Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Én sosem addoltam neki telepítés közben, plusz még hébe-hóba, ha jön frissebb, akkor fel is teszem, úgy h eltávolítom az előzőt, tehát törlöm eszközkezelőből, driverral együtt... És semmi problémám nincs vele...

Szal, Én utólag rakom fel mindig, miután felment a win.

-
Vardar
tag
Üdv!
Szoftverkompatibilitási problémám lenne. Most járok kresz tanfolyamra és kaptam itthonra egy gyakorló programot. A program rendben fel települt, azonban nem hajlandó elindulni, hiába próbálgatok mindenféle kompatibilitást, rendszergazdai módot. A program Xp-n gond nélkül fut. A Win7 ennyit vág az arcomba(bár néha ezt sem):
Exception EAccessViolation in module Gyakorloprogram.exe at 000F671D.
Access violation at address 004F671D in module 'Gyakorloporgram.exe' Read of address 00000070. -
válasz
Roxbury
üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Ha felrakod, akkor felrakod, ha nem nem. Ami most van azzal baj van? Ha nincs, nem kell. Meg így utólag nem jó felrakni állítólag, de én annó a régi gépemnél mindig win telepítés utána csinálatm és jó volt. Itt meg azt mondják hogy win telepítés előtt kell beadagolni neki.
-
Roxbury
őstag
-
Tamás88
őstag
válasz
creed30
üzenetére
Hát akkor jó nagy hülyeséget mondott az ismerősöd. Csak azért mondják, mert akkor lebukik a Windows-uk, és akkor jaj nekik. Nyugodtan kapcsold csak be. Az SP1-et pedig töltsd le, mert ezzel még biztonságosabb lesz a rendszer, másodsorban pedig tovább kitolhatod a támogatási időt. Harmadsorban pedig a legfontosabb a biztonság, hiszen ha nincs frissítve, akkor könnyebben tudnak botnetet csinálni a gépedből (függetlenül attól, hogy van e vírusirtód/tűzfalad vagy sem).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
creed30
üzenetére
Hozzáértő ismerős lehet. Gratulálok Neki!
De viszonyításképp, SP1-ig szinte az összes frissítést tartalmazza, ami előtte megjelent, szóval, ha ismerős azt mondta, akkor biza ugyanúgy lassulni fog a rendszer.

Imádom az ilyen bitang hozzáértő embereket, ügyesek, okosak...
Eleve a frissítésektől megbízhatóbb a rendszer, mert javítják a hibákat, de semmiprobléma.
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes letöltenem a Service Pack 1-et és frissítenem vele a rendszerem?
Most ki van kapcsolva a frissítés mert egy ismerősöm mondta hogy nem érdemes folyamatosan letölteni a frissítéseket mert csak lassul a rendszer tőle.
Azért érdeklődöm mert nincs gondom a windows 7-el így se hogy nincs fenn az SP1,
de ha jobb,gyorsabb,megbizhatóbb lenne a rendszer akkor letöltöm.
-
AMD Power
titán
Tegnap este csinalt a win 7-em egy kis erdekesseget. Elinditottam a gepet, teszek veszek... nezem valami hiba kerrses, meg helyreallitas... vagy 15 percig ezt csinalta majd jo lett.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Win7 + Winamp Modern Skin párosítás.
Nekem olyat csinál, hogy nem jön elő a kereső ablak. Megnyomnom a "J"-t, és nem ugrik elő, azonban, ha kattintok 1-2-őt a tálca ikonon, akkor felbukkan (ha "J" után gépeltem a keresendő dalcímet azzal együtt) Tehát ott volt csak láthatatlanul.

Sok Winamp verzió óta csinálja... Valaki tud erről valamit?
-
válasz
RAiN91
üzenetére
"Ez a EASEUS Partition nem jött be, és a Partition Magic 8 sem."
Hát az utóbbi az többet árt mint használ, viszont az EASEUS-nál mi az hogy nem jött be?
Ha azzal nem tudod kivitelezni, akkor másik progival sem, de hát legyen
AOMEI Partition Assistant Professional (ezt most épp promózzák)
Ezenkívül Acronis és Paragon fizetős termékeiben található split funkció (1 pertícióból többet, adatvesztés nélkül)
Az EASEUS-ban mindez ingyenesen elérhető... -
RAiN91
őstag
Bocs, hogy ide írom, csak kevés köze van a Win7-hez.
Ez a EASEUS Partition nem jött be, és a Partition Magic 8 sem. Tudtok olyan progit mondani, amivel a 400GB-s vinyoból tudok külön +1 partíciót csinálni? (ezen van a windows). Lehetőleg olyat, ami win7-en is megy
-
koxos:8]
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, már telepítem is az xp-t.
Remélem vinni fogja a játékokat, mert van több száz darab.
-
válasz
üzenetére
Gondolom régebbi játékokkal játszol, mint a linkben szereplő FarCry2, ergo elég lesz.
Ha valami nem tiszta, először olvass bele a vmware topikba -
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi már töltöm is.
Akkor 1 mag 1gb ram elég neki?
Csak nagyon régi játékokkal játszanék. -
válasz
üzenetére
VmWare Player alá (ingyenes) feltelepítesz egy XP-t és akkor jó eséllyel menni fognak, PL
-
senior tag
Üdv!
Még mindig nem nagyon mennek a régi játékaim.
Esetleg ha vennék egy új hdd-t a gépembe, és arra ráraknám az xp-m az megoldható lenne?
Mert xp-n elég jól mentek a régi játékaim, de amióta win7 van 90%-uk el sem indul. -
dances
tag
válasz
Воланд
üzenetére
Woland_y2k és Polonic köszi az infót.
Még egy kérdés: ha felteszem mindkettőt, akkor bootoláskor hogyan tudom kiválasztani majd, hogy melyik induljon el?
Ehhez kell majd valami külön progi?
Illetve mindegyik win csak a saját partícióját látja majd?
Mert úgy szeretném megoldani, hogy 3 partíció legyen a HDD-n, egyiken az XP, másikon a Win7, a harmadik pedig az adatpartíció legyen, de ezt mindkét win lássa. -
Dömy
tag
sziasztok!
az miért van hogy a win7-ben összekeverednek az ikonjaim az asztalon, hiába sorrba rakom őket, le is frissítem, de vagy a gép indításakor eleve, vagy egy játékból kilépve jelentkezik. Volt még egy olyan probléma is hogy eltünt a tálca, de arra már rájöttem hogy egy letöltött képernyőkímélő tehet róla. Azt hittem ezt is az csinálja, de sajna mégse. Valami ötlet esetleg? -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Léteznek programok, amikkel windows alól lehet partícionálni. Ilyen pl. az EASEUS Partition.
A C:\-ből szeretnék levenni, az 400 GB, de ezen van a windows. Ha leveszek belőle, akkor megmarad a windows? Csináltam már ilyet, csak nem abból a partícióból vettem le, amin a win van. -
dances
tag
Sziasztok!
Megoldható az, hogy egy HDD-re feltelepítsem egymás mellé, külön partíciókra a Win7-et és az XP-t?
Ha igen valaki le tudná írni pontosan, hogy hogyan?Régebben olvastam itt a PH-n egy logout cikket, vagy személyes bejegyzést, ahol az egyik fórumtárs leírta részletesen az install menetét és mikéntjét (laptopnál), de nem találom az írását.
Annak is örülnék ha vki azt belinkelné. -
Colos1
őstag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot, így itt tenném fel

A BlueScreenView -ben van két összeomlás,
és 
A kettő között az a különbség, hogy a 0724 -nél az ntoskrnl.exe rózsaszín, és kiírja a "csomag címét", de a 0618 -nál nem. Minden más ugyanaz.
Ennek van valami jelentősége? Fontos lenne tudnom, hogy ez a kettő hiba ugyanarra a gyökérokra vezethető-e vissza.
Amúgy az eseménynaplóban ez van mindkettőnél:
WHEA-Logger, ID=20
Végzetes hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hiba forrása: Gépellenőrzési kivétel
Hiba típusa: HyperTransport figyelő időzítő hibája
Processzorazonosító: 0A gugli annyit mondott, hogy túlmelegedéstől kezdve a tuning miatti instabilitásig bármi okozhat ilyent.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Vagy ittvan mégegy..Vagy itt...
Vagy itt...
Vagy itt...Amúgy semmit, Google csodákra képes.

-
naksys
senior tag
Tudtok mondani olyan minialkalmazást amivel az asztalon egyszerűen válthatok a felhasználói fiókok között?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fatal`
üzenetére
Ez így igaz.. Ezért is mondom, hogy egy HP, vagy egy Prof bőven jó.. Nem lesz sebességbajnok, de használható...
Amúgymeg, manapság már elég olcsó a memória, lehet érdemes lenne bővíteni egyet, és úgy már nyugodt szívvel használható a 7.. Bár mint mondtam, 1GB-vel is használható.

-
fatal`
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Na ezt nem tudtam, nem használtam még win7et ilyen vassal. Bár én elvoltam a Vistával is 1 magos P4 és 1GB rammal, de később 2 lett és érezhetően gyors volt.

Azért ultimatet semmiképpen nem javasolnék egy netbookra, márcsak azért sem mert még az OEM is majdhogynem többe kerül, mint maga a gép.

-
-
Lenry
félisten
válasz
LemPeti
üzenetére
3dsmaxozol, de nem tudod, hogy van belőle 64 bites? ahha

egyébként gond nélkül fog futni minden felsorolt, 8 éve vannak a piacon x64-es Windowsok, volt azért ideje a programozóknak felkészülni.
ezen kívül aki tényleg komolyan dolgozik a felsorolt szoftverekkel, mind 64 bites rendszert használnak, ebből azért következik, hogy futnak 64 biten.(#48937) LemPeti 64 biteset telepítsél, különben semmi értelme az egésznek.
-
LemPeti
csendes tag
Hello !
memóriabővítést akarok majd végrehalytani a közeljövőbe és 4gb ram lesz a gépbe... na ebből adódóan 64 bites oprendszert kell telepítenem . akad néhány programom amiről nemigazán tudom h fog e menni 64 bit-es oprendszeren ilyen pl a 3ds max , meg adobe szoftverek... meg vannak még játékok is dirt 3, crysis 2 ... na ezek gond nélkül fognak e települni illetve futni ?válaszokat előrre is köszönöm !
-
CarrGomm
aktív tag
Netbookra szerintetek érdemes, vagy épp fel lehet-e tenni win7 ultimate-et, vagy nagyon lassú lesz tőle a gép? Vagy tökmindegy, hogy Starter van rajta, vagy Ultimate?
-
C0d3r
addikt
válasz
retrolany
üzenetére
Esetleg próbáld meg a Vista-s driverrel.
-
retrolany
csendes tag
Az létezik hogy HP Laserjet 1000-rest nemtudok feltelepíteni windows 7 rendszerű gépre?Sajnos a HP oldalán sem találok drivert:S
Help please! -
Tamás88
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
Valóban nincs értelme, azt csak a Linuxosok csinálják azzal a céllal, hogy elkülönítve legyen a lapozófájl, de ugyanolyan gyors lenne, mintha egybe lenne az egész partíció. Ellenben úgy lehet gyorsítani, ahogy én csinálom: 2 merevlemezem van, és az egyiken rajta van a Windows, a másikon pedig a lapozófájl. Esetleg egy olcsó merevlemezt is vehetne, hisz azzal is gyorsul a rendszer (főleg ha SSD-t vesz, akkor viszont újra kell telepítenie a rendszert, de akkor arra nem szabad rátenni a lapozófájlt).
-
fatal`
titán
Ugyanarra a HDDre semmi értelme. Egyébként Control Panel -> System -> Bal oldalt Advanced System Settings -> Advanced fül -> Performance résznél settings -> Advanced fül -> Virtual Memorynál Change... -> Beállítod az értékeket, Set (minden partíción, ahol változtattál) -> OK
-
oregcsóka
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen neked is a választ !
-
válasz
oregcsóka
üzenetére
Igen. Ha ebben sorrendben telepíted az OS-eket, akkor automatikusan létrehozza a W7 a boot menüt is, ahol kiválaszthatod majd, hogy melyik OS-t szeretnéd indítani.
(Ha valaki teljes telepítés előtt áll, akkor mindig a régebbi OS-től haladjon az újabb irányába. Ha most először a W7-et telepítenéd, aztán az XP-t, akkor csak az XP indulna és lehetne utólag "szórakozni", hogy meglegyen a boot menü) -
ToBeY
nagyúr
A lapozófilet van értelme átrakni a rendszer particióról egy másik particióra (ugyan az a HDD)
Ha igen hogyan kell? -
oregcsóka
őstag
Az megoldható, hogy felrakom az XP-t egy gépre, aztán másik particióra, amit az XP-vel csináltatok, feltolom a WIN7-et? Müködni fog a dolog? (csak egy HDD van a gépben sajnos)
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy windows 7 starterre van-e és milyen lehetőség más nyelvet telepíteni?
Én úgy tudom, hogy csak Pro(?) és Ultimate esetén van lehetőség nyelvváltásra, de lehet rossz az infóm... -
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.

-
fatal`
titán
Nemrég írta valaki, hogy mit kell tenni, ha nem fogad el egy ISOt a Windows 7 USB DVD Download Tool, de nem találom a HSZ-t és ismerősöm belefutott ebbe a problémába. Nem emlékszik valaki, hogy mit kell tenni? Vagy linkelni a HSZ-t?

-
modern
aktív tag
Üdv.
Lenne egy problémám, remélem tud valaki segíteni.
Van egy 160gb-os sataII hdd-m, ami 2részre van particionálva.
Az egyiken xp van, a másikon win7.
Először a win7-et raktam fel majd a win xp-t.
A gondom az hogy amióta felraktam az xp-t nem tudok rendszert választani indításkor és egyszerűen nem tudok belépni win7-be:S(automatikusan belép xp-be)Van olyan megoldás erre hogy egyik op.rendszert se kelljen újratelepíteni?
-
válasz
Vanek Eduard
üzenetére
Nm

polonic, hunfatal
köszi

-
mohotol
aktív tag
Sziasztok!
Erre a gépre 64 vagy 32 bites W7et érdemes rakni? Semmi extrára nem lesz a gép használva, netezés, munka, kevés játék, ilyesmik.
ASROCK H61M-VS
INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
PALIT GTS450 512MB GDDR5 PCIE
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tanuljunk angolul!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem még driverem sincs hozzá, mi jó lenne 7 alá, úgy megírták nvidiáéknál...

Megvan!