Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- Milyen asztali médialejátszót?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
-
-
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
Win7 legális gyári, vagy warez edition?
Esetleg fuss neki egy live linux-al. Ha ott is ugyanezt csinálja, akkor sanszos, hogy alaplap, de hogy 2 külnböző író ugyanazt a difit produkálja az nagyon furi. -
válasz
Tamás88
üzenetére
Teszt módban igazad van.
A CD Burner XP ismerem is és más gépen használtam már. De egy csomó más programmal próbáltam csak azzal nem. De a CD Burner szerintem ugyanúgy az SPTI-t használja.
Azért szeretném megoldani a problémát mert a géppel itthon is dolgozom és nem szeretnék XP-re visszalépni, mert lassabb. A gépet meg emiatt nem akarom cserélni, ami kb. 60-80e Ft lenne egy félkonfig esetén. -
válasz
bluemirage
üzenetére
Amire gyanakszom: az alaplap! Az illesztőprogram hiánya, pontosabban chipset driver hiányára amit csak XP alá találtam és ott használtam, de win7 alá nem.
A lap: MSI MS-7184 (Amethyst-M)
North Bridge ATI RS482, South Bridge: ATI SB400 -
Tamás88
őstag
válasz
bluemirage
üzenetére
Nekem mind2 gépen írja a lemezeket, pedig régóta Windows 7 fut rajtuk. Próbáld ki a CdBurnerXP-t, vagy beépített íróval írd ki. Esetleg írhattad volna teszt írásban, mert akkor meg maradt volna mind a 26 lemezed.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
bluemirage
üzenetére
Olyan előfordult nálam, hogy a win kiírta, hogy a program nem válaszol, de a dvdt megírta tökéletesen... Esetleg a táppal nem lehet gond....?
-
Nem ír DVD/CD-t a Win7-es gépem

Na ennél a résznél fognak legyinteni, de én azért folytatom...A gond nélküli XP-met lecseréltem, Win7 x86-ra, mert szebb és tényleg gyorsabb. A gép (X2 4200+, 2GB RAM-al), az író Optiarc 7260S
A jelenség:
1 hét után nem írt már semmit. Pontosabban csak a Lead In-t írja meg és utána fut üresben. Az íróprogramokat csak lelőni' lehet. Win7 nem kapcsolható ki ezután sem. Csak Power OFF hosszan. Az eszközkezelőben minden szépen és jól fel van telepítve, a telepítés során nem jelentkezett semmilyen gond és nem volt üzenet.
és amit próbáltam:
- I/O felület cserélgetése az IMG Burn-ben SPTI helyett Elby stb...
- Kábel, tehát csatorna cserélése a Winyóval
- Rendszergiznya jogosultsággal való író prg-ok futtatása
- DVD helyett CD írása.
- Írás módok váltogatása: TAO, DAO, illetve ISO vagy file írás
- DMA kikapcsolása --> PIO4-ben jó lassan állandó pufferürülés mellett írt egy nehezen olvasható DVD-t
- Egy másik új LG meghajtó beszerelése (azzal sem ír)
--> Ekkor, ahaaaaa! A win7 rossz!!Második nekifutás:Új szűz Win7 telepítés, SP1 és a többi frissítés. Aktiválás nélkül. A Copy Paste-s Infrarecorderrel való írás (ami a Windows beépített íróját használja...) eredmény ugyanaz. Lead In, majd fagyás.
IMG Burn install --> eredmény ugyanaz.
Elfogyott, mind a 26 lemezem ami erre volt. Holnap veszek újra lemezeket, de hogyan tovább?Mit dobjak ki?
A szgépemet vagy Win7-et?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
Vukmuty
tag
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/en_US/pd/productID.216644600/categoryID.50726100/list.true
Vásárolt innen vki?Vagy esetleg tud vkit aki innen szerezte be?Én arra gondolok ,hogy meg lehet vásárolni ,de csak az USA-ban lehet használni mármint IP cím ellenőrzés meg miegymás.
-
fatal`
titán
válasz
Lastemperor
üzenetére
Ja, csak az dobozos, amit linkeltél az meg OEM.
-
Vukmuty
tag
Ha magánszemélytől vásárolom meg annak mik lehetnek a buktatói?
-
Vukmuty
tag
Eddig más oldalak engedték a vásárlást magyar IP címről.Nekem külföldi kártyám van vagyis nem magyar banktól igényeltem..Akkor nem lehet magyar nyelvi fájlokat telepíteni az angol nyelvű verzióra?Szerintem 56000Ft-ot kérni a dobozos verzióért kimeríti a rablás fogalmát..Max 40000Ft amit kiadnék érte.
-
Vukmuty
tag
Amit belinkeltem az tuti ,hogy nem oemes verzió?Szóval annyi az egész hogy letöltöm és ki tudom írni lemezre?Vagy rosszul gondolom?Árfolyam átváltás annyira nem lényeges mert van dolláros számlám.
-
Lenry
félisten
válasz
Lastemperor
üzenetére
ja, csak ez OEM, a MS-es meg nem az.
-
Vukmuty
tag
Sziasztok
Mostanában szeretnék egy Windows 7 home premiumot vásárolni.Hol érdemes megvásárolni?Windows honlapját nézegetve találkoztam ezzel:
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/en_US/pd/productID.216644600/categoryID.50726100/list.trueValaki innen szerezte be az operációs rendszerét?Ez oem verziónak minősül?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem nagyon, vagy legalábbis nem akarja elmondani, ugyebár ezt ilyenkor sose lehet tudni
Közelmúltban egy virágbolti játék telepítése történt, ezért gondoltam vírusra első körben
De nem köthető egyértelműen ahhoz, nem azután kezdődött, hanem később. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ezt egy kicsit benéztem (ráfogom a melegre)
, de az MBAM futtatása akkor is ajánlott.
ismerősöd nem tudja valamilyen eseményhez kötni a dolgot, (gondolom nem friss telepítésről van szó), telepített/frissített/futtatott valamit, a net "sötét oldalára tévedt", ilyesmik... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez nem az IE exe-je (nem iexplorer.exe), hanem a sima explorer.exe (ugyebár amit ha lelősz az egész GUI eltűnik
). Szóval inPrivate meg Addonok kilőve.
MBAM-ot nem ismertem, teszek vele egy próbát, ártani biztos nem árthat. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Így van...
Dehát ugye Én azzal kezdem, hogy a vinyó kikapcsolást letiltom, Nekem nem kapcsolgassa ki a vinyót... A wifi-t meg változó, ahogy állítom.. Mondjuk "leggyengébb" beállításokon is elég erős.
-
Cathfaern
nagyúr
Segítség kéne, egy ismerősöm gépével kapcsolatban: angol Win7 prof van fent a gépen. Hibajelenség a "szokásosan misztikus" explorer.exe 100%-on (illetve 2 cpu miatt 50%-on) fut megállás nélkül probléma. Indexelés kikapcsolása megtörtént, tehát nem az okozza. Process Explorerrel megnézve az explorer.exe threadjei a következők:

Nyilván ez a binasie.dll okozza a gondot, azonban azt nem sikerült kitalálnom már, hogy ez micsoda... annyira nem, hogy google nem is ad rá semmi találatot
Emiatt rögtön vírusra gyanakodtam, azonban az MS féle víruskergető nem talált semmi problémát.
Ezt követően kézzel le lett lőve ez a binasie.dll, CPU használat normalizálódott, (látszólag) a rendszer működését nem érintette, azóta jó (ez olyan fél órát jelent).Nyilván ez a lelövés csak ideiglenes megoldás, van valakinek ötlete mi lehet ez?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
,,Notinál próbáltam ki egyszer, szinte ugyan annyit ment energiatakarékos móddal, mint kiegyensúlyozottal..."
igen, gyakorlatilag alig van különbség a két mód között, hiszen mindkettőnél aktív az EIST és a C1E, ezeken kívül csak a WiFi hatásfokával és az USB kapuk/merevlemez lekapcsolásával, esetleg a monitor fényerejével/kikapcsolásával tud játszani a rendszer.
-
pete_21
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nincs fogyasztásmérőm, szóval nem nagyon tudom leszűrni, hogy mit változtat. Videokártyából nekem is AMD van, az akkor takarékoskodik rendesen?
Mindegy, ha eszembe jut majd 3D alkalmazás után visszatenni, akkor néha visszarakom majd takarékosba.
Köszi azért a válaszokat! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pete_21
üzenetére
Fogalmam sincs... Ki kell próbálni...
Én sosem használtam asztali gépen energiatakarékos módot, Intel-nél.. AMD-nél sem, mert ott Kiegyensúlyozott módban is dolgozik a Radeon-nál a PowerPlay, és az AMD-nél a CnQ.
Notinál próbáltam ki egyszer, szinte ugyan annyit ment energiatakarékos móddal, mint kiegyensúlyozottal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Hm.. Csak kíváncsi lennék mit vesz még vissza..

Kiegyensúlyozottan alapból leveszi a vga órajelet, CPU órajelet is, nálam pl. 1000re..
3250 a max..Energiagazdálkodásban alapból Ő 5%-ra állította, de ugye az kicsit érdekes lenne, mivel az 162,5MHz lenne.
CnQ hatékonyan teszi a dolgát. 
Nekem így ~70w körül van az idle fogyasztásom, ezen már sztem nem nagyon csiszolna..

-
A_ScHuLcZ
addikt
-
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Látom a a lustaság határtalan....

Na mindegy: Progi is van erre illetve minden egyes sémához is hozhatsz létre parancsikont: [link]
(Mondjuk ezt sem úszód meg pár kattintásból
) -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan programot vagy módszert javasolni nekem, amivel asztali pc-n is egyszerűen tudok váltani az energiagazdálkodási profilok között, akárcsak 1 laptopon? Mert az hogy be kell menni a képernyőkímélőbe, és ott még 2-t kattintani elég hosszadalmas, gyakran váltogatok közöttük, jó lenne valami gyorsabb módszer.

-
klayton#1
tag
Meg lehet oldani, hogy a rendszer csak hetente egyszer ellenőrizze, hogy vannak-e win updatek? A control panel beállításoknál be lehet ugyan állítani, hogy automatikus telepítés esetén csak hetente egyszer telepítsen, viszont én azt szeretném, ha csak hetente egyszer ellenőrizné, hogy van-e update és én eldönthessem, hogy akarom-e akkor épp telepíteni vagy sem (a control panelben ezt nem lehet ütemezni). Valakinek van esetleg ötlete?
-
pete_21
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Nincsmit. Majd írd meg, hogy mire jutottál.
(#48430) woland_y2k: Gondolom a hiba súlyosságától függ. Amikor az én videokártyám halt meg, akkor nekem is fagyott a gépem. És azt hiszem BSOD-vel, csak még a kék képernyőt sem mindig mutatta. De dump készült, és az egyik nVidiás sysre hivatkozott emlékeim szerint. (És reset után volt, hogy még a post képernyőn, és a Win7 boot logojánál is szét volt esve a kép...)
(#48415) llaszlo: Kérdezz utána, hogy van-e hozzáférésetek az MSDNAA-hoz. Ha jól tudom, csak azoknak jár, akiknek van számtech tárgy egyetemen. Bár még úgy se biztos.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
ha kitűzök egy intézőt a taskbarra, mindig a Libraries jön fel, teljesen mindegy, hogy melyik megnyitott "strukúrával" (Desktop, Computer, stb) tűzöm ki.
Lehet ezt személyre szabni?
Konkrétan azt szeretném, ha a Computer jönne fel, tehát a meghajtókat látnám. -
m.zso
aktív tag
üdv fórumlakók.
adott az adatlapomon megadott gép.
a kérdésem a következő lenne: miért ugrasztja fel magát a rendszer 97%os memóriakihasználtságra, amikor csak 1 nav2011, és 1 aida64extreme fut, ami oldalsávban van kint ?
ez már a 10 eset amióta win7 van a gépemen ( 2 éve ).természetesen ilyenkor folyamatosan teker a merevlemez és olyan lassú, h nem lehet megnyitni szinte semmit. már jártam ugyanígy, de akkor elég sokminden futott, erre gondoltam,h kilépek mindenből és újraindítok, de iszonyat lassú volt

-
Воланд
titán
válasz
fatal`
üzenetére
Nem mindig omlik össze hardverhibánál, szerencsére. Nekem most az asztali gépemben hibás a vga, szerencsére nem vészes, havonta egyszer-kétszer elsötétül a képernyő, majd az eseménynaplóba bekerül, hogy videóhardver hiba, de a driver leáll-újraindul és nem fagy le a gép.
-
fatal`
titán
válasz
polonic
üzenetére
"Nem az volt már a vista egyik újítása is, hogy a driverek kikerültek a kernel szintről pont a rendszerösszeomlások megelőzésére?"
Jogos, de.

Ennek ellenére hardverhibánál összeomlik, meg súlyos driverhibánál is. Egyébként alaplap probléma nem lehet? Másik RAMmal nem tudod tesztelni, hogy hibát dob e úgyis?
-
polonic
félisten
válasz
polonic
üzenetére
Van fejlemény.
Lefuttattam a memtest 86 + programot, nem talált hibát.
Viszont az OCCT cpu occt tesztjénél large data pack-re állítva 1 perc sem telik el és kékhalál. Ha minden igaz, akkor ez a memóriát terheli. Úgyhogy úgy tűnik, a memória a ludas. Jól gondolom?
Hogy tudnám bebizonyítani az iponnak, hogy hibás? -
bendzso
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptopom Windows 7 Starterrel, és azt szeretném megtudakolni, hogy ha a merevlemezt leformázom, majd utána egy pendriveról feltelepítem újra a rendszert, akkor fogom tudni használni aktiváláskor ugyanazt a kódot, amivel egyszer már aktiválva lett?
-
llaszlo
veterán
Szeretném feltenni a win7-et. Az egyik fórumtárs szerint 90 napig ki lehet próbálni legálisan. De fogalmam sincs, hogy honnan tölthetném le, legálisan. Ez igaz egyáltalán (90 nap próba)? Ebben tudna valaki segíteni? Egyetemistáknak van még campus verzió vagy ilyesmi?
-
polonic
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
Ezt megtaláltam, de nem igazán segít. . .
Ugyanis nem ez az állandó oka a bs-eknek.Aztán az egyes megoldás kilőve, mivel az sp1 gondolom tartalmazza ezt.
Kettes megoldás is, amd vga-m van.
Hármas megoldás: teszteltem a memóriát, nem jelzett hibát.
Négyes megoldás: nem változtattam semmit a rendszeren, semmi drivertelepítés nem történt, egy hónapja volt az utolsó a vga-hoz, a legfrissebbet tettem fel. A hiba meg péntek óta van. Tuning nincs. C1E pedig már alapból be van kapcsolva, akkor már az elejétől kezdve kéne csinálnia. -
Snay
csendes tag
sziasztok
nekem olyan problémám lenne hogy vettem egy új notit Dell inspiron5110 és telepíteni szeretném a win7-et persze a win 7 nem eredeti de eddig simán ment minden notin és asztali gépeken a Dell-re mikor feltelepítem és az utolsó ujrainditás lenne már csak akkor a gép csak ki be kapcsolgat és már nemindúl be a win7 szerintetek mi lehet a probléma?válaszokat elöre is nagyon köszönöm -
Воланд
titán
-
polonic
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
AMD Power
üzenetére
Hagyd az avast-ot..
Aktív vírusírtónak Microsoft Security Essentials.. Plusz mellé fel egy Malwarebytes Antimalware, aztán azzal heti szinten ellenőrizni egyet.. 
Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tesla topik
- EA Sports WRC '23
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Ezért írtam ide...

Na és te vennél "használtat"?
De nem köthető egyértelműen ahhoz, nem azután kezdődött, hanem később.

Emiatt rögtön vírusra gyanakodtam, azonban az MS féle víruskergető nem talált semmi problémát.

CnQ hatékonyan teszi a dolgát.