Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Felvázolta a Vision 2025-ön az Intel, hogy mi várható jövőre
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Mivel mindig jönnek friss verziók, updatek stb és nem a régit akarod telepíteni, azokat is mindig frissíteni kellene, azt meg ritkán fogod egyetlen pendrive esetében mindig naprakészen tartani az összes rendszerre (még külön pendriveoknál se sűrűn vagy értelmetlenül töltöd vele az időt, ha nem heti szinten telepítgetsz). Telepítés utáni frissítések meg tovább tartanak, mintha megcsinálnád az új driveot letöltéssel meg mindennel. 25 éve én is csináltam folyamatosan meg egyedi rendszerek stbstb, elmúlt 10 évben tettem rá magasról, mert értelmetlen, amikor fél évente kijön valami új verzió mindenből.
Mint pendrive jó az egyébként, csak az előbbi miatt nálam fölösleges kimondottan erre. Van pár 8-16GB-os régi, az bőven megtette eddig, 5 perc alatt felszalad egy win11 is egy ős usb3-as driveról is és kb az a legnagyobb rendszer, ott se számít a sebesség, olvasni meg mindegyik gyors már 15 éve, hogy áthúzza azt a pár gb-ot. Linuxnál meg végképp mindegy, hogy 2 perc vagy 3 perc lesz, mert ha lassú a gépre rakod, ott nem a pendrive sebességén fog múlni, hanem hogy egy ős gép.
Ha telepíteni kell, akkor előtte frissítem arra, ami szükséges, cirka 4-5 perc letöltéssel és elkészítéssel cakpak, hisz pont a friss telepítés a lényeg mindig, ne updatelgetett legyen.
Szoftvereknél ugyanúgy, egy 32gb-os pendrivon ott figyel minden (60-80) szoftver, ami "kellhet" valami miatt általánosságban, de azt se frissítem, csak azért van, hogy lássam miből kell lehúzni a legújabbat és nem akarok updatelgetettet már olyankor azokból se (net meg javarészt van, ha nincs akkor csak vergődés lesz úgyis később).Persze nem mondom, hogy ne csináld meg egy drivera, csak totál időpazarlás és idővel úgyse fogod naprakészen tartani szerintem.
-
icemad
nagyúr
Ha otthonra kell, néha telepíteni valamit, akkor jó lesz. 150mb/s nem túl acélos. Inkább valami külső ssd-t mondanék. Kérdés, hogy a gépek mit támogatnak, mert, ha van pl 3.2 USB c port, akkor már inkább ebben az irányban nézelődnék. Nem sokkal drágábbak azok sem. Meg vannak a forgatható csatlakozós cuccok is.
-
-
Bep
őstag
Én szűrős kancsós vizet használok csak a konyhában. Vízforraló, kávéfőző, inni. Egy csepp vízkő nincs. A kávégépet 2 hetente kellett vízkőteleníteni. 3 éve használom a szűrő kancsót. Olyan a víztartálya, mintha új lenne. 3 éve nem vízkőtelenítettem semmit.
Lehet kapni Mg+ -os szűrőt is. Az nem jó, mert kirakódik.A fröccsvíz meg emelt szén-dioxid tartalommal van.
-
ρσгτσ
addikt
HDR10+ Now Streaming on Netflix
Samsung tulajoknak. Már a Netflix is beállt a sorba. Akkor eddig úgy néz ki a Prime, Disney+, Netflix pipa.
Max gondolom még sehogy sem áll. Illetve ott van még a SkyShowtime, de náluk még 4K/HDR sincs minden platformon/eszközön...
-
-
csuvicsuva
addikt
https://www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/437411
Gyakori előfordulási helyei:
Budapest Városháza
Karmelita kolostor lezárt részei
Duna -
ρσгτσ
addikt
Leszedtem telefonra a Plex Amazon Appstore Fire TV and Tablet verziót. Ezzel megy a filmezés előfizetés nélkül. Ha valamelyik filmet elindítom megkérdezi, hogy aktiválom -e a Plex -et, de rá lehet arra is lépni, hogy most nem.
Ami fontos, előtte le kell törölni, ha már fent van a Plex. Mert az másik verzió, és nem tudja felfrissíteni, meg telepíteni sem.
-
ρσгτσ
addikt
-
csuvicsuva
addikt
Két unokaöcsémre rengeteget vigyáztam, amikor kisebbek voltak, kis túlzással többet játszottam, mint gyerekkoromban, pedig aztán mi is el voltunk látva minden jóval.
Szerencsére szinte mindent meg is őriztem, úgyhogy amikor nálunk voltak, akkor sem kellett őket két bőrönddel hozni, mert volt mivel játszani.
-
csuvicsuva
addikt
Bár az is igaz, hogy legalább nem a szabványos tiszteletkörök vannak lefutva. Kicsit érdes a megfogalmazás, de legalább tudja az ember, hogy mire számítson. Ráadásul azt néztem, hogy ha nem akarsz véletlenül vakvágányra futni valamivel, akkor az összes információt muszáj elolvasni.
-
csuvicsuva
addikt
Jó az az elérhetőség oldal. Itt van a telefonszám, de ha fel mered hívni, el leszel küldve a g***be.
Vásárlóbarát hozzáállás úgy körülbelül minden információs oldalon. Biztos, hogy szeretnél ezeknél pénzt költeni?
"Ez a cím NEM azonos az átvevőpontunk címével!"
Ismerősödék végül vettek Hisense tévét?
-
-
-
icemad
nagyúr
Én vettem mindkettőt, de ha megölnek se tudom, hogy mikor.
Tippre 2-3 éve vettük. Na, hogy milyen típus, azzal megfogtál. A hűtő valami Hisense. A fagyasztót megnézem mindjárt. Ha konkrét típust írok, az elég?
Na a hűtő típusa megvan...
Hisense RS694N4TF2 [link]Fagyasztó még kérdéses... Indesit, azt látom, de típust nem nagyon találok rajta.
-
icemad
nagyúr
Köszi. Ezt este kipróbálom, hátha.
Más... Költözött valaki mostanság? Hűtőt, fagyasztóládát, hogy érdemes szállítani? Érdemes leolvasztani, kiszáritani, új helyén várni 24 órát és utána üzembe állítani?
Vagy csak simán kihúzom, elviszem, bedugom? Hűtőláda nem gond, mert könnyű és a földszinten van. Kb 20 perc alatt meglenne a szállítás is.
A hűtő már necces, mert első emelet, ráadásul nagy batár dög, kétajtós amerikai stílusú, 120 kg... Üresen...Az új házban mindkettő a földszinten lesz. (talán a fagyasztó megy a pincébe, ha letudom vinni valahogy) Meg az új házban van beépített hűtő és fagyasztó, szóval a kaja sem romlana meg, ha napokig nem használjuk a mostani gépeket.
Ki mit tanácsol? -
csuvicsuva
addikt
Érdekes és tényleg. Mondjuk ha már ott van DV, akkor örülnék neki, ha azt használná.
A Krukot indítottam el (The Crow, csak lengyel előfizetés, szerintem véletlenül került oda az UHD jel, mert simán FHD-ban játssza le. Nem mintha meg akarnám nézni, csak az volt az első, ami szembe jött.
-
csuvicsuva
addikt
Én is meglepődtem, az ugye Xboxon van, de elsősorban a Prime Gaming miatt fizettem elő, ha viszont néztem valamit, ami mellé oda volt írva, hogy UHD, az az is volt. Úgy látszik, hogy a VIDAA akkor azt nem kezeli rendesen, pedig ott nincsenek is külön előfizetési csomagok.
Nekem U7HQ van, ha ez tudja, akkor annak is illene.
-
csuvicsuva
addikt
Ez most éppen a PC jele (HDR nincs bekapcsolva):
SkyShowtime-nál 4K@24Hz-et írt, HDR ugyanúgy nem volt.
Ha esetleg tudjátok valahogy tesztelni, akkor a Support menüben van egy System info, azon belül pedig Signal info. HDR biztos nem volt, az Oppenheimerrel és egy Ryan Gosling filmmel (nem jut eszembe a címe) teszteltem.
-
csuvicsuva
addikt
A bemeneti jelre azt írja, hogy a felbontás 4K, itt ülök előtte, annak is tűnik, HDR viszont nincs, nem is találtam semmilyen opciót, hogy esetleg külön kellene-e valahol bekapcsolni.
A film/sorozat adatlapján csak 4K jel van, de az is szürke, ellentétben az előtte lévő ikonokkal, ez nem tudom, hogy számít-e, tekintve, hogy még nem használtam korábban SkyShowtime-ot.
-
Steve1207
veterán
A nem hw specifikus frissítés is adott készülékre van szabva droidon, sokszor adott készülékes modulokat is érint, amelyek eltérőek készülékenként felépítésre. Elvégre nem ugyanazt telepíted mindegyikre, hanem teljesen arra a készülékre szánt változatot frissítéseknél. Ott sincs benne más hardvertámogatás, több száz más lib-ek és funkciók megkurtítva, ezek alkalmazásokból is kiszedve adott modellhez specifikált képességek szerint (még, ha amúgy nem okozna neki semmit a támogatás), ai modulok úgyszintén és készülékre van szabva.
Persze egyszerűbb lenne az egy csomag, csak ott megegyezik az adott modelleken minden funkció és hw elem. Plusz droidban max a kritikus frissítések érkeznek egyből, többit, ha úgy akarják csúsztathatják fél évekkel, évekkel isWin-nél kezelni kell minden hardvert és az alkalmazásoknak is problémamentesen működniük bármire is rakod (pl volt egy-egy típusú nvme probléma nemrég, arra ne is húzza le a legújabbat, ha instabil lesz, de hoszabb kieső időszak után az addig jól működőeket húzza le, ahogy most is). De amiket soroltál az tényleg kb 2 perc, fogalmam sincs mit telepít nálad órákig. Céges alap laptopon egy nagy H frissítés lemegy 20 perc alatt, a céges cuccokal és biztonsági nyavajákkal, pedig nem mai darab és nem erőgép.
-
ρσгτσ
addikt
-
Steve1207
veterán
Mert egy droid specifikus fix hardverrel rendelkezik. Plusz a win azért szokott szedni frissítéseket, ha valami aktuálisan kibukuk biztonsági okból, droidon meg 1-6 hónap között valamikor megkapod majd egy updattel.
Szerintem csak valami ős win-t raktál fel, egy nagyobb frissítés is max 5-10 perc, olyan meg kb fél évente van max. Legutolsó build-eken alig kell frissíteni valamit általában, azt a pár dolgot meg szinte restart nélkül lehúzza és zajlik minden tovább.
-
Bep
őstag
Amúgy igen. Lassan ha ezekre használom a TV-t, mert a kábel tv lemondva már 2 éve, virágboltot csak akkor használom, ha ezeknél egyiknél sincs fent, de így szinte egy FHD TV is elég lenne. Ha PC-n nézem, ami egy 27" FHD AOC, oda jó a kisebb csomag. Csak TV miatt a 4K/HDR-t viszont mindegyiknél nem fogok ezért nagyobbat fizetni már.
Nekem Sky, D+, Max van. Mindig találok valamit, amit régebben nem néztem vagy esik be új, illetve a kedvezményes összeg van, ha kiesik egy hónap nekem akkor is elvagok vele. Gyereknek is saját profilja van, ha nézhet mesét, innen néz. -
Guitar14
senior tag
HP-val nekem se volt még pozitív tapasztalatom, hiába egy nagyon ismert "minőségi márka" a köznyelvben. Akkor már ikább Dell.
Asusom nem nagyon volt még, volt szerelésre egy törött zsanéros gamer Asus gép ami a tulaj elmondása szerint már másodjára tört el.Meg 2x kellett újratennem Asus gépet és mindkétszer majdnem idegbeteg lettem mikor a driverletöltő (myAsus?) használatához be kell lépni/regisztrálni és emiatt darabjaiba kellett egyenként felraknom őket.
-
Guitar14
senior tag
Lenovonak a drágább cuccai egész jók. (az olcsóbb cuccaik hulladékok, de mondjuk az sok márkánál, talán az Acernek jobbak az olcsóbb cuccaik)
Lenovonak részemről pl. előny, hogy rádobod a Windowst, letöltöd a store-ból a Lenovo Vantage appot és minden regisztráció és kérdés nélkül egy gombbal leszedi az összes géphez való drivert és fel is teszi.
De nekem a Legion tényleg azért tetszik mert rém egyszerű a dizájn, 3 közeli ismerősömnek van ilyen laptopja, 1-2-3 év különbség van korban és mindhárom üzembiztos újkora óta, semmi problémáról nem számoltak be. -
Guitar14
senior tag
Windows 7 vagy Windows 10-et futtatva a Windows 11-et így lehet telepíteni:
a regeditben ide kell menni:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
Új 32 bites duplaszó "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU" névvel.
Duplaklikk rá, az írtékhez írjunk be egy egyest és OK.
Így engedni fogja a telepítést minden további nélkül egy ISO vagy egy USB telepítőről a setup.exe-t futtatva.Nem támogatott CPU-kkal szerelt gépekben a főverzió nem frissül automatikusan, akkor kell azt csinálni amit küldtél.
-le kell tölteni egy Win11 ISO-t (pl. MediaCreationTool-al)
-be kell csatolni
-Parancssort megnyitni, elmenni a becsatolt meghajtóra és az általad írt:setup /product server
-Feljöt ablakban: frissítéseket ne töltsön le, appok, fájlok, beállítások megtartása majd telepítés
Így gyakorlatilag csinál egy főverziófrissítést, madjnem mintha a gépházban az Update-t lefuttattuk volna egy támogatott PC-n.
(lehet, hogy ez utóbbi működik a telepítésnél is Win10-ről de ezt még nem próbáltam)
-
Guitar14
senior tag
Amik miatt utálom a Win 11-et:
-telepítés után rendesen fél óra mire kikapcsol minden hülyeséget az ember ami sz** benne (jobb klikk menü régire állítása, tálcán lévő rendszerikonok mind jelenjenek meg, start menü ajánlások redukálása, 600 féle ablakelrendezés letiltása amikor az ablakot a képernyő széléhez húzod stb.)-tálcán a rendszerikonok csak regedites és powershelles trükközéssel kapcsolhatók be, hogy mindig látszódjanak (gépházba EGYENKÉNT lehet csak megjeleníteni őket és nekem rendszeresen elrejt valamit akkor is ha úgy tartja kedve)
-startmenübe csak redukálhatók az ajánlások (fájlok és új programok) de NEM kapcsolhatók ki-Már 2x beragadt Windows Update-ben egy frissítés ami két haveromnak is gond volt és mindig frissíteni akart leállításkor
-Ugyanígy 2 haverommal együtt volt valami gameinputos szolgáltatás ami minden leállításkor összeomlott és hibaüzenetet dobott, szolgáltatás letiltása megoldotta
-nem lehet alapértelmezett alkalmazást kijelölni (pl képfájlokhoz) hanem EGYENKÉNT kell minden képfájlt átállítani egy adott szoftverre (javítsatok ki ha van erre megoldás)
-főverzió frissítéskor elfelejti kb. az összes fájltársítást
Ami előnyére szolgál, hogy az említett 11 éves gépemen olyan stabil, hogy még egyszer sem kapott kékhalált és teljes lefagyást, pedig már 1.5 éve rajta van és használom.
Én úgy tudtam a Windows kódok örökké élnek de a cég vett csomó Dell Optiplex gépet digitális licenccel és amelyiket 2 év után először helyeztünk üzembe annál kiírta nincs aktiválva, nincs érvényes licenc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Sorozatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
- További aktív témák...
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gaming RTX 3060 V2 OC Edition 12G videokártya garanciával
- (új) Darmoshark Motospeed X6 Max black gamer egér (PAW3950+Realtek chip, Dual 8K, 43g)
- Bontatlan Apple Watch SE (2022) 2gen 44mm Starlight All Star SB S/M GPS
- Prémium ergonomikus irodai szék !!
- Apple iPad Pro 6th M2 12.9" 2022 WiFi 256GB + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest