Hirdetés
Aktív témák
-
aero.
veterán
Win7 Prof. 32 bit
Beszédfelismerés ugye nem használható magyarul, ez nekem nem is jelentene problémát, csakhogy el se indul. Most ehhez nyelvet kéne változtatni? Azt meg professionalban nem lehet, jól sejtem?
-
AtHoS
nagyúr
Egyébként ez is egy jó nagy hülyesége az Intel-nek, mert mi van, ha egy e-sata hátlapot kötök rá az alaplapi csatikra és az ide csatlakoztatott külső winyókat szeretném eltávolítani?
Én pont beleszaladtam eme Intel hülyeségbe. Bár már nem érint, mivel lapot cseréltem azóta és itt meg BIOS-ban lehet állítgatni a HotPlug engedélyezését csatlakozónként
-
DaNi017
csendes tag
A régebbi kérdésem még továbbra is fent áll: Miért csinálja azt a PC, hogyha kikapcsolom akkor kikapcsol a monitor a venti még pörög és csak akkor áll le teljesen az egész gép ha megmozgatom az egeret. PS2-es az egér nem USB-s, de megpróbáltam USB-el is, ugyanezt csinálja. Esetleg BIOS-ban nemlehet elállítva valami?
-
fatal`
titán
1. Az egy ultimate telepítő volt. A telepítő cd úgy épül fel, hogy van egy config fájl a dvd-n, ami meghatározza, hogy milyen verziót telepít magától. Na, hát ezt a config fájlt a vmware úgymond átugorja (leszarja), ezért tudtál választani. Ha fizikailag telepítesz, akkor ott lefut ez a rész és egyből az ultimatet választotta ki, mert ahhoz van a telepítő.
2. Az AHCI mód az oka, ez funkció (hot plug). Megszűntetni nem tudod, csak ha IDE módba teszed a vinyót, viszont utána nem fog betölteni a win, ha nem buheráltad a registryt (már nem tudom mit kell át/visszaírni).
-
RMZ250
senior tag
Üdv., tudna valaki segíteni? Tegnap vettem észre, hogy ha Sajátgépből nyitogatom a mappákat. mindegyik külön ablakban nyílik meg. Viszont eddig ez nem így volt. A baj az, hogy hiába állítom be a "Vezérlőpult-Mappa beáll.-Minden mappa ugyan abban az ablakban nyíljon meg" akkor is új ablakokban jön fel minden.

-
Sziasztok!
Két kérdésem lenne Win7-tel kapcsolatban:
1 - Van egy MSDN-es Win7 image Home Premium serial-lal, és egy céges noti.
Amikor próbaképpen feltettem egy vmware-re a win7-et, akkor frankrón felajánlotta, hogy válasszam ki, hogy melyik verziót szeretném feltenni.
Igen ám, de a notin ilyen képernyő nem volt, hanem választás nélkül az Ultimate licensz szerződését tolta az orromba.
Ezután folytattam az installt, de nem fogadta el a Home premium kulcsot.
Végül is szerztünk Ultimate kulcsot MSDN-ről, de ez akkor is aggasztó szerintem.
Többször is megpróbáltuk a telepítést, de mindig ugyanaz volt az eredmény.
Mi lehet az oka a jelenségnek?2 - A másik még ennél is bosszantóbb doog, hogy a sikeres telepítés után a beépített winyót eltávolítható meghajtóként ismeri fel, és flyton kint van a hardver eltávolítós ikon a system tray-en. Eltávolítani nem lehet, mert hazsnálatban van, de akkor is zavaró a jelenléte.
Ezt hogy tudom megszüntetni? És mi az oka?Mindkét témában gugliztam, de nem találtam semmi hazsnálhatót.
Köszi előre is a válaszokat!

-
kungzi
veterán
sziasztok
van két winyóm: 1db 320gb és 1db 1TB
na most a 320gb-sat eladtam, és szeretnék az 1TB-osra csinálni egy 100GB-os partíciót a winnek, de nem szeretném letörölni ami rajta van. most van rajta 500GB szabad hely
addig lenne ez a megoldás, míg nem tudok venni egy ssd-t, mert utána letörölném a win az 1TB-ról és ssd-re raknám
meglehet ezt oldani?
-
Воланд
titán
Hát, pedig a fiókod tagja a rendszergazdák csoportnak, ergo rendelkezik rendszergazdai jogosultságokkal.
Egy ötlet, remélem nem volt még: kapcsold ki az uac-ot a telepítés idejére. Csak gépeld be a start menü keresőmezejébe, hogy uac (szerintem ez megy magyar win alatt is) majd a legelső lehetőségre kattints és a megjelenő csúszkát húzd le teljesen, okézd le és indítsd újra a gépet.
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
Alapból mennie kell a megosztásnak. Nálam ez úgy szokott kinézni, hogy hostban van egy win7, guestben meg egy linux (vm), azon megcsinálom a sambát, felveszem a usereket, win7 alól meg futtatásba beírom a guest ip címét, mappának a nevét, kéri a felhasználó nevet és jelszót és csatlakozik, nincs semmi plusz beállítás semelyik oldalon. Ha nem, akkor újraindítom a gépet/samba szolgáltatást. De huzamosabb ideig nincs használva, csak test jelleggel. És kb ennyit is tudok róla, ha bővebben bele kellene menni a dologba, akkor megkérdezném itt ph-n a nagy linux topicban.

-
Воланд
titán
Nem megoldható. W7 felismeri a régebbi ms oprendszert telepítéskor (természetesen ha csatlakoztatva van az azt tartalmazó merevlemez), létrehoz egy dual boot menüt, indításkor ki tudod választani, hogy melyiket akarod használni. Viszont amit te szeretnél az nem megoldható, hogy a két rendszer párhuzamosan fusson.
-
Dot
őstag
válasz
Воланд
üzenetére
2 operációs rendszer van a gépemen w7 és xp. A munkámhoz kell egy program ami csak xp-n fut. Ez a minden telepítésnél kidob egy id-t amit a cégnél be kell regisztrálni ami bonyolult stb. Szóval nem telepíteném újra.
Azt szeretném, hogy a w7 fusson és virtuálisan ez az xp.
A 2 rendszer külön winyón van. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, a hétvégén szükségem volt egy xp only programra, ami nem ment kompatibilitással, ezért a második partícióra feldobtam egy xp-t.
Most végeztem a dolgommal, és eltávolítanám.
Tudnátok linkelni egy magyar nyelvű leírást hozzá?Amúgy se dualboot program, se más nem lett beállítva, a c:-n ott van érintetlenül a 7es rendszerem, a d:-re pedig telepítettem az xp-t, és telepítés után csak oda bootolt a gép.
Elintéztem a dolgom, és most szabadulnék meg tőle.
Köszi.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
fatal`
üzenetére
A többi gép is HomeGroup-ban van és ők látják a megosztást. És én is korábban abban voltam. És a samba is arra van konfigolva. workgroup-ot hogy kell állítani?
woland_y2k:
igen, megvolt a restart mind két oldalon, de semmi. Egyébként eléggé régóta szolgál ki engem a samba megosztás, soha egyszer nem volt még olyan, hogy ne menjen
de ez win beállítás lesz, mivel más eszköz látja/írja/olvassa a meghajtókat. -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Sajnos újra kellett telepítenem a W7-em és azóta nem bírom rávenni a rendszert, hogy lássa a SAMBA megosztásom. Más gépen a hálózaton látszik, puttyal is eltudom érni, de nem tudom mappolni a meghajtót. Telepítés előtt is ment a map. Mi lehet a baj? Nem emlékszem semmilyen különleges beállításra ami kellene neki. Ugyan abban a HomeGroup-ban vagyok. Ötlet?
-
sziasztok!
sikerült valamit elállítanom, mert nem tudom az asztalon kedvemre húzogatni az ikonokat tetszőleges helyre, hanem zsépen csak oszlopba rendezve a bal oldalon. sehogysem tudok rájönne, hogy mit kattintottam el, kisegítene valaki plz?

-
q13579
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem, mivel ha jól tudom ehhez 64-bites rendszeren kellene elkészítenem magát a pendrive-ot is. Ilyenem viszont még nincs, pont ezt a gépet szeretném azzá tenni.
Mit értesz az alatt, hogy a lap haldoklik? Egyszerűen ötletem sincs mi baja lehet. A 32 bit gond nélkül felment rá.
-
q13579
senior tag
Hali.
Nem oldódott meg a problémám.
A frissítés kedvéért:
WIN 7 64 bit install közben hibaüzenetet kapok, hogy hiányzik CD/DVD meghajtó eszközillesztője. Nem tudok emiatt továbblépni, kilép az install....
Próbáltam IDE csatlakozós dvd meghajtóval és most egy SATA-sal is. Az eredmény ugyanaz...
A másik gépemen is kipróbáltam, ott egyből továbbenged, nincs ilyen probléma.
Szerintetek mi lehet a probléma??
Egyszerűen tanácstalan vagyok. Az alaplappal lehet gond?
-
dokken
tag
Win 7 enterprisenál,hogy lehet eltüntetni a license valid feliratot az asztalról?
-
Terrorista
senior tag
Hello!
Az egyik lemezem meghajtóbetűjelét szerettem volna megváltoztatni (kikerült egy kisebb disk), viszont egy missclick miatt sikerült aktívvá tennem az egész disket (pont alatta van a betűjel változtatás).

Kérdésem az, hogy hogyan tudnám deaktiválni a lemezt (ha lehet) mert a betűjel változtatást nem tudom végrehajtani?
Alábbi hibaüzenetet kapom:

-
-
-
jani-wan
tag
az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz hogy a lapozófájl méretét hogyan csökkentsem?
illetve mennyi a szükséges min.?
8 GB memória van a gépben (olcsó volt), de nem kell nekem 8 GB lapozó fálj.
tudom elméletileg másfélszeres a virtuális memória mérete, de nem látom értelmét és helyhiánnyal küszködök állandóan.Odáig eljutottam hogy:
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Teljesítményadatok és -eszközök\Speciális eszközök
Teljesítmény beállítások
Speciális
Virtuális memória
Módosítás
- kiveszem a pipát a "lapozófájl méretének automatikus kezelése minden meghajtón" négyzetből
Egyéni méret gombNohát innentől nem tudom tovább.
Mennyit kell megadni ott hogy:kezdeti méret
maximális méretazt szeretném ha max 3072 MB-t használna, ha az nem gond, szóval a max mérethez azt írnám (gondolom), de mire állítsam be a kezdeti méretet?
Win7 x64 -
slayer006
addikt
köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ

-
slayer006
addikt
Sziasztok
A skype -t hogyan lehet eltüntetni tálcáról, h csak az óra mellett legyen mint xp-n?
win7 SP1 32bit -
Воланд
titán
Pontosan mit is akarsz csinálni?

Egyébként nem, nem lehet, a virtualizáció nem ezt jelenti, nem így működik. Amit közvetlenül feltelepítesz operációs rendszert (cd/dvd be, arról bootolsz, partíciót hozol létre, stb.), az nem virtuális környezetben van. A virtuális környezetet meg programmal hozod létre, de akkor is kell lennie egy hostnak, amin fut egy oprendszer.
Meg mit jelent az, hogy a win7 előtt fel volt telepítve? Win7 telepítéskor formázva lett az a partíció, amin az xp volt, vagy új partícióra/merevlemezre lett téve a win7.
-
Воланд
titán
"lehet-e azt az xp-t ami fel van telepítve a w7 mellett /szóval indításkor ki tudom választani, hogy melyik rendszer induljon/ ?"
Nem.
"Vagy meg lehet-e azt csinálni, hogy fut a w7 és virtuálisan a feltelepített xp-t futtatom?"
Pont így működik. Elindítod a win7-et majd elindítod a virtuális xp-t.
-
Dot
őstag
Hali!
Ahogy az 1. hsz-ben olvastam lehet virtuálisan xp-t futtatni w7-en.
A kérdésem: lehet-e azt az xp-t ami fel van telepítve a w7 mellett /szóval indításkor ki tudom választani, hogy melyik rendszer induljon/ ?
Vagy meg lehet-e azt csinálni, hogy fut a w7 és virtuálisan a feltelepített xp-t futtatom? -
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régebbi HP ScanJet scannerem, amihez sajnos csak XP-s driver van. Most fogok Win7-re áttérni. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy VirtualBOX-ból indítanék egy XP-t, akkor fel lehet-e ismertetni a scannert az XP-vel, feltenni az eredeti XP-s drivert+scannelő programot, és lehet-e úgy használni, mintha XP lenne a host oprendszerem?
-
vpeeter
csendes tag
Üdv Mindekinek!
Egy telepítési problémára keresnék megoldást.Adott egy frissen telepített Win7 Home Premium 64 bites rendszer.Erre szeretnék egy 2008-as programot (Terc Kivi kőltségvetés készítő) feltelepíteni. A hardverkulcs telepítését nem tudja befejezni a rendszer, hibaüzenettel megszakad a telepítés.Létezik erre valamilyen megoldás az utólagosan telepített virtuális XP -n kívül?
-
Attix82
addikt
Hali!
Win7-nél mi okozhat ilyen indulást? NTLDR is missing
-
jeni
félisten
A másik viszont tegnap este vetem észre a gyerek gépében,hogy az előlapi fejhallgató kivezetésre kötött füles nem szól. A hang menüben konkrétan nem találtam olyan részt,hogy direkt lekapcsolható lenne. Olyan van,hogy a hátsóval lehet variálni ha rádugom a fülest akkor lekapcsolja hátul a hangszórót vagy egyszerre mehet a kettő. Viszont az előlapi csatlakozó szín a menüben elég halvány akkor az passzív?
-
jeni
félisten
válasz
fatal`
üzenetére
Szia
Köszi a segítséget de azzal se tudtam megoldani mert telepítés közben leáll hiba üzenettel.
jelenségSzerintem egyenként vissza kell mennem törölgetni és addig míg a szoftver ütközés meg nem szűnik. A cmd-s dolog sem jön be,ott is telepítés közben leáll.
A gyerek gépében lehetett telepíteni,aszon végig ment. -
Biriboyka
senior tag
Enyémre senkinek nincs ötlete?
-
fatal`
titán
Indíts egy parancssort (vagy total commandert, mindegy) rendszergazdaként: Start -> cmd -> jobb klikk -> futtatás rendszergazdaként
Navigálj a cd stb. parancsokkal a mappába, ahol a kérdéses program telepítője van, majd add ki az:
msiexec /a filenév.msi parancsot és máris fogod tudni telepíteni.

A jobb klikknél a rendszergazda opció csak exe fájloknál van. Ha total commandert indítottál rendszergazdaként, akkor alulra a parancsok helyére az msiexec /a filenév.msi parancs.

-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Órák óta küzdök egy problémával és egyszerűen nem tudom megoldani.
64-bites windows 7-et szeretnék telepíteni 2 magos AMD-re, de egyszerűen nem akarja megtenni. A hiba oka:
Telepítés indítása után azt kapom, hogy hiányzik a cd/dvd illesztőprogram... Ami egy vicc, lévén, hogy erről indult az egész telepítés.Nem tudok sehogy sem továbblépni, várja az illesztőprogramot.
Az install dvd tökéletes, másik gépen próbáltam futtatni, ott továbbenged.
Mi lehet a probléma, és hogyan tudnám orvosolni?
-
balcsy
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne hogy oprendszert váltottam( volt:XP - van: 7 ) és a hangal nem minden stimmel.Illetve egy dolog van ami nem jó.Mégpedig 5.1 alatt a hátsókat oldalsónak jelzi
Nekem ilyen

És ilyennek kéne lennie

-
BK87
senior tag
49700-ra valaki?
-
IreN!CuS
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Jó hidd el win7 volt,én elhiszem hogy win7ben nincs de nekem valahogy még is volt.
Lehet nem oldalsáv volt,de a lényeg hogy úgy funkcionált.Ergo ha kidobtam FF-t teljes méretre megmaradt az oldalsáv.kép Sajnos ez az egyetlen egy kép ami megmaradt a régi rendszerről.
A képen vonatkoztassunk el az ikon méretektől pont azzal szívtam
Srácok hagyjuk a Vistázást....!
-
Tamás88
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
Mondok egy jobbat. A Vista-ból ki kell szedni a Windows Sidebar könyvtárat, és bármelyik könyvtárba át kell rakni (tehát a dokumentumok közt is lehet), majd le kell állítani a Windows 7-es sidebar.exe-t, és a Vistás sidebar.exét el kell indítani. Az eredmény valahogy így néz ki.
Windows 7 sidebar:
Windows Vista sidebar:
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest