Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Toshiba notebook topic
Aktív témák
-
válasz
Integrator
üzenetére
A 20G-s driver mappába már belenéztél, nics ott a komplett W7 telepítő is?
Ha igen, akkor előveszed a noti kiskönyvét és megnézed melyik billentyűkombinációval lehet előcsalogatni a recovery menüt. (általában ALT+F10, ha van)Szerk
Lenovonál F11, Full Recovery és Factory Contents közül lehet választani -
ro_bert17
őstag
válasz
Integrator
üzenetére
Bootoláskor tudod előhívni. Lenovo mi a noti típusa? Pl. a TP-knél a thinkvantage gombot kell megnyomni bootoláskor. Ha nem TP, akkor F9, vagy F11. De ez csak tipp. A felhasználói kézikönyvben biztos benne van.
-
Integrator
aktív tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Na ja. De hogyan. Csak, hogy ne nézz balfácánnak: bootolni nem enged másról, csak DVD, vagy a HDD. Ha HDD, akkor indul a Win, ha DVD, akkor semmi, értelemszerűen itt bootolna a DVD-ről, ha lemezem volna. HDD viszont 500GB-os, ez mind meg is van 2 partícióban, a gyári rendszer c: ~480GB, és egy D: (LENOVO) ~20GB, ami egy mappát tartalmaz: drivers.
Ötlet? -
ro_bert17
őstag
válasz
Integrator
üzenetére
Ha újra rendszert szeretnél, akkor a gyári recovery-t kellene előcsalogatnod.
-
Joshi
titán
válasz
BigManus
üzenetére
Szóval a helyzet nem ilyen egyszerű ugyanis amikor még az az ablak jött fel ahol kiválaszthatom hogy megnyitom vagy lementem az adott fájlt akkor véletlenül bepipáltam a négyzetet és azóta mindig le akarja menteni a merevlemezre. Hol lehet ezt a funkciót állítani?
cigam #33190: Win7-nél én nem találtam ilyen lehetőséget, hogy tudom előkotorni ezt a beállítást?

-
Integrator
aktív tag
Másik: Ha már így belejöttem a Windows 7 telepítésébe, újra raknám a kisöcsém laptopját is. Azon gyári OEM Home Premium van. Ennek mi a menete? Le kell mentenem az aktivációt, stb? Ill. ennél meg ugye mivel OEM, lemez sem volt. Mik a teendőim?
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám volna, hogy még anno megvettem a Windows 7 Home Premiumot, Megvan a Key, aktiválva is volt a gépen, minden rendben működött, de újra kellett telepítenem a masinát, és tenném fel a Windows 7-et, de nincs meg a lemez. Van rá valami mód, hogy letöltsem hivatalosan? Vagy mi a hivatalos út ilyenkor?
Üdv,
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
OT a probléma itt, de az access fórumon nincs élet. hátha itt...
Ötletet kérnék Access/Excel guruktól!
Az alábbi feladatot kéne megoldani Accessben vagy Excelben, amelyikben célszerűbb.
Van egy tanfolyam, X résztvevővel. A résztvevők minden hónapban havidíjat fizetnek, havi fix összeget. Az összeget elvileg minden hónapban kell fizetni az adott hónapra, de eléggé laza a társaság, ki ennyivel, ki annyival el van maradva mindig.
Pl. most novemberben három hónapnak be kéne lennie fizetve, de vkinek csak egy hónap, vkinek csak kettő van befizetve. Olyan is van akinek túl van fizetve, és már januárnál jár.
Szóval, én egy kattintással/lekérdezéssel (ld. Access) meg akarom tudni, hogy X ember X hónapnál járva (most épp nov) mennyivel tartozik.
X ember befizette szept-okt, tartozik nov=1 hó
Y ember befizette szept, tartozik okt-nov=2 hó
Z ember nem fizetett semmit=3 hó
Havidíj fix, tehát elmaradt hónap * havidíj.
A nyilvántartást szeptembertől- júniusig vezetjük=10 hó=10* havidíj alapvetően, mínusz a befizetett hónapok.
Nyilván novemberben 10-7 hó=3 hó tartozás mínusz befizetett hónapok. Kinek mennyi.
Túlfizetés adott időponthoz képest nem számít = 0 HUF tartozás.
A havidíj ugyan fix, de négy különféle havidíj van, ami csak adott embernél fix.
Pl. X ember 10 ft/hó, Y ember 15 ft/hó, Z ember 20 ft/hó.
Tud ki ötletet adni, accessben ezt hogy oldjam meg? Lekérdezés szabályai?Köszönöm
-
Liner
aktív tag
Hali! 32 bites oprendszernél nem tudja valaki véletlenül mitől van az, hogy 4 giga ramom van a gépben, de azt írja csak 3.24-et használ?
-
Воланд
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Szerintem nem. Az sp1-nek is vannak előfeltételei, hogy milyen frissítések után lehet telepíteni, legalábbis emlékem szerint más windows-oknál így volt. Azok a frissítések amik sp1-ben benne vannak külön nem hiszem, hogy elérhetőek lesznek, valószínű az update csak az sp1-et fogja felajánlani.
-
Lenne egy kérdésem. Ha majd a win update-n elérhető lesz az sp1, és ha pl megállna a rendszerem, újra kellene telepítenem, de az sp1-et nem akarom, akkor azok a frissítések amik az sp1-ben benne vannak, még elérhetőek lesznek még?
-
Gorneck
legenda
válasz
polonic
üzenetére
Nem lehet a saját könyvtárához nincs hozzáférésed? Nekem az új live csomag csinálta ezt..ha átpakoltam őket (mert ugye "gyökérbe" pakolja ki az ikonokat és nem könyvtárba, amit nálam csak akkor hozott létra ha pl a sync-et is telepítettem, de csak azt rakja bele) a windows live könytárba a sync mellé, szal full hozzáférést kellett adnom a könyvtárra magamnak (admin vok pedig), hogy ne csinálja ezt.
-
gabroca
tag
Igazából olyan rendszert szeretnék a gyerek gépére , amire ránézhetek a saját gépemről.
Régen volt erre egy progi, a VNC, ami futott Windows NT-is már.Egyidőben tudott dolgozni a felhasználó és távolból a rendszergazda is a felhasználó gépén.
És még csak észre sem vette a felhasználó. Ezt használtuk, ha vidékre kellett kinézni a gépekre ill installálni valamit. -
válasz
gabroca
üzenetére
A csoportházirendel kapcsolatos válaszom, az arra a kérdésedre vonatkozott, hogy le lehet-e tiltani(korlátozni) egy user account jogosultságait, erre írtam hogy azt nem, mert ahhoz kellene csoportházirend, ami HP-ban nincs, max törlöd a fiókot. A többiről meg írtam, hogy baromságot írtam...
Nem mellesleg, csak annak tudnak összekeveredni a dolgok a fejében, akinek van is minek összekeveredni, de irigylem ilyenkor az agyilag vákum usereket...
bobsys

Most meg gyorsan törlöm a létrehozott szép számú admin és user fiókokat(azonosíthatatlan névvel, mert csak rátenyereltem a billentyűzetre, mikor nevet adtam a fiókoknak)...

-
gabroca
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
na ki a kisokos?
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Honnan tudjam? Egy HPt telepitettem eddig, anyoseknal. Otthon ultimate, laptopon enterprise. Basicet meg kepen se lattam csak olvastam, hogy letezik olyan ember akinek mar mondtak, hogy valaki lattot ilyet.

-
válasz
gabroca
üzenetére
Azt nem lehet, ahhoz viszont kell a group policy. Pro vagy Ult-ban jobb egér a számítógép ikonon/kezelés/bal oldalt ott kellene lennie a helyi felhasználók és csoportok lehetőségnek, de az HP-ban nincs (mivel nincs csoportházirend)
bobsys
W7 basic-ban is lehet több felhasználót létrehozni? Most baxa a csőrömet, hogy miért voltam meggyőződve erről a baromságról...
-
válasz
bobsys
üzenetére
Mindjárt megsasolom, úgyis épp HP-kat telepítek 6-7 gépre...

Szerk
Jó nagy faxságot írtam, lehet több admin és több user fiókot is létrehozni illetve pluszban bekapcsolni a vendégfiókot...
Nem tudom miért maradt meg ez így bennem, talán a Home Basicc-al kevertem, nem tudom..
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
HP-ban csak egy felhasználói fiók van, ami alapból admin illetve engedélyezhetsz 1 darab vendég/korlátozott fiókot. Hagyományos értelemben nem is hozhatsz létre több felhasználót
Ha jol emlekszem akkor van egy admin, meg az admin jogu user, meg a vendeg. Ilyesmi remlik -
válasz
gabroca
üzenetére
Ha a csoportházirendre gondolsz, az csak XP Pro, Vista és W7 Pro és Ultimate-ben érhető el. XP Home és Vista és W7 Home Premiumban sajnos nem.
(HP-ban csak egy felhasználói fiók van, ami alapból admin illetve engedélyezhetsz 1 darab vendég/korlátozott fiókot. Hagyományos értelemben nem is hozhatsz létre több felhasználót) -
gabroca
tag
Nem találom az általános felhasználó beléphetőségének tíltási lehetőségét rendszergazda által. Xp-ben volt.
Mi a megoldás? Én vagyok béna?Persze ez csak Windows 7 Home Premium változat.
-
Воланд
titán
válasz
littlemamba
üzenetére
Semmi baj, szvsz, ahogy fentebb is írtam szar lett az új messenger, nem működik benne még minden tökéletesen, vagyis sehogy se.

-
MPowerPH
félisten
válasz
virkir
üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek.
Nálunk a cégnél az a szokás, hogy évente egyszer, így Karácsony előtt az összes gépet legyalulom. Sajnos annyi szemét felkerül a gépekre, nem beszélve arról, hogy belassulnak. 
Mondjuk ez a rendszermentés ez nem hülyeség, gyorsabb, mint újratenni mindent. Így 3 órába telik a 3 notebook és 2 pc, nem vészes, de sok időt megspórolhatok vele. -
negyedes
addikt
Egy homegroupot csak egy iptartomanyban elhelyezet gepek latjak?
-
virkir
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem nem kell évente újrahúzni a rendszert. Nekem megy a béta óta szénnétesztelve mindenféle programmal csak frissítettem a megjelenő buildekre majd a véglegesre.
Ha mindenáron újra akarod tenni akkor jobb ha csinálsz egy komplett rendszermentést a frissen felrakott rendszerről vagy a beépítettel vagy valami külső backup programmal és arról állítod vissza töredék idő alatt mintha újraraknál mindent.
Ha jól tudom ötször fogadja el az OEM újraaktíválást változatlan hardveren. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Hülye kérdésem lenne, de számomra nem egyértelmű az aktiválás egyik szabálya. Adott a két céges notebook, mindegyikre OEM verzióban Windows 7-et akarok vásárolni. Ugye ez fix hardver, így ettől kezdve ez a software ehhez a géphez fog tartozni.
Addig megvan, hogy csak ezen a gépen tudom használni az aktiválást követően. Ellenben megesik, hogy a gépet újra kell húzni(évente mindenképpen). Ez esetben megy az újraaktiválás, vagy ennek a száma is korlátozva van? Az aktiválás menete miben tér el a boxos verziótól? Gondolom az automata activator nem müxik, ez esetben telefonon kell megtenni? -
Kloden
senior tag
válasz
pajinka
üzenetére
Win7 pendrivera. Ez azért érthetőbb.

-
pajinka
tag
Mondhatni nagyon megköszönném....

-
pajinka
tag
Segítség!
A 64bites, eredeti win7 telepítése megáll "A telepítő indul..." képernyőnél. Gugliztam, a BIOS-ban a floppyt letiltottam, az USB2.0-t még nem, az lesz a következő. Egyéb ötlet?
Update: megpróbáltam kinyitni a DVD ajtaját, azonnal kiírta, hogy a Cd/Dvd illesztőprogramja hiányzik. NEC típusú, keresem, de Ha valakinek van linkje, megköszönöm
-
Воланд
titán
válasz
Thomas16
üzenetére
Nézd meg a videokártya kezelőprogramjában, hogy milyen értékek vannak megadva a fényerőnél/kontrasztnál, plusz lennie kell olyan lehetőségnek, hogy az illesztőprogram kezelje a kijelző fényerejét/kontrasztját/színbeállításait, na ez ne legyen kijelölve, engedélyezve.
-
Воланд
titán
válasz
littlemamba
üzenetére
MSN Messenger, Windows Live Messenger kérdések és válaszok
Személyes vélemény: az új messenger sz*r lett. Közösségi megoldások nem működnek (két napja probáltam, akkor pl nem ment a beépített facebook izé), nem lehet becenevet megadni - miért is nem? -, mindent ömlesztve berak egy oldalra, nem lehet normálisan beállítani az ablak színét, csak témák közül lehet választani, nincs partner letiltás - ez a kinek legyek látható, kinek ne, nagyon nem jött be-, stb. Vissza is raktam a régit. -
littlemamba
aktív tag
Tudna valaki abban segíteni, hogy a legújabb msn-en miért nem tudok én játékot kezdeményezni? Kidobja, hogy nem megjeleníthető lap vagy ilyesmit. Ha más küld felkérést, akkor megy, a régin megy. Az újon vajon miért nem? Win 7 alatt persze...köszi
-
Maki88
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Sound Blaster 64bites drivere rakoncátlankodik, igazad volt. Nagyon köszönöm a segítséget!

-
Maki88
csendes tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Indításnál F8-at nyomod, aztán az előjővő menüben a csökkentett módot választod. Reménykesz, hogy előjön a rendszergazdai fiók, amiből át tudod írni a jelszót egy másik fiók felett. Ha ez nem megy, akkor letöltesz mondjuk egy Hirens BootCD 11-et, vagy egy Konboot CD-t (hátha ez is megy, nálam a hiren jött be), bebootolsz és feloldod a jelszót vele. Részletesen nem írom le a folyamatot, mert angol tudással mindkettő gyerekjáték.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám Win7-el kapcsolatban.Létrehoztam egy jelszót,amit rosszul írtam be(kétszer is) nem tudok belépni.(Ha erre tud valaki valami "hacket" hogy változtassam meg,szóljon!)Új windowst akarok rakni(64bit ultimate) de kiírja a windows telepítésnél hogy valami illesztőprogram hiányzik,ezt a windowst felraktam ugyanerre a gépre 1 hete,azóta semmit nem változtattam rajta.Ötlet?
-
Maki88
csendes tag
válasz
Thomas16
üzenetére
Vezérlőpultban az energia gazdálkodást állítottad át úgy, hogy ne sötétítse a képernyőt akkumulátoros használatnál, vagy a csak fényerőt maceráltad? Meg kellene újra nézni. Esetleg az fn billentyű és a fényerőszabályozó billentyű(a felső számsorra szokták felfesteni, általában egy napocska) kombinációját próbáltad már?
-
válasz
Maki88
üzenetére
USB3, AHCI, HPET-et miért lőtted ki? Ezek jók ha vannak. Főleg úgy, hogy 7et AHCI módban érdemes telepíteni. Az USB3 szerintem adja magát, olyan mintha az USB2-őt kapcsolnád ki. A HPET meg egy nem rossz funkció, bár ahhoz állítsd be, amilyen oprendszert használsz, 64 vagy 32 bitest.
-
-
Maki88
csendes tag
BSOD-m még nem volt ezzel a konfiggal, még túlhajtott üzemmódban sem. Az igazat megmondva csak opcióként próbáltam tunningolni(1 reinstall után), de inkább lekapcsolgattam az alaplap funkcióit(USB3, AHCI, HPET, Turbo Boost...), ezért nem vágom az instabilitást. A gép megvan hűtve rendesen, azzal nem lehet probléma.
Megpróbálom akkor driver nélkül megint újrahúzni, jelentkezek ha van vmi. Ha esetleg van valakinek egyéb ötlete nyugodtan írja, szeretnék minél hamarabb egy működő 64bites konfigot használni.
Köszönöm az ötletet.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: A Dell notimat múltkor teljesen lemerítettem, és azóta ha aksiról megy, a képernyő fényereje nagyon kicsi.
A vezérlőpultban próbáltam már állítani, de maxon van, és így is alig látszik a képernyő.Valaki tud nekem segíteni?
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Vinyót cseréltem a gépemben (a rendszerpartíció nem ezen van/volt, az külön SSD-van), amin három külön partíció van a programoknak, adatoknak, stb. Megformáztam a vinyót win7 alatt (rendesen, alignálva, három parítcióra osztva), s átmásoltam az egyes partíciók tartalmát. Viszont azt vettem észre, hogy egyes programok (nem mindegyik), pl. Outlook nagyon lassan indul el. A régi vinyó egy Samsung 1TB F3 az új egy WD FAEX 1TB.
Mi lehet a baj?Köszi!

-
válasz
Maki88
üzenetére
Jó eséllyel valamelyik 64 bites driver okozza a gondot. Ha netalántán chipset drivert is telepítesz, akkor azt ne tedd...
Próbáld azt, hogy simán (tuning nélkül) felrakod a W7 x64-et, semmilyen drivert ne telepíts, hanem enélkül próbáld meg felpakolni a progikat
(A W7 nem szereti a tuningot alapban, szóval ha egy mód van rá, ne húzd a gépet, mert lehet, hogy egy darabig látszólag minden oké, de aztán jönnek a teljesen szabálytalan időközönként a BSOD-k)
-
Maki88
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném egy igen összetett hiba megoldására. Minap feltuningoltam a gépemet a következő konfigra:
Gigabyte GA-P55_USB3 rev2.0
Intel i5-760 (4mag 2,8Ghz)
Kingston DDR3 1333MHz 2x2GB
A régi alkatrészek: Cooler master Real 450W, Galaxy 8600GTS, Samsung 500GB winyo, Sound Blaster 7.1, LG DVD-RWA hiba a következő: Csináltam 1 clean-installt w7 Pro 64bittel, driverek szépen fel is mentek, kisebb progik közül is jó pár. Ezután kezdődött a baj: Nagyobb progik telepítésénél(nero, nod ss 64bit, codemasters f1 2010...) megáll az installer, az egér mozog, még egy darabig használhatónak tűnik a rendszer(start menü megnyílik, de programot már nem lehet elindítani), majd teljesen leáll, egérkurzor továbbra is megy. 6x újrahúztam, próbáltam BIOSban az AHCI/IDE-vel próbálkozni, manuálisan megadni az órajeleket, kikapcsolni a takarékossági ill. tuning részeket, de mindhiába.
Megvolt a w7 updatelése is, még az sp1bétát is felraktam. Másodszori-harmadszori reset után pl.:a nod felment, de az f1 mindig kifagy install közben.32bites w7 Pro alatt hibátlanul megy minden 2napja túlpörgetve is akár, terhelés alatt. Segítsetek légyszi!

-
papa1
tag
Erre valaki?
-
hajospeti
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám:
Egy-két mappát védelemmel láttam el: Biztonság/teljes korlátozás ezt egy normál fiókra tettem, de valahogy úgy alakult, hogy a rendszergazdás fiók sem tudja már megnézni. Az ablakban megjelent egy létrehozó tulajdonos teljes korlátozással, pedig én ilyet nem állítottam be. Próbáltam mindenhogyan feloldani, de nem sikerült, mindig a rendszergazda jóváhagyása szükséges üzenetet kapom...
Szóval, szerintetek mit kéne tennem, mert most látom milyen fájlok vannak csak azt írja ki, hogy: Nem rendelkezik a mappa eléréséhez szükséges engedélyekkel.
Előre is köszi! -
veber
tag
Hi
érdemes vajon telepíteni az sp1 rc változatát amit wu ajénl fel?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
Kösz a válaszokat!

Az 1.-el nem kísérleteznék, szóval biztos infó kellene

3. próbáltam, de nem veszi figyelembe a rendszer, illetve a minden egyes indításnál rákérdez, hogy engedélyezem-e dolgot nem lehet valahogy kiiktatni, pl. biztonsági szint csökkentése erre a konkrét programra?
-
BalaNce87
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm uram!

-
Soak
veterán
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Az lenne a helyzet, hogy most dobtam fel egy win7et. Terás vinyó van a gépben és telepítéskor a tömböt nem engedte formázni pedig vadi új a merevlemez. Mondtam mindegy, úgyis le akartam választani rendszernek kb 150 gigát. Le is választottam és rá is pakolta szépen a windows.
Most viszont a maradék bő 800 gigát nem látom...
Van valami mód, hogy azt is aktívvá tegyem valami partíció kezelővel, telepítővel vagy elba..... a telepítést?
-
papa1
tag
Semmi nem történt.A feladatkezelőben visszajött a sidebar,de az asztalon nem jelent meg semmi.

-
papa1
tag
Hello mindenkinek.
A problémám a következő lenne.A minap a gép elé került a majd 2 éves kisfiam és nyomott egy olyan gombkombinációt,amitől eltűnt az oldalsávról 2 minialkalmazás(naptár+sticky notes).A probléma az,hogy nem tudom visszahozni.Akárhogy klikkelek a minialkalmazásoknál a naptárra,nem történik semmi.Alatta meg néha villog a kurzor,mintha ott lenne noti.De nincs ott semmi,legalábbis nem látni.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
RaZroX
addikt
Üdv! Kérnék egy kis segítséget. Van egy zenei albumom és nem tölti le hozzá az albumborítót. Hogyan tudom hozzárendelni az albumhoz, ha megvan képen az albumborító ?
Fontos lenne
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dynabook Portege X40-K - i5-1240P I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alienware 17r4 olvass
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Köszi isten vagy! 

De Köszönöm