Hirdetés
Aktív témák
-
@matthew@
őstag
válasz
.morrowind.
üzenetére
A win eredeti tűzfalát nem nagyon szokták ajánlani, nekem pl a vírusirtómnak van saját tűzfala, én azt használom, de a comodo elméletileg jobb és sztem gyakorlatilag is

Erre vki tudna mondani vmit? -
.morrowind.
csendes tag
Sziasztok.Tanácsot kérnék, WIN7 tűzfalát elég alap beállításon használni,vagy érdemes valamit állítani a nagyobb biztonság érdekében.És ha igen mit?Nem merem elállítani nem értek hozzá.Eddig comodót használtam,tökéletes volt számomra,de kiváncsi vagyok a win7 falára,mert ha lehet házon belül megoldani , akkor hagy szóljon.Nem warezolok,nem járok semmilyen húzós oldalon,ahogy szokták mondani,de ennek ellenére ha lehet erősebbre állítani akkor szivesen venném a tanácsokat.Köszi.

-
-
fatal`
titán
válasz
Hurkafej
üzenetére
Control Panel -> Devices and Printers -> Jobb klikk a játékvezérlőn -> Game Controller Settings
Vezérlőpult -> Eszközök és Nyomtatók -> Jobb klikk a játékvezérlőn -> Játékvezérlő beállítások (ez nem tudom hogy így lett e fordítva, angol a winem)
Nem tudom miért rakták át ide, de ugyanazt az ablakot kapod, mint a korábbi wineken.
-
Hurkafej
aktív tag
Hello!
Win7-be van olyan mint az XP-be, hogy Játékvezérlők? Itt lehetett megnézni grafikon szerű dolgokkal, hogy milyen érzékeny az adott eszköz, de ezt nem találom az új rendszerbe, és szükségem lenne rá, mivel szórakozik a kormányom... De jó lenne más program is akár, csak meg tudjam benne nézni a pedálok működését. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, h a helyi lemez C, amin a Windows is van az össz. kb. 100GB. Amikor belépek a sajátgépbe, a C-n lévő szabad hely száma szinte mindig változik, tegnap 41,2GB volt szabad, most csak 40,9GB. Frissítés volt és az után volt az előző adat utána semmi és megint veszett hely. Ez normális, vagy miért lehet? -
_ak_
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Ezzel kicsit előrébb vagyok, köszi. Akár h is olvasom egy próbát megérhet a dolog, még ha nem is erre a környezetre lett fejlesztve. Simán jó lehetne egy ilyen rendszer a nagyobb közönségnek is..igaz ezt magamból kiindulva tudom csak mondani.
Jut eszembe, bár nem szeretem a buhera cuccoka, de mo ndjuk egy Tiny W7-el van valakinek tapasztalata?
-
-
szasz1
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
linkeltem egy képet a bluescreenviewertől, azzal kapcs hogy miértnem állhat vissza agép alvó állapotból, de én nekem nem mondott semmit, szokásos probléma volt, hogy alvó állapot után felpörgött minden, csak épp a moncsi nem kapott jelet aztán utána reset után rendesen folytatta a windowst, mondták hogy hátha új video driver
azóta 2x dobott olyat a win hogy szétesett a kép, és kiírta hogy az illesztőprogram leállt majd újraindult :/
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Otthoni használatra mennyire megy el egy MS Thin PC? Alapvetően netezésre és szövegszerkesztésre kéne. Olvastam róla itt-ott és az jött le nekem, h gyakorlatilag jó erre a célra, de számomra új fogalom az, h vékony kliens. Nem találtam, h mivel kevesebb ez mint egy sima mondjuk HP kiadás. Illetve azt is olvastam, h magyarítható, ez az updatelhetőséget nem rontja, nem akad a 2 dolog?
A másik, h ugyan erre a gépre (vinyóra) kerülne egy XP is, amit öcsém használna a játékok miatt. Ezúttal nem akarom korlátozni a jogait, hagy telepítgessen, viszont nem szeretném, h emiatt a másik rendszer is "veszélybe kerüljön". Bár külön partíciókra telepíteném őket ill. mindkét rendszeren lenne AV soft, gondolom ez így elegendő lenne nem?
-
biggamer
veterán
Sziasztok ... a rendszergazdaságot vagy mit h lehet kiszedni az oprendszerből ???
Még nem ismerem annyira ezt a rendszert, kb. 3 hete vettem.A lényeg, h a játékom ikonjánál van egy kis sárga-kék pajzs ... ha játszani akarok nem indítja egyből hanem engedélyt kér tőlem.
És ez több más parancsnál is előfordul.
Előre is köszi a választ.

-
gabor85
őstag
Hali. Van lehetőség az SP1 "agresszív" telepítésére? Gondolok ezalatt ara hogy egy kapcsolóval elindítva a már SP1-es rendszerre mégegyszer feltelepüljön...
-
-
polonic
félisten
Semmi gond, hogy kérdeztél.
Írtam is, hogy nem konkrétan neked szántam.Olyanokra gondoltam, amikor alap dolgokra kérdeznek ár egyesek, azok mind benne vannak a súgóban, meg még jóval több dolog is. Nagyon hasznos tud lenni.
Meg akkor nem írtam volna le azt, hogy mentsél eseménynaplóból, csak annyit, hogy nézz utána.

Talán az windows - kernel power-ben nézelődj.
-
VGYke
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Bocs polonic, azért problémázom az eseménynaplóval, mert f*ngom nincs mi mit jelent.
Win7 alvó állapotból felébredés, fel nem ébredésével problémázom és lassan ott tartok, hogy megtanítom a rendszert repülni, mert a hule kocsog PC nagyon idegesít a nem normális működésével.
Jelenség: Alvó állapotba küldve (vagy magától elszunnyadva- tök mindegy), vagy fel tudom ébreszteni, vagy nem.
Ha nem, ébredésnél beindulnak a ventik, villog a hdd, cd led, de a monitoron nincs semmi, csak a főkapcsoló kikapcsolása segít. Érdekes jelenség: ilyenkor a ház reset gombra sem történik semmi. Főkapcsoló után jön a "helytelenül állítottam le" win üzenet.
Aztán ha elaltatom vagy elalszik időzítés szerint, simán felébred a rendszer, anélkül hogy állítottam volna bármit is.
Hol jó, hol nem jó! Ilyen nincs!!!! Vagy legyen jó, vagy állandóan rossz, de egyszer így, egyszer úgy
Na ennek a hibának szeretnék utánajárni az eseménynaplóban, ha egyáltalán készül róla feljegyzés, de tök hülye vagyok hozzá.
(Úgy tanul a gyerek, ha kérdez
)
Tudtok segíteni? -
Male
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Pedig aggódtam amikor megrendeltem, mert a neten nem sok infó van erről, még az sem biztos, hogy milyen vezérlő van benne.Ha gyorsít, akkor megérheti... nekem nem lett volna megoldás (ez csak egy plusz dolog, ha már egyszer maradt hely.. az eddig használt RAMDrive kiváltására vettem), nomeg nem örülnék, ha valami kiállna a gépből, mert előbb-utóbb biztos letörik. Árban meg nem vészes... nem a 16GB-hoz képest, hanem ahhoz képest, hogy egy SSD azért.
-
Male
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ez az SSD is elég jó módszernek tűnik hozzá... 11 körül kapható, és még hely is marad rajta pár dolognak (nekem forráskódok vannak rajta... így gyorsan találja ki/meg a függvényeket, stb. amikor írom). Nomeg nem USB-n megy, így a procit sem terheli... és hát egy Pendrivenál azért sokkal gyorsabb.
-
Male
nagyúr
ReadyBoost kérdésem lenne:
Vettem egy 16GB-os SSD-t (Kingston S100), aminek még kb a fele szabad maradt... így gondoltam miért ne, 6GB-ot ReadyBoostnak adtam belőle. Valahogy szeretnék meggyőződni róla, hogy ebből mennyit / mennyire használ fel ténylegesen a Win7. Valahogy meg lehet ezt tudni? (Mivel 8GB mem van a gépben, így vannak kétségeim, hogy egyáltalán használja-e... bár mintha gyorsult volna a gép tőle -> HDD-n van a rendszer, tehát gyorsulhat elméletileg)
-
válasz
Dezsőbá
üzenetére
Privbe dobjál egy képet a parancssorról, amit beírsz, meg a hibáról is.
(Készíts egy screenshot-ot a parancssorról)Ha tényleg mindent úgy csináltál, ahogy kell és valóban a hiba egyértelműen arról tájékoztat, hogy nem Te vagy/Te nem vagy admin, akkor az úgy szokott lenni...
Oka? Több is lehet, de először megnézem a képet... -
Dezsőbá
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a legszebb, hogy a kézzel beirt parancsnál azt irja, hogy nem vagyok rendszergazda...
akkor kicsoda a rendszergazda?
nincs másik felhasználói fiók, 3 napja raktam fel a C particóra az OS t
szopatnak anyám stopps.
az irásvédel ugyaugy marad, hiába adom hozzá a jelenlegi felhasználót, megnézve van ott egy pár,
Rendszergazdák
System
Hitelesitett felhasználók
Felhasználók
Dezso
az utolsón kivül a többi valami örökölt, még eltávolítani sem tudom -
macilaci78
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez volt az!

-
toldy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
kíváncsi vagyok/voltam hogy vajon bejelentkezés nélkül is működnek a parancssoros program indítások, ( pl passziánsz, számológép stb) mint ahogy valamelyik os telepítése közben is.

Ja egyébként minkenkinek kösz.
-
sgergi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Mustek 1200CP. Már xp-s driver sincs hozzá, azaz az xp-s ugyan az, mint a 2000-hez való.
2. Ennyit semmiképpen nem akarok már erre a scannerre költeni.
3. Ha nagyon nem tudom beüzemelni, akkor új kütyü lesz, ahogy írod. -
válasz
sgergi
üzenetére
1. Milyen a scanner pontos típusa? (hátha elő lehet húzni a kalapból egy Vista-s drivert)
2. Ha már átalakító, akkor párhuzamos->USB 2 átalakító (mondjuk egy ilyen 3,5-4k között van)
3. Tudom, nem ezt szeretnéd hallani, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy vegyél egy új kütyüt. Nem tudom milyen scanner-ről van szó(mert ha profi scanner, az más kategória), de a mostani multifunkciós kütyük is biztosan tudják azt a minőséget és elég olcsón hozzájuk lehet jutni. (W7-et már szinte mindegyik driver-e támogatja)toldy
Telepítőlemezről avagy az F8-as menüből indítható a parancssor. Amúgy miért van rá szükséged? (csak kíváncsiságból érdeklődöm)szasz1
Milyen képre?
-
toldy
őstag
Üdv,
Van lehetőség bejelntkező képernyőn, esetleg bejelentkezés elött parancssort indítani? -
sgergi
veterán
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy párhuzamos portra csatlakoztatható scannerem. Driver csak XP alá van hozzá, win7-hez nincs (kompatibilitás állítás nem segít), viszont én szeretném már csak a win7-et használni és az xp-t letörölni. Eszembe jutott az xp mód használata, az viszont nem támogat párhuzamos portot, csak sorosat.
Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan program, ami az op. rendszernek azt mondja a soros portról, hogy ő párhuzamos port? Ugyanis a fizikai átalakítás megoldott egy
soros -> párhuzamos átalakítóval. A program azért kéne, mert így a scanner drivere a párhuzamos porton keresi az eszközt, de én így sorosra dugnám. Esetleg más ötlet, hogy hogyan lehetne beüzemelni az eszközt?Köszi.
-
Dezsőbá
csendes tag
Tiszteletem
pár napja bizonyos hardvercserék után újra raktam az OS-t, minden jó lett, kivéve a felhasználói profil, ez valamiért meghülyült.
Egyedüli felhasználóként rendszergazda jogom van - ezt adtam meg az elején - ennek ellenére olyan egyszerű dolgokat sem tudok végrahajtani, mint irásvédelem megszüntetése, amikor megtenném, irja, hogy rendszergazdai jogosultság kell hozza, majd megcsinálja, de legközelebb újra rajta van a védelem.
Felhasználói fiókoban csak én vagyok egyedül, mint rendszergazda, mást nem látok, s ugy e nem is lehet, hol leht a hiba, mi a gond?Köszönöm
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Be lehet állítani valahol, hogy a monitor kikapcsolása után (ami jelenleg 10 perc-re van állítva) zárolódjon le a profil? (mint a widnows+L gombbokkal) És kérjen jelszót a zárolás feloldásához?
-
fatal`
titán
válasz
üzenetére
Első menetben azért lett fail, mert az xml update nem tud felmenni amíg a másik miatt újra nem lett indítva. De nekem nem került végtelen ciklusba leállításkor még sosem. Egyébként azt hiszem az egész aláírásod egy gépen van, nem figyeltem rendesen.

(#48120) Psychonaut: Lásd ezen hsz előző mondata.
-
core2trio
tag
Tudja vki hogyan lehetne kicserélni a win7 explorer.exe-jét egy másikra?
LiveXP-ről bootolva sem engedi 
-
agent_k
őstag
Egy kis probléma.
Win7 64bit. Usb3-mas rack mobilwinyó. Ha sokáig tétlen a winchester és rákkantintok valamelyik mappára, vagy műveletet szeretnék végrehajtani (másolás, törlés, kicsomagolás) akkor vagy nincs meg a fájl, vagy "a szemaforhoz rendelt határidő lejárt" üzenetet kapok. Ekkor eltávolítás, újracsatlakoztatás és minden működik.
A mobilrack vezérlő VIA, a driver Fresco Logic.
Mi lehet ez uraim? -
core2trio
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
ment pü
-
core2trio
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
húú köszi, rá is vetem magam

-
core2trio
tag
Tudna küldeni valaki nekem egy explorer.exe-t a windows könyvtárából? (Win7 ultimate magyar, lehetőleg SP1-es win-ről) arra gyanaxom, hogy ez a ludas. (régebben kicseréltem egy a telepítő lemezről kicsomagoltra de azóta nem az igazi.
Köszi! -
Psychonaut
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Ooo miert is? Ha ugy allitja be a MBAM-t, akkor nem lesz az sem allandoan aktiv (a Pro alapertelmezetten az, de amugy is csak weboldalblokkoloja van azt hiszem), es akkor ugyanugy csak egy aktiv biztonsagi szoftver van a gepen, mintha mondjuk MSE+Windows tuzfal lenne rajta bekapcsolva.
A masik gepen meg egy virusirto+tuzfal kombo van, ha kikapcsolja a Windows sajat tuzfalat, ezzel sem tudom, mi a gond.
-
törölt tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem ártana felkeresni tájékozódás céljából NIS + MBAM összeférhetőség szempontjából :
Norton Internet Security 2011 (NIS)
Melyik a legjobb vírusirtó progi? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Topicokat, aztán keresni, olvasni, olvasni, kérdezni, és akkor talán csacsiságokat nem írni

-
butch1
csendes tag
Hello ! Pár napja vettem egy Dell laptopot WIN 7 Home Edition 64bittel . Eddig minden jó volt, de aztán egyszer mikor bekapcsoltam, a win7 nem akart/akar elindulni.. Boot után , Resuming windows-t ír, aztán kidob egy hátteret, egy Windows 7 Home Edition feliratot alul és kész... Nem megy tovább...Mi lehet baj ?
-
törölt tag
válasz
fatal`
üzenetére
Nálam úgy szokott menni , hogy :
Router kapcsolat bontása , Windows 7 install , Service Pack 1 install, router kapcsolat felépítése, Internet Explorer 9.0 install. A NET 4.0 -t szoktam hagyni neki, még nem jutott eddig eszembe, hogy annak is leszedjem külön a telepítőjét, de jó ötlet

Szerk : meg is lett
Ügyfélprofil a Microsoft .NET-keretrendszer 4-es verziójához (önálló telepítő)
-
polonic
félisten
Kijelölöd az eseményeket, egyszerre 256-ot lehet, aztán műveletek menü, események mentése.
Egyébként a súgó sok mindent elárul. Most nem tudom, hogy ez konkrétan benne van-e. De ha legközelebb valami bizonytalan, akkor nyugodtan meg lehet nézni a súgót is. Ezt mindenkire értem, nem konkrétan neked szól.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az eseménynapló fájlt (Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Eseménynapló) hogyan tudom szakemberek számára értelmezhető formátumban elmenteni, majd elküldeni bogarászásra, hiba kiderítésre?
-
fatal`
titán
válasz
üzenetére
Nekem 2 frissítés nem ment fel első körben, csak reboot után másodszorra viszont akkor már nem kért újraindítást.
A leállással semmi probléma nem volt.
"Kedvencem az, amikor még be nem aktivált friss Windows -nál dobja a hülye üzenetet, hogy pár frissítés telepítése nem sikerült , ilyenkor ugye már eleve radír nálam a rendszer sorsa mert ami már úgy néz ki, hogy nem ment fel egyből az update és ugye rögtön friss telepítésről beszélünk, az nálam kampó ..."
Nekem friss install után az első dolog letiltani a win updatet, amíg fel nem raktam mindent, mert egy csomó szarságot leszedne, aminek le van töltve a telepítője és onnan telepítem (IE9, .NET4 pl.).
-
törölt tag
válasz
fatal`
üzenetére
Meg... hát mit ne mondjak nem volt gyenge ... a kisebbik gépemen második nekifutásra ment fel ez :
"A Microsoft XML Core Services 4.0 Service Pack 3 összetevő frissítése x64-alapú rendszerekhez (KB973685)
Telepítés dátuma: 2011.07.12. 23:35
Telepítés állapota: Sikeres
Frissítés típusa: Fontos
A frissítés telepítésével megelőzhető, hogy az alkalmazások túl sok HTTP-kérést küldjenek, ha a feldolgozott kód jól ismert DTD-ket (dokumentumtípus-definíciókat) tartalmaz. A frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására. Az összetevő a telepítés után nem távolítható el.
További információk:
http://support.microsoft.com/kb/973685Súgó és támogatás:
http://support.microsoft.com"Érdekes még , hogy a kisebbiken 6 frissítés volt köztük ez, a nagyobbikon meg 7 de ez nem volt köztük :
Nagyobbikon...
Ami kiütötte nálam a biztosítékot, az a nagyobbik gépen történt végtelen ciklusba nyuló leállítás.
Telepítés után, ugye kéri az újraindítást , oké logoff és még konfigruál, majd kiírja, hogy leállítás ... kb 10 -15 percig néztem ezt ,aztán előbb a TFT -t kapcsoltam ki ,hogy ne égjen be, aztán 10 perc után TFT vissza, láttam, hogy még mindig ott tart így az új rendszer megkapta az első resetjét .
Első felindulásból - mert már ez nem az első alkalom , hogy így jártam és nem csak egy gépnél - az jutot esz eszembe, hogy kikapcsolom a fenébe az update -et ,vagy egyenként teszem fel ... de aztán mind a kettőről letettem előbbiről biztonsági okokból ...
Ez valahol mégis csak botrány, hogy a Vista óta nem bírják megcsinálni a Windows Update-et.
Kedvencem az, amikor még be nem aktivált friss Windows -nál dobja a hülye üzenetet, hogy pár frissítés telepítése nem sikerült , ilyenkor ugye már eleve radír nálam a rendszer sorsa mert ami már úgy néz ki, hogy nem ment fel egyből az update és ugye rögtön friss telepítésről beszélünk, az nálam kampó ...
Következő telepítésnél meg zokszó nélkül felmegy ... Komolyan az őskövület XP update rendszerével nem volt ennyi szívás.
-
fatal`
titán
Megjöttek az e havi frissítések.
-
polonic
félisten
válasz
Greenebola
üzenetére
Ez ilyen. A program készítőjének kéne megoldani, hogy aero mellett is működjön minden normálisan.
-
Greenebola
senior tag
Üdv
Volna egy Mercury TV Card 7130 a rendszer Win7 pro x86.
Az lenne a zavaró problémám ,hogy ha elindítom a gyári lemezről felpakolt TV Capture Card vagy Chris TV-t akkor ez történik.
Aero felületről átvált egyszerűre , ha kilépek a programból akkor vissza áll Aero-ra.
Nem lehet valahogy a Win7-be beállítani ,hogy ne váltson át?
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez az avastos is érdekes dolog, mert avast kb 1 napig volt agépemen aztán leszedtem 

)