Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Érintőceruzás varázspálca jár a Redmi Pad 2 Pro Harry Potter Edition mellé
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Meglepő, de részben hangtalan a Colorful új, kompakt VGA-ja
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Prego
senior tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Nekem egyszer csinált hasonlót, akkor a Win dobott ki hibaüzit.
MSDNA-s Win7-em van, anno még külön kellett telepíteni hozzá a nyelvi csomagot, utánaolvastam, egyik frissítés akadt össze a nyelvi csomaggal.
Sztem ne parázz, ha mégis lehalna, joggal verheted az MS asztalát. -
válasz
westcoastog
üzenetére
Ha eredeti, akkor nem kell parázni, lehet hogy csak képzavar volt nála.
-
Воланд
titán
válasz
westcoastog
üzenetére
Valószínűleg valami bug volt.
Természetesen egy víruskeresést csinálj meg.
-
westcoastog
veterán
Most indítottam be a gépem, erre ezt dobta föl az mse:

ezt az ablakot bezártam, rámentem az mse-n belül hogy megoldás, böngészőben megnyitotta volna a microsoft eredetiség ellenőrző oldalát, de az nem bírt betölteni, bezártam, gondoltam újraindítom a gépet, de újraindítás után nem dobott fel ilyet, kell most paráznom vagy ez csak egy átmeneti képzavar volt? Természetesen eredeti a winem.(#47398) woland_y2k
rendben, ráküldöm mse-t had nézzen szét a gépen.
(#47399) Sub-ZeRo
remélem.
(#47400) Prego
Akkor csak egy bug lehet, remélem nem több.

-
dethroner
veterán
Köszönöm az eddigi ötleteket. Még egy dolog maradt, amire várok választ tőletek. XP és W7 volt eddig a gépen, a w7 volt hamarabb telepítve, utána az xp, azért az easybcd programot használtam bootolásnál. Hétvégén a w7 megadta magát, de az xp működő képes maradt, szerencsére. Amióta újratelepítettem a w7-et, csak az indul el, nincs lehetőségem az xp-t választani. Holott úgy tudtam ha régebbi oprendszer van fent hamarabb, akkor a w7 magától csinál boot menüt. Vagy nekem kell valahol beállítani?
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
Zolinho1026
üzenetére
nem azzal van a gond!A betű is furcsa nem csak a kép!
-
xxxthrief
aktív tag
Sikerült megoldanom a problémát!
Szedd le a kártyádat!Takarítsd meg!Ez még nem elég a procit is vedd ki és tedd vissza és jó+! -
ro_bert17
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én személy szerint picit ódzkodom a 3rd alkalmazásoktól ilyen esetre. De ha a használót majd nagyon zavarja az UAC vs. mobilnet, akkor legalább lesz mivel próbálkozni.
Köszönöm
-
hajtömeg
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a win 7 enterprise miben más,mint az ultimate?
polonic, woland_y2k Köszi!

-
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
Ez mitől van?? [link]
Lehet h nem látszik!
De a kép amit ad a monitor az nagyon furcsa!
a kép tetejéből és az aljából hiányzik meg a kép is csunya!
Ez mitől lehet?? -
.morrowind.
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez az,én is így godoltam.köszönöm,további meseszép napot.

-
Psychonaut
veterán
válasz
.morrowind.
üzenetére
Akkor en nem tennek ra.
-
.morrowind.
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szia.Külső támadásokra gondoltam,(távoli hozzáférés,stb..)ha minden komolyabb változtatáshoz rendszergazda jelszó kell,akkor nem tudom van e értelme a sima fiókot is levédeni,csak jómagam használom a gépet ,és nincs rajta semmi,csak ez a sok jelszó......
-
.morrowind.
csendes tag
Sziasztok.Érdeklődnék, hogy ha általános jogú felhasználóként használom a gépet,csak én,otthon,kell e jelszó ehhez a fiókhoz,a rendszergazda fiókot csak telepítés,és frissítéskor használom,és az jelszóval védett.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem 3rd megoldás nincs is egyébként?
-
Psychonaut
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
UAC Trust Shortcut elvileg erre valo, egy probat adnek neki.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
A T mobilnet szoftverére mindig rákérdez az UAC. Lehet ezen változtatni valahogy? -
vikvuk
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
még jó hogy rákérdeztem a helyre, remélem fel tudok szabadítani annyit...
-
vikvuk
senior tag
A régi opr egyes részeit esetleg el tudom érni (feltelpített programok) W7-ből?
Mekkora hely kell a W7-nek? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
A Professional ban is van gpedit, tudtommal.
(#47354) dethroner
Kell csinálni egy recovery cd ét, és ugy, de lehet, hogy az install disk is tartalmazza. -
Воланд
titán
válasz
vikvuk
üzenetére
W7 telepítő dvd-ről bootolsz, telepítésnél kiválasztod azt a particiót ahova telepíteni szeretnéd a w7-et, persze ne azt, ahol fent van az xp-is. Ennyi, a w7 felismeri a régebbi ms oprendszert és megcsinálja a dual bott menüt.
Amire figyelni kell: telepítés sorrendje xp --> w7
telepítéskor (ha két különböző merevlemez van), csatlakoztatva kell lennie annak is, amin az xp van. -
vikvuk
senior tag
Egy C:\ winXP megtartásával D:\-re hogy tehetek fel W7-et (vagy XP/Vistát)?
Valahogy úgy képzelem boot-nál választhatok. Légy szíves, aki tud segíteni priviben is találjon meg!
-
klayton#1
tag
válasz
dethroner
üzenetére
Hali, én a Partition Wizard bootolható verzióját ajánlanám. Ingyenes, egyszerű, gyors. Pont ma írtam ide én is, csak rendszerpartíció-átméretezés miatt, de biztos vagyok benne, hogy erre is alkalmas lesz [shrink + merge és sima]. Hajrá!

-
Воланд
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Eseménynapló, talán ott lesz valami.
-
Üdv!
32bites Ultimate egy régi s478-as Prescott procis rendszeren (AsusP4S800D alaplap (SiS chipset) + 2GB ram) random időközönként fagy. Van, h 10 perc múlva, van, h elmegy akár 2 órát is; van, h netezés közben, van, h játék alatt.
Sajnos nem kékhalált dob, így nem tudom elolvasni mi okozza a hibát.
Egyszerűen megáll a gép, mint egy képernyőmentés, egér nem reagál, se billentyűzet, semmi, csak megmerevedik a kép minden előzmény nélkül.Ez a gép nem nálam van, úgyhogy nem tudok vele kísérletezgetni; holnap valószínűleg visszarakok rá egy XP-t, csak kíváncsi lettem volna, mi okozhat ilyet?

Meg hát az XP (és a hozzá tartozó alkalmazások) feltevése is olyan sokáig fog tartani, h inkább maradtam volna a Win 7-nél.
A Win 7 feltelepítésekor a szokásos módon felismert minden eszközt, csak a SiS LAN drivert nem. Beleraktam egy PCI hálókártyát, azt felismerte, így csatlakozva netre aztán érdekes módon maga a Win 7 ajánlott fel a hiányzó LAN vezérlőhöz drivert, mint letölthető frissítést.
Engedélyeztem, jó is lett, utána már működött az alaplapi LAN is.Van olyan log fájl, ami a gépen sorban elinduló dolgokat logolja?
Van ilyen, csak nem tudom hol keressem.
Olyan, mint a rendszertöltési napló.
Gondolom valami elindul a háttérben, és az állítja meg a gépet, így be tudnám határolni, mit keressek, mi a hiba oka.Egyébként előtte egy Vista volt rajt, az ment hiba nélkül, csak merevlemez csere miatt lett újrarakva, nekem viszont Vista telepítőm nincs.
Nem, nem a merevlemez a hibás.

Arra gondoltam, az alaplapi LAN az bezavarhat?
Amúgy is csak másodjára lett dirver hozzá. :/
Ha letiltom és a PCI kártyát használom, lehet meg is szűnik a probléma? Kár, h akinél a gép van, annak hiába mondtam hogyan tiltsa le az alaplapi LAN-t az eszközkezelőben.. --> ma büszkén mesélte, h kiszedte a LAN kártyát, de nem szűnt meg a probléma, azóta is volt fagyás neki. -
Steelmanus
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Segitett (#47359) Gabás Tarsunk, Koszonet erte!
Errol a lehetosegrol nem is tudtam.(#47358) hunfatal Koszi' a pontositast.
(#47356) Lori82 Nyisd meg az Eszkozkezelot, Nezet menupontnal kapcsold be a Rejtett eszkozok megjelenitese opciot, es keress sarga felkialtojeles eszkozmeghajtot, vagy a Nem PnP eszkozoknel, vagy a Rendszereszkozoknel, ha jol emlekszem az utobbinal volt a Easy Tune 6 drivere. A neve fog utalni ET6-ra. Ezt kell eltavolitani, de nem szabad addig ujra inditani a rendszert amig a legfrissebbet fel nem telepited.
-
polonic
félisten
válasz
Blood Mage
üzenetére
Az eszközkezelőben nézd meg a hálókártya, egér, bill tulajdonságainál az energiagazdálkodási fülön, hogy be van-e kapcsolva, hogy felébresztheti ez az eszköz a gépet, kapcsold ki.
Azzal sikeresen visszaállítottál egy optimalizált bios beállítást is, ami nagy valószínűséggel visszakapcsolta a flopi meghajtót is. Tiltsd le. -
Blood Mage
senior tag
Hello!
Teljesen megkattant a rendszerem :/ Ha alvó állapotba rakom a gépet, akkor mindig ahogy leáll, automatikusan egyből újraindul, s mindig csak a 2.alkalommal marad alvó állapotban. (ez az első probléma).
Most viszont amikor felkeltettem alvó állapotból kék halált kapott a rendszer. Tölt a windows, (van az a 4 színű win logo), majd utána fekete kép, bal felső sarok villogó fehér kurzor csomó ideig, majd bejön a kékhalál. A szöveg valami új hardver csatlakoztatására hivatkozott, és hogy távolítsam el, ha ilyen történt.
Aztán nagy nehezen sikerül összekaparni a gépet, elindul, s erre alul kis ikon jelzi, hogy a "hajlékony lemez formázásra kész", s sajátgépben is ott az ikonja. És floppy meghajtom egyáltalán nincs, nem is volt soha, sőt a biosban korábban le is volt tiltva. mondjuk a bios beállítások annyival módosítva lettek, hogy rámentem, h Load Optimalized Settnigs (vagy vmi ilyesmi), de akkor sincs semmi floppy bekötve az alaplaphoz, úgyhogy nem tudom mit aka.. :S
Most komolyan miért kelt önnáló életre a gépem????
-
fatal`
titán
válasz
flash-
üzenetére
Home verziókban nincs Group Policy, így maximum a registryben kotorászhatsz.
(#47353) Steelmanus: Proban is.
(#47354) dethroner: Külső HDDről is helyre fogja tudni állítani.
(#47357) tDr1v3r: Jobb click az exén -> Properties -> Compatibility fül -> Disable Visual themes vagy Disable Desktop Composition, nem tudom hírtelen melyik.
-
tDr1v3r
veterán
Hi,
Olyat nem lehet csinálni, hogy egy adott programnál (esetemben a Media Player Classic) átváltson a téma Aero-ról Basic-re? Mint Vistánál régen.Akár külsős, fizetős (de inkább ingyenes) programmal is... amúgy eredeti 7 Ultimate, és GMA x3100 GPU-val szerelt MacBook... videólejátszásnál crashel a legfrissebb driver Aero alatt, de Basic-el meg tökéletesen megy.
-
Lori82
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Igen.Azt is ami az alaplap cd-jén volt meg azt is ami a gyártó oldalán volt.Természetesen ha nem működött töröltem,nem raktam "egymásra".
-
flash-
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
oké de csak van valami egyéb módja hogy ezt a beállitást átállítsam a mi a képen szerepel...
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
A hétvégén szívtam a w7-el, így újratelepítés után csináltam egy biztonsági másolatot. Ennek készítése során azt javasolta a rendszer hogy egy külső meghajtóra mentsem. Így is tettem, usb-s vinyóra került. De utána elgondolkodtam, hogy ha baj lenne és használni akarnám a mentést, hogy tehetem majd meg, ha esetleg el sem tudom indítani a rendszert, akkor a külső vinyóról való helyreállítás hogy oldható meg? Vagy jobb ötlet lenne egy dvd-re készíteni a mentést? -
flash-
veterán
ezt a beállitást hogy tudnám megtalálni windows 7 home premium x64 sp1 ben?
magyar a windowsom
feltétlen szükséges lenne!
nem is találom a group policy managementet semkérem segítsen valaki
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Win 7 ultimate sp1-et használok.Van egy Ga-Z68MA-D2H gigabyte alaplapom és ehez tartozik egy easy tune 6 nevű progi ami segítségével akér egy kattintással is lehet tuningoloni.Az a próblémám,hogy a progi régen működött aztán egy idő után nem jelent meg rendesen,majd letöröltem.Tegnap újra felraktam,mert a rendszer hűtőt szerettem volna kicsit felpörgetni,de a következő hibaüzenetet kapom:"open device failure" és "open driver handle failure" majd a win kiírja,hogy a "Gui Mfc application működése leállt,zárja be a programot."Találtam a probléma részleteiben egy ilyet:
"Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: GUI.exe
Alkalmazásverzió: 1.0.0.1
Alkalmazás időbélyegzője: 47e8c0ab
Hiba – modul neve: OCK.dll
Hiba – modul verziója: 1.0.0.1
Hiba – modul időbélyegzője: 4dbf5596
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 0000b434
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 4c0d
További információk 2: 4c0d4d78887f76d971d5d00f1f20a433
További információk 3: 4c0d
További információk 4: 4c0d4d78887f76d971d5d00f1f20a433
Tudja valaki,hogy mi történhetett? -
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Amúgy mire jó a hardveres gyorsítás? Mármint tényleg kell?
Írták páran a RAM dolgokat...
Nálam 8 GB RAM mellett szépen muzsikál minden, de régebben amikor még 4 volt csak benne, akkor sem volt nagy gond. Bővítettem, mert miért ne. Mondjuk az SSD az, ami tényleg sokat dob a rendszeren... -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pete_21
üzenetére
Hát valami eszméletlenül rondák lettek a betűk, de hála neked letudtam törölni a frissítést és most újra jó.

Köszönöm szépen a segítséget!

(#47348) TigerCat: Nem, nem az elmosódott betűkre gondolok azt már megszoktam meg egyébként is szükségem van a hardver-es gyorsításra.
Azért köszönöm neked is!

-
flash-
veterán
sziasztok
windows 7 x64 home premium sp1 az oprendszerem.
window indulásánál,ill több program futása alatt,inditásánál bejön egy hibaüzenet:
elérésnél nem csak ez a progi szokott szerepelni hanem más programok is...
ez mitől van?
az internetbeállitásoknál alacsony szintre vettem minden védelmet,és az uac is ki van már egy ideje kapcsolvamit tegyek?
-
pete_21
addikt
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Ez volt az a frissítés. Miért, rosszabbnak tűnnek a betűk?
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Másnál is megváltozott a honlapok betűtípusa a tegnapi frissítések után? Az összes honlapon az IE-ben is és a Firefox-ban is. Ha van valami tippetek, hogy mitől lehet ez és hogy hogyan lehet vissza állítani a régi betűtípust (vagy hogy egyáltalán melyik volt az) akkor kérlek osszátok meg velem.
Itt egy kép róla: [link]
-
hopimix
tag
Sziasztok!
ASUS X53ke laptopomra (AMD Turion64 X2 TL52 processzor 1.6GHz,
2 x 1GB DDR2 memória 667MHz ) milyen oprendszert tegyek?
2 telepítőm van, egy 32-es és egy 64-es Windows 7.
Melyiket tegyem fel szerintetek? -
klayton#1
tag
Adott egy laptop egy viszonylag nagy merevlemezzel, viszont előre telepített Windows 7 Home verzióval jött, és az egész egy C partíción van rajta. Szeretnék külön egy 500 gigás partíciót, a beépített formázó "Shrink" funkciója viszont csak 330 gigát engedne lecsippantani. Van lehetőség arra, hogy ezt bármilyen programmal avgy tweakkel elérjem, teljes formatálás és újratelepítés nélkül? A választ előre is köszönöm!

-
Szajo
őstag
válasz
pete_21
üzenetére
Figyu, akkor megveszem úgy is azt a 2gb ramot, aztán megnézem

Egyébként többen írták Fraps topicban, hogy olyan konfig melett (4magos proci, GTX460 1GB,4gb Ram stb stb akad a felvétel közben a játék, nemrég néztem! Lehet, hogy Win7en még is valami más a probléma? Majd utána nézek még!
Egyébként nagyon tetszik a Win7 és végül is Fraps nélkül szépen fut rajta a játék, stabilabb stb szóval JÓ!
-
pete_21
addikt
Lehet, hogy az a +2 Gb ram hiányzik, hogy zökkenőmentesen tudj rögzíteni. Az, hogy a játékokat hogy tudod futtatni dx9-ben, szerintem a játéktól függ. Általában úgy lehet, hogy a játékot paraméterrel indítod. Pl.: game.exe -dx9
De az a biztos, ha a DX10-es játékoknál megnézed a leírásukban, vagy interneten rákeresel. Ha jól tudom, a Black Ops pl. dx9-es, szóval ott nem a dx10 a baj. (Szerintem kevés a ramod alá.) -
Szajo
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Akkor miért laggol jobban "minden" játék Win7 alatt? Pl Cod7 maxon fut itt is meg XPn is de XPn tudok Frapsal rögzíteni pöcc mentesen, itt meg rögzítés mellett akad.
Erre mi a magyarázat?Pontosabban én azt szerettem volna még megtudni, HOGY lehet átállítani directx9 re a játékokat, abban reménykedve, hátha így tudok FRAPS al rögzíteni.
Magával a rendszerrel nincs bajom, csak amikor játszom, de az is "türhető"
-
Mahesa
tag
Alapértelmezetten a levelek fogadása POP3-al a 110-es porton megy, ha nincs titkosítás (SSL vagy TLS) és a 995-ös porton, ha van titkosítás.
A levelek küldése a 25-ös porton megy (SMTP protokoll) titkosítás nélkül és többnyire 465-ön, titkosítással. 25-ös porton a legtöbb internetszolgáltató nem is engedélyezi a kimenő forgalmat (spammelés miatt).
A levelek fogadása IMAP protokollal is lehetséges (portok: 143 vagy 993 titkosítás mellett). Ma már inkább ezt illik támogatni POP3 helyett.
Ezeket mindig aszerint kell beállítani, amit a szolgáltatód mond. Otthoni internetnél általában az internetszolgáltató SMTP szerverét kell megadni. Vagy, ha GMAIL fiókod va, akkor beállíthatod a GMAIL SMTP szerverét is (smtp.gmail.com, port 465-SSL vagy port 587-TLS)
-
naksys
senior tag
Üdv!
Win7 BitLockerrel titkosított meghajtót tud olvasni más gép ha átkerül bele a titkosított meghajtó?
-
flash-
veterán
sziasztok
úgytudom van ez a microsoft fix it ami felismeri a windows hibákat,majd kijavítja.
úgytudom van online és offline változata.
szeretném megszerezni az offline szoftveres változatát ami teljesen magától felismeri a hibákat és kijavitja
de sehol sem tudom letölteni,ha valahol torrenten megtaláltam az se működött
pls segítsetek -
psg5
veterán
Üdv!
Mit szabályoz a windows live mail-ben (de az outlookban is) a beállítások,fiókok, adott fiók-on belűl , tulajdonságok,a speciális fülnél a "kiszolgáló biztonságos kapcsolatot igényel" a kiszolgáló portoknál, ezeket a kimenőnél: 465-re a bejövőnél: 995-re kéri általában a szolgáltató.
Nálam ezek kimenő: 25 beérkező: 110
Mit állít ez? -
Ha olyat akarsz mint az xp sebessége, használj xp-t. Egész más az xp meg a 7.
A 7 sokkal jobb. Ja és jobban mennek nálam a játékok 7 alatt, mint xp alatt.
1. Ha +2-őt raksz bele akkor 64 bit kell, a memória gazdálkodása meg jobb mint az xp-nek.
2. Be, de akkor a rendszer instabil lesz és nem lesz jó, szóval alapon kell hagyni és úgy lesz a jó.(#47325) hunkryo:A játák beállításánál megtudod. Ha ott dx9-ben megy, akkor úgy látod, ha dx10-ben, akkor abban. Ha 9-ben szeretnél mindent futtatni, akkor maradj xp-nél.
Nem beszélve róla, hogy a 10 sokkal szebb, mint a 9. Lásd bioshock 1. Na abban kijön a 9-10 különbsége. Amúgy meg sok játék még 9-re van írva, úgy hogy nálad úgy fog menni mintha xp-d lenne.
-
Szajo
őstag
Azt meg tudná valaki mondani, hogy miből tudom Win7 en hogy egy játékot directx 9 vagy 10 el futtat? Dx10es karim van, de 9el szeretnék futtani minden játékot, ez lehetséges? Szeretném ha úgy menne mint XP-n.
-
VGYke
addikt
Nyilván megértem hogy ezt kevés fórumlakó társnak van kedve végigolvasni, lehet nekem sem lenne

Akkor csak egy kérdés: mitől lehet az, hogy a win7 a beállított időben elalszik, miközben aktív víruskergetés fut? -
törölt tag
Ma is volt rendkívüli update 3 is

-
Abrion
senior tag
okok
elhiszem elnézést a modorért, csak a régi win xp beépített defragból indultam ki, lassú volt és nem látta megfelelően a töredezettségeket -
Abrion
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
ok buherálás nem olyan fontos, de a töredezettségmentesítés igen. amikor feltelepítettem a win 7 és minden progit, kb 50 gb volt, és mit indítottam el? hát a beépített töredezettségmentesítőt, és meglepődtem
0% töredezettségmentes volt az egész 50gbon wow
, ajánld még minimum 50x hogy jó ez, és elfogom hinni 
Psychonaut
Kösz a benchmarkokat meg a defragtementeket, még ma meglessem
-
Psychonaut
veterán
válasz
Abrion
üzenetére
Legy szives, talan ezt a szot felejtetted ki a mondandodbol, nem?
1, Windows 7 buheralo progi - ilyenre nincs szukseg. Maximum CCleaner
2, Beepitett defrag.exe, esetleg Defraggler vagy Auslogics Disk Defrag
3, 3DMark 11, FurMark -
polonic
félisten
válasz
Abrion
üzenetére
Miért akarod buherálni? Miért nem jó úgy, ahogy van?
Minek külön töredezettségmentesítő? Ott a beépített, amelyik az O & O vagy perfectdisk vagy nem is tudom melyik licensze. Nem régen volt szó róla a topikban.
Benchmark meg van sok. Attól függ mit akarsz bencharkolni. Google/bing segít. -
Sziasztok,
Van egy iomega 500 GB-os, saját tápos, USB-s külső meghajtóm, ami folyamatosan csatlakoztatva van a kolléganőm gépéhez. Megosztottam a teljes vinyót, hogy a Cobian Backup ide tudjon menteni minden nap a többi gépről. Viszont a Windows, szinte minden újraindítás, vagy leállítást követően elfelejti a megosztást. Nincs lecsatlakoztatva és kikapcsolva soha, tehát azonnal látja a rendszer, épp csak a megosztás tűnik el róla, ami nagy baj, mert nem elérhető a hálózaton. Ezen a gépen van egy megosztott nyomtató is, amivel viszont nincs ilyen probléma... (Windows 7 Ultimate, X64)
Valakinek ötlete? -
Abrion
senior tag
Hali
Ajánljatok jó free "nem shareware" win 7 buheráló progit.
Ajánljatok valami jó töredezettségmentesítő progit, win xpnél voptxp használtam.
Ajánltjatok jó benchmark progit, eddig fent van a 3dmark 2006 és a vantage.És esetleg valami más hasznos progit is ajánljatok
-
VGYke
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát erre kössetek görcsöt! Itt az én ismereteim kimúltak, de win7 guruk hátha még tudnak tippet adni. Megjavult magától!

Én max. annyit nyúltam a rendszerbe, hogy alvó állapot kezdeményezését 30percől 45-re tettem, de ennek nem kellene hogy köze legyen a nem ébred fel problémához, mert:
1. Egyéb időzítéseimnél a fontosabb adatok: HDD=soha ne kapcsoljon ki, képernyő 20perc volt.
2. Probléma akkor is előjött, ha kézzel (Start menü) küldtem aludni.
Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy ha a beállított idő küldi aludni, mi történik, de szerintem nem kellene másként viselkedni, mint amikor kézzel indítom mindezt.Visszagondolva: akkor vettem észre a problémát, amikor elindítottam egy EsetSmartSecurity víruskergetést és otthagytam a gépet, ő meg szépen elaludt.
(Ez is megérne egy külön kérdést: miért szunnyad el a win7 víruskeresés alatt
)
Felébreszteni már csak tápkapcsolóval (vagy a házkapcsoló sokáig nyomva tartásával) tudtam, viszont ekkor jött a szokásos képernyő: "helytelenül lett leállítva, blabla," én meg itt minden esetben a win normál módú indítását választottam.
Aztán kísérleteztem párszor, üresjáratban (nem futtattam semmit, csak amit a win magától), kivártam az elalvás időt, vagy "kézzel" (Start menü) elaltattam.
Az eredmény az amiért írtam: nem ébredt fel. Win helytelen leállítása után minden esetben a win normál modú indítását választottam.
Mára, amikor tovább akartam kísérletezni, megjavult (igaz csak kézzel kezdeményezve az alvást próbáltam)Van ötletetek, javaslatotok, hogyan tudnám kideríteni mi történt? Már csak azért, hogy többet ne legyen ilyen és ne kérdezzek

-
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Neked is koszonom az infot, errol sem tudtam csupan csak annyit hogy maradektalanul oszthatonak kell lennie, de hogy hol ellenorizzem azt nem.
-
Szajo
őstag
Sziasztok, szeretném felrakni a windows 7et a gépemre (konfigom a profilban).
Nos sokszor játékra használom, havernak XP-n picivel jobban futnak mint Win 7en és hasonló a gépe mint nekem.
Az lenne a kérdésem, hogy:
1. Ha 2gb mellé vennék +2gb ramot, elég lenne ahhoz, hogy kb úgy fussanak a játékok mint XP-n?
2. Be lehet ugy állítani/butítani a win 7 et, hogy ne egye annyira a gépet, hasonló "fogyasztású" legyen mint az XP!
Szóval azt, hogy kiállítani a felesleges dolgokat, amik csak eszik a RAMot.
Ha lehet küldenétek valami leírást erről?Válaszokat előre is köszönöm!
-
feka007
veterán
Ilyenkor mit érez a windows?

-
VGYke
addikt
Keresgéltem a fórumban, de nem igazából találtam megoldást. Kb. ez a problémám.
Szóval kinek mi volt a hibaforrása illetve megoldása akkor, amikor alvó állapotból nem ébredt fel a win7?
Ha majd kézzel elaltatom majd nagy nehezen felébresztem, mit és hol nézzek meg a win-ben, hátha regisztrál valami hibát? -
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ha leformáztad W7 alól az SSD-t, akkor le is ellenőrizheted a dolgot:
msinfo32/összetevők/tárolás/lemezek és jobb oldalt a partíció kezdetének eltolása értéket nézd meg. Annak maradék nélkül oszthatónak kell lennie 4K-val(4096 byte).
(A W7 amúgy 1Mbyte-os eltolást eszközöl (1048576 byte))
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Óvodások homokozója
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Érintőceruzás varázspálca jár a Redmi Pad 2 Pro Harry Potter Edition mellé
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- World of Tanks - MMO
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A kezdet vége: viszlát, Model S!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 7 5700X3D OEM processzor 3 év 27% áfa
- Nvidia Quadro FX570
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4432, 100% Akksi
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest