Hirdetés
Aktív témák
-
virkir
veterán
válasz
band1103
üzenetére
A programban ha van lehetőséged vedd ki az auto indulást és tedd be feladatütemezőbe.
Így
Create a new task
Run only when user is logged on, bepipálod: Run with highest privileges
Triggers tab->New, At logon, Any user, ha akarsz megadhatsz pár s delayt
Actions tab->New, Start a program, megadod a program.exe-t -
band1103
őstag
Gigabyte alaplapom van amihez van az EasyTune progi. Ezt szeretem ezt használom W7 alatt amikor elindul a rendszerrel akkor teljesen érthetően feljön egy ablak hogy a program módosítani kívánja a számítógépet engedélyezem-e vagy nem?
Van arra mód hogy csak is kizárólag ennek a programnak az indulásakor ne kérdezzen ilyet miközben a biztonság marad a beállított értéken?
Idegesít hogy minden rendszerinduláskor leáll a gép indítása emiatt az ablak miatt. -
nesa
veterán
Adott 1 thosiba laptop elotelepitett win7 home premium van rajta de az egesz nekem nem tetszik es mindenkep szeretnek normalis telepitolemezt nem ilyen recovery szarsagot ,meg jo lenne az egesz cuccot ujra particionalni....szal evesznenek az elotelepitett dolgok..
Kerdesem hogy tudnam kiirni vagy valahogy elkesziteni a normal telepitolemezt?
-
mobbo
senior tag
egyik vinyon megserult az index meg szerintem mas is, reszben olvashatatlannak irja ki a fileokat
mit ajanlanatok w7 alatt mivel lehet helyrehozni? a beepitett lemezkezelo fut most, de egy adott ponton megallt es nem moccan
-
Joe bácsi
őstag
válasz
polonic
üzenetére
És vhogy a Microsoftnál meg lehet magyarázni, h. az alaplap "tönkre" ment és ezt a wint akarom az "új" gépen használni?
Fejleszetni akarnék lehet pár hónapon belül, de ugye alaplap csere is lenne, meg proci, meg ram, meg video kari. Ennyi, a többi maradna benne. Ekkor is új wint kellene venni? Most a torrentet hagyjuk! -
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ezt tudom. Elindulnak a régebbi verziók, van akinél mennek is normálisan, nálam is mentek és mennek is. De egy bizonyos verziószámnál lettek windows vista és aztán később is windows 7 kompatibilisek. Emiatt írtam gondoltam ezt. Ha nagyon érdekel, hogy a mikrotorrent-e a bűnös, akkor meg tudod nézni a fórumukon a changelog-ot.
(#6477) Joe bácsi
Az OEM verzió köti az alaplaphoz. Dobozos verziót más gépen is tudsz aktiválni, persze nem egy időben. Egyszerre csak egyre lehet telepítve.
-
band1103
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A CP alapból indul a Win-el és nem tom mit csinál "ébredés"kor mert az asztalra való jobb klikk-es menüben (bocsi a fogalmazásért) ott van a felsorolásban és választható is hiszen onnan nyitom meg de a W csak akkor veszi figyelembe az ott beállított értéket ha meg is nyitom. Nem elindítom hiszen már el van-volt indítva altatás előtt, hanem megnyitom.
-
Joe bácsi
őstag
A win7 mihez köti az aktiválást?
Mert pl. a Vista az alaplaphoz rendelte hozzá a wint. Ez melyikhez rendeli? -
band1103
őstag
fradi81
sfdrakex
Steelmanus köszönet a infóért
. Na de azt nem is tudtam hogy az XP-hez is lehet telepítéskezelőt használni. Az jár az XP-hez csak még nem hallotam róla vagy külön kell letölteni és telepíteni hogy legyen?Ja, és az nV karihoz kellene mert olyat csinál a W7 hogy alvó állapotból visszajövet nem veszi fel azt külön beállított 1280x960-as felbontást hanem felugrik 1280x1024-be és csak akkor hajlandó visszaugrani ha elindítom a control panelt. Nem csinálok a panelben semmit csak elindítom és rögtön a megfelelő felbontásra ugrik de addig nem míg meg nem nyitom addig nem. Gondoltam a 191.07-es már régi és hátha megszűnik ez a 195.62-el.
-
Sátán44
addikt
Vettem egy MSI Wind U100-as laptopot és beállítottam a BIOS-ban hogy a gép indulásakor kérje a jelszót.Gép újraindulása után kérte is a jelszót megadtam,de rögtön azt kérdezi hogy mit akarok tenni,W7 indítsa el vagy a memória diagnosztikát. Ezt nem lehet valahogyan kikapcsolni?Azt szeretném hogy rögtön töltse a w7-t.

-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
A Utorrent nem volt op fuggo, csak gondolj bele a Vista idejeben is hasznaltak es nem a mai stabil valtozatokat hanem eppen a regebbi verziokat, en mindig kiprobaltam a Beta verziokat is, szerintem is valami mas van a hatterben raadasul ahogy olvastam meg be is lassul a gep, tehat az op. nem tudja felszabaditani a memoriat azt valami mas fogja.
Clemi elobb miert nem iszol egy jo KV-t vagy akkor megbosszusabb leszel?
Igazsagod vagyon.Mivel valaszt nem kaptam megyek es kiprobalom a Vuze csodat.
-
polonic
félisten
A mikrotorrenthez annyit fűznék hozzá, hogy talán a legújabbat kéne használni. Az 1.8.5 verziót vagy a 2 RC1-et. Az 1.7 talán nem kompatibilis a windows 7-tel.
-
Clemi
veterán
Komolyan mondom, csak nézek ki a fejemből néha, hogy egyesek alapvető szabályokat rúgnak fel, és utána sírnak, hogy ez nem jó, meg az nem jó.
Most megint előjött ez a nem bootol a DVD téma. Ha valaki egy lemezképpel találkozik, és lemezt akar belőle írni, miért nem egyértelmű az, hogy lemezképet lemezkép felírással írunk ki lemezre? Miért kell bonyolítani, meg többféle módszert használni?
Ez megint olyan jó magyar szokás, mint amikor megveszünk egy műszaki cikket, és csak akkor vesszük elő a kezelési utasítást, mikor már a szomszéd se tud segíteni, hogy hogyan kell használni.Olvastam feljebb, hogy indításkor elindul valakinek a narrátor. Hát kapcsold ki vazze, ott ahol bekapcsoltad, mert magától nem indul az el az biztos.
Az utorrent felzabálja a memóriát? Szerintem nem az zabálja fel. Évek óta használom, és mikor a maximális sávszélességet engedem neki seedeléshez, akkor is legfeljebb a böngészés sebesség esik vissza, hiszen lassabban tudja a böngésző a kérelmeit elküldeni. A memória még véletlenül sem fogy el az utorrent miatt. Ha pedig arra gondolsz, hogy a nagy sávszélesség miatt eszi meg a memóriát, akkor miért nem próbálod ki úgy, hogy egyszerűen maximalizálod a seed sebességet? Amúgy meg szétnéznék én alaposan azon a gépen, mert ha nem látszik a feladatok között az ami megette a memóriát, akkor ott valami rejtőzködik, márpedig a linkelt képeken semmi ilyen nem látható.
-
Steelmanus
addikt
válasz
band1103
üzenetére
Azert a telepites elott le kell szedni a regit, de ma mar nem kell drivercleaner mert a Telepites Kezelo rendesen vegzi a dolgat, es mar az XP alatt is van Telepites Kezelo tehat mar ott sem kell. Elobb leszeded a W7 Eszkozkezelo / Programok eltavolitasa cuccal, az ugyis a TK-t hozza be az leszedi kapsz egy naplofajlt amibe ha akarsz belenezel majd felteszed a frisset az is letrehoz naplofajlt, de nalam meg nem volt benne hibara utalo jel.
A 9.12 eleg jora sikerult. XP-n es W7-en is az fut.Bocs' de megeloztek

Tenyleg hasznalja valaki vagy kiprobalta mar a Vuze progit a Utorrent kliens helyet? Mi a velemeny rola?
-
band1103
őstag
W7 alatt mi a forgatókönyve a biztonságos és stabil VGA driver cserének? XP alatt már egészen betanultam hogy a driver cleaner progit feltettem majd csökkentett módban futtatva kiirtottam az írmagját is a drivernek majd újraindítás után jöhetett az új driver telepítése.
Viszont nem tom hogy eljárhatok-e hasonlóképpen W7 alatt is illetve milyen más buktatói vannak-lehetnek ennek a műveletnek W7 alatt.
Kérek szépen segítséget.u.i: Bocs ha volt már
Ha tényleg volt már akkor kaphatnék egy linket vagy egy hsz. számot? Előre is köszönöm! -
fecg21
aktív tag
válasz
pincehely
üzenetére
Értem, köszönöm szépen a segítséged. Bevallom őszintén hogy én is erre a megoldásra gondoltam, csak nem voltam benne egészen biztos.Ugyanis annyi féle technikával kiírt win boot lemez van/volt már a birtokomban, hogy a mikrofos ezt tudná, valszeg életfogytiglanra ítélne...

Köszönöm, még egyszer.

-
-
pincehely
addikt
Igen felejtős.
Így csináld legközelebb:1.Gondolom meg van az érintetlen képfile.
2. megnyitod a nerot, ashampoo-t, vagy amivel írsz, és kiválasztot a képfile lemezre írását.
3.Megkeresed az első lépésben említett win 7 imaget, és kiválasztod.
4. NEXT-Next-Next, készen is van.
5. Boldogan telepítesz
-
fecg21
aktív tag
-
-
pincehely
addikt
válasz
cannyon
üzenetére
Nem tudom, hogy más találkozott-e már ezzel a problémával, de eléggé egyedi lehet.
Biztosan okozza valami, vagy driver, vagy hardver dolog. Gondolom akkor van, mikor utorrent ellenőrzi a már letöltött torrenteket, mondjuk egy áramszünet után.
Akkor a vinyót hajtja ezerrel, így én az alaplapi driverek irányában tapogatóznék, esetleg hivás kábel, vagy vinyó, amit csak letöltésre használsz. -
-
fecg21
aktív tag
üdv mindenkinek!
Már több mint egy hónapja hogy egy windows 7 7100-as 32bites os.t használok, többé kevésbé megelégedetten. Mivel lejárt a próbaidő, és ez egy amúgy is kissé instabil win, ezért úgy döntöttem hogy feltelepítem a win. 7 64 bites végleges kiadását.(oem kulcsom van hozzá).
És itt jön a bökkenő, a kiírt boot lemez nem hajlandó elindulni, egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi lehet a probléma, a lemez működik-ez biztos.
A 2 db dvd meghajtóm közül egyikkel sem indítható el a boot lemez, az egyik olvasó valamit "szöszmötöl" indításkor, de semmi értékelhető dolog nem történik. A BIOS beállítások elvileg megfelelőek., konfig az adatlapomon.
Szóval, azt szeretném megtudni, hogy mi a jó francot csináljak?
Szeretném valahogyan elindítani a boot lemezt. A segítségeket, javaslatokat előre is köszönöm. -
pincehely
addikt
válasz
doddencs
üzenetére
Ugyan, dehogy sok. Azért vetted a gépbe a ramot, hogy használja nem?

Akkor meg ne sajnáld tőle.
Ha játszol, akkor szépen kidob mindent a ramból, amire alapvetően nincsen szükség.
Alapból, meg mindent amit csak lehetséges(ésszerűség keretein belül, és persze túlzás is, de hát...) ramból tölt be, ezért sokkal gyorsabb. -
doddencs
senior tag
Sziasztok
64bites a Windows 7-em, és a következő problémám van. Csak a háttérben futó programokban vagyok bent, és a memória használat 900Mb körül van a feladatkezelő szerint. Én ezt nem érzem normálisnak, vagy az lenne?
Ha ez így nincs rendjén, hol tudok utánanézni, mi zabálja ennyire a ramot? 2GB ramom van, így azért a 40%-os 'alapigénybevétel' sok.

Előre is köszönöm a választ.
Üdv:
doddencs -
Sátán44
addikt
Vettem egy MSI Wind U100-as laptopot és beállítottam a BIOS-ban hogy a gép indulásakor kérje a jelszót,miután megadtam rögtön azt kérdezi hogy mit akarok tenni,W7 indítsa el vagy a memória diagnosztikát. Ezt nem lehet valahogyan kikapcsolni?
-
DuracL
tag
üdv
Olyan problémám van hogy a java alkalmazás szaggat , (konkrétan jójátékon snooker és pool játékokba a golyók mozgása nem folyamatos), korábban xp volt fenn és nem volt semmi gond. Legfrissebb java,flashplayer, catalyst van fenn, gépem c2d6300, 2gb ram,próbáltam ie-vel és firefoxal is de ugyanaz
-monitor standard 60 hz-en, vsyncet is állítottam az se segített, gép nincs húzva, asus p5b alaplap(szedtem le ahhoz is friss win7 drivereket) minden alapon, nincs több ötletem, mi lehet a gond? -
atesss
addikt
Nos úgytünik minden megy most, a Wifi-nél egyenlőre maradt a Win7 drivere.
Viszont adódott még egy probléma:
Minden indításkor elindul a géppel a Narrátor.
Msconfig-ban pedig nincs bent az automatikusan elinduló cuccok közt, úgyhogy ott nem tudom kiszedni.
Leginkább azért idegesítő, mert rögtön el is kezd beszélni indításkor...
Meg kiírja hogy nincs telepítve a nyelvnek megfelelő beszédfájl.Még a telepítés vége felé mentem rá, hogy kipróbáljam rögtön, hogy megy-e a hang.
-
törölt tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
VBoxot ismerem is, használom is, köszi.

Az XP-mód érdekelt volna, nem maga a virtualizáció önmagában. -
-
mobbo
senior tag
osx leopard skin win7hez
http://kspudw.deviantart.com/art/Leopard-X-76664828

upd:
vagy legalabbis keszul majd 7hez is ha jol latom commentben
ez xpre van
sry -
virkir
veterán
Szvsz attól, hogy te cseszted el.
Ha jól értem volt 1 elsődleges partíciód a többi meg másodlagoson kiterjesztett.
Na ilyenkor az álmoskönyv szerint nem igazán egészséges az elsődlegest törölni mivel ahhoz kötődnek a kiterjesztettek is.
Mi a fenének kell partíciót törölgetni ha már megvan? Egy sima format bőven elég lett volna.
A 60 giga meg úgy jött ki, hogy a win7 ekkora körül csinál magának ha szűz vinyóra megy fel alapértelmezett beállításokkal.
A getdataback meg egy próbát megér hátha szerencséd lesz. -
neduddki
nagyúr
válasz
negyedes
üzenetére
HI!
ne viccel ja belevago egy live-cd-t ozt emgoldva a dolog, nem a dd folyamtra kerdesztem ra ha nem mar a a masolat reakcioira
az aktivalas rogton felzalad lasd a mult heti esetet nem var semeddig
udv
neduddki
mod: arra leszek meg kivancsi hogy a su9600okhzo mit szol majd?:- ) de az igazi buli z520on nem tom merjem-e kiprbalni???:- )))
-
TaliGa
aktív tag
Én csak ma próbáltam ki ezt az op. rendszert, de nem lehetek nagy barátja, mert elsőre összeakadt a bajszunk. Volt nekem XP-m - 20GB partíció, és Vista-m - 50 GB partíció egymás mellett, és még adatok két 450es partíción, ez ugye egy darab 1TB-os winyó. Telepítés megkezdtem, a Vista particíóját töröltem, de ezt Extendednek látta, el se kezdte a telepítést, aztán töröltem az XP particíóját, és rányomtam a Tovább gombra. Na kérem, most van Windows 7em egy 60GB-os partíción!!! (nem is volt ilyen), egy 20gb-os NEM LEFOGLALT szekció, aztán az egyik 450es eredeti állapotban, a másik partíció pedig eltűnt, illetve mint 430GB SZABAD HELY (vicces mondja 450gb adat eltűntetésének) szerepel...
A 430GB-ról új kötet kijelölésével+getdataback-kel szerintetek tudok még visszaszerezni vmi adatot vagy hagyjam a rákba!?
Ja, és miért volt ez, mitől gajdult meg? -
neduddki
nagyúr
válasz
cascada
üzenetére
HI!
nem ir ki semmitkiirja hogy aktivalva van oszt kesz /a multheti nem akara osszeszedni a kms szervert azon rugdoni kelelt kicsit es ott lattam/ amainal semmi nem votl egyszerun meg se jelent a aktivalso ize
udv
neduddki
mod: sfdrakex: campus: Telepítés után, aktiválás céljából el kell érni egy, erre a célra létrehozott, kizárólag a felsőoktatási internet hálózaton elérhető központi kiszolgálót, egy KMS szervert, a 152.66.10. x IP címen, a 1688-as TCP porton keresztül. Az aktiválás automatikusan történik.
mod: xp-nel votl, hogy 1xbol 1-2-t ujra kellet megot kopizni mert cseszett elindulni, de egyketn semmi
-
cascada
senior tag
válasz
negyedes
üzenetére
Na igen. De az aktiválást követően kiirja, hogy hány napod van hátra? pl 365? Vagy csak azt írja h aktiválva van? Mert ha csak annyit ír, akkor nem hiszem h utánajárnak egyesével ki mikor végzi el az egyetemet és 2-3 év mulva deaktiválják neki a Windows-át. Az több munka lenne nekik, mint amennyit ez az egész ér

-
neduddki
nagyúr
válasz
sfdrakex
üzenetére
HI!
kollegekollege... bof
duv
neduddki
mod: cascada: mivel 2001.nov30utan legalabb w98 kell a jogtiszta campushasznalathoz, a laptotyok melle adott pistak ezt bosegesen teljesitik igy asztan amig campus van addig jogtiszta mivel ezek tszcse-s gepek:- )))
a hallgatos dogot en nem tudom
-
neduddki
nagyúr
HI!
campusos w7-et dd-t mar vki? hogy brja?:- )
koszi
udv
neduddki
-
tomcsi
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Na úgy nézz ki megoldottam, firefoxon belül is beállítottam, hogy a utorrent legyen a megnyitandó program..
Köszönöm a segítséget ebben a kérdésben..

Viszont volna még egy olyan, hogy hol tudom megváltoztatni az ablakok betűszínét vagy a háttér színét mert ebben a verzióban ami fentvan jópár beáálítási ablakban nemtudom elolvasni, hogy mi van odaírva mert fekete a betű és háttér is..

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
32 bites OS egy alkalmazásnak max 2 gigát ad. Szóval igaz hoyg a 32 bites OS összesen 4 giga memoriát lát, de egy alkalmazásra max 2 gigát tud adni.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ok.
Viszont nem GB-t lát. Kb 4 Gb -a vga memória. Ami 3 Gb vagy 3,5 Gb-t jelent.
(egy pár hónapot nekem is így ment) -
Joe bácsi
őstag
A Logitech kamerának nincs hangja. A Logi oldaloln nincs támogatás win7-re. Ötlet?
-
< CyberBob >
őstag
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha tényleg volt már akkor kaphatnék egy linket vagy egy hsz. számot? Előre is köszönöm!
(jaj most lincselnek meg az lg íróval rendelkezők