Aktív témák
-
phoenix64
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
kár
azért köszi. -
need
addikt
Üdv...
Ha pl. szeretném hogy a WMP lejátszón mkv filest akkor elég felrakni egy
Windows 7 Codec Packot? Úgy látom az aktuális 2.7.0.0!Próbálkoztam a multkor a Play To funkcióval kiválasztottam a műsor tárat de csak a divixet játszotta le vagy is a multis eszközön csak azt mutatta pedig volt benne mkv files is!
Ha felrakom ezt a codek packot akkor elviekben a műsortárba be tallózott könyvtárban lévő mkv filest is letudom játszani hálózaton keresztül egy multis lejátszóval??!!??
-
Darth_Revan
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Virtuális gépbe aktiváltam 1.nek online és 2. alkalommal már nem engedi. (Csak Win7-et, Server 2008-at engedte)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Öööö, miért nem neten aktiválod?
nyilván megvan az oka, csak kiváncsi vagyok.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Az "ingyenesen" hívható 80-as szám aktiválásnál még mindig fizetős külföldi hívás vagy már tényleg ingyenes? -
rii
nagyúr
köszönöm! (:
és amúgy kell/ajánlott egy új user-t látrehoznom, aki nem admin, vagy adminként is biztonságosan lehet használni?
(#33290) woland_y2k: W7 Home (-:
-
virkir
veterán
1. nem látogatsz olyan oldalt ahonnan jönnek ezek a szarok (de akkor akár hazaviheted a netet 2 DVD-n)

Komolyan, semmi extra hagyd az UAC-t alapbeállításban de semmikép ne kapcsold ki.
2. MSE Avira elég jól teljesít a 7-en
3. ha nincs semmi extra igényed akkor ne is keresd meg a beállításait
4. Control Panel\All Control Panel Items\Windows Update-> bal oldalon a Change settings
itt a legördülő menüből be tudod állítani, hogy letöltse de ne telepítse vagy csak értesítsen ha jön frissítés -
Воланд
titán
1.: Tapasztalatom szerint egy jó vírusirtó/tűzfal mellett nem másznak a rendszerbe vírusok, kártevő programok, de mivel így is van user error-ból fakadó hiba, ezért egy sima (nem rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező) felhasználói fiók megfelel a célnak. Felhasználói fiókot létrehoznám, majd rendszargazda fiókkal ami kell program feltelepít (az összes felhasználónak) ezek után a rendszergazda fiókot elrejteném. Van olyan program ami csak rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiók alól hajlandó feltelepülni, ezért érdemes így csinálni. Vagy van még az UAC, mint lehetőség, de engem zavart, hogy mindig, mindent megkérdezett és inkább kikapcsoltam. Ha nem akarsz két fiókot, akkor ez jó lehet kompromisszumnak.
2.: Persze, csak mindig frissítve legyen.
3.: Én kikapcsoltam.
Viccet félretéve nem igényel különösebb figyelmet, ha valamelyik programnak kellene net, de nem kap, akkor Vezérlőpult --> Windows tűzfal --> Program vagy szolgáltatás átengedése a Windows tűzfalon és ezen belül értelem szerűen pipálgatni kell. Viszont, ha emlékeim nem csalnak ezt sima felhasználó nem módosíthatja, ide rendszergazdai jogosultság kell.4.: Vezérlőpult --> Windows Update --> Beállítások módosítása, ezen belül van egy legördülő menü, itt lehet kiválasztani, azt amit te szeretnél.
Szerk.: Csak elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen w7? Home Premium, Ultimate, vagy Professional?
-
rii
nagyúr
nahm kérdeznék még párat ... próbáltam nézni a förszt posztot- ... asszem erről nem volt benne szó, amiket kérdeznék.
szóval, biztonság.
xp alatt korlátozott user-rel lehetett a legjobban megoldani ezt1.) W7 alatt hogy lehet a legjobban megakadályozni, hogy spy, vagy adware települjön?
2.) víruskergetőnek mit ajánlanátok? AGV Free megteszi? :-/
3.) tűzfalnál mire figyeljek?
4.) illetve, hogy a frissítések le legyenek töltve, de ne legyenek automatikusan tekepítve, illetve a gép újraindítva, ezt hol lehetne beállítani?
előre is nagyon köszi!
-
rii
nagyúr
bocsánat .. körbe lehet rögögni (-: zsír új gép .. és hamarabb "kattant" azUTP, mintogysem ténylegesen be lett volna dugva ... de most merészebb voltam (-:
jövök még kérdésekkel :-/
-
rii
nagyúr
hello
nálam van most egy hp dv7-es notebook, az itthoni wlan le van tiltva, és jó lenne utp-n netet kapni, de semmi...
az eszközkezelőben teljesen jó minden
az xp felismerte alapból a routerből, utp-n át jövő netet, ... a w7 nem?
-
Pubszon
veterán
Bocs fiuk, a link lemaradt.

Ez lett volna az, de itt van a megoldás.
-
Pubszon
veterán
Hali.
Erre esetleg itt tudnátok megoldást?
Ez akkor is fennáll, ha a lejátszó helyett gépről akarom elérni.
Rendszergazdai jogom van természetesen. -
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
Októberben települt nálam. -
Воланд
titán
válasz
phoenix64
üzenetére
Windows gomb+r, feljön a futtatás, regedit bepötyög, majd enter, regediten belül ctrl+f, smart doctorra rákeres, azon belül az eio.dll-nél valami ilyesmit kell találnod:
C?\Program Files\ASUS\SmartDoctor\EIO.dll
vagy
C?\Program Files (x86)\ASUS\SmartDoctor\EIO.dll
Gondolom látszik a hiba, kérdőjel helyére kettőspontot kell rakni, sőt az is lehet, hogy már a meghajtó betűjele sem c, akkor azt is meg kell változtatni. Itt meg le van írva angolul.
-
dim dim
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
köszönöm, az ilyeneken már rég túlvagyok.
vírus, scandisk, bios default, reg clean etc. ezek már megvannak. -
dim dim
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
hát bármilyen hihetetlen nem az.
tudom, ilyen ember csak a mesében van (home user legal win-nel).
szóval nem. -
phoenix64
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen, újratelepítettem vagy 3x de semmi

-
dim dim
tag
Üdv!
Hatalmas probléma!
Bármilyen pendrive-ot, usb meghajtót (kártyaolvasóban sd kártya, külső usb hdd) dugok a gépre, a rendszer (Win7 x64) nem látja őket!
Pontosabban: látja, de nem kapnak meghajtó betűjelet, és így használhatatlanok. Maguk az eszközök kipróbáltan hibátlanok, más gépben pöccre mennek ahogy kell.
És nem is lehet meghajtó betűjelet adni nekik: computer management--disk management assign drive letter nem megy.
Ld.
http://kepfeltoltes.hu/101125/disk_manag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
persze, hiába frissítek, hiába restart.
Erre mondjon vki valamit!
Ja és nem működik a system restore sem, még csökkentett módban sem. Nem fér hozzá egy file-hoz, és így failed a system restore.
Mert visszaállítanám a rendszert akkori állapotba amikor még nem volt ez a hiba.
Ötlet?
Azon kívül hogy gyalu?
Köszönöm
-
balgabelga
csendes tag
Fire/SOUL/CD
33245 hsz
Csak a megosztott fájlok megnyitása lassul le. -
phoenix64
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
próbáltam, eddig windows 7 32bit volt fent, azon ment tökéletesen... semmi ötletem mi baja lehet :S
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Nekem windows 7 64bites van és az lenne a problémám hogy az asus smart doctor nem akar elindulni rajta... azt írja hogy can not load eio.dll ha valaki tud kérem segítsen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fennvan. Augusztusban telepítette.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Melyik ez az "aktivátor killer"? Én pl. ez szerint próbáltam meg, egy működő, előretelepített proft. Tök jól műkszik eddig (kopp-kopp).
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És az ominózus "aktivátor killer" frissítést is felpakoltad?
(Mert azt alapban nem telepíti automatikusan, hiába van a fontos frissítések közt, akkor is be kell külön pipálni...)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha igen, akkor az a "nyelvészkedés" egy jó módszer...szaszlaci
Kapcsold vissza a lapozófájlt... -
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Érdekes, bár idegesítő problémával szembesülök Win7 32bit alatt, így szeretném a segítségeteket!
2 GB RAM van, a videó is ebből gazdálkodik, lapozófájl ki van kapcsolva.
Megy is teljesen jól (nem játszok, nem szerkesztek videót, ilyesmi), kb 50 %-ot foglal.
De 1-2-3 nap után ez felkúszik 70-80%-ra. Hogyha a böngészőt bezárom, kiürül, de utána nagyon hamar újra megtelik.Csak az újraindítás segít. Win XP mehetett hetekig, nem fordult elő ilyen, ez alatt pedig rendszeres.
Aero kilőve, de ilyen szempontból nem igen vettem észre eltérést. Kicsit csak.
Ami fut: Chrome (8-10 füllel kb), Foobar2000, uTorrent (10-20 torrent max), MSN.Köszönöm.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos, eddig nem írta ki, 1 éve raktam át magyarra.
A Win amúgy eredeti MSDNAAs. -
need
addikt
Sziasztok...
Találtam jó kis Témákat és olyan témákat amiknek egyedi a hangjuk!
Én ezeket az egyedi hangokat szeretném megtartani de ezek csak a témával 1üt vannak ha cserélem a témát szevasz hangok!
Hogy lehetne hozzárakni az alapértelmezett hangokhoz? (tekervényes sonata délután stb.) -
bobsys
veterán
válasz
Integrator
üzenetére
Microsoft ugyfelszolgalatot probaltad mar?
-
Integrator
aktív tag
Olyan problémám volna, hogy még anno megvettem a Windows 7 Home Premiumot, Megvan a Key, aktiválva is volt a gépen, minden rendben működött, de újra kellett telepítenem a masinát, és tenném fel a Windows 7-et, de nincs meg a lemez. Van rá valami mód, hogy letöltsem hivatalosan? Vagy mi a hivatalos út ilyenkor?
Üdv,
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Mindig a win7 indulása után szoktam csatlakoztatni. Előlapi usb-re van dugva, nagy a valószínűsége, hogy volt előtte ide csatlakoztatva már valami. Majd akkor bedugom hátra.
Igen, csak ezzel a programmal volt gondom. Na akkor majd ezt is feltelepítem úgy, ahogy írtad. Egyébként egy fiók van mindkettő gépem. És ezek trial verziók voltak, nem buheráltak, meg warezoltak, nem díjazom az ilyeneket.
-
need
addikt
A 33228 hszre van valakinek valami ötlete?
-
válasz
polonic
üzenetére
A w7 indulását követően csatlakoztasd a külső HDD-t, lehetőleg egy olyan USB portba, amibe nem volt más USB-s eszköz csatlakoztatva még.
Megpróbáltam az AIDA64-et (Extrem), "sima" telepítést követően eldobta nálam is az ikonokat, ellenben ha magát a telepítőt rendszergazdaként indítom, akkor megmaradtak az ikonok(tálcán és asztalon is.) [link]
(A korábbi képed alapján csak ezzel a progival van gond, a többi ikonoddal nincs ha jól értettem...)(Ilyen rendszerbuherátorokat, mindig admin fiókból és adminként kell telepíteni és persze ha eredeti forrásból származik, mert ellenkező esetben az lesz a legkisebb gondja az embernek, hogy nincs meg az ikonja
) -
polonic
félisten
Az miért van, ha külső usb-s vinyóról másolok, vagy rá másolok, akkor teljesen belassul a rendszer? Az ie alatt is a tabok nagyon lassan nyílnak meg, az egész böngésző lomha. Mse 2 béta van vírusirtónak, kikapcsoltam a rezidens védelmét, de így is megmarad a jelenség.
Egyébként tök jó, hogy az ikoneltűnéses esetet is beírtam már mikor, és nem igazán válaszoltak rá. Egy ember próbálkozott segíteni, de az is abbamaradt.
-
válasz
balgabelga
üzenetére
Csak és kizárólag a megosztott mappában található doksik megnyitása lassult be, vagy más, nem a megosztott mappában lévő doksik esetén is fennáll a jelenség?
-
balgabelga
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 6 gépből álló egyenrangú hálózat Windows 7 oprendszerrel. Egyik gépen van egy megosztott mappa Word-ös doksikkal. Kb. egy hónapja a doksik megnyitása lelassult, több, mint fél percig tart. Az állapot sorban a Letöltés felirat jelenik meg. Mi okozhatta a változást?
A router újraindítása nem változtatott semmit. -
válasz
dim dim
üzenetére
WonderCSabo
Sőt, ez az utólagos "nyelvészkedés" még azt is hozhatja magával, hogy szépen kiíródik majd, hogy nem eredeti a W7, ami annak köszönhető, hogy az a bizonyos frissítés, ami ellenőrzi a W7 eredetiségét, az 3 havonta újravizsgálja a rendszert és ilyenkor már nem találja eredetinek...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobsys
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A mar telepitett rendszeren igen. Ha csinalsz egy masik telepitokeszletet azzal a nyelvvel amit te szeretnel es azt rakod fel valamint nincsen mas nyelv akkor nem.
-
JetiRulez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elkerülte a figyelmem valahogy. Bár csak fekete-fehér között váltakozik a betűszín, nekem jó így is. Registryben nincs kedvem turkálni hozzá.
Kösz!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja ez így félreérthető, szóval a betűszínt nem tudod állítani, mint régen Xp esetén, még Aero nélkül sem. Lehet olvasni registry-s buherálásról a neten, de azt nem javaslom..
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Hogyan lehet átállítani az asztali ikonok betűinek színét?
Egy világos háttérnél elég idegesítő tud lenni, hogy nem látszik az ikon neve.
Nem nagyon találok segítséget a témával kapcsolatban és a színbeállítások közt se látok ilyesmit. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Windows 7 Ultimate változatom van a laptopomon, de mostanság van egy olyan frissítés, amit nem tud telepíteni a gép. Ha manuálisan próbálom Windows update alól, akkor sikertelen és minden egyes kilépéskor ismét megpróbálja telepíteni persze sikertelenül. Mi lehet a gond?
A frissítés:
"Security Update for .NET Framework 4 on Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 for x64-based Systems (KB2160841)
Telepítés dátuma: 2010.11.25. 1:19
Telepítés állapota: Sikertelen
A hiba részletei: Kód: 66A
Frissítés típusa: Fontos
A security issue has been identified that could allow an attacker to compromise your Windows-based system that is running the Microsoft .NET Framework and gain complete control over it. You can help protect your computer by installing this update from Microsoft. After you install this item, you may have to restart your computer.
További információk:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=194969Súgó és támogatás:
http://support.microsoft.com" -
Loretto
veterán
Sziasztok!
Hogy lehet azt a funkciót reaktiválni, ami ha fut egy alkalmazás, tálcán jobb klatty és rögzít. Mert valahogy most nem jön elő.
Köszi. -
bobsys
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Regebben linkeltem egy Technet cikket. Nyelv valtoztatas mindenhol megengedett, de csak ugy, hogy a telepitokeszletben cserelsz nyelvet majd az igy letrehozott mediat telepited. Igy telepiteskor szinten egynyelvu lesz a rendszer. Ez alol kivetel az Ultimate/Enterprise ahol mui packal tobb nyelv is lehet egyszerre telepitve.
(#33228) need jobb kattintas a meghajton es disconnect
-
need
addikt
Sziasztok...
Következő lenne a gondom és mellékelek 1 képet is!

szeretném a bal oldali eszközt eltüntetni mivel csak a jobb oldali jó!
Egy nem tull szerencsés ip cím csere után a helyes ip cím már a jobb oldali eszköz használja és az eredeti ip cím volt a bal oldali!
Mindahányszor amikor a win 7 feláll akkor ki írja hogy nem találja a bal oldali eszközt!
-
válasz
balgabelga
üzenetére
Routert indítsd újra.
-
balgabelga
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 6 gépből álló egyenrangú hálózat Windows 7 oprendszerrel. Egyik gépen van egy megosztott mappa Word-ös doksikkal. Kb. egy hónapja a doksik megnyitása lelassult, több, mint fél percig tart. Mi okozhatta a változást? -
TRob1
veterán
-
SzalaiG
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A cikk szerint csak a professional + ultimate amin cserélhető telepítés után is.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudom lecserélni az aktiációs kulcsot?
-
COLORBAR
tag
Tudom nem teljesen ide vág,de Tv Tuner fórumon semmi mozgás

A problémám a következő:
Kaptam egy Philips saa7130 tv tuner kártyát, (honestech-el) melyel be is jönnek a csatornák, egyetlen probléma van csupán,hogy ha fel akarom venni valamelyiket,akkor a rec-gomb megnyomásakor hibát észlel és kilép
Na,gondoltam program csere és feltettem egy PowerCinema 6-ot.
Minden oké,látja a pci tv tuner kártyát, beállítja magától az összes csatornát,minden happy.csak sajnos bárhová kapcsolok csak egy üres, fekete képernyőt kapok
Demiééééééért?
-
Воланд
titán
válasz
Travelos
üzenetére
Ezt és ezt a megoldást találtam erre a problémára. Saját tipp: wu kikapcsolása, windows defender, windows tűzfal szintén off, saját víruskeresőt/tűzfalat is ki lehet egy próba erejéig kapcsolni, gép újraindít, majd wu bekapcsolása, így nézd meg, hogy működik-e a szolgáltatás, ha igen akkor kapcsold vissza a defendert és a tűzfalat/vírusirtót, majd újabb próba. Ha ezen szolgáltatások/programok elindítása után ismét nem működik akkor már megvan, hogy mi okozza a hibát.
-
Travelos
őstag
Hogyan lehet a windows update szolgáltatást újratelepíteni a win7-ben?
Ugyanis mindent megpróbáltam, de nem működik!
-
Travelos
őstag
kb. 3 napja nem megy a windows update szolgáltatásom, a hibakód 80072EFE.
nézze már meg valaki légyszi, hogy megy-e a saját gépén, mert nekem a böngészőből sem jön be a microsoftupdate oldal!
-
Tomi1984
csendes tag
üdv
lehet nem win7 probléma,de XP-nél ezt nem tapasztaltam,onnan gondolom,hogy az lehet. A probléma a következő: ha játszok (nem minden játéknál),közben elmegy a netem,persze egy sima problémaelhárítással visszajön utána.
Tudtok erre esetleg valami megoldást? -
cigam
titán
válasz
BigManus
üzenetére
Ja, bocs. Viszont most már kíváncsi vagyok, hogy IE alatt ezt hol lehet álítgatni. Amit linkeltem olyan menüpont nincs W7 alatt, fórumokat találtam, ahol pedzegetik, de általábqan visszakanyarodnak az intézős beállításra, vagy egy olyan reg. kulcsra ami megintcsak nem létezik W7 alatt.
-
Воланд
titán
-
Dot
őstag
Hali!
Azt meg lehet csinálni, ha lejár a 30napos próba /pro x64 msdnaa/ akkor kitolni 60napra?
Az 1.hsz ben van 60napos, de nem akarom újrarakni.
Hardvert kell cserélnem a gépbe, lehet működni fog ha kicserélem, lehet nem. Ha nem muszáj nem akarok windows-t telepíteni, de erre egy regisztrálást se szeretnék elpazarolni!
1 nap van hátra szóval sürgős lenne!
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
azért köszi.

Viccet félretéve nem igényel különösebb figyelmet, ha valamelyik programnak kellene net, de nem kap, akkor Vezérlőpult --> Windows tűzfal --> Program vagy szolgáltatás átengedése a Windows tűzfalon és ezen belül értelem szerűen pipálgatni kell. Viszont, ha emlékeim nem csalnak ezt sima felhasználó nem módosíthatja, ide rendszergazdai jogosultság kell.
Előfordul az ilyesmi, inkább óvatosan, minthogy valami baja legyen.
meg abból a madzagból kapott már net-et nemrég egy G4-es is ...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)