Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Sanya595
senior tag
Sziasztok.Nem tudom feltenni a daemon tools-t.
Ti mit használtok helyette?Semmi hiba üzi,csak a daemon újrainditást kér és ha újrainditom,mindig ugyanaz van. -
-
Воланд
titán
válasz
qwertly
üzenetére
How to Change User Profile Default Location in Windows 7
Szerk.: A cikkben szereplő reg bejegyzések között rendet raksz, átirányítod oda a dokumentumok mappát ahova szeretnéd és oké lesz szerintem a dolog.
-
AlyArkhon
őstag
thx a válaszokat . Amúgy tény hogy egyszerű , csak eddig nem tudtam .

-
-
Tosee
őstag
válasz
AlyArkhon
üzenetére
Kategória nézetben:
vezérlőpult -> megjelenés és személyes beállítások -> mappa beállításai -> általános fül -> kattintásKis - nagy ikon nézetben:
vezérlőpult -> mappa beállításai -> általános fül -> kattintás(#33492) qwertly Ha jól tévedek az alapértelmezések visszaállítására írtad, hogy inaktív, de akkor ezek szerint a mappa belefoglalása is! Ebben az esetben viszont passzolom a kérdést!
-
AlyArkhon
őstag
Sziasztok. azt szeretném megtudakolni, hogy a windows xp ben uj telepítés után mindig beállítom a windows intézőben >>eszközök >>mappa beállításai >> megnyitas egy kattintással . ezt hol tudom win 7 ben beállítani ?
-
iwu
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
hali!
Nekem kicsit zavaros amit írtál, de ha visszaolvasod, akkor szerintem neked is az lesz
Nos, most kipróbáltam a gépemen: Ha letörölted a profil alatti dokumentum mappát, akkor ha rámész a startmenü-dokumentumok menüre, akkor újrakreálja magától üresen. Ez után pedig bemész az intézőben a felhasználói profil mappába, és az újonnan létrejött dokumentumok mappán jobb klikk tulajdonságok alatt át tudod állítani a helyet. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egy kicsit figyelmetlen voltam amikor újra raktam a windowst
.Dokumentum mappákat a d meghajtón volt de nem figyeltem és sikkerült letörölnöm az újra rakott windowson a saját dokumentumok mappát így nincsen opció,hogy át szeretném rakni újra a d meghajtóra.Mert gyakorlatilag nincsen dokumentom mappám.A dektopot a d meghajtón a dokumentumok mappában volt de,hogy elcsesztem az is megszűnt amikor indítom a wint elkezd nekem kipakolni az asztalra a kedvenceket a cyberlink mappáit.Vagyis a lényeg,hogy elcsesztem,létezzik olyan program vagy a win saját programjával megtudom javítani,hogy a dokumentum mappáim? -
válasz
TeeJay
üzenetére
Miért baj az ha menet közben rántod ki? A windows 7-ben már nem lövi le egyből, úgy mint a pendrive-ot sem kapcsolja ki egyből. Ha sata2-es merevlemez, akkor tudja a hot-swap funkciót, és nem lesz neki baja, ha leválasztás után kihúzod. De ha ez neked nem tetszik, akkor vagy vársz 10-15 percet mire kikapcsol, vagy az egész géped kikapcsolod és úgy húzod ki. Szerintem hülyét kapnál, ha látnád én hogy használom a vinyóimat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja és nem lesz neki baja, hidd el, mert én már egy éve így használom.
Amúgy meg 500 gigás meg 1 terrás vinyókkal is megjátszom, semmi baja nem lesz neki.
Persze mind tele van.
-
Laccoss
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha eddig frissítve volt a rendszer, akkor felesleges. Majd a végleges sp1et..
-
szabonagyur
félisten
Hali
win update feldobta nekem h windows 7 sp1t rakjam fel, most megéri vagy sem vagy mi van?
valaki vmi?
-
TeeJay
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
ja persze működés közben kirántani a vinyót...
régen sem volt divat manapság meg főleg nem kellene mert elég sok adat van rajtaközben rájöttem hogy eltávolítás után ha nem is azonnal de 10-15perc után leáll magától a vinyó akkor már ki tudom húzni, csak jó lett volna valami megoldás hogy azonnal álljon le amikor megtörtént az eltávolítás.
no sebaj marad így egyelőre
-
TeeJay
félisten
bocsi ha már kérdezték ezt de keresőt használtam és még nem láttam ilyet
szóval hogy lehet megoldani Win7 alatt hogy a külső USB-s mobil vinyómat ha le szeretném választani a gépről akkor állítsa le a merevlemezt és ne úgy kelljen kirántani az USB-ből hogy forog a tányér benne???
XP alatt eltávolítás után pár másodperccel le is áll a vinyó
tud erre valaki megoldást? -
RMZ250
senior tag
Hali, tudnátok segíteni? Két minialkalmazást használok(időjárás, proci és mem figyelő). Tegnap bekapcsoltam a gépet és mindkettő eltűnt csak a bezáró X és a húzására való rész látszik belőle. Azóta hiába próbálom megjeleníteni.
Amíg húzom az asztalra addig látszik, mihelyt elengedem az egeret eltűnik. 
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz
borsor
üzenetére
Adott egy gép amivel nem tudsz csatlakozni a céges netre, minden más hálózatra igen, meg adott egy másik amivel tudsz csatlakozni mind a céges, mind pedig más hálózatra? Hát ez így érdekes.
Seci: SSD-nél akkor nem kell megformázni a teljes lemezméretet, ha jól tudom a wear leveling így is működik. Dokumentum mappát át lehet helyezni registry módosítással ez oké, viszont azt nem tudom, hogy az alapértelmezett telepítési útvonalat azt hogyan adod meg, hogy ne a c meghajtó legyen? Mert a user az csak next-et nyomkod és nem fogja figyelni, hogy hova telepít.
-
Seci
tag
Sziasztok!
64 GB-os SSD-re akarok Windows 7-et telepíteni, de minimum 15 GB-ot szabadon akarok hagyni.
Mivel egy olyan felhasználóé lesz a gép aki erre nem tud vigyázni kvótázásra gondoltam.A gépben lesz még egy HDD amire a játékokat telepíti alapértelmezetten.
Ezen lesz a Dokumentumok és az Asztal is, mert ide is előszerettel ment.Mi erről a véleményetek?
Köszi. -
borsor
csendes tag
válasz
polonic
üzenetére
reggel óta ezzel küzdök, ezért vagyok egy kicsit nyűgös.
mindenhol jó minden - látszólag. mondom, másik noti egyből felment a netre, és a router-hez ez is csatlakozik. az illesztőprogi frissített, másik vezeték nélküli hálózaton ez a gép is felmegy a netre. biztos, hogy valami beállítási gond, csak nem jövök rá, micsoda. -
borsor
csendes tag
senkinek semmi???
(((( -
borsor
csendes tag
sziasztok,
új notival nem tudom használni a netet
a wifi kapcsolat megvan, csatlakozik, de "nem azonosított kapcsolat"-ot ír rá (pedig a nevét is kiírja a kapcsolati listában...).
mi az ördögöt csináljak, hogy menjen???? -
sunny84
senior tag
hali .. volna 1 problémám win 7x64 ultimate-on az nfs pro street játékkal furcsa dolgot csinál..
tehát felraktam nem régen ( ebben a nagy új nfs utálatában ).. és 1 versenyt megnyerek az elején király minden de a tovább gombra hiába nyomok nem megy sehova ..csak áll ott a verseny eredménynél
tehát mi a gond
a game eredeti mielőtt ebből kavarodás lenne ....
win xp x64 en és win vista x64 en sem volt vele gond ...
- akkor win 7 en miért g@néskodik velem. más is járt már így vagy egyedi a dolog
-
cigam
titán
válasz
MZsoltee
üzenetére
A szükséges minimum és kellemesen elszalad között néha dupla/tripla ugrás szükséges. pl. Nálam 1GB-al folyamatosan swappolt, 2GB-ra kellett bővítenia notit, hogy jól érezze magát a rendszer.
A különböző kiadásoknak egyforma rendszerigénye van.
-
bobsys
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
minel tobb service fut annal tobb memoria kell, memoria kezelese jo a windowsnak nekem a 2 giga rambol most 1.3 a foglalt, de ha 1 giga lenne benne akkor ez olyan 700 mega korul lenne
sok a fugg a futatott programok szamatol es azok memoriaigenyetol
a verziok kozti gepigeny szerintem elhanyagolhato -
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Probald ki ezt a kis programot. USBDeview 1.83
-
MZsoltee
veterán
Milyen különbségek vannak a 7-es különböző edition-jai között? Egy kis D630-asra 2Ghz 1Gb ram melyiket ajánlanátok, net office és filmre, kisebb helyi hálón ahol szintén w7-van?
-
rii
nagyúr
nem volt sync (-:, de átmentem osx-be, oszt meggyalultam pár rejtett dir-t, és legalább már engedi leváasztnani akár system tray-ről, akár egy másik kis progival, de a -általad context menüként említettben - "kiadás" továbbra sem szerepel a drive menüjében, míg egy pendriveá-nál meg megvan.
(#33433) woland_y2k: ezt nem merem megtenni ... most vásárolt gép, win7-et most látok elősször, .. olvastam, hogy javastátok már másnak is ezt a módszert, de ha elb*szom nincs már rá időm helyrehozni, drivert szerezni, ha neadjisten mégse találja meg a win7 azonnal (-:
... és persze nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
oks, köszi.
megvolt az uninstall-reinstall, rendesen újraindítással, Driver cleaner pro-val, ccleaner-el. ezt a steames szarságot elfelejtem.
2x próbáltam, eddig jó, de ez még nem jelent semmit, mert eddig is random csinálta.
azért nem hiszem hogy hardver, mert sok más játéknál meg rendben van és egyébként se mindig csinálja 3D-ben, de majd meglátjuk.
-
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Szerintem vga gyanús lesz, ki fog pusztulni. Vagy táp. Havernak az új géppel egy GTX460-al csinálta, hogy amint indított játékot, vga stand by módba ment, meg jó pár kékhalált kaptunk. Közben a táp volt rossz. Amint terhelés érta a karit, nem bírta megjeleníteni, kevés volt a szufla neki a táptól. Szóval amint 3d alkalmazást indítottunk nem bírta megjeleníteni, 2d-ben mindne tökéletes volt. Szerintem ne drivereknél próbálkozz, hanem vga vagy tápnál kezd.
Látom steamen frissítetted a vga drivert, szóvalt zúzd le, és tedd fel te a leghújabbat, vagy azt amit szoktál használni. Ha ezek után is dobálja, akkor táp meg vga-t ellenőrizd.
(#33419) t.kristof:Az a baj, hogy ez már nem xp, és nem lesz el 20 giga helyen. Minimum 40 gigát kell neki hagyni. A winsxs mappa nő,(nekem majd 6,5 giga csak) de abból nem szabad törölni, mert ha kitörlöd akkor a rendszer össze omolhat. Amúgy meg a temp mappák szoktak még hízni. Meg a böngésző letöltött fájlai miatt is nőhet.
Amúgy 2 játékkal nekem majd 33 giga a foglalt hely a 80 gigából. De ennél még jön nekem a böngésző tempje, ami 1 giga, meg a tempek stb, és olyan 40 gigában áll meg. 64 bites rendszer. És minden a c-re van rakva. -
rii
nagyúr
nem fog menni ....
bár már mondtátok, de nem tlálom, úgyhogy megkérdezhetném itt is, újra, hogy hol is kell beállítani, hogy az usb eszköz minden adatot írjon ki, és ne tároljon se,mmit se a memóriában – ezzel kikerülve a "KIADÁS" menüpont használatát?
-
rii
nagyúr
kezd meglenni, hogy miért nem adja ki. mert a windows szerint (többszöri kikapcsolás után is) azt írja, hogy használatban van
honnan lehet látni, hogy mi fogja a disk-et?
-
rii
nagyúr
feltettem egy usb disk ejector 1.1.2-t, de ez meg azt mondja, hogy az usb használatban vvan :-/
hogy lehet megnézni, mi használja? :-/
-
polonic
félisten
Vga cserénél újra kell aktiválni a windowst?
-
AXisBOLD
addikt
persze eredeti steam-es mind.
az a helyzet hogy ebben a formában a hardvert 2 éve használom, a szoftvert meg 3 hónapja és semmihez se nyúltam mostanában.
vga drivert nemrég frissítettem...ez mondjuk lehet. szerk: ezt steam-en keresztül tetem és sajnos ellustultam az utóbbi időben és mindig rátelepítek, pedig driver cleaner+ccleaner híve vagyon ilyen frissítések előtt. de először ezt a bizonyos naplózást akarom megnézni hátha okosabb leszek, csak láma vagyok és nem találom

egy memtestet letolok majd.
Scandisk/smart adatok ellenörzése<-bocsesz ezt hol/hogyan tudom?
meg hol tudom megnézni, a hibanaplózást(ha jól írom)?
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már róla szó, de nekem olyan problémám van, hogy egyre kevesebb helyem van a c meghajtón. Eredetileg 20gigás a partíció, win7 telepítése után volt olyan ~7giga, most pedig 6,28 giga van. Kb 1-1,5 hónapja raktam újra a gépet, mert akkor már alig volt rajta hely. Programokat nem teszek fel a c-re csak azokat amik fontosak(vga,hangkártya driver+vírusírtó). Oprendszer frissítések kivannak kapcsolva, de még ígyis vmiért csökken a szabad hely. Nemtudjátok, hogy miért van ez
Ccleanert szoktam futtatni, kb 3-4 naponta. Üdv -
Воланд
titán
válasz
Ap3x89
üzenetére
Amiket leírtál programokat azoknak a 90%-ból jön ki havonta új verzió, driverekről nem is beszélve. Integrált office-al együtt meg már nem fér fel egy dvd-re a cucc. Windows AIK, vagy Windows 7 telepítőlemez készítése, vagy Programok hozzáadása Windows7 LiveCD-hez.
-
Ap3x89
aktív tag
Üdv! szeretnék egy win 7 telepítő lemezt csinálni amibe bele vannak integrálva a használt programjaim pl.: firefox, avast, itunes, utorrent, office, és a driverek. Ez milyen programmal oldható meg ha meg lehet csinálni egyáltalán esetleg valami magyar leírást tudnátok adni hozzá? előre is köszi!
-
Sanyix
őstag
Hogyan lehet a windows searchet rábírni arra, hogy csak az indexelt fájlok közt keressen?
-
AXisBOLD
addikt
-
toldy
őstag
Nem találok sehol semmi konkrétat ( még csak egy hiba kódot sem).
Az aero-t nem tudom engedélyezni, pont ez miatt kezdtem el utána járni a dolognak, ha elindítom az aero hiba felismerő szolgáltatást akkor a végén azt kapom hogy asztalablak-kezelő le van tiltva, utána néztem és nincs letiltva.

-
cigam
titán
Mitől tünt el? Milyen programot telepítettél?
Esetleg egy context menu szerkesztő progival kukkants bele, hátha csak le van tiltva.
Ilyen pl. a FileMenu Tools -
toldy
őstag
" A Windows rendszerfelmérő eszköz működése leállt, a program helyes működése hiba miatt megszakadt. A windows bezárja a programot és értesíteni fogja önt ha megholdást talál a problémára"
És az sincs hogy valaminél mert van hogy már az elején eldobja és van hogy majdnem végig megy, driverek fent vannak, és a program se futt a háttérben.
Egyébként azért akarom lefuttatni hogy az aerot bekapcsoljam, a témák közt ott vannak az aero felajánlások, de hiába kattintok rá, a hattér és a hangokon kívül semmi nem változik.
-
toldy
őstag
Szerintetek miért van az hogy amikor laptopon le akarom futtani az élmény indexet mindig hibát észlel és leáll?
-
Medvelászló
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszi a segítséget fiúk!
Próbáltam már futtatni többféle kompatibilitással de nem oldotta meg a problémát
Hogy milyen a win7-em/32bites/ meg a tűzfalam nem tudom,nem értek hozzá majd kinyomozom valami úton-módon ,sztem valamit blokkol.Sztem valami biztonsági beállításoknál nem okés

Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi haladó szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- PC játékok egyben
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,de a lényeg az,hogy a dokumentum mappáim valahogy szét mentek itt van egy kép az állapotról
.Dokumentum mappákat a d meghajtón volt de nem figyeltem és sikkerült letörölnöm az újra rakott windowson a saját dokumentumok mappát így nincsen opció,hogy át szeretném rakni újra a d meghajtóra.Mert gyakorlatilag nincsen dokumentom mappám.A dektopot a d meghajtón a dokumentumok mappában volt de,hogy elcsesztem az is megszűnt amikor indítom a wint elkezd nekem kipakolni az asztalra a kedvenceket a cyberlink mappáit.Vagyis a lényeg,hogy elcsesztem,létezzik olyan program vagy a win saját programjával megtudom javítani,hogy a dokumentum mappáim?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amíg húzom az asztalra addig látszik, mihelyt elengedem az egeret eltűnik. 
a nyű essen redmondba!
((((