Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aznem
tag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném, az alábbiakban:
Szabad, érdemes manapság Canon Eos C100 készüléket venni?
C100 Mark II megéri a 4-500 ezres (Ft) különbséget? Ahogy nézem a paramétereket és teszteket, az 50 fps a jelentős plusz. A 28 Mbps rögzítés a 24 Mbps hez képest kevésbé tűnik jelentősnek. ISO 102ezer sem hozott látható javulást, 12ezer felett láthatóan zajosodik mindkettő.Esetleg az új Sony PXW-FS5 hozza és a plusz képességekkel (4K, 240 fps 8-sec Full HD, könnyebb) meglépi a C100 szintjét?
6000$ ig mi a legjobb megoldás?
Elsődlegesen dokumentálás, néha egybefüggő 2 órás előadás, esetleg kisfilm.Választ előre is köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz csibész35 #5295 üzenetére
1.) Először fizikailag legyen minden rendben, én azt mondom, utána az elektronikának sokkal könnyebb dolga lesz. Amúgy én nem hiszek a több jó megoldásban, vagyis lehet jó, de csak 1 tökéletes van Ami persze az adott kamerafelépítésre, az adott környezetben érvényes (pl. hőmérséklet). Más környezetben más beállítás kellhet, de akkor is csak 1 ami tökéletes egy adott feladathoz. Szigorúan "szerintem". nekem sem tökéletes még a cucc sajna... főként az 1) pont miatt.
(P.H.)
-
csibész35
tag
Megnéztem nagyon sok féle-fajta tutorialt, a Yuri-féle jött be legjobban. Tesztelve, szobai körülmények között jó. Kinnt már nem annyira Nem csak egy beállításhalmazzal jó, mindegyik gimbalnál van több jó megoldás is.
Igazad van az IMU-kal kapcsolatban is, nem is értem miért nem lehet egymáshoz képest is lekalibrálni.
Ellenben lehet, hogy elég lenne encoderesíteni a meglévő motorjaimat. -
MrChris
nagyúr
Mikrofontartót szeretnék venni, olyat amit a vaku helyére lehet csúsztatni, egyszerű kis műanyag, ebayen találtam 800-1000ft-ért. Esetleg tud valaki ilyenről Bp-en értelmes áron?
-
.DLL
veterán
válasz csibész35 #5292 üzenetére
Igen sajnos a vasmagoknak is van terhelhetősége, telítődése. Ha telítődött, akkor hiába nyomsz több áramot a tekercsbe a vasmag nem lesz erősebben mágneses, de legalább melegszik is a cucc. Tehát egy nagyobb motor, ugyanezen a 200-220-as Póveren erősebb lesz, lehet hogy még vissza is vehetsz belőle (főleg ha átmérőből tud húzni) mondjuk egy 80mm körüli moci... az YAW-ra ideális szerintem. A PID egész tág határok között tud úgy tűnni, hogy "na ez jó", de az is lehet baj, hogyha nem hajszálra párhuzamosak a szenzorok a tengelyekkel, ráadásul a tengelyek sem feltétlenül merőlegesek egymásra. Tényleg nem olyan egyszerű ez... :\
(P.H.)
-
csibész35
tag
Én is arra gondoltam először, de nem ilyen egyszerű. A PID-t úgy érzem, jól belőttem, mégis sokszor, könnyen meghülyül. Pl. ha kicsit gyorsabban le-fel fordítom, a roll elfordul. Ha kimegyek a hidegbe, normál állapotában is elfordul a horizonttól, hiába kalibrálom újra. Elvileg van hőmérséklet kompenzáció a szenzorokban.
Persze a motorok már 200-230-on vannak, az akksit is szívja rendesen (lehet az is baj, hogy csak 3s) meg melegednek is.
Másik probléma pedig, hogy a kis vibrálásokat amiket beleteszek remegő kézzel, azt nem mindig tudja követni. Mintha nem lennének elég gyorsak/finomomak (pólusszám) a motorok, van amikor lépést téveszt.
Azt olvastam, a több pólusú motorok pontosabbak/finomabbak, de kevesebb az erő.
A legjobb lenne encoderrel, elvileg a board is tudja, van is hozzá letölthető script (free trial, 40$ a full), de az encoderes motorok ekkora méretben megint egy vagyon. Vagy ha tudom, hogy ezek a motorok elegek, vannak külön encoderek, amiket rá lehet szögelni.Igen, így már van súly majdnem 1,5kg a kamera+obi. A teljes felszerelés 4,5. Elég lesz tartani... A plusz súlyok mind a yaw fölött vannak a karon.
-
.DLL
veterán
válasz csibész35 #5290 üzenetére
Huh, a 18-35 Art egy böszme nehéz obi, és mostmár rengeteg minden is van még pluszban a stabin, pláne, ha a forgó részeken, akkor az mind plusz tömeg a motoroknak... szerintem a YAW motort cseréld erősebbre, és az onnan kijövő 5208 mehetne a Pitch-re.
Egyébként mik a tünetei, nem elég gyors, vagy remeg/imbolyog mozgás közben, vagy nem elég finom (tudom ezek szinonímának tűnnek, de van azért különbség a leírásuk között)?
(P.H.)
-
csibész35
tag
válasz MrChris #5288 üzenetére
Használtam vettem, az ebayes fajta, még 8bit-es vezérlővel. Ezt reszelgettem, most már 32bit két szenzorral, bluetooth, joystick, voltmérő, monitor, focus controller, külső mikrofon, ill. a vázat is módosítottam. Sok saját készítésű részlettel Egyenlőre egy 700D van rajta egy Sigma 18-35 f1.8-al.
-
csibész35
tag
Sziasztok! Bár végigolvastam a fórumot, a motoros gimbal témában viszonylag kevés infót találtam. Nem gyárival (mint pl. Ronin) foglalkozik valaki? Lenne pár kérdésem motor paraméterekkel kapcsolatban.
-
istvan170
aktív tag
Csináltam pár videót az Oly E-PL7 géppel. Teljesen jók, a stabi nagyon hatékony, hozza a filmes feelinget a finom mozgásokkal. Nekem a képi világával sincs bajom, beállítottam a nekem tetsző tompa színvilágot, a fényerős obik pedig megadják a kellemes mélységélességet.
Annyi problémám van a kész felvételekkel, hogy mov fájlokat csináltam, és kellene valami program iOS-re, amivel a képet, hangot szét tudom bontani. Tud valaki esetleg? Illetve mi az ajánlott videószerkesztő erre a platformra, fizetős is lehet. -
t72killer
titán
Tegnap gyorsteszteltem a friss RX100 IV-emet, szép szabályos rendben tolja az 5perces 4k-klipeket, kb a 3. után kell egy kicsi szünetet tartani. SzVSz "civil" használatra, amikor levideózzuk, hogy lelkünk gyöngye az asztalra borítja a bilit ez bőven elég. A képminőség az eddigi gépeimhez képest (nikon d7000, olympus e-pl5, gopro4) fenomenális, követő AF is elég szépen működik.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MrChris
nagyúr
Másodpercenként megjelenített/rögzített képek száma, hogy a mozgások folyamatosnak látszódjanak. Külföldiül frame per secundum, fps. Általánosságban a 24, 25, 30, 50, 60 fps-ot haszlnáljuk, attól függően mit szertnénk elérni és mire képes az eszköz. Aztán bonyolítva van a teljes kép (progressive) és váltott (interlaced) sorossággal meg hogy min játszák le...
Képsebesség*2 a felvételkor ajánlott záridő nevezőjére vonatkozik, tulajdonképp fele ideig tartson egy képkocka felvétele mint a rá eső időszelet. Vagyis másodpercenként 25 képkocka rögzítésű videó esetén 1/50 záridő szokott szépen mutatni, de ez azért nem kötelező. Rövidebb záridővel akciósabbá tehető, hosszabb videós, mosott jellegű. Ki kell próbálni, megnézni és akkor máris érthetővé válik. Statikus témánál nincs jelentősége. Mozgó emberek kellenek hozzá, ott látni leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz istvan170 #5275 üzenetére
"WB, Élesség, színtelítettség, kontraszt, expo"
Ezekre pont nincs általános szabály, a színelés egyéni stílustól függ. Zársebességet már tudod, ezen kívül minél filmszerűbb hatásért 24p vagy 23,976 fps.
Filmszerű kompozíciókkal (ahol pl. érvényesül a mélységélesség), merészebb nézőpontokkal is próbálkozhatsz, nyilván ne legyen bazári, csak ami a témába belefér, de izgalmasabbá teszi -> és ez persze ne legyen technikai célú izgalom, tech demo, hanem inkább igazodjon a történésekhez. Ehhez persze gyakorlat kell, mikor mi fog történni, mire hogy fogsz reagálni, egyik szem a külvilágon, másik a kijelzőn, stb-stb.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
istvan170
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Olympus E-PL7-tel (ez gyakorlatilag egy E-M10 kereső nélkül, tehát elég okos kis szerkezet) szeretnék felvenni 1-2 rövidebb videót. Tudom, hogy MFT vonalon a pana a nyerő videóban, de hátha valaki játszadozik itt Olympus géppel is. Van egy Pana 20/1.7 meg egy Oly 45/1.8 objektívem, ezzel kell megoldanom. Állványom is van.
Annyi jó tanácsot kaptam mielőtt átirányítottak ide, hogy záridő legyen képsebesség*2, és nyugodtan használhatom az arcfelismerő af-t, mert elég jó, nem feltétlen kell az mf-el vacakolni. Sok fény is kéne, de ez nem mindig lesz kivitelezhető.
Illetve az egyforma WB-ra figyeljek.
Nagyjából itt tartok. Maximum összerakni, vágni, kis zenei aláfestéssel szeretném majd csak utólag módosítani a felvételt valami nagyon egyszerű programmal OS X-en vagy iOs-en. IMovie gondolom megfelelő erre.
A cél az lenne, hogy minél kevésbé amatőrnek látszó videót készítsek a családról.
Ehhez kellene még 1-2 beállítással kapcsolatos tanács.
Hova kellene kalibrálnom a WB-t a minél filmszerűbb élményhez?
Élesség, színtelítettség, kontraszt, expo beállításokra van valami általános szabály, hogy merre tolódjon? -
MrChris
nagyúr
A csodálatos Lg tv-mnek kisebb problémái vannak a h264 tömörítésű videókkal, ezt a codeket használom és a kép késik vagy 2 másodpercet. Meg a G6 kamerám avchd-ját is ugyan így játsza le. Számgépen persze jó. Van valamilyen más h264 codek amit szerkesztőből (vegas) is el lehet érni?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz PlatiaAmos #5270 üzenetére
Milyen a vas? Akadozik, vagy egyáltalán nem? Az mpc-hc progi elég HW hatékony. Ha azzal sem megy akkor konvertálni kell. Ilyenre általában a Freemake video convertert használom. Ezt is érdemes jól beállítani, fhd-ra h.264 28mbps elég.
-
PlatiaAmos
tag
Tegnap hazaértem az első éles bevetésemről..
Egyenlőre elég drága tanulópénznél tartok.
Én balga sikerült 4k-ba felvennem mindent, és utóbb kiderült h semmivel nem bírom ezeket a videókat lejátszani, mert gyenge hozzá minden kellékem..
Valaki tud valami megoldást, hogy tudom ezeket visszabuktatni full hdba?
Sajnos ismeretségi körömbe sincs senkinek ilyen erős gépe :S -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5268 üzenetére
Sajnos úgy néz ki hogy biztosat nem lehet megtudni, mert lerontja, legalábbis a mezei júzerét. A vimeo jobb, meg némelyiknél le lehet tölteni amit feltöltöttek. De legjobb eredetit, gépből kiesettet keresni abban a formátumban amiben használnád, mert nem mind arany ami fénylik. Pl a G6 fhd50p már nem olyan részletes, éles, mint a 25p, tesztábrával ki is próbáltam.
Meg lehetnek olyan meglepetések, hogy az Lg tv-m a G6 .mts videó hangját késlelteti 1 másodpercet, hogy cseszné meg. -
vp654321
csendes tag
Lehet Off kérdés, de másol nem tudom feltenni.
Van 4 db sérült mp4 videóm, amihez találtam egy programot Remo Repair MP4, csak a free verzió nem engedi elmenteni. Tud valaki segíteni? -
jjeahh
nagyúr
válasz dewillright #5265 üzenetére
Az lx100 szenzora sokkal nagyobb, meg az optikája is nagyobb fényerejű, szal az állókép és videó minősége ég és föld az fz300-hoz képest. De sajnos igen, az lx100 legnagyobb hibái valszeg a kihajtható lcd meg mikrofon csati hiánya...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz dewillright #5263 üzenetére
Ennyire kell a nagy zoom? Miért nem inkább lx100, ha már minőségi kompakt?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dewillright
csendes tag
Sziasztok!
Valaki beszéljen le arról, hogy vegyek b kamerának (Canon 6d mellé) egy Panasonic fz300-at.
Nagyon olcsónak tűnik, de szolgáltatásai szerint a többszörösét érné. Van valakinek tapasztalata? Mi a véleményetek? -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5261 üzenetére
Itt a Vegas által kiköpött kékdombos rész, vagyis ez már átment egy megberhelésen és újratömörítésen! Ebből lett az a pixeles youtube változat.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #5240 üzenetére
Basszus, ez így elég gáz. Nem tudom mi okozhatja. Tippem sincs. Kipróbálom. Én még soha nem töltöttem fel Youtube-ra.
(#5244) *Ropi*: Raw videó....ja, ja olvastam már róla egyszer. Nekem untig elég lenne a 4k. A Youtube-on is fantasztikusan néznek ki a 4K vidók fHD-n nézve.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Én néha meg túl nyugis vagyok, legszívesebben csak slowmo-ban dolgoznék Egész életemben faltam a belassult drámákat meg melankólikus zenét, fotózás közben is hajlamos vagyok órákig elszöszölni a témával ha a körülmények engedik (portrénál nem, mert sietős türelmetlen világban élünk), a következő koncertvideózásomon alaposan aprólékosan ki lesz gondolva minden Inkább attól félek, hogy a stáb többi tagja fog elszúrni valamit, a gimbalos srác legutóbb egész nap szaladt körbe, a másik videós kolléga meg állandóan megállás nélkül zoomolgat
Amúgy ezt a grading-et vajon hogy csinálták? Nem tűnik valami bonyolultnak, de mégis tetszik."azokról a témákról amiket egyébként is fotózol!Gombák,tály,húgod.. gyakorlásnak perfekt!"
Ja, bokehes leveles videókkal tele a hdd
[ Szerkesztve ]
-
orko
tag
Koncert/rendezvény filmezés a legnehezebb feladat ezekkel a gépekkel..Én 4éve vettem első Canon550d-met amikor megszületett a kisfiam.Párhuzamosan fotóztam,videóztam. Baba videók,természet videók voltak az első saját célra készült amatőr összeállításaim.Így szépen lassan beletanultam az alapokba,a gép beálításába,megismertem vágóprogramokat,grading,export beálításokat,stb..Rángatós,villogós,sűrűre vágott helyi metál zenekarok klipjei után nekem sokkal nehezebb volt nyugis témákat filmezni,...valahogy mindig elkapkodtam a dolgot..
Ma már bele sem kezdek klipforgatásba helyszínelés,tervezés,vagy forgatókönyv nélkül . Így is akad mindig valami gebasz..Azt javaslom készíts rövid videókat azokról a témákról amiket egyébként is fotózol!Gombák,tály,húgod.. gyakorlásnak perfekt! -
.DLL
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5250 üzenetére
Ez van, amellett, hogy nulla tapasztalattal álltam neki, első videózásom, absz semmi időnk nem volt forgatókönyvre sem, ezért minél több kamerával próbáltuk megoldani, hogy semmi ne maradjon le, amiket a panákon kívül ráadásul nem is igazán ismertem. De tapasztalatnak jó volt... Következő alkalommal koncertvideózni fogok, bőven lesz időm meg egy próba is előtte, így remélhetőleg sokkal jobb lesz az eredmény. Persze még egy panát jó lenne beszerezni, mert a sok fórumos vita ellenére kettő szerintem még mindíg kevés egy 7 tagú bandára + vendégzenészekre.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5248 üzenetére
Most nincs itt a g6, de a menüben van asszem a fókuszmód alatt, quick af a neve, ezután lehet afc-re is érdemes átállítani, de ez nem biztos.
A came mini-t már egyszer szét kellett szedni, mert az akksik elvágtak valami kábelt benne Elég sok motoros gimbal van ahogy láttam, amiken szabadon lógnak a kábelek, szerintem az is elég rizikós lehet.Á annyira nem voltunk eleresztve, az a7s meg a came mini volt a legdrágább cucc, nebula egy másik eseményen volt. Többkamerás felvételekhez többet biztos nem fogok ennyi féle kamerát használni, szal az a7s a jövőben max kiegészítő kamera lesz vészhelyzetre, amíg van fény bőven jók a panák is. Sony szenzoros panával van tapasztalatod? Vajon képi világban mennyire tér el egy gh2 vagy g6-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez nem merül, csak izommal kell bírni bár az én mini cuccommal ez is egész tűrhető. Sérülékenyek ezek a rig szerű villanystabik? Azért jól össze jött nálatok pár cucc ha emlékem nem csal A7s, camemini, nebula? Red nem volt?
Akkor újra nekifutok az AF-nak, mert elvileg kipróbáltam mind, de felvételkor nem akarta tekerni.
-
MrChris
nagyúr
Akkor még finomítok. 2-3sec ezen a picin szerintem nem tud kijönni, úgy alig van súly az alján és már nem tudom rendesen függőzni.
Egyet még nem írtam, G6-ból éppen csak nem tudom kivenni az akksit ehhez ki kell venni a felső sínnel együtt, szerencsére gyorsan visszaállítható. Esetleg kéne egy közdarab és 1.5-2cm-es állványcsavar...
-
*Ropi*
félisten
válasz hibavissza #5238 üzenetére
Bocsánat.
Ki az, aki nem rawban videózik és nem külsőleg méretez le?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #5242 üzenetére
Visszatérés 90°-ból álló helyzetbe 2-3 sec, ennyi súly legyen alul a rúd ésszerű közepes kitolásánál, és akkor obicserénél, vagy ha a környezeti tényezők úgy kívánják, akkor elég csak a rúd hosszát állítani. Sajnos az én DIY sztedimen ilyen fícsör nincs, a gyors finomhangolást kis krokodilcsipeszekkel oldom meg.
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
Kell a nagylátó. Jól gondolom, hogy a rúd hosszának csak az ésszerűség szab határt? Minél hoszabb annál lassabb lesz a lengés ami nem hátrány. Viszont annál kevesebb súlyt lehet az alsó részen szét terpeszteni, annak nemtom mi lenne a hátránya.
Az élességet hogyan kezeled? Most nekem jól jön az AF mert csak picit megérintem a kijelzőt. Azért jó lenne egy szivacs végű stylus -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5238 üzenetére
A 14/2,5-es fix, kell neki a nagylátó, még ez is kevés, tartok tőle hogy a kedvenc 20-assal nem fog jól menni. Jó lenne egy gomb a fogantyúra ami indítaná az AF-et! Pana G6-on nincs videó alatt folyamatos AF?
A blokkosodás a youtube-tól van, a feltöltött fájlban nincs blokkosodás, Panásan kristálytiszta Jó lenne tudni, hogy mitől blokkosít. Van magasabb rangú feltöltői rang, prémium tagság?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Hát eléggé kell ügyeskedni, de ezt kell gyakorolni, lesni a kis lcd-t, pont betakar a kereső, kihajtva csak szélcsendben ajánlott. Jóval nehezebb mint képzeltem. Most úgy tűnik hogy a gimbal alatt két ujjal érdemes ezt irányítani. A nagyokat a profik lent a rúd aljában machinálják. Konkrétan ez volt az. Majd lefotózom mit változtattam.
A nagy méretű és nagy tömegű dslrekkel meg márkáshoz képest, csak gondolom hogy ez kevésbé kezelhető. Kb mint a megpörgetett fogaskerék vs nagy búgócsiga. Ilyen szénszálas rudat lehet kapni, akár ki is lehetne hosszabbra cserélni, mert az inga hossza határozza meg a kitérés idejét.
A központi oszlop csapágy egyszer jó hogy kicsit kevésbé mozdul, másszor meg jobb lenne ha 0 lenne az ellenállása. 20-at nekem megért, majd ha 100 euró lesz a motoros akkor váltok, azokkal ránézésre a béna is elboldogul és sokkal tökéletesebb a dolog ilyen kis méretben. -
*Ropi*
félisten
válasz hibavissza #5234 üzenetére
Ráadésul egy natívan 4K-s szenzorról leeső kép 2K-ra méretezve részletgazdagabb lesz, mint a natív 2K-s.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5235 üzenetére
Juhú Szerintem ez bőven vállalható, mennyire nehéz lekövetni a témát vele? Nem fordul el állandóan? Végül mennyit barkácsoltál rajta? Ez lenne az a cucc nem?
Videók alapján amúgy nekem eddig is vállalhatónak tűntek ezek a stabik, de itt meg külföldi fórumokon is annyit szidták már őket, hogy én eddig nem mertem beruházni egybe, ezért nézegetem a 3 axis gimbalokat, csak azok meg aranyárban mennek...[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Amatőrül próbálkoztam, van még mit gyakorolni.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5232 üzenetére
Nekem az is elég lenne ha tényleg FHD-s lenne
-
MrChris
nagyúr
Ma volt lehetőségem próbálgatni az s40-et. Ezt meg kell még tanulni, az elején csak a himbilimbi ment. Végére már egyre jobbak sikerültek. Viszont ekvivalens 28milinél szűkebb kemény dió, nagyon kell figyelni az lcd-t, dolgozni, hogy az legyen a képben amit szeretnék. Nem véletlen hogy a legtöbb rohangálós felvétel nagylátószöggel készül. Meg a szél tényleg jól bele tud kapni, főképp ha kihajtom a kijelzőt.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5228 üzenetére
Tartok tőle hogy ehhez nagyon át kéne alakítani, mostani mindössze 4 mili magas, több hely nincs. Meg a hosszanti terheléskor ez hogyan viselkedik. Gondolom 4-6-8 ezerbe is kerülhet. Egyenlőre sokat kéne próbálni most milyen is... talán ha hajlandó lesz a kiscsalád összeszedni magát és kivonulni valahová
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #5227 üzenetére
[link] Ilyenre gondoltam. A csapágyboltban vedd a kezedbe és forgasd meg őket. Kézben is lehet érezni a különbséget. Nyitott csapágy legyen (nem RS), mert a porvédő mindenképp megfogja picit a gördülést. Néha meg kell majd fújkálni molibdénes spray-el. A gond inkább a méretezéssel lesz. Lehet a végén mégis csak golyós csapágy lesz. Akkor is kétsorost vegyél és nyitottat. Ja és csak SKF.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5225 üzenetére
Akkor a bolt már megvan, kb 300 méterre a melótól
Ilyenre gondolsz? -
.DLL
veterán
válasz hibavissza #5225 üzenetére
Nem értünk egyet, de ezen nem veszünk össze. Az SKF-et támogatom, azzal nem lesz gond.
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
Ha úgy látom, hogy használhatatlan valszeg meglépem hátha bejön, egyenlőre nem tűnik annyira rossznak.
Tényleg. Akkor valami ilyesmi kéne aminek a belső középrészéhez lehet rögzíteni az oszlopot. De szerintem a márkásakban is csak sima csapágy van csak rendes, precíz, odavaló, esetleg dupla soros úgy még sűrűbb. Meg van ez ezzel nem is lenne szükség a többi csapágyra, tengelyre, villára, huszárvágás, mindent tud
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #5222 üzenetére
Hidd el a kínaiak tudnak nagyon szar anyagból készíteni dolgokat! Miután megcsináltam a fentebb leírt kimosást, és olajozást már alig lehetett érezni a golyókat, kevésbé volt grízes érzés, összeszerelve, 2,5kg mozgó tömeggel meg már semennyire.
Amit linkeltél csapágyat, az meg "nem marad úgy" felfelé leemelhető a "teteje", futásnál pl. pattogna rajta a gép a középoszloppal Mondjuk kettővel, és egy középlemezzel meg lehetne oldani (sőt van is ilyen szerintem) de maradj a golyósnál, mivel itt nincs nagy tömeg, de komplex, dinamikus terhelés van szerintem ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
Hát még kikopni nem volt ideje Alig volt a kezemben. Vascsapágy? Azt azért nem hinném. Ehhez hasonló sima golyóscsapágy lehet benne. Egy axiális csapágy jobb lenne, mert ez van terhelés irányból ágyazva. Vagy még királyabb az axiális hengergörgős csapágy. Kéne egy szaki aki megmondja, meg persze meg is kell oldani, mert most zárt csapágyra van kitalálva, porvédetté kéne tenni. Megakadni nem akad meg, attól nagyon messze van, tengely körül szépen, egyenletesen pörög az egész és lassul le. Abban sem vagyok biztos, hogy jobbat kapnék, már vettem jó pár csapágyat, kézzel lassan forgatva szinte mindnél valahogy érezni a golyókat. Van az Üllőin két csapágy bolt, majd elviszem, megkérdem, úgy is utálják az ilyen barkácsolósokat
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #5219 üzenetére
Lehet hogy vasból van ez, nem acélból, szépen tud kopni. Ha nem egyenletes a feeling-je az baj, olyan,mintha homok lenne benne, és nem te kontrollálod az eseményeket, ha épp rossz pillnatban akad meg akkor viszi a képet, ez egyértelműen nem jó. Oké, tényleg csereérett az a csapágy.
(#5220) hibavissza: Tűgörgős csapágy csak a forgástengelyre merőleges terhelést szereti, oda tökéletes, de itt komplex terhelési irányok vannak, elsősorban tengely irányú, így a golyóscsapágy megfelelőbb.
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
Ok. Az eddigiek még csak próbálgatás mi is ez. Azért a használatát ki kell tanulni. Meg most a buhera után jóval jobb is lett. Azok a motorosok nekem már drágák, így itthonra hobbinak.
Még egy fluid fej kéne, láttam ilyet low budget 10e-értiRico Biztosan elbírná, sőt valszeg még 1/2kg plusz jót tenne, de én nem akarok izmozni. Viszont egy A7SII mellé szinte felesleges is!
.DLL Az a baja annak a csapágynak, hogy ahogy forgatom lassan az oszlop körül fordul vele az oszlop is, de nem folyamatos szorulása van, hanem érezni a golyókat mintha a pályájuk nem egyenletes lenne, hanem mint a számgép egér tekerője, persze messze nem annyira, közelében sincs, csak ahhoz tudnám hasonlítani. Amúgy meg irányításra ezt jól ki lehet használni, meg talán a menetszél, szél ellen is jó. Ha az egész alján ellensúly helyett lenne egy giroszkóp akkor lenne tökéletes
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #5215 üzenetére
Ne bándd, hogy nem 0 a központi csapágy ellenállása. Én csak annyit csináltam, hogy kimostam a csapágyból a kínai ragacs szírt, majd finom műszerolajjal kentem meg. Istentelen finoman fordult utána, elég volt kb. ráfújni a gépre és elindult. Aztán ez a gyakorlatban visszaütött, ahogy haladtam a géppel, a szembe-levegő már elég volt ahhoz, hogy elfordítsa az oszlopot Sőt a szokásos, finoman kétujjal irányítás sem volt már elég finom, könnyebben beleszólt a stabi mozgásába. Szóval kéz nélkül mindig elfordult (mivel aerodinamikailag nem egységes a rendszer) két ujjal tartva meg a kézmozgás meglátszott a képen, akár milyen finoman is értem hozzá. És ugye az a 2,5 kg is még nagyon csekély tömeg ahhoz, hogy a tehetetlenségre lehessen bízni a stabi egyenesben tartását. De mindegy, majd meglátod neked hogy jön be, a finomítás után sincs veszve semmi, egy fokkal sűrűbb, jó minőségű zsírt a golyók közé téve lehet rajta csillapítani.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5215 üzenetére
Ha lősz majd valamit vele gyaloglás közben megoszthatod akár privátban is, kíváncsi vagyok Én egy beholder ms1-el vagy nebula 4000-el szemezek, de ha ilyen olcsón is meg lehetne úszni legalább egy alapszintű stabilizálást akkor...
-
MrChris
nagyúr
Már nem bírtam tovább a remegős kamerázást és vettem egy stabit, a híres-neves S40-est! Ez valami kínai utánzata a Glidecamnek. Aszem azért 40 mert kihúzva mindössze 40cm magas. Ennél még van lejjebb is, egy még kisebb, de az már nagyon pilinszka. Kicsit izgultam, mert levélként jött, de végül svédből 15 nap alatt ideért.
Hát a minőség nem 100%-os az biztos de nem vészes, kisipari jelleg, emiatt legalább minden szépen szétszedhető, szerelhető, én meg itthon barkácstündér vagyok (most épp ez a Csingiling film a kedenc a lányomnál). A stabi bezony nem akármilyen, hanem karbon csöves cucc! Csavarok is vannak rajta ezért az érkezés napján már szét is kaptam. Gyanús volt, hogy valami nem kóser. Kis surlódások gátolták/lassították a szabad lengést. Egy alkatrész ki és két anyacsavar, alátét be, ami segített is rajta, meg némi csiszolás. Viszont bár hogy szabályoztam, bár mit tekertem mindig nagyot bólintott. A kis G6 kamerámnak az alul lévő kisebb súlytárcsa is sok volt. Vettem helyettük nagyobbacska alátéteket és rövidebb csavart, kisúlyoztam, így teljesen kitolhatom a teleszkópos rudat és tökéletesre be lehet állítani. A központi függőleges rúd csapágyát viszont ki kell cserélnem az nem jár elég finoman, de ettől függetlenül most már jól használható. Még egy dolog zavar, hogy mindegyik ilyen Glidecam/steadicam fogantyúja alaphelyzetben fogva párhuzamos az oszloppal, de alacsonyan tartva, pl futkosó gyereket videózva már beleverhet felül a rúdba-platformba. Apropó platform, az is jól meg van csinálva, egyszerű de még kicsúszás biztosító is van benne.
Nekem új ez az egész, elég fárasztó még ezt a kis súlyt, (1.13kg) is felfelé hajlított csuklóval tartani. Fogok csinálni másmilyen fogantyút, vagy átalakítom hogy alapba egy vonalban legyen a csuklóm a karommal, az igazi az lenne, ha állítható szögű lenne. Nem is értem hogy egy rendes méretű Glidecam-et 5d-vel, batár obival hogyan is bírnak tartósan használni stabikar nélkül!
Bevallom fő szempont a stabi beszerzésén az ár volt, egy 20-ast még kiadok erre a funkcióra, többet nem. Végül 19ezrest megért, itthon az ebayről nepperezők általában 35 körül árulják. -
taranis
addikt
Erről méteres fórumok voltak anno a GH4 kapcsán. Elméletben működik a dolog, bár úgy rémlik hogy az a 10bit sem teljesen 10bit, a gyakorlatban meg azt mondták sokan, hogy alig van jelentősége, mert egyáltalán nem olyan az eredmény, mintha eleve 10bitben rögzítene az ember. Persze a downscale olyan részletgazdag fullhd képet ad, ami miatt mindenképpen megéri 4K-ban felvenni.
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
Premiert meg én nem ismerem. HW szempontból a vegast sem. Elvileg lenne gpu segítés, de elég válogatós, sokkal jobban megéri azt a vga felárat a cpu-ra költeni.
Most már elég jó áron mennek a monitorok, 6 éve mikor vettem az eizót marha drágán ment minden ips képernyő. Most 24"-os van de nagyobbat ajánlanék erre a célra. Gondolkodom a két monitoros felálláson, persze olcsó jánosossan egy tn paneles a csúszkáknak, preview-nak meg a mostani. De gyanús hogy jobb ha egyforma a kettő.
Most még drága a 4k monyó, szerintem most a wqhd 27" ips az optimális, ezen a vezérlők és preview már jól elfér. Márkában a dell tűnik optimálisnak, apámnak van egy, 2/3-a volt az ára az enyémnék, igazából az is tökéletes lett volna. Most olyat vennék csak 27/wqhd-t. -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5209 üzenetére
A nyári anyagomból már összeraktam két klippet, de nem hiszem, hogy büszkén fogom mutogatni Életem első videózása meg vágása, azelőtt kb. semmit nem videóztam, szal ami amatőr hibát el lehet képzelni mindent elkövettem Egyelőre mondjuk meg is tiltotta nekünk a banda a megosztást vagy mutogatást, hogy nehogy kiszivárogjon vagy mi... Amúgy következő alkalommal én sem állok neki különböző kamerákkal, max pár gopro jöhet, mert annak nagyon hasonlóak a színei és képi világa a panákéhoz, csak a minőség gyatrább.
Nem értek hozzá, de szerintem a xeon 5430 is simán elég lehet, benchmarkban kb azt hozza mint a laposom procija (már ha lehet hinni ennek) és én azon is gond nélkül szerkesztgetem a fullhd-t, csak a beépített kijelző felbontása kevés, vagy a sávokat nézegetem, vagy a videó előnézetet, a kettőt egyszerre nem lehet A külső monyó fullhd felbontása még pont belefér, de szívesen elfogadnék egy 2560 x 1440-est vagy valami. Vegas nem tom, de premiere amúgy inkább nem a sok ram-ot és ssd-t igényli? Utóbbit kell vegyek a laptopba is, mert elég olcsón mennek manapság úgy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Sok éves régi xeon 5430 még a core 2 duo korszakból, nyári filléres beszerzés, de duplázta a teljesítményt, megérte.
Akkor a te géped hasít mint az istennyila, semmi gond nem lehet. Az ssd marha sokat lendített nálam is.Csak a végén méretezek, a projekt 4k. Gondolom ezek a videó kódolások jól ki vannak találva hogy töredék tartalmat könnyen ki lehet nyerni, így szinte mindegy mennyi a felbontás, nem probléma a preview ablaknyi megjelenítés.
Ráengedtem a Mercalit (szoftstabi) is, mert így annak is lenne elég pixel, de eldobta magát max fhd-t kezel, gondolom van újabb. De el tudom képzelni, hogy nem lenne panasz az élesség csökkenésre.
Kíváncsi is vagyok arra a többkamerás klippre, eddigi tapasztalat alapján kb kizárólag egyívású kamerákkal és összehagolt wb-vel állnék neki. Mármint csak hobbiból, lelkesedésből.
-
.DLL
veterán
És vagyük azt is az előnyök közé - nekem ez tetszik a legjobban - hogy 8bit/csatorna színmélységű 4k-s képet át lehet alakítani kvázi 10 bit finomságú FullHD-ba. Akkor meg aztán jóval később jön elő a sávosodás, szebben kihasználható a dinamikatartomány utómunkában, több értelmet és használhatóságot kap egy Flat vagy Log jellegű képprofil.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5205 üzenetére
Ezt én is ki kell próbáljam, nem tom milyen az a xeon, nekem valami 4 magvas i7 van asszem 16gb rammal, ssd-vel, szal valszeg ezen is eldöcögne. A 4k-nak sztem még van egy nagy előnye, ha fullhd-ba úgyis leméretezed akkor gondolom szinte büntetlenül vághatsz ahogy akarsz, szal a kompót el sem lehet rontani, mert utólag úgyis helyre lehet hozni Nekem ez is előny, mivel többkamerás videózáshoz nincsenek embereim, eddig teljesen laikus haverokat kértem meg és lett pár esztelenül komponált felvétel, amivel így most semmit sem tudok kezdeni No meg lehet nyomatni pl a "slider effekt"-et utómunkában, ha a helyszínen épp nem volt nálad slider, vagy belezoomolgatni stb Ergó elég nagy szabadságot adhat a 4k...
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Kíváncsi lettem vajon hogyan bírná a gépem a 4k videót. A konfigom nem épp naprakész, egy xeon quad, 6giga rammal. Letöltöttem eredeti gh4 .mov fájlt. Simán lejátsza az 1200soros monitoron, azzal nincs gond. (Uhd megjelenítőm még nincs) Elképesztő az élesség, részletesség, főképp mikor nagy a mélységélesség. A Vegassal is elég jól bírja, szín, kontraszt, vágás, mintha fhd lenne, ezek jól mennek, ami hozzá is nyúl pl homályosítás már kevésbé szereti, de ilyen fikcsiket én alig használok. Csak két videót birizgáltam, de úgy tűnt itt sokkal bátrabban lehet a színekhez és világosság/kontraszthoz nyúlni, pont mint képszerkesztőben egy jó minőségű jpg kép-hez. Már nem is vágynék raw videóra, talán csak a büntetlenül birizgálható WB hiányzik. Igazából a renderlés lassú, 30másodperces videót kb 5percig szerkeszti, alakítja át fhd-ba és tömöríti le.
Végül is jöhetne a 4k-s kamera, a képélessége fhd-ra méretezve marha jól néz ki, bárhol megállítom 100%-ban olyan mintha egy fotó lenne. Hozzá képest a többi váz (canon/nikon) videóit nézegetve erős túlzással vhs korszak -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5203 üzenetére
Ennyi hibával sztem valószínű, hogy nem egyedi darab, de ki tudja... Ráadásul az elődnek is voltak hasonló m*rhaságai, szal lehet csak ápolják a hagyományokat Kíváncsi vagyok adnak-e ki rá szoftverfrissítést.
-
MrChris
nagyúr
Huh, pedig már majdnem leokéáztam a webshopban
A rollingshuterrel együtt tudnék élni, elég csúnya a fekete napocska, még így is bevállalnám egy 1:1 cserére A7s2 G6-ra de az a sávosodás brutális. Azt már nem. Mennyi ideje van piacon, hogy ebből nem volt botrány? Nem lehet, hogy egyedi hibás darab? -
jjeahh
nagyúr
Hm úgy tűnik ez sem lett hibátlan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest