nincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Az nem megoldás, ha a hangsávot 2.0-ra rakod? Tapasztalatom szerint ez sokat segít. Nekem sincs minden tv-hez hangrendszer. 5.1-es hangsávnál a robbanás leviszi a fejem, a beszédet meg alig hallani. Legtöbb tv-n van rá beállítás, hogy lekeverje 2.0-ra, de az meg vagy működik, vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
Nekem a Samsung s8+ nagy kedvencem. Tökéletes volt minden téren. Régebbről meg a Motorola a920. Az extra gombokkal tök jól lehetett retro nes, gameboy stb játékokat tolni. Meg megvan még a HTC Shiftem is. Na annak csodájára jártak, igaz, az nem telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
Az egyik legjobb kamera modul, amiről évekig nem volt előrelépés se, 2018-tól 22-ig több telóban használták (lehet még 23-ban is). Xiaom Poco F1, Mi8, MiMix3 így kapásból, Google is vagy 4 szérián keresztül az újabb telókban az IMX363-at, csak utána már kénytelen voltak fentebb lépni 12mp-ről, hogy megjelentek a középkategóriában a (silányabb minőségű) nagyobb modulok.
Nekem a kedvenc szenzorom összességében a mai napig, Mi8-at is meghagytam emiatt, abban is ez van. Ja és azt se szabad elfelejteni, hogy ezek a telók kaptak 4k/60 felvétel opciót, míg az új középkategóriások a jobb modullal se a mai napig, mert "középkategória". Egyedüli hátulütője szerintem kevés fénynél a mozgás, nappal alig látszik a különbség még mindig.Engem az amoled kijelzője cseszett fel tavaly, amikor váltottam, egyszerűen már nem bírtam, mert az akkoriban is középkategória volt inkább az a panel. Amúgy nálam használatban van, simhub display-nek, meg külön medialejátszó alapnak, hogy legyen egy dedikált, mert különben nem hallgatok zenét.
.
-
Napokban néztem pár videót a kínai kocsikról. Európa, Amerika fasorban sincs ezekhez képest. Ráadásul olcsóbban. A szomorú az lesz ebben, hogy nem csak a német autóipar húzza le a rolót valószínűleg, hanem az összes európai is. Franciák, olaszok, spanyolok és igen, valószínűleg a magyar gyárak is mennek a levesbe. Ha csak az EU-t nézzük, akkor pár százezer ember lesz munkanélküli.
-
-
addikt
Egyébként vannak új, hordozható TV -k is 10-20+ colos méretben. Lehet nálatok Hollandiában normálisabb áron. Általában szintén 12V.
Valószínű egyik sem top paneles, de sanszos az újabbak már jobb minőségűek. Ott van már direct LED is, jobb panel, USB...stb. Csak szerintem az RCA már ott is ritka.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Steve1207
veterán
Minden gyerek örül a kis tv-nek Nálam a Junoszt 402B volt anno, aztán egyből építettem a brutál antennákat minden érdemi fémhulladékból kölyökként, hogy bejöjjenek a szlovák meg osztrák csatornák. Baromi jó időben el lehetett kapni az ORF1-et is Heves megye környékén.
.
-
-
-
-
Van itt minden, mert van magyar bolt itt is. Természetesen magyar mentalitással. (vagyis 4x annyiba kerül mint Magyarországon.) De nem izgat, mert szüleim még élnek, csomagot feltudnak adni, 20kg-s csomagba meg sokminden befér.
-
-
Bogyi007
veterán
-
Segítsetek már egy kicsit. Kisebbik fiam meg a haverjai keresnek valami lövöldözős játékot, de annyi feltételt adtak, hogy én elvéreztem. Szóval legyen ingyenes, xbox/ps/pc kompatibilis, hogy tudjanak együtt játszani és (most jön a legjobb) ne fortnite vagy overwatch legyen, mert azt unják. Splitgate meg Roblox jutott még eszembe, az talán tudja még ezeket. Nektek valami más?
-
negyven2
veterán
Azt pletykálják, hogy nagy valószínűséggel január 20 után dobják ezt az egész vizsgálatot. Nem féletlenül azért mert az MS akkora Trump párti lenne, hanem mert a mostani FTC vezetést, azért még a Demokraták oldaláról is sok kritika éri, mert a valós dolgok helyet politikai érzelem, és népszerűség alapján vizsgálódnak. Vagyis ez is meg pl. a Activision felvásárlásban is benne volt egyfajta progresszív liberális, neo-kommunista felfogás is... ami egy ilyen szervezetnél úgyan-úgy nem jó, mint a túlzott kapitalista felfogás.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Bogyi007
veterán
Várom a tapasztalatokat. Január 20. után hozhatok ki leghamarabb tévét a Telekomtól - nekem ott az 55C805 175e forintra jön ki.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
-
Szerintem egyszerűbb egy ponyva, ami direkt kocsihoz való. Ha csak a céghez kell, akkor nem is kell hazavinni, otthagyod és kész. Fagyás ellen is jobb. Az igaz, hogy ha nincs segítséged, akkor szívás felrakni/levenni egyedül. De csak gyakorolni kell.
Nálunk 15 euró körül van, az már elég a prius 3-ra. Ha valami nagyobb dobozost használsz, akkor biztos több.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nekem az a leg"elite"ebb HW-em (persze még normál áron vettem 20 éve, sajnos a másik 3 darabot a Ferrari in Music sorozatból nem tudtam megvenni (E.Clapton, G. MIchael, Jamiroquai) - USA only volt, anyósom ennyit tudott elhozni...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
-
MODERÁTOR
Köszi, pont ez az, túl nagy a választék. Lehet, hogy csak a szemem kívánja, a Switch Online-ban elég sok retro játék van. Valami olyasmit keresek, ami nem fáj, ha bármi baja lesz és elég kicsi, hogy nyaraláskor is vihessem... de lehet, hogynem is kell ez igazából.
"Doktor úr, olyan bizonytalan vagyok... vagy nem?"Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Steve1207
veterán
Esélyesen ez lehet: [link] Egy jó RG36 akármennyi vagy Miyoo mini és egy életre le van tudva a duplájából, triplájából az (értelmesebb) retrozás Szerk.: persze ilyen "gyűjteménybe" ok lehet, hogy voltak hasonlóak anno, de akkor már valami hasonló árú kvarcjátékra adnék ki inkább.
[ Szerkesztve ]
.
-
Olvasni már nem sokan tudnak, a képen Majka van, sokan ismerik. Kösd össze a kettőt.
Ez az új marketing stratégia, kattintásvadászat olvasás nélkül. Eddig voltak ilyenek, hogy "300 millió éves kondenzcsíkot találtak", meg "nézd meg, hogy néz ki belülről Julia Roberts............. Háza. ", "vettek egy házat, hihetetlen, hogy mit találtak a lépcső alatt egy befőttesüvegben", meg ilyenek. Ez már a 2025-ös trend. Írni se kell hozzá, meg olvasni se nagyon.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Bogyi007
veterán
-
Steve1207
veterán
Tényleg az, amúgy kb ezeket a lehetetlen szétbontani egyszerűen, amit így összelegóznak Nekem az MS-től a garis vissza kontroller egy celluxszal egyszer körbetekert bubifóliában jött, eddig az viszi a pálmát. Természetesen szerintem már németben elengedte az átadáskor. Ja meg anno a mall-os "csomagolás", amikor a gyári dobozra rábsztak egy szállítási matricát minden nélkül.
.
-
-
addikt
DPD -vel még mindig semmi előrelépés...
Közben FoxPost csomagom is automata telítettség miatt csúszik. Hiába kaptam meg az átirányítási opciót, szintén nincs előrelépés.
Líra -nál is adtam le rendelést múlt héten, ami november 9 óta feldolgozás alatt van.
Oké, voltak az elmúlt 1-2 hétben más rendeléseim is, amik rendben megérkeztek, de úgy érzem kezd egyre aggasztóbb lenni az online rendelés. A futár/szállító cégeknek, és a kereskedőknek is.
Értem én, hogy BF meg egyebek, de ennyire szar nem igazán volt az elmúlt években. És még egy csomó helyen be sem indult a BF időszak, vagy az ünnepi szezon...
[ Szerkesztve ]
-
Bep
őstag
Az én szeptemberi sztorim még mindig ugyan ott van.
Rejoy tök jó fej. Akinél ott van az ügyem, legutóbb ő írt nekem levelet, hogy a Sameday aláírására várnak, de még mindig nem jelentkeztek és kérvényezték az ügyem magasabb szintre emelését, addig is köszönik a türelmet. Ők nem tehetnek róla csak szükséges közvetítők.
Amúgy anno még én is írtam a Sameday-nek, de válaszra sem méltattak. -
Itt Hollandiában a dpd még a jobbak közé tartozik. A media markt mifelénk a dyna nevű brazil csapágyas gépsorral szállít... Mit mondjak... 2 tv-t rendeltem az mm-től, mindkettő rommá törve ért ide. Mindkettőt nekem kellett visszavinni. Meg bizonyítani, hogy nem én törtem össze. Azóta is áldom a fejem, hogy kamerás kapucsengőt raktam fel, azon egyből látszott, hogy a dobozt átszúrta a villástargonca. A második esetnél olyan balhét csaptam, hogy az új tv mellé adtak egy asztali PC-t is. (4 napig estem ki a munkából emiatt, 2x kellett nagy taxit hívni, 2x a parkolódíj, stb., plussz az ideg. Azóta se vettem egy gombelemet se a media marktban.)
-
Sok függ a mérettől is. Asszonynak van Honda Insight, arra 150 euró az alsópolcos új, 4 évszakos. Egy minőségibb már 250 körül megy. Per darab természetesen. Nekem a p3-ra meg kb 80 euró az alsópolcos. 150 a középkategóriás. Vagy 6 éve volt egy 20 éves Suzuki Alto-m, arra meg 200 volt a négy darab, szereléssel együtt.
-
Még csak most fog jönni az új előzmény trilógia, ami azt mondja el, hogy hogy lett ben solo-ból kylo ren. Min veszett össze az apjával, ki bántotta kiskorában és persze előkerül majd valahonnan a kishuga is. Meg jön az utolmány trilógia is, hogy mi lett belőle öregkorára.
De max respect az eddigi kitartásodért, én a kilencedik epizódot már nem tudtam végig nézni. Igaz, hogy megvártam a d+ megjelenést, nem moziban néztem (starwarsot minek?) de úgy voltam vele fél óra után, hogy ennél többet ér az én időm. Szóval a mai napig nem néztem végig. (úgy, hogy a 4-5-6 a mai napig kedvencem, a fiaim is fejből tudják minden sorát, annyiszor láttuk együtt.) A zsivány eggyes viszont jó volt. Sorozatok meg nem érdekelnek.
-
-
addikt
Ez kva jó lett. Ajánlom másnak is. Tök egyszerű és nagyon finom.
Én édes paradicsomot vettem. Került mellé, ahogy a képen is látszik olívabogyó. A camembert tetejét két irányból bevagdostam, hogy mártogatni lehessen. Fokhagymát egyben, forró víz alatt elmostam, így leszedtem róla a külső réteget, ami kicsit hártyás lett.
Aztán mehet az egészre olívaolaj, só, bors, bazsalikom ízlés szerint. Persze lehet használni más fűszereket is, kinek mi tetszik, de a só és bors szerintem alap.
Sütési időtől függ, hogy mennyire esik szét a hagyma. Én direkt úgy csináltam, hogy ne süljön szét, de puha legyen.
Illetve nem sütőben csináltam, hanem grillezőben, és amikor elkészült még rápirítottam.
A bagettet pedig serpenyőben, olívaolajon pirítottam meg. Csak az egyik felét, hogy a többi része belül puha maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest