Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
Moonwolf
üzenetére
Jah, az úgy más (mondjuk nem sokat nyersz achival), erre nem is gondoltam.
De, végül is jó úgy is, lényeg a telepítés sorrendje (xp, majd w7) és, hogy az xp-t tartalmazó merevlemez is csatlakoztatva legyen a win7 telepítése alatt.
Amúgy ott van az xp mód és akkor nem kell külön partícióra xp-t feltenned.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Воланд
üzenetére
Hát nem tudom
mmint win xp sp3 nem szereti az achi üzemmódot, hiába van rajta driver,de két külön winyón mi a gond? nem ugyanolyan mint két partició?
most csak 1 winyó van, és ehhez akarnám majd kialakitani, tőlem lehet két külön részen is
most már ha beruházok egy win7 re akkor az xp csak ilyen alternativának kéne ha valami nem megy win 7 en akkor xpn menjen
bár xp az csak pár régebbi játék miatt kellene úgy talonba
vagy valami jobb ötlet? tényleg tanácstalan vagyok ez ügyben.
-
Hege1234
addikt
szevasztok!
lenne egy olyan problémám hogy van egy vezeték nélküli távirányítóm és azon 4 beállítható gomb
van a win gomb + p ez ugye váltogatja a képet hogy másolás legyen kiterjesztés meg ilyesmik hogy tudom ezt beállítani gyors gombnak a távirányítón
ez a gomb ctrl + alt + F4 re reagál próbáltam megkeresni a win+p ikonját hogy gombot tudjak hozzá állítani de sajna nem találtam
vagy arra gondoltam hogy a win + p gyors gombot lecserélem erre ctrl + alt + f4 bár ennek nagyon kevés az esélyelécci segítsetek!
kössz előre is !
-
urbi90
csendes tag
Na . rájöttem hogy végülis nem a tuning miatt fagyott a win 7 hanem mert be volt kapcsolva a Cool'n'Quiet a biosba . Kikapcsoltam és most a tuningal is stabill .

-
Moonwolf
senior tag
Még annyit szeretnék megkérdezni hogy win 7 és win xp mehetne egymás mellet majd külön winyón, a win xp t ugy értem hogy a másik winyón csak külön partición, a másik részén meg plusz tűrolóhely win7 nek, így kivitelezhető lenne?
-
Vasinger!
nagyúr
Miért csinálja azt a Windowsom, hogy ha rányomok a tálcán a programra, hogy tegye le, nem teszi le, csak villog a tálcán az ikonja és nem rakja le, csak akkor ha jobb oldalt lent megnyomom az asztal megjelenítése gombot. Eléggé idegesítő.

-
válasz
urbi90
üzenetére
Mert ahol az xp még nem hibázik a nagy tuningnál, ott a 7 igen. Sokkal érzékenyebb mint az xp a tuningra, ez van.
Ha meg azért a 15 fps miatt rakod vissza az xp-t, hát grat hozzá, mást nem lehet rá mondani. Nekem pl több fps-m lett mint xp alatt, pedig minden alapon van.
Meg ha csökkenne is 15 fps-el, akkor sem raknám vissza azt az öskövületet. Sokkal jobb mindeneben a 7, mint az xp. És most nem a tuningról van szó, hanem maga az operációs rendszerről.
Ja és ha még így is megvan mindenben a min 30 fps-ed, akkor tökmindegy, mert azt már te folyamatosan látod. Pl nekem a dirt 2 maxon 1440x900-ban 33-34 fpst mért a teszt. Pedig csapattam rally cross-t ahol azért voltunk 8-an és még csak nem is lassult. Szóval ez az egekig érő fps, baromság. Persze, ha minden játékban lenne 150-200 fps-ed az agyad nem fáradna el olyan gyorsan. Na mindegy, lehetne beszélni erről, off-olni meg nem akarok. Szóval akkor hajrá +15 fps és xp.
-
urbi90
csendes tag
Na . Kipróbáltam alapfeszen . Működik . Nem fagy egyik játék sem . Fraps-el le is mértem az eredményeket . átlag 10-15 fps-el kevesebb van tdu 2 alatt így hogy 2.2 ghz-en megy a proci 2.6 helyett .Úgy tünik megy vissza az xp , azon stabill volt a 2.6 ghz . Na mind1 , pedig tetszik a windows 7 .
-
-
fatal`
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tényleg, már van beépített is bár nem enged olyan sokat lecsípni.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ezt a részét ismerem de itt a C meghajtóból(ami a teljes winyónak mondható) lehet lecsípni külön partíciónak? Én eddig úgy tudtam, hogy törölni kell az egészet és úgy felosztani újra.
-
-
fatal`
titán
-
F_Zolee
nagyúr
Hello Mindenkinek!
Rokonom vett egy laptopot amihez adtak előtelepített win7-et. A baj ott kezdődik, hogy ilyen esetben nem adnak telepítőlemezt mellé, plusz egy partícióra vágják fel a rendszert ami a legnagyobb marhaság. Meg lehet oldani úgy a partíciókezelést, hogy ne kelljen a windowst leszedni róla?
-
Moonwolf
senior tag
Na még annyit szeretnék megkérdezni, hogy win 7 professional 64bit hez tudnátok mondani valami jóféle dvd író progit?
Nem írok sok dvd-t ezért nem érné meg megint venni egyet.
XP hez volt eredeti dvd író, de azt win7 en nem lehet használni kompatibilitási problémák miatt.
-
válasz
urbi90
üzenetére
Átlagos/otthoni felhasználó esetében jelenleg valóban azt lehet mondani, hogy igazából a memória mennyisége, ami miatt x86 avagy x64. Arra kell ügyelni (még ebben a kategóriában is), hogy ha rendelkezel régebbi hardverekkel, akkor előtte győződj meg róla, hogy létezik W7-es x64 driver az eszközhöz, de minimum Vista x64 driver.
High end/Prof konfigoknál/szoftvereknél egyértelműen x64-et használunk, mert ott pl a szoftver x64-re optimalizált, és lényegesen gyorsabb, mint x86-os "társa".
-
urbi90
csendes tag
(Köszönöm a válaszokat) . Kibróbálom alap feszen a procit , úgy mit csinál . De ha ez a helyzet hogy nem bírja ha tuningolok , akk inkább vissza az xp . Mert a videókártya meg gyorsabb ha 2.6 ghz-en megy a proci . Mondhatni ördögi kör

-
urbi90
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tehát akkor végülis az dönti el hogy a 64 bitest vagy a 32 bitest válassza valaki hogy 4 gb-nál több memória van e a gépében ?
-
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszi a választ ez alapján könnyebb dönteni amugy tényleg csak 3 évig van frissités a home premiumhoz?
-
urbi90
csendes tag
Üdv . Eljött az idő az op rendszer cserére , meg is történt . 7-es Windows ultimate 64 bites változatára . Minden frankó , jól működik . Észrevehetőbben gyorsabb minden mint az xp-vel . DE. Gondoltam kipróbálom játékok alatt is .Mintha gyorsabban indulnának , gorsabb töltés , több fps . CSak az a bökkenő h általába 5 perc után kifagy MINDEN játék . Még azt is megfigyeltem hogy minden 3. fagyás kékhalál
A gépem : ASUS A8n-sli , Athlon x2 4200+@2.6 ghz , ASUS 9600 gt , 2*1024 mb ram . a memóriára godoltam , de nem tudom . Szerintetek mi lehet a baj ? Még annyit h xp alapp minden jól működött . Köszönöm
u.i. kipróbáltam 1 régebbi játékot : Flatout 1
az jól működik -
Psychonaut
veterán
válasz
Tuningeren1
üzenetére
Ha veszel bele +1GB RAM-ot, akkor siman jo lesz, igy kicsit docogni fog.
-
Tuningeren1
csendes tag
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem a fórumosokhoz, hogy újra kell telepítenem egy gépet amin jelenleg Win XP fut,
A gép paraméterei: Intel Celeron 2.4GHz-es proci, 887MB RAM, és egy 64MB-os alaplapra integrált videóvezérlő van.
Az lenne a kérdésem hogy ilyen paraméterekkel esélyes lenne Windows 7-et futtatni a gépen ? Esetleg milyen bővítés lenne szükséges ?
-
iNfAntRy
senior tag
Bocsi akkor valamit félreérthettem. Tesóm mondta ezt, de lehet hogy akkor nem értettem jól.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok e, de egy olyan kérdésem lenne hogy, windows 7 professional és win7 home premium között mi a különbség, mmint érdembeli különbségek? Megéri azt a +10k huf ot?
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Vettem egy laptopot, amin egy home premium volt előre telepítve. Telepítőlemezt nem adtak hozzá, de az alján ott van a matrica a szükséges kódokkal. Arra lennék kíváncsi, hogy ha feltelepítek egy OEM vagy dobozos home premiumot, akkor tudom-e aktiválni a kapott kóddal? -
iNfAntRy
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a windows 7 elfut DDR 2-vel vagy tényleg kell hozzá már DDR4 is?
Köszi -
arnyekxxx
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy csak az ikon visszajelzést barmolta el

-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Azon kívül, hogy BT egy bughalom (BT driver-ek és utility-k)és a jól működő WIFI-ket le szokta amortizálni? Amúgy semmi köze nincs hozzá...

Ha valakinél fel kell pakolnom BT driver-t vagy utilty-t, előtte minimum, hogy rendszer-visszaállítási pontot hozok létre, mert már előfordult egyszer(meg utoljára is), hogy egyszerűen nem tudtam levakarni a trutymós drivert, csak ez miatt(mert ott teljesen legyilkolta a WIFI-t a laposon) újra húzhattam a rendszert.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Eddig ok, de miért van ez az ikon ha van elérhető biztonságos hálózat amihez kapcsolódni is tud és meg is teszi (ezen a hálózaton irok perpill miközben ott a csillagocska) ki is irja, hogy csatlakozva interneteléréssel.
És miköze van a wifi ikonnak ahhoz, hogy feltoltam egy BT adaptert, mert azóta van ez a csillagozás a wifijelzés helyett?
-
-
VGYke
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azért nézz szét a BIOS-ban!!!
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Erre mondjatok valamit:
Win7-es gépre másolok fájlokat egy 2003 szerverről. A szerveren a frissen létrehozott fájlokat teljesen korrektül, a mai dátummal és aktuális idővel mutatja. Ha átmásoltam a gépre (Win7), ott egy másik nap szerepel mint létrehozás dátuma. Miért?
(Dátum és idő mindenhol stimmel)
-
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Tudja valaki, mit jelent ha a wifi ikonon egy narancssárga csillag jelenik meg és eltűnik a wifijelszint kijelzése? USB bluetoot telepítése után jelent meg. Netes kutakodásnak az az eredménye, hogy azt jelenti, nem csatlakoztam wifi hálózathoz, de csatlakoztam, megy a wifi, megy a net (ki is irja ha az egeret az ikon fölé viszem)
-
fecs
senior tag
válasz
Воланд
üzenetére
Eszközkezelő felismeri, ott nem jelentkezik hiba. Eltávolítani is onnan sikerült. Aztán restartnál a w7 felismeri, telepít hozzá drivert.
Laccoss: pontosan nem emlékszem, hogy milyen lehetőségek vannak jobb gombra. Nem vagyok otthon. Mindenesetre nem sok választást enged. Kimenetet választani nem lehet. Azt hiszem csak vmi probléma keresőt lehet elindítani, de az nem talál semmit.
-
VGYke
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nézz szét a BIOS-ban. Milyen lapod / biosod van? Valami ilyesmit keress.
-
fecs
senior tag
"No speakers or headphones are plugged in"
Ezzel az üzenettel társítva nem ad hangot a számítógép (W7 eng 64).
Ezekkel próbálkoztam eddig:- alaplapi hangkártya kikapcsolása, majd visszakapcsolása restart után a biosban
- driverfrissítés
- driver eltávolítás
- egyéb hangszóró bedugása a csatlakozóba.
- system restore-ral egy visszaállítás.Sajnos egyik sem oldott a meg, egy piros kis kereszt van jobbra lenn az óra mellett a hangszóró ikonja mellett.
Van vmi ötletetek? Ez software-es vagy inkább hardware-es probléma? -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mondtam én hogy a reg fájlokkkal lesz a baj.
-
fatal`
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Pedig power management fülön nekem a billnél is van ilyen.
Érdekes. Chipset driver fent?
-
fatal`
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Eszközkezelőben tiltsd le hogy az egér és a billentyűzet felébreszthesse a gépet.
-
Speeedfire
félisten
Újabb gond a friss rendszerrel. Nem megy az alvó mód, ahogy elküldöm felébred és bejön a win.
Nincs tuning, semmi extra. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Végül is ezzel sikerült elindítani a telepítést! Ezek szerint valami file/reg beragadt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ezzel még meglesem, de driver cleaner pro is megvolt már.

hunfatal: Ez az, hogy első telepítés után reboot megvolt akkor rakna fel mindent. De lehet áramszünet volt az első alkalommal, vagy nem tudom mert nem akar semmire sem ragálni. Letiltottam, eltávolítottam, már mindent megpróbáltam. Újrarakni meg nem akarom a rendszert, meg akkor megint elmegy fél nap az életemből.
-
fatal`
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Reboot után mit ír? Mert azt írja, hogy feltelepítettél már egy drivert, de nem indítottad újra a gépet.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Keress hozzá neten (kugli/bang) egy uninstall leírást. Reg fájlokat kell kitörölni. Ha megtalálod, kitörlöd őket, akkor talán felmegy rá. Esetleg egy revo uninstallert rádobhatsz hátha talál valamit.
(#46406) hajtömeg:Ha amd-s próblémád van, akkor ahhoz keres topikot. Nem mindíg a win a bűnös....
-
Speeedfire
félisten
Erre valaki?
-
VGYke
addikt
Mi az az SPTD (1.76, 1.77)?
-
hajtömeg
aktív tag
Mostanában elég sokszor lefagy a gép pár másodpercre, fekete kép,majd vissza és kiírja a következőt:
"Az AMD driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt!"
Ezután minden oké. Ezmiez? (nem játék közben,simán netezés közben csinálja!)
Drivert újraraktam már, régebbit is,újabbat is.
Lehet,hogy nem szoftveres probléma lesz?
-
fatal`
titán
válasz
pete_21
üzenetére
Meg.
XP rendszergazda jogú fiókja azt jelentette, hogy minden mindenképpen admin joggal fut. Ha korlátozott fiókot állítottál be akkor pedig kérte a rendszergazda fiók jelszavát. Az UAC ezen módosított, itt nincs rendszergazda jog csak, ha úgy futtatsz és, ha rendszergazda fiókkal vagy belépve nem kér jelszót.
-
pete_21
addikt
válasz
fatal`
üzenetére
És XP-n is az a helyzet, mint W7-en kikapcsolt UAC-cal? Tehát ha van olyan program, aminek nem kell az admin jog, nem is kéri, XP-n is megkapja az admin jogot? És ha admin jog kell neki, de nem kéri (tehát bekapcsolt UAC-cal meg sem kérdezi), akkor is megkapja XP-n? (természetesen admin jogú felhasználónál kérdezem)
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mmint win xp sp3 nem szereti az achi üzemmódot, hiába van rajta driver,

Én 3-ig tudom, majd vga-n 5.-ig.

Nekem is creative van, azért tudtam, mert utána néztem, meg tudtam hogy a drivereik azok sz@rok...