Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Még optimistán is alábecsülte az AI CPU-igényét az AMD vezetője
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Használ valaki ie8-at win 7 alatt?
Nem tudom beállítani rajta a Protected Mode-ot on-ra.

Aki használ és belőtte, segítsen beállítani, köszi előre is.
-
Yodafon
őstag
Hali
Az lenne a kérdésem hogy letöltöttem a win 7 pro -t az msdnaa-ról sikeresen magyarosítottam. De a hibernálás valamiért nem működik. Teljesítménycentrikuson van és mikor rámegyek h hibernálás akkor csak zárol.
Szóval ezzel mit lehet csinálni? Esetleg van rá valami Tips & Tricks?Köszi szépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Havernál van egy érdekes jelenség.
Asus K50AB-s noti, és azt csinálja, hogy újraindításkor, amikor bejön a "staring windows" felirat, akkor elkezdi tekerni a hűtőt, de a töltőkép nem jön be. Így elvan a gép úgy kb 4-5 percig, után leállítja a hűtőt, és elindul a rendszer, minden gond nélkül... Ilyesmit tapasztalt e valaki? Csak restartnál jön elő, ki-be kapcsoláskor ez a jelenség nincs. (win7 prof. x64-msdnaa-s)
-
eszgé100
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
akármelyikkel próbálom nem megy, ugyanaz az eredmény, a fejléc ott marad:
képvalamiért nem tudom beilleszteni képként...
-
eszgé100
őstag
ha egy játékot alt+tab-bal a tálcára küldök akkor azt hogyan tudom újra teljes képernyőre rakni?
konkrétan az Assassins Creed-el vagyok így, simán le lehet tenni, de ha rákattintok akkor ugyan teljes képernyőre rakja, de pl a tálca meg a fejléce látszik -
Kukti
tag
nos most kicsit értetlenkedni fogok, de ez inkább emberi kíváncsiság mint, technikai akadékoskodás.

szóval miért ad ki a Microsoft a Win 7 Starter-ből 64-bites kiadást, ha az is csupán 2Gb-ot kezel?
egyébként inkább az msdn-es leírást hiszem el amit linkeltél, mint azt amit én, mert az általam linkelt leírásokban a Starter 64bit is 8Gb-os limittel rendelkezik. (bár ez lenne ész-szerű)
-
Lenry
félisten
sőt, a Microsoft oldalán is le van írva...
-
Kukti
tag
Fentebb olvastam a max memóriáról. nos én ilyet találtam
kicsit érdekes, hogy az eggyes változatok mennyire eltérnek, de biztos lesz erre is "megoldás".A 32bites persze 4Gb-ig bír (a gépben található összes memória beleszámolva), de a 64bit-es kezelése az alábbiak alapján változik, persze csak ha az általam talált cikk igaz.
Starter: 8GB
Home Basic: 8GB
Home Premium: 16GB
Professional: 192GB
Enterprise: 192GB
Ultimate: 192GB
angolul röviden itt
magyarul kicsit bogarászós ittha valaki már megelőzött volna ezzel, akkor sry, hogy nem olvasom rendszeresen a fórumot

-
Atomprof
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a windows 7 pár napja a startmenüben a jobb egér klikkre nem csinál semmit, így nem tudom pl.: rendszergazdaként futtatni a programokat. Eddig nem volt ilyen probléma. Az asztalon viszont működik.

Tudna valaki ezen segíteni?
Előre is köszi,
Atomprof -
polonic
félisten
A dvd-nél el nem tudom képzelni milyen módot lehet állítani.
Ilyet ne is keress, mert szerintem nincs. Eddig 4 gépem volt, egyiknél sem volt ilyen lehetőség. -
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Miért égne szét? nekem pl 18-20 fokon megy... na mindegy... és pörög a venti vagy 700-800-at... ennyit a szétégésről...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
SzalaiG
üzenetére
Próbáld meg pendriveról telepíteni segítség hozzá pzstm oldalán, illetve többeknél volt olyan hoyg várni kellett 30-40 percet is hoyg tovább menjen bizonyos részeknél, vártál te is? Vagy egyből reset ha megállt? Egyébként még azt nézzd meg biosban milyen módban van a dvd meghajtód és állitsd át másra hátha jó lesz. Ha nem eredeti hanem írt a dvd, próbáld meg lassan max 4* kiirni.
-
polonic
félisten
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Én nem ezt írtam, ha elolvasnád. Hanem, hogy nem az aero miatt...
Az avira meg egy igen csak egy nagyon jó program. -
SzalaiG
addikt
Dott egy Amd athlon 64 3500+ asus m2n-mx/s alaplap, alaplapi videokari, sata2 1Tb samsung.
Miért nem megy fel win7? Ahogy elindul a telepítő és a csík ami a telepítés elején van ott megáll és lefagy.
-
zsole84
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
A számból vetted ki a szót. Csak nem akartam megsérteni, hogy hülyeségeket ne írjon...
-
Picturemaker
őstag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Láttál Te már ilyen procit? Még tuningolva is totál hűvös darab. Szerintem feleslegesen nem kell hülyeségeket irkálni.
-
-
zsole84
senior tag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
A proci 32 fokos.
-
werttzui
addikt
Köcce mindenkinek

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Mért égne szét? cool and quiet jól leveszi a proci sebességét ha nem kell a teljesítmény ugy nem is meleg, egyébként se melegszenek az amd-k annyira mint azt sokan gondolják bár a bartonok előtt kb 10 éve még melegedtek jobban azóta változó amd -k vag yintelek melegednek e jobban.
zsole84
A proci ventihez találsz programot az amd oldalán, illetve az alaplapod gyártója oldalán is lehet van ilyesmi.
-
-
zsole84
senior tag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
A processzor athlon II-es, nem hiszem, hogy gyenge lenne. A venti fordulatszámát tudja valaki hogy lehet állítani?
-
McKane
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére

-
-
polonic
félisten
válasz
zsole84
üzenetére
Az aero nem a CPU-t használja, hanem a videókártyát.
Úgyhogy azt a melegedős dolgot el lehet felejteni.
Az avirával meg semmi baj sincsen, az egyik legjobb.
Aztán nem hiszem, hogy vírusos, inkább a többi 40 mond igazat, mint egy.
De ha gondolod elküldheted a többi cégnek elemzésre, aztán majd megvizsgálják. -
McKane
senior tag
válasz
werttzui
üzenetére
bár nem vagyok annyira otthon a windows-témában, de, már sokszor láttam ezt a kérdést..
röviden: a 32 bites kb 4Gb-ig tudja kezelni a RAM-ot, míg a 64 ennél többet is kezel (pontosan mennyit nemtudom
)
meg a 32 bites driverek nem jók 64-bitre.. ha jól emlékszem.
és állítólag a következő windows nembiztos hogy kijön 32bitesen.. de ezt szerintem még senki sem tudja biztosan..
de ha valamiben tévednék,ugyis jön valaki,aki kijavít..
-
werttzui
addikt
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne 32 vs 64 bit pro és kontra?
-
zsole84
senior tag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Az aero ennyit számítana? Bios beállítás maradt ugyanúgy, mint xp esetén, de egy kicsit zavar, hogy hangosabb lett a rendszer.
-
Füge007
senior tag
-
-
sfdrakex
nagyúr
Valszeg az van egyébként amit irtál a legvégén, valami belenyult vagy módosított rajta esetleg és ezért ugrott rá egyik program. nortonnak jó a védelme szerintem, meg ha ésszel netezel nem lesz vírusod. Nyomtam 1 évet vírus írtó nélkül nem volt gond, aztán mégis raktam fel nortont majd symantec antivirust nem volt gond, nem jönnek vírusok hozzám.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Nortonnal sincs semmi gond, illetve én Symantecet használok de egy cég, ha valaki ésszel netezik nagy szükség nincs vírus írtóra, inkább csak néha átnézetni a gépet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Mi a baj az Avirával? Avg?
Akkor már Microsoft Security Essentials inkább, mint AVG...@sfdrakex: Ismerős dolog, annó mi is pakoltunk pár ilyen gépet haza, amik eredetiek voltak, azt taccsra vágta a win update... aztán addig nem kellett frissíteni addig, amíg nem jött a hiba javítása..

@#9441: Én nem rakok még az asztalomra se symantec szoftvert, nem hogy a gépemre...
Nortonról ne is beszéljünk, az újak lehet már jók, nem tom, de a régiek után azt mondtam, hogy soha. 
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Cégnél 2 hete winupdate vágta haza az xp-t, dobtam rá csökkentett módban sp3 at akkro jó lett, restart újra gáz, leszedtem minden szutykot amivel lehet orvosolni friassitést mindent nem oldotta me ga dolgot, rendszer gazdi újra huzta a rendszert
Nem piszkáltam nagyon mert mennek rajta saját nekünk irt egyedi programok ami miatt nagyon nem nyulok bele inkább. -
-
panaro
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Köszi, de nem akarom törölni, bezárni, nagyjából tudom, hogy mire való. Csak a kérdésem, hogy a win7-ben lévőt másnál is vírusosnak érzékelte-e az e-safe. Mert ha igen, talán újrahúzom a gépet. Mert azt is olvastam erről a fájlról, hogy egyes vírusok előszeretettel írják hozzá a saját kódjukat. Nemigen tudom egyébként, hogyan kaphattam el, mert csak legális dolgokat telepítettem, meg interneteztem, de azt is csak a norton és a siteadvisor által megbízhatónak ítélt oldalakon, bekapcsolt Norton 360 mellett. És gyanús program még csak meg sem próbált rndszert módosítani, vagy legalábbi a win7 nem jelezte. Persze 100%-os védelem nincs. De ha nincs gyanús jel, és 41 motorból csak egy jelez vírust...
Ezért kérdezem, hogy másnak is jelez-e. Az nem lehet, hogy alkalmazások a telepítés során hozzápiszkálnak, és egy heurisztikus keresőn ez akad fenn?
-
Füge007
senior tag
Sziasztok!
Win 7 64 bit-es OS használok, mem is volt semmi gondom mióta felraktam rá a Skype-ot, azóta az Explorer időnkét leáll, ujraindúl ( műveletközpontban írja, hogy a skype miatt van a hiba). Vali megoldás erre a problémára?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
panaro
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni. Hétfőn érkezett meg az új gépem, win7-et felraktam rá (Win7 Home premium 64 HUN legális OEM)
A Virustotal-ra felküldtem az svchost.exe-t (több is van a win7-ben, a 4-ből 3-mal megtettem), és az e-safe (gateway-eket gyártó cég) motorja mindháromra win32.trojanhorse risztást adott. A többi 40 motor semmit. A gépemen egyébként Norton 360 fut, az teljes ellenőrzés során nem talált semmit, akárcsak az Avira, az eset online, a spybot és a malwarebytes antimalware. A fájl - úgy tűnik - nem volt módosítva, amióta a telepítő cd-re felírták. :-)
Kicsit paranoiás vagyok, ezért kérdezem: Ti tapasztaltatok ilyet?
Köszi:
panaro -
sfdrakex
nagyúr
Ezt most láttam torenten LOL
windows 7 eternity
Stabil gyors rebdszer (tesztelve kb 10 féle gépen :min konfig P2 433Mhz 256 ram ezen a konfigon gyorsan és stabilan futott!)
Rövid info:
Windows.XP.Eternity.V2-Virus69SP3
-
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Szerencse kérdése ez is, nekem volt több abit ismerősöknek is és nem volt vele gond. Ki lehet fogni sztem jót is rosszat is minden márkából, akár csak autóknál tv-k nél bárminél.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Aero miatt melegebb a proci

-
McKane
senior tag
Miért van az, hogy win7 ben a realtek chipes audio max hangerőn a felét sem éri el az xp-s hangerőnek..?

-
Mariann294
őstag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Ki akartam próbálni de végül rájöttem hogy tök fölösleges.Thx a választ!Más valaki esetleg?
-
-
SzalaiG
addikt
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Nekem az általad említett lapok közül csak Abitokkal volt gond anno, pedig megfordult már pár gép a kezem alatt.
-
zsole84
senior tag
Miért van az, hogy míg xp volt, addig a processzor ventilátor (pwm-es) kb. 1000 fordulaton ment, win7 óta 1500? Fentebb megy, de 1500 alá nem. Tuning nincs.
-
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
Elmdondom mire alapozok, hogy ne legyen az, hogy lehordom a gigát.
Sok PC-t szervizeltem és nálam a legtöbb problémát a giga okozta, mind alaplap mind vga. Giga alaplappal meg a Giga vga-kkal ezért nem vagyok kibékülve. A legkevesebb problémát az ASUS meg az Asrock-kal tapasztaltam. Asrock

Abitról ne is beszéljünk az olyan, hogy felejtsd el.
-
SzalaiG
addikt
Szerintem semmi gond nincs a Gigabyte lapokkal.

-
RockHaRD
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Addig eljut a total commander, hogy látja a másik személyt, majd belemegyek, és a megosztott meghajtót is látja, de ha onnan mennék tovább, ott már nincs hozzáférés. Mindkét gépen van jelszó beállítva, pont emiatt, mert mikor telepítettem tudtam, hogy fog kelleni... azon agyaltam, hogy mivan ha elsőre elírtam a jelszót, és esetleg azt vhogy újrabeírni, de nem találtam rá módot.
-
válasz
Picturemaker
üzenetére
Ezek a kompatibilitási problémák ami a gigabytenál fordulnak elő leggyakrabban.
-
válasz
Mariann294
üzenetére
Szia.
Sztem sehogy. Rakd teljesítménycentrikusra azt annyi.
-
Picturemaker
őstag
Nem szeretem a Giga lapokat, de ennek valószínűleg semmi köze a lap márkájához.
Nálam egy 16 Gb pendrive-al csinálja azt, hogy berakásnál "pittyent", hogy bedugtam egy USB eszközt, azután 1 perc néma csend, majd megjelenik, hogy mit csináljon. Azután semmi gond a sebességgel, de ez vicces. XP alá teszem be ugyanazt a cuccot, rögtön megnyitja. Biztos olyan fejlett a Win7, hogy tudja, nagyobb pendrive-hoz idő kell.
-
-
laspring
tag
sziasztok!
feltettem a Windows 7-et és nagyon szép és jó viszont van egy komoly gyíkja:
ha pendrive-ot dugok bele akkor azt nem ismeri fel!! vagy felismeri (2-3perc alatt!!) de üresnek látja... totál használhatatlan!
egy esetben "javul meg", ha bedugott pendrive-val újraindítom a gépet!
utána jó!
mostmár pedig feltettem az alaplap gyártójától letöltött chipset drivert-is (így már 2006-os dátum helyett 2009-aug-i dátum szerepel az usb hubok driver infóinál), de nem lett jobb
XP alatt természetesen semmiféle gondom nem volt a pendrive-ok kezelésével
az alaplapom egy Gigabyte GA-G31M-S2L, professzorom egy dualcore E2160 -
Mariann294
őstag
Üdv!
Hogyan lehet egyéni energiasémát törölni?
-
bobsys
veterán
válasz
üzenetére
Runasspc -vel megtudod csinalni, otthoni hasznalatra ingyenes
Csinal egy titkositott filet ami tartalmazza az admin user nevet es jelszavat es a futtatando filet
A programmal pedig megtudod hivni ezt a crypt filet (vagy batch filet csinalsz es annak egy ikont)
A program elindul admin jogokkal anelkul hogy meg kene adni barmilyen jelszotJaigen, ha meg nem gaz hogy lehet latni az admin jelszot akkor meg sima runas parancsal is eltudod inditani a programot (szinten mondjuk batch scriptel)
-
válasz
bobalazs
üzenetére
Szóval, speciális energiabeállítások módosítása, fülön a merevlemez kikapcsolása legyen bekapcsolva, (pár percre pl), alvó állapot, hibrid alvás, -BE; Hibernálás soha, felébresztési idők engedélyezése: letiltva. USB szelektív felfüggesztés engedélyezve.
-Sajátgépbe, vinyóra jobb klikk tulajdonságok, hardver fül, USBs vinyót kiválaszt tulajdonságok, Írási gyorsítotárazás kikapcsol, ha van házirend akkor azt gyors eltávolításra.
A biosba S3 legyen belőve engergiabeállításoknál.
Aktív témák
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Motoros topic
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Akkor már Microsoft Security Essentials inkább, mint AVG...