Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Probald meg feltenni a legutolso DirectX drivert. Innen leszedheted a webistallert de ott van a link a teljes verziohoz is, en mindig azt szedem le vagyis a teljest, es azt rakom fel.
-
Edween
őstag
ezt futtattad már, hogy a témát használhasd!!!
-
krystman
őstag
Köszi a segítséget!

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Szted ha van helyi háló miért emailen akarja küldeni ? Persze ettől még lehet de ha helyben akarja egyszerübb pendriveon vagy cd/dvd rw-n is átvinni mint emailen, sztem másnak akarja neten elküldeni a cuccot, csak mailben macerás ha a másik pl 5 megánál nagyobbat nem tud fogadni.
-
válasz
krystman
üzenetére
Hali!
Akkor témát lezárhatjuk(mindegy mi-mit ír ki róla), SATA2 üzemmódba megy a HDD-d, azaz úgy ahogy kell...

Akkor lenne jelentősége a dolognak, ha ne adj Isten valamiért egy olyan alaplapba kerülne, ami még SATA1-et kezel csak, ilyenkor kötelező rádugni a jumpert a megfelelő helyre, mert főleg a Samsung HDD-k, nem minden esetben élik túl a dolgot.
Fire.
-
krystman
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Igen van ilyen csatlakozó rajta, de nincs jumper rajta!
Köszi!
-
krystman
őstag
Hello!
Igen itt a tálcán van egy ilyen kis USB szerű jel, és ott ha rákattintok, akkor mind a két winyót el tudom távolítani! És ki is írja a rendszer, hogy Biztonságosan már eltávolítható. HD Sentinel az kiírja a SATA II és a 32MB ramot is. Ja, és teljesen látja a rendszer a 1TB-ot!
-
lala42
őstag
válasz
krystman
üzenetére
Menet közben le is tudod csatlakoztatni a HDD-t?
Azzal ellenőrízheted, hogy a lemezmeghajtóra ott a képen, jobb klick, tulajdonágok és ott valamelyik fülön írja.
Még annyit, hogy látja-e az egész lemezterületet?
Mert van olyan,hogy le van jumperolva, és akkor nem látja a teljes lemezt. (régebbi lapokhoz használtuk, ha nagyobb volt a HDD-mint, amit a BIOS ismert. De gondolom ez nem áll fent. -
lala42
őstag
válasz
krystman
üzenetére
Az az IDE-ATAPI vezérlőket jeleníti meg. jelen esetben azt, hogy a felsorolt eszközöket támogatja. Az nem a TE HDD-d. csak azt írja,hogy SATA 1.0-át is támogat, meg egy csomó mást is. Ne idegeskedj.
Ha a BIOS-ban bekapcsolod, az AHCI módot, akkor azt is fogja mutatni. De nem ártana egy I.inf frissítés.Olvasva az utánam következő hsz-t a tálca jobb alsó sarkában hotp&p. módnál látja-e, hogy lecsatlakoztatható?
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehet azt megcsinálni hogy egy mappát kiajánlani egy xp-s gépnek?
Mert van egy rakat kép amit email-en kéne elküldenem,de így egyszerűbb lenne nekem. -
krystman
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Hello!
Hát sajna ezt a memory remap-ot nem találom a BIOS-ba, nincs ilyen nekem benne!

Csináltam egy képet róla. Így néz ki.Annyi volt, hogy most tettem fel a Win7-et, és benne volt még a régi SATA 1-es winyóm is. De, ez kavarna be esetleg? Most kivettem belőle, de akkor is Serial ATA 1.0-át ír az Eszközkezelőben.
-
mobbo
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
tulajdonkeppen mar ezen is ment a net, kb. 1 napig
aztan tegnap delutan ota nem megy
allitolag menet kozben egyszeruen elment a net es azota nem hajlando latnirouteren vilagit a pc portja, a pc halokartyaja is zolden, ip van, net nincs
halozatoknal a kis pc-foldbolygo resznel piros x van -
economist
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Nekem nem megy a campusos win7 aktiválása egyetemi hálózatból a laptopomon. Előtte XP home volt rajta, OEM (matrica a gép hátulján). Most ilyenkor szerintetek mi van?
Hibakód:
0xC004F035Leírás:
A szoftverlicenszelési szolgáltatás jelentette, hogy a számítógépet nem lehet mennyiségi licences termékkulccsal aktiválni. A mennyislgi licences rendszerek megfelelő operációs rendszerről történő frissítést követelnek meg. Fordulj rendszergazdihoz, vagy használj másik termékkulcsot! -
mobbo
senior tag
win7 + tplink router + upc
a w7-es pc nem latja a netet de latja a routert, a routerre kotott masik gep (laptop + xp) latja a netet is
dhcp engedelyezve, kap is ip-t a pc, tuzfal kikapcsolvavan otletetek mi lehet a baja?
-
roly7
tag
üdv feltelepítettem ezt a 64bites win7-et de hát nem úgy lett mondták páran ugyan úgy csak 3gb memóriát használ a 4ből látja ugyan a 4et csak épp nem használja erre van ellenszer? a bios amikor betölt az is csak 3mat ír. ja és a másik probléma amit a a32bites verziónál nem tapasztaltam a firefoxban nem mükszik a jobb egérgomb ez lehet nem oprendszer probléma.
-
krystman
őstag
Sziaszzok!
Ma vettem egy Samsung 1TB-os 32MB-os SATA II-es winyót. És az Eszközkezelőben Serial ATA 1.0-át ír ki. Ez mitől van? Vagy ez normális, vagy valahol át kellene állítani?
Köszi.
-
zsolesz010
senior tag
Tiszteletem,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e Win7-ben olyan funkció, ami az ablakban futó alkalmazásokat "always on top" módba tudja állítani. Eddig gyakorlatilag csak a médialejátszók saját beállításaiban találtam ilyet, de egy általános lehetőségre lenne szükség, ami minden programnál működik.
Köszönöm!
-
Kobe
veterán
válasz
spyduck
üzenetére
a download fül alatt letöltődő zipben benne van a readme file. De eggyel eljebb irtakolléga hogy neki sem megy sajna

kár, mert kurvajól néz ki és a poén az h ez már elvileg egy debuggolt verzió (az előzőnél ugyanez a bibi állt fenn, a srác elvileg feltöltötte a javitott verziot már dAra)
-
Poo
senior tag
hello
easy bcd-nek van valami olyan része ahol vissza lehet állítani az mbr-t az eredeti állapotba tehát a másik vinyóra ahonnan eredetileg indította a win 7et me sikerült elbasznom valami.szal a felállás az hogy 2 vinyo 2 os-el xp+win7
xp régebben telepítve de nem volt a gépben.win 7 telepítve és azt használtam most xp vinyót beletettem progit elindít beállit xp se kép se hang viszont win 7 automatikusan indul de viszont ha nem az xp vinya van beállítva 1st bootnak akkor dettó semmi.
-
Kobe
veterán
hali
szeretnék windows 7 alá ey visual stylet alkalmazni
ezta problémám az, hogy követem ugyan az install notesban foglalt instrukciókat, a téma semmi mást nem csinál, mint hogy kikapcsolja az aerot, és visszaáll win 98 default asztalra. Valami ötletetek ez miért van ?
-
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem köveztek meg, amiért ebbe a topikba írok, de úgy gondoltam, itt találom meg a legkompetensebb embereket a problémám ügyében.
A helyzet a következő:
Adott egy régi, Fujitsu-Siemens E szériás Lifebook, kb 8 éves. Használati értéke viszont még mindig elég nagy. Sajnos az évek alatt tönkrement a meghajtója, illetve a hűtés is vacakol, ebből kifolyólag a cd-ről történő újratelepítés ki van lőve, illetve telepítés közben hajlamos túlmelegedni, kikapcsolni, viszont úgy hozta a sors, hogy újratelepítés nélkül nem tudom megoldani a felmerült gondokat.
Adott egy másik laptop, illetve szereztem egy külső foglalatot, amibe bele tudnám tenni a Fujitsu winchesterét.
A kérdésem a következő: megoldható-e,hogy a működő laptophoz a winchestert usb-n csatlakoztatva Windows 7 alól feltelepítsek egy XP Professional-t? Okozhat-e bármiféle problémát Windows7 alatt, ha egy olyan winchestert csatlakoztatok rá, aminek az egyik partycióján XP van?Nagyon megköszönném,hogyha valaki szánna rám egy kis időt, és segítene, hogyan fogjak hozzá, esetleg leírná milyen programok szükségesek hozzá, vagy segítene abban,hogy merre olvasgassak a témában. Nem vagyok teljesen laikus, kismilliószor telepítettem már cd-ről XP-t, de ezt egy kicsit komolyabb feladatnak vélem, ezért szeretnék előtte tájékozódni.
Előre is köszönöm válaszotokat!
Üdv.: Zsombor -
alexadh
tag
Sziasztok!
Otthon a belső halózatomon van 2 gép (router,dhcp) egy munkacsoportban,win7 került rájuk nemrég ,driverek minden rendben megy jól minden.De sehogy sem tudok gyorsabban másolni egyikről másikra mint 800-1000kbyte/sec holott mikor xp volt nem volt ilyen gond.
Mit nézzek meg?Mi lehet a gond?Nem tudom mi lehet.
Köszönöm előre is az ötleteket.
Üdv. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Ha meg nem KIS2010-et használsz, akkor ebből a mappából törölj ki mindent és futtasd újra az élményindex frissítést:
c:\Windows\Performance\WinSAT\DataStoreFire.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Az eseménynaplóm ezt a hibaüzenetet dobja ki minden egyes újraindítás során: [link]
Hogy tudnám ezt orvosolni?
-
-
petyus_
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez volt a gond, köszönöm mindenkinek a segítséget. -
superecneB
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sajna csak a DEL to setup és a TAB ot írja hogy megtudjam nézni ami a logo "mögött" van.
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Na ez nekem eszembe sem jutott. Pedig gondolkodtam mit kéne még javasolni. Hátha ez lesz a megoldás neki.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
superecneB
üzenetére
Amikor bekapcsolod a gépet, kirakja a gyártó logóját, ott van néhány gyorsbillentyű leírva.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
superecneB
üzenetére
Hagyj mindent úgy ahogy van, csak indításkor nyomd meg a boot manager gombját, ált F9 vagy F12, vagy mostanság Asus-éknál ESC gomb, utána válaszd ki a pendrive-ot, és hátha úgy elindul róla.
-
superecneB
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Be lehet állítani h minek lássa a removable usb cuccokat, ha AUTO akkor 530 mbig Flopyynak ismeri, a felett pedig hard drivenak. Át állítottam CDROM ra is Hard Drivera is egyikkel se működött

WonderCSabo
: nem a boot választó menüt választottam pusztán csak disabledre raktam az összes többit és a pent raktam be egyedül 1st re, de kipróbálom, köszi a tippet! -
válasz
superecneB
üzenetére
Szerintem nem USB-HDD-nek ismeri fel... Nekem BIOS frissítés volt ilyen, hogy az egyik pnedrive-ra nem írta ki, hogy USB-HDD és nem is ismerte fel, hogy azon a penen lenne egy Bios... Majd vettem egy másik pent, arra kiírta, hogy hogy USB-HDD és simán felismerte róla a biost...
Lehet hogy nálad is ilyen probléma áll fenn... -
WonderCSabo
félisten
válasz
superecneB
üzenetére
És ha a boot választó menüt hívod elő? Általában F12.
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
Pendriveról szeretnék Win7-et telepíteni az alább [link] szerint készítettem el a bootolható installert, majd bementem biosba és beállítottam, hogy a pen legyen az elsődleges boot device. Save and exit -> majd kiírja, hogy helyezek be egy megfelelő usb device-t és nyomjak meg egy gombot. A pen benn van, nyomok 1 gombot, vár kb 5 sec-et majd újra kiírja. Windowsban szépen kiírja a H:/ meghajtóhoz h bootable device, szépen felismeri mintha a win dvdt raktam volna be. Mi lehet a gond? -
petyus_
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
-
Steelmanus
addikt
Maguktol nem torlodnek az ikonok foleg nem programok, szerintem virus/trojai/malware irtas szukseges, de ha ennyire melyen belenyult valami a rendszerbe akkor vagy ujra telepited magat az W7-et, vagy a programokat, de szerintem az elobbi mert fontos fajlok is torlodhettek.
-
petyus_
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ugyanígy van beállítva.
-
bR3Zo
csendes tag
Hi all. Segitségeteket szeretném kérni egy elég fura dologban. Windows 7 Professionalom van 32 bit-es, ma bekapcsoltam a gépemet, és kb 1-1,5 óra után egyszer csak eltünt rengeteg ikon az asztalomról, a tálcámról törlödtek a programok. Amikor rákattintok azt irták ki hogy törölve lettek, eltávolistuk vagy se. Amikor meg elinditottam egy programot akkor olyat csinált mint ha épp elötte telepítettem volna fel öket a gépre. 2 hónapja van fent a rendszer, meg is vagyok vele elégedve, de ez nekem nagyon fura volt, most cisnálta elöször. Vkinek vmi ötlet?
Elöre is Köszönöm
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy csak én vagyok hülye, de hol találom a keresés funkciót?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
inkubator
üzenetére
1. Kösd össze és engedélyezd a meghajtókat hálózaton rendszergazdaként. Le van írva már sok hszben hoygan kell megosztani xp és win7 között.
2. Nem lassítja be a rendszert a so ktelepített rpogram ha nem fut mind egyszerre. Csak az eszi a gépet ami fut. Ami nem fut csak helyet foglal.
-
inkubator
aktív tag
2 problémám volna:
1., Szeretnék egy olyan hálózatot egy XP-s és egy WIN7-es gép között amihez nem kell router, csak egy cross kébel. Lehetséges e ez? És hogyan? (lépésekben írjátok meg)2., Gyári WIN7 32bit nem boldogult az xp-s portable programjaim 80%-ával. Valaki nem tud olyan honlapokat amin win7-hez vannak portable progik? Vagy szinte lényegtelen hogy rendes telepítős programokat vagy portable cuccokat használok? (nem akarom hogy a sok program feltelepítése belassítsa a rendszert
-
csl1982
tag
Sziasztok,
igen, én is Ip3300-at használok gond nélkül.
Én is kérdeznék:
SB Audigy - örök téma - próbáltam Creative-os, danielk-s drivereket, de egyik sem jó.
Azt hiszem Audigy SE-m van (SB0570), és az azonosítója:
VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_10001102 - amit egyik csomag sem lát.
A legközelebbi érték amit találtam:
VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_100A1102.
Átírtam a P17.inf-et, de a setup még így sem megy, habár kézzel már engedte frissíteni csak a drivert, de jó lenne hozzá a beállító felület is - Bass redirection, és hátra kicsit több hangot adnék, messze vannak - így jobban kijönne az 5.1. De külön a progik telepítése sem megy, valami hibával elszáll (talán -0006), gondolom csak az egész csomag menne fel.Valami jó megoldás erre?
Köszi!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
commanDOS
üzenetére
Kolegám 2800+ bartonján 512 rammal ment, bár azóta adtam neki még 512-t és van 1 gigája, de csak netezésre használja a gépet boot idő egész normális, bár nem mértem le, és használható volt a gép. 9600 os Ati van az ő gépében is. cHa van rá mód még 512 ramot esetleg vagyen bele vagy akár többet is, így is működni fog, de azért több ram jobb.
-
commanDOS
senior tag
Ezért biztos megkapom a magamét, hogy miért nem olvasok vissza, de nagy a topic és a kereső sem dobott semmi használhatót.
Tehát lenne egy gép, ami memória terén nem üti meg a szintet (512DDR), újra kéne rakni,
de nincs hozzá XP telepítőm, viszont van win7... Vajon futna-e? Vagy mennyire lassítja a mindennapi tevékenységet a gépen? Gyakorlatilag netezésre, szövegszerkesztésre, filmre van használva: (Asus a7n8x-e deluxe, sempron 3000+, 512ddr, radeon 9600xt).
Vagy beszéljem rá az illetőt, hogy vegyen hozzá 8K-ért 1giga ramot?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
GEPESZ66
üzenetére
VGAból nem árt a legfrisebbet feltenni, azt a windows késve szokta.
Ha nincs csatlakoztatva a nyomtató nem tudod meg hoyg felteszie a win7 a drivert olyanhoz amit nem is lát. Szóval tedd fel a win7et, legyen bedugva a nyomtató is, ha nem rak fel a nyomtatóhoz drivert akkor keress a canon oldalán win7es drivert hozzá.
Szerk:
Upsz mig elolvastam a hszeket tegnap esti utolsom óta, frissiteni meg nem frissitettem GEPESZ óta irt e valaki, így megelőztek
Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest