Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
lumpen_stex #1649 üzenetére
az a poén egyébként, hogy a mediaplayer az ac3filter-el nyitja meg..
-
Balinov
titán
válasz
lumpen_stex #1646 üzenetére
aham, koszi, hogy megnezted. AAC, ahogy tippeltem volna a az audio kodek tipusa.
probald ki,hogyha ezt felteszed, megoldodik-e a vdub problemad.
Esetleg ezt meg, ha a masik nem mukodne vmiert
-
Balinov
titán
válasz
lumpen_stex #1644 üzenetére
szia, szerintem az ingyenes Mediainfo-val nezd meg, hogy milyen audiocodecet hasznal majd ezt az infot ismerve latogass el a free-codecs.com-ra es onnet a megfelelo audio codecet letoltve es feltelepitve a vdubnak sem lesz valszeg gondja a megnyitassal.
-
lumpen_stex
aktív tag
van egy h30-as camileo, virtualdub-al akaorm bizgetni a videóját.
a kamera 1080i@30fps@h264-es videót csinál és oitt az első probléma. a hang codec-et nem ismeri a virtualdub audio tag: 00ff hibával jelzi. viszont a vindóz lejátsza... ha direkct steram copy-t vállasztok akkor meg elcsúszik a hang.
a másik, mivel a kamera csak pár előre definiált fehérszint egyensúly beállitást tud, a dub-al javitanám meg, sikerül is, de a menetett (h264) avi olyan mintha 5..6fps-el lenne kódolva és idönként megáll. ugyanakkor a használt filtereket realtime, frame drop nélkül is tudja a gépem a dubbal..
legutolsó fddshow van fent, 64bites win7 és 32 bites virtualdub.
-
Danissj
csendes tag
Nekem a videovágással van gondom mikor kivágom a videot és mikor mentem le Direct Stream Copyval és kb.8-9 másodperces videot 90MB be menti le! valamit rosszul csináltam??
-
törölt tag
válasz
kozyadam #1640 üzenetére
Tedd fel az ingyenes XVID kodeket, telepítés után a VirtualDub-ba beépül, és a kodekek között választható lesz, valamint beállíthatóvá válik a tömörítési bitaránya is. Én is azt használom, amikor a tv tunerkártyám által felvett filmekből kivágom a reklámokat, és átkódolom XVID-be.
-
kozyadam
tag
válasz
BigBadPlaYeR #1639 üzenetére
Ez nem a Camtasia. Ez vmi régebbi, ingyenes program, de elég sok mindent tud. Sajnos kodek az nincs benne alapból, de megoldottam, mert szedtem le K-Lite kodek pakkot, és mikor feltettem gépre, akkor a felvevő programban is megjelent.
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kérésére képernyő-videót csináltam a CamStudio nevű programmal. Hangot nem rögzítettem, és a 7:30 perces 1024x768as videó kb. 380 MB helyet foglal. Hogyan tudnám betömöríteni? A VirtualDub programot leszedtem a netről, de abban csak pár kodeket találtam a Video > Compression menüben, amiből 1 Windowsosnak tűnik, a többit meg nem tudom konfigurálni. Milyen kodeket ajánlotok / használtok és honnan szedjem le? Esetleg ha van a neten 1 leírás kezdőknek, azt nagyon megköszönném.
Ádám
-
Mikiller
aktív tag
Helló!
Hogy tudok csinálni egy 1gb-os avi filmből egy 600-700mb-ost, hogy egy cd-n elférjen?
Xvid encodert kiválasztom a VirtualdubMod-ban, ott van olyan, hogy Calculation, ott beállítom az a megadott 665600 (gondolom kb-ra) és elindítom a save as...-t, eltelik 20 perc és ugyan akkora marad a film -
tknof1871
őstag
Üdv! Videóra akarok feliratot égetni. Ebből a tutorialból indultam ki. Az a gond, a listámban nincs Text Sub (Video - Filtes - Add). VirtualDub 1.9.8; vsfilter 2.37; subtitler 2.4. Tehát a plugin-ek a mappájukba vannak másolva.
-
BlackRaven0
csendes tag
válasz
#65675776 #1631 üzenetére
erre a kérdésre már "válaszoltam" az eredeti hsz-emben:
"az miért van h ha virtual dub-bal lame mp3 codec-et használva audio-t tömörítek, akkor kinyútja az audio stream-et (2:46-os videóból 12:03-as lett) és képnek pedig a videó utolsó frame-jét ismételgeti? képtelen vagyok fraps által felvett videóban audio-t tömöríteni így, mert tönkrevágja az egész videót."
végülis úgy oldottam meg h az audiosávot egy másik programmal tömörítettem aztán mikor kész volt, visszaraktam virtualdub-ba és direct stream copy-val hozzácsatoltam a videóhoz. a vicces az egészben h az a program is (a neve most nem ugrik be) lame codec-et használt...
-
törölt tag
válasz
BlackRaven0 #1630 üzenetére
Nem lehet, hogy eleve olyan hosszú a hangsáv? Miután elmented, nyisd meg egy hangszerkesztővel.
-
BlackRaven0
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR #1625 üzenetére
ugyanúgy kinyújtva menti le.
-
törölt tag
válasz
ThunderBoy #1628 üzenetére
VDubMod lát minden telepített 32 bites VfW codec-et. Milyen codec az, amiből csak 64 bites van? x64-re fel lehet tenni bármilyen 32 bites codec-et (csak drivereknek kell mindenképpen 32 bitesnek lenniük).
64 bites mp3 codec-kel még nem találkoztam, de ez nem zárja ki a létezését.
-
törölt tag
válasz
ThunderBoy #1626 üzenetére
VDub x64 csak 64 bites codec-eket tud használni.
Egyébként meg ott a VDubMod, MPEG2 vagdalásra és avi-ba tömörítésre tökéletes.
-
ThunderBoy
tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne. Virtualdub 1.9.8 x64, Windows 7 Ultimate x64. Már sikerült a videó codeceket berakni alá, viszont a Lame-t nem sikerült alá bereszelnem. Találtam ilyet:
Kitömörítjük a Lame MP3 ACM-et a c:\lame könyvtárba, utána indítunk egy parancssort rendszergazda módban, majd:
1. cd %windir%\SysWOW64
2. rundll32 setupapi.dll,InstallHinfSection DefaultInstall 0 C:\lame\LameACM.infHa kiadom a parancsot, felugrik a másolás ablak, és el is tűnik. Nem ad vissza semmit hogy kész vagy akármi, de több helyen olvastam hogy ezek után működik.
Na, nekem nem. Esetleg valakinek ötlet?
Ui: kipróbáltam a MediaCoder x64-et, jól is működik, de nekem vagdosnom kell mpeg2-et, majd avivá alakítom, eddig ez XP alatt VirtualDub-MPEG2-vel remekül ment, de a w7 codec kezelése egészen más, így szívok most.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
BlackRaven0 #1624 üzenetére
Ez miért macerás? AVI betölt, no video, audio codec beállít, wav-ba lement. Utána AVI betölt, audio from other.
-
BlackRaven0
csendes tag
arra nincs ötleted h miért csinálja ezt? szívesebben csinálnám meg és használnám normálisan. elég macerás lenne a te módszered.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
BlackRaven0 #1622 üzenetére
Szedd ki a hangsávot, tömörítsd be külön és utána rakd vissza.
-
BlackRaven0
csendes tag
az miért van h ha virtual dub-bal lame mp3 codec-et használva audio-t tömörítek, akkor kinyútja az audio stream-et (2:46-os videóból 12:03-as lett) és képnek pedig a videó utolsó frame-jét ismételgeti? képtelen vagyok fraps által felvett videóban audio-t tömöríteni így, mert tönkrevágja az egész videót.
pls help, sürgQs lenne.
-
Balinov
titán
válasz
koxaman #1619 üzenetére
szia, nem vagyok biztos benne, hogy Vdub megbirkozik vele. Gondolom a fajl mkv kiterjesztesu, ha igen, inkabb a MKVToolnix-et ajanlanam, azon belul is az mkvmerge-t
-
koxaman
tag
hellosztok olyan codecet keresek vagy megoldást amivel az x246 video melle tudok tenni aac vagy wma hangot virtual dub segítségével ehhez kéne plugin vagy codec aki tud megoldást írjon köszi
-
Balinov
titán
Lame-bol neked az ACM Mp3 kodek kell innet letoltod, kicsomagolod, jobbklikk az inf-re, install.Xvid-bol meg ez
Probald ki a mediacoder-t, van x64 build is belole.
Hozzaadod a forrasfajlt, majd a video fulon xvid kodek,2pass, 1000kbit
Majd container-nel avi
aztan a Picture-nel tudsz atmeretezni, croppolni, fps-t konvertalni (en hagynam 30fps-sel azt a Fraps videot)
Majd az audional a kivant minoseget beallitani.Most nezem, mennyit fejlodott a program. Kezzel meg lehet adni, hany mag dolgozzon, Nvidia CUDA (neked ez jol fog jonni a GTX260hoz).
Igaz, nem epp a virtualdubos topikba valo, de ha nem akarsz sokat molyolni, szerintem nem baj, hoyg ide irtam.
udv
BalinovPS: orulok,hogy jo lett. nalam a MediaCodert must have tool. Kicsi, stabil,gyors es tud mindent.Ja meg ingyen
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Balinov #1613 üzenetére
Ez nekem magas.
lame mp3 codec az ugyan az mint a lame mp3 encoder?
Mert a free-codecs.com-on csak ezt találtam.
Friss xvid alatt mit értessz? Divx-et találtam de xvid-et szintén nem lelek az oldalon.
És ha letöltöm akkor mit kell velük csinálni?Bocs de ez a sok codec-es baszkodás nekem nagyon magas. Jó lenne egy szoftver ami vágásra, tömörítésre is egyszerűen használható.
-
Balinov
titán
szia rup1u5,
free-codecs.com-rol szedd le a lame mp3 kodeket, meg egy friss xvid-et.ha megvan az osszefuzott, de meg nyers/tomoritetlen avid akkor ezutan toltsd be virtualdubba, audio/video fulon a full processinget allitsd be. xvidnek adj meg pl 1000kbit/sec bitratat,felbontast,fpst hagyhatod,ha ugyis YT-ra megy fel a cucc.
Vagy:
szedd le az ingyenes MediaCoder-t, nyisd meg a forrasavit, allits be a video resznel resize-t,ha szeretnel,ill. kontenernek pl. avi-t vagy mp4-et. kodeknek xvid, 2pass-ban, es ott ha jol remlik ,megadhatsz celmeretet is, igy eleve ugy kodolja, ahogy szeretned.
udv
Balinov -
rup1u5
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #1610 üzenetére
Haladtam szépen a videód szerint és megvágtam, összefűztem ami kellett. Most már megvan 1 db file-ban, 50%-ra levett felbontással de még mindíg 5 giga az a két perc.
Mondom, hogy mik a problémáim:
Leszedtem a legfrissebb divx codec-et és feltelepítettem de nem érem el virtualdub-ban.
Miért nem látja? Hogy tudom előcsalni, hogy betömöríthessem a videót?
Szintén nem érem el az audio menü, compression részében a lame mp3 codec-et.Az eredetileg 30 fps-es videót 24fps-re módosítanám, de ha ezt teszem elcsúszik a hang és előrébb tart mint a kép....szóval ez a virtualdub se egy egyszerű dolog.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #1610 üzenetére
Kösz
Összefűzés már sikerült is.
Megnézem a tutorialt és remélem a tömörítés is menni fog. -
rup1u5
nagyúr
Már hónapo óta szívok.
Van két hatalmas kb 4-4 gigás avi-m.
Az egyik végéről le kéne vágnom 12mp-et és a másik elejéről 2 perc 1 másodpercet, majd a kettőt összeegyesíteni és betömöríteni kb 100-200 mega közé, normális minőségben, hogy feltölthessem youtube-ra.
Több programot próbáltam már de önmagában egyik sem vezetett sikerre. Premiere pro túl bonyolult nekem. Nem sikerült normálisan kiexportálni mert összenyomta állandóan a képarány és zöld lett az egész kép, függetlenül attól, hogy mit állítottam neki.
Eddig virtualdub bizonyult a leghatásosabbnak, mert azzal le tudtam vágni a fölös részeket de csak abnormálisan nagy, több gigás avi-ba tudja kiexportálni és a két avi-t se tudtam összerakni egybe vele.Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet két file-ból egyet csinálni és hogyan lehet normális, kezelhető mérető de jó minőségű file-á tömöríteni?
Próbáltam a copy-paste megoldással betenni a második elé az elsöből kivágott 12mp-et de nem sikerült. Segítsetek mert már agyamra megy.
Nagyon hiányzik nekem win7-ből a windows movie maker ami vistán alapból benne volt. Az való nekem. Azzal a programmal minden ilyet egyszerűen meg tudtam csinálni.(#1607) BigBadPlaYeR:
Már töltöm lefelé a tutorial-odat, hátha az segít. Addig már eljutottam benne hogy "append"-el összefűzi a videókat. -
littleNorbi
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR #1607 üzenetére
Kösz!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
littleNorbi #1606 üzenetére
Szignómban lévő linken van egy video tutorial a VDub-hoz a letöltések közt. VDubMOD-hoz elvileg ugyanúgy kell működjön.
-
littleNorbi
aktív tag
VirtualDubMod-dal, hogy tudok összevágni 2 filmet ?
-
Drone86
tag
Hello!
Virtualdub vagy vmi hasonló egyszerű programot lehet parancssori paraméterekkel vezérelni?
Sok nagyméretű videóm van, ami az asztali lejátszónak túl nagy. Egyszerűsíteni szeretném a darabolást, valahogy úgy képzeltem el hogy a program parancsikonjába kelene egy olyan parancs ami 900megánként feldarabolja a filmet. Ezt a parancsikont raknám a jobb gomb/küldés menübe,amit alkalmazva az feldarabolja filmet aztán ki is lép.
Lehetséges ez? Előre is köszi a választ -
gsc73
aktív tag
válasz
Borisz76 #1601 üzenetére
Hali!
Olyan szinten feladtam a küzdelmet, hogy 1 lépésben oldjam meg a dolgot (pedig az lenne az igazi), így a video konvertáló progranmok felé fordultam, pontosan ahogy írtad, csak először meg kellett fizetnem a tanulópénzt, mert nem olvsatam a hozzászólásod.....
Azaz feltelepítettem vagy 5-6 konvertáló progit, mire megtaláltam az Xilisoft-ot....Tulajdonképpen ez az egy ami nálam működik rendesen....más nem.Így tehát első lépésben konvertálás avi-ba, majd átalakítás VDUB-bal. Mondjuk 3-4 perces videoklipekkel még elbohóckodok, nem tudom mi lenne ha hosszabb filmekkel kellene szórakozni...
Üdv: g.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest