Hirdetés
Aktív témák
-
kbalazsa
senior tag
Egy érdekes probléma jelentkezik mostanság nálam:
Win7 32bit, konfiguráció az adatlapon, tuning nincs, csak lefelé (2D profil a VGA kártya ATT segítségével 100/250 és 0,703V, de ez nyilván csak az ATT betöltődése után).
Az egyik jelenség: boot lezajlik, az automata bejelentkezés rendben megy, asztal megjelenik, programok töltődnek, ekkor a gép váratlanul újraindul. Mintha BSOD is lenne néha, de csak egy szemvillanásnyi időre. Ami érdekes, hogy újraindulás után minden rendben elindul és ezután semmi probléma nincs a nap hátralevő részében. Még akkor sem, ha esetleg újra kell indítani. A jelenség majdnem minden "hideg" indításnál jelentkezik, azaz amikor hosszabb ideig nem használom a gépet.
A másik jelenség (ha az első nem jelentkezik): Előfordul, hogy újraindulás nincs, csak más zavarok jelentkeznek: a Nod32 bejelenti, hogy nem biztonságos állapotban vagyunk, mivel az on-demand scanner része nem működik. Ilyenkor sehogysem sikerül feléleszteni, újraindítás után itt is minden rendbejön.Bluescreenview még nem volt, hamarosan nekieresztem majd.
Mi okozhat ilyet?
-
cherockee
aktív tag
Segítséget kérnék tőletek, egy batch file (.bat) biztonsági szintjét kéne megemelni, úgy, hogy az meg is maradjon olyannak. Rendszeres használatra lenne a batch asztalon elhelyezve, és nem megoldás a context menüből rendszergazdaként indítani. Nem vagyok expert user, XP használóként elvoltam munkagépen, nem volt szükségem váltásra, viszont most igen.
(kövezzetek meg, de az ilyen helyzetekre a linux-os megoldásokat ismerem, valami hasonlóra vágyok, ha van ilyen windows-on, főleg hetesen)A batch file tartalma az alábbi:
regedit /s include.reg
taskkill /im explorer.exe /f
start explorer.exeIgazából a szintemelés az első parancshoz kell, nélküle csak bejön az UAC és aztán ha engedélyezem, akkor a regedit főablaka.
Alternatívákat is szívesen fogadok, a batch tudom, ósdi megoldás, de ez az utolsó, amihez értek. Ha valaki tud PowerShell-es vagy VBrun-os megoldást, jöhet, szívesen veszem.
(Valamint ha szerintetek nem a biztonsági szint hiánya miatt nem csinálja meg a /s importálást, akkor kérek javaslatokat, hogy miért nem...elvileg még támogatott a /s kapcsoló, bár nincs normális regedit /? help, de nem is találtam google-el írást az elvetéséről.)
Előre is köszönöm a segítséget
-
Daffni2
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ezzel jobban jársz,gyakorlatilag mindent lejátszik, feliratokat kezel mindenféle utólagos buherációk kodekek nélkül:MPC - download 64 bits (installer)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Win 7 Media Playerel szeretnék lejátszani digitális tv adásból felvett anyagot.
A képpel nincs gond, hangnak az HE-AAC codec et használja a tv2 és az rtlklub, na most ennek a decodolására kellene a mediaplayert megtanítani, mivel és hogyan ? -
atesss
addikt
Ez csak úgy megy, ha két külön winyó, két külön aktív partició, és a BIOS-ban állítod, melyikről akarsz bootolni.
Hát ez a megoldás elvetve...160GB-os.
A legelső hsz-emben írtam hogyan szeretném felosztani: #7290
Tudok helyet szorítani még egy tartalék XP-nek is, ha kell.
De szeretnék egy nagyjából fullos XP-t is felrakni (25GB-ot hagynék annak) a W7 mellé.Csak arra kell figyelni, hogy a második XP után mentsd ki a boot.ini-t, így ha a második XP-t újrateszed,
Akkor a második XP legyen a fullos, 25GB-os ?Vagy akkor ezt le tudnád pontosan írni, melyiket milyen sorrendben, és milyen (vagyis aktív-e) particióra telepítsem ?
A #7290-ben írt fizikai sorrendet is jó lenne betartani a lemezen, ha megy, bár akkor egy particíó kezelővel azt teszem aktívvá, amelyiket akarom, így a fizikai elhelyezkedés mindegy, nem ? -
V.Stryker
nagyúr
-
aram01
nagyúr
sziasztok
előzmény: kell a 4gb ram és kell a win7 és ebből fakad pár kérdés: gondolom a 32 bites nem "látja"a 4gb ramot van már 64-es verzió,ha igen mennyire felhasználó barát?
egyenlőre ennyi és köszi elöre is -
fatal`
titán
Start->Control Panel->System->Advanced System Settings->Advanced fül->Startup and Recovery->Automatically Restart elől pipa ki
Magyarban valami ilyesmi lehet:
Start->Vezérlőpult->Rendszer->Haladó rendszerbeállítások->Haladó fül->Indítás és helyreállítás->Automatikus újraindítás elől pipa ki
-
Clemi
veterán
Az lenne a lényeg, hogy bármelyik oprendszert újratelepítem, az ne rontsa el egyik másiknak se a bootolását.
Ez csak úgy megy, ha két külön winyó, két külön aktív partició, és a BIOS-ban állítod, melyikről akarsz bootolni.
Amúgy mekkora az a szűz winyó? Annak a bizonyos biztonsági XP-nek elég 7-8 GB hely, annyit csak ki tudsz szorítani? Ha akarsz XP-t is használni fullosan, akkor tegyél fel még egy XP-t nagyobb helyre, és utána a W7-et, és korrekten mindíg bootolni fog a rendszer. Csak arra kell figyelni, hogy a második XP után mentsd ki a boot.ini-t, így ha a második XP-t újrateszed, akkor csak azt kell visszamásolni, és máris minden okés. A W7 újratelepítése meg nem piszkálja el a többi oprendszert.
-
C64
őstag
hol tudom beállítani, hogy ne induljon újra ha lefagy?
üdv
-
bpx
őstag
válasz
matthew95
üzenetére
teljesen normálisak
a programok telepítőkészleteit is berakja a win mappába valamilyen formában, ezért nő folyamatosan (Windows/Installer és Windows/Softwaredistribution könyvtárak, nálam csak ez a 2 foglal 4.3GB-ot, és akkor még nem is raktam fel mindent, amit használok)
-
Cimbooora
aktív tag
Na köszönöm szépen a segítségeteket!!

Tényleg lassabban kellett megírni (4x-esen írtam meg)Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek aki segített nekem!!

-
sfdrakex
nagyúr
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nálam ki van kapcsolva a rendszer visszaállítás, mondjuk ha elcseszem a gépem akkor szívok, de még nem votl miatta bajom, évekig szoktak futni nálam simán az osek. Ésszal használom a gépem, asszony meg nem telepít rá semmit, más nem használja, gyerekek csak elinditják játékaikat 3 és 5 évesek nem buzerálják el

-
atesss
addikt
Hát igazából én sem tudom mi tart vissza.

Gyakorlat teszi a mestert alapon kipróbálom a dolgot, és az a szerencse, hogy egy jelenleg teljesen üres vinyóról van szó, úgyhogy nyugodtan lehet kisérletezni.De a legjobb továbbra is az lenne, ha tudnék egy külön kis particiót létrehozni, amiről minden oprendszer bootolna.
Vagy persze ha a sajátjáról megy, az is ugyanúgy jó.
Az lenne a lényeg, hogy bármelyik oprendszert újratelepítem, az ne rontsa el egyik másiknak se a bootolását.
Ha esetleg mégis van valakinek ötlete erre, szivesen várom.
És még egy jó particiókezelő programot ajánlhatnátok.
Ugyanis a PM 8-asról elég rosszakat olvastam most.
Most még ugyan nem kellene, de ha már nekiállok egy másikat használni, amiatt jó lenne ha W7-en is futna.
Amit leírtál, azt mindenképp meg tudjam vele csinálni, de végülis minnél többet tud, annál jobb. -
matthew95
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
de a hibernálást!
Amúgy azok a fáljméretek normálisak? -
Poo
senior tag
rendszer partíción a gyökérben tehát a C meghajtón ha van egy autoexe.bat amiben ez szerepel: REM Dummy file for NTVDM az úgy normális?
-
matthew95
tag
Az normális, hogy a windows mappa 14 gb? Az növekszik folyamatosan!
-
_kovi_
aktív tag
Srácok, valaki találkozott Windows7 64bit esetén olyannal, hogy játékokból való kilépésnél feketekép és lefagy.
Észrevettem már azt is hogy ez a probléma akkor is ugyanez, ha pl windowsban felbontást akarok állítani. Amit átkerül a natív 1680-ról ugyanugy fekete képernyő és fagyás.
-
< CyberBob >
őstag
-
matthew95
tag
Ezt m értem! Dirt2-ztem kb. 1/2 órát és megint 2 gb-al kevesebb hely van a c-n... Nem vírusos lefuttattam!
-
Cimbooora
aktív tag
Köszi a segítséget, jó lett.
Kiírtam még 1x 4x-esen.
Még 1x köszi
-
Morden24
nagyúr
válasz
mtibi00
üzenetére
Támogatja a játékokat természetesen, de ettől még egy-egy appnak, vagy nagyon régi játéknak lehet problémája.
Nekem soha nem volt egy játékommal sem bajom, de előfordul probléma.A felsorolt játékok közül személy szerint egyetlen eggyel sem játszom, szóval majd megválaszolják a többiek

(#7744) sfdrakex: Starcraft menüszínek nekem is görénykedtek, de csak a cd-s változaté. Én leszedtem a Blizzard honlapjáról az SC+BW telepítőt, azt felraktam és minden pörfikt lett

-
Morden24
nagyúr
válasz
matthew95
üzenetére
A két legvalószínűbb ok az Appdata-n belül lévő Temp folder, illetve a rendszervisszaállítási funkció. Ezutóbbi főleg telepítés után, amikor minden nyavalyát rakosgatsz fel nagy erővel, eléggé sok visszaállítási pontot tud csinálni. Ezeket érdemes kitakarítani, ha minden rendben megy.
A temp-et a [felhasználóneved]\AppData\Local útvonalon éred el.
A rendszervisszaállítást pedig menedzselheted az advanced system settings-ből. -
matthew95
tag
Helló!
Megint segítségért fordulok hozzátok! A problémám, egyre kevesebb hely van a c meghajtón ahova a win 7(ultimate x64) van feltéve! Ma pl. még reggel 3.5 Gb volt most meg már csak 1...
Semmit nem teszek rá, külön partición vannak a cuccaim meg a win! Nem tudjátok mi lehet a probléma? -
mtibi00
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Minden játék fut simán ezen a fajta windowson? Van báriféle rossz tulajdonsága a windows 7-nek ?

-
mtibi00
tag
A windows 7 ultimate hun dobozos féle verzió 2 lemezt tartalmaz igaz (32 és 64 bites) ? Ha újra rakom a gépet akkor nem fog elszállni az aktiváló kód?

-
Pierre75
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezt a kettőt tettem fel, de eddig nem jött össze. Lehet zavar abból, hogy 64bit-es az OS?
-
band1103
őstag
Nekem XP után egy újabb újdonság az hogy az ACHI módba tett sata HDD-ket képes úgy kezelni mint egy USB-t. Tehát hogy megjelenik jobb oldalt a hw biztonságos eltávolítása eszköz listájában mind a 2 HDD-m. Akkor ha ott leválasztom akkor bekapcsolt állapotban is ki tudom húzni a gépből a HDD-t?
Továbbá ha csak leválasztom és kiírja hogy eltávolíthatom a HDD-t de mégsem teszek ilyet akkor hogyan tudom újra használatba venni anélkül hogy széthúzogatnám a vezetékeit a HDD-nek? Valami tipp? -
pzstm
titán
Akinek baja van az install-al DVD-ről, akkor próbálkozzon meg mondjuk esetleg Pendrive-ról

-
(Bundás)
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
evidens hogy félreírtam.

-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Cimbooora
üzenetére
Próbáld meg hoyg a mostani win7 dvd-t felrakod a gépre isoban és azt kiirod másik dvdre lassabban. Ha van ujrairhatód próbáld előbb azzal, vagy tedd rá pendrivera usb toolal és próbáld ugy.
Egyébként hiába tud irni a dvd író 20* sebességgel, szerintem 4 maximum 8*nál gyorsabban nem érdemes, én mindent 4* szoktam kiirni, mondjuk ha napi 100 dvd-t irsz akkor lassú ha 1-2 darabot max akkor meg 1 nap alatt belefér nem? Viszont ha lassan irod biztosabban olvassa minden.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
De az lefutott normálisan!
-
WonderCSabo
félisten
-
Zolás
addikt
válasz
Cimbooora
üzenetére
Azt az ISO filet amit leszedtél ird ki 4x sebességgel. Nagyon sok embernek akinek ez volt a baja megoldódott ennyitől a telepitési hiba. Ne azt a lemezt ird át lassabban amit már kiírtál hanem a vinyóról az eredetit. Sajna a Win7 telepitője nem szereti ha gyorsan irod akármilyen jó íród is legyen. Ez az egyik gyenge pont

-
Cimbooora
aktív tag
Na elindult most már a telepítés, úgy ahogy mondtátok(10 percet vártam kb), de miután elkezdi telepíteni a 3 pontál vagy 2. nem tudom... ílyet ír ki:

Na ilyenkor mi a teendő?
Válaszaitokat előre köszönöm!!

-
-
feka007
veterán
Hi, felraktam egy játékot (L4D2), ami teljesen összekavarta a betűtípusokat a Winben nekem: [link]
Hogy tudom visszaállítani eredetire?
Próbáltam az alapértelmezett betűtípust visszaállítani, de nem csinált semmit.. -
bird55
csendes tag
boot menü készítéshez csak ez a progi jó easy bcd ha tudtok valami másat meg köszönném mert nálam nem működik
-
(Bundás)
addikt
Windows 7 64 bites (Ultimate) példányát crossfire kábellel össze lehet kötni Windows XP 32 bit home edition-el fájl átvitel céljából?
Munkacsoport azonos, XP-s gép Total Commander-ben látja a másik gépet a közös munkacsoport alatt, viszont belépni nem tud annak megosztott mappájába. (A Win7-es fiók le van kódolva, másik helyen Win7 32 bit és XP esetén ekkor kérte a másik gép felhasználói profiljához tartozó jelszót, azonban előbbi esetén ez nem történt meg)
Windows 7 egyáltalán nem látja az XP-s megosztott mappát Számítógép/Hálózat alatt, frissítéskor se hoz be semmit.Ötlet?
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy nem tudom
Hogy tudom visszaállítani eredetire?