Hirdetés
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
A kodinak nincs szerver oldala, max pluginnal csatlakozol pl a plex vagy akármilyen médiaszerverre addonon keresztül (amúgy, ha csak a kliens rossz ez is egy megoldás), az a pc meg dolgozik vele (de az már nem egy egységes környezet mondjuk úgy, hisz ez esetben három fejlesztőtársaság is közrejátszik, nem egyetlen, aki biztosít mindent, minden eszközre).
Én se szeretem amúgy a kodit, idejétmúlt az egész, anno se volt felhasználóbarát a felülete és most se az igazán (a kontár skineket meg felejtsük is el
). SMB-hez használom opensub addonnal és online M4-re, ha F1-et nézek. Azon kívül mindenre megvan a bevált alkalmazásom. Ha csak videót játszok le akkor VLC-zek tv-n, szintén SMB-n keresztül, formátumtól függ. Ha szimpla kényelem, pl sorozatok, akkor vlc, ha van hozzá feliratom, akkor vlc, ha nincs feliratom, akkor nem szöszölök gépen, hanem kodin nézem és az szed hozzá.
(Lidl halászlé + erőspaprika, aztán otthon csak melegíteni kell
na meg minimális így a szaga, annyi csak nem zavar már senkit. Én azért szoktam így, mert nem akarok 3-4x annyit kiadni egy kis tányér halászléért, amikor úgy hozza kedvem (és ott kérhetném a második adagot, mert én is imádom), gyors és teljesen vállalható. A többi bolti változat az nem jött be, túl egységesek lében és a hal is műbb, mint a lidl félében. Ennek van leve, van aprólék, hal is elmegy, teljesen vállalható, arra a pár alkalomra, amikor rámjön épp.)
#62449 icemad: ki lehet kapcsolni szerver oldalon (vagyis inkább félig), valami direct akármi volt a neve, de csak bizonyos formátomoknak megfelelően küldte a plex. Amúgy fentebbi, én csak smb és kodi, vlc. Ha meg nem vagyok itthon napokig akkor azért vagyok távol, mert valami olyan van, hogy az érdekel, nem ezek a műszaki dolgok.
#62448 homerhamm: ebből is lesz valami reboot?
-
Steve1207
veterán
Használtam mindegyiket, Plex csak azért maradt nálam, mert van live, igazából csk arra, meg ZS kategóriás filmek miatt, ha olyanhoz támad kevem. Jellifyn nem rossz, de talán bebugolt még annak idején és vacakolni kellett vele kicsit, amúgy elfogadhatóan ment. Emby se volt rossz, az szintén elég barátságos és egyszerű, mint a Plex.
Mint átjátszás, mivel alapvetően nem rajongok a transzkódolásért, így nem is használom ezeket. Kapja meg a rendes forrást és játssza azt, ha már tárolom rendes minőségben és közben ne dolgozzon a cpu vagy gpu fölöslegesen, úgyis dolgozik az adott eszköz, amin nézem. -
-
icemad
nagyúr
-
ρσгτσ
addikt
Lezárult az MBH sztorim, visszakaptam a pénzt. Érdemes figyelni a számlára.
Mint azt írtam nekem 2 érdekes tranzakcióm volt, ami szerint én egy másik országban vásároltam nem az ottani pénzben, de nem is forintért. Amiről nekem SMS nem jött. Azért vettem észre, mert közben itthon is vásároltam és nem stimmeltek az összegek.
Ahogy hallom mostanában volt pár ilyen érdekesség...járjatok ti is nyitott szemmel és nézzétek át a tranzakciókat. Akkor is, ha nem jött róla SMS.
-
ρσгτσ
addikt
Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Szögletes dizájnból az egyik legjobb lett megfizethető áron droidhoz. Vagyis nem tudom, hogy ilyen kialakítással van -e jobb. Páromnak nagyon tetszik. -
Steve1207
veterán
Nem lesz belőle gond, ssd alig fogyaszt amúgy is, több 2-3 hdd-t is el kellene elbírna az alap ágnak akár.
Amúgy anno a sima ssd-khez adtak egy standard beépítőkeretet, nem tudom manapság leszoktak-e róla. Azt nem tudod valahova felfogatni, aztán kész? Vagy anélkül. Használtam én is ilyen odd-hdd keretet notiban, meg praktikus, csak hát két csavar meg egy fél tenyérnyi hely. Ezekért a beépítőkért meg elkérnek 3-5e-t kb, tök fölös kiadás. -
Steve1207
veterán
Én az SSD partícionálását nem javaslom. Ugyan ma már jobban kezelik, mint 15 éve, de semmilyen előnnyel nem jár, mert az SSD-n a NAND memóriában az írás nem sorrendben történik, mint HDD-n, ahol például kívülre kerül a C:, és beljebb a többi partíció. Itt a cellákba össze-vissza ír az eszköz, nem fix helyekre. Ha a TRIM nincs rendesen beállítva, akkor a rendszer nem tudja, hogy például a D: meghajtón felszabadult helyet a C: is használhatná, ez pedig rontja a hatékonyságot. (Mert hiába vannak partíciók, az SSD fizikailag egyként kezeli az egész tárolót.)
Na meg elhanyagolható mértékben persze, de az élettartamot is rövidítheti, ha például az egyik partíciót használod napi szinten, a másik pedig kihasználatlan és nem oszlik el egyenletesen a cellák terhelése.
Ezért is jobb, ha egyben hagyjuk az SSD-t, és csak mappákkal strukturáljuk a tartalmat. Nagy hátrány persze partícionálással nem fog érni, szóval nem kell túlmajrézni se a dolgot, csak működéséből adódóan tök fölösleges.
Mint Apacer, szerintem teljesen vállalható brand, volt már Adata-m, Toshiba XG (imádom), WD Blue (szeretem, napi drive), Patriot (imádom, napi drive) a többi ismertebbet nem sorolom, (csak mindig érdemes utánanézni melyikek problémás szériák esetleg. Pl WD SN580-nál sokaknál rosszul kezeli a win steam alatt és az azért zavaró lehet, hogy letöltéskor elkezd kávézni percekre és leáll az írás
, nyilván nem ez a cél, csak mint példa, hogy hasonló apróságok előfordulhatnak típusonként akár). Igaz nekem nvme-k vannak már régóta, nem szeretem a sima sata ssd-ket, mert TBW-re se acélosak és a sebessége is kb ötöde ahhoz képest. Eközben árban nincs különbség köztük.
Inkább amiatt fejtegettem a végét, mert, ha 1 év múlva mást raksz össze, akkor meg ott van helyben egy klassz nvme, aztán csak elég lenne átpattintani, nem megint vásárolgatni meg nézelődni. Ha már megy le a kondíciója egy ssd-nek, akkor úgyse fogod eladni (inkább megtartod tárolásra a polcra vagy pl én olyat használok boxon is tárolásra, másolgatásra, pedig kukába való lenne a 25%-os kondíciójáva). -
a WD Blue SATA sorozata jól bevált SSD, régebben a kategóriáján belül kimondottan ajánlott volt. pár fokkal hűvösebb az átlagnál ha ez is számít (azóta nem nagyon követem a témát).
itthoni NAS-ban (Syno) évek óta az megy, hiba nélkül tesz a dolgát. Milyen SSD-t vegyek topicban mai napig szokták ajánlani (olcsó és jó), bár az összefoglalóból már kikerült. -
csuvicsuva
addikt
Van még élő előfizetésed? Ha igen, akkor a Clair Obscur miatt vedd elő, nem fogod megbánni.
homerhamm: neked is ajánlom, mivel múltkor írtad, hogy több próbálkozás után sem boldogultál Soulslike játékokkal. Bár a félig körökre osztott, félig valósidejű harc miatt ez kicsit más, de garantáltan beszippant.
Az amerikai foci szabályai elég összetettek, de az alapokat - amelyek bőven elegendőek egy meccs élvezetéhez - aránylag gyorsan át lehet látni. A legnagyobb hátránya talán az, hogy egy-egy meccs bitang hosszú az álló óra, a sok játékmegszakítás és a töménytelen reklámszünet miatt.
Más: aki még használja a Bing Rewardsot pontgyűjtögetésre, nála sem működik? A napi három 10 pontost még elszámolta, utána azonban semmi. Se mobilos, se PC-s keresésre nem ad pontot.
-
csuvicsuva
addikt
-
csuvicsuva
addikt
Én megkíméltem magam, de például Real Madriddal ugyanez a helyzet, pedig ott nem volt ekkora visszaesés. Egyszer csak jött valami és úgy döntöttem, hogy már nem igazán érdekel a foci. EB-t, VB-t nézem, aztán annyi. Az oda-vissza fordulatos Inter-Barca párharcon felbuzdulva másnap bepróbáltam a PSG-Arsenal meccset, aztán fél óra szenvedés után kikapcsoltam. Azt sem tudnám neked például keresés nélkül megmondani, hogy kik nyerték az európai kupákat az elmúlt néhány évben.
-
-
Steve1207
veterán
Jól elszabadultak az árak ezeknél, én akkor hagytam fel a NAS-sal, anno még 20e-ért simán vettél egy 2 bay-est, ha nem is synology-t, de még volt elfogadható alternatíva. Csak alig nem sokkal többért már lazán összeraktál egy itx-et vagy csak egy alap apu-s rendszert, amit ugyanúgy elértél és másra is tudtad használni közben minimális többletfogyasztással.
Nyilván céleszköz meg jó, csak baromira irreálisnak találom, amióta 40e fölött mozognak ezek, most meg már a duplája. (Ahogy a sima érdemibb hdd rackeket is, pedig azokban végképp egy filléres vezérlő van meg egy fémváz mondhatni.)
-
Steve1207
veterán
Fájlrendszer miatt szokta ugye ext4-be, úgy emlékszem alapvetően nem, hogy csak rádugod, a win nem kezeli. Ellenben vannak kerülőutak, WSL vagy natív linuxos gép, virtuális gép, talán alkalmazások is volt, amik legalább olvasni tudjták olyankor.
Nem ismerem ezeket naprakészen már igazán (mondhatni addig se, max alap user szint), nas-om sincs már úgy 10 éve, de a fentebbieken érdemes elindulni. -
csuvicsuva
addikt
Igen, azt tudom, napokig gondolkoztam is rajta, hogy néhányat be kéne gyűjteni, de előttük is jó sokáig szintén nem volt kiadója a Star Wars könyveknek, ahhoz képest aránylag értelmes áron hozzá lehetett jutni a többséghez, ez az egyik kivétel, a másik pedig egy jó sok részes sorozat ötödik kötete, amelynek állítólag a 90 %-a be lett zúzva egy adminisztrációs hiba miatt. Azt például 48000 forintért vesztegetik Szellemlovasnál, ha éppen van. A vicc az, hogy a teljes sorozat nem is lett kiadva nálunk.
Reménykedtem, hogy kiadják, ha már a Thrawn könyveket és még néhány korábban megjelentet is sikerült nekik, de sejthető volt, hogy nem csak rajtuk múlik. Én megírtam nekik egyszer, hogy mi a helyzet vele, biztosan nagy siker lenne, de csak annyit válaszoltak, hogy nincs benne az XY éves kiadási tervükben.
-
Steve1207
veterán
Nem is értettem, hogy miért akarták elhagyni anno. Mintha a Ford anno a Ford Focus sikere után azt mondta volna, hogy legyen Focus mostantól... Talán ez egy kb ugyanannyira ismert és ugyanannyira semmit mondó név lenne utána, kb elsiklanának felette azok, akik nem követik.
-
Steve1207
veterán
Fú, gyorsan lehúztam az oroszlánkirályt ebből, hát ez 288p, divx 6, ez inkább még a 2000-es évekből maradt dvd rippelés az első dvd-s időkből. De még erre se veszek mérget, mert mono a hang, lehet nem is volt még szinkronosan és aládobták egy vhs-ről.
Nem tudom, hogyan lehetne ezeket rendesen, még egyesével is necces mindegyeknek utánajárni eléggé. Van egy Walt disney bemutatja pack 1-2, abban pl 400mb-os a relese oroszlánkirályból és esélyesen újabb lehet. De amúgy passz, még rendes blu rayt is alig találni, ahol magyar hangja van, mert minden ország ilyet-olyat árul és azt futtatják magyar shopokban is (ott meg brutál áruk van az amúgy pár ezres blu rayekhez képest).
Amúgy lehet a jobbakat behúznám BR-en olcsóért (ha van, nem figyeltem ezt a piacot), meg szereznék valami budget lejátszót. Ezekből nem biztos, hogy van jobb változat amúgy se, utánajárni meg egy élet, amíg valaki meg nem csinálja. (Szerk.: sőt, még az SX le is játssza
)
-
Steve1207
veterán
10+ éves release, akkoriban még ezek a 700mb-os méretek mentek per film. Szerintem amúgy vállalható, én szívesebben nézem ezeket, mint amikor van egy újabb jobb minőségben, újravágva vagy más hangjával.
Vagy leszeded azt, leszedsz egy külföldi disney packot 1080p-ben (mert esélyesen abból is van) és átidőzíted meg áthúzod a hangsávot pluszba, úgyis csak másolja és fél perc alatt ott kész is a kész vid a rendes képpel meg alámuxolt hangsávval. Hacsak nincs megvágva, mert akkor nincs értelme vele vacakolni nagyon.
-
Steve1207
veterán
Plex kliens fut automatikusan induláskor a háttérben szerintem. Ha nem jelentkezel be akkor is betölt(heti), mert az adott felhasználó dolgait előtölti a rendszer amúgy is. Nézd meg, hogy egyből loginolsz vagy vársz kicsit és úgy, egyből ott lesz mindened az óra mellett ésatöbbi.
Ugyanígy, hiába indítod a nulláról a gépet és hagyod a loginon, onnantól simán eléred a megosztott tartalmaidat is, nem függ tőle. Én csak smb-t használok, mindig elérek mindent, bármilyen állapotban is van a gépezet. -
csuvicsuva
addikt
-
csuvicsuva
addikt
Nem tudom, mert egyrészt sírtam a röhögéstől a feliratokon, illetve közben fordította egy pap is a magyar stúdióból, de utóbbit mondanám. Az biztos, hogy utána spanyolul is beszélt, gondolom annak a nagy része szólt Ferencről, illetve a hívek igen nagy részét kitevő latin-amerikaiakhoz.
Majd holnap mindenképpen visszanézem, mert nem tudtam koncentrálni a felirat miatt, plusz még a Vatikán élő csatornáját is elfelejtettem lenémítani.
Szerk: olaszul.
-
Steve1207
veterán
Szerintem nem ártana, de odafigyelve elmegy, ez nem változott semmit az évek alatt. Egy seagate úgy se problémázott a hdd-ken vagy nem minősültek "hibásnak", hogy nagyobb horpadás volt rajtuk, ami nem igazán egészséges, több X16-18-as került pár éve úgy kereskedőhöz vagy forgalomba. (Persze garikor meg már jöttek, hogy fizikai sérült...)
Szállításnál meg kereskedője válogatja az alapcsomagolást, amazonnál volt, hogy belebszták a 3x akkora dobozba natúrban, aztán úgy ment ki, az se egészséges
Aqua se vitte túlzásba pár éve, mert hasonlóképp küldték. Azóta én csak személyesen veszek hdd-t boltban, minél kevesebb utat tegyen meg, ne ejtse el véletlen a futár vagy a raktárban ne lendületből vágják a többi doboz közé. Használtnál meg viszem alapból a kis műanyag tartódobozt, 2 pólóval körbebélelve meg be a hátiba
-
icemad
nagyúr
Ezt főleg a fiaim használják és főleg fagyasztott cuccokhoz. Tőlük van az infó.
Szerintük mindenhez kell egy kicsi olaj. Ha nincs olaj, akkor inkább szárít, nem süt.
Sült krumpli, tavaszi tekercs, csípős csirkeszárny, stb-t csináltak benne. Az nagyon jó, hogy belehet állítani, hogy a két oldal egyszerre legyen kész. Pl sültkrumpli 18 perc, a csirkeszárny 10, akkor 8 percig nem süti a csirkeszárnyat. Hülye példa, de gondolom érted.
Képet mindjárt csinálok az olajokról. -
csuvicsuva
addikt
-
csuvicsuva
addikt
Én leragadtam a Samurai Plusnál.
De durva. Megnyitottam a Vatikán élő közvetítését, erre egy percen belül:
Már nincs ott. -
ρσгτσ
addikt
Egyre érdekesebb a sztori.
Találtam a mai napon 2 tranzakciót. Összesen 9000 forint körül, tehát nem nagy tétel, de a kártyát letiltottam. Azt nem tudta megmondani az MBH ügyintéző, hogy ezzel összefüggésben van -e a fizetési problémám, de valószínűnek tartja, hogy igen.
Ami egyébként azért érdekes egyrészt, mert tegnap óta nem tudok online fizetni. Helyi fizetés működik, boltban tudtam vásárolni a kártyával. A másik furcsa dolog, hogy vásárlás helyszínét Londonnak írja, a tranzakció pedig USD -ben történt. Tehát nem úgy tűnik, mintha visszaéltek volna a kártyámmal.
Ami még érdekes, hogy erről a két tranzakcióról nem érkezett SMS.
Szóval elég furcsának tűnik a sztori, kértem kivizsgálást és visszautalást is. Találkozott már valaki hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI II Alaplap
- Vadonatúj, bontatlan MacBook AIR 15,3 M4 CHIP skyblue 16GB/256GB SSD magyar 1 év Apple garancia!
- Logitech G703 Lightspeed HERO (25K) Wireless Gaming Egér
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- MSI GeForce RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8GB GDDR6X
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest